Psoriazis

E o boala a pielii inestetica, incurabila, stanjenitoare.
Stiu ca parerea cea mai avizata e cea a medicului dermatolog, aici insa as dori doar idei si/sau experiente personale. As vrea tare mult sa-i fiu de ajutor mamei mele care este afectata de aceasta boala.
susidallyama
Postat pe 19 August 2009 18:49
psoriazis, zici?... nu se vindeca...
zambil
Postat pe 19 August 2009 20:24
este incurabila. Trebuie sa evite carnea de porc, pstele gras (nu are voie somn ex.), sa nu consume alcool, tutun, cafea moderat si sa nu neglijeze hidratarea pielii prin consum de apa plata sau ceaiuri si unguientele prescrise de medicul dermatolog.
Multa atentie la continutul de uree din unguente.
Cu timpul poate sa cuprinda toata pielea si atunci creste riscul blocarii articulatiilor sau poate sa se amelioreze si sa nu se vada foarte pronuntat.
daria_
Postat pe 19 August 2009 20:34
De la: daria_pet, la data 2009-08-19 20:34:06... poate sa cuprinda toata pielea ...
da.. din pacate este deja extins pe tot corpul... meri oricum de sfaturi
susidallyama
Postat pe 20 August 2009 15:18
cautati remediul in medicina alternativa.sunt medicamente pe baza de plante care "fac minuni".trebuie insa un medic competent,care sa stapineasca si medicina clasica. aveti incredere in remediile asa zise "naturiste".nu descurajati!
LILO
Postat pe 20 August 2009 15:23
zambil fii optimist!!!please!!!
LILO
Postat pe 20 August 2009 15:24
Nea Zambil are farmec asa cum e - daca devine optimist...
lady_corina
Postat pe 20 August 2009 15:26
da nea zambile.raison!! ai farmec.mult umor..vin sa te pup numai in cazurile cusanatatea,trebuie oferita o portita cit de mica..speranta,de multe ori vindeca!!!!!!1
LILO
Postat pe 20 August 2009 15:34
din pacate are si dreptate in afirmatia lui... prea multi medici ne-au raspuns ca el... :(

un medic traditional din pacate nu va recomanda un tratament alternativ (cu plante, terme si derivate) din moment ce asta ar duce la diminuarea pacientilor proprii...
ne ramane doar speranta ca in anumite perioade situatia se poate ameliora
susidallyama
Postat pe 20 August 2009 15:37
susi,iubire,cautati medicul potrivit! sunt si medici cu diploma de medicina clasica si folosesc aceste medicamente minune.nu va lasati! repet. o persoana f apropiata mie era sa o mierleasca dc nu recurgea la medicamentele indiene,chinezesti,etc...bine el sufera de alta afectiune...dar acolo unde medicina clasic,nu mai are ce da...trebuie cautata vindecarea...sper ca ati inteles mesajul meu.multa sanatate!
LILO
Postat pe 20 August 2009 15:42
Stiu ca exista cam 200 de tipuri de psoriazis.
Stiu ca se face pe sistem nervos si ereditar.
Tratamentul consta in vitamine (B1,B6, B12, fosfobion).
Trece si cu diprofos.
Eu am unul din ele.Doar ca cel de care sufar eu...e ceva simplu. Trece cu plaja. Iese sporadic... Nu mi-a mai iesit de ceva ani.
Se spunea la un moment dat ca exista in Turcia un lac, unde te ciupesc lipitorile de pielea descuamata.
Vezi nenea google ce spune.
picaturaderoua
Postat pe 20 August 2009 15:45
picatura de roua...super..ii un indiciu si sfatul tau pretios
LILO
Postat pe 20 August 2009 15:49
Lilo apreciez incurajarile
Picatura - dimpotriva, daca sta la soare explodeaza si se inflameaza tot corpul. De Turcia stiam - dar pare sa fie doar publicitate fara fond (din marturiile celor care au fost acolo); cu un aspect sunt toti de acord: aceste persoane au nevoie de un echilibru psihic si de viata maxim; orice minim stres, grija, preocupatie ii da peste cap. Va multumesc tuturor
susidallyama
Postat pe 20 August 2009 15:51
Nu ai pentru ce Susy!
Imi pare rau ca nu stiu mai multe!
picaturaderoua
Postat pe 20 August 2009 15:56
Susi, tatal meu s-a luptat 45 de ani cu psoriazis vulgaris. A facut tot felul de tratamente naturiste recomandate de medici care folosesc medicina alternativa. S-a uns cu tot felul de porcarii si a baut tot felul de ceaiuri scarboase facute de babe. Crede-ma: sunt anumite forme de psoriazis care nu cedeaza la nimic, dar, daca se tine regim alimentar si se evita soarele, stagneaza. Sa treaca pe un regim semivegetarian: mai multe sucuri de legume si fructe in loc de apa, apa plata sau ceai - ajuta la hidratarea pielii;salate de legume si fructe; mancarea de legume, fara condimente, sare putina, carne de vita sau pasare la gratar (exclus carne de porc, miel, rata, gasca, vanat - evident ca poate sa guste din cand in cand); cat mai mult peste fiert sau fript la gratar(dar nu gras - somn nu are voie), ulei putin la mancare (este indicat cel de masline); exclus alcool, tutun si cafea (asta mai poate sa bea din cand in cand de pofta). Turcia ? - povesti. Eventual Techirghiol : unsa pe tot corpul cu namol si stat la umbra, apoi spalat cu apa de la robinet - dar la putine persoane le prieste asa ceva si e mai bine sa nu incerce. Nu are voie sa se scalde in mare.
Dar cel mai important tratament este unguientul facut cu concentratie mare de vaselina si fara uree sau putina uree. Niciodata sa nu se lase fara unguient recomandat de medicul dermatolog si sa nu cumpere unguiente gata preparate, tari.
Sanatate mamei tale.
daria_
Postat pe 21 August 2009 22:10
Daria, eu si mama mea iti multumim sincer pt cuvintele scrise ; intr-adevar e vorba despre psoriazis vulgaris, iar ultimul dermatolog pe care l-am consultat i-a prescris fototerapie in day hospital o zi da si una nu, iar pt acasa un unguent cu cortizon pt zonele cele mai inflamate. Va incepe de pe 1sept... vom vedea,.. speram in bine, normal - ca e mama mea si ma doare sulfetul pt ea cand o vad... in august pe 35la umbra ea se imbraca cu maneca lunga si pantalon...of, dar asta e.. important e sa se amelioreze un pic ... Referitor la unguentul concentrat de vaselina, actual foloseste un unguent(pur) care sta la baza tuturor cremelor din farmacie si cosmetica(direct de la Schering mi l-au procurat). Cat despre regimul alimentar e ok - e vara si toate sunt proaspete si usor de gasit si variat.
Sanatate multa tuturor si o duminica frumoasa va doresc.
susidallyama
Postat pe 23 August 2009 11:52
Citeste cu atentie prospectul cu unguentul pe baza de cortizon. Este foarte tare. Eu zic sa consultati pentru unguente si alti specialisti dermatologi si sa se opreasca la crema care ii face cel mai bine. Crema este bine sa fie data pe toata pielea atinsa de boala, altfel nu poate respira. E bine sa se unga seara si sa se spele abia a doua zi.
