RELATIA CU DUMNEZEU

ecoule...am viteza la net, dar nu sunt destui care au filmul asta
wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 17:19
De la: prometeus_wife, la data 2009-02-12 16:55:27emanuele...nu ai priceput nimic din ce a scris eco, si nici eu...



Uite ce am vrut sa zic: Pornind de la de-acum celebrele citate din felicia(doua postari are si fata asta pe garbo), intr-unul spunand ca Dumnezeu face si desface, iar in celalat lasand sa se inteleaga ca ea crede in zodii, am sugerat ca acest caz este reprezentativ pentru spiritul omenesc plin de astfel de dihotomii. Chiar tu ai spus despre tine insati ca crezi, dar fumezi, crezi, insa iti place sa fii seducatoare(ce te-ai fi facut in Afganistan? ), lucruri la fel de contradictorii ca si credinta-zodii.

"Aparent", acesta este cuvantul-cheie al micii dileme pe care o ai referitor la ceea ce vreau eu sa spun. De aceea trebuie sa nu ne pripim cu judecata. Aceste contradictii sunt doar aparente in cele mai multe cazuri, dat fiind ca banuiesc ca atat la felicia, cat si la tine stratul profund al personalitatilor voastre este credinta, si nu micile cochetarii feminine care tin de un anumit spirit ludic menit sa ne faca viata mai suportabila, alternativa fiind un talibanism religios de a carui constipatie nu ne-ar scapa toate purgativele din lume.

Acuma, si iata ca il citez pe Zambil si cand are dreptate, nu stiu daca tu aveai nevoie de acest rationament, pe cata vreme cei care au nevoie nu vor sa il inteleaga. Dar, cum de maine s-ar putea sa nu mai am atat de mult timp, am tinut sa ma fac inteles. Mai vorbim peste 127 de ore cand se va fi descarcat The Mist.
Ecoul
Postat pe 12 Februarie 2009 17:41
"calla" ma intereseaza daca s-a oferit cineva sa ajute acea familie de care ne-ai scris .As dori mai multe detalii ,adica daca eista un cont bancar deschis sau o adresa unde poate primi ajutoare .
Multumesc !


ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 17:44

"Ilsi" ai dreptate !
"Ica draga, nu trebuie sa te retragi. Pe mine, personal, nu ma intereseaza din ce cult faci parte, toti suntem copiii lui Dumnezeu, pana la urma, iar discutia pe care tu ai lansat-o e foarte interesanta. Cred ca toti cei de buna-credinta de pe-aici si nu numai, au avut ceva de invatat si daca macar si-au pus cateva intrebari simple, cum ar fi:"Oi fi eu in vreo relatie cu Dumnezeu? Imi foloseste asta la ceva sau eu sunt, pur si simplu, stapanul meu si n-am nevoie de divinitate? Ma simt atat de bine in pielea mea si nu vreau nici o schimbare sau, mai ales, n-am sa las pe Isus Hristos(ala de-a predicat pocainta oamenilor care nu aveau nevoie de asa ceva)sa ma schimbe?", atunci Dumnezeu a fost proslavit! "
Multumesc pentru apreciere !
ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 18:05
eco...eu am inteles perfect...Eu am credinta multa, dar fumez, beau cafea, ma imbrac elegant si ascult rock...deci, nu intru in tiparul crestinului obisnuit

Daca eram la talibani, eram moarta de mult, ca am prea multa personalitate, si nu cred ca femeia e o fiinta necuvantatoare...

Eu cred cu tarie in Mantuire, de-aia nu pot accepta ideea reincarnarii...pot sa citesc despre asta, sa studiez ce scrie unul sau altul, dar nu ma convinge asa . Zodiile mi se par o prostie, parerea mea...cum sa crezi ca daca e venus in nu stiu ce conjunctie cu marte iti influenteaza viata? Viata ne-o facem noi asa cum vrem. Asa cum alegem. Nu depinde decat de noi sa o traim frumos sau urat.

Religiile popoarelor sunt interesante. Poti sa le citesti, sa le aprofundezi, dar asta nu inseamna ca esti de acord cu ce spun ele.

Oricum, raman la parerea ca Biserica, a fost si este un factor de putere si de dominare.

Ce este foarte suparator pentru mine, este cum isi pierde lumea scara de valori. Manele, sex si bani. Asta vrea romanul. Ideea ca banul este atot-puternic schimba umanul din noi. Sexul este iarasi vazut ca ceva ce trebuie fluturat pe toate televiziunile. Cartile au ajuns sa fie ignorate. Am mai spus asta cred, dar eu am intalnit o don'oara care nu stia cine e Eliade. A crezut ca e o strada. Mi se pare trist sa nu fi deschis o carte in viata ta, in schimb sa stii toate marcile de poshete contrafacute din bazar.

wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 18:16
"eu cred cu tarie in Mantuire, de-aia nu pot accepta ideea reincarnarii..."
In sfarsit ...ai "grait" si tu ceva intelept !
Si ai dreptate, imi place sa citesc printre randuri...
emanuelt25
Postat pe 12 Februarie 2009 18:24
emanuele, am mai spus-o intr-un post tot aici...doar ca nu ai vrut sa intelegi... o fi atat de greu ?

se vede ca iti place sa citesti selectiv...no ofensse..
wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 18:35
"Ica i-mi place cum graiesti
De Dumnezeu cum gindesti"
Multumesc pentru apreciere ,insa eu sunt "o mana de tarana " sau se spune ca sufletul omului este "ca un abur care acum il vezi si apoi dispare ",de aceea cat suntem in viata sa i-L Proslavim pe EL .
Si Lauda nu este a noastra ,ci toata Slava ,Cinstea si Inchinarea I se cuvine doar lui Dumnezeu !
ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 19:47
"Ce este foarte suparator pentru mine, este cum isi pierde lumea scara de valori".
Da ,cata dreptate ai !
Dar adevaratele valori ,culmea nu le pretuim, ba mai mult "ne socotim singuri intelepti " si cautam "maruntisurile " din viata aceasta trecatoare.
Cum spunea-i tu oare ? Pocait!?!?Sa stii ca sunt crestin ortodox ,dar as dori sa fiu mult mai mult aproape de Dumnezeu .
Desi sunt lucruri pe care incerc sa le scot din vietuirea mea zilnica ,cam "neortodoxe" ,dar ..cum se face ca nu prea reusesc ...Insa ,constat ca este o lupta intre forta binelui si a raului ,pentru ca de cate ori incerc sa pun capat pornirilor ...fac ce fac si ...iar pacat !
Asa ca ,cum spuneam este lupta ,dar sa sper ca voi deveni un crestin cu adevarat autentic,de fapt ortodox inseamna drept credincios .Ceea ce doresc la toata lumea si tie de altfel.
emanuelt25
Postat pe 12 Februarie 2009 20:11
Zambilica,
Bunul Dumnezeu e bun si atit.

Dragilor,
Dar cine v-a intaritat in felul asta de ati transformat un topic de relatie ancestrala intr-un topic de mahala?

Inteleg, fiecare vrea sa-si dea cu parerea, sa arate cit de destept, de elevat, de modern in gindire este.Pe mine m-ati convins de toate asta, acum gata! cei ce au o relatie cu Bunul Dumnezeu sa ramina cei care nu o au...e alegerea lor...dar e pacat.

Fiindca e vorba de filme (cineva pomenea The Mist) va recomand sa vedeti Ballad of a soldier si Ostrovul.Si The secret.

Si Ecou, stiu sigur ca vorbim de acelasi film dar nu inteleg de ce al tau se numeste V from vendetta si al meu V from vengeance....nu ca ar conta...
Aemulus
Postat pe 12 Februarie 2009 20:50
Micabis, mami, o singura observatiune as avea. Doamna aceasta din Onesti, Floricica, Maricica ori Sorica grafiaza gresit numele Fiului si asta dintru inceput. De-acolo a inceput povestea. Hai sa ne spunem fiecare rugaciunile seara la culcare, daca asa ne e dorinta si sa nu intram in astfel de discutii aici. Sa-si vada pasionata de Biblie, carte legislativa si carte contabila (ati ghicit, e tot Ica) de ale ei. Si sa-si caute barbatul in alta parte.
Marisa
Postat pe 12 Februarie 2009 20:56
hai sa vedem si cum e cu cea credinta si piosenie a unor credinciosi care, merg regulat la toate slujbele , isi fac cruce de cate ori vad o biserica in cale, stiu biblia din scoarta in scoarta dar, care se bat si se calca pe picioare ca sa puna mana pe moastele vreunui sfant -ca tot am citit exemplul acesta pe aici.

de ce sunt oamenii aceia acolo?
din credinta in dumnezeu, din dragoste pentru aproape, din dorinta de mantuire, din piosenie crestina

si atunci, de ce trebuie sa intervina fortele de ordine si sa apara salvarile"
de ce se imbulzesc?
de ce sunt oameni calcati in picioare?
de ce nu au minimul de mila crestineasca, sa faca macar loc jandarmilor in a scoate vreun nenorocit stalcit de hoarda cresina ?
de ce se comporta ca salbaticii?

acesti cuviosi si cuvioase, nu cunva au o credinta de parada ?
cum se explica faptul ca nu mai tin seama de nimeni si de nimic, impingandu-se si imbrancindu-se unii pe altii.

unde e teama ca ii vede Dumnezeu ce fac?
unde e dragostea si respectul fata de cele sfinte?

parca ar fi fost pe vremuri cand se baga carnea la alimentara
pentru a pune mana pe niste moaste, pentru a asista la o slujba sau pentru a lua apa sfintita, se calca in picioare unii pe altii si se reped sa fie printre primii , aruncandu-si vorbe grele, uitand de domnul, uitand de ce-s acolo

am vazut batai in fata raclei Sf Paraschieva si preoti incercand sa-i potoleasca,fiind si ei ingramatiti de valul crestinilor. era ca la Turtucaia in curtea Mitropoliei Moldovei

eu zic ca-i mai mult superstitie decat credinta ,la cei ce se vor cei mai credinciosi dintre credinciosi. astia sunt periculosi, astia in fanatismul lor, te calca azi in picioare daca le stai in cale. desi, ieri erau numai cu citate din biblie pe limba .

poate gresesc dar, nu cred in reala credinta a celor care gasesc de cuviinta sa o propavaduiasca oriunde, oricum, cu voce tare si ca pe un fel de lauda.
si_totusi
Postat pe 12 Februarie 2009 21:53
"Hai sa ne spunem fiecare rugaciunile seara la culcare".
Ca bine zici !
In afara de faptul ca stii sa ironizezi ,ce mai stii sa faci?
Cred ca ar trebuie sa te incadrezi in limita bunului simt ,daca il ai ,sau cei sapte anisori de acasa !Scuze ... e lumea plina de oamenii care nu stiu sa pastreze valorile ,care nu fac nimic constructiv ...
Disputele nu vor inceta ,atata timp cat nu puteti suferi invatatura sanatoasa a evangheliei !Este pacat ca nu incercati,cel putin sa respectati si opiniile altora!
M-as bucura ,daca in rugaciunea de la culcare ti-ai face un bilant al "bunelor si relelor" din aceasta zi,dar ma tem ca nu te mustra constiinta !
ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 22:02
"si totusi" este adevarat ca sunt multi crestini asa cum i-ai descris si tu ,insa noi nu trebuie sa criticam sau sa vedem "barna din ochiul altuia ",este bine sa ne cercetam fiecare si sa vedem unde ne situam .As putea impartii crestinii in doua categorii :
Crestini firesti si Crestini duhovnicesti .
Acum depinde fiecare in ce tabara ne aflam !
ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 22:16
"Marisa",apropo...la ce zicea-i tu ...Chiar asa ,sa stii ca intre timp am avut multe realizari pe toate planurile .Asa ca mi-am teminat al doilea master ,m-am casatorit, mi-am cumparat masina si lucrez la o institutie destul de reprezentativa.
Ti-am marturisit toate astea ,ca sa stii ca Dumnezeu m-a binecuvantat .
Sa iti implineasca Dumnezeu si dorintele tale si sa te ocroteasca !
ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 22:28
ai vazut totusico? adica exista aici o disputa pentru ca nu acceptam invatatura sfanta a evangheliei...

ica...ma dezamagesti...asteptam mai mult de la tine...

ica...parca aici nu trebuia sa facem parada de diplomele pe care le avem. mai suntem destui care avem facultate si master si casa si masina...
wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 22:28
ica, eu nu-s o credincioasa insa, respect pe cei ce au o credinta; ca-s crestini, musulmani sau mai stiu eu ce alta religie



daca ma deranjeaza ceva este fanatismul , bigotismul si lipsa de masura . acestea fac numai deservicii. in rest, fiecare cu dumnezeul si credinta lui. cat e om, pentru mine e ok
si_totusi
Postat pe 12 Februarie 2009 22:39
"Wite" cu toata stima care o am pentru toti si pentru tine ,nu pot sa fiu de acord cu principiile pe care incerci sa le adopti .
A ignora ceea ce este sacru ,sfant !
Probabil pe alte teme avem ideii si convingeri comune ,numai ca trebuie sa respectam toate parerile.Fiecare este unic in felul lui ,asa ca este bine sa incheiem cu disputele si sa fim ingaduitori unii cu altii.Din cate vad eu ,este o tendinta de a domina ,"de a pune la zid" pe cei care au convingerile lor religioase .
Sunt multe lucruri frumoase si de interes care pot fi dezbatute intr-un climat pasnic.

"Wite" nu fac nici o parada ,am marturisit sincer ce a facut Dumnezeu pentru mine si sunt convinsa cum ai spus si tu ca sunt altii, mult mai binecuvantati.
Chiar nu-mi place sa ma laud ...sunt niste realizari care tintim fiecare.
Dar nu stiu cat de multi dintre noi ne dam seama ca toate acestea vin de la Cel de Sus ,este un adevar care trebuie spus .

ica2
Postat pe 12 Februarie 2009 22:40
Ica ... sunt de acord cu tine ,se pot discuta multe ,daca nu construim ,nici sa nu daramam ,valorile adevarate trebuiesc inaltate.
Dar asa cum spunea-i intr-un climat de pace ,cu respectul cuvenit pentru fiecare !
emanuelt25
Postat pe 12 Februarie 2009 23:07
ica eu nu adopt nimic...eu sunt eu...cu bune si cu rele. nu ma suspectez ca sunt perfecta. si nu ignor deloc ce este sfant sau sacru. dimpotriva, as spune. eu nu inteleg de ce continui tu sa sustii tu ca cineva trebuie pus la zid. oamenii au conceptii diferite despre sacralitate. daca nu coincid cu ale tale, asta nu inseamna ca sunt gresite sau ca nu sunt crestini.

tu gresesti, daca imi permiti sa spun asta, cu aceasta intransigenta impinsa la extrem. repliaza-te, si ai sa vezi ca oamenii vor fi mult mai receptivi la ideile tale. in momentul in care ramai intepenita intr-o pozitie risti sa creezi un tip de fronda.

cand sustii ceva, trebuie sa aduci si argumente. eu nu zic ca ceea ce spui tu, este gresit. doar modalitatea de abordare mi se pare defectuoasa.

oof...nu stiu de ce ma las eu atrasa in discutiile astea. imi dau un sentiment de zadarnicie.

cat priveste performantele post-universitare, tin de doi factori. primul ar fi IQ-ul pe care il aveam, iar al doilea e dorinta de a face ceva cu viata noastra.

anyway...principiile mele sunt foarte sanatoase. nu am comis adulter, nu ma inchin la idoli...si lista ar putea continua...
wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 23:14
Ica, toti gresim in multe feluri, deci si tu si eu, iar aici, mai ales cand rapundem la unele provocari...
Mi-ar placea mult sa te cunosc, imi place cum gandesti(chiar daca nu fac "rime" pe tema asta) si dialogul cu tine mi-a fost de folos. Spun asta fiindca tocmai am descoperit de ce pune cineva de pe acest site semnul egalitatii intre noi doua: din cauza ca citatul meu favorit(textul de aur al Bibliei-"cine citeste sa inteleaga") e cel postat de tine la inceput. Nu stiu cum de nu mi-am dat seama si ma miram ce are lumea cu mine
sora_ilsi
Postat pe 12 Februarie 2009 23:24
eco...acum am priceput de ce ai postat ultimul post... am avut eu o topica aiurea. vroiam sa spun ca emanuel nu a inteles nimc din ce ai scris tu si din ce am scris eu...pacatele mele...si doar tin la stil, nu vorbesc ca senzuala sau cum o cheama pe fatuca aia dezbracata pana la chiloti...

nah, bine...recunosc ca am cam dat de pamant pe alte topicuri cu confuzele alea care nu au decat sex in cap...da' nu le-am injurat...
wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 23:35
ilsi, nimeni nu te-a confundat cu ica, crede-ma...

semnul egalitatii s-a pus din alte motive.

wife_de_zmeu
Postat pe 12 Februarie 2009 23:37
of, of, of, PW draga...asa a zis si tanarul bogat(vezi Matei 19: 16-26, ca sa nu mai dam citate si sa se "oftice" unii si altii), PW draga, ca uite nu pot sa tac...
M-am saturat de aceasta falsa pretentie pe care o intalnesti la tot pasul, ca nu suntem calcatori ai Legii celor 10 porunci, ca nu am furat, nu am dat in cap la nimeni, "nu am comis adulter" si de-aia suntem buni si Dumnezeu ar fi chiar "obligat" de sfanta noastra purtare sa ne ia in cer. Ca sa facem ce, pe-acolo? Sa ne plictisim de atat sfintenie si sa ne dorim iadul?
Nu te supara: esti o femeie culta, inteligenta intr-ale lumii, dar Biblia asa cum a spus si Ica si altii de pe-aici, se pricepe, percepe sau cum vrei sa-i spui"duhovniceste", nu te poti apropia de Dumnezeu oricum, mai ales ca El ne cunoaste mai bine decat ne cunoastem noi insine,pentru ca ne-a creat... Iar Biblia nu este o carte oarecare, este Cartea cartilor! Este Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu(vezi Evanghelia dupa Ioan 1:1-18... si, te rog, sa cauti in Biblie si sa-mi spui daca gresesc, ca si eu caut prin toate cartile pe unde ne trimiteti voi si, ne acuzati ca nu le-am citit, dar poate ca nici voi nu prea v-ati ocupat cu marile valori ale literaturii universale, ca nu sunt prea multe citatele voastre...)
sora_ilsi
Postat pe 12 Februarie 2009 23:46
Ica, tu de pacatul arogantei ai auzit?
Tocmai pe un astfel de topic ar trebui sa fii si mai modesta (are cuvintul asta grade de comparatie) si mai evlavioasa, rabdatoare, intelegatoare...tu ce faci? Te lasi prada vorbei multe (neplacuta Domnului de altfel) certei, ispitesti la cearta pe altii si apoi mergi iti spui rugaciunea de seara si dormi linistita?
Eu nu sunt Judecatorul nimanui, dar nu pot sa nu constat cum vii, deschizi un topic sfint si apoi incepi sa arunci cu piatra.
Cum se impaca atitudinea asta a ta cu cealalata fata de Apostol, predicator, atoatestiutor?

Si Sora, stai in banca ta ca stai bine.
Aemulus
Postat pe 12 Februarie 2009 23:47
Si sincer va recomand sa vedeti filmul Ostrovul.Va promit ca o sa va placa.
Aemulus
Postat pe 12 Februarie 2009 23:54
eu nu prea am inteles impartirea aceasta in crestini firesti si crestini duhovnicesti. recunosc, nu am cunostintele religioase necesare dar un lucru mi-i clar


in religie e ca si in muzica.

unii canta dupa ureche si de multe ori falseaza sau interpreteaza in alta gama cantecelul, total gresit. dar, se cred talentati si perevereaza


altii, cunosc teorie muzicala si stiu exact in ce tonalitate trebuie abordata interpretarea si pot argumenta alegerea facuta.

mai exista si spectatorii care, bineinteles , prefera armonia si nicidecum disonantza
si_totusi
Postat pe 12 Februarie 2009 23:57
Dear micabis, stii ce face romanul cand te iei de parintii lui?
Lasa-l pe tata sa se odihneasca in pace, ca e mort de peste 20 de ani, si era, bietul de el, fiu de tarani, daca nu te deranjeaza!
Bine pentru tine ca nu sunt romanca...am glumit
esti si tu suparata de ceva...Stii ce ar fi zis bietul tata care a fost cea mai buna persoana pe care am cunoscut-o vreodata? "Si pe tine te iubeste Dumnezeu..."
sora_ilsi
Postat pe 12 Februarie 2009 23:58
"si totusi" nu prea te pricepi la muzica, poate ca esti doar melomana, dar te pricepi sa le "dregi" din condei...
Pe site-ul asta nu cred ca se incerca predarea religiei, cel putin asa am inteles eu, ci se cautau idei pentru imbunatatirea relatiei cu Dumnezeu. Mie imi place sa invat ceva si de la un copil: daca am ce.
sora_ilsi
Postat pe 13 Februarie 2009 00:05
Ica, ti-am recitit unul din mesaje.Vezi bine primesti toata atentia de care ai nevoie.
Tu de fapt ai deschis topicul asta convinsa fiind ca ai sa fii atacata, convinsa fiind ca ai sa gasesti necredinciosi la tot pasul, convinsa fiind ca vei deveni o victima a credintei in Dumnezeu.
Well, din punctul meu de vedere nu ai devenit o victima si nu te poti lauda cu asta, ci ti-ai dat pe fata vorbele muscatoare si atitudinea laudaroasa multumind astfel pe Necuratul.
Ai spus ca te retragi de pe topicul asta, si bine faceai ca mai pastrai o farima de demnitate crestinesca.
Continuind sa raspunzi la atacuri si sa ataci nu arati ca esti mai crestina ca altii ba din contra.
Realizarile materiale/pamintesti cu care te lauzi (chiar nu-ti dai seama de asta) nu-ti construiesc o scara la cer.
E pacat ca ai inceput topicul asta cu un gind bun si il continui cu fapte rele.

Sora, ce legatura are tatal tau cu Forumul??????
Aemulus
Postat pe 13 Februarie 2009 00:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Victoria's Secret Show 2009 1 De la: danyx 6 Decembrie 2009 22:53
concurs Papucei.ro-februarie 2 De la: allissa_kl 15 Februarie 2009 17:51
Rochii de botez: cum le alegem si cum le purtam? 2 De la: garbo_461891 27 Martie 2017 14:41
Ce ziceti de ecologie? 54 De la: yza_my 1 Aprilie 2010 09:27
Ochelari de vedere 2 De la: cri_cat 8 Aprilie 2012 22:49
Setari Cookie-uri