Control oftalmologic la copilul mic

Salutari dragi mamici!
Am si eu o rugaminte : stie cineva cand ar trebui facut un control oftalmologic la copil? Fetita mea are 1 an si jumatate si un pic de strabism; medicul de familie imi spune ca dupa 2 ani, insa ma gandesc sa nu fie cam tarziu......; s-a mai confruntat vreuna din voi cu acasta dilema? nu e tocmai la indemana un control, caci in Pitesti nu am incredere sa merg cu ea la nicio clinica, nici nu cred ca au sectie pt copii. Tot capitala ramana baza. Multumesc anticipat.
alinutza22
Postat pe 27 Februarie 2009 11:54
salut
prima data am vrut sa merg cu sebi la control la 2 luni cand am fost la vaccin si desi plangea foarte tare nu-i curgeau lacrimi oricum pana seara i-au dat si lacrimile dar am fost pe la 4 luni si ceva sa-i fac control desi nu a avut nimic dar am vrut sa stiu daca este totul bine mai ales ca eu port ochelari la calculator.Oricum parerea mea e sa mergi tot la bucuresti cu ea si eu stiu ca strabismul este normal pana la cateva luni dar sunt copii care sunt operati si la 9-10 luni cum a fost cazul nepotelului meu Operatia a decurs ok, strabismul mai e f. putin vizibil acum (inainte era cam permanent) si a purtat ochelari 8 luni .el a fost operat la Clinica Oftapro acum 3 ani de dr. Luminita Gheorghe acum Teodorescu parca... asa ca va recomand la toate mamicile care aveti aceasta problema cu bebicii vostri sa mergeti acolo la un control.
SEBY1YEAR
Postat pe 27 Februarie 2009 12:20
salut!...control oftalmologic la bebelusi se face normal incepand cu varsta de 6 luni daca pana la acea varsta tu sau pediatrul tau nu ati observat nimic!...dupa 6 luni e bine ca orice mamica sa se duca cu bebe la control pentru a prevenii viitoarele probleme la ochisori!
Mamylena
Postat pe 2 Martie 2009 20:11
Buna seara,draga Alinutza22!Si copilul meu are un usor strabism,dar usor sau nu ,du-te la doctor cu el.Asa e ca la un an jumatate e prea mic si nu poate intelege ce-i spun dr-ii.Trebuie sa faca niste teste,sa-i puna niste picaturi in ochi pt dilatarea irisului,apoi sa-i gaseasca dioptria .Caci asta e cu strabismul:se corecteaza prin ochelari,o perioada nedefinita(nici dr-ii nu pot sti perioada),apoi operatia,daca e cazul.Si eu am plans de am urlat,dar am citit mult despre subiectul asta si acum m-am linistit.Alti copii sunt bolnavi rau,al tau si al meu au doar strabism.Eu nu locuiesc in tara,dar cand am fost in concediu lunile trecute,am fost la un dr f bun din Constanta,caci de acolo suntem.Mi-a spus la fel,ca nu trebuie lasat mult timp,totul e pana pe la 3 ani.Mi-a dat o adresa la Bucuresti a unei clinici renumite in tara.Din pacate noi n-am mai ajuns pt ca trebuia sa plecam din tara,dar ti-o pot da,daca esti interesata.Ei fac programari lungi de pana la 3 luni,fiindca sunt foarte ocupati.Asa ca nu dispera,totul o sa fie bine!Curaj,Alinutza pt copilul tau si pt tine!In cativa ani poate scapa de strabism daca il duci din pripa.Aici,in Qatar,unde locuim dr-ii sunt f slabi,cu tot respectul!Am fost acum 3 saptamani la oftalmolog si l-au speriat asistentele alea cand i-au pus picaturile aspecifice si dr-ul nici n-a putut sa puna mana pe el ca urla nu plangea,mititelul.Atunci mi-a spus ca sa vin peste vreo 4-5 luni cand mai creste.Precizez ca baiatul meu are 2 ani jumatate.M-am enervat si am plecat vociferand.Si asta este u7na dintre cele mai scumpe si mai de elita clinici qatareze.Am sa ma duc in alta parte.Pana atunci mi-a recomandat un alt dr sa-i pun un fel de plasture pe ochiul bun vreo 3-4 ore pe zi ca sa-l forteze pe cel strabic sa lucreze,deoarece e muschiul slabit si sa-l ''intareasca ''cumva.Cam astea sunt toate amanuntele pe care le detin eu.Mai cauta pe net!Daca vrei acea adresa,scrie-mi pe dana.vintilescu@yahoo.com.Acum iti urez sa ai o noapte buna si curaj!
davinti
Postat pe 3 Martie 2009 21:43
Va multumesc pentru informatii si sustinere. E tare placut sa vezi ca mai sunt si oameni carora le pasa. Sanatate multa!
alinutza22
Postat pe 5 Martie 2009 15:59
si noi va dorim multa sanatate si asteptam vesti cat mai bune
SEBY1YEAR
Postat pe 6 Martie 2009 12:46
este recomandat consult oftalmologic in jurul varstei de 3 ani.fetita mea cea mare are astigmatism hipermetropic,care nu se corecteaza,si trebuie sa poarte toata viata ochelarii,dar inca ne mai certam pe tema asta
robby
Postat pe 19 August 2009 08:08
Mie medicul de familie mi-a spus sa-i fac control oftalmologic la 3 ani, pe motiv ca mai devreme copilul nu poate colabora cu medicul. Din cauza faptului ca suspectam un strabism si pentru ca am considerat ca la 3 ani este foarte tarziu, am fost cu ea la oftalmolog la 1 an si am constatat ca sunt aparate care masoara dioptrii si altele si pentru copilasi asa mici. Parearea mea este ca atunci cand parintii suspecteaza o problema sa mearga la oftalmolog cat mai devreme.

