Info
x
info

Info
x
info

» Toate forumurile » Culinar » Mancare sanatoasa

Retete rapide... pentru musafirii neasteptati... eu incep cu clatitele

Intra in contul tau

Username:
 Password:
Am uitat parola    Nu am cont
SAU
Login cu Facebook
Cady
4 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 12:38

Ingrediente: faina, apa(lapte), un ou, un praf sare, branza de vaci (urda, etc... fiecare cu ce vrea sau cu ce are), marar, lapte, smantana. Fac clatitele... cum le face toata lumea... intre timp, framant branza cu un strop de lapte(cat sa devina pasta) si cu mararul tocat marunt... Cine vrea, mai poate adauga si sare... Dupa ce sunt clatitele gata, pun pe fiecare clatita branza si o rulez. Ung un vas de Yena cu unt (margarina sau ulei), pun clatitele in el, pun smantana peste clatite cat sa le acopere si il bag la cuptor pana se rumeneste putin la suprafata. Se servesc calde....

Raporteaza abuz de limbaj
liliana_redai
11 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 16:41

cu conditia sa le ai deja preparate,in frigider si doar sa le umpli cand apare careva neasteptat?!
da sunt delicioase,si chiar e o alegere buna cand ai oaspeti.
felicit ideia ta !

Doamne,nu ti-am cerut niciodata nimic.Dar acum e timpul sa-ti cer niste lucruri.Niste lacrimi grele si sarate,lacrimi mari si multe.Atat de multe incat sa ma satur de lacrimi.Inainte lacrimile erau cat pe aci sa tasneasca,acum ele ma amagesc si ma ucid pentru ca nu mai sunt. Maine cu siguranta ele vor fi sorbite cu paiul. Simt ca mi-e dor de dara lor calda.Uneori prea calda alteori prea putin calda. Simt ca mi-e frica de-atata dor care ma loveste in pantec,in suflet fara sa ma intrebe daca imi place,daca ma doare....ce importanta mai are! Caci Doamne iti cer sa nu eziti nici o clipa,iti cer sa-mi opresti setea de lacrimi si sa-mi asculti ruga si sa ma lasi sa plang. Vreau sa plang! Este o mare calitate.Vreau sa plang,vreau sa simt ca plang,sa ma doara lacrima si sa imi placa durerea,sa plang cu patima. Vreau sa plang pana nu mai simt nici o durere in suflet,pana nu mai simt nimic! Eu niciodata nu am plans atat de mult... durerea a ramas vesnic!
ego_delly
8 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 14:43

eu trag o fuga la patiseria din colt..

garbo115475
45 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 21:28

Ceva rapid si gustos : Tartine festive.
Ai nevoie de:covrigei cu susan (mini brezzel)din comert, 100g branza proaspata de vaci ,1 lingura unt, 1 lingura smantana , 1/2 legatura marar , sare (daca sunt mai multi musafiri, poti folosi cantitati mai mari ).
Freci branza cu untul, smantana si sarea , iar la final adaugi mararul tocat marunt.
Pe un covrigel , pui ,o jumatate de lingurita din compozitia rezultata . Asezi al doilea covrigel,din nou compozitie si acoperi cu alt covrigel.In total, trei covrigei si doua straturi de compozitie. Asezi tartinele pe un platou si le aduci la masa.E mult mai aspectos daca pe platou ai aseza cateva frunze de salata verde.Covrigeii se inmoaie datorita compozitiei de branza si smantana ,dar,atentie : trebuiesc umpluti atunci cand vin musafirii ,sau ,cu putin timp inainte de a veni,ca sa nu se inmoaie covrigeii prea tare.(Sunt mai buni daca nu se-nmoaie prea tare ). Nu necesita mult timp pentru preparare.
S-aveti pofta !

scorte
1 mesaj
Oras: Brasov
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 20:09

cred ca sunt tare faine, tartinele acestea, trebuie sa le fac neaparat, multumesc !

Mergi la: