amigdalita la copii

amigdalita,una dintre cele mai freecvente afectiuni ala copilasilor apare ca durere in gat,febra si frisoane,gatul inflamat dureros la palpare disconfort si stare generala alterata.Situatia devine periculoasa cand apare flegmonu sau abcesul...amigdala isi modifica forma si apare puroiul.Daca copilul are mai mutlde 3 amigdalite pe an repetate este indicata urgent amigdalectomia,pentru ca se stie ca urmarile amigdalitei repetata poate da reumatism articular acut si mai grav glomerulo nefrita difuza acuta,o boala grava a rinighilor...detalii pe site.
ank_seby
Postat pe 26 Martie 2008 14:16
Copiii mei (3 si 6 ani ) fac cate o amigdalita pe luna.. de obicei de natura virala...totusi nici un doctor nu ne-a recomandat sa le scot amigdalele...M-ar interesa mai multe detalii si argumente pro si contra amigdalectomiei..
ancutac
Postat pe 7 Aprilie 2008 10:24
Amigdalitele de natura virala nu prea se pot trata cu antibiotice,dar cele de natura bacteriana dau un tablou clinic mai urat.Procesele inflamatorii sunt mai intense si cu simptome diferite.Cel mai important lucru de retinut este sa se faca o antibiograma,adica o recolatare din puroi sa se evidentieze natura infectiei si tipul de bacterie.Doar un medic specialist ORL-ist poate indica o amigdalectomie.De obicei aceasta se indica daca s-a ajuns la un flegmon sau abces periamigdalian sau daca tratamentul cu antibiotice este ineficient.
ank_seby
Postat pe 7 Aprilie 2008 13:16
Buna, daca fac atat de des amigdalita ; lunar sau la 2 -3 luni ,e clar ca e streptococ .Eu va sfatuiesc sa va face ti toti membri familiei exudate si daca e streptococ sau stafilococ sa luati toti tratament . Medicul ORL ist in colaborare cu medicul pediatru hotareste daca este cazul sa scoate ti amigdalele sau polii , dupa caz. Succes
Mamy_ANTO
Postat pe 10 Iulie 2008 15:01
Amigdalita reprezinta o patologie frecvent intalnita la copii, ei fiind mai sensibili. Aceasta reprezinta inflamarea amigdalelor palatine situate de o parte si de alta a palatului (sau a limbii). Amigdalita este cel mai frecvent produsa de streptococi, in special cel betahemolitic A.

Amigdalele palatine sunt tesuturi limfoide asemanatoare ganglionilor limfatici care au rol imunitar deosebit de important, ele reprezantand alaturi de celelalte tesuturi limfoide de la nivelul gatului (formeaza un fel de inel la nivelul faringelui) prima bariera importiva agresiunii microbilor ce ajung la acest nivel prin alimentatie sau prin inspirarea aerului infectat. Aceste organe limfoide recunosc microbii cu potential patogen si ii retin la nivelul lor, incercand sa-i distruga prin procese ce dau nastere inflamatiei. Astfel microbii sunt impiedicati sa patrunda in organism fie pe cale gastrica, fie pe cale respiratorie.

Factorii de risc si cauzele amigdalitei

Inflamatia amigdalelor se produce ori de cate ori la acest nivel exista un agent patogen. Cauzele si factorii de risc sunt reprezentati de:
- inspirarea aerului infectat sau contactul apropiat cu o persoana ce prezinta infectia;
- fumul de tigara (fumatul pasiv sau chiar activ) scade foarte mult capacitatea imunitara a acestor tesuturi limfoide;
- consumul de alimente foarte reci (sucuri reci vara sau inghetata de exemplu);
- aerul conditionat (se recomanda curatarea regulata a filtrelor);

Care este simptomatologia amigdalitei?

Inflamatia amigdalelor palatine se manifesta in primul rand prin simptomatologia specifica oricarei infectii:
- febra si frison
- atonie, astenie
- dureri de cap, posibile stari de greata,
- durere, roseata, umflare si cresterea temperaturii la locul
- infectiei;

Amigdalita se mai manifesta prin:
- expectoratie sau scurgeri nazale,
- modificari ale vocii, ragusire,
- dureri mari la inghitire
- gatul este rosu, umflat iar amigdalele marite in volum (se pot simti si la palparea exterioara a gatului, imediat sub mandibula) sunt rosii si prezinta pete albicioase de puroi;
- uneori inflamatia poate fi atat de mare incat prin marirea de volum a amigdalelor si restului de tesuturi limfoide sa fie obstruate caile respiratorii iar respiratia sa fie serios ingreunata, caz in care se impune interventia chirurgicala.
- Marirea de volum si a altor ganglioni laterocervicali (situati la nivelul gatului).
Complicatiile amigdalitei:
- obstructia cailor respiratorii;
- afectiuni ale cailor respiratorii dar si afectiuni gastrice uneori;
- otite medii;
flegmonul amigdalian sau periamigdalian;
- streptococul, odata patruns in organism, poate cauza afectiuni foarte grave ca: afectarea rinichilor cu nefrita, reumatism articular acut dar si afectarea valvelor inimii, producand diverse boli ale aparatului cardio-vascular.

