Zodia CAPRICORN

CAPRICORN


Cum să recunoști un nativ din Capricorn

E destul de greu să prinzi caracteristicile Capricornului. Vei învăța să-l recunoști, dar îți vor trebui niște exerciții preliminare. Studiază paianjenul tăcut din colț. Nu are nici o șansă în fața insectelor zburătoare, rapide. Dar ele ajung în plasa lui inteligent întinsă și paianjenul învinge. Amintește-ți de broasca țestoasă din fabula lui Esop, care se ia la întrecere cu iepurele. Nu are nici o șansă, nu-i așa? Dar iepurele cel sprinten o ia razna în toate direcțiile, uitînd scopul cursei și țestoasa învinge. Privește capra neagră cum escaladează muntele. Nu are nici o șansă în fața strategiei inteligente a oamenilor care o urmăresc. Dar vînătorii rămîn în urmă în timp ce rezistenta capră se cațără hotărîtă din stîncă în stîncă pe copitele ei special formate. Și capra învinge.
Acum poți trece să studiezi un Capricorn. Unde îl vei găsi? în orice loc care îi poate oferi șansa de a avansa și de a-și îmbunătăți personalitatea și calitățile. Oriunde își poate urmări ambițiile secrete. încearcă la o întrunire socială. Capricornul nu e genul petrecăreț, dar capra pe care o studiem urcă pe scara socială la fel de ușor ca pe munte. Alege un grup eclectic, de preferință situat la nivelul celor cu venit superior. Poți încerca și nivelul persoanelor cu venit mediu, dar cu cît cobori mai mult sub acest nivel, cu atît mai puține șanse ai să găsești un Capricorn. Probabil că nu va purta pe cap un abajur, nu va dansa step și nici nu va atrage atenția asupra lui în nici un fel. El va fi spectatorul care privește totul admirativ din fundal. S-ar putea nici să nu-l observi la început în timp ce el urmărește tăcut și calm toate personalitățile ostentative, agresive, fermecătoare, îndrăznețe și sclipitoare din jurul lui. Toți cei din grup vor părea să fie mult mai bine echipați decît el pentru cursă. Orice cursă. Mulți dintre ei merg la cacealma, unora le e frică, dar toți sînt bine lustruiți și puși la punct, iar Capriconul nu pare a avea nici o șansă în fața lor. Și totuși, va învinge.
Fiindcă nativul se amestecă atît de bine în mulțime, camuflîndu-se în mod inconștient în fundal, nu e întotdeauna ușor să recunoști caracteristicile fizice ale acestui semn. Capricornii pot fi îndesați și musculoși, subțiri și înalți, sau dolofani și moi. Dar indiferent de forma corpului, capra va da impresia că e bine înrădăcinat în locul în care se află, pînă cînd se decide să se mute în alt loc. în general, oamenii dominați de Saturn au păr drept, des, întunecat, privire directă și insistentă și ten măsliniu sau arămiu. Vei vedea și Capricorni cu păr blond și cîrlionțat și ochi alabștri, dar privește-i atent. Sincer, nu-i așa că arată ca și cum ar fi trebuit să aibă păr, ochi și piele întunecate la culoare? E o subtilitate delicată, dar validă. Ia-o pe Marlene Dietrich de exemplu. Ten ca porțelanul, ochi verzi și păr ca mătasea de porumb. Mai privește-o o dată. Urmărește-i mișcările calme, meticuloase. Ascultă-i vocea adîncă, voalată. Ia în considerație legendara ei minte de afaceristă dură și ambiția. Nu sînt astea calități pe care te aștepți să le găsești la o brunetă? Dacă stăpînești această subtilitate nu ve fi niciodată păcălit de înfățișarea unui Capricorn.
Personalitatea saturniană e merreu înconjurată de un ușor aer melancolic și grav. Nici unul dintre nativi nu reșește să evadeze complet de sub unfluența saturniană, care le impune o autodisciplină severă și refuzarea multor plăceri personale. Mulți Capricorni au tălpi puternice și poartă pantofi comozi. Mîinile lor sînt îndemînatice, vocile sînt de obicei egale și liniștitoare și probabil că vei observa o blîndețe care flatează și convinge. Capricornii pot avea o înfățișare și un comportament la fel de inofensive ca o pernă de puf, dar sînt duri ca ghearele unui tigru. Ei sînt insistenți, rezistă neabătut la orice, reușind să digere insulte, tensiuni, presiuni, dezamăgiri și îndatoriri neplăcute cu tot atîta calm ca și captra care poate digera cutii de tablă, sticlă spartă și carton. Ca și acest animal, nativii au stomacuri de fier și coarne periculoase. în timp ce extravertiții veseli își împrăștie energia pe deal și pe vale, capricornii nu deviază nici cu un centimetru de la calea lor. Ei își urmează constant cărarea ascendentă, cu o încrederă înnăscută în siguranța drumului bătut de alții înainte, convinși că scurtăturile tentante sînt pline de capcane.
Capricornii îi admiră enorm pe cei care i-au precedat și au ajuns în vîrful muntelui, stabilind regulile călătoriei. Ei curtează succesul, respectă autoritatea și onorează tradițiile. Mulți oameni energici, impulsivi, îi etichetează drept snobi și rigizi. Ca răspuns, Capricornul își poate eticheta criticii drept repeziți și nesăbuiți, dar de obicei e prea înțelept ca să-și facă dușmani fără să fie neaparată nevoie. Saturnienii se supun. Ei acceptă. Se adaptează. Sau e doar o aparență? Capricornul permite altora să meargă înaintea lui, dar deseori ajunge primul la destinație, sfidînd logica. E foarte atent să evite obstacolele, pietrele ascuțite. Nu e de mirare că acești oameni se împiedică extrem de rar. Ochii lor nu sînt lipiți de stele, ci sînt îndreptați mereu înainte, iar picioarele le sînt bine înfipte în pămînt. Gelozia, pasiunea, impulsul necontrolat, furia, frivolitatea, risipa, lenea, neglijența, toate acestea sînt obstacole. Alții n-au decît să se împiedice de ele și să cadă, dar nu și Capricornul. Poate că va arunca o privire în urmă, simțind milă pentru cei căzuți, sau recunoștință pentru sfaturile și ajutorul primite de la ei în trecut, dar își va continua ascensiunea constantă pînă cînd își va atinge scopul.
Există Capricorni delicios de romantici, care înțeleg ciudata lumină a lunii și superbele culori ale aripilor fluturilor, dar nu se vor lăsa orbiți de emoții. Dacă un nativ scrie o poezie frumoasă, plină de imaginație și fantezie, tema va fi solidă și punctuația va fi corectă. Va avea un înțeles clar și sentimentului nu îi va fi permis să înece versurile cu sirop. Nu sfida convențiile dacă vrei să cîștigi respectul caprei. Chiar și cei mai îndrăzneți (adică excepțiile) vor respecta măcar granițele cele mai îndepărtate ale acceptabilității sociale. Scenele publice și pasiunile viscerale, dezlănțuite, nude, îi fac să se simtă îngrozitor de stînjeniți.
Unii nativi vor uita să-și ascundă ambiția și vor refuza să muncească dacă nu vor fi lăsați să conducă. Aceștia sînt capre încăpățînate, care insistă să înceapă de la vîrf, acolo unde simt că le e locul. Desigur, o astfel de atitudine dă naștere unei persoane posomorîte, pesimiste, reci și egoiste, care e imposibil de mulțumit.însă de obicei cîteva ghionturi zdravene sînt de ajuns ca să-l aducă pe calea cea bună.
în general, Capricornii tineri sînt mai mulțumiți decît cei mai vîrstnici și au și de ce. Ca în tradiția asiatică, nativii tineri îi idolatrizează pe strămoși și pe bătrîni. Respectul pentru înțelepciunea și experiența vîrstei face parte din firea saturniană. Cînd se maturizează și bătrînii dispar, acțiunile nebunești ale tinerei genrații îi pot speria și ului pe saturnienii conservatori. Ei își clatină capetele și murmură despre bunele vremuri de odinioară. însă, din fericire, mulți dintre ei se adaptează și înfruntă noile provocări. E încîntător să vezi un Capricorn cu păr sur distrîndu-se vesel cu cei tineri, descoperind pentru prima dtă bucuriile copilăriei pe care le-a pierdut pe cînd era un mic puștan serios. Capricornii vîrstnici fie se poartă ca niște acrituri frustrate, fie sînt fericiți, au interese noi și se comportă ca niște tineri moderni. Cîțiva dintre ei sînt prinși la mijloc și zîmbesc larg, stăpînindu-și încîntarea, în timp ce stau pe margini și bat tactul muzicii cu piciorul fără a reuși vreodată să-și adune curajul pentru a se arunca și ei în vîltoarea distracției.
Rareori vei găsi nasul drept, bine format al saturnianului băgat în treburile altora și nici nu-l vei auzi prea des bîrfind. Dacă nativul suferă influențe din Gemeni sau Pești va fi puțin cam palavragiu, dar în mod normal își văăd doar de treaba lor. Capricornii nu vor împărți în dreapta și-n stînga sfaturi pe care nu li le-a cerut nimeni, dar dacă faci apel la înțelepciunea lor practică, ți le vor oferi pe un ton sever. în plus, vor avea pretenția să le urmezi sfatul. Nativul a învățat să accepte datoria și responsabilitatea și să tolereze frustrarea. Dacă nu-i poți urma exemplul nu va pierde timpul dîndu-ți lecții, ci îți va rezerva un strop de compasiune și-și va vedea de drum.
S-ar putea să fi auzit că saturnienii fac căsătorii din interes, pentru bani sau poziție socială. E o exagerare, dar nu foarte mare. Capra pragmatică se aruncă rareori într-o căsnicie sau într-o afacere dacă nu e pregătită emoțional pentru prima și financiar pentru a doua. Acești oameni sînt în stare de lucruri ciudate pentru a obține sentimentul de securitate. Gîndul la zilele bătrîneții nu le părăsește niciodată mintea. Chiar și cei tineri vor fi încîntați instinctiv de vizitele la unchiul Nelu sau la mătușa Jeni. La urma urmelor, afectuoasele rude pot avea oarece cecuri sau proprietăți. Și în plus, aceste vizite le dau saturnienilor un sentiment de confort și familiaritate. în fond, cui i-ar plăcea să vadă că o avere e lăsată moștenire canarului... Ai putea spune că această atitudine e rece și calculată, dar pentru Capricorn e doar de bun simț, rațională. Ocaziile nu au de ce să bată de două ori la ușa nativilor, căci aceștia le vor auzi de la prima bătaie. de fapt, stătuseră cu urechea lipită de ușă, așteptîndu-le.
în copilărie Capricornii tind să fie fragili, mai bolnavi decît alți copii, dar o dată cu vîrsta le crește considerabil puterea și rezistența la boli. Firea sobră, temperată a caprei tipice le dă o uimitoare putere de rezistență și un potențial de supraviețuire atît de mare încît nu e ceva neobișnuit ca nativii să depășească suta de ani. Acești oameni ar trebui să nu aibă prea mare neovie de doctori și spitale, dar au, pentru că teama, nesiguranța, îngrijorarea și pesimismul sînt mai mortale decît microbii. Nici o dietă echilibrată, nici un obicei oricît de sănătos nu pot învinge pericolele pesimismului. Capricornii care vor să evite bolile trebuie să facă mult sport în aer liber și să își transforme personalitatea, pentru a fi mai optimiști, mai deschiși. Aerul curat, de țară, și briza proaspătă a tolernașei face miracole pentru sănătatea lor. Aproape toate caprele de ambe sexe au piele sensibilă. Pot avea iritații pe fond nervos, alergii, zone aspre și porțiuni descuamate, transpirații ciudate ca miros sau localiyare, pori măriți sau acnee. Problemele stomacale pe fond nervos sînt și ele destul de comune. Rotulele, încheieturile și oasele reprezintă zonele lor vulnerabile, și e posibil să-și rupă brațe sau picioare. Cele mai grave boli provocate de melancolia saturniană sînt paralizia psihosomatică, migrenele grave și infecțiile renale.
Capricornii fie vor avea dinți albi, frumoși și puternici, fie vor avea mereu probleme cu cariile și vor face într-una vizite la dentist. în general, dacă evită afecțiunile insidioase provocate de depresii, tenacitatea și forța lor vitală e remarcabilă. Dar nu e plăcut să fii atît de longeviv dacă suferi de artrită și reumatism. Capra trebuie să caute soarele și să nu se ferească de plimbările prin ploaie dacă vrea să-și păstreze sănătatea.
Capricornul e o persoană atît de timidă, dulce, poate puțin cam încăpățînată, dar nu în mod agresiv. Pare atît de inofensiv! O persoană în care poți să ai toată încrederea și căreia poți să i te confesezi în liniște. Cine i-ar vrea răul și cine l-ar putea bănui de ambiții ascunse? de fapt, Capricornul se folosește de slăbiciunile, pasiunile și geloziile tale pentru a se face pe sine mai puternic. îți este folositor și, în cele din urmă, îți devine indispensabil, astfel încît îl vei ruga să preia conducerea. El va trage sforile cu modestie, din colțul lui, fără să fie ostentativ. Capra își încalcă orgoliul pentru a obține ceea ce dorește cu adevărat orgoliul lui: poziția de lider necontestat.
Nativul nu are nevoie să fie în fruntea paradei, dirijînd fanfara. El dă permisiunea pentru paradă și planifică traseul, organizînd totul din culise. Toate cascadoriile periculoase, la mare înălțime, au nevoie de plasa de siguranță a Capriconului atunic îcnd dau greș și se prăbușesc. Paleta lui de culori cuprinde negrul intens și bleumarinul (disciplină și caracter oficial), maro (practic) și verdele închis (vise oneste, profunde). Plimbă-te încet prin pădurea lui tăcută, căptușită cu mușchi moale și iederă și caută cele opt comori ascunse ale lui Saturn. Rubine bogate zac îngropate sub salcia plîngătoare a Capricornului. rămîi acolo și descoperă frumusețea eternă a onixului pur, lucios.


Bărbatul din zodia Capricornului

E înconjurat de un zid pe care l-a construit singur. E timid, dar puternic și dur. E plăcut, dar are o ambiție feroce. Ca și legendarul cowboy, bărbatul din Capricorn pare să prefere singurătatea. Nu e așa. Nu chiar.
în adîncul inimii lui, Capricornul tînjește după adorație. I-ar plăcea la nebunie să încînte mulțimile cu acrobații nebunești la trapez. în visele lui cele mai ascunse, acest nativ e un romantic incurabil, dar Saturn îi înfrînează pornirile naturale cu o mie de lanțțuri. Severa planetă a disciplinei îi dictează un comportament calm, acțiuni practice și intenții serioase. Aceasta e crucea lui și deseori e foarte greu de purtat. Uneori își va masca frustrarea bruscîndu-i pe cei din jur, iar alteori te va ului cu un umor neașteptat, surprinzător, deși acesta va fi întodeauna în stil ironic, persiflant. Dar, se știe, ăsta e cel mai amuzant stil de umor și Capricornii pot fi de-a dreptul spumoși cînd sînt spirituali și jonglează cu glumele seci.
Ia un bărbat Capricorn echilibrat și de încredere, ia-l la bani pe mărunți și vei găsi în interiroul lui un visător blînd și vesel, care tînjește să simtă vîntul libertății în pleteși e îmbătat de parfumul dulce al complimentelor, care e flămînd de aventură și emoții. Sînt extrem de puțini aceia care pot elibera acest suflet singuratic din închisoarea lui secretă.