Va pup si multa sanatate la pitici.
Cristy_kidz
Postat pe 24 August 2009 08:58
Buna.
Si fetita mea a fost diagnosticata cu strabism, dar la ea nu se poate corecta cu ochelari , este paralitic si se rezolva doar cu operatie.Acum are 1 an , iar pe 21 sept avem programare la Bucuresti la o clinica privata , la d-na doctor Luminita Teodorescu.Noi suntem din Timisoara , iar aici copiii sunt operati numai dupa 2,5 ani, spre deosebire de Bucuresti care opereaza si sub un an daca e necesar.Mie mi s-a spus ca un strabism nu trebuie lasat in nici un caz pana dupa 2-3 ani pt ca ochiul cu problema devine "lenes" , asa ca mergi cat mai repede la oftalmolog. Bafta!
dorya
Postat pe 24 August 2009 12:21
asta asa este va dorim multa bafta si sa stii ca doamna doctor este cea mai buna asa ca mergeti cu toata increderea nepotelul meu este foarte bine
SEBY1YEAR
Postat pe 24 August 2009 15:11
oricum medicii de familie sunt cam depasiti uneori cel mai bine e sa ceri sfatul specialistului cand ai vreo problema la bb si nu numai.
SEBY1YEAR
Postat pe 24 August 2009 15:13
si noi avem strabism insa l-am depistat la 6 luni pana atunci bb nu a avut nimik,s -a nascut normal,la noi este mostenit -ar fii si asta o cauza,am fost si noi la dr teodorescu,nu avem nici ochelari ,nu este cazul nici de operatie facem niste exercitii cu ocluzoare pt a folosi ochiul lenes,insa avem o problema pt k nu stam cu pansamentul restectiv pe ochi,plangem,ne tragem de el ,e tare greu k la un bb asa mik sa l faci sa inteleaga k asa trebuie,fetelor cele care aveti probleme cu bb si vedeti k au strabism mergeti cu ei la dr,bb meu nu este asa grav-dupa parerea mea insa am vazut la cabinetul unde mergem copii care au un strabism multttttttttttt mai grav ,le doresc sa se faca ok deoarece ma gandesc k sunt compatimiti de toti ceilalti si cand vor creste ........asa k va dau un sfat mergeti cu bb la dr consultatia este destul de mare pt noi mamicile care stam acasa insa merita ,daca aveti intrebari cu privire la acest subiect,noi mergem la control in ianuarie pana atunci incercam ocluzoarele avem 40 zile la dispozitie .........
mihamedlife
Postat pe 19 Octombrie 2009 18:25
bebele meu care are aproape 9 luni de 2-3 zile strange din ochisori. a mai avut cineva astfel de probleme ? nu stiu ce are si m-am cam speriat cind l-am vazut
floryela
Postat pe 17 Noiembrie 2009 17:49
la ce clinica este acest dr Teodorescu?ma intereseaza pt fetita mea.vreau si o alta parere a unui dr oftalmolog.mersi.
robby
Postat pe 20 Noiembrie 2009 10:19
Dr Luminita Teodorescu este la Clinica Oftalmix
www.oftalmix.ro
kidz005659
Postat pe 26 Noiembrie 2009 16:36
MERCI
robby
Postat pe 27 Noiembrie 2009 16:45
Noi suntem din Timisoara, ati putea sa ne recomandati si noua o clinica unde sa mergem sa facem un consult oftamologic de rutina? Avem 6 luni dar mama e cam nelinistita si prea precauta!
geannynna
Postat pe 11 Ianuarie 2010 17:59
Si noi avem un pic de strabism la ochisorul drept(fuge spre interior),cel putin asa a zis dr,dar noua nu ni se pare.O dr f buna ne-a zis ca pana la un an nu avem ce face,dar dr de familie ne-a zis ca e GRAV(sotul ei e oftalmo) si ne-a dat trimitere la policlinica(la sotul ei)sa vedem ce are bebelina.Am vazut la tv ca acum exista si ochelari ptbb peste 6 luni din silicon.Ce parere avetzi?
ina_rebeca
Postat pe 24 Februarie 2010 09:03
decat sa aiba toata viata probleme cu ochisorul mai bine poarta acum ochelari pentru cateva luni iar apoi nu mai are probleme eu zic ca asa e mai bine.
SEBY1YEAR
Postat pe 25 Februarie 2010 14:36
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 14 Martie 2010 16:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce meniuri in gradinite particulare mai utilizati? 2 De la: ruschita 2 Martie 2009 09:25
Caut cabinetul dr.-lui Jianu Mihai 1 De la: alinutza22 2 Februarie 2009 13:16
Rugaciuni pentru copii 57 De la: anisoara 15 Decembrie 2009 21:57
Hainute bio pentru copii... 1 De la: danielatontsch 23 Noiembrie 2009 13:15
strangere fonduri pt interventii chirurgicale cord pt copiii din Romania 1 De la: Kopanel 24 Ianuarie 2010 20:36
Setari Cookie-uri