Sunt intr-o grea cumpana...


sunt dezorientata, confuza,dezamagita...
dupa ce sotul meu a murit lasandu-ma la 34 ani cu un copil de 9 ani, mi-am propus sa nu mai traiesc decat pentru fericirea coplului meu. Si 7 ani am respectat acest principiu pana cand am intalnit pe cineva care m-a convins sa-l accept in viata mea fara sa-mi dau seama ca pentru acea persoana nu eram decat o rampa de lansare catre viata sociala, cariera, etc. timp de 9 ani am ramas impreuna (si nu a fost persoana ,, farade pacat'') dar intr-o zi totul a iesit la suprafata. Si-a aratat adevarata trasatura de caracter, confirmandu-mi ca 9 ani am trait intr-o minciuna ,lasitate,perfidie...E cumplit de dureros (ca locuiesc in casa lui)ca dupa atatia ani sa ti se spuna ca nu mai insemni nimic, ca nu mai reprezinti nimic si mai ales dupa ce m-a convins sa-mi vand locuinta ca asteapta de la mine sa imi fac un rost altundeva si sa parasesc casa.
Am realizat ca nu exista cale de intoarcece si am sa incerc sa imi vad de viata mea impreuna cu fiul meu cu credinta ca totusi , viata ne ve pune fata in fata si atunci vom vedea fiecare ce a realizat.Caut sa fiu puternica, sa nu ma plec dar nu stiu cat voi rezista. Am insa credinta ca cineva acolo sus ma iubeste si ne contabilizeaza toate faptele fie ele bune sau rele.
Ce ma sfatuiti sa fac?
pirania_1960
Postat pe 9 Martie 2009 11:18
stai ca nu prea inteleg...daca tu ai fost o rampa de lansare sociala si cariera pentru el, se presupune ca tu insuti ai o cariera si o pozitie sociala. de-aia nu inteleg faza ca stai in casa lui...si daca aveai o cariera si o pozitie sociala, asta inseamna ca teoretic, nu mai esti naiva si nu stii cu ce se mananca viata...

ia da tu mai multe detalii, ca sa ne lamurim ce si cum
wife_de_zmeu
Postat pe 9 Martie 2009 11:25
..tu insati...



Pai cum ai hotarat sa traiesti doar pentru fericirea copilului tau?ti-ai vandut casa ca sa "lansezi" un barbat,in detrimentul copilului tau??ti-ai asumat riscul asta fara sa te gandesti la viitorul propriului copil...eu ma intreb de ce uneori femei mature,trecute de prima tinerete se prostesc si fac lucruri negandite doar pentru a pastra un barbat?Pai bine,draga,ce ti-a facut omul ala de te-a transformat din femeia de cariera,de succes intr-o femeie pasibila de a ramane pe drumuri cu un copil?? De ce nu ai fost puternica cand el a incercat sa te convinga sa-ti vinzi casa si sa spui"Nu!",in loc sa-ti plangi in pumni acum?
De fapt ce este mai dureros pentru tine:ca ai fost mintita,folosita sau ca ai ramas pe drumuri??
Roxxynela
Postat pe 18 Martie 2009 16:58
Viata ti-a dat o lectie.Daca ai inteles-o, -"schimba-ti viata ta."Si incearca sa nu mai faci prostii.
Ioana007
Postat pe 18 Martie 2009 17:04
Ioana007
Te rog sa nu te superi dar mie mi se pare destul de transant raspunsul tau.
De unde era sa stie ce zace in capul actualului parteter de viata?

Nu stiu ce sa-ti zic pirania.
Incarca sa treci peste durerea asta si sa-ti vezi de viata in continuare. Eu iti doresc succes in tot ceea ce ti-ai propus sa faci.
Greseli in viata toti facem, capul sus, consultate cu un avocat daca e cazul sau vorbeste cu el poate ti-a zis ce ti-a zis intr-un moment de "ceata cerebrala".
9 ani e mult intradevar e normal sa-i acorzi incredere. Eu in locul tau as lua ce a fost mai frumos cu mine, as folosi experienta de viata acumulata in atata timp sa merg mai departe fara sa privesc in urma.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 17:29
Ce zace in mintea partenerului de viata nu poti sa stii.Dar poti sa vezi si sa intelegi faptele pe care le face.
Ioana007
Postat pe 19 Martie 2009 17:37
Da Ioana, ai dreptate dar dupa cate am inteles eu partenerul ei de viata a rabufnit dupa 9 ani. Poate a fost un actor bun.