Probabil că ai ajuns deja să te gîndești că tipul din Capricorn ar fi un profesor grozav dar un iubit jalnic. Tocmai ai hotărît că ai prefera să-l vezi președinte decît lîngă tine la altar. ți-a creat impresia unui bărbat care ar prefera să-și vadă numele la rubrica socială decît în jurnalul tău. Acum descopeeri că are o inimă la fel de caldă și prietenoasă ca un foc de lemne într-o noapte de iarnă. Știu, ești entuziasmată, dar așteaptă o clipă înainte să te repezi să-i rupi trei coaste strîngîndu-l în brațe și să aștepți să te ducă în al nouălea cer. Surprizele pe care le-am descris mai sus fac parte din ființa lui interioară. Va fi încîntat și impresionat dacă le vei ghici prezența, dar ele sînt bine ascunse. Nu prea sînt șanse să lase vreodată acele vise nebunești să evadeze și să o ia razna. E de-ajuns să știi că sînt acolo. Nu te aștepta să-ți vezi capricornul zburdînd desculț printre margarete. Nu poți schimba personalitatea lui esențială, saturniană.
însă poți rîde la povestirile lui cu cîini pînă cînd adună sufucuent curaj să-ți spună altele, mai sofisticate. Poți face aluzii cum că ai impresia că sub atitudinea lui conserbatoare sînt ascunse focuri înnăbușite pînă cînd va avea suficientă încredere încît să lase să izbucnească la suprafață o flacăr, două. Poți să-i spui că visele lui ți se par mai vii decît ale celorlalți, pentru că nu există vis mai sclipitor ca cel transpus în realitate, încurajîndu-l astfel să viseze și mai mult. într-o bună zi, va ajunge în vîrful muntelui său, iar tu vei fi alături de el, plină de mîndrie pentru hotărîtul tău Capricorn și bucuroasă că ai crezut în visele lui pragmatice.
Capricornii se prefac că pot trăi fără complimente, iar felul în care se poartă atunic cînd li se face unul e o dovadă destul de convingătoare. Dacă i-ai făcut vreodată un compliment bărbatului tău din această zodie și ai văzut cum ricoșează de expresia lui impenetrabilă știi la ce mp refer. Nu te grăbi să tragi concluzii. Numai pentru că nativii sînt experți la a se amăgi singuri nu trebuie să cazi în aceeași capcană. De fapt, el are o nevoie disperată să i se spună că e bun, inteligent, frumos, sexi și interesant, dar fiindcă nu lasă să se vadă această nevoie, rareori îi este satisfăcută. în consecință, nu va fi obișnuit cu complimentele și nu va prea ști ce să facă atunci cînd cineva îl va admira în mod deschis, așa că-și ascunde jena cu o glumă sau va ignora complimentul, reacție care îi va convinge pe oameni să nu mai riște niciodată să flateze chipul acela împietrit. Se creează impresia că urăște complimentele, așa că primește tot mai puține. E un cerc vicios. Poate că e mai mult vina ta decît a lui. Data viitoare cînd îl flatezi, uită-te la urechile lui. Vezi cum s-au înroșit? Vezi sclipirea aceea slabă din ochii lui? e încîntat cum nu se mai poate. Doar pentru că nu se apucă să țopăie sau să se rostogolească prin iarbă ca Leul nu înseamnă că nu e profund fericit și foarte mîndru. Simte nevoia să știe că vezi ce om ninunat e. Firea lui și stelele îl împiedică să-și facă reclamă. Va trebui să fii tu agentul lui de publicitate.
Acest bărbat înflorește tîrziu. în tinerț grav ca o bufniță, dar s va rlaxa trptat p măsură c s va maturiza și, dacă un Capricorn tipic, va ajung să arat și să s poart mai tinrește decît toți cei din grup. La alți bărbați, trebuie să le tolerezi ani de zile nesăbuința superficială, ca apoi să te alegi cu un bătrîn morocănos și încuiat. Iubitul tău din Capricorn nu te va răpi ca să te ducă la Paris la începutul idilei voastre, dar s-ar putea să te ducă să vezi taj Mahalul la lumina lunii patruzeci sau cincizeci de ani mai tîrziu, cînd alți bărbați se plîng că le trosnesc încheieturile. nu e rău deloc! dacă ești genul căreia îi place să se îndoape la început cu aperitive grele ca apoi să-și mănînce conștiincioasă legumele, nu e pentru tine. O legătură amoroasă cu un Capricorn, dacă duce la căsătorie e ca și cum ai lăsa desertul la urmă, așa cum e firesc.
Desigur, procesul invers de îmbătrînire al nativului îți poate provoca oarece probleme în sectorul "fidelitate". Cînd idila voastră e proapsătă, vei avea prea puține bătăi de cap cu loialitatea partenerului tău, dar cînd acesta va mai înainta în vîrstă, s-ar putea să se mai abată puțin de la calea voastră comună. Totuși, Capricornul e poate cel mai fidel dintre toate semnele zodiacale, pentru că acest bărbat consideră familia ceva sfînt. Indiferent de scăpările minore de mai tîrziu, acestea nu vor înlocui niciodată căldura căminului, copiii și pe tine. Ar un profund respect pentru legăturile de familie, aici incluzînd atît familia construită cu tine, cît și cea din care provine, căreia i-a fost devotat din copilărie.
E inacceptabil să-i insulți mama sau să fii rece cu fratele lui. Pregătește-te să-ți iubești rudele prin alianță, chiar dacă sînt la fel de adorabile ca un cactus. Nu numai că le va lua apărarea, dar, dacă vei lăsa disputele să se agraveze, povara de a trebui să aleagă între cele două familii îl poate face p enativ ursuz și pesimist. Și nu-ți dorești în nici un caz să vezi un Capricorn cînd psimist și posac.
S-ar puta să dai peste un saturnian care manifestă un dispreț fățiș față de rudele lui, sau care a retezat cu furie legăturile de familie și nu a mai privit niciodată înapoi. Dacă vei da deoparte suprafața independenței lui vei descoperi în trecutul lui o rană profundă, emoțională, care a provocat de fapt acest comportament atipic. Mulți Capricorni continuă să locuiască la părinți mult timp după ce amicii lor au început să se bucure de deliciile unui cuibușor de burlac. De obicei se îndrăgostesc mai tîrziu decît majoritatea bărbaților și rareori se căsătoresc înainte să-și construiască o carieră stabilă.
Cu ochiul lor format pentru aprecierea pedigriului și a perfecțiunii, vor studia peisajul cu mare atenție. Saturnianul va alege o fată care va deveni o bună mamă. Api, va trebui ca ea să fie o bună gospodină și să gătească bine. în plus, va trebui să se îmbrace bine ca să-i impresioneze pe asociații și prietenii lui și, dacă se poate, să fie mai presus de aceștia în privința provenienței, manierelor, educației și inteligenței. La sfîrșit, va arunca o privire rapidă ca să vadă dacă fata e frumoasă sau dacă i se pare atrăgătoare din punct de vedere sexual. După cum vezi, nu e nici o nenorocire dacă ai păr lățos, nu te dai cu parfum, iar picioarele tale nu stîrnesc invidia actualei Miss Univers. Cotrobăie prin cufăr după arborele genealogic și arată-i cam pe ce ramură se află Bibescul familiei. Invit-o pe mama lui la prînz în oraș o dată pe săptămînă și lasă-l să vadă cît ești de practică ești cînd e vorba de buget. La următoarea voastră întîlnire ia-o și pe surioara ta în vîrstă de patru ani. Dacă ești singură la părinți închiriază copilașul vecinilor. Șterge-l la nas cît mai frecvent și mai blînd cu o batistă din pînză (nu cu șervețel), vorbește cu Capricornul despre dorința ta de a fi consilier municipal și de a te ocupa de îmbunătățirea urbei, mergi încet și egal, aruncă în conversație cîteva expresii franțuzești și/sau englezești și dă ochii peste cap de plăcere cînd vezi un bebeluș într-un cărucior. Ai grijă să-i arăți că îl consideri pe tatăl lui cel mai înțelept domn pe care l-ai cunoscut vreodată și fă referiri întîmplătoare la unchiul care a lucrat cu Traian Vuia la construirea primului avion cu reacție, sau la strămoșul care a stat alături de Cuza la divanul ad-hoc. Dacă ești frumușică, e cu atît mai bine. Dar frumusețea nu va înlocui niciodată în ochii lui puloverul pe care l-ai tricotat pentru mătușa lui, Getuța. Aproape că pot să-ți garantez că acest bărbat nu se va însura în veci cu tine dacă nu treci testele familiei lui. Bineînțeles că există excepții, dar sînt atît de rar încît ar fi o nebunie să riști crezînd că bărbatul tău saturnian e una dintre ele.
După ce familia lui te-a cerut de nevastă (sau el te-a cerut) pune piciorul în prag. Cu fermitate! Spune-i că îi iubești din tot sufletul pe ai lui, dar tu ai acceptat să împarți patul și casa doar cu el. Dacă nu faci asta, vei petrece multe seri de sîmbătă gătind pentru unchiul Costel sau ajutîndu-i surioara să treacă prin chinurile adolescenței.
Deoarece Capricornii sînt întotdeauna ușor emoționați în prezența sexului opus, unii dintre ei vor face cîteodată aluzii fără perdea, se vor chinui să încerce să facă insinuări cu subînțeles erotic sau vor părea duri, aspri și lipsiți de orice scrupul sau sensibilitate. E doar felul lor de a încerca să fie "ca băieții", o metodă tipică de a-și ascunde jena și curiozitatea provocate de pasiunile arzătoarea ale altor persoane, mai agresive. Nu te lăsa amăgită și nu-ți închipui că vrea să fiți un cuplu ca Bonnie și Clyde. Elti o domană și nu cumva să uiți asta! O fi aruncînd el cîte o privire fugară spre vreo "doamnă a nopții", dar aceea nu e în nici un caz genul de femeie pe care ar lua-o de nevastă. S-ar putea ca ăsta să-ți sune a sfat primit de la mătușa ta Agepsina, fata bătrînă a familii, dar dacă crezi că e o prostie dă-i înainte și poartă bikinii minusculi și rimelul verde, toarnă pe tine o sticlă de parfum și sărută-l în public. Poate că vei merge în cele din urmă spre altar cu cununa de lămîiță pe cap, dar sigur nu va fi lîngă tine un mire saturnian.
Un dar frumos pentru soțul tău Capricorn ar fi o carte de poezii, cu cît mai romantice cu atît mai bine. Dacă nu-l înveți timpuriu arta exprimării afecțiunii, s-ar putea să devii o nevastă căreia nu-i lipsește nimic, care e adorată și apreciată cu căldură, cu un soț absolut perfect, dar neîmplinită emoțional. Nu va mai avea nici un rost atunci să te plîngi că nu-ți spune niciodată că te iubește. Se va uita, doar, la tine cu o privire inocentă și îndurerată sau cu dezgust posomorît (în funcție de cît de puternică a fost influența lui Saturn la nașterea lui) și-ți va explica răbdător: "Ești nebună. îmi amintesc perfect că ți-am spus că te iubesc cînd ți-am dat inelul de logodnă și încă o dată cînd s-a născut micul Alex".
El consideră că ar trebui să știi ce simte pentru tine din moment ce te susține financiar și îți acordă privilegiu de a îți permite să fii mama copiilor lui, să dai cu mătura prin casa lui și să-i lustruiești trofeele. Pentru Capricorn, declarațiile sentimentale constituie o poleială de prost gust a crinului romantismului. S-ar putea să te întrebe: "Ce vrei, să fiu Pacientul englez?". ăsta e momentul să spui tare "da". îl va șoca și speria puțin. Nu se va transforma în Ralph Fiennes, dar s-ar putea să-și dea seama că un "iubito", murmurat tandru la momentul potrivit nu-i va știrbi cu nimic masculinitatea.
Ca tată, va fi însăși personificarea expresiei "pater familias". Va sta întotdeauna în capul mesei, inclusiv la picnicuri, chiar dacă asta înseamnă să stea în mușuroiul de furnici sau în urzici. Va pretinde respect și ascultare și va insista să impune disciplina și rutina. în schimb va oferi devotament total, chiar autosacrificiu și probabil că va fi de acord cu petreceri cît mai mari de zilele de naștere ale celor mici și cu Crăciunuri cît mai vesele. Tatăl din Capricorn va avea grijă ca progeniturile să meargă regulat la dentist, să-și facă lecțiile și nu se va sfii să le aplice corecții corporale cînd va fi necesar. Nu strică să-i amintești că a fi părinte poate fi plăcut și amuzant, nu numai o responsabilitate serioasă. învață-i pe copii să-i dea săruări generoase înainte de a pleca la culcare și încurajează-l să-i ducă la meciuri, la pescuit sau la înot. Dacă e puțin cam sever, nu uita că ei vor avea decîștigat din asta în timp, cu condiția ca tatăl lor să nu exagereze. cînd va deveni bunic, Capricornul tău va deveni șocant de îngăduitor. Bunicii din această zodie sînt dădace grozave. Cunosc unul care cutreieră cartierul pe role alături de nepoți.
Un Capricorn se însoară rareori în grabă și majoritatea mariajelor lor sînt solide. Dar dacă s-a însurat cu cine nu trebuie, va pleca brusc și soția lui nu va avea parte de o a doua șansă. Acest bărbat detestă divorțul, dar cînd acesta se va petrece, va fi definitiv. Cu alte cuvinte, cînd s-a săturat, gata!
Probabil că soțul tău saturninan va programa amorul fizic , trecîndu-l pe lista de lucruri de făcut ca pe cumpărături, corespondență, vizitele la muzeu sau la medic. Acest lucru poate părea rece și lipsit de sentiment, dar nu uita că pragamticul Capricorn va fi interesat de aspectul fizic al iubirii mult timp după ce alți soți de aceeași vîrstă vor începe să recurgă la poezie pentru a-și exprima afecțiunea. ții minte? Desertul la urmă!


Femeia din zodia Capricornului

Nu există femeie Capricorn tipică. Ea poate fi un curator de muzeu care poartă ochelari de bunicuță fiindcă are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poartă un bikini minuscul și sclipitor fiindcă o amuză. O vei vedea prezidînd severă o ședință cu părinții, prăjind hamburgei într-un local sau organizînd cel mai mare bal de caritate din oraș. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate zîmbi modest din spatele soțului ei politician sau turna lichide misterioase în eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poartă, Saturn îi va domina acțiunile și țelurile tainice.
Poate fi ultra-feminină, flirtînd și fermecîndu-te pînă începi să te simți ca un uriaș urs grizzly care o poate proteja de lumea rece și rea. sau poate fi glacială, tăcută și distantă, stînd în siguranță pe piedestalul ei de marmură și provocîndu-te să fii suficient de inteligent ca să-i cîștigi mîna superioară. Orice personalitate afișează, dedesubtul șiretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, raționale, se află același scop: o hotărîre inflexibilă de a pune mîna pe bărbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face să fie mîndră de el și poate fi un tată bun pentru copiii ei.
Sînt atît de multe femei Capricorn care au cariere, încît ai putea crede că dragostea și căsătoria vor fi întotdeauna pe locul doi în preocupările lor. în privința dragostei ai dreptate. în privința căsătoriei, nu. Trebuie să înțelegi că țelurile capricorniene sînt siguranța, autoritatea, respectul și poziția socială. Are prea puțină importanță dacă aceste nevoi sînt împlinite în spatele unei catedre, într-un birou de afacersit, sau alături de un soț ambițios ale cărui viață socială și cămin le poate organiza cu ușurință grațioasă și planificare riguroasă. într-un fel sau altul, