Info
x
info

Info
x
info

» Toate forumurile » Culinar » Bauturi si cocktailuri

Mojito

Intra in contul tau

Username:
 Password:
Am uitat parola    Nu am cont
SAU
Login cu Facebook
anna_pit
25 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 05:19

Timp de preparare:
5 min
Ingrediente:
frunze de menta, o lingura de zahar, 50 ml rom alb, sucul de la o jumatate de lamiie, apa minerala

Mod de preparare:
Frunzele de menta se freaca bine cu zaharul intr-un pahar inalt. Se stoarce lamiia peste menta si se adauga rom si apa minerala. Totul se amesteca bine si se pune gheata.

Raporteaza abuz de limbaj
stefaniaplesa
3 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 01:25

si pentru asta trebuie 5 minute?

anna_pit
25 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 02:13

ti se pare mult sau putin????

stefaniaplesa
3 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:13

mult !

simoniciu
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 09:46

zaharul trebuie sa fie brun! iar in loc de lamaie, se folosesc sferturi de lime. acestea se storc, dar se pun si ele in bautura.

florinelciucar
58 mesaje
Oras: Curtea de Arges
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 18:30

Mojito este un cocteil tradițional cubanez, care a devenit popular la sfârșitul anilor 1980.

Un Mojito se prepară tradițional din cinci ingrediente: rom, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), limetă, sifon și mentă[1]. Combinația dintre dulceață și prospețime citricilor și aroma de mentă maschează gustul puternic de rom și l-a transformat într-un cocteil de vară popular. Multe hoteluri din Havana adaugă și Angostura pentru a tăia dulceața din Mojito; deși o variațiune populară, nu este versiunea originală creată în La Bodeguita del Medio[1].
Pentru a prepara un Mojito, sucul de la o limetă este adăugat peste zahăr și mentă, într-un pahar înalt. Amestecul este zdrobit repede. Se adaugă gheață fărâmițată, apoi romul și sifonul.

Angostura=ROM CUBANEZ
Limeta=lime=Lamaile verzi au o aroma similara cu lamaile, dar mai proaspata. Sucul este acru, ca si cel al lamailor, dar mai aromat. Coaja de lamaie verde este usor amaruie, usor acrisoara si foarte aromata. Ea se poate utiliza decojita de pe fruct si taiata fisii subtiri, sau rasa cand fructul este proaspat.

FLORINEL
anna_pit
25 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 02:46

pe bune?!?!?!?!

anna_pit
25 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 02:48

De la: simona_giuchici, la data 2009-02-13 09:46:59zaharul trebuie sa fie brun! iar in loc de lamaie, se folosesc sferturi de lime. acestea se storc, dar se pun si ele in bautura.

stiu...doooamne ce lume rautacioasaaaaa

anna_pit
25 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 02:51

ptr toata lumea care crede k sunt atat de tamba inkt nu stiu sa prepar un mojito....reteta...de lene...este copiata cu copy paste ...nu am scris o eu personal...dar este destul de buna....
si sincer am baut mai multe mojito decat am preparat asa k...si daca as fi facut eu greselile astea...unde e pb....makr gustul era la fel....

dudushache
3 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 06:11

Ce tipica romanca FRUSTRATA DE ORICE mai esti !!!

Acea reteta cu lime, zahar brun si Angostura se vede ca este oferita de cineva care nu "a baut" ca tine multe Mojito-Mint dar...stie sa posteze o reteta corecta(traditionala)...macar !!!

Nu a postat reteta spre a-ti face TIE, DOAMNA CU MOJITO...in ciuda.

florinelciucar
58 mesaje
Oras: Curtea de Arges
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 19:20

Cand se deschide un topic normal e sa postam ce stim si noi nu a zis nimeni ca nu sti sau ca nu e reteta buna ci doar am pus si noi in ideea ca putem fi de ajutor.Trebuie mai multa vechime sa sti sa interpretezi postarile altora si sa nu ti se urce MOJITO la cap asa de repede,banuiesc ca atunci cand ai scris bausei deja vreo cateva paharede mojito.Nu a fost nimeni rautacios aici nici nu ne dorim ci doar sa mai vedem cate ceva de la unul si de la altul asa mai inveti ,asta pt. cine vrea sa o ia ca un schimb de pareri si retete.

FLORINEL
simoniciu
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 19:06

mi se pare extrem de amuzant...

anna_pit
25 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 12:22

De la: dudushache, la data 2009-03-03 06:11:34Ce tipica romanca FRUSTRATA DE ORICE mai esti !!!

Acea reteta cu lime, zahar brun si Angostura se vede ca este oferita de cineva care nu "a baut" ca tine multe Mojito-Mint dar...stie sa posteze o reteta corecta(traditionala)...macar !!!

Nu a postat reteta spre a-ti face TIE, DOAMNA CU MOJITO...in ciuda.

ptr tine asa...ptr dosar ...faptul ca stiu sa scriu romana nu ma face romanca...cu atat mai putin frustrata,iar tu daca ai chef de cearta du te la cort!

mary00
1 mesaj
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 01:08

Da, reteta traditionala e cu sferturi si suc de lime, dar e bun si lamaie.
Un pont pt. cine nu vrea zahar, puteti incerca cu Sprite sau 7up dietetic, in loc de apa minerala si zahar. E fff bun.

greta
13 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:24

Si eu il prepar cu sprite si cu sirop de zahar,in loc de zahar...imi place mai dulce

Publicitate
Postat foarte recent

Mergi la:

Inchide Setari

Forum