burtiera ajuta??

buna ziua. as dori sa le intreb pe mamici daca purtarea burtierei imediat dupa ce au nascut le-a ajutat? cat timp trebuie purtata? incepand de cand?

multumesc
horobeanu
Postat pe 16 Iunie 2008 11:35
Eu am purtat burtiera cam dupa 3 zile de la nastere .Daca ai nascut prin cezariana trebuie sa ceri sfatul medicului inainte .Purtarea burtierei dupa nastere e la fel de utila ca si purtatul sutienului .Ajuta la tonifierea musculaturii ce a cam avut de suferit in timpul sarcinii.Depinde de fiecare organism in parte!Eu am avut rezultate bune si sper sa-ti foloseasca si tie!pa
bia_kidz
Postat pe 16 Iunie 2008 12:06
buna, si eu am purtat burtiera, dar fara nici un rezultat...ba mai mult am facut si masaj cu crema postnatala de la mustela. acum am descoperit ca sunt centuri postnatale cu chilot si inalte pana sub sani...doresc sa-mi cumpar si eu, dar se poate numai prin farmacie si nu au pe stoc, doar prin comanda. o zi buna!
felideni
Postat pe 16 Iunie 2008 14:11
Eu am nascut prin cezariana si burtiera mi-a pus-o asistenta imediat a doua zi si doctorita mea a spus ca o pot tine timp de o luna. Doar seara cand dormeam o mai dadeam jos sau cand o mai clateam.
mary_tvg
Postat pe 17 Iunie 2008 12:48
Eu am nascut naormal si nu am purtat burtiera. M-am refacut f repede si pt ca am alaptat exclusiv si pt musculatura mea era destul de buna, am facut aerobic mult timp si chiar insarcinata fiind am facut aerobic pana in luna 4. Sora mea nu a facut atat sport inainte si a nascut cu cezariana. Nici ea nu a purtat burtiera, dar la ceva timp dupa nastere a facut abdomene multe zilnic. Si-a revenit f repede si arata super, trasa prin inel. Cred ca burtiera nu ajuta la refacerea muschilor, ci e doar o carja pe o anumita perioada. Ceea ce conteaza este felul in care iti formezi tu muschii prin exercitii.
iordachec
Postat pe 18 Iunie 2008 15:24
draga iordachec,nimeni nu a spus ca burtiera reface muschii!.ajuta la tonifiere prin mentinetea lor in contractie.E f adevarat ca ex fizice au un mare rol in tonifierea muschilor abdominali dar aici era vb de burtiera.Imi pare rau ca s-a ajuns la o opinie contradictorie!nici un organism nu e la fel,de aceea cerem sfaturi pe acest forum .
bia_kidz
Postat pe 19 Iunie 2008 08:32
e indicata burtiera dupa nastere pana la reluarea exercitiilor fizice pt tonifierea musculaturii abdominale, asta depinde de fiecare mama in parte. una poate le incepe dupa o saptamana, alta dupa 2 luni, nu e o regula, cand se simte fiecare in stare. s-ar putea ca burtiera pusa imediat dupa nastere dupa 2 satamani sa fie larga, e bine de inlocuit. De ajutat eu zic ca ajuta si pt musculatura abdominala sa nu se lase mai mult si pentru spate. cum a zis si bia e la fel de utila ca si sutienul dupa nastere sa nu se lase sanii.
a1_23
Postat pe 25 Iunie 2008 12:08
si eu sunt de parere ca burtiera ajuta...eu am nascut normal si am purtat-o de la cateva ore dupa nastere, timp de 2 luni. Pot spune ca m-a ajutat mult !
sdanutza
Postat pe 2 Iulie 2008 17:27
In cazul femeilor care nasc prin cezariana e de preferat sa intrebe medicul cu care au nascut daca le recomanda burtiera . Eu i-am nascut prin cezariana pe ambii baieti si nu am putut purta burtiera . E adevarat ca in 1995 , respectiv 1998 nu erau atatea lucruri care sate ajute asa cum sunt acum , dar cred ca cel mai bine ar fi ca noile mamici sa scape de aspectul neplacut al burtii de dupa nastere prin exercitii fizice in functie de cum poate fiecare , mai ales la cele care au nascut prin cezariana . Toate cele bune .
carmeli
Postat pe 15 Iulie 2008 10:05
salut!
si eu am nascut prin operatie cezariana si am purtat burtiera cam de la 1 sapt.
Pot spune ca e f bine pt ca am mai scapat un pic de burtica aceea care atarna inestetic, si am purtat-o cam 3 luni.Oricum dupa nastere eu aveam cam 55 kg, deci nu a fost f mult.
sabina82002
Postat pe 15 Iulie 2008 13:12
si eu tot prin cezariana am nascut si la toate ne-au pus burtiera imediat dupa operatie
a1_23
Postat pe 15 Iulie 2008 13:22
salut,

