Zodii pentru fiecare zi de nastere--zodia PESTE

Pesti, Douazeci si sapte februarie - Ziua stapanilor realitatii

Nativii zilei de 27 februarie sunt extrem de constienti de infaptuirile lumii inconjuratoare. Ei cheltuiesc foarte multa energie pentru a intelege elemetele de baza ale vietii de zi cu zi cum functioneaza lucrurile, de ce se comporta oamenii intr-un anumit fel, cum sa lucreze in avantajul mediului inconjurator. Acesta reprezinta doar inceputul. Beneficiind de aceasta baza solida a realitatii, nativii zilei de 27 februarie permit spiritului lor curios sa exploreze in exterior, spre sferele sociale, internationale si universale. Deoarece confera soliditate fiecarei activitati pe care o intreprinnd, ei pot conta cu incredere pe intelepciunea pe care au acumulat-o din experienta. Ei vor depune eforturi suplimentare si din ce in ce mai ambitioase pentru a capata aceasta soliditate.

Cele mai mari dificultati ale nativilor zilei de 27 februarie ies de obicei la suprafata in vietile lor personale. Deoarece sunt niste indivizi extrem de solicitanti si alegerile intutive in cadrul relatiilor lor sunt adesea mai putin potrivite pentru ei, nativii vor avea vieti sentimentale tumultoase si chiar haotice. Din anumite motive, cu toata intelegerea si capacitatea lor de a-si urma propriul drum, ei stiu adesea surprinzator de putin despre ei insisi, despre nevoile lor. Este foarte important pentru nativi sa faca inca de timpuriu diferenta intre ceea ce doresc si ceea ce au nevoie. Prin satisfacerea propriilor nevoi reale, ei pot obtine stabilitatea emotionala si chiar fericirea. Mult prea des, ei simt ca problemele pot fi rezolvate de catre o alta persoana. Astfel, nativii isi canalizeaza energia spre viata sentimentala, neglijand cautarea unor solutii pentru propriile nevoi profunde. Data fiind situatia lor emotionala, este posibil ca nativii sa experimenteze mai mult consolari intre relatiile trecute. O perioada mai indelungata de singuratate le-ar putea face destul de mult bine. Datorita naturii lor sensibile si contemplative, ei ar trebui sa fie capabili sa se dezvolte fara un ajutor din exterior.

Nativii zilei de 27 februarie sunt cei mai fericiti cand isi pot lasa mintea sa zburde libera, vizand o gama vasta de subiecte. In general, ei au nevoie de prieteni si parteneri care sunt la fel de activi din punct de vedere intelectual. Nativii zilei se lupta adesea cu mediul lor social in tentativa lor de a-l stapani intr-o anumita masura sau daca este posibil de a-l reorienta. Dorinta lor arzatoare de a domina este foare puternica. Datorita magnetismului pe care il emana, ei trebuie sa fie atenti sa nu ii copleseasca pe cei din jur.

Daca nativii zilei de 27 februarie isi pierd directia morala, ei vor atrage intr-o mare masura asupra lor si a celorlalti distrugerea. Capacitatea lor de a vedea adevarul si chiar de a realiza ceea ce doresc printr-o combinatie rara de empatie si vointa reprezinta pentru ei provocari morale.

SFATURI: Stapaneste mediul inconjurator pentru a-l face sa te inteleaga. Urmeaza-ti calea spirituala indiferent ce implica acest lucru, dar fii amabil cu cei pe care ii intalnesti in calea ta. Concentreaza-te asupra treburilor tale si nu te mai abate de la drumul cel drept.

PUNCTE FORTE:
Magnetic
Capabil
Monden

PUNCTE SLABE:
Inconstient
Solicitant
Haotic din punct de vedere emotional
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 00:16
Pesti, Douazeci si unu februarie - Ziua intimitatii

Nativii zilei de 21 februarie lupta pentru a se exprima la nivel personal. Inca din tinerete, viata lor poate fi influentata constant de framantarile interioare cu care se confrunta. La inceput, ei pot considera ca aceste dificultati se datoreaza mediului inconjurator, dar de obicei ajung sa realizeze ca propria lor natura extrem de complexa este problema reala. Desigur, insa, problemele pot reprezenta provocari si oportunitati de a creste, de a invata, de a evolua. In cele din urma, majoritatea nativilor zilei de 21 februarie accepta pe deplin aceasta provocare de a se perfectiona si de a se dezvolta. Suprimand si posibil depasind sensibilitatile emotionale proprii, ei pot deveni constienti de propria persoana, fapt de care nu multi sunt capabili. De asemenea, ei pot da dovada de o intuitie remarcabila in ceea ce priveste sentimentele si motivatiile celorlalti. Nativii tin foarte mult sa-si pastreze intimitatea. Ei considera ca cel mai mare dar pe care il pot oferi cuiva este sa-i permita acestuia sa patrunda in intimitatea lor. Atunci cand persoana respectiva ignora sau nu recunoaste unicitatea acestui dar, nativii sunt extrem de afectati. Datorita sensibilitatii lor, socul poate fi extrem de devastator si va trece multa vreme pana ce nativii vor indrazni din nou sa se deschida intr-un asemenea mod.

Pentru persoanele egoiste si sentimentale nascute in aceasta zi este dificil sa fie obiective in ceea ce priveste munca lor. Critica negativa este in mod deosebit dificil de indurat pentru nativi, deoarece acestia o considera un atac la persoana. Daca doresc sa aiba succes in societate, nativii care sunt artisti, mestesugari, actori si angajati publici trebuie sa devina imuni la critica celarlalti.

Deseori, este posibil ca nativii zilei de 21 februarie sa fi avut o copilarie destul de dificila din punct de vedere emotional, problema principala fiind de cele mai multe ori parintele de sex opus. Datorita faptului ca au fost exagerat de supervizati, criticati sau ignorati atunci cand aveau nevoie de mai mult atentie, nativii pot deveni persoane secretoase si neobisnuit de tacute sau, in exterma opusa, persoane extrovertite si exaltate. Ei vor cauta in permanenta sa aiba o viata sentimentala sanatoasa si multumitoare. Unii vor considera ca un partener iubitor le confirma valoarea, iar altii vor face din partener un confident de incredere, impartasindu-i toate secretele. Pentru nativi este foarte important sa gaseasca fericirea emotionala si pacea, dar acest lucru va implica un efort de o viata.

SFATURI: Incearca sa te integrezi in societate. Nu mai fii atat de inchis in tine. Iesi mai mult. Ia legatura cu ceilalti. Fii in tema si pastreaza-te viguros.

PUNCTE FORTE:
Profund din punct de vedere emotional
Constient
Onest

PUNCTE SLABE:
Implicat
Nemultumit
Detasat

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:37
Pesti, Douazeci si doi februarie - Ziua universalitatii

Persoanele nascute pe data de 22 februarie au tendinta de a renunta la ego in folosul unei cauze pline de semnificatii. Lumea lor personala poate fi complexa si complicata, sentimentele lor pot fi profunde, insa ei nu vor permite ca acest lucru sa fie principala preocupare. Nativii vor pune lumina reflectorului pe ceilalti, accentuand idealurile si obiectivele de valoare.

Nativii zilei de 22 februarie cred in general in ceea ce este mai bine pentru ceilalti. In acest sens, sentimentele lor democratice si uneori patriotice sunt destul de accentuate. Destul de frecvent, ei se vor afla in pozitia de a sustine sau a conduce cauza clanului, organizatiei, comunitatii, chiar tarii lor. Totusi, cei mai evoluati dintre nativii zilei au idealuri ce ajung foarte departe, chiar mai departe de granitele municipale sau nationale. Iubitori ai libertatii universale, extrem de idealisti, ei vor dori ca toti sa se bucure de binecuvantarile unei vieti bune, fara amenintarea tiraniei sau opresiunii.

Nativii zilei de 22 februarie au un simt strict al datoriei, pot fi severi si chiar neiertatori. Cand vor face greseli, ei vor fi foarte duri cu ei insisi. De asemenea, ei vor suferi enorm cand isi vor incalca propriul cod personal, indiferent de motiv. Ei trebuie sa invete sa fie mai putin duri cu ei insisi si mult mai ingaduitori in functie de circumstante. Standardele nativilor zilei de 22 februarie sunt adesea prea ridicate pentru oricine altcineva (chiar si pentru ei insisi) pentru a putea fi atinse.

Asa cum am mentionat anterior, nativii zilei de 22 februarie adesea renunta la ego in favoarea muncii lor. Acest lucru nu inseamna neaparat ca ei sunt toleranti in relatiile lor personale. In ciuda faptului ca par deschisi unei varietati de experiente, isi exprima clar si raspicat opinia pro sau contra. Totusi, ei evita sa se exteriorizeze violent in fata partenerului, indeferent cat de nemultumiti sunt.

Nativii zilei de 22 februarie critica adesea societatea, adoptand o atitudine revolutionara. In general nu sunt persoane optimiste si de aceea evalueaza destul de corect defectele celor din jur. Indivizii mai putin evoluati nascuti in aceasta zi observa imperfectiunile din jurul lor, dar prefera sa nu faca nimic in acest sens. In majoritatea cazurilor, ei oscileaza intre a se plange sau a se revolta fara rost. Nativii care, in ciuda naturii lor idealilste, ajung sa accepte influentele sociale, pot sfarsi prin a se lasa prada unui pesimism profund.

Datorita capacitatii lor de a lasa deoparte dorintele lor personale, nativii zilei de 22 februarie sunt capabili sa devina conducatori magnetici, ce insufla discipolilor sentimentul loialitatii. Cu siguranta, nu toti nativii au ocazia de a-si exercita autoritatea in calitate de angajator, manager sau conducator politic. Totusi, daca va fi necesar sa solicite asistenta sau sprijin, ei solicita un mare sacrificiu din partea colegilor, familiei si prietenilor, deoarece puritatea motivelor lor este rareori pusa la indoiala.
SFATURI: Nu mai cere atat de mult de la ceilalti si de la tine. Greselile nu pot fi intotdeauna evitate. Fii foarte constient de responsabilitatile pe care le ai fata de cei ce se bazeaza pe tine. De asemenea, arata mai mult interes pentru tine ca persoana.
PUNCTE FORTE:
Altruist
Idealist
Dedicat
PUNCTE SLABE:
Neiertator
Pesimist
Exagerat de critic
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:37
Pesti, Douazeci si trei februarie - Ziua candidatului valabil

Persoanele nascute pe 23 februarie sunt capabile sa-si ofere ideile in vederea rezolvarii unor situatii mai putin obisnuite. Se pricep sa rezolve problemele cu usurinta si sa dirijeze lucrurile in directia potrivita. Odata ce nativii acestei zile considera ca sunt candidatii potriviti pentru o anumita pozitie de conducere, ei trebuie sa isi asigure acea pozitie sau cel putin sa aiba o sansa corect sustinuta. Argumentele lor sunt de obicei solide deoarece rareori vor incerca sa convinga pe cineva de viziunile lor pana ce nu s-au documentat temeinic.

Nativii zilei de 23 februarie sunt persoane realiste, indivizi bine ancorati in realitate care cantaresc cu grija situatiile si identifica punctele slabe. Din nefericire, realismul nativilor zilei de 23 februarie se poate transforma uneori in pesimism. Insa, cand inainteaza in varsta, cei nascuti astazi trebuie sa se fereasca sa devina exagerat de critici. Latura intunecata a nativilor zilei de 23 februarie necesita o echilibrare temeinica pentru a evita o cadere in depresie. Nativii trebuie sa se fereasca in mod deosebit de tendintele autodistructive.

Persoanele nascute pe data de 23 februarie abordeaza cu intelepciune partea materiala in viata. Nu manifesta dorinta exagerata de a trai in lux. Ei tin cont de experientele trecute atunci cand se confrunta cu dificultati si pot fi asemanati cu un motor care, odata pus in functiune, nu se mai opreste niciodata.

Nativii zilei de 23 februarie sunt fericiti sa isi extinda raza de actiune, dar in general vor fi destul de precauti. Pe langa pragmatism, un alt factor care participa la succesul lor este simtul sincronizarii. Ei stiu cand este momentul oportun sa actioneze si cand trebuie sa stea deoparte. Cei nascuti in acesata zi se descurca de obicei sa rezolve dilemele existentiale destul de bine, sa preia reponsabilitatea de a-si dirija propriile vieti in timp ce vor accepta si legile inevitabilului.

Cand sunt frustrati, nativii vor da rareori inapoi, preferand sa aleaga o alta cale. De cele mai multe ori, au un plan de rezerva. Astfel, nativii zilei sunt pregatiti sa ofere sfaturi celor care pur si simplu s-au impotmolit si nu mai pot avansa.

In vietile lor private, nativii zilei de 23 februarie trebuie sa se fereasca de adoptarea unei atitudini infailibile sau atoatestiutoare si sa devina indiferenti fata la nevoile emotionale ale celorlalti. In acest sens, trebuie sa se straduiasca sa ramana deschisi si sensibili la dorintele celor din jurul lor. Pretuind cu adevarat opiniile celorlalti, ascultandu-le problemele in liniste si fara sa-i judece, ei isi vor castiga prieteni si vor fi de mare ajutor, fara a depune prea mari eforturi.

SFATURI: Asculta-i pe ceilalti si ramai deschis la sugestiile lor. Nu poti sti intotdeauna cea mai buna solutie la o anumita problema. Invata sa stai deoparte cand este necesar. In viata ta personala fii mult mai iubitor si mai atent. Aminteste-ti sa te relaxezi si sa te simti bine.

PUNCTE FORTE:
Convingator
Analitic
Pragmatic

PUNCTE SLABE:
Extrem de critic
Negativ
Atotstiutor


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:37
Pesti, Douazeci si patru februarie - Ziua sacrificiului

Sacrificul este o tema centrala in vietile nativilor zilei de 24 februarie si se poate manifesta in diferite moduri. Cei nascuti astazi isi sacrifica adesea propriile preocupari pentru o cauza, pentru dorintele parintilor, ale partenerului sau ale familiei. Tipic pentru acestia, ei insisi solicita un grad inalt de sacrificiu din partea celorlalti, in special din partea celor pe care ii iubesc. Tema sacrificiului poate reapare in forme mult mai abstracte sau filozofice, transformandu-se intr-un fel de acceptare a vietii asa cum este, un sacrificiu al ego-ului. In cele mai bune cazuri aceasta este o forma de altruism si o dorinta adevarata de a lucra pentru binele comun.

Nativii care aleg sa se sacrifice pe ei insisi pentru un scop mai maret sau pentru dorintele unui grup vor face acest lucru cu o buna dispozitie radianta sau cu un simt al datoriei auster, chiar implacabil. In primul caz, ei cred cu sinceritate in ceea ce fac, iar recompensa lor este fericirea si bunastarea celorlalti. In cazul din urma, desi actioneaza in comformitate cu convingerile lor etice sau morale ferme, nativii pot avea resentimente profunde datorita cerintelor frustrante ale ego-ului lor. Frustrarile acumulate de-a lungul timpului pot rabufni intr-o buna zi si ii pot determina pe nativi sa respinga anumite responsabilitati.

Multi dintre nativii zilei de 24 februarie cauta sa reduca prezenta ego-ului lor, posibil sa renunte la el de tot, pentru a putea duce un stil de viata mult mai pur. In acest caz, pericolul este ca se pot insela pe ei insisi intr-o anumita masura. Nu este posibil sa scapi de un ego cand nu este inca pe deplin format. Nativii mai evoluati sunt constienti de aceasta capcana si doresc sa intareasca aspectele pozitive ale personalitatii lor si sa le judece in conformitate cu standardele obiective, atunci cand este posibil. Alti nativi ai zilei de 24 februarie accepta tot ce le rezerva soarta in drumul lor, considerand ca ghinionul este intr-o oarecare masura o confirmare a evolutiei spre un stadiu mai inalt.

Nativii zilei de 24 februarie trebuie sa gaseasca o modalitate de a lucra pentru binele comun si daca este posibil sa-si multumeasca parintii sau societatea fara sa faca compromisuri in privinta propriilor credinte si dorinte. Ei trebuie sa fie siguri de dorintele lor si sa nu le fie teama sa le exprime. Daca au crescut si au ajuns sa accepte compromisurile si chiar circumstantele mai putin placute, ei isi asuma riscul de a deveni negativisti sau egoisti in noua lor conceptie. Acesta este in acelasi timp un lucru determinant pentru viitorul lor. Daca intr-o buna zi doresc sa preia din nou controlul asupra vietii lor, ei pot intampina dificultati deoarece vor inota impotriva curentului, impotriva obiceiurilor si asteptarilor innascute.

Progresul constant, puterea vointei, comportamentul absolut, determinarea, curajul sunt calitatile pe care nativii zilei de 24 februarie trebuie sa le aiba in vedere inainte de a incepe sa faca orice sacrificii majore. De asemenea, daca impartasesc dragostea dintr-o pozitie puternica vor avea parte de mai multa satisfactie pe termen lung.
SFATURI: Invata sa te sustii pe tine insuti asa cum esti cu adevarat. Nu raspunde atat de repede la sugestiile si dorintele celorlalti. Dezvolta-ti talentele si puterea vointei. Rezista tentatiilor de a-ti rasfata ego-ul.
PUNCTE FORTE:
Darnic
Deschis
Ingaduitor
PUNCTE SLABE:
Egoist
Solicitant
Rigid


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:38

Pesti, Douazeci si cinci februarie - Ziua cauzei marete

Persoanele nascute pe data de 25 februarie sunt adesea indivizi formidabili care isi ating potentialul maxim doar cand se dedica intru totul unei cauze marete. Ei au incredere in respectul de sine, dar in general considera ca obiectivele universale au o semnificatie mai mare decat cele personale. De asemenea, intuiesc ca, prin aderarea la o cauza mai inalta, propria lor putere este amplificata.

Destul de frecvent, nativii zilei de 25 februarie intra in conflict cu cei din jurul lor. Nu este surprinzator faptul ca sunt critici cu moravurile sociale deoarece ei privesc societatea ca pe un flux constant si haotic. Este posibil ca aceasta sa nu merite un angajament prea profund. In copilarie, nativii zilei de 25 februarie se revolta adesea impotriva parintilor sau a altor figuri autoritare si reactioneaza din punct de vedere emotional la nedreptatile pe care le percep. Deoarece nu isi gasesc linistea pana tarziu in viata, adolescenta si maturitatea timpurie pot fi destul de furtunoase.

Aproape de patruzeci sau chiar cincizeci de ani, nativii zilei de 25 februarie se implica de obicei mult mai profund intr-un domeniu pe care il considera interesant - posibil arta, filosofia, religia sau un ideal al umanitatii. Unul din acestea se poate dovedi punctul lor forte. Odata ce un interes de acest gen pune stapanire pe ei, ii vor dedica mult timp si efort atat in public cat si in particular.

Cei nascuti in aceasta zi nu au timp pentru lucruri marunte si nimicuri. Ei se vor manifesta intr-o maniera regala si vor face lucrurile cu un gest maret, insa rareori vor adopta o atitudine condescendenta. Nativii mai evoluati sunt capabili sa comunice celorlalti idealurile si scopurile lor marete. Nativii mai putin evoluati nu vor reusi sa-i convinga pe ceilalti de sinceritatea lor si astfel vor fi perceputi ca niste tipi putin credibili si solicitanti. Succesul si chiar fericirea nativilor zilei de 25 februarie sunt adesea direct proportionale cu abilitatea lor de a comunica fara a starni antagonisme. In cele mai nefericite cazuri, ei pot ajunge sa se simta compatimiti si frustrati deoarece nu sunt intelesi.

In general, pentru nativii zilei de 25 februarie este mult mai important sa daruiasca decat sa primeasca. Totusi, trebuie sa fie atenti cui ofera pentru ca nu toti doresc sa primeasca. In cazul in care darul lor nu este apreciat sau acceptat, nativii se simt respinsi. De aceea, este bine sa-si intareasca pozitia si sa adopte o atitudine bazata pe schimbul reciproc. Aceasta se poate dovedi o abordare mult mai potrivita si in cele din urma o modalitate sanatoasa de a-i trata pe ceilalti.

SFATURI: Fii tu insuti, dar ia in considerare si dorintele celorlalti. Concentreaza-te pe perfectionarea propriei persoane. Nu solicita atat de multa admiratie. Respecta si punctele de vedere diferite de ale tale.

PUNCTE FORTE:
Credincios
Devotat
Darnic

PUNCTE SLABE:
Extrem de implicat
Revoltat
Ireal


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:38
Pesti, Douazeci si sase februarie - Ziua stimularii

Persoanele nascute pe data de 26 februarie au o mare capacitate de a-i stimula pe ceilalti, atat din punct de vedere emotional, cat si intelectual. Ei cunosc sensibilitatile oamenilor si astfel sunt capabili sa ii incite pe acestia. Adepti convinsi ai ironiei si satirei, ei sunt de asemenea capabili sa aduca critici, atat la adresa oamenilor, cat si la adresa institutiilor sociale. Indivizii mai evoluati nascuti astazi se dedica unor cauze altruiste in beneficiul semenilor lor, adesea indrumandu-i pe acestia spre posibilitatile de avansare, atat materiala, cat si spirituala.

Desi nativii zilei de 26 februarie sunt extrem de individualisti, adesea fiind angajati in activitati pe care le desfasoara singuri, in scopuri personale, ei au un efect linistitor, chiar magnetic asupra celor pe care ii intalnesc. Majoritatea celor nascuti in aceasta zi nu sunt facuti sa isi afiseze in public sentimentele si se simt mult mai comfortabil cand spontaneitatea si impulsivitatea ii caracterizeaza pe ceilalti. In particular, sunt indivizi tacuti, seriosi si pasnici, dar in viata profesionala adopta in general o atitudine mult mai agresiva.

Nativii acestei zile sunt capabili sa ii raneasca profund pe ceilalti cu criticile lor. De aceea, ei trebuie sa se fereasca sa nu starneasca dusmanii si antagonism. Desi nativii zilei de 26 februarie pot fi exagerat de autoritari in special in calitate de parinti, ei sunt rareori atat de fermi si de hotarati pe cat vor sa para. De fapt, ei sunt foarte vulnerabili si punctele lor sensibile sunt usor de atins. In cazul persoanelor iubite, membrilor familiei sau copiilor pot fi indulgenti. Totusi, in afaceri sau in cadrul prfesional ei reactioneaza impulsiv. Multi dintre cei nascuti pe 26 februarie au obiceiul prost de a se prezenta intr-o postura extrem de serioasa sau chiar severa. Ar fi mult mai benefic sa se mai lumineze putin si sa nu mai ia totul atat de in serios. Nativii mai evoluati ai zilei de 26 februarie trebuie sa dezvolte o capacitate foarte necesara, aceea de a rade de ei insisi fara a-si pierde demnitatea sau respectul de sine.

Datorita puterilor lor empatice, nativii zilei de 26 februarie pot atinge coarda sensibila a celor pe care nu ii cunosc prea bine sau chiar nu i-au mai intalnit niciodata. Sa fie pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti si sa isi impartaseasca sentimentele pozitive reprezinta ceva foarte valoros pentru ei. Cei ce s-au nascut in aceasta zi sunt extrem de fericiti atunci cand nu este nevoie sa se explice tot timpul. Uneori, insa, ei simt nevoia de a fi siguri ca o alta persoana intelege tacit ceea ce gandesc.

Nativii zilei de 26 febraurie au deseori senzatia ca sunt exclusi din societate si faptul ca sunt acceptati inseamna foarte mult pentru ei. Pentru a obtine recunoasterea sociala a realizarilor lor, adesea neobisnuite, ei incearca sa mentina un contact cu intreaga societate. Totusi, daca isi asuma pozitii importante sau au un mare succes, ei vor simti o dorinta arzatoare de a fi singuri, doar cu munca lor.

SFATURI: Simplifica lucrurile si umanizeaza-le intotdeauna. Nu te lasa dus de val, ia-te mult mai in serios. Invata sa asculti, imparte responsabilitatile si uneori lasa-i pe ceilalti sa fie sefii.

