De ce mi se intaresc clatitele dupa cateva minute?
Intra in contul tau
|
florinelciucar 58 mesaje Membru din: 15/11/2007 Oras: Curtea de Arges |
Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase:
(De la lume adunate si probate.) Inainte de a coace clatitele pufoase, se adauga, putin unt (20 - 25 g la 3 pahare de faina. Drojdia trebuie sa fie proaspata si in cantitati necesare, fara a se exagera. Blatul pentru clatite trebuie amestecat foarte bine, pana la omogenizare. Tigaia in care se coc foile de clatite, trebuie unsa bine cu ulei, puteti folosi urmatorul truc: se infige furculita intr-o ceapa sau cartof, se trece prin ulei si apoi se unge tigaia. In general, clatitele se coc pe ambele parti timp de 2 min. Intotdeauna, inainte de a pregati blatul, se cerne faina, astfel, aceasta se curata si se imbogateste cu acizi, care sporesc efectul de dospire a blatului pentru clatitele pufoase. Nu exagerati cu cantitatile de sare si zahar. Excesul de sare incetineste procesul de crestere a blatului si vor face clatietele pale la culoare, iar excesul de zahar vor intari blatul. Inainte de a se bate albusurile, se sterg peretii vasului cu lamaie, in acest fel, albusurile se vor bate mai usor si continutul va iesi mult mai pufos. Pentru ca spuma sa iasa tare se pun cateva picaturi de lamaie. Albusurile se bat mai usor, atunci cand sunt proaspete si tinute la rece. Atunci cand ouale sunt proaspete, dar n-au fost racite in prealabil, se pot pune intr-un vas cu gheata sau se tin timp de o ora in apa foarte rece. Drojdia se poate prepara si in conditii de casa, astfel: 1 pahar de faina se amesteca cu 1 pahar de apa calduta. Se lasa 5-6 ore, apoi se toarna un pahar de bere sau apa minerala si se lasa la loc cald. Nu se vor forma cocoloase in blatul pentru clatite , daca se va amesteca faina cu putina apa sarata. Drojdia se pastreaza mai bine, daca aceasta se pune intr-un borcan si se toarna ulei deasupra. Daca in interiorul clatitelor apar bule, inseamna ca blatul n-a dospit suficient, in acest caz, se pune blatul intr-un vas cu apa calda si se mai lasa putin. Daca foile de clatite se rup, se mai adauga faina sau oua. Sa aveti clatite cat mai gustoase si pufoase.
FLORINEL
|
|
delly000385 1 mesaj Membru din: 27/03/2009 |
Raporteaza abuz de limbaj |
|
garbo028809 10 mesaje Membru din: 27/07/2009 |
Eu las albusurile separat si dupa ce am facut compozitia, bat albusurile spuma se le amestec ca la pandispan si ies super. Chira
|
delly000311 89 mesaje Membru din: 21/03/2009 |
3 oua, 4 linguri unt moale, 400 ml lapte batut, 400 g faina proaspat cernuta, 2 lingurite praf de copt, 4 linguri zahar tos, 2 pliculete zahar vanilat, sare, apa minerala, 6 linguri unt topit, 150 ml sirop de artar, 3-4 banane coapte, 400 g afine (congelate), 150 g zahar pudra Amestecam bine cu mixerul ouale, untul si laptele batut. Separat amestecam faina cu praful de copt, cu zaharul tos si cel vanilat si cu putina sare. Turnam amestecul cu faina in cel cu lapte batut si omogenizam bine compozitia, lasand-o 15 min. sa se odihneasca si adaugand putina apa minerala daca e prea groasa. Facem cca. 12 clatite intr-o tigaie incinsa unsa cu unt topit. Taiem bananele rondele si apoi fasiute si le asezam frumos pe clatite, stropim cu sirop de artar, le rulam si le servim cu afinele decongelate, date prin zahar pudra. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Se amesteca 3 oua numai galbenusele cu un pic de sare apoi o lingura de faina se amesteca bine apoi un pic de lapte - tot asa pana ce se pune cam 1/2 litru de lapte chiar mai bine si coca sa fie de consstenta pentru clatite ( se pune si un pic de esente de rom, vanilie si migdale) Apoi separat se bat albusele spuma tare si se amesteca cu compozitia de galbenus amestecand de sus in jos ca la pandispan. Se lasa cam jumatate de ora apoi se trece la copt. E bine sa se umple clatitele atunci cand le consumati, daca va mai raman umplute sau nu se pun in folie de alimente si se tin la frigider, eu le las neumplute, le las sa se raceasca una peste alta si le fac sul cu folie alimentara si le tin la frigider. Cand le umpleti daca le vreti calde cu branza si smantana le dati la cuptor. Pofta buna. Lica
|
|
delly000311 89 mesaje Membru din: 21/03/2009 |
De la: delly001506, la data 2010-01-03 17:16:59Am uitat un pic de unt inainte de a adauga albusul sau ulei. Lica Albusul sau ulei? Daca punem ulei, nu mai punem albusul ci doar uleiul? Cat ulei? Mi se pare cam confuza reteta! Tocmai albusele batute spuma fac clatitele pufoase! De ce sa-l inlocuim cu ulei? Poate ai vrut sa spui unt sau ulei, nu albusul sau ulei! Grea mai e limba asta, romana! Raporteaza abuz de limbaj |
|
delycia 31 mesaje Membru din: 29/01/2010 |
si eu pina de curind am facut clatitele cu lapte dar cind se raceau se intareau acum le prepar cu apa minerala si sint excelente incercati si voi
|
|
|
|
Eu pun ouale le frec cu cate putina faine, lapte si iar faina etc dar numai galbenusele la urma pun putin ulei sau unt, apoi bat albusurile spuma le adaug peste cealalta compozitie cu galbenus de sus in jos sa nu se lase, daca vrei pui si putin praf de copt in faina le lasi o jumatate de ora apoi le faci . Daca vrei sa le umpli a doua zi dupa ce s-au racit le pui pe folie alimentare la faci sul si le pui in frigider a doua zi umpli cat consumi si tot asa. Pofta buna ! Lica
|
gabbrry 2 mesaje Membru din: 12/02/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Eu fac o sumedenie de preparate cu clatite, dulci sau sarate...secretul este unul singur:
CATEVA PICATURI DE ULEI IN COMPOZITIE....pentru cele pufoase care trebuiesc facute un pic mai groase, trebuiesc facute, cu un ou intreg + un albus batut spuma...in rest totul decurge in acelasi fel...cine vrea retete cu clatite...sunt pe aici... Raporteaza abuz de limbaj
Suntem ceea ce mancam....
|
Publicitate
|
Postat foarte recent
Promotia zilei pe Kuponiada.roDoar 4 lei pentru o reducere de 50% la toate articolele de pe site-ul Sepci.ro, cu ocazia deschiderii showroom-ului
FLORINEL
|

Promotia zilei pe Kuponiada.ro