eu am nascut prin cezariana si imediat mi s-a pus burtiera , am purtat-o [pana la 4 saptamani zi si noapte dar din pacate nu m-a ajutat foarte mult.
t_oana
Postat pe 28 August 2008 15:11
salut, si eu am nascut prin cezariana, nu ne-a pus nimeni burtiera, din pacate, dar mi-am pus eu dupa vreo 5,6 zile, si am purtat-o vreo 3 luni. Imi pare tare rau ca nu am pus-o mai devreme...cred ca a avut mare efect..din postarile anterioare am inteles ca dupa cezariana burtica ramane mai mare decat dupa nastera normala? asa e? nu stiam...fetita mea are 1 an, si, spre rusinea mea, inca nu am facut prea multe abdomene, ma simt prea obosita...desi, inainte de a ramane insarcinata mergeam la sala de 3,4 ori pe saptamana, acum sunt o mare lenesa, ma simt mereu obosita, am o fetita argint viu nu alta....cand doarme, ma odihnesc si eu, cand e treaza, sunt cu ochi pe ea mereu
msh2007
Postat pe 30 August 2008 14:50
fetelor cum va descurcati cu nasterea eu sunt in luna a 5 a si stau in suspans pana o sa nasc mai ales ca sunt singurica ,sunt o bucuresteanca care locuieste in egipt:(
dido_kidz
Postat pe 18 Septembrie 2008 03:08
Salut,

Eu am avut o sarcina foarte grea, ceea ce nu doresc nimanui, din prima luna si pana in saptamana 34 cand am nascut prin cezariana am vomat si nu m-am simtit deloc bine. Din luna a 5-a am stat in concediu medical, asa ca n-as putea spune ca m-am bucurat de sarcina. .................