Diagnosticul amigdalitei

De fiecare data cand copilul prezinta simptomele amigdalitei trebui sa va prezentati la medicul de familie sau la pediatru. Dupa consult, medicul va sugereaza in functie de gravitatea situatiei consultul de specialitate al medicului oto-rino-laringolog (ORL).

Tratamentul amigdalitei

Amigdalita usoara trece in general de la sine in decurs de 5-7 zile, copilul fiind insa contagios in primele zile ale infectiei. In general medicul ii recomanda consumul adecvat de lichide pentru a nu se deshidrata si totodata pentru a spala continuu gatul astfel incat infectia sa nu ia amploare prin formarea unei cruste mucoase. Ii vor fi administrate copilului antipiretice (medicamente care scad febra) si antibiotice dupa caz (i se preleveaza micutului secretii pentru a se vedea cu ce sunt infectate amigdalele si totodata pentru efectuarea antibiogramei). Dupa cateva ore de la prima administrare de antibiotice copilul nu mai este contagios.

In cazul frecventelor recidive, a obstructiei importante a cailor aeriene sau in cazul flegmonului amigdalian sau paraamigdalian se intervine ghirurgical prin efectuarea amigdalitectomiei.

In restul cazurilor nu se intervine chirurgical ci se prefera tratamentul medicamentos pentru ca oricum la pubertate amigdalitele scad in dimensiuni si capacitatea lor imunitara creste. De asemenea aceste tesuturi limfoide au capacitatea de regenerare, astfel ca dupa amigdalitectomie amigdalele se pot reface.

pentru a putea combate acet tip de infectii in mod natural,se poate folosi un produs 100% din ingrediente naturale,pentru stimularea sistemului imunitar...cel mai eficient este TRANSFER FACTOR PLUS de la 4Life REseatch
silviu_m74
Postat pe 4 Mai 2009 21:11
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl, Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la salina Praid si din Muntii Himalaya.

TARIFE 1. Copii (maxim 14 ani), pensionari
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)
Un insotitor al copilului sau al pensionarului beneficiaza de intrare GRATUITA
2. Adulti
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)

O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu programare
Tel. 0725 217 077 ( pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 6 Decembrie 2009 17:11
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 28 Februarie 2010 11:05
office_salinasusesi_ro
Postat pe 12 Aprilie 2010 23:28
baietzelul meu de un an si o luna mi-a facut de 3 ori amigdalita anul asta, am fost la orl-ist si mi-a dat antibiotice la fel ca medicul de familie, sincer nu prea mai stiu ce sa ma fac cu el cu amigdalitele astea...
viobregar
Postat pe 3 Iunie 2010 20:27
viobregar, ca sa iti scapi copilul de ac est chi cu amigdalitele, foarte eficient este transfer factor plus...eu le dau copiilor mei cure preventive de 10 zile pevluna si de un an si jumatate nu am mai avut probleme de acest gen...
silviu_m74
Postat pe 5 Iunie 2010 00:14
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 5 Iunie 2010 21:55
Buna tuturor ... Fetita mea face amigdalitele foarte des( de 4-5 ori pe an)...face febra foarte mare,varsa,nu poate sa manance nimic(si daca incearca,varsa),tuseste ...Ce as putea sa-i dau? Este a patra oara anul acesta ...Sunt disperata.....AJUTATI-MA VA ROG MULT....nu stiu ce sa mai fac....
mariana21
Postat pe 7 Octombrie 2010 17:11
buna.copilul meu are 4 ani si inca de mic a facut mereu amigdalita.eu traiesc in italia si abia acum ,dupa chinuri deosebit de mari in sfarsit m-au programat ptr operatie.peste 3 zile ma internez.sper ca va fi totul bine.ptr ca si polipii se scot .au legatura intre ele.va voi tine la curent .dar eu sunt de parere ca decat sa va chinuiti cu febra si cu toate problemele care urmeaza mai bine sa fiie scoase.copilul meu e mereu nervos,nu mananca,nu doarme bine.medicii imi spun ca starea lui se va imbunatatii mult.doamne ajuta
garbo209136
Postat pe 13 Iunie 2011 17:37
buna
am si eu o intrebare: fiica-mea de 4 ani jumate are amigdalele tot timpul umflate, dar nu o doare, nu are febra, nu are absolut nici o durere, doar sunt umflate. ar trebui sa-mi fac probleme? de fapt, chestia asta cu amigdalele umflate si eu o am, dar tot asa nu ma doare, n-am nimic, dar totusi e normal sa fie tot timpul umflate?
Mihaela_Godo_1
Postat pe 11 Octombrie 2013 15:38
Cel mai bine e sa mergeti cu cei mici la doctor atunci cand au probleme
Eu am ajuns cu fetita mea la doamna Dr Adina Zamfir de la Spitalul Grigore Alexandrescu si vreau sa va spun ca rar gasesti un doctor ca dansa.
E foarte atenta si grijulie cu cei mici si mi se pare important aspectul asta
garbo_463710
Postat pe 9 Martie 2017 14:16
Si eu am ajuns la doamna Zamfir, intradevar o profesionista. Am o fetita de 8 ani care raceste foarte des - diagnostic amigdalita. A reusit sa o faca bine in cateva zile. Multumesc doamnei doctor foarte mult
garbo_464146
Postat pe 17 Martie 2017 11:15
'Interesant', ca sa spun...

Carevasazica, desi copilul face f. des infectii amigdaliene si noi mergem fix la acelasi doctor (f. atent cu copii, huh?), ea tot face in continuare amigdalita!
Atunci, unde mai e profesionalismul de care ar trebui sa fie vorba?
Sau doar faptul ca e ... grijulie, atenta si se poarta frumos cu copilul e singura calitate profesionala?!?
Pai nu asa trebuie sa fie tocmai prin natura meseriei de medic pediatru?
Ca, in fond, asta e chiar fisha postului!

Bref, avind in vedere ca desele amigdalite sint semn de imunitate serios scazuta ce va greva mai tirziu in mod serios sanatatea viitorului adolescent si adult, sfatul meu - ca una care am 'expertiza' in asa ceva de mai bine de ... o jumatate de scol(sic!) - este sa actionezi cit mai degraba chiar pt. imbunatatzirea/modularea sistemului imunitar.
Lasa antibioticele si orice alte prostii deoparte si concentreaza-te pe sistemul imunitar.
Antibiotice isi au rolul lor limitat doar in situatiile de infectii acute grave.
Recurentza acestora e semn clar de probleme la nivelul sitemului imunitar...

Nu pot intelege absolut deloc de ce medicii de familie, si chiar si cei pediatri, n-au auzit nici la 27 de ani de la caderea comunismului de un' medicament' exceptional numit ... BRONCHO-VAXOM.
O adevarata minune biologica (patent elvetian) care a scos din necazuri teribile pe foarte multi dintre cei ce au avut mari probleme cu desele si recurentele infectii amigdaliene, faringiene si pulmonare consecutive acestora!

Broncho-Vaxomul e un fel de ... vaccin pe cale bucala.
Se ia in doua serii, primavara si toamna dupa o schema proprie. Si se tine 2-3 ani consecutivi cu rezultate absolut exceptionale chiar si pt. cazurile cele mai serioase.
Din cite stiu sint extrem de rare situatiile in care e nevoie chiar de 4 ani consecutivi de tratament.
Iar efectul, care e de fapt chiar vindecarea problemelor, este de f. lunga durata, chiar pe viatza.

Cum, Doamne iarta-ma!, sa fii medic si sa nu cunosti potentialul fabulos al acestei terapii?
Sa fie vorba de o 'banala' inconstientza?
De o f. grava incompetentza??
Sau chiar de o iresponsabilitate aproape criminala?!?...

N-am vreme sa stau sa explic ce-i dpdv stiintific cu vaccinul acesta - si nici mamicile nu cred ca au capacitatea de a intelege pe deplin despre ce e vorba daca pina acum n-au aflat de Broncho-Vaxom in ciuda faptului ca au probleme seriose cu imunitatea copiilor lor -, da' puteti singure sa intrati pe net, sa cititi prospectul si sa va informati pe deplin!
Nu va mai ramine decit sa cereti doctoului copilului sa-i prescrie medicamentul, mai ales ca e absolut gratuit pt. cei mici.

Si nu-i mai 'gratulati' atita si nu le mai ridicati 'statui', ca asta e meseria lor si e chiar datoria lor sa va faca bine copii!
Iar ceva mai multa responsabilitate din partea mamicilor este...

...ABSOLUT OBLIGATORIE !

garbo101426
Postat pe 17 Martie 2017 12:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum ii invatam la olita 74 De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 23:33
tratament pentru keratoza pilara 27 De la: office_salinasusesi_ro 4 Mai 2010 16:35
analize 12 De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 23:53
Pitique Cluj? 1 De la: kidz005625 24 Noiembrie 2009 23:20
?? 2 De la: Ionela_Si_Adrian_Ciobanu_1 30 Ianuarie 2016 14:56
Setari Cookie-uri