PUNCTE FORTE:
Intelegator
Critic
Stimulator

PUNCTE SLABE:
Egoist
Sever
Nechibzuit


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:38
Pesti, Douazeci si opt februarie - Ziua entuziasmului

Nativii zilei de 28 februarie manifesta un entuziasm enorm pentru viata, pe care ei il transmit tuturor celor cu care intra in contact. Acesti indivizi pozitivi, energici sunt capabili sa lumineze orice ocazie cu personalitatea lor vibranta. Insa, pe de alta parte, ei au o inclinatie de a o lua intr-o directie total gresita, fara sa stea pe ganduri. Sa fie constienti de acest lucru este aproape imposibil, deoarece ei sunt cuprinsi in totalitate de entuziasmul lor. Ei se pot simti dintr-o data siguri si pozitivi, dinamici si eficienti sau distructivi in functie de circumstante. Evident, cei nascuti in acesata zi ar face tare bine daca ar sta un pic si ar contempla la directia in care se indreapta in viata. Ei vor ajunge sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si sa fie mult mai degajati si cu un scop bine definit in actiunile lor.

Deoarece energiile lor au tendinta de a fi difuze si dispersate si devreme ce ei pot atat de usor ademeniti de noi activitati, nativii zilei de 28 februarie pot adopta o atitudine ireala indreptata spre lume. Aceasta ii va ingijora foarte tare pe cei apropiati lor sau cei din jurul lor. O parte din problema este aceea ca nativilor zilei de 28 februarie le place sa ii ingijoreze pe ceilalti in ceea ce ii priveste si pot chiar sa se angajeze in activitati nesigure si periculoase tocmai pentru a le atrage atentia.

Pentru cei nascuti astazi, entuziasmul de moment al evenimentelor, senzatiile ce sunt trezite atat in ei insisi, cat si in ceilalti, ii vor face sa simta ca traiesc. Totusi, ei trebuie sa invete sa fie extrem de discriminatori in alegerile privitoare la activitatile si angajamentele lor, la preluarea provocarilor, ce sunt atat riscante, cat si meritorii si recompensante, si nu atat pe termen scurt, ci chiar pe viata.

Deoarece ei aleg sa traiasca in asemenea moduri vitale si necompromitatoare, nativii zilei de 28 februarie experimenteaza mult mai mult din viata decat o persoana obisnuita. Majoritatea celor nascuti in aceasta zi nu ar concepe viata altfel. Pe de alta parte, entuziasmul lor lipsit de inhibitii ii poate duce la neglijenta si nesabuinta, ce vor sta in calea unei dezvoltari serioase. De asemenea, pe masura ce se maturizeaza, nativii zilei de 28 februarie pot vedea ca efectele secundare negative ale activitatilor lor incep sa atenueze amuzamentul si stimularea.

Cei nascuti in aceasta zi simt nevoia de a-si completa entuziasmul de a trai cu o anumita doza de intelegere. Prin intermediul intamplarilor pozitive si negative, ei isi pot dezvolta o filozofie personala, sporindu-si intelegerea spirituala a vietii. Intrebarea este, in ce punct experienta se va transpune in cele din urma in intelepciune. Pentru anumiti nativi ai zilei, o asemenea evolutie are loc destul de tarziu in viata, pentru altii nu are loc niciodata. Intr-adevar, este obligatoriu ca nativii zilei de 28 februarie, sa se retraga la un moment dat de pe scena trecatoare a vietii si sa observe indeaproape vietile lor si ale celorlalti.

SFATURI: Cultiva-ti latura contemplativa si confrunta-te cu problemele importante ale existentei. Nu te lasa dus de val cu chestiuni incitante si senzatii. Ceea ce te face sa simti ca traiesti cu adevarat trebuie adaptat pe masura ce inaintezi in varsta.

PUNCTE FORTE:
Vibrant
Animat
Complex din punct de vedere emotional

PUNCTE SLABE:
Extrem de entuziast
Excesiv
Neglijent
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:40
Pesti, Douazeci si noua februarie - Ziua tineretii vesnice

Putem spune cu o anumita siguranta ca persoanele nascute pe 29 februarie sunt cele mai putine din intreg anul. In plus, nu ne numaram noi anii in functie de zilele de nastere sarbatorite? Cei nascuti pe 29 februarie ar fi chiar mult mai tineri decat oricine altcineva. Douazeci de ani ar putea fi considerata o varsta destul de matura pentru un nativ al zilei. In consecinta, s-ar putea spune ca nativii zilei de 29 februarie sunt vesnic tineri.

Desigur, 29 februarie este o zi unica, deoarece a fost creata in mod artificial pentru a incerca sa se repare faptul ca anul nostru este intr-adevar cu cateva ore mai lung de 365 de zile. Aceasta a 366-a zi a fost infiintata de catre Julius Caesar, ce a decretat sa apara doar odata la patru ani. Totusi, in timpul Papei Gregory s-a descoperit ca o zi la fiecare patru ani este de fapt cam mult, astfel doar o singura zi la fiecare patru secole reda ziua in plus.

Nativii zilei de 29 februarie emana in permanenta un aer tineresc. Ei pot fi comparati cu o pisica ce are noua vieti. Astfel, ei vor fi capabili sa scape de prezicerile periculoase in mod repetat. Ei sunt supravietuitori, faptele lor putand fi considerate intr-o mare masura drept o confirmare a datei lor de nastere neobisnuite. Intr-adevar, nativii zilei de 29 februarie au tendinta de a fi mai degraba ciudati, fapt de care sunt pe deplin constienti. Inca de timpuriu, ei isi dau seama ca sunt neobisnuiti, insa intelegerea lor fata de lume pare sa aiba sanse de a ajunge la un consens. Nativii au tendinta de a recunoaste lucrurile speciale din viata de care altii pot profita fara sa depuna nici un efort. Astfel, in momentele lor bune sunt ca niste copii, savurand cele mai simple bucurii. In cele mai rele cazuri, ei sunt puerili si uneori neajutorati.

In general, nativii acestei zile nu sunt genul de oameni ce-si afiseaza in mod exuberant unicitatea in fata lumii. Insa, cel mai adesea, ei incearca din rasputeri sa fie chiar mai normali decat un om obisnuit. Astfel, in general vor alege o munca ce implica preocupari simple si abordeaza problemele vietii de zi cu zi. Nu vor cauta profesii deosebite. Adesea, fantezia lor extrem de activa si imaginatia isi gasesc expresia mai mult acasa, decat in societate.

Nativii zilei de 29 februarie nu trebuie sa-si abandoneze individualitatea sau sa se plafoneze in cautatea lor de normalitate. Pentru ei este de dorit sa renunte uneori la acele obiceiuri care ii indeparteaza de ceilalti in sensul social.

Multi dintre cei nascuti pe 29 februarie au tendinta de a vedea deficientele reale sau imaginare. Cei care vor reusi sa faca acest lucru in incercarea ambitioasa de a avea succes sunt supusi riscului de a se lasa prada tentatiilor lumesti. Pe de alta parte, cei care se retrag pot deveni idealisti extrem de romantici care traiesc intr-o lume fantastica secreta datorita faptului ca sunt precauti in dezvaluirile lor. Nativii zilei de 29 februarie ar trebui sa se straduiasca sa evite asemenea laturi extreme ale gandului si comportamentului si sa caute o cale de mijloc.

SFATURI: Gaseste un echilibru intre sinele tau individual si social. Dezvolta-ti o incredere tacita. Fereste-te sa te agati prea tare de valorile exterioare. Dezvaluie-ti fantezia in lume si impartaseste-o cu ceilalti.

PUNCTE FORTE:
Tineresc
Ingaduitor
Apreciativ
PUNCTE SLABE:
Indulgent
Imatur
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:40
Pesti, Intai martie - Ziua sensibilitatii artistice

Cei nascuti pe data de 1 martie au un simt natural pentru exprimarea artistica si o mare sensibilitate fata de mediul inconjurator. De obicei sunt fini observatori ai frumusetii, indiferent ca este vorba de oameni, natura, arta si chiar de viata de zi cu zi. Cei care au impresia ca nativii sunt prea preocupati de acest aspect sau ca sunt superficiali vor fi surprinsi de spiritul lor practic. Desi persoanele nascute pe 1 martie isi impun de obicei o structura logica pentru a-si ordona viata de zi cu zi, in plan personal lasa totul la voia intamplarii. Daca toate sunt in buna ordine intr-o situatie obisnuita, oricare ar fi aceasta, nativii isi rezerva dreptul de a alege cum sa se comporte in viata personala. Uneori sunt foarte relaxati, intarzie la intalniri, sunt delasatori, dar alteori aleg constiinciozitatea, punctualitatea. In general o astfel de alegere este facuta in functie de importanta acordata unui lucru si nici pe departe pe baza toanelor de moment. Astfel, nu poate fi vorba de o lipsa de disciplina ci mai mult de o atitudine relaxata, un refuz de a se lasa constransi.

Fie ca sunt artisti sau oameni de afaceri, persoanele nascute in ziua de 1 martie sunt de obicei foarte atente la aspectul lor exterior precum si la mediul inconjurator. Aceasta nu se intampla doar din considerente estetice ci si datorita faptului ca nativii apreciaza corect importanta aspectului exterior in drumul lor catre reusita. Nativii care au o orientare spre afaceri sau politica stiu foarte bine cum sa fie fermecatori, diplomati, cand sa forteze nota si cand nu. Sensibilitatile lor estetice se reflecta in eleganta cu care isi indeplinesc sarcinile in cariera. Nativii acestei zile simt in general ca felul in care fac un lucru este la fel de important ca rezultatul obtinut. Pot fi foarte neiertatori cu persoanele nepoliticoase, brutale, lipsite de maniere.

Indivizii nascuti pe 1 martie prefera sa fie destinsi, sa rada si sa se bucure de timp intr-un mod lejer, sa evite problemele mai ales in viata personala. La locul de munca, greutatile care apar sunt intampinate cu capul sus si reprezinta o oportunitate de evolutie. In viata privata, insa, atunci cand intervin probleme, nativii trec prin stari extrem de neplacute. In loc sa se agate de bataliile ce par sortite infrangerii, cei nascuti in aceasta zi aleg adesea sa fuga inainte ca lucrurile sa se inrautateasca. Din nefericire, ei poarta adesea durerea sufleteasca sau confuzia in ei fara sa o rezolve.

Indivizii nascuti la 1 martie trebuie sa invete sa infrunte problemele interpersonale si sa le rezolve in loc sa se impacienteze sau poate chiar sa devina respingatori. Desi sunt indivizi deosebit de expresivi, in astfel de situatii nativii acestei zile se pot inchide in ei.

SFATURI: Nu cauta mereu o cale de scapare. Consolideaza latura mai agresiva a naturii tale. Descopera ceea ce ti se potriveste cu adevarat, dar fii atent sa nu te lasi inghitit de rolul tau.

PUNCTE FORTE:
Artistic
Tehnic
Ambitios

PUNCTE SLABE:
Nehotarat
Evaziv
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:40
Pesti, Doi martie - Ziua loialitatii eterne

Persoane de nadejde, cei nascuti in data de 2 martie dau dovada de un simt deosebit de puternic al loialitatii care se poate manifesta in relatiile cu familia, prietenii, comunitatea sau fata de o cauza inalta. Cei nascuti in aceasta zi au tendinta de a manifesta un mare interes fata de obiectul pasiunii lor. Odata ce s-au implicat in totalitate, rareori isi abandoneaza angajamentele.

Tocmai aceasta loialitate constanta poate provoca probleme nativilor zilei de 2 martie. Uneori, pentru ceilalti poate fi destul de neplacut sa devina obiectul unor astfel de sentimente. De fapt, grija, preocuparea sau devotamentul pot fi o sursa de inhibitie pentru cei implicati in relatii cu nativii. In calitate de parinti, cei nascuti in aceasta zi se pot confrunta cu greutati. Fiii sau fiicele lor care au un sistem de valori contrar vor dori sa fie liberi sa isi aleaga singuri drumul in viata. Nativii mai evoluati ai acestei zile nu le impun celorlalti roluri statice ci permit schimburi cu familia, cu prietenii si cu cei pe care ii admira. Loialitatea lor nu este conditionata ci ramane constanta indiferent de evolutia lucrurilor.

