Masina de facut piine(de casa)

Scrieti va rog(cei care aveti deja o masina de facut piine):merita achizitionat un astfel de aparat?
Daca da,ce marca?Aveti deja retete care merita puse in practica?Raspundeti va rog!
psyhologist
Postat pe 4 Mai 2009 15:44
buna
eu am primit de la "mos craciun" mult-dorita masina de facut paine
nici nu stiu ce marca este
dupa o perioada euforica de 3 saptamani in care am facut multe teste cu retetele teapa din manual, cu putine reusite si multe esecuri am facut o pauza de 4 luni (deja). masina este acum suport pt praf in bucatarie
eu nu te sfatuiesc sa iti iei decat dc o consideri indispensabila in bucatarie. poti face aluaturi, dulceata, paine etc cu ea. dar tb sa ai si multa rabdare ca o paine se coace in 2-3 ore
freshananaa
Postat pe 20 Mai 2009 12:37
si eu am o masina de facut paine MOULINEX , sincera sa fiu este de mare ajutor , in afara de paine face si aluat ptr. pizza , gogosi, taietei.Painea facuta la ea a fost ff apreciata de prietenele mele si de musafirii care vin la mine , la munte, in concediu. Si totusi eu sunt nemultumita de faptul ca painea face ff multe firimituri.In cartea masinii sunt vreo 6 programe de paine( cu seminte , cu tarate, cu masline , ceapa) si alte cateva programe ptr. aluaturi dospite si nedospite , dar si un program de facut dulceata.Cu acest mic inconvenient , ca painea iese cam sfaramicioasa, in rest totul este ok. M-ar interesa sa aflu si sa incerc si alte retete decat ale masinii . O zi buna!
mihaela1
Postat pe 20 Mai 2009 18:49
Iti recomand din suflet masina de facut paine pentru ca painea facuta cu ea nici nu se compara cu painea cumparata de la magazin, este mai grea mai bine coapta, cu gust mai bun etc Nu se compara nici cu o paine facuta pe vatra (ta) dar este un pas inainte fata de painea din comert. Daca vrei o masina performanta si buna este acest site: http://www.electrobazar.ro/masina-de-facut-paine/aparat-de-facut-paine-kenwood-bm250_105.html Eu de aici am cumparat-o si avand in vedere ca in magazinul Carrefour aceeasi masina ce e drept noua (acesta este reconditionata din Anglia, dar din punctul meu de vedere nu conteaza) este 370 RON. Nu o sa prea dai gres cand faci painea daca urmezi retete si ai grija la masurat si schimbatul sau inlocuitul fainii. In rest daca mai ai intrebari astept. Toate cele bune!
cumanul
Postat pe 27 Mai 2009 09:35
PARERILE SUNT IMPARTITE IN CE PRIVESTE MASINA DE PIINE .DACA SUNTETI UNU DOI E BUNA ,STIU CA IESE PIINEA BUNA DAR CONSUMA MULT CURENT ,IAR PE CRIZA ASTA NU STIU CE SA ITI SPUN
IULY_delly
Postat pe 8 Iunie 2009 19:00
PT ruxandradaniela : eu am aksa una pe care o folosesc de multa vreme si sincer ma ajuta sa si slabesc de la am slabit 8kg intr-o luna pt k asta manac doar o felie la masa si la 3 persoane o paine de 1kg ne ajunge 2 zile k e consistenta.si am facut si o incercare de curiozitate am luat paine de la fabrik calda si am facut si eu aksa si pe aman2a painile le-am tinut afara , in punga dar timp indelungat vreo 4-5 zile aia din comert a facut mucigai cealalta am gustat si era ink buna ;) asa k eu zic k merita ;) app sa ai grj cu drojdia ;) merge si daia cub ;) am incercat eu dar trb 30Gr nu 2 cum zic ei acolo din drojdia asta.
BiGDaddy
Postat pe 9 Iunie 2009 02:36
Masina de facut paine ? Depinde ce asteptari are fiecare dela acest minunat utilaj casnic ! Eu am cumparat un cuptor de facut paine marca SHOW dela magazinul PLUS din Sfantu Gheorghe in urma cu un an ; daca spun ca toata familia , inclusiv prietenii , sunt incantati de rezultatul acestuia, este putin spus !! Trebuie avute in vedere doua aspecte foarte importante : respectarea STRICTA a retetelor recomandate de fabricant si calitatea materiei prime, respectiv a fainii !!! Cine spune ca nu este convenabila aceasta paine greseste sau se pronunta in necunostinta de cauza ; in conditiile folosirii corespunzatoare a cuptorului, o paine de 1 kg. costa aproximativ 2,40 ron, nemaivorbind de calitatea si gustul acesteia, care depaseste de departe orice alta paine din orice magazin de produse de panificatie !!! Cu alte cuvinte, cuptorul de facut paine merita toti banii; este si programabil, stii exact la ce ora este gata painea, fara sa stai sa o pazesti, indiferent de programul ales pentru preparare, dar ... repet , asta este DOAR parerea mea, nu pot obliga pe nimeni sa tina cont de ea si nici nu ma supar daca cineva nu este de acord cu mine . Oricum, la pretul de 140 ron - cat am dat eu pe cuptor - investitia este deja recuperata, acum sunt in castig !!! Precizez - pentru orice eventualitate - ca nu sunt nici producator, nici comerciant de cuptoare de paine, si nici nu fac reclama vreunei marci de cuptor, asa ca, SUCCES !!!

Postat pe 19 Iunie 2009 15:30
asta se numeste reclama mascata, cat primesti ? nu dai si numele vanzatoarei, numarul de la pantofi...
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 15:44
-mmm...imi iese o paine asa de gustoasa, pufoasa si crocanta...
-cand o rup ies aburi din ea si un miros de te imbata, incat o mananci pe nerasuflate.
-cand o scot de la coacere , vecinii dau buzna, pisicile, cainii si vrabiile infometate
-e o paine rumena...langa ea asez cateva rosii si branza...
-am uitat, masina mea de paine e...as putea sa nu va dau secretul..
e un cuptor fermecat, cu lemne...

-il scot la licitatie, care participa!
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 16:02
ana, tu faci reclama lui mos craciun?..
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 16:26
Nu as vrea sa ma laud dar flosesc masina de facut paine de aproape 10 ani,am o experienta mare,am ajuns sa fac paine fara sa masor cantitatile.Asa ca sfatul meu este sa cumperi "Moulinex"si sa nu disperi daca prima data nu-ti reuseste,oricum nu vei regreta,mai ales daca inveti sa faci paine cu acest cuptor.Retetele sunt in cutia cuptorului alaturi de celelalte brosuri.Eu am facut si cozonac.Asa ca nu mai sta pe ganduri.Daca te deranjeza timpul de coacere ca e prea lung,nu e nici o problema o programezi si la ora care vrei painea este gata.

Postat pe 16 Iulie 2009 09:59
Ingredientele pentru maina de pine ( MDP)
S faci o pine bun este posibil cu o condiie : s alegi ingrediente bune ( i s respeci proporiile indicate de reet , bineneles ). Ingredientele bune sunt indicate pentru a profita de potenialul MDP i a realiza cele mai bune reete Altfel spus, pentru a avea cea mai bun pine , nu neglijai ingredientele pe care le utilizai , alegei-le deci cu atenie !
O ultima precauie : Ingredientele trebuie introduse n cuv la MDP , ntr-o ordine precis care este, n general, cea indicat de reet , dar urmrii i indicaiile specifice din prospectul mainii, pentru a evita orice ndoial , reuita dvs. n coacerea pinii depinde de asta !




Fina
Trebuie s v fac o introducere n clasificarea finurilor, o noiune de care utilizatorii MDP trebuie s o stpneasc foarte bine . Fina este clasificat funcie de coninutul de minerale .Astfel, cu ct tipul este mai superior ( T45,T55, T65, etc.) cu att proporia de tre este mai important n fin i fina mai puin alb . V aduc aminte c tra ,este ambalajul bobului de gru i este un reziduu obinut prin separarea finii n procesul de cernere .
De notat ca reziduurile de pesticide se gsesc mai ales n tre .

n brutrii , tipul finii utilizate este de o mare importan pentru c , cu ct fina este mai srac n minerale , cu att este mai bogat n gluten . Ori , glutenul joac un rol primordial n fabricarea pinii . El are ca efect, elasticitatea i extensibilitatea : va reine presiunea gazului carbonic ( degajat prin aciunea drojdiei ) i se va ntinde sub aceast presiune .Un aluat pe baz de fina bogat n gluten va crete bine .



Drojdia
Drojdia este o ciuperc unicelular care provoac fermentarea materiilor organice animale sau vegetale.
Exist multe tipuri de drojdie dar cea care ne intereseaz pe noi este drojdia de panificaie sau "drojdia de bere". O gsii sub dou forme , proaspt sau deshidratat , cea de-a doua form este mai practic pentru MDP i putei cumpra odat o mare cantitate . Drojdia proaspt poate fi i ea cumprat din magazinele de retail dar trebuie diluat n ap nainte de folosire .

Drojdia aa numit chimic , sub forma unei pulberi albe , este compus n principal din bicarbonat de sodiu i servete la umflarea aluatului sau prjiturilor .Spre deosebire de drojdia de brutrie care acioneaz graie fermentrii micro-organismelor vii, drojdia chimic intervine doar cu reacii chimice. Drojdia chimic nu este recomandat pentru pine pentru c reacia pe care o antreneaz, chimic, este prea rapid i prea scurt pentru fabricarea pinii .


Sfaturi de utilizare

O main de pine este capabil s prepare tot felul de pini i paste . Forma de pine, gen "pine de miez" poate descuraja pe tradiionaliti , dar gustul pinii de cas i va seduce i pe cei mai recalcitrani . Consistena,gustul bun, de pine proaspt i mirosul de brutrie care nmiresmeaz casa, v vor seduce n mod sigur. n plus, pinea astfel preparat se pstreaz mai multe zile, fr s se usuce. De cnd mi-am cumprat maina mea Moulinex ( i aici trebuie s-i mulumesc cumnatei mele, Mariana Carabin i n special soacrei mele , Covrescu Elena Nona , care a fcut testrile naintea noastr i ne-a lmurit !) , nu am mai cumprat pine din comer . Economia astfel realizat a fost apreciabil . Maina este repede amortizat .
Adugarea de zahr este important pentru obinerea unei coji bune. Zahrul brun , se preteaz perfect folosirii la maina de pine. Nu va amgiți : nu vei obine niciodat o coaj asemntoare pinii coapte la cuptor , dar, totui aceast pine are o coaj extrem de crocant .i, dac omitei s punei zahr, vei obine o pine coapt dar integral alb .

Dac vrei s adugai ingrediente fragile ( miez de nuc, untur de porc, fructe uscate, stafide, etc. )ateptai semnalul sonor ( n jur de 17 minute de la pornirea programului ! ) Adugai atunci ingredientele , puin cte puin. Maina le va amesteca n aluat n cteva ture de frmntare .
Puin unt n aluat va duce la realizarea unei pini moi , cum v dorii .nlocuii apa cu zer proaspt si vei avea, de asemenea , rezultate excelente .


maxim62ro
Postat pe 16 Iulie 2009 11:20
Demulare (scoaterea pinii din form /cuv ! )

Un mic truc pentru demularea mai uoar : scoatei cuva dup terminarea coacerii i lsai-o s se rceasc cinci minute nainte de a scoate pinea din form .Eu utilizez de obicei, o lam fin de teflon special pentru a dezlipi pinea de pereii cuvei . n sfrit, se poate scutura energic cuva , dar necesit ceva rbdare .

Pentru a atenua gustul dulce care poate v deranjeaz, v recomand :
1) mrii uor cantitatea de sare ;
2) adugai o linguri de suc de lmie .

