Info
x
info

Info
x
info

» Toate forumurile » Culinar » Mancare sanatoasa

Regim pentru colesterol dar hranitor

Intra in contul tau

Username:
 Password:
Am uitat parola    Nu am cont
SAU
Login cu Facebook
gigibrbr
52 mesaje
Oras: Braila
Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 01:26

Buna sant nou pe aici vin cu o intrebare si va cer sfatul . In urma cu 3 luni am fost gasit cu in urma unui control de rutina cu un nivel ridicat al trigliceridelor am urmat un regim alimentar de care nu am fost multumit deoarece aveam constant senzatia de foame eu va intreb ce se mananca in astfel de cazuri? apoi acum se pare ca pofta a mai trecut ca nu prea am timp de mancare deoarece muncesc mult dar am inceput sa am ameteli . Ce sa mananc si cat sa mananc ??????

Raporteaza abuz de limbaj
eu
emilia_bc
5 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 15:31

Pentru a reduce colesterolul, e bine sa iei dupa fiecare masa, o lingurita de pulbere de angninare.

Pulberea de anghinare se obtine macinand planta cu un aparat de macinat cafea. Se pastreaza intr-un borcan cu capac, bine inchis. Nu macini prea mult o data. Anghinarea se cumpara de un magazin cu ceaiuri.

Sa mananci normal, ce mananci de obicei, dar sa ai grija, totusi sa nu abuzezi de grasimi, mai ales prajeli.

Sa nu folosesti, niciodata, uleiul in care s-au prajit cartofii, snitelul, chiftelele, gogosii sau orice altceva...

Uleiul in care s-a prajit ceva, se arunca pentru ca este foarte toxic si deterioreaza grav sanatatea.

delly000030
10 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 09:50

daca esti intradevar interesat de felul in care poti sa-ti rezolvi aceasta problema, cu care si eu m-am confruntat 5 ani si nu am reusit sa rezolv nimic cu nici un medicament, dar acum totul este ok., hai sa vb pe e-mail radu.mariana63@yahoo.com SANATATE MAXIMA!

delly000030
10 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 09:52

EMILIA! omul vrea solutii pt valoarea crescuta a trigliceridelor nu a colesterolului

Krmelita
3 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 11:09

BUNA SOTUL MEU SE CONFRUNTA CU ACEEASI SITUATIE SI MANANCA ZILNIC MIEZ DE NUCA IN FIECARE ZI SI CREDETI-MA CA A DAT REZULTATE.

ioanacuna
9 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:28

pentru trigliceride?

IULY_delly
10 mesaje
Oras: Tulcea
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 15:46

Am vazut la cineva care a dat rezultate .Nu maninca mult alimente slab bogate in proteine .Iar cind gatesti uleiul se pune la sfarsit si fara prajeli .scapi de colesterol dar si slabesti .daca doresti am sa iti dau reteta .

delly000311
89 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 18:16

De la: IULY, la data 2009-05-01 15:46:29Am vazut la cineva care a dat rezultate .Nu maninca mult alimente slab bogate in proteine .Iar cind gatesti uleiul se pune la sfarsit si fara prajeli .scapi de colesterol dar si slabesti .daca doresti am sa iti dau reteta .

JULY, e foarte interesant ce afirmi dar cine este acel cineva care a dat rezultate? Si care sunt acelea, "alimente slab bogate in proteine"? Sa stim si noi despre ce e vorba!

klau_dya2005
1 mesaj
Oras: Bistrita
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 20:55

Buna eu sma numesc Claudia si as fi interesata de reteta ta pe care o ai in legatura colesterolul. La un control medical mi-au fost gasite si mie marite trigliceridele, acuma au mai scazut insa trebuie sa mai dau jos si vre-o 5 kg . Astept raspuns multumesc

florinelciucar
58 mesaje
Oras: Curtea de Arges
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 21:57

Si eu am avut probleme si cu trigliceridele dar si cu colesterolul.Tratament nu am luat imediat ci am eliminat din hrana unele alimente .La ce am renuntat eu:SALAM,CARNATI,CASCAVAL,PRAJELI DE ORICE FEL,PIELE DE LA PUI ,CARNEA DE PORC,ALCOOLUL,DULCIURILE,BAUTURILE CARBOGAZOASE DULCI INDIFERENT CE SUC AR FI,UNT, MARGARINA.Daca vrei iti pot trimite analizele facute prima data si sa vezi cat era si apoi dupa regim am ramas uimit chiar si doctorul.Totul e sa ai vointa consum carne de pui fara piele peste si rar vita de porc poate 100 de gr. de file la gratar odata pe luna,daca .Ceaiuri neindulcite,legume prepararea mancarii la cuptor sau fiarta sau la gratar tigaia pt. mine nu exista.Tot ce e prajit e toxic si cresc parametrii rau.Alcoolul e foarte paericulos mai trageam cate 2 3 cesti de tuica inainte de masa si nu e bine un paharel mic e suficient si un pahar de vin dar nu zilnic.Margarina e cel mai mare dusman,untul,casacavalul.Cereale cu lapte dimineata zilnic sunt foarte bune si de regula mananc bine dimineata.Uita de carnati si orice fel de salam .Sanatate si incearca usor usor ai sa vezi ca da rezultate,la mine sa vazut pot sa iti trimit scanate analizele ca sa te conviongi daca vrei.

