Info
x
info

Info
x
info

» Toate forumurile » Culinar » Retete culinare

Stie cineva o reteta de prajitura cu rubarba (revent) ?

Intra in contul tau

Username:
 Password:
Am uitat parola    Nu am cont
SAU
Login cu Facebook
xxlanita
77 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 16:00

ma poate ajuta cineva cu retete de prajituri sau placinta umplute cu rubarba sau in alte parti i se zice revent.Am in gradina si il consum sub forma de compot dar am mancat demult o prajitura de la niste sasi umpluta cu rubarbar grozav de buna.Multumesc .

Raporteaza abuz de limbaj
Orice om intreg la minte are un orizont.La prosti orizontul se restrange,se tot restrange pana devine un punct.Acela e punctul lor de vedere !
xxlanita
77 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 21:45

Hei ,nu stie nimeni retete cu rubarbara?

Orice om intreg la minte are un orizont.La prosti orizontul se restrange,se tot restrange pana devine un punct.Acela e punctul lor de vedere !
didaest
1 mesaj
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 16:46

ba da!!..stiu eu una pe care o fac mereu,acum,cand e sezonul...blatu:..6-7 oua,aprox 50 ml ulei,aprox 100 ml lapte,10-12 linguri de zahar,10-12 linguri faina,vanilie,un praf de copt-se freaca cu mixerul f bine,ouale cu zaharul,se adauga uleiul,vanilia,apoi faina amestecata cu praful de copt.....se subtiaza totul cu lapte,atat cat e nevoie,pt a se obtine un aluat de consistenta celui de chec-adica un aluat mai greu,dar care sa curga totusi.se aseaza in tava unsa si tapetata,apoi,deasupra se aseazabucati de rubarbara curat de coaja si taiat cam de doi-trei cm-se da tava la cuptor si se coace acest blat .Intre timp,albusurile se bat spuma tare,se adauga 6-7 linguri de zahar (cate albusuri avem).Cand prajitura din cuptor e coapta,(se incearca cu o scobitoare),se scoate si asa calda cum e,se acopera cu albusurile batute f bine cu zahar.Se intinde uniform in tava si se pot face cu furculita niste dare care ii vor da un aspect mai frumos-se da din nou tava la cuptor,dar la foc ff mic,pt ca albusurile sa se transforme in bezea......atentie!!! albusurile nu trebuie sub nici o forma sa-si schimbe culoarea,doar sa se usuce|!!eu mai fac aceasta prajitura si cu alte fructe de sezon-POFTA BUNA|!!!

xxlanita
77 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 18:00

Multumesc didaest pt reteta,se pare ca nu e prea folosita rubarba pe la noi,mai ales la prajitura....eu fac mai mult compot din ea.Da si eu fac prajitura cu mere dupa reteta ta.

maxim62ro
45 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 08:37

40 . Sos cu rubarbă , iaurt și lapte bătut

Timp de preparare : 5 minute
Timp de gătire : 10 minute
Porție : circa 2 căni (500 ml)

Este bine să aveți la îndemână un sos cu rubarbă , gata să fie servit cu o prăjitură sau cu un iaurt glasat cu vanilie sau cu o cremă cu conținut slab în grăsimi sau cu clătite .
Păstrați-l în frigider și amestecați-l cu fructe sau cu lapte sau iaurt pentru un mic dejun frugal .

Ingrediente :

175 ml(3/4 de cană) zahăr tos
50 ml(1/4 de cană) suc de portocale
1 litru (4 căni) rubarbă proaspătă, tăiată bucăți

Iaurt bătut, cu rubarbă :

50 ml (1/4 de cană) bază de rubarbă
175 ml (3/4 de cană) iaurt natural sau cu vanilie sau iaurt cu fructe

Alegeți un fruct + lapte bătut, cu rubarbă :

125 ml(1/2 cană) zmeură sau albăstrele sau 3/4 de cană de fragi
Bază de rubarbă
Lapte
Înghețată de iaurt cu vanilie sau înghețată de lapte cu conținut redus de grăsimi ( la alegere)

Mod de preparare :

1. Baza de rubarbă : Într-o cratiță medie, anti adezivă , amestecați zahărul și sucul de portocală . Amestecați apoi cu rubarba și puneți la foc mediu –viu .Când dă în fiert, reduceți focul și lăsați să fiarbă mocnit , amestecând din timp în timp , până ce rubarba s-a muiat , cam 5 la 7 minute . Transferați amestecul într-un vas ermetic ; lăsați să se răcească, acoperiți și puneți la frigider , unde poate sta până la o săptămână
2. Iaurt bătut cu rubarb㠖 Rezultă 1 porție : Amestecați 1/4 de cană (50 ml) de bază de rubarbă în 3/4 de cană (175 ml) de iaurt natural sau cu vanilie sau cu fructe .Sau amestecați nu are importanță ce savoare de fructe – piersică, fragi, zmeură sau albăstrea .
3. Alegeți un fruct + lapte amestecat cu rubarb㠖 Rezultă 1 porție : Amestecați 1/2 cană (125 ml) de zmeură sau albăstrele cu bază de rubarbă sau 3/4 de cană (175 ml) de fragi într-un mixer cu bază de rubarbă și lapte.Pentru un lapte bătut , mai gros , adăugați o lingură de înghețată cu vanilie sau una de înghețată de lapte .

Valoare nutritivă (Iaurt bătut, cu rubarbă) :

• Proteine : 10 g
• Lipide : 3 g
• Glucide : 30 g
• Calorii : 187

Reteta din cartea " Retete pentru bolnavii de osteoporoza si femeile la menopauza " / www.retetemaxim.kingeshop.com

www.retetemaxim.ro
maxim62ro
45 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 08:38

47. Budincă de pâine cu rubarbă și caise

Timp de preparare : 15 minute
Timp de gătire : 45 la 50 minute
Porție : 8

Puțină dulceață de caise dă un gust dulce gustului acidulat al rubarbei . Pentru alte variații , încercați cu dulceață de fragi, cireșe sau albăstrele . Stropiți cu smântână pentru o finisare lisă și onctuoasă .

Ingrediente :

rubarbă tăiată bucăți (1 cm) 750 ml (3 căni)
dulceață de caise 175 ml (3/4 de cană)
3 ouă
zahăr tos 150 ml (2/3 de cană)
lapte 2 % 500 ml (2 căni)
vanilie 5 ml (1 linguriță )
cuburi de pâine veche (2 cm) 1,25 l (5 căni)
migdale sfărâmate 50 ml (1/4 de cană)

Garnitura :

1 cutie de smântână 400 ml
lapte 2 % 45 ml (3 linguri )

Mod de preparare :

1. Într-un bol, amestecați rubarba și dulceața ; puneți deoparte .
2. Într-un bol mare , bateți ouăle cu zahărul, adăugați-le în lapte și puneți și vanilia și bateți-le .
3. Adăugați cuburile de pâine și amestecați .
4. Adăugați rubarba și amestecați .
5. Vărsați amestecul într-o formă pătrată de 23 cm diametru, unsă ușor.
6. Presărați cu migdale .
7. Puneți forma într-o formă mai mare; puneți apă fierbinte în forma mai mare până aproape de buya acesteia ( la două degete ) .
8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C de 45 la 50 minute sau până se rumenește și se umflă .
9. Garnitura : într-un mic bol , amestecați laptele cu smântâna .
10. Puneți circa 3 linguri (45 ml) din acest amestec pe fiecare porție .
11. Serviți cald sau rece .

Remarcă : cuburile de pâine trebuie să fie ușor uscate .Întindeți-le pe un singur strat pe o folie de pergament și le uscați ușor .

Valoare nutritivă (pentru o rețetă de 6 persoane) :

• Proteine : 7 g
• Gras : 6 g
• Glucide : 53 g
• Calorii : 284

www.retetemaxim.ro
xxlanita
77 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 17:44

Interesante retete....mersi!

nicoletta2008
1 mesaj
Postat pe: 13 August 2009, ora 08:18

Da , stiu eu o reteta si iese o praji GROZAVAAAAAAA....
- 6 oua;
-300 gr. zahar;
-200 gr. margarina;
-1 praf de copt;
-10 linguri de lapte;
-300 gr. faina;
Se freaca margarina cu zaharul, se pun pe rand galbenusele, praful de copt, laptele si faina.
Se pune compozitia rezultata in tava unsa si tapetata cu faina... este se presara gris si apoi se pun cubuletele de rabarbar date prin zahar inainte....(sau se pune zahar peste fructe) .
Albusele batute cu 200 gr zahar se pun deasupra si prajitura de da la cuptor 30-45 minute.
POFTA BUNA!

florinelciucar
58 mesaje
Oras: Curtea de Arges
Postat pe: 26 August 2009, ora 20:11

Prajitura cu rubarba

Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 g unt
-100 g zahar
-1 ou
-180 g faina
-70 g alune macinate
-3 lingurite praf copt
-3 linguri lapte
-untura pentru uns tava
Pentru garnitura:
-1,5 kg tulpini de rubarba
-3 albusuri
-150 g zahar
-75 g migdale maruntite
Prepararea
Se freaca untul pana devine spumos, se adauga zaharul, oul, faina, alunele, praful de copt si laptele. Se intinde intr-o tava unsa cu untura.
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de aproximativ 3 cm. Se asaza peste aluat, care se introduce in cuptor incalzit dinainte la 190°C, pe gratarul din mijloc, timp de 20 minute.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pana acesta se topeste, apoi migdalele. Se intinde compozitia peste prajitura si se mai coace 8-10 minute. Se lasa putin la racit apoi se taie triunghiuri.Asa ceva se mananca prin Germania.

FLORINEL
nessa
3 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 13:30

Am si eu rbarba, nu de foarte mult timp....dar nu stiu cand se recolteaza, ce parti se folosesc si cum se curata
Va rog daca-mi puteti da un sfat

nessa
3 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 13:34

SI ...nu am gasit nimic de genul asta pe net.multumesc
adresa mea flori_max@yahoo.com

gratzy56
7 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 18:34

mai intai , imi poate spune cineva unde gasesti rubarba in Prahova ? dupa ce am materia prima , vom vorbi si despre retete , nu?????????????

xxlanita
77 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 18:53

Rubarba se recolteaza din primavara pana toamna,tot timpul rasar frunze noi care ajunse la maturitate se pot taia.Se foloseste numai tulpina plantei,frunza se arunca,care este groasa cam ca un deget si de culoare rosiatica,roz sau cele tinere mai verzi.Eu fac un compot grozav de aromat vara si-l beau rece.

ALENA_67
16 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:21

Se poate ca in Prahova sa nu-l gasesti. Am vrut sa-mi plantez revent adus de la Medias, la Turda . Dar n-am reusit.In schimb il poti gasi in supermarket. Mama mea face un gem asortat deosebit de gustos din zmeura , mere si revent .Din frunze se pot face sarmalute (din frunzele tinere) la fel ca si sarmalutele din foi de vita de vie.

agemanar
1 mesaj
Oras: Suceava
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:32

http://rhubarbinfo.com/recipe-cake.html#index_cake_1

Draga mea da click pe linkul de sus si vei gasi o multime de retete( sunt toate in engleza) Una din ea ti-am traduso mai jos:

Prajitura cu rubarba.( Fabulous Rhubarb Cake)

1cana ½ de rubarba taiat in felii subtire – crud
1 cana de zahar brun
½ cana zahar alb
1 ou
½ cana de unt sau margarina
1 pahar( 200 ml) suc de mere
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de scortisoara.
2 cani de faina alba

Preparare:
Intr-un bol maricel la cald amesteci untul cu zaharul adaugi oul si sarea pana arata ca o crema( lasa pt mai tarziu ¼ cana de zahar alb deoparte), apoi adaogi sucul de mere, praful de copt , esenta de vanilie si faina. Adaugi Rubarba cand totul devine omogen. Toarna amestecul intr-o tava ( la alegerea ta) apoi presari ¼ cana de zahar alb scortisoata pt gust, pui la cuptor la 365 garde cuptor electric pt 30-35 min. Prajitura este frageda si moale .

Pofta buna!

Publicitate
Postat foarte recent

Mergi la:

Inchide Setari

Forum