t_oana
Postat pe 18 Septembrie 2008 19:30
si eu mi-am cumparat anticipat o burtiera,sper sa fie cel mai bun model.cu siguranta am s-o port.
Eu mai am 2 sapt. si voi naste un baietel,am mari emotii dar cu ajutorul lui Doamne Doamne ma voi descurca.
este pentru prima data cand scriu aici cu toate ca am tot intrat si am citit parerile voastre si va pot spune ca chiar m-au ajutat.
sunt in prenatal si stau toata ziua in casa in asteptarea noului venit, incerc sa imi umplu timpul cu ceva.
Va admir pe toate, va doresc sa aveti copii sanatosi, voiosi si sa va bucurati de ei.
marycojocaru
Postat pe 23 Septembrie 2008 10:50
marycojocaru, eu iti doresc nastere usoara si sa te bucuri din plin de baietelul pe care il astepti. pupici!
felideni
Postat pe 23 Septembrie 2008 20:37
Specialistii dau urmatoarele raspunsuri cu privire la purtarea burtierei http://www.ele.ro/Cat_de_utila_este_burtiera__--a10531.html
mary_tvg
Postat pe 24 Septembrie 2008 20:30
Si eu am nascut prin cezariana si am purtat burtiera de a doua zi. Sunt foarte multe tipuri de burtiere si recomand purtarea acestora daca sunt suficient de late (sa cuprinda si ultimile coaste) si nu foarte elastice, astfel incat sa tina abdomenul in tensiune moderata. Motivele pentru care recomand purtarea acestora sunt: cel putin in cazul cezarianei exercitiile fizice sunt recomandate dupa cel putin 6 luni, iar perioada de dupa nastere este perioada in care refacerea abdomenului este cea mai rapid reversibila; musculatura abdominala este slabita dupa sarcina si nu este suficient de puternica pentru a se reface imediat; in timpul sarcinii, organele interne se deplaseaza pentru a putea face loc uterului marit, astfel ca burtiera ajuta la readucerea lor in pozitiile initiale si ajuta, de asemenea, la repozitionarea ultimilor coaste care in timpul sarcinii se deformeaza prin largirea bazei cutiei toracice - ca si diametru- lucru pe care nu il mai puteti modifica indiferent cate exercitii fizice faceti dupa!; si nu in ultimil rand, purtarea burtierei potrivite va ajuta sa va miscati, sa va ridicati din pat mult mai usor (imediat dupa nastere, daca nu purtam burtiera aveam senzatia ca "imi ies matele din burta"!!! de durere ) Am citim mai sus parerile unora dintre voi: "am purtat dar nu m-a ajutat" si le-as intreba pe fete: 1. sunteti sigure ca ati purtat burtiera potrivita? 2. nu aveti nici un termen de comparatie (doar daca ati nascut de doua ori dupa o nastere sa fi purtat si la cealalta nu) intre a fi purtat si a nu fi purtat burtiera.
cristina_graur
Postat pe 3 Noiembrie 2008 09:06
Da te ajuta mult eu am purtat-o 6 saptamani dupa care am facut multe abdomene.Mult succes
1984_kidz
Postat pe 4 Noiembrie 2008 18:59
buna de burta scapi cel mai greu iar burtiera????? nu e ceva fenomenal nu-ti scoate grasimea de acolo doar ne tine mai stranse si avem impresia ca am slabit ...beti multa apa pana la 3 lit pe zi si cam 100 abdomene zilnic si apoi vedeti rezultatate ..normal cine poate succes
oanaoaky
Postat pe 13 Noiembrie 2008 13:00
eu am folosit burtiera si chiar a fost buna
in afara fapului ca mi s-a retras mai repede burta
m-a ajutat si cand ma ridicam din pat sau faceam altele prin casa.este buna oricum si pt cele care au nascut normal si prin cezariana.
simo_rus
Postat pe 18 Noiembrie 2008 13:29
Da,e f bine sa porti burtiera dupa ce nasti cat mai curand posibil.Eu am inceput sa port chiar dupa ce am iesit din spital si mi-a folosit cu succes.E adevarat ca am avut grija la meniu si am mancat destul de des,avand in vedere ca am si alaptat.Am 31 de ani,baietelul meu are 8 anisori si ma simt bine in corpul meu,nu am ramas nici cu colacei pe burtica ,nici cu aripioare.Mult succes viitoarelor mamici!!!!!!!!!!!!!!
popnicoletaelena
Postat pe 25 Noiembrie 2008 15:11
Buna,
Pe mine ma ajutat la mers, am avut dureri de spate ;burta am avut mereu- asa ca ce sa mai vorbesc - sportul este cred singurul aliat in lupta cu burtica sanatate multa si alegerea e a fiecareia nu?
Copii sanatosi si veseli sa aveti!
julita79
Postat pe 5 Decembrie 2008 17:16
pt.carmeli exclus cum sa nu existe burtiere in anl 1995 sau'98 exagerezi,oricum nu ajuta la nimic.Am nascut prin cezariana si.....nimic..nici un rezultat
nistor_geta
Postat pe 10 Decembrie 2008 21:19
FETELOR NU STIU CE SA ZIC AN LEGATURA CU BURTIERA DUPA NASTERE EU AM PURTAT DIN A2-A ZI DUPA NASTERE AM NASCUT NORMAL AMANDOI COPIII SI AM PURTATO CAM 2 LUNI DAR CRED CA E DOAR UN ARTIFICIU CA SA NE SIMTIM NOI MAI BINE NI SE PARE CA SUNTEM MAI SLABE DAR CAND O DAM JOS CONSTATAM CA BURTICA E TOT ACOLO.EU ZIC CA SCAPAM DE BURTA DOAR PRIN SPORT SPOR LA SLABIT VA PUP
silviatatu
Postat pe 29 Ianuarie 2009 14:05
tatusilvia.....mare dreptate ai, e doar o amagire de moment, eu sunt la fel dupa 2 nasteri naturale si daca nu FAC sport la greu nu se da jos BURTA ....dar nu e exclus sa dea si rezultate la cele care nu au burta sau nu sunt predispuse la ingrasare,dar la mine fara efort nu se duce,cred ca burtiera e mai mult pt spate ...mai bine numea "spatiera" ....deci la dat jos burticile...bafta!!!
oanaoaky
Postat pe 29 Ianuarie 2009 16:19
CUM AI SPUS SI TU OANAOAKI EU O MAI PORT SI ACUM PE ACASA NU TOT TIMPUL,NUMAI CAND MA DOARE SPATELE DAR BURTA E TOT ACOLO CRED CA MA VA ANSOTI TOATA VIATA.AM MAI F SI ABDOMENE DAR CHIAR DACA AM REVENIT LA KG DE DINAINTE DE SARCINA BURTICA NU DISPARE MAI ALES CA NU A FOST PLATA NICI ANAINTE SA AM COPIII VA PUP MAMICI CU BURTICI
silviatatu
Postat pe 30 Ianuarie 2009 15:26
Buna,
da,burtiera ajuta.Dupa nastere si eu am purtat burtiera .Eu am mai avut si probleme cu spatele si m-a ajutat.
adrianatatu09
Postat pe 3 Februarie 2009 08:47
depinde si de organism la noi burtica cu toate abomenele pe care le facem tot acolo e si parca nu scare nici macar 1 cm nici nu vreau sa ma mai masor ca
SEBY1YEAR
Postat pe 25 Februarie 2009 16:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lumina naturala in camera copilului 6 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 14:52
CUM SA DEZVAT PE COPIL DE SAN 74 De la: lacrisami 24 Octombrie 2011 13:59
probleme de ortopedie 6 De la: kidz001100 26 Mai 2009 16:01
vand patut baby care 1 De la: elko_viena 6 Februarie 2010 16:24
PADUCHI 6 De la: garbo_423702 8 Februarie 2016 06:05
Setari Cookie-uri