Partea proasta este ca medicise supara daca iti schimbi medicamentatia dupa alta reteta decat a lor.
daria_
Postat pe 23 August 2009 12:11
Intr-adevar medicul ne-a precizat sa folosim doar un tub si sa ne oprim pt ca altfel nu-si mai face efectul - si in orice caz fototerapia va fi insotita si de terapie medicamentoasa si cu unguente in spital, sub supravegherea medicului si in urma analizelor de sange si oftalmologice. Tatalui tau i s-au vindecat cicatricile in final?
susidallyama
Postat pe 23 August 2009 12:21
NU! Au fost doar unguente care l-au curatat si au facut pielea sa para aproape de normal. Acelea nu erau pe baza de cortizon (este foarte toxic pentru organele interne) si nici de uree. I-au priit doar cele cu uree putina sau fara.
daria_
Postat pe 23 August 2009 15:22
Multumesc draguta , iti multumesc pt toate cuvintele de incurajare si sfaturile pe care mi le-ai impartasit.. imi sunt de mare folos si sprijin.
Sa ai parte numai de bine!
susidallyama
Postat pe 23 August 2009 15:29
Ms! Si tu si mama ta la fel.
Sa-mi spui cum decurge tratamentul. Sanatate!
daria_
Postat pe 23 August 2009 15:39
Intr-adevar crema prescrisa contine putina uree si dupa 5zile pot spune ca se vad rezultate multumitoare. Asteptam 1sept sa inceapa fototerapia, dar deja acum situatia s-a mai imbunatatit.
Sanatate tuturor!
susidallyama
Postat pe 28 August 2009 12:49
Salutare!
Draga mea eu am psoriazis de gradul III, de la 13 ani cand am si stat in spital 7 luni.
Pur si simplu toata pielea mea era ca o scoarta de copac, tot, inafara de fata.
Nu este vindecabil, reapare la socuri f puternice, in general dupa varsta de 40 de ani, eu am fost caz unic cu psoriazis la 13 ani.
Sa nu cumva sa foloseasca DIPROSALIC (nici unguent , nici solutie), este f puternic si arde pielea, eu l am folosit de capu meu ca am vz in spital ca vindeca repede si am niste vergeturi acum de toata frumusetea, care arata ca niste taieturi de cutit(sunt praf , tandari).
In cap am si acum, apar f repede cand ma enervez si dispar f greu.
Pt scalp recomand DAIVONEX SOLUTIE, eu asta folosesc, dar inainte crema preparata in farmacie cu uree.
Multa sanatate!
mika_mika
Postat pe 28 August 2009 15:05
Ciao!

Si eu am Psoriazis de la 16 ani(s-a declansat la treapta a doua la liceu)am avut emotii aiurea.Acum am 34 de ani.Am fost la medici in Arad si Timisoara si fiecare mi-a dat altceva ca si tratament.Am fost anuntata ca o sa mor cu boala aceasta dar nu din cauza ei:-).In final am aflat singura ce-mi declanseaza puseele:vinul,sampania,strugurii,emotiile.Am scapat de puseele de pe corp dupa ce am terminat facultatea si am terminat cu sesiunile:-).In rest mananc orice,nu tin regim,soarele-mi face bine si mi-a fost mereu recomandat.Am doar pe pielea capului mereu scuame si iarna se inrautateste situatia -e din cauza faptului ca nu prea port cacila,palarie,etc si frigul nu-mi face bine.Pentru aceasta si eu folosesc Daivonex.
Sanatate multa!
Cristina
cris240775
Postat pe 28 August 2009 15:25
am vazut cazuri prin care imbunatatirea era evidenta
nu s-a extins, chiar s-a restrans
episoadele de aparatie s-au rarit
este buna metoda zic eu
garbo_426030
Postat pe 9 Ianuarie 2016 14:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Tratament pentru dermatita de contact 5 De la: garbo097898 23 Mai 2011 14:54
steriletul si efectele secundare 4 De la: kidz003804 22 Noiembrie 2010 23:34
despre medicamentul 7 De la: garbo243957 13 Iunie 2013 19:52
Mami și bebe 3 De la: garbo_408493 31 Martie 2015 15:11
Logest ???? 1 De la: shatzy09 13 Aprilie 2011 12:54
Setari Cookie-uri