Multi dintre nativii zilei de 2 martie trec prin perioade in care se dedica in exclusivitate muncii lor. In special daca munca este de natura creativa, ei pot ingheta legaturile cu orice altceva. Aceasta nu numai ca ii izoleaza de cei care nu sunt implicati in activitatile lor, dar ii poate transforma in personalitati cu sens unic. Indivizii nascuti pe 2 martie omit uneori faptul ca daca raman deschisi la diferite experiente isi pot imbogati in cele din urma munca.

Persoanele nascute in data de 2 martie sunt adesea incapabile sa renunte la anumite angajamente chiar daca lucrurile merg intr-o directie proasta. Desi exista posibilitatea de a gasi solutii avantajoase in astfel de situatii nefavorbaile, sacrificiul cerut poate fi prea mare. Pe de alta parte, daca in cele din urma totul se destrama, este foarte probabil ca nativii sa isi revina si sa se indrepte catre un domeniu complet nou. Fie ca vor castiga, fie ca vor pierde, sunt constienti ca au dat tot ce-a fost mai bun.

Una din cele mai importante provocari pentru nativii zilei de 2 martie este stabilirea unui echilibru intre necesitatea lor de a-si atinge scopurile personale si dorinta de a se dedica unor cauze universale. Pentru nativi, cea mai mare prioritate este sa invete cum sa abordeze prezentul si sa invinga provocarile personale. Numai atunci cand viata personala este pusa in ordine ei sunt capabili sa se dedice la maxim activitatilor lumesti sau idealise.

SFATURI: Ancoreaza-te in activitati de zi cu zi. Lasa-ti mintea sa hoinareasca, dar incearca sa privesti realist obiectivele urmarite. Nu-ti neglija propriile nevoi si propria dezvoltare. Accentuarea ego-ului nu este directia potrivita pentru tine.

PUNCTE FORTE:
Loial
Imaginativ
Perseverent

PUNCTE SLABE:
Rupt de realitate
Inflexibil
Obsesiv
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:40
Pesti, Trei martie - Ziua desemnarii

Persoanele nascute pe data de 3 martie isi formeaza o imagine destul de clara asupra obiectivelor urmarite. Desi au o imaginatie deosebita, latura pragmatica este de asemenea puternica si le faciliteaza punerea in practica a ideilor. Spre deosebire de cei care cauta apreciere si recompense inainte de a realiza ceva concret, nativii recunosc intai care este necesitatea si abia dupa aceea isi folosesc talentele necesare rezolvarii ei. Au capacitatea de a vedea situatiile in ansamblu, dar sunt de asemenea capabili sa se concentreze pe detalii. In general, simtul lor vizual este bine dezvoltat si ii ajuta foarte mult.

Indivizii nascuti pe 3 martie se implica de obicei din punct de vedere social in munca lor. In viata personala, prefera sa fie retrasi si nu obisnuiesc sa amestece cariera cu intimitatea. Cei nascuti in aceasta zi pot fi predispusi la evazionism. Astfel, uneori se pierd intr-o lume terestra de senzatii sau intr-o lume romantica a imaginatiei. Totusi, nativii zilei de 3 martie care reusesc in viata sunt capabili sa echilibreze destul de bine vietile lor private si publice fara sa permita ca una sa o domine pe cealalta.

Fie ca sunt firi sociabile sau rezervate, persoanele nascute pe data de 3 martie se implica in planuri si proiecte. Nevoia de a se pregati cu grija pentru evenimente neprevazute este o caracteristica a celor nascuti in aceasta zi. Acestia examineaza de obicei o problema cu mare atentie inainte de a intreprinde ceva. Intr-adevar, multi dintre nativii zilei de 3 martie prefera mai mult sa planifice decat sa depuna efort. Datorita faptului ca investesc atat de multa energie in aceste constructii formale, apar doua riscuri. Primul este acela de a se impotmoli in faza de planificare si de a pierde motivatia actiunii in sine; al doilea este pierderea simtului spontaneitatii si implicit transformarea experientei in ceva plictisitor. Mai mult, toate acestea pot provoca dezamagiri datorita asteptarilor prea mari legate de ceea ce urmeaza sa se intample. Nativii prefera sa faca o alegere si sa o mentina in loc sa cantareasca la nesfarsit alternative si sa nu le puna in practica. Adesea, acest lucru se datoreaza dificultatii nativilor de a lua o hotarare in legatura cu drumul pe care trebuie sa-l urmeze.

Cei nascuti pe data de 3 martie devin deseori prea absorbiti de ceea ce fac. Desi activitatile lor le ofera o mare satisfactie, ei evita motivul ascuns pentru care se irosesc in acest fel. Este posibil ca unii dintre cei nascuti in aceasta zi sa nu fie satisfacuti de propria personalitate, mai ales datorita unor parinti foarte critici sau a unor presiuni sociale din perioada copilariei. Este important ca persoanele nascute pe 3 martie sa invete sa se placa mai mult, nu doar pentru ceea ce fac, ci si pentru ceea ce sunt. Un astfel de sentiment de siguranta ii va ajuta foarte mult si in cariera, oferindu-le increderea necesara pentru a continua derularea planurilor initiate si transformarea lor in reusite.

SFATURI: Incearca sa te cunosti mai bine. Daca nu iti place ceea ce descoperi, actioneaza in consecinta. Nu permite atitudinii exagerat de auto-critice sa te impiedice in vreun fel. De asemenea, ai grija sa nu faci planuri fara sa stabilesti termene limita rezonabile.

PUNCTE FORTE:
Orientat
Conceptual
Bine pregatit
PUNCTE SLABE:
Partinitor
Constrangator
Inconstient
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:41

Pesti, Patru martie - Ziua izolarii creative

Persoanele nascute pe data de 4 martie pot trai si munci izolati de lumea exterioara. Desi multi dintre nativi nu aleg in mod constient izolarea, se dovedeste adesea ca este o tendinta inevitabila in viata lor. Astfel, se trezesc mereu rupti de societate sau de mediu, fie la nivel fizic, emotional sau spiritual.

Oricum, pentru nativii acestei zile singuratatea reprezinta o sansa de a fi productivi. Chiar si atunci cand sunt invitati sa iasa si sa se distreze vor alege sa stea acasa - nu din frica sau negativism, ci pur si simplu pentru ca ei cred ca se vor simti mai bine asa. Indivizii mai evoluati sau mai creativi nascuti in aceasta zi considera ca izolarea lor relativa este esentiala pentru a-si face cat mai bine treaba. Puterea lor de concentrare este de obicei excelenta, se simt bine cu ei insisi si nu au sentimente de anxietate atunci cand raman singuri.

Din punct de vedere social, cei nascuti in aceasta zi prefera in general compania unui numar redus de prieteni apropiati in locul unui numar mare de cunostinte superficiale. Intimitatea are un inteles special pentru nativii zilei de 4 martie si au tendinta de a o cauta atat in relatiile lor, cat si mediul inconjurator. Cei nascuti in aceasta zi se simt bine in spatii modeste si sigure in care sunt inconjurati de obiectele la care tin cel mai mult. Atunci cand se afla in spatii deschise sau pline de oameni se pot simti in nesiguranta.

Nativii actioneaza in mod natural atunci cand doresc sa intemeieze un camin sau sa initieze o afacere. Au un simt aparte pentru ceea ce este confortabil, simplu si elegant. Acest lucru se datoreaza si faptului ca nevoile lor materiale tind sa fie modeste si nu sunt deosebit de impresionati de lux.

Persoanele nascute pe data de 4 martie obtin mari satisfactii atunci cand impartasesc rezultatele muncii lor cu alti oameni chiar daca nu ii cunosc. Daca afla ca cineva i-a apreciat, se bucura mai mult decat daca si-ar intalni admiratorul fata in fata. Acest lucru poate fi uneori stanjenitor. Timiditatea nativilor zilei de 4 martie este o calitate deosebita, dar ei ar trebui sa invete de asemenea sa fie mai agresivi atunci cand doresc sa-si sustina punctul de vedere.

SFATURI: Fa un efort ca sa intri mai mult in contact cu oamenii. Nu te folosi de singuratate pentru a evada. Pastreaza legatura cu ceilalti.

PUNCTE FORTE:
Retras
Apropiat
Autonom

PUNCTE SLABE:
Temator
Timid
Necomunicativ

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:41
Pesti, Cinci martie - Ziua raiului si a iadului

Persoanele nascute in ziua de 5 martie au doua laturi distincte ale personalitatii. Aparent vesele si fermecatoare, sofisticate, amabile si pline de consideratie, in sinea lor se lupta cu demonii personali. Extrem de secretosi, se pot manifesta foarte diferit in particular si sunt predispusi adesea la exteriorizarea unor sentimente si emotii negative.

Productivi si creativi, cei nascuti in aceasta zi au de obicei capacitatea de a-si exprima ambele laturi ale naturii lor in cadrul mucii, fara a intra in contradictie sau fara teama de cenzura. Problemele pot aparea in viata particulara, care nu rareori este furtunoasa si chiar destructiva. Indivizi profunzi, nativii zilei de 5 martie au contacte cu tot spectrul emotiilor umane pe care ei insisi le experimenteaza intr-un moment sau altul. De asemenea, au talentul de a scoate la iveala atat ce este mai bun, dar si ce este mai rau din oamenii din jur. Printr-o introspectie profunda, cei nascuti in aceasta zi pot scoate la iveala slabiciunile, lipsurile si nesiguranta celorlalti provocand un mare impact asupra acestora. Acest lucru se datoreaza in mare masura sensibilitatii nativilor.

In mod deloc surprinzator, cei nascuti la aceasta data par sa isi traiasca viata mai intens decat altii. De asemenea, raman deschisi unei largi varietati de experiente in comparatie cu majoritatea oamenilor.

Uneori, persoanele nascute la data de 5 martie pot fi obiective din punct de vedere logic si emotional, iar alteori pline de pasiune, poate chiar irationale, coplesindu-i pe ceilalti cu intensitatea lor. Aceasta trecere se poate face intr-un interval scurt de timp, de la cateva minute la cateva secunde. Unii s-ar putea intreba cum poate fi o persoana atat de schimbatoare si in acelasi timp adaptabila la diferite circumstante.

Deoarece se intampla adesea sa varieze foarte mult relatiile personale, cei nascuti in aceasta zi pot ajunge sa se simta singuri si sa se intrebe daca vor gasi vreodata persoana potrivita. Cei care reusesc sa isi dea seama ca lipsa satisfactiei se datoreaza propriei naturi dificile au o sansa in plus de a face schimbarile necesare. Acesti nativi isi vor simplifica viata emotionala si vor obtine satisfactii importante.

Mentinerea la un nivel mai echilibrat si integrarea diferitelor aspecte ale personalitatii reprezinta o sarcina inspaimantatoare pentru nativi, dar rasplata este pe masura. Este posibil ca divergentele generate de luptele lor interioare sa starneasca o imaginatie bogata. Astfel, unele persoane nascute in aceasta zi se tem ca, devenind oameni obisnuiti, isi vor toci latura ascutita a personalitatii lor.

Constientizarea efectului pe care il au asupra celorlalti este esentiala pentru indivizii nascuti la aceasta data. Cultivarea unei laturi mai putin egoiste, supunerea fata de o forta spirituala mai inalta, concentrarea pe gesturi simple in viata de zi cu zi le poate face viata mai usoara atat lor, cat si celor din jur.
SFATURI: Echilibreaza-ti energia nu te lasa condus de ea. Fii consecvent cu prioritatile tale si acorda-ti mai multa atentie.
PUNCTE FORTE:
Expresiv
Slefuit
Incisiv
PUNCTE SLABE:
Dificil
Temperamental
Suferind
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:41
Pesti, Sase martie - Ziua iubitorilor de frumos

Persoanele nascute pe data de 6 martie sunt atrase irezistibil de frumusete Ei se simt atrasi de anumiti oameni, situatii, medii, genuri de muzica sau arte care le incanta simturile. Ei insisi au adesea o putere de atractie de care par sa nu fie constienti. Nativii mai relaxati au nevoie de timp pentru a reusi sa inteleaga aceasta putere si cum o pot folosi in favoarea lor daca doresc sa aiba mai mult succes in cariera si sa progreseze in dezvoltarea personala.

Nativii zilei de 6 martie pot merge intr-o anumita directie foarte linistiti atunci cand ceva sau cineva le atrage atentia. Desi s-ar putea sa intrezareasca aceasta frumusete pentru o scurta perioada de timp, ei nu isi pot scoate din cap imaginea respectiva. Ei sunt atrasi irezistibil si, inainte sa isi dea seama, sunt prinsi in mrejele acelui lucru frumos. Poate ca aceasta se intampla din cauza sensibilitatii lor inconstiente sau chiar din cauza unei puteri psihice. Persoanele nascute la aceasta data au tendinta de a proiecta asupra lumii seria proprie de imagini idealizate si interiorizate sau cel putin un set inconstient de asteptari inalte. In special atunci cand vizualizeaza ceea ce le-a atras atentia, se intampla sa nu vada lucrul respectiv asa cum este el in realitate, ci sa-l vada asa cum vor ei. Poate ca ceea ce vad le intareste si le completeaza necesitatile interne. Astfel, asemeni lui Narcis, este posibil ca ei sa se indragosteasca de propria imagine reflectata.

Multi dintre nativii zilei de 6 martie sunt fiinte deosebit de estetice, dispuse sa isi dedice vietile si sa se sacrifice pentru idealurile lor. Ei insisi sunt capabili sa inspire celorlalti admiratie, chiar adoratie. O astfel de atractie poate fi numita irationala daca nu ar fi faptul ca adesea satisface necesitati si preocupari concrete si obiective.

Pentru pesroanele nascute pe data de 6 martie, toate formele de experiente senzoriale texturi, sunete, culori, mirosuri si gusturi se combina intr-un fel de buchet care le incurajeaza spiritul, dar care uneori ii copleseste. Unii indivizi nascuti in aceasta zi pot deveni sclavii dorintelor si atractiilor lor, dar pentru multi nativi ai acestei zile senzorialul in sine nu le satisface necesitatea de adorare si apreciere a frumusetii. Ei simt nevoia sa faca mult mai mult, sa idealizeze obiectul afectiunii lor si, odata ce au facut acest lucru, sa fuzioneze cu acesta.

Pentru cei nascuti in ziua de 6 martie, a invata sa fie obiectivi in manevrarea atractiilor si atractivitatii lor reprezinta cheia pentru mentinerea controlului asupra vietii si pentru implinirea potentialului lor ca oameni.

SFATURI: Nu doar frumusetea are merite. Ai grija sa nu te lasi sedus prea usor de aceasta. Descopera-ti adevarata sursa de putere si foloseste-o in mod constructiv. In privinta evolutiei personale, uneori trebuie sa faci un pas inainte, oricat de dureroasa ar fi despartirea.

PUNCTE FORTE:
Estetic
Atent
Devotat

PUNCTE SLABE:
Independent
Senzorial
Debusolat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:42
Pesti, Sapte martie - Ziua structurii abstracte

Persoanele complexe nascute pe data de 7 martie traiesc adesea intr-o lume abstracta. Trasarea unei structuri pentru aceasta lume este marea provocare pe care acestia o accepta in viata. Nativii care reusesc sa gaseasca o forma concreta pentru a-si exprima gandurile pot avea parte de mari reusite.

Desi mintea lor isi pastreaza in general libertatea de a explora subiecte abstracte sau foarte putin cunoscute, nativii zilei de 7 martie orientati catre construirea unei cariere isi manifesta in general ideile intr-un mod practic si mai ales beneficiind de sprijinul si implicarea celor din jur. Fie ca participa la activitati lumesti, fie ca nu, ei pot crea impresia ca duc o viata intr-un alt plan al existentei. In mod deloc surprinzator, cei nascuti in aceasta zi isi traiesc viata privata complet separat de cea sociala.
In realitate, lumea adesea insingurata a celor nascuti pe 7 martie nu este usor de accesat. Cei care doresc sa le devina prieteni vor descoperi ca au nevoie de multa rabdare si intelegere si, mai presus de toate, nu trebuie sa ridice pretentii. Nativii zilei de 7 martie nu au retineri in a oferi, dimpotriva pot fi foarte generosi, dar nu reactioneaza prea bine daca se exercita presiuni asupra lor. De obicei, reactia lor este aceea de a se retrage, atat din punct de vedere emotional, cat si fizic.

Atunci cand sunt atacati sau criticati, nativii zilei de 7 martie se apara doar intr-o mica masura (daca nu chiar deloc) inainte de a se retrage in siguranta spatiului propriu. Ei invata foarte repede in cine pot avea incredere si in cine nu atunci cand vine vorba de intelegere si acceptare. Intr-o oarecare masura secretosi, nu sunt prea deschisi nici in ceea ce-i priveste pe cei iubiti. Persoanele nascute la 7 martie pot fi deosebit de generoase din toate punctele de vedere cu cei pe care ii considera demni de acest lucru. Nativii acestei zile sunt extrem de sensibili la nevoile celorlalti. Astfel, dreptatea si egalitatea pot deveni preocupari pentru ei. Desi sunt legati de preocuparile societatii in care traiesc, nu sunt totusi fiinte foarte sociabile. Ei considera ca un prieten bun sau doi sunt mai mult decat suficient.
Printre problemele de care se lovesc nativii, se numara si energia nestatornica, lipsa unei vieti sociale bogate, teama, instabilitatea si un anumit sentiment de nesiguranta in legatura cu adevarata menire a vietii lor. In momentul in care reusesc sa isi directioneze energiile intr-o directie semnificativa, pot ajunge foarte departe. Folosindu-se de munca lor, ei pot face incursiuni impresionante din punct de vedere social.

Indivizii nascuti la data de 7 martie trebuie sa mentina un contact cu gandurile si sentimentele familiei, ale cercului social si ale societatii in general. Punand la contributie grija si atentia lor pentru a face fata muncii si preocuparilor personale in egala masura, ei isi pot construi o viata destul de impresionanta. Este posibil sa nu gaseasca persoana potrivita cu care sa isi imparta viata, dar cu siguranta vor pune bazele unor prietenii solide care vor avea rolul de supapa pentru nevoia lor de a imparti afectiune.
SFATURI: Consolideaza-ti pozitia. Da o forma gandurilor abstracte si comunica-le si altora. Nu exagera cu autocritica. Permite si altora sa partunda in lumea ta si lasa-i sa-ti descopere adevarata personalitate.
PUNCTE FORTE:
Conceptual
Sensibil
Generos
PUNCTE SLABE:
Confuz
Retras
Singuratic
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:42
Pesti, Opt martie - Ziua noncomformismului

Persoanele nascute pe 8 martie sunt adesea neintelese si trebuie sa faca lucrurile asa cum considera ele. Fie ca este vorba de imaginea lor, stilul de viata, modul de exprimare sau aspectul exterior, nativii sunt in esenta noncomformisti. Desi sunt iubitori ai traditiilor, uneori venerand chiar culturile trecute, nativii simt nevoia sa evadeze din mediul lor pentru a deveni individualitati in toata puterea cuvantului. Din cauza naturii lor critice si dificile din punct de vedere emotional, nu este recomandabil sa evadeze singuri pentru ca s-ar putea sa nu reuseasca de prima data. Oricum ar evolua lucrurile, in ultimii ani ai adolescentii si primii ani ai tineretii isi vor da deja seama ca viata lor va fi destul de tumultoasa si ca drumul il vor parcurge singuri.

Persoanele nascute pe 8 martie au un entuziasm aparte. Cu toate acestea, stilul de viata sau ideile lor se bucura rareori de simpatia celorlalti. In parte, acest lucru se datoreaza intensitatii lor, punctului lor de vedere intransigent, individualist si chiar periculos pentru valorile societatii. Cei nascuti in aceasta zi au o pronuntata latura rebela si agresiva care nu le aduce prea multi prieteni. In plus, instabilitatea lor nu ii ajuta deloc sa castige increderea celorlalti. Cu toate acestea, nativii pot fi prieteni extrem de loiali.

Indivizii nascuti pe 8 martie sunt buni executanti. Daca aleg sa joace acest rol, ei pot lucra in liniste in acelasi serviciu timp de mai multi ani fara sa iasa in evidenta in mod deosebit. La fel de bine pot juca rolul de stalpi ai societatii. Oricum, in spatele scenei, ei vor lucra pentru schimbare si progres. Desi s-ar putea sa isi asume o pozitie extrem de conventionala din dorinta de siguranta financiara sau politica, in general vor gasi o modalitate de a exprima latura extravaganta a naturii lor in viata particulara.

Adesea, nativii zilei de 8 martie sunt inzestrati cu o putere de atractie magnetica. Ei sunt in stare sa exercite o putere aproape hipnotica asupra unor indivizi alesi, lucru care se datoreaza atat fortei mintii lor, cat si farmecului si intuitiei. In perioada tineretii, energia este adesea volatila si fara control, dar, pe masura ce inainteaza in varsta, impactul devine mai puternic prin dinamismul lor subtil si hipnotic. Desi nu sunt pe deplin capabili de a-si exercita aceste puteri atunci cand sunt tineri, abilitatile psihice exista in mod latent in ei si pot fi descoperite si folosite mai tarziu in viata. Observatori deosebiti ai maretiei in toate domeniile, persoanele nascute pe 8 martie isi pot exprima mirarea si chiar veneratia atunci cand sunt etalate gratia, puterea si frumusetea.

SFATURI: Mentine-ti echilibrul. Ai grija sa nu ii ranesti pe altii, dar nu te transforma intr-o victima. Autocompatimirea este otrava curata pentru tine. Evita sa fii excesiv de serios si invata sa te relaxezi. Integreaza-te din punct de vedere social.

PUNCTE FORTE:
Individualist
Magnetic
Intuitiv

PUNCTE SLABE:
Izolat
Dificil din punct de vedere emotional
Tulburat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:42
Pesti, Zece martie - Ziua exploratorilor spirituali

Cei nascuti in ziua de 10 martie sunt persoane profunde si sentimentale. Drumul lor spre succes este lipsit de pretentii. Sunt preocupati mai ales de intelegerea propriei persoane si acorda mai putina importanta norocului, puterii sau faimei. Aceasta nu inseamna insa ca persoanele nascute pe 10 martie sunt prea ingaduitoare cu propria persoana sau prea preocupate de ei insisi. Dimpotriva, le place sa se distreze alaturi de prieteni si sunt foarte fericiti atunci cand ocupa o pozitie centrala in familie si sunt inconjurati de influente educative si protectoare.

Sensibilitatea nativilor din 10 martie este destul de pronuntata. Ei pot fi raniti foarte usor, simt respingerea in mod acut si vor ceva mai mult de la viata decat sa traiasca in liniste cu semenii lor. Oricum, naivii care au trecut prin episoade traumatice in timpul copilariei, au fost raniti profund de parinti sau au fost supusi unui sistem moral prea rigid in primii ani ai vietii pot avea tendinta de a se retrage din lume intr-un spatiu privat si inaccesibil din punct de vedere emotional.

Datorita sensibilitatii lor, nativii vor cunoaste suisurile si coborasurile vietii si sunt predispusi sa se orienteze spre interior, spre cunoasterea si intelegerea propriului suflet. Prin dezvoltarea laturii interioare, ei isi vor cultiva empatia pentru durere si suferinta. Din acest motiv, multi dintre indivizii nascuti in aceasta zi opteaza pentru o cariera orientata catre prestarea de servicii. Nativii mai evoluati ai accestei zile arata o mare compasiune si bunatate fata de ceilalti. In calitate de parinti, persoanele nascute pe 10 martie au tendinta de a fi protectori si intelegatori, dar nu trebuie sa exagereze cu spiritul protector.

In general, nativii zilei de 10 martie pun inainte de orice considerentele personale. De asemenea, pentru ca sunt atat de bine dezvoltati in plan emotional, este posibil sa neglijeze dezvoltarea vointei si taria mintii. Drept urmare, pot avea o evolutie mai inceata sau chiar pot stagna din cauza lipsei dorintei puternice sau a capacitatii de a imbunatati circumstantele. Pentru cei mai putin talentati sau mai putin dotati dintre nativi, pasivitatea si toleranta exagerata pot reprezenta o piedica.