Dac pinea scade, motivele pot fi :
1) prea mult ap ;
2) prea mult drojdie ;
3) fina prea slab n gluten ;
4) sare insuficienta.

Pentru a avea acel miez tipic "franaise", moale i aerat,pinea are nevoie s fie "liber" pentru a crete corect. nghesuit n forma lui,aluatul nu poate crete dect n nlime i nu n lime:va rezulta o cretere rapid n nlime dar care se va nrui la sfrit...un vulcan!!!
Exist mai multe trucuri pentru a evita acest inconvenient :
1) reducerea cantitii fin/ap (regula general : apa trebuie s corespund ntr-o proporie de 60% din cantitatea de fin ) ;
2) creterea cantitii de sare (avnd grij s nu existe nici un contact ntre sare i drojdie);
3) adugarea de gluten de gru care va permite pinii s se "umfle mai bine" ;
4) adugarea de lecitin de soia care va fi benefic pentru cretere dar mai ales pentru conservare ( miezul fr ea , se poate uor frmia....)
5) adugarea de acid citric (adic suc de lmie) care va "camufla" gustul de drojdie i de zahr, dar care va juca mai ales, un rol hotrtor n inuta" pinii.


n mod normal ,fina conine suficient gluten pentru a face pinea s creasc. Dar trebuie tiut c :"creterea" este de fapt o reacie chimic ntre ap,fin,drojdie, sare i...aer !!!! n maina de pine , ingredientul aer este ntru ctva limitat din moment ce aluatul se gsete ntr-un vas nchis .n plus, aluatul nu poate s se nale i s creasc dect n nlime i nu n lrgime, fiind ntr-o form. Iat de ce glutenul de gru poate ajuta deseori aceast cretere i o poate stabiliza.

Lecitina din Soia

SOIA este o plant de o mare bogie nutritiv i care este foarte prizat de ctre asiatici . Ea conine 3% lecitin, ceea ce este foarte rar pentru o plant ( lecitina este practic inexistent n regnul vegetal ). Aceast substan secretat de ctre ficat este prezent n corpul nostru la un nivel deseori insuficient pentru lupta cu colesterolul . Studiile tiinifice au demonstrat c lecitina din soia susine aciunea lecitinei prezente n organismul omului pentru a lupta contra unei alimentaii prea bogate n grsimi saturate , prevenind i ajutnd n tratarea Hipercolesterolemiei , una din cauzele bolilor cardio-vasculare .Ea frneaz absorbia grsimilor, prin puterea sa emulsiv .Ea are , de asemenea, o aciune activ mpotriva stres-ului i oboselii i ajut la stimularea memoriei .Compuii lecitinei din soia sunt , de fapt, indispensabili membranelor celulelor nervoase . Lecitina din soia este bogat n fosfor i vitaminele A i E .

Pentru pine , este recomandat sa adugm lecitina de soia care va juca un rol de conservant (pine mai proaspt i care se pstreaz mai bine ) i de emulsifiant ( ingredientele se vor amesteca mai bine ntre ele , miezul va fi mai fin i mai moale ).

Pinea mea este plat; cu scobitura deasupra ; nu este bombat ; este grea i dur ; este toat alb....
Aceste probleme pot avea mai multe cauze :
Prea mult lichid. Aluatul este ngreunat i nu se poate umfla corect . Trebuie s avei mna uoar cnd adugai lichide . Personal,cntresc ingredientele cu o balan electronic care mi d cantitile la gram, aproape .Este suficient doar o mic diferen pentru ca s avem o cretere incorect . ncercai s punei mai puin lichid. Aluatul trebuie s fie ferm i s formeze o bil omogen care se detaeaz de pereii cuvei fr s lase urme .

Din pcate uneori, problema poate s fie i de la maina de pine .n acest caz, trebuie schimbat, mai ales dac suntei n perioada de garanie .

Este de asemenea important, ca atunci cnd amestecm ingredientele n cuv , s nu amestecm sarea cu drojdia (mai ales n modul de preparare ncetinit )sarea, de fapt, reduce capacitatea de cretere a drojdiei. Personal, vrs sarea i lichidul n cuv i apoi adaug fina. Apoi fac un cuib n fin ,n care pun drojdia i, n jurul ei , zahrul .
Pe ct posibil, nu ridicai capacul de la maina de pine n timpul coacerii sau cnd nu amestec : pierderea de cldur este foarte important pentru drojdie, iar creterea i coacerea va fi compromis. Reetele pe care le dau aici , nu sunt toate testate . Reuita unei pini depinde de precizia adugrii ingredientelor . O balan electronic este de preferat uneia manuale , foarte imprecis .20 de g de ap prea mult, 30 de g de fain prea puin pot rata o pine .Suntem departe de buctria instinctiv a Bunicii !

Cnd cumprați o main de pine , ncercai s v procurai una fr fereastr deasupra. Se pare ca pierderile de cldur prin aceasta sunt apreciabile .

Dac pinea voastr , rmne alb i nu are o coaj frumoas , este pentru c nu ai pus suficient...zahr .La nceput,puneam o linguri de zahr i pinile mele rmneau palide. Acum, pun doua linguri de zahr i problema s-a rezolvat ! Folosesc zahr din trestie dar i cel din sfecl este bun.

Dac aluatul vi se pare lipicios, atunci trebuie s mai adugai fin . Atenie, trebuie adugat cte puin, ntre malaxri. Dac trebuiesc adugate mai mult de 4 linguri de fin, atunci scoatei aluatul din main i terminai coacerea pinii tradiional : n cuptor !

De regul, micile modele reuesc mai bine dect cele mari .Dac nu v reuete pinea mai mare, ncercai un model mai mic .

Adugarea a puin unt ( sau de ce nu, a puin ulei de msline) va da un aluat suplu i elastic i va facilita ntrirea. De ncercat !!!
i nu v amgii : i mie , ca i altora , mi se ntmpl s am cte o pine ratat . Aceasta poate s fie din multe motive ( temperatura ambiant, umiditatea din aer, sau cine mai tie?) Suprtor, este adevrat,dar nu catastrofic !!!


Fragmente din lucrarea " Retete pentru masina de paine vol.I " vezi site www.retetemaxim.kingeshop.com
maxim62ro
Postat pe 16 Iulie 2009 11:22
Am o masina de facut paine Moulinex , am facut painea intotdeauna dupa reteta din cartea care insoteste masina( nu folosesc faina din comert, numai drojdie uscata) Painea a iesit intotdeauna f. gustoasa singura nemultumire este ca iese sfaramicioasa( am facut chiar si cozonac , dar dupa ce s-a racit a devenit sfaramicios), nu stiu ce ingrediente sa mai adaug , ca sa iasa totusi mai buna.Oricum , stii ca mananci o paine sanatoasa , fara toate adaosurile cu multe E-uri , care se folosesc in brutariile din tara noastra.Si nu consuma multa energie asa cum ar parea la prima vedere, si iesi si mai ieftin decat la magazin
mihaela1
Postat pe 16 Iulie 2009 16:11
draga pilot,


-dupa 10 ani, ar trebui ca masina ta de piine sa mearga la revedere

- de 10 ani, tu nu mananci mamaliga ?!!!
-nici macar la sarmale sau smantana

-inseamna ca esti plecat in china, nu in america de unde vine porumbul

marinushmichael
Postat pe 17 Iulie 2009 20:28
pai in romania breasla brutarilor nu va disparea, painea e alimentul de baza al romanului.
totusi, daca painea brutarului ar fi buna si 100% naturala nimeni n-ar mai cumpara miraculoasa masina- eu am mancat paine facuta la masina si mi s-a parut exceptionala! daca as fi consumator de paine as cumapra-o si eu. dar n-o cumpar si de teama sa devin.

cumpar o paine la 10 zile aproximativ, riguros feliata pe care o congelez sa scot felia proaspata (pt doua persoane). despre masina... numai de bine.