FLORINEL
florinelciucar
58 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 21:59

Daca poti sa manaci macar odata pe saptamana carne de somon e ca un medicamant e cam scump dar si medicamentele sunt scumpe si sa o faci la gratar sau la cuptor nu prea mult ca se topeste se face rapid.

FLORINEL
gigibrbr
52 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:46

mie imi plac omletele si incerc sa utilizez cat mai multe legume si totusi stiu ca nu este bine

eu
anica_ciocarlan
2 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 22:01

si eu am probleme cu colesterolul.tin regin de 6 ani si tot nu am rezolvat nimic.iau medicamente de 6 ani.cum nu mai iau med, creste.chiar nu stiu ce sa mai fac.ajutati-ma.muktumesc!

necunoscut
1 mesaj
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 22:56

saru`mana
eu iau de 4 ani in fiecare zi dupa fiecare masa lecitina de 200 mg de la calvita. de asemenea, in lunile mai si iunie, faci cure de cate o zi intreaga in care nu mananci altceva decat .....salata verde cruda ( la noi in banat se si gateste cu ea).
deci, in total 8 zile in lunile mai si iunie. incerca si o sa vezi rezultatele.

delly000030
10 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 23:13

draga mea consuma suplimenti cu omega 3( grasimi din peste) omega 6 ( fl soarelui, masline, samburi struguri) 0mega9 (limba mielului) vei reusi succes

dr2000
6 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 08:22

Imi plac mult "confuziile" de aici:Trigliceride, Colesterol, Kg in plus sau in minus,.. totuna! De-a valma!
Da' care colesterol? HDL sau LDL e mare? Colesterolul total cum e? Dar nu cumva e hiperlipidemie familiala, ca atunci poti sa mananci si ambrozie si nectar, tot mostenita e! Poate e "Boala evreilor sefarzi", nu?

Nu traiesti ca sa mananci!
delly000942
1 mesaj
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 08:27

'Neata
Am vazut acum comentariile privind posibilitatea de a micsora trigliceridele. Vreau sa va spun ca sotul meu s-a confruntat cu o astfel de situatie, acum cativa ani si dupa multe incercari o nutritionista ne-a recomandat medicamentul pe baza de plante numit FITOLIP. Sper sa nu fie reclama. Este un medicament pe baza de plante care se gaseste la plafar, costa in jur de 50-100 mii lei vechi, se iau 2 dim, 2 la pranz, 2 seara app 3 luni de zile si va asigur ca face minuni. Sotul meu a avut vreo 900 (imens, de speriat chiar) si apoi au ajuns la normal. Intradevar si putin regim trebuie. Fara prajit, fara grasime dar mai ales fara alcool. Un pahar de vin la masa de pranz sau seara este arhisuficient. Sper ca ti-am fost de folos tie si celor care se confrunta cu o astfel de problema

necunoscut
1 mesaj
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 12:43

sincer va spun si eu am laut cateva kilograme in plus adica de la 53 la 60m pt ca am facut sport de performanta dar am inceput sa mi revin si stiti cum:nu mai manc paine decat putina coaja,nu mai mananc dulciuri decat max de 2 ori pe saptaman si foarte putin si numai mananc dupa opt
si incerc sa evit prajelile
decat la gratar si cuptor si seara cateva exercitii ca ltfel nu poti faci burta eu am si incep s o dau jos