Punand accent mai mult pe interior decat pe exterior, persoanele nascute pe 10 martie sunt orientate catre un sistem de valori ideal si lipsit de materialism. Totusi, ei simt nevoia de siguranta si de comfort, nevoi care devin tot mai evidente pe masura trecerii timpului. Pericolul consta in acest caz in faptul ca vor stagna si nu vor reusi sa continue evolutia personala. Este adevarat ca explorarea lumii emotionale interioare (a lor si a altora) le acutizeaza sensibilitatea, dar nu trebuie sa devina un mod de a scapa de exteriorizarea personalitatii proprii sau de a evita hotararile cruciale.

SFATURI: Nu incerca sa negi ambitia de care dai dovada. Invata sa te aperi de mediul in care traiesti fara sa te restrictionezi. Ramai deschis, dar atent. Ai grija sa nu ramai blocat sau sa te atasezi din punct de vedere material.

PUNCTE FORTE:
Sensibil
Empatic
Spiritual

PUNCTE SLABE:
Indurator
Retras
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:42
Pesti, Unsprezece martie - Ziua intuitiei progresive

Persoanele nascute pe data de 11 martie se mentin in pas cu vremurile. Fie ca sunt liberali sau conservatori in ce priveste imaginea, in gandire sunt progresisti. Ei vad lumea ca pe un loc cu un inalt grad competitional in care doar cei rapizi si destepti reusesc. In viata particulara, isi permit sa-si manifeste latura mai visatoare, mai relaxata a caracterului lor, tracand in revista idei si speculatii in cadrul unor discutii cu prietenii sau cu familia si poate chiar punand bazele unor proiecte pline de imaginatie. In ambele planuri ale vieti lor, talentul pe care ei il folosesc pentru unificare este intuitia care ii ajuta foarte mult.

Persoanele nascute pe 11 martie considera ca daca nu avansezi, ceilalti te lasa pur si simplu in urma. Sunt persoane ambitioase, dar intr-un fel moderat, nu inversunat, miscandu-se inainte cu siguranta. Daca sunt pusi in situatia de a avea un serviciu regulat, se vor situa intr-o pozitie din care sa poata promova, dar fara sa forteze acest lucru sau sa il provoace prin subterfugii. Aceasta depinde de corectitudinea mediului de lucru si a culturii in care traiesc.

Daca au propria lor afacere, au un talent deosebit de a vedea oportunitati ascunse si de a le valorifica. Odata ce au evaluat o astfel de oportunitate, nu vor ezita sa puna o buna parte a resurselor lor in serviciul intuitiei. Astfel, sunt buni investitori sau jucatori deoarece au curajul de a-si asuma in mod constient unele riscuri, dar destul de inteligenti pentru a evita implicatiile prostesti.

O alta trasatura care ii ajuta foarte mult este bunul gust. Simt instinctiv ce este bun si ce merita atentia si invata foarte repede sa intuiasca valoarea obiectelor sau persoanelor. Unii nativi ai zilei de 11 martie pot alege elemente care par ciudate sau ieftine, dar care mai tarziu se dovedesc a fi foarte valoroase.

Persoanele nascute pe data de 11 martie sunt exigente si au tendinta de a controla. Ei nu se despart foarte usor de ceea ce au, fie ca este vorba despre persoane, fie ca este vorba despre obiecte. In calitate de membri ai unei familii, se afla in mod invariabil in centrul evenimentelor de unde pot lua hotarari importante care sa afecteze viata atat a parintilor, cat si a copiilor lor. Trebuie sa evite situatiile care starnesc antagonisme si rebeliuni in cazul copiilor care ar putea dori sa aiba o mai mare libertate si independenta. Nativii zilei de 11 martie ar putea invata sa fie mai relaxati, sa slabeasca putin controlul asupra celor din jur. Indivizii mai evoluati nascuti pe aceasta data vor invata sa aiba incredere in Univers si sa isi dea seama ca in esenta nimic nu se pierde cu adevarat. In cele din urma, intuitia ii va face sa estimeze la adevarata valoare libertatea personala mai mult decat orice alte posesiuni sau posibilitati de control personal.

SFATURI: Aprofundeaza-ti gandurile si sentimentele. Nu te ingrijora in privinta telurilor mai greu de atins. Pune mai multa energie in dezvoltarea spirituala. Nu te teme sa lasi lucrurile sa decurga de la sine.

PUNCTE FORTE:
Ager
Cu bun gust
Fermecator

PUNCTE SLABE:
Posesiv
Exigent
Dominator
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:43
Pesti, Doisprezece martie - Ziua marelui salt

Persoanele nascute in aceasta zi sunt curajoase, hotarate si destul de dure pentru a ramane in picioare in fata esecurilor si deazmagirilor vietii. Lupta nu le este straina celor nascuti pe 12 martie si se vor folosi de experienta lor variata pentru a depasi eventualele probleme. Ei par sa prospere si sa evolueze in urma depasirii obstacolelor de orice tip. Intr-o oarecare masura, ei sunt capabili sa preia oricare dintre abilitatile naturale cu care au fost inzestrati si sa le duca la limita. Uneori se intampla sa aiba un punct de vedere sau un concept ferm in legatura cu ce fel de persoana doresc sa devina.

Oricum, este important ca nativii zilei de 12 martie sa se mentina pe o directie deoarece au tendinta sa-si iroseasca energia in mai multe directii datorita multiplelor talente cu care sunt inzestrati. Cei care se lasa dusi de val, ar trebui sa se limiteze la cateva domenii inrudite.

Majoritatea personelor nascute pe data de 12 martie sunt neinfricate si se aventureaza in situatii riscante pe care majoritatea oamenilor le-ar evita cu orice pret. Probabil, ei considera ca cele mai mari recompense se acorda celor care au destinul de a pune toate lucrurile in ordine. Oricum, nu se poate nega faptul ca pericolul in sine ii atrage, la fel ca si controversa. In secret, le place sa se stie subiect de conversatie, desi aparent neaga acest lucru. Adesea, nativii zilei de 12 martie dau impresia ca nu vor nimic altceva decat sa fie lasati in pace in lumea lor misterioasa, privata. Aceasta se intampla pana in momentul in care nativii se dezvaluie brusc, uneori chiar laudandu-se cu propriile realizari.

De obicei, persoanele nascute pe data de 12 martie cred in ceea ce se afla dincolo de aici si acum cu alte cuvinte, in alte planuri ale existentei, in alte realitati. Totusi, imaginea pe care o ofera este destul de inflexibila si de prozaica. Ei au un mod de a combina fizicul cu metafizicul, dezvaluindu-l pe primul, dar fiind destul de inteligenti pentru a-l pune pe acesta in slujba celuilalt. Ei stiu ca totul in aceasta viata este trecator. Fie ca sunt persoane religioase sau au cunostinte spirituale consistente, fie ca nu, ei recunosc ca exista principii si forme eterne care se afla in spatele acestui spectacol trecator. Totusi, nativii cu un nivel intelectual mai ridicat dau dovada de o remarcabila capacitate de gandire la un nivel abstract.

Nativii care sunt foarte entuziasti trebuie sa aiba grija sa nu se lase purtati de credinta lor in intamplari suprarealiste. Pana cand nu isi dezvolta o intelegere profunda a principiilor metafizicului si ezotericului, vor avea tendinta de a-si submina stabilitatea emotionala daca vor exagera cu permiterea acestui fel de ganduri. O dezvoltare simultana a scopurilor lumesti si spirituale li se potriveste in general mai bine, intensificandu-le viata de zi cu zi si promovand stabilitatea necesara pentru meditatii metafizice. Echilibrul este cheia pentru reducerea pericolelor asociate cu astfel de salturi ale gandirii si actiunii.

SFATURI: Stabileste un echilibru intre latura ta fizica si cea metafizica. Invata sa ai mai multa incredere si sa impartasesti. Lasa trecutul in urma si fereste-te de senzational. Invata sa iti exprimi partea cea mai buna din tine, dar nu-ti nega slabiciunile. Accepta totul asa cum este.

PUNCTE FORTE:
Indraznet
Intens
Visator

PUNCTE SLABE:
Nepasator
Instabil
Nesabuit


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:43

Pesti,Treisprezece martie - Ziua anticiparii profetice

Cei nascuti in ziua de 13 martie sunt plini de credinta si se poate spune ca de-a lungul vietii au schimbat cursul unor intamplari ale hazardului. Majoritatea persoanelor nascute in aceasta zi cred cu tarie in intamplari predeterminate; mai mult chiar, sunt predispusi sa faca previziuni despre lume si despre vietile altora. Adesea isi expun analiza asupra lumii si asupra problemelor acesteia. Nativii cu un nivel intelectual mai ridicat sunt atrasi de filosofie, spiritualitate, speculatii teoretice si sisteme stiintifice sau analitice. Au tendinta de a venera mintea umana si ceea ce poate genera aceasta, dar pastreaza totusi o mai mare veneratie pentru Universul din care fac parte.

Persoanele nascute in aceasta zi, in special barbatii, sunt capabile sa supravietuiasca unor situatii care pentru altii ar reprezenta adevarate catastrofe. Indivizii de ambe sexe nascuti pe data de 13 martie pot accepta loviturile destinlui fara sa se planga si pot continua sa duca vieti extraordinar de creative si productive. In foarte multe dintre cazuri, nativii nu devin pe deplin constienti de talentul si norocul lor decat dupa anumite experiente. Astfel de imprejurari de proba le sunt de folos, fiind un fel de botez sau rit de trecere care le sporeste evolutia, le insufla mandria si curajul ca vor face fata viitoarelor dificultati. Este posibil chiar sa se inteleaga mai bine pe ei insisi si sa realizeze care este drumul lor in viata.

Evolutia si dezvoltarea personala se construieste in fabrica particulara a personalitatii unui nativ al zilei de 13 martie. Astfel, aproape toate persoanele nascute pe aceasta data inregistreaza progrese in evolutia proprie. Totusi, de-a lungul drumului, multi vor ramane pe margine din cauza atractiei fata de energiile ezoterice si metafizice carora nu le pot face fata in totalitate. Astfel de indivizi pasesc pe un teren riscant atunci cand au pretentia ca stapanesc sau chiar ca inteleg anumite aspecte. Oricat de mari ar fi erorile, ele sunt o parte importanta a dezvoltarii proprii. Una dintre dorintele nativilor este aceea de a fi sursa de inspiratie pentru altii si de a-si gasi discipoli care sa beneficieze de experienta lor.

In general, persoanele nascute in ziua de 13 martie ar trebui sa se abtina sa faca preziceri sau chiar sa emita anumite idei despre indivizi din apropierea lor deoarece ar putea influenta fara sa isi dea seama cursul intamplarilor viitoare din viata acestora. Asa numitele profetii referitoare la realizarea personala pot fi, in cazul lor, sinonime cu propriile asteptari. In orice caz, nu doar visele, ci si cosmarurile au o modalitate de a se transforma in realitate daca li se acorda prea multa atentie.

SFATURI: Relaxeaza-te putin. Nu te lua prea in serios. Admite ignoranta din cand in cand si te vei simti eliberat. Rezolva-ti problemele fara sa ii amesteci pe altii in ele.

PUNCTE FORTE:
Tolerant
Curajos
Elaborat

PUNCTE SLABE:
Hiper-exigent
Auto-suficient
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:43
Pesti, Paisprezece martie - Ziua relativitatii

Persoanele nascute pe data de 14 martie au tendinta de a se intelege pe ei insisi raportandu-se la ceilalti. Pozitia lor intr-o familie sau intr-un grup social este extrem de importanta pentru ei deoarece acest lucru le defineste rolul si reprezinta structura activitatilor lor de zi cu zi. Din punct de vedere ideologic, tind sa fie deschisi mai multor abordari si de aceea li se va parea greu sa sustina puncte de vedere absolute. Pentru cei nascuti in ziua de 14 martie este o adevarata specialitate sa isi schimbe parerea. Chiar si cei care au aderat la un anumit set de principii vor ramane deschisi la alternativa studierii si modificarii acestora daca se ivesc circumstante adecvate.

Nativii mai evoluati ai zilei de 14 martie sunt capabili sa ia in considerare simultan mai multe planuri diferite ale existentei, fie emotional, fizic sau spiritual. De asemenea, sunt interesati de relatia dintre lumea personala (preocupari pentru aici si acum) si lumea universala (principii stabile, eterne). Majoritatea persoanelor nascute pe 14 martie cred cu adevarat in cateva principii absolute. Ei pot lupta o viata intreaga incercand sa descopere care este locul lor. Nativii recunosc ca inclusiv cel mai marunt fapt din viata poate fi privit din diverse puncte de vedere. De aceea, pot fi frustrati in incercarea de a reconcilia puncte lor de vedere diferite.

Deoarece le place sa ramana independenti si de obicei nu se grabesc sa se alature unei cauze sau sa se alieze cu un grup, nativii zilei de 14 martie trebuie sa aiba grija sa nu fie considerati de ceilalti distanti sau superiori prin atitudinea afisata. Desi au un simt al umorului fin si nu le este frica sa isi exprime parerile cu tarie, sunt intr-o oarecare masura precauti atunci cand este vorba sa isi ofere prietenia.

In viata particulara, cei nascuti pe 14 martie au tendinta de a fi persoane deschise, intelegatoare si tolerante deoarece stiu ca nimeni nu poate avea dreptate absoluta intr-o situatie data si ca trebuie luate in consideratie toate punctele de vedere. Totusi, au si tendinta de a idolatriza obiecte ale afectiunii lor pe care nu le pot avea. Indiviizii mai putin evoluati nascuti in aceasta zi au adesea necazuri atunci cand fac favoruri membrilor familiei si sunt in general predispusi sa se complaca in evaluari relative in care o persoana are de pierdut prin comparatie cu alta.

Cea mai mare reusita a nativilor zilei de 14 martie ar fi sa poata aprecia pozitiv meritele unei anumite persoane sau ale unui anumit lucru fara a avea nevoie de comparatie. Ei admit atat asemanarea, cat si diferentele care caracterizeaza atat persoanele cat si lucrurile.

SFATURI: Fii mai exigent cu tine insuti in privinta propriei evolutii. Transforma-te in cea mai buna persoana care poti fi. Ai grija sa nu iti retii dragostea fata de anumiti oameni in timp ce o irosesti cu altii. Incearca sa te familiarizezi cu anumite principii de baza.

PUNCTE FORTE:
Intelegator
Flexibil
Afectuos

PUNCTE SLABE:
Sovaielnic
Multumit de sine
Neutru
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:43
Pesti, Cincisprezece martie - Ziua inaltimilor

Multi dintre nativii zilei de 15 martie sunt preocupati sa ajunga intr-o pozitie inalta in domeniul lor, in cadrul unei companii sau intr-un grup social. In plus, ei au un talent natural de conducatori si calitati magnetice, ceea ce ii determina pe ceilalti sa ii urmeze. Unii dintre nativi nu sunt intotdeauna multumiti intr-o structura existenta si simt nevoia sa depuna eforturi in activitati in care ei sa joace un rol central inca de la bun inceput. Ca atare, odata ce si-au luat un angajament, le este foarte usor sa puna bazele unei familii sau ale unei afaceri.

Nativii isi doresc sa ajunga pe cele mai inalte culmi. Foarte multi dintre ei se simt atrasi de activitati fizice, planorism, scufundari, alpinism sau drumetii montane care le permit sa se bucure de priveliste. Indivizii mai putin increzatori nascuti in aceasta zi se tem uneori de inaltimi, dar pot depasi teama cu curaj si cu dorinta de a-i intelege radacinile psihologice. In unele cazuri, aceasta s-ar putea relationa cu un pact inconstient de a nu-si depasi parintele (de obicei de acelasi sex), o inhibitie care le poate limita eforturile. Astfel, nativii care evita locurile inalte se tem mai mult de esec decat de succes.

In general, persoanele nascute in ziua de 15 martie sunt preocupate inca de la o varsta frageda sa evolueze si sa ajunga sus. Daca sunt capabili sa isi exprime dorinta intr-un mod adecvat din punct de vedere social si sa inainteze cu miscari lente, dar sigure catre tinta lor, vor avea parte de succes. Totusi, daca actiunile lor vor fi precipitate sau daca vor fi construite in jurul invidiei, nesigurantei sau concurentei acerbe, se pot lovi de o mare rezistenta din partea celor din jur.

Alarma precautiei ar trebui sa rasune ori de cate ori cei nascuti in aceasta zi simt fiorii ambitiei fara sa aiba o tinta bine definita in minte. Aceasta nu arata in nici un caz faptul ca entuziasmul lor este o trasatura negativa ci doar ca eforturile trebuie bine calculate. Anumite aspecte fatale sunt legate de aceasta zi si pot schimba in mod inexplicabil cursul evenimentelor intr-o maniera cu totul neasteptata. Pentru cei nascuti in aceasta zi, singurul mod de a se pregati pentru astfel de situatii este sa isi consolideze abilitatile, increderea in sine, flexibilitatea si puterea de acceptare pana in punctul in care sunt pregatiti pentru aproape orice.

Pentru nativii zilei de 15 martie este important sa hotarasca daca vor lucra cu altii sau nu in anumite imprejurari. Alegerea intre auto-angajare si asociere, de exemplu, poate fi cruciala. Mai mult chiar, in viata particulara, persoanele nascute in aceasta zi se confrunta adesea cu decizii la fel de greu de luat in ce priveste angajamentul fata de partenerul pe viata, fata de situatia de a avea copii sau de a investi financiar intr-un camin costisitor, permanent. Nu de putine ori, nativii acestei zile lasa deoparte astfel de angajamente sau chiar aleg in cele din urma sa traiasca singuri, renuntantd la anumite recompense personale si oportunitati in favoarea uni stil de viata liber.

SFATURI: Desi s-ar putea sa nu fii satisfacut de pozitia in care te afli, invata sa te bucuri din locul in care esti. Controleaza-ti pornirile; ramai altruist. Bunatatea si generozitatea te vor rasplati de mult mai multe ori. Renunta la contacte subconstiente cu parintii.

PUNCTE FORTE:
Ambitios
Carismatic
Entuziast
PUNCTE SLABE:
Invidios
Super competitiv
Impulsiv


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:44
Pesti, Saisprezece martie - Ziua inspiratiei realiste

Nativii zilei de 16 martie sunt capabili sa combine latura imaginara cu cea practica, latura imaginativa cu cea realista. Intr-adevar, ei au talentul de a-si echilibra laturile contrastante ale caracterului. Uneori, ei sunt coplesiti de latura fantastica, dar in general se incadreaza in limitele bunului simt.

Persoanele nascute pe data de 16 martie fac tot posibilul cand trebuie sa urmeze drumul de mijloc. Abilitatea lor de a face compromisuri este in general un lucru pozitiv. Daca sunt capabili sa aprecieze punctul de vedere al altei persoane si sa il adapteze, nativii vor avea o sansa destul de mare sa reuseasca in lume. Totusi, ei trebuie sa fie foarte atenti sa nu-si tradeze propriul set de valori in timpul procesului sau sa renunte usor la convingerile personale. Indivizii mai putin evoluati nascuti in aceasta zi actioneaza in conformitate cu cea de-a doua situatie, in special pentru a castiga. Ei vor suferi enorm din acest motiv, simtindu-se vinovati si regretand mai tarziu.

Multi dintre nativii zilei de 16 martie obtin increderea celor favorizati de soarta. Acest lucru se datoreaza atat propriei sigurante de sine si ingaduintei, dar si norocului care ii urmareste in viata. Acest lucru este facilitat in continuare de capacitatea lor de a asimila partile pozitive din majoritatea situatiilor. Totusi, ei se expun adesea riscului de a trece cu vederea pericolul, nefiind suficient de preocupati de energiile negative si ignorand resentimentele celorlalti. Toate acestea pot iesi la iveala foarte rapid si ii pot afecta. Ei trebuie sa invete cum sa citeasca semnele prevestitoare ale unui dezastru sau ale unei dificultati iminente si sa se confrunte cu ele rapid. De asemenea, trebuie sa aiba un scop bine definit inainte de a actiona.

Desi pretuiesc valoarea intregului si finalitatii, latura mobila a nativilor ii determina adesea sa renunte la proiecte inainte de a ajunge sa le fructifice. Nu vor castiga nimic daca se vor invinovati singuri sau daca vor fi invinovatiti de figuri autoritare pentru asemenea actiuni. In consecinta, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa invete sa accepte aspectele provocatoare ale naturii lor. Din cand in cand, trebuie sa recunoasca ca eforturile sustinute si considerabile intr-o anumita activitate ofera o probabilitate mult mai mare de reusita.

Nativii zilei de 16 martie ar trebui sa se straduiasca sa isi gaseasca o ocupatie in care isi pot exprima atat imaginatia cat si latura pragmatica. Pentru anumiti nativi ai acestei zile poate fi dificil si obositor sa invete sa se descurce cu banii si sa fie perspicace in chesiunile financiare, insa acest lucru este de o importanta vitala pentru bunastarea lor. Cei nascuti pe 16 martie considera ca cele mai mari provocari sunt intemeierea unei familii, indeplinirea obligatiilor sociale si in general preluarea de responsabilitati. Totusi, aceste aspecte le aduc cele mai mari satisfactii in viata. Doar atunci cand chestiunile practice sunt tinute sub control, nativii zilei de 16 martie sunt capabili sa se bucure pe deplin de simtul libertatii pe care simt nevoia sa il exprime in impulsurile lor creative.

SFATURI: Reafirma-ti in mod constant increderea in viata. Fereste-te de tendinta ta spre negativism. Cauta noi orizonturi si evita complezenta. Straduieste-te sa exprimi ce este mai bun in tine.
PUNCTE FORTE:
Imaginativ
Practic
Activ
PUNCTE SLABE:
Fantezist
Extenuat
Neglijent

raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:44

Pesti, Saptesprezece martie - Ziua aerianului

Persoanele nascute pe data de 17 martie traiesc vieti incitante si sunt atrasi de zbor, muzica, dans, miscare si calatorii. Au capacitatea de a se pierde intr-o activitate sau experienta, abandonandu-si numeroaselor cerinte ale ego-ului de-a lungul acestui proces. Indivizii extrem de evoluati nascuti in aceasta zi sunt capabili sa se angajeze in asemenea activitati in timp ce concomitent isi exprima un simt puternic al sinelui. Indivizi mai putin evoluati au tendinta de a fi exagerat de explicativi sau pasivi, nefiind capabili sa-si directioneze vietile in mod eficient.

Nativii zilei de 17 martie sunt foarte fericiti atunci cand sunt implicati intr-o cauza care le permite sa-si exprime latura lor sociala. Fara un asemenea mediu, nativii zilei de 17 februarie manifesta tendinta de a deveni izolati. Daca petrec prea mult timp singuri, ei isi vor construi un invelis protector, izolandu-se de grijile si preocuparile lumii. La un anumit moment dat, nativii trebuie sa iasa din ascunzatoare si sa nu le fie frica sa-si etaleze unicitatea si frumusetea.

Nativii zilei de 17 martie trebuie sa invete sa se implice in activitati realiste. In plus, ei ar trebui sa-si consolideze pozitia pentru a garanta ca proiectele lor vor fi de durata, iar identitatea si reputatia nu le vor fi afectate.

Nativii pretuiesc tot ceea ce este nou in lume. Multi dintre ei se plictisesc repede de conventiile invechite si ideile depasite, dorind sa implementeze noi metode cu o vigoare si o inocenta tinereasca. Din nefericire, ei pot respinge realistii ocazionali care, desi sunt cinici sau obositori, pot prelua conducerea cu mai multa putere. Indivizii cei mai evoluati ai acestei zile pot reusi sa-si pastreze optimismul si energia, devenind in acelasi timp mult mai realisti si eficienti in implementarea planurilor lor.

Din dorinta lor de a evita sa fie catalogati intr-un anumit fel sau doborati de responsabilitati, nativii zilei de 17 martie ii inseala uneori pe cei care vor sa ii doboare. Evitarea poate deveni rapid un dispozitiv pe care il folosesc pentru a-si apara pozitia. Daca doresc sa aiba succes, nativii zilei de 17 martie trebuie sa invete sa fie mult mai temeinici, mai atenti si mai putin toleranti cu aspectele schimbatoare, neserioase ale naturii lor. Asociatii, familia si prietenii lor pot fi incantati de schimbarile lor, dar in final le vor cere nativilor sa revina cu picioarele pe pamant si sa se implice in preocuparile de zi cu zi. Prin implicarea in astfel de activitati realiste, prin creativitatea lor, nativii zilei de 17 martie pot contribui efectiv la viata din jurul lor.