Nu stiu, ca nu a mai intrat sa ne zica ce si cum.
Vad ca stie ceea ce trebuie sa faca, pentru ca si-a incheiat citatul prin "Am realizat ca nu exista cale de intoarcece si am sa incerc sa imi vad de viata mea impreuna cu fiul meu cu credinta ca totusi , viata ne ve pune fata in fata si atunci vom vedea fiecare ce a realizat.Caut sa fiu puternica, sa nu ma plec dar nu stiu cat voi rezista. Am insa credinta ca cineva acolo sus ma iubeste si ne contabilizeaza toate faptele fie ele bune sau rele"
Poate ca asteapta doar un pic de incurajare din partea noastra.
persidadamian
Postat pe 20 Martie 2009 12:21
sa construiesti o fantezie ca lumea. Ladima
garbo000391
Postat pe 26 Martie 2009 15:29
fiind o mama singura pot sa te inteleg pana la un punct.
desi a creste un copil este o experiente extraordinara si it consuma mult timp si energie, undeva in subconstient ramane o dorinta care asteapta momentul sa fie indeplinita. Si acest moment apare mai devreme sau mai tarziu. Cu cat apare mai tarziu cu atat esti tentata sa vezi numai ceea ce ai vrea sa vezi si de aici pornesc multe greseli.
Ceea ce nu pot sa inteleg insa este vanzarea casei, este un lucru care nu se face indiferent ce zice persoana de langa tine si indiferent cat de mult tii la aceaa persoana. Din pacate cum se spune din vechime alea iacta est iar timpul nu il poti da inapoi.
Incearca sa mai recuperezi ceva din banii pe casa (dace e posibil) si mergi mai departe. Asa cum ai reusit prima data vei reusi si a doua oara.
Deci curaj.....
mitisor
Postat pe 26 Martie 2009 22:23
eu sunt si mai derutata: cum se poate ca atatia ani sa ascunzi o intentie ingrozitoare ca asta si sa faci pe indragostitul? ce se intampla cu intuitia noastra, oameni buni? nu cumva ne legam la ochi de dragul de a nu fi singuri?
imi pare sincer rau de situatie. un avocat foarte bun ar da sfaturi practice si legale foarte utile. in ceea ce priveste sufletul mintit... trebuie recuperare, eventual psiholog care sa ajute la acceptarea situatiei.
imi pare rau... of!
multa bafta si ochii deschiiisiiiii!!!
gianiblue
Postat pe 26 Martie 2009 23:51
De la: gianiblue, la data 2009-03-26 23:51:09eu sunt si mai derutata: cum se poate ca atatia ani sa ascunzi o intentie ingrozitoare ca asta si sa faci pe indragostitul? ce se intampla cu intuitia noastra, oameni buni? nu cumva ne legam la ochi de dragul de a nu fi singuri?
imi pare sincer rau de situatie. un avocat foarte bun ar da sfaturi practice si legale foarte utile. in ceea ce priveste sufletul mintit... trebuie recuperare, eventual psiholog care sa ajute la acceptarea situatiei.
imi pare rau... of!
multa bafta si ochii deschiiisiiiii!!!


crudul adevar...
mitisor
Postat pe 30 Martie 2009 20:10
Pirania, deci tu ai 49 de ani, copilul tau are 16, EL citi ani are?
Nu stiu de ce te intreb de virsta ca de fapt nebunii nu au virsta, dar ma gindesc ca e si el in jur de 50 si ca e la andropauza, si-a gasit una mai tinara si tu nu l-ai "mirosit"...
Nu se pleaca dintr-o casa in care ati locuit 9 ani asa usor.De fapt si de drept nu conteaza a cui e casa dupa atitia ani e bun comun si se imparte.
Ai vorbit cu un avocat?
Aemulus
Postat pe 30 Martie 2009 20:21
Vorbete cu un avocat. Presupun c dac tu ai fost o ramp de lansare pt. el, nu esti chiar asa naiva...Chiar dac ai locuiesti in casa lui ai dreptul la partea ta.
garbo000046
Postat pe 6 Aprilie 2009 10:12
Avocatul nu da sfaturi practice, ci doar legale.Si in loc sa va mai aoliti atata, ati face ochii mari si n-ati mai umbla cu capul in nori.Ca nu stiti cand, cum si de ce, va loveste o.z.n.-ul.
Ioana007
Postat pe 6 Aprilie 2009 15:20
e o lectie de viata prin ce ai trecut tu,asta nu inseamna ca nu vei intalni pe cineva demn de tine,totul e sa ai rabdare...
danacristina
Postat pe 5 Mai 2009 06:47
sa ai rabdare pt ca totul se plateste.
teodora27
Postat pe 29 Mai 2009 13:20
sincer ,ii pare rau ca ai fost ,naiva .Nu ai pierdut nimic ..ti-a deschis d-zeu ochii!..ai sa gasesti un sprijin sufletesc dar relatia mama fiu ..nu o lasa ..asta este ff importanta !
garbo002993
Postat pe 29 Mai 2009 16:01
Nu stiu daca este cineva indreptatit sa te judece, insa pentru ca ai cerut pareri, o spun si eu pe a mea.
Ai gresit ingrozitor fata de copil, l-ai pus pe individ deasupra propriului copil, ai vandut o casa care in egala masura era si a lui, l-ai mutat la o varsta la care ei, copiii si asa nu pricep prea mult, dupa o experienta traumatizanta, moartea tatalui, cu o persoana straina, alta locatie, probabil alta scoala, etc. Mult mai bine cred ca ar fi fost daca ar fi renuntat individul la casa lui si s-ar fi mutat la tine.
Poate ca te-a iubit, da' uneori iubirea se mai si termina, ca ne place sau nu, nu intotdeauna este pana la sfarsitul vietii.
Repet, nu te judeca nimeni, este viata ta si a copilului tau, nimeni nu are dreptul sa te judece, poate doar copilul.
Si pentru ca ai cerut un sfat. Iata-l pe al meu. Nu mai ai vreme de lacrimi, de autocompatimire. "Nu mai insemn nimic pentru el", asta poate doar la 20 de ani sau in filme, asta este parfum de tei. Oricum, da' nu cu un copil care va ramane pe drumuri doar din vina ta. Trebuie sa lupti cu tine, chiar daca iti aduce amanta in casa, te umileste, orice s-ar intampla, esti datoare fata de copil sa nu ajunga in strada. Iti doresc sa reusesti sa-ti rezolvi problemele si mai ales sa te apropii de copil.
tulipe
Postat pe 29 Mai 2009 16:29
Eu cred intr-un fapt...
De la inceput trebuia sa te puna pe ganduri faptul ca respectivul a fost de acord ca tu sa iti vinzi casa. Daca te iubea intradevar nu accepta sub nici o forma lucrul asta... Deci... Wrong start. Cred eu, ca el avea casa lui... si te-a chemat sa locuiesti cu el, propunandu-ti sa o vinzi pe a ta, ca, de... nu iti mai foloseste.
Poate gresesc si casa asta a lui este cumparata si cu banii tai. In cazul asta o poti dovedi in instanta cu actul de vanzare al casei tale.Si atunci el va fi nevoit sa iti inapoiezi niste bani, suma de atunci investita, dar actualizata. Cam asta poti face pentru a recupera niste bani in prima faza, pentru a putea pleca de la el. Daca nu se aplica ce am spus mai sus, NU PLECA. Nici de-a naibii! Nu ii da satisfactie nemernicului! Lupta, pana cazi!
Parerea mea!
picaturaderoua
Postat pe 29 Mai 2009 16:48
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat.Nu stiu de ce, dar am impresia ca tipul este mult mai tanar. In ceea ce priveste casa, e cam naspa, daca nu esti casatorita cu el. Banii de pe casa s-au dus si acum i-ai de unde nu-s.Nici de recuperat nu se prea poate, numai cu probe foarte concludente, ca acei bani au fost folositi impreuna cu el, dar asta este foarte greu de dovedit (probe scrise, martori,etc.).Dar se poate incerca. Mi s-a intaplat si mie o faza asemanatoare, dar nu chiar asa (orice, dar pana la casa !). La mine a fost cu firma. Am avut noroc ca m-am dezmeticit destul de repede si i-am taiat macaroana. Acum eu am mers mai departe, am dezvoltat firma si el a ramas cu ochii in soare (pt.ca nu stia prea multe si nici nu il interesa, ca de, lucreaza proasta pentru amandoi).Durerea, dezamagirea, furia de a fi inselat in bunatatea ta, vise spulberate, singuratate, totul e un chin, dar timpul le vindeca pe toate. Capul sus si dedica-te copilului si carierei si arata-i ce poti si ce a pierdut ! Cariera va fi singura care nu te va dezamagi ! Sper sa treci cu bine peste toate, capul sus si fi tare. Dupa nori, intodeauna urmeaza soarele.
garbo1961
Postat pe 29 Mai 2009 16:57
Eu zic sa iti consulti zodia sa vezi ce ti s-ar potrivi si de unde sa o iei de la capat!
http://www.astrodestin.ro/articole/zodiile-si-profesiile/
Sper sa iti fie de folos!
IoanaTm
Postat pe 30 Mai 2009 03:26
Asa e. Acolo scrie exact, dar exact ce poti face in situatii de astea si se si aplica la toate cazurile.
Micass
Postat pe 30 Mai 2009 08:25
Adevarurile sunt universal valabile.Dar exista si situatii cand daca le respecti o iei pe aratura.Vreti un zodiac bun? Cautati caracterul in functie de grupa sanguina.
Ioana007
Postat pe 31 Mai 2009 09:11
Ioane, si in funtie de tipul planetar, si de aia si aialalta. noi, oamenii, suntem unici bucata cu bucata. tre' sa fim cunoscuti individual si nu la galeata.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:16
Faci un pic de confuzie.Zodiacul acesta este foarte interesant, deoarece merge cu galeti mai mici.Iti propun ceva.Nu-ti cer adrese, conturi de banca sau cine stie ce lucruri secrete.Spune-mi-si asta numai daca vrei,-ce grupa sanguina ai.Ai curaj?Sau ai sa te ascunzi dupa explicatii savante?
Ioana007
Postat pe 31 Mai 2009 16:09
multumesc pentru incurajare
pirania_1960
Postat pe 31 Mai 2009 19:53
sunt total de acord cu tine. in viata totul se plateste
pirania_1960
Postat pe 31 Mai 2009 19:54
Exista Tribunal, si daca ai o pozitie sociala ar trebui sa stii ca exista legi in privinta asta. Cum ti-ai vandut locuinta fara sa ai acte si documente care sa demonstreze asta ??? Trebuia sa-ti iei masuri de precautie nu sa te arunci cu capul inainte ca doar de aia il ai...Acum trebuie sa lupti ca sa demonstrezi ca ai avut candva o locuinta a ta...
garbo000046
Postat pe 2 Iunie 2009 10:23
Da-l in judecata chiar daca nu ai fost casatorita legal cu el dupa 5 ani de zile poti sa-l dai in judecata pentru partaj.
garbo000046
Postat pe 2 Iunie 2009 10:27
draga mea,ce mai astepti/pleaca cat mai departe de acel personaj.indiferent ce astepti de la divinitate,trebuie sa te implici si tu.ia-ti viata in maini,pe a ta si a fiului tau,fa rost de o alta locuinta.recupereaza ce este al tau,din casa fostului si pleaca fara regrete.a fost o incercare,pt tine.a fost o lectie,din care tu trebuie sa inveti ceva.fi independenta,invata din greselile tale,refa-ti fagasul vietii,fara sa privesti inapoi.noi femeile,suntem mai tari,mai puternice si stim ce vrem.nu te lasa manipulata,de sentimente sau resentimente.acum ,dupa aceasta experienta,itareste-te si porneste mai departe,in primul rand,pt tine si apoi pt manzul tau.el va invata ,de la tine,va fi puternic pt tine.mai tz va fi pt el,o lectie de viata,ca barbat.ridicate ,precum acea pasare renumita s renaste.te goneste,nu-i nimic.orice sut,e un pas inainte.daca acum,la prima experienta,te pierzi,asa vei fi toata viata.va veni si pt tine,omul potrivit.fi mandra si puternica.priveste inainte,fara regrete.nu se merita,crede-ma.iti doresc,putere de decizie,favorabila tie.restul nu mai conteaza.
allexanndrra
Postat pe 5 Iunie 2009 01:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vizioneaza Horoscop Saptamanal Urania - b1tv 2 De la: fleurdelis 8 Mai 2010 14:30
cadou pensionare 12 De la: laponaenigel 9 Iunie 2011 12:25
Cariera sau familie? 22 De la: iosifiuliana 23 Aprilie 2010 07:24
DESPRE LOCUL DE MUNCA 10 De la: eu_vio 13 Aprilie 2010 17:54
Facultate la 30 de ani?!? 5 De la: Leilaa 10 Aprilie 2016 15:06
Setari Cookie-uri