Postat pe 17 Iulie 2009 20:54
draga Marine nu am stiut ca trebuie sa dau explicatii dar specific pentru tine ca e al-3-lea cuptor.Te salut.

Postat pe 18 Iulie 2009 16:44
draga pilot,

si eu te salut,
nu-mi ds explicatii
,mi-am dat seama ca daca faci naveta
cu avionul, totdeauna ai adus si
utilaje de bucatarie,
macar de dragul stewardeselor...

important e sa avem faina,
ca masini de facut paine,
gasim destule-
sau facem turta pe plita.


mmmm ...ce savoare, ce gust minunat,
ca pe vremea bunicii...

sa fii iubit !

mm

sa ai zbor placut!
mm
marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 00:28
draga dellycieux,

ma pui in incurcatura, la avatar vad un barbat si tu declari ca esti de genul feminin..

se poate, daca tu cumperi paine la 10 zile si o mai bagi si in congelator..

in ritmul in care cumperi paine si o mai faci si la aparat, breasla brutarilor va da faliment

dar, pentru sanatate, mai bine sa dea dansii sanatate, decat sa mancam multa paine si sa ne ingrasam...

dellycieux. au revoir!

mm

marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 01:15
Pine de secar cu alune
Pentru 370 g de pine
Program Pine normal

Ingrediente:
 320 g de fin de gru
 80 g de fin de secara
 240 ml ap
 100 g de alune
 100 g de brnz roquefort
 40 g de unt
 15 g de zahr pudr
 10 g de sare
 15 g de drojdie deshidratat

Preparare:
1. n cuva mainii dvs. de pine, punei apa i apoi adugai zahrul pudr i sarea. Punei fin de gru i de secar n centru mpreun cu drojdia deshidratat i brnza roquefort.
2. Pornii programul pine normal la maina dvs. i la primul Bip , adugai alunele.
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:50
Pine cu cartofi si usturoi

Pentru 500 g de pine
Program Pine normal
Ingrediente:
 250 ml. apa
 1 linguri de sare
 2 lingurie zahr
 2 lingurie pudra de usturoi
 50 ml. ulei de msline
 400 g de fin T 55
 Cartofi fulgi -10 g
 7 g de drojdie deshidratat
 20 g brnz Emental ras
Preparare:
1.Vrsai toate ingredientele mpreun dar pstrai brnza ras , pe care o adugai la primul Bip dup ce a pornit programul .


maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:50
Pine cu broccoli i jambon

Pentru 500 g de pine
Program Pine normal

Ingrediente:

 250 ml. ap
 1 linguri de sare
 2 lingurie de zahr
 100 ml. de smntn
 400 g de fin T 55
 7 g (un pachet) de drojdie deshidratat
 40 g de broccoli fiert
 30 g de jambon

Preparare:

1. Punei toate ingredientele n main, n ordinea indicat de productor (drojdia , ultima ! ) i lansai programul Pine normal ( Jambonul i broccoli la Bip ! ).
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:51
Chec cu fructe confiate

Pentru 400 g de chec
Program Prjitur

Ingrediente:

- 125 g de unt de mas
- 3 ou
- 125 g de zahr pudr
- 180 g de fin
- 1 pacheel de drojdie deshidratata
- 1/2 linguri de sare
- 1 cutie de compot de fructe diverse

Preparare:

1.Punei n ordine toate ingredientele n cuv .Pornii programul Prjitur
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:54
Dulcea de smochine cu ceai verde






Ingrediente :

 10 g ap
 1 linguri de ceai verde pentru infuzie
 600 g de zahr cu gelifiant
 500 g de smochine proaspete

Preparare :
1. nclzii apa i lsai s infuzeze ceaiul ( trebuie s fie foarte tare ).Apoi filtrai-l
2. Tiai smochinele n patru, punei-le n cuva mainii de pine mpreun cu zahrul i cu infuzia de ceai .
3. Pornii programul Dulcea .
4. Vrsai delicat dulceaa astfel obinut n borcane din sticl , pe care le-ai sterilizat n prealabil.
5. Punei-le capacul ermetic imediat i punei la rcit borcanele puse cu gura n jos.
6. Variant : Putei mbunti aceast reet , nlocuind ceaiul verde cu ceai de iasomie. Rezult o savoare cu totul deosebit.
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:56
cineva spunea ca painea prosteste si face fundul mare nu ma mira o asemenea achizitie cand locuiesti in america si nu gasesti painea pe gustul tau asa cum ai mancato de la strabunici in romania insa este un cusur prea costisitor . Cat costa o astfel de masina si care este rentabilitatea ei daca o paine costa intre 0,5 - 1 ron ?????
gigibrbr
Postat pe 21 Iulie 2009 11:01
domnu gigel,


trebuie sa avem si noi masina de paine...


ca sa intram si noi in AMERICA !


marinushmichael
Postat pe 22 Iulie 2009 02:21
nu imi vine sa cred , ca exista in tara paine cu doar 0.5 sau 1 ron, eu locuiesc la vatra dornei si cea mai ieftina paine , cu gramajul cel mai mic 0.300 gr este 1.8 ron.Imi cer scuze celor ce apa ra breasla brutarilor , nu ei sunt de vina de calitatea proasta a painii sau de adausurile de inbunatatire a calitatii piinii, de vina este proasta calitate a fainii ce este folosita dar si a celor ce fac retetele sau a patronilor de brutarii , care in majoritatea lor habar nu au de panificatie si de fabricarea painii, nu ii intereseaza decat profitul, asta e economia de piata.
mihaela1
Postat pe 23 Iulie 2009 15:40
ar trebui sa stii ca o paine afanata costa 0,5 ron si are un gramaj de 400 de grame apoi o paine fara afanatori la acelasi gramaj in braila este 1 ron diferenta dubla pentru o paine naturala si inca ceva chear cred ca este un moft deoarece bunicamea maicamea si soacramea si mai ales soacramea inca mai face la mana aluatul si coace la clasicul cuptor de aragaz .Painea iese foarte gustoasa si mai ales sanatoasa. Asa ca , cu masina sau fara masina inca se poate descoperi care femeie este isteata si gospodina barbatii inca mai cred in asta PS si in special isteata dar cat dracu costa masina asta ca m-ati inebunit?????????si din ce este compusa !!!!!!!!!??????????
gigibrbr
Postat pe 24 Iulie 2009 18:03
Buna ziua !
La toata lumea.
Sunt noua pe aici, dar imi permit sa spun ca am in casa o astfel de masina si sunt incantata de ea.
delly001450
Postat pe 30 Iulie 2009 19:30
si cu ce te ajuta ce avantaje ai sa nu imi spui ca vii dupa 12 ore de munca si te apuci sa faci paine zau unde locuiesti in munti si nu ai cum sa cumperi una doua paini ???????bine atunci incep sa fiu misogin am masina de spalat (toale si vase ) am masina de calcat am aspirator care aspira singur ma intreb pentru sex pot sa o inlocuiesc pe nevastamea cu o masina a ce ziceti????? http://www.youtube.com/watch?v=N_43-yxsPbM&feature=related
gigibrbr
Postat pe 31 Iulie 2009 19:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Buna ziua ! 2 De la: maxim62ro 15 Octombrie 2009 15:36
o noua metoda daca vrei sa castigi bani cat timp utilizezi calculatorul 6 De la: garbo011081 20 Februarie 2014 08:13
GOGOSARI IN OTET SAU PASTA DE GOGOSARI 3 De la: delly001772 6 Septembrie 2009 17:57
Retete_pentru_masina_de _paine 37 De la: Alecu 10 Aprilie 2010 21:10
buna. am un cantar bebe.150lei.electronic, in stare excelenta.sibiu.0753297573 2 De la: mistyque 4 Iulie 2009 17:20
Setari Cookie-uri