SFATURI: Ancoreaza-te in experienta. Implica-te mai mult in domeniile mai practice ale vietii, fara a-ti pierde insa entuziasmul. Ia parte la sarcinile zilnice si invata din ele. Devino mult mai consecvent in activitatile tale. Nu face atat de repede schimbari.

PUNCTE FORTE:
Adaptabil
Expresiv
Entuziast

PUNCTE SLABE:
Anihilator
Ineficient
Deconectat
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:44
Pesti, Optsprezece martie - Ziua intoarcerii

Tema intoarcerii figureaza in mod proeminent in vietile celor nascuti pe data de 18 martie. Nativii care au cel mai mare success sunt capabili sa realizeze evolutii ciclice. Nativii mai putin evoluati au tendinta de a se repeta la nesfarsit si de a se impotmoli in chestiunii ce nu le permit sa avanseze si sa se dezvolte.

Cei mai puternici dintre nativi ii atrag pe ceilalti prin intuitie si spirit de conducatori. Ei isi urmeaza in mod agresiv visele si idealurile. Desi vor intampina piedici in activitatile lor, ei nu renunta si eventual se intorc sa isi implementeze cu orice pret planurile, cu o vigoare reinoita. Sa termine, sa inceapa din nou, sa reinnoiasca acestea sunt cuvintele cheie pentru acesti indivizi perseverenti care au o viziune bine definita asupra destinului personal.

Nativii zilei de 18 martie au propriul simt al timpului, stiu sa aprecieze cand este momentul oportun sa initieze o activitate si sunt punctuali. Dau dovada de rabdare atunci cand asteapta ivirea unei oportunitati. Persoanele mai putin evoluate nascute in aceasta zi se expun riscului de a se cufunda intr-o lene acuta si vor fi incapabili sa avanseze. Rabdarea lor devine astfel o scuza pentru inactivitate. Astfel, un echilibru corespunzator intre actiune si lipsa de actiune este esential pentru cei nascuti in aceasta zi.

Nativii zilei de 18 martie se concentreaza in general asupra imaginii per ansamblu, dar uneori devin neatenti cu detaliile. Acestea pot aparea la suprafata mai tarziu si ii vor incurca. In plus, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa se fereasca de generalitati. Cand cerintele specifice sunt stabilite de societate, activitate profesionala sau familie, ei trebuie sa actioneze fara intarziere. Pentru anumiti nativi ai zilei de 18 martie, problemele pot aparea in relatiile cu copiii lor. Cand copiii vor trece prin nerabdarea caracteristica tineretii, parinti nascuti pe 18 martie se vor simti agasati de atitudinea lor. In aceste conditii, ei nu vor mai actiona in nici un fel si se vor lasa prada frustrarii, supararii si revoltei.

Nativii zilei de 18 martie pot lucra cu succes in calitate de agenti de bursa, emisari sau agenti, devenind astfel punctul de intalnire a doua lumi. In calitate de mediatori, diplomati sau arbitri, ei sunt capabili nu numai sa vada valabilitatea diferitelor puncte de vedere, dar in acelasi timp sa sugereze modalitati in care doua parti in razboi pot fi apropiate cat mai mult. Totusi, in cadrul respectivului proces, ei trebuie sa se fereasca sa-si compromita propriile credinte. Cultivarea onestitatii emotionale este o provocare importanta pentru acesti indivizi priceputi. De asemenea, ei nu trebuie sa-si lase viciile sa le distruga activitatile sau sa treaca fara mila peste sentimentele celorlalti.

SFATURI: Nu-ti fie frica sa te impui cu fermitate atunci cand este vorba de propriile convingeri. Evita metodele expeditive ce nu se potrivesc cu standardele tale etice. Nu lasa compromisul si acceptarea aparenta sa fie o scuza pentru inactivitate sau pasivitate.

PUNCTE FORTE:
Intuitiv
Puternic
Diplomat

PUNCTE SLABE:
Vorbaret
Compromitator
Obsesiv


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:44

Pesti, Nouasprezece martie - Ziua perseverentei

Persoanele nascute pe 19 martie sunt inzestrate cu tenacitate si stiu sa-si foloseasca farmecul in favoarea lor. Nativii sunt atat visatori, cat si infaptuitori, fiind capabili sa-si transpuna ideile imaginare in realitate. Orientati in general spre exterior, ei intentioneaza sa ii castige pe ceilalti de partea lor. Din cand in cand, nativii trebuie sa incerce sa schimbe realitatea exterioara pentru a se confrunta cu aspectele ei interioare. Desi pare ciudat, prin tenaciatea lor, cei nascuti pe 19 martie vor avea un succes surprinzator.

Persoanele nascute pe data de 19 martie par uneori puerile. Desi sunt persoane expansive care dau impresia ca se afla in alta lume, ei sunt de fapt puternici si profesionisti. Astfel, ceilalti ii considera paradoxali deoarece alterneaza atitudinea imaginativa cu cea realista.

Anumiti nativi ai zilei de 19 martie sunt adevarati exploratori care ajung pe taramuri necunoscute unde nimeni nu a indraznit sa mearga. Adesea, insa, ei sunt indivizi pragmatici ce actioneaza metodic. Oricare ar fi natura actiunilor lor, nativii zilei de 19 martie avanseaza de obicei in linie dreapta, convinsi ca principiile lor sunt corecte. Totusi, datorita lipsei de obiectivitate, ei se pot abate de la drumul lor sau chiar se pot indrepta intr-o directie gresita.

Este intr-adevar important ca nativii zilei de 19 martie sa-si schiteze drumul cu mare atentie deoarece, odata convinsi ca tinta este buna, vor dori sa il urmeze pana la capat. Ei sunt, de asemenea, foarte muncitori si capabili sa actioneze fara a astepta recompense. Isi vor urma cu tenacitate obiectivele, chiar daca ar insemna o repetitie nesfarsita a aceleiasi sarcini. Nativii par sa nu se plictiseasca niciodata de activitatile lor, uneori incetinind intentionat ritmul pentru a le prelungi. Temenicia este unul dintre punctele forte ale nativilor si de obicei garanteaza un rezultat corespunzator al activitatilor lor.

Oricat de muncitori si temeinici ar fi nativii zilei de 19 martie, ei trebuie sa invete sa fie mult mai realisti in privinta propriei persoane. Este extrem de important sa acumuleze cunostinte si sa-si constientizeze limitele. De asemenea, trebuie sa faca un efort pentru a-si controla impulsurile egoiste. Prin adoptarea unei atitudini modeste, ei pot obtine succese remarcabile in activitatile pe care le intreprind.

SFATURI: Incearca sa te cunosti mai bine pe tine insuti. Examineaza-ti motivele. Fereste-te sa ai influente nefaste asupra celorlalti si invata sa-i respecti. Cultiva modestia si controleaza-ti egoismul.

PUNCTE FORTE:
Convingator
Neobosit
Temeinic

PUNCTE SLABE:
Inconstient
Incapatanat
Inchis


raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:45
Pesti, Douazeci martie - Ziua labirintului

20 martie este o zi plina de semnificatii deoarece este considerata ultima zi de iarna si sfarsitul anului astrologic. Persoanele nascute in aceasta zi sunt inzestrate cu talente neobisnuite, dar au parte si de probleme speciale. In multe privinte, sunt considerate cele mai evoluate persoane ale anului deoarece zodiacul este considerat o harta a evolutiei fiintei umane. Pe de alta parte, ei pot considera dificil sa initieze anumite activitati importante, sa lase trecutul in urma si sa ia decizii cruciale care implica schimbari majore.

Calitatile expansive si optimismul nefondat al nativilor zilei de 20 martie le creeaza uneori suferinta. Modul lor visator de a fi exercita o atractie magnetica, dar de asemenea ii predispune la lipsa de realism in conceptiile lor. Totusi, daca cei nascuti in aceasta zi reusesc sa-si descopere adevarata chemare si partenerul de viata potrivit, ei vor fi protejati de multe lucruri negative.

Talentele celor nascuti pe 20 martie sunt in general numeroase si variate. Astfel, nativii vor incerca in timp mai multe variante pentru a gasi calea dreapta pe care trebuie sa o urmeze. Ei se pot lasa influentati de catre cei aflati in pozitiile de raspundere. Intr-o oarecare masura, sunt inclinati sa venereze anumite persoane, adesea cu pretul sacrificarii propriului ego. Romantismul lor, un produs al imaginatiei bogate, ii poate transforma in cenusa in acest sens. Prin supraevaluarea celui pe care il venereaza, ei au tendinta sa se subevalueze in mod inconstient pe ei insisi. Acest lucru poate duce la o lipsa de incredere in sine de care nu sunt intotdeauna constienti. Nativii trebuie sa se fereasca de depresii. Prietenii apropiati sau rudele ii pot ajuta sa se mentina pe drumul cel bun.

Nativii acestei zile sunt adesea atrasi de fenomenele psihice. Ei pot avea multiple talente in acest domeniu, dar nu trebuie sa se lase complesiti de ele. Asemenea excese ar putea duce la o abandonare a realitatii ce ar fi devastatoare nu numai pentru ei insisi, dar si pentru cei dragi lor. Daca pot folosi aceste talente cat mai moderat, ei vor realiza mari succese in viata.

Cei nascuti pe data de 20 martie au o sensibilitate aparte pentru muzica si arta, fiind atrasi in mod special de exprimarea vocala. Cantatul poate deveni un hobby sau chiar o profesie pentru cei cu talente muzicale.

Datorita grijii fata de sentimentele celorlalti, nativii sunt interpreti fini ai actiunilor semenilor lor, dar si buni consilieri ale caror sfaturi sunt cautate de ceilalti. In acest sens, ei trebuie sa ramana obiectivi deoarece opinia lor inseamna mult si poate avea un impact serios asupra clientilor, colaboratorilor sau prietenilor.

SFATURI: Sentimentele tale pot fi distructive. Mentine-ti calmul si ramai in permanenta legatura cu centrul tau. Directioneaza-ti energiile spre obiective realiste. Observa-ti propria viata.

PUNCTE FORTE:
Logic
Sensibil
Versatil

PUNCTE SLABE:
Ireal
Nesigur
raul27
Postat pe 6 Iunie 2009 09:45
Horoscop amuzant :

PESTI

Semn de apa: rau.
Trasatura caracteristica: visul cu ochii deschisi.
Fraza favorita: nu stii ce-am patit?
Este semnul cel mai sensibil al zodiacului.. Sunt atat de schimbatori incat par ca ar avea centrul rasului si al plansului intersanjabile.
Pestii plang pentru ca le-a murit matusa si, in urmatoarea secunda, se prapadesc de ras pentru ca aceasta, biata de ea, este atat de grasa incat nu incape in sicriu.
Pestii, mai mult decat a trai, stiu a exista.
Daca cineva se apropie de un nativ al acestei zodii in timp ce acesta priveste apusul si-l intreaba:
- Ce faci?
Pestii raspund, fara sa inceteze sa priveasca cerul:
- Nimic.
Celalalt intreaba:
- Si nu te plictisesti?
Pestii vor raspunde:
- Daca nu sunt intrerupt, nu.

blanca
Postat pe 14 Iunie 2009 08:13
pt ziua de 26 februari ai nimerit doar partial....dar e bine
iri_love
Postat pe 7 Noiembrie 2011 21:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Acfg 30 De la: Alexandra_Ramona_Iordache_1 1 Martie 2017 07:04
Zodii pentru fiecare zi de nastere-zodia SAGETATOR 32 De la: wapa 12 Iulie 2011 09:24
femeie pesti barbat rac?compatibilitate 10 De la: sunshine4u 26 Februarie 2018 13:27
Femeia Taur-Barbatul Pesti 19 De la: Thya 20 Mai 2012 09:16
horoscop culinar 125 De la: Eda 14 Februarie 2010 15:48
Setari Cookie-uri