florianbita
1 mesaj
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 11:12

salut florian este numele meu
am avut si eu probleme cu colesterolul si am avut si un ulcer cu nise de 12 cm si inteleg prin ce treci.
problema este ca nivelul ridicat al colesterolului se datoreaza lipsei apei din organism,doar 15% din clesterol se depune in corp si pe acesta il luam din alimente(medicii il numesc colesterolul rau) iar 85% din colesterol este produs de corp ca mijloc de autoaparare pt a nu se deshidrata(cind corpul nu are apa suficienta ne genereaza setea si noi nici atunci nu bem si atunci el imbraca fiecare celula in grasime adica in colesterol pt ca frecarea dintre ele sa nu degenereze in ceva complicat)daca noi incepem sa bem suficienta apa CURATA minim 2 litri pe zi atunci acel 85% clesterol se dizolva si este eliminat in totalitate din corp (o spun medicii)gindestete corpul are 70-75 %apa,creierul 85-90 %
mai sunt si alte substante din apa sarurile minerale care sunt anorganice si corpul nu poate prelucra decat3-4% restul de 95-96 % il depoziteaza in corp.
IMPORTANT
DOAR CE ESTE ORGANIC SE ASIMILEAZA 100% DE CATRE CORPUL UMAN SI PUTEM LUA TOATE ACESTE DIN LEGUME,ZARZAVATURI FRUCTE.
PRIN PROCESUL DE FOTOSINTEZA ELE TRANSFORMA TOT CE ESTE ANORGANIC IN ORGANIC.
Eu mi-am rezolvat problemele de sanatate cind am inteles ca cel mai important lucru pt sanatatea corpului meu este sa beau cat mai multa apa pura pt ca sa ma vindec
iti recomand sa citesti din cartile savntului japonez MASARO EMOTO
Mesajele Ascunse Din Apa,Apa stie totul sau vizioneaza documentarul what the beep do we know,the secret.
iti dau adresa mea de e-mail daca doresti si iti explic si alte lucruri simple dar cu efect maxim asupra sanatatii
cel mai important lucru care poti sal faci pt tine este SA-I MULTUMESTI LUI DUMNEZEU PT TOATE BINEFACERILE DIN VIATA TA.
Tot ce traiesti tu astazi in acest moment nu te reprezinta este trecutul asa ca este necesar sa-ti propui sa incepi macar o zi sa o traiesti armonios si celelalte zile vor deveni armonioase daca intelegi acest lucru viata ta va deveni minunata
nu doresc sa pozez in ce nu sunt dar m-am chinuit 20 de ani pt a intelege aceste lucruri si doar cind m-am hotarat sa fiu fericit cu adevarat doar schimbandu-mi modul de viata si cel mai important lucru pe care sa-l intelegi ca viata este cel mai mare dar pe care l-am primit de la DUMNEZEU si ce facem cu el tine doar de noi

iti doresc sanatate,pace,lumina si intelepciune
DOAMNE AJUTA

casita
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 12:18

Doresc daca se poate sa discutam pe mess: clementinastefanescu

casita
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 12:18

adresa este pentru florianbita

grozea_rozalia
3 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 21:36

De la: Krmelita, la data 2009-04-28 11:09:42BUNA SOTUL MEU SE CONFRUNTA CU ACEEASI SITUATIE SI MANANCA ZILNIC MIEZ DE NUCA IN FIECARE ZI SI CREDETI-MA CA A DAT REZULTATE.

Este complet gresit sa dai sfaturi neavizate,dupa ureche..Si eu am colesterol,iar doctora mea a spus sa nu consum mezeluri,carne de porc,prajeli,smintina,nuci,alune.. a-propos,stii doar ca alunele sunt uleioase,nu? Nici un doctor nu cred ca iti va spune ca ajuta la scaderea colesterolului.Nivelul trigliceridelor iti arata cit de mare este valoarea colesterolului,nu este vorba,aici,de doua boli diferite...Dar dieta alimentara trebuie insotita si de medicatie,desigur,dupa sfatul medicului.La aceasi boala,medicatia difera,de la om la om;nu poti spune:am auzit de la x ca la Lypantil,iau si eu...Pe acest forum se poate face un schimb de experienta,de pareri,dar decizia finala trebuie luata impreuna cu doctorul de familie.

delly000311
89 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 06:43

Dupa cum reiese din postarile de pana acum, se pare ca aproape nimeni nu stie ca grasimile vegetale nu contin deloc colesterol. Astfel ca uleiul de nuca, pentru care se face atata caz, nu poate fi nociv, depinde insa de cantitatea de nuci consumate. Daca vom manca cu moderatie din fiecare aliment cate putin, tinand cont de piramida alimentelor (vezi: http://prodieta.ro/piramida-alimentara-dieta-piramidei-alimentelor/), nu vom avea neplaceri cu digestia si, cu siguranta, nu ne vom ingrasa.

dorina27
18 mesaje
Oras: Roman
Postat pe: 25 August 2009, ora 08:31

De la: dr2000, la data 2009-05-27 08:22:45Imi plac mult "confuziile" de aici:Trigliceride, Colesterol, Kg in plus sau in minus,.. totuna! De-a valma!
Da' care colesterol? HDL sau LDL e mare? Colesterolul total cum e? Dar nu cumva e hiperlipidemie familiala, ca atunci poti sa mananci si ambrozie si nectar, tot mostenita e! Poate e "Boala evreilor sefarzi", nu?

Sunt intr-un totul deacord cu tine;
Trigliceride se masoara in HDL(bun) LDL(rau) si colesterol total. Dar cind sunt dubii, un medic bun va repeta analizele ca, mai sunt si altele.
Medicamentele(chimice) se prescriu personalizat/individ.
Atentie; cititi conspectul mai intii(chiar daca medicul va prescris acel medicament), de obicei.si mai ales medicamentele aduse din strainatate(prin aranjamente, de obicei in tara respectiva sunt interzise),Pentru ca sunt f. f. toxice, chiar daca conspectul nu va sperie pentru ca, ei scriu asa....ca printre altele. sa nu ai pr. cu stomacul, ficatul, rinichii......Dar nu spun f. exact. De ce?. Pentr ca sunt HEPATOTOXICE.
Pina scade colesterolul.......si daca nu insotesti si cu o dieta corespunzatoare, deja te-ai ales cu supratoxina in corp. de obicei cu hepatita toxica. In ziua de azi o hepatita toxica se vindeca f. greu, iar medicul i-ti va prescrie tot esentiale chimice.
Asa ca, consumati, legume, fructe, carne slaba de vita, pui, gaina,peste , pe gratar sau fiarta.Adica fara prajeli. In locul medicamentelor chimice. Luati dvs. Omega 3-, indiferent de la ce firma cu naturiste, Daca nu credeti luati dvs. medicamente chimice prescrise de medic,mai multe feluri, cite una si un omaga3, natural(de la un distribuitor),alea din farmacie nu sunt 100% naturale si nu au o concentratie adgv.Le puneti toate pe un strat de unt, margarina, veti vedea ca omega3 se duce la fund in timp record, iar celelalte ramin la suprafata, dureaza ore pina incepe sa-si faca loc. Ce inseamna asta?, omega3 papa grasimea din margarina, pe cind celelalte cu mare greu.
Ce spun este din experienta, eu am probleme cu, colesterolul, dar tot din experienta , copilul meu a facut hepatita toxica de la medicamente pentru giardia. A durat ani de tratament si regim, am cheltuit o 'caruta' de bani pina s-a vindecat. Atentie fumatul este un factor de risc.

florinelciucar
58 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 19:45

Salut mai GIGI in primul rand eu cred ca nu ai citit pe forum ce am postat asa ca nu are rost sa te deranjez....Eu ...........daca vrei ceva informatii :florinelciucar@yahoo.com daca te intereseaza cum sa reduci TRIGLICERIDELE SI COLESTEROLUL DAR FARA RETETE SAU ALCEVA .........NU POT SA SPUN DOAR CE SA NU CONSUMI DACA NU AI INFORMATIA INCA,,,,,,,,,,,,,,TE AJUT.FARA BANI SI ALTE CELE................... .

FLORINEL
gigibrbr
52 mesaje
Postat pe: 28 August 2009, ora 17:10

Draga domnule Ciucar departe gandul ca nu as fii citit si nu as fii pus in practica din aceste sfaturi oferite de tine ,alti cativa forumisti dar si de doctor , cu placere astept orice sfat !!!!

eu
florinelciucar
58 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2009, ora 19:29

De la: delly000030, la data 2009-04-28 09:52:49EMILIA! omul vrea solutii pt valoarea crescuta a trigliceridelor nu a colesterolului

amandoua cresc la fel daca nu tine regim eu am avut aceasta problema si trebuie sa renunte definitiv la :CARNE DE PORC,P R A J E L I, GRASIMI,SALAM,CARNATI,CASCAVAL SMANTANA,TOT CE ESTE GRAS SI IN AMESTEC CU CARNE DE PORC.SE MANANCA NUMAI LEGUME ,FRUCTE,CARNE DE PASARE FARA PIELE SI PESTE.DUPA UN REGIM DIN ACESTA SE VOR VEDEA REZULTATELE

FLORINEL
ion_11
104 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2011, ora 22:06

Buna frati clesterolisti.Am auzit ca ouale de prepelite sint bune in toate bolile.La colesterol sint bune?cum stim ouale fiind interzisa,Produsele apicole sint bune s-au daunatoare?Am citit peste tot de toate dar de apicole nici vorba BA s-au Da

garbo272334
1 mesaj
Oras: Deva
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 14:05

am un pic colesterolul cam mare si vreau sa si slabesc un pic , nu stiu ce alimente sant bune si ce nu ,sau daca sint anumite alimente care sint bune, va multumesc!

Publicitate
Postat foarte recent

eu

Mergi la: