Anul Tigrului 2010

Zodiac chinezesc Anul Tigrului
Zodia Tigru Generalitati Anul Tigrului

Anul Tigrului este un an al extremelor, al schimbarilor de tot felul, un an al exploziilor schimbarii care va evolua din start la maxim de intensitate urmand a diminua tonusul odata cu trecerea sa. Totul se va desfasura la un nivel maxim de intensitate de aceea este anul in care cei care prefera faptele mici abia daca vor putea spune ca au existat si au trecut mai departe. Se va trai si actiona numai si numai pentru fapte mari si de neuitat. Este anul schimbarilor masive, al introducerii celor mai noi si mai indraznete idei, un an in care nu trebuie sa ne intrebam daca este bine sau nu ce se intampla ci, pur si simplu, sa acceptam ceea ce traim sau ceea ce se intampla ca fiind un factor epurator datorita caruia sa dam tot ceea ce avem mai bun in noi pentru a exploata sansa oferita de schimbare si pentru a avea sanse maxime de reusita in jocul vietii sau al sortii noastre.

Se poate spune ca anul Tigrului este un an predestinat confruntarilor de tot felul care pot merge pana la razboi sau alt gen de dezastru. Derularea evenimentelor se face de cele mai multe ori sub impulsul momentului existand tentatia aventurii fara a lua in calcul eventualele riscuri care pot duce la regrete de neimaginat in privinta grabei initiale de a trece la actiune.

Se poate spune ca furia poate lua in stapanire totul indiferent de efortul diplomatic depus. Ce este de netagaduit pentru acest an este fragilitatea extrema a tuturor formelor de manifestare a relatiilor umane. Increderea reciproca de alta data este "aruncata in aer" de cele mai ciudate si mai stupide considerente iar gesturile de conciliere pot fi interpretate in sensul invers vectorului lor mai eficient decat niciodata.

Practic este un an in care nu trebuie sa se piarda simtul umorului si curiozitatea de a vedea ce se mai poate intampla.


Tigru vs Sobolan

Anul va debuta cu elemente tipice starilor de incertitudine sau stress. La finele lui se va trage linie si se va vedea ca a fost un an moderat cu toate ca aparent pare un an pierdut sau retardant. Fiind un an deosebit de incert (nesigur) pentru mediul de afaceri apar sansele de a se face multiple greseli si sa apara neintelegeri din orice. Suma compromisurilor la care va trebui sa faca fata nativul Sobolan il vor face sa considere ca actioneaza efectiv impotriva convingerilor proprii. Capacitatile reduse de a face fata situatiilor (chiar si in conditiile de criza pentru care este atat de bine pregatit) ii creaza un substrat de deprimare ce poate fi usor "exploatat" de o posibila pierdere a cuiva drag sau de "pierderea" unor afaceri deosebit de sigure inainte. Se va putea redresa destul de usor daca va renunta la obiceiul "micilor afaceri" macar pe acest an.

Tigru vs Taur

Tendintele spre conservatorism si spre mentinerea structurilor ierarhice vor crea conditiile unui an deosebit de dificil pentru nativul Bou. Daca nu isi va tempera instinctele native va reusi sa creasca nivelul opozitiei si mai ales numarul directiilor din care va veni aceasta. Tendintele spre extremism ale acestui an il vor face sa adopte pozitii din care fie va invinge detasat fie ca va pierde perseverand in suferinta sa mai ales ca va fi tentat sa riste inutil. Daca va reusi sa isi mentina "treaza" perseverenta tipica si va fi capabil sa observe ca rezultatul eforturilor sale are toate sansele de a deveni vizibile (chiar daca nu pe parcursul unei durate normale de evolutie) isi va confirma pozitia fara a face eforturi in directia acesteia. In plus este posibil sa depuna un efort de adaptare la schimbarile ce pot apare in anul Tigrului.

Tigru vs Tigru

Chiar daca se afla in anul lui Tigrii nu prea se inteleg intre ei deoarece sunt indivizi destul de solitari mai ales datorita planurilor sale deosebit de individualiste. Va fi un an care va oscila intre moderat si bun mai ales datorita faptului ca va gasi sprijinul necesar de la cei din jurul sau si, destul de probabil, va avea parte de ceva mai mult noroc decat este necesar in mod normal. Cu toate acestea nu este indicat ca el sa riste deoarece doza de noroc este una "constructiva" si nu una "speculativa". In general influenta tigrului asupra nativilor tigri va fi una destul de favorizanta cu o particularitate legata de o slabire a factorilor de dominanta. Astfel nativii nu vor suferi pierderi decat in domeniile ce pot sustine puterea cum ar fi cheltuielile financiare (care pot fi masive), sanatatea sau vechile pozitii urmand sa ramana nealterate sau chiar sa se consolideze.

Tigru vs Iepure

In acest an nativul iepure va trebui sa faca tot ceea ce ii sta in putinta sa nu devina victima. Avantajul sau este ca tigrul il considera destul de nesemnificativ fapt ce ii permite acestuia sa se desfasoare destul de liber in conditiile in care va reusi sa fie diplomat si sa reuseasca sa evite conflictele de orice fel. Va fi necesar sa faca fata si "asalturilor" celorlalti care vor cauta rezvoltarea acestor certuri (simtind libertatea de a ataca data de tigru). Orice s-ar intampla nativul iepure va trebui sa se controleze atent pentru a putea avea puterea si ratiunea necesara de a fi foarte atent la gesturile sale (decizii de actiune, documente de semnat, etc.) deoarece anul tigrului va deveni din ce in ce mai favorabil odata cu trecerea sa si iepurele trebuie sa isi pregateasca startul pentru momentele oportune.

Tigru vs Dragon

Dragonul este considerat a fi unul dintre concurentii de baza ai tigrului la suprematie fapt ce va atrage destul de multe sicane de partea celui din urma. Influenta tigrului va fi una care naste un an plin de griji si solicitari de toate tipurile care vor afecta destul de semnificativ derularea evenimentelor sau lansarea planurilor dragonului atat prin incurcaturi directe cat si printr-o "asmutire" a celor din jur asupra lui. In esenta totul se va grupa in jurul certurilor si a rezultantei acestora. Influentele negative vor merge pana si in interiorul familiei fapt ce va forta pe nativul Dragon sa "accese" un numar imens de compromisuri, eforturile sale de baza urmand a fi orientate spre a balansa vederile negative si/ sau distructive ale celor din jur si cererile mult mai mari ale celor din jur care nu vor accepta ca Dragonul sa nu le fie pe plac.

Tigru vs Sarpe

Nativul sarpe va fi destul de liber pe parcursul acestui an dar, datorita unui fond general de instabilitate, va avea parte de destul de multe si obositoare necazuri (chiar daca ele pot fi catalogate a fi foarte mici). Nu este necesar sa se sublinieze aici faptul ca efortul de baza al nativului sarpe va trebui orientat spre controlul energetic deoarece daca "se consuma" excesiv de la inceputul anului nu va avea puterea necesara de a se desfasura atunci cand se apropie finalul influentei Tigrului. Solicitarile de baza catre Sarpe vor veni din directia celor din jur (chiar si din partea familiei) dar acesta va trebui sa isi controleze gesturile in special in directia implicarii in unele activitati care nu au de a face cu el (razbunari, actiuni subversive, etc.). In fapt, pe fondul unei suparari generale ar fi genial daca reuseste sa isi pastreze simtul umorului evitand implicarile.

Tigru vs Cal

Nativul Cal beneficiaza de destul de multa libertate pentru acest an al Tigrului. El face parte dintr-un mediu care nu intereseaza pe Tigru fapt ce il expune doar influentelor instabilitatii aproximativ generale din jurul sau. Va fi un an destul de fericit, fara probleme majore, presarat de multe bucurii dar si de multe cheltuileli. In conditiile in care va reusi sa isi pastreze eforturile orientate spre a face pasii necesari promovarilor sau acumularilor de orice fel el va reusi chiar sa acumuleze putere. Nu trebuie sa uite nici o clipa ca majoritatea celor din jur sunt destul de irascibili si frustati de evolutia in anul Tigrului. Usurinta cu care acesta isi pierde firea poate fi unul din motivele care vor atrage pirderi de relatii sau de sustinatori care chiar daca nu vor fi simtite pe moment pot fi platite extrem de scump mai tarziu.

Tigru vs Oaie

Oaia este un animal destul de dragalas pentru ca sa nu il cucereasca pe puternicul Tigru. Acesta va oferi in schimb un an destul de amestecat dar plin de reusite si fericire avand ca principal obiectiv de a pregati anii care urmeaza. Astfel tot ceea ce va intreprinde nativul Oaie va fi un permanent slalom intre tendintele generale de instabilitate si cerintele proprii de viata deoarece nu trebuie sa uitam de instabilitatea generala care inconjoara si viata nativului Oaie. Interesant este faptul ca nativul oaie trebuie sa se orienteze cu toata energia disponibila spre munca sa si spre detectarea si selectarea contactelor noi si valoroase in conditiile in care astfel ii va fi mult mai usor sa pastreze viata de familie la cele mai placute si inalte cote precum si sa gaseasca puterea de a se juca cu necazurile provocate de rudele apropiate.

Tigru vs Maimuta

A venit vremea ca Tigrul sa pedepseasca abila si inteligenta maimuta, cel putin pe motiv ca atenteaza la rasturnarea regulilor instituite cu sau fara dreptate de catre acesta. Va fi un an in care maimuta trebuie sa se "ascunda" la maximum posibil. Instabilitatea acestui an are "darul" de a face maimuta sa fie deosebit de vulnerabila in fata atacurilor oponentilor acesteia, marea majoritate a celor din jur avand o ciudata tendinta de a submina pozitia si asa slaba a acesteia. In orice caz, pe baza unor analize atente asupra potentialului existent, maimuta va face fata acestui an in masura in care va evita sub orice motiv sa realizeze imprumuturi/ investitii indiferent de siguranta care o vede sau intueste aceasta. In plus ea va trebui sa tolereze situatia deosebit de injusta de a munci aproape numai pentru altii mai ales ca va veni si vremea sa.

Tigru vs Cocos

Cocosul este o "cantitate neglijabila" pentru influenta Tigrului. Poate ca evenimentele multiple din acest an se bazeaza exclusiv pe reactiile celor din jur (sun influenta tigrului). In orice caz este vorba despre unul din anii buni cand nativul cocos are mult "noroc la bani", afacerile sale mergand foarte bine. E necesar sa fie foarte atent la viteza de derulare a evenimentelor deoarece poate pierde unele detalii de importanta mare cel putin in domeniul afacerilor. In plus el va trebui sa fie destul de grijuliu cum "canta" deoarece poate dezechilibra usor balanta (si asa destabilizata) a manifestarilor celor din jur la adresa sa (in special privitor la membrii familiei sale). Este indicat ca optimismul degajat datorita bunastarii si mai ales a bunului mers al evenimentelor sa nu fie prea evident deoarece va atrage reactii invidioase.

Tigru vs Caine

Acest an va fi pentru nativul caine o confirmare a docilitatii si mai ales a credintei si onestitatii sale fata de cei din jurul sau. Va fi unul din anii in care va vedea cum "si-a asternut" in anii anteriori. In fapt, Tigrul nu va fi prea interesat pe persoana lui si nu il va lua in tinta decat daca iese din unele tipare caracteristice nativitatii caine. Deci va fi un an destul de fericit pentru cei care au respectat pe cei din jur sau un an al certurilor si problemelor pentru cei care nu au facut asta. Prietenii si familia in vor solicita mult mai mult decat de obicei in circumstantele unei instabilitati generale de aceea nativul caine va trebui sa fie deosebit de atent la relatarile care pot fi catalogate drept confuze sau contradictorii tinand cont de a nu le lua in seama (fara a lua pozitie apropos de cei care tin la diformitatea acestor date).

Tigru vs Mistret

Mistretul (porcul) este asemenea unei mese mult dorite pentru Tigru. El va avea parte de un an care tinde sa il transforme intr-o "masa" la indemana oricui, un an plin de incercari de neimaginat si duritati care vor tinde spre ingenunchierea cat mai deplina a nativului porc. In plus se va trezi ca este parasit de toti cei care ii erau alaturi ramanand cu adevarat sengur in fata tuturor problemelor (unul din lucrurile bune este ca va cunoaste cine ii este prieten cu adevarat). Nu este un an bun pentru a imprumuta bani sau pentru a solicita datoriile inapoi chiar daca financiar va ajunge la disperare datorita unor cheltuieli mari si neasteptate. Posibil ca cel mai bun comportament in aceste situatii este sa faca totul cu mana sa proprie fara a se baza pe vechi colaboratori sau pe membrii familiei sale (care risca sa il dezamageasca fara vina).

Doara
Postat pe 31 Decembrie 2009 20:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Compatibilitate 1 De la: lenu25 28 Decembrie 2010 03:39
se poate o dragoste la telefon? 74 De la: Saplacan 26 Noiembrie 2012 23:27
Ea Taur- el fecioara? Merge sau ,,,cine e de vina ca scartaie? 4 De la: dor72_ 27 Decembrie 2011 18:51
zodia varsator 137 De la: garbo_472671 23 August 2017 16:21
07.06.2009 25 De la: garbo107589 6 Noiembrie 2010 14:04
Setari Cookie-uri