Tort cu crema de rahat
Intra in contul tau
|
adelinas62 5 mesaje Membru din: 26/01/2009 |
Buna tuturor! Caut o reteta mai veche,de tort.Aceasta reteta o faceam pe vremea lui Ceausescu,cand nu se gaseau de nici unele.Dar nu o mai gasesc la nimeni.Stiu doar ca blatul era cu nuca,parca o cana de nuci macinate,bine insiropat cu sirop de zahar ars si crema din rahat dat prin masina de tocat si frecat cu un pachet de unt. Daca dintre voi cei mai vechi pe aici o aveti va rog frumos sa o scrieti si pentru mine. A fost "dulcele" nostru al celor mai "old",alaturi de prajitura cu crema de lamaie si foi pe fundul tavii.Multam.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
delly003198 1 mesaj Membru din: 19/02/2010 Oras: Iasi |
deci ,la 1/2 kg de rahat dat prin masina de tocat carne dadeam si o lamaie cu tot cu coaja apoi pe baie de aburi pana se omogeniza ca o crema. dupa ce se ia de pe foc se adauga 100 gr. de unt, se omogenizeaza si se ung foile de napolitana nu prea gros. peste ultima foaie se pune ceva maqi greu sa se preseze.se taie a doua zi in forma dorita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
akrep 9 mesaje Membru din: 12/02/2008 |
Cu blat cu nuci si insiropat nu stiu, dar eu mai faceam foi coapte pe dosul tavii, din aluat cu amoniac si le umpleam cu crema de rahat dat prin masina cu lamaie+unt. Cred ca-ai putea incerca un aluat gen pandispan cu mai multa nuca si faina mai putina, ca sa se poata insiropa. Fac si eu cu foi de napolitana, dar in rahat nu mai pun unt. Dupa ce-l dau prin masina cu lamaie, il topesc putin pe foc si ii adaug nuca macinata,chiar si de cocos, arome. Se face repede si se mananca la fel de repede. Pofta buna.
|
garbo091375 1 mesaj Membru din: 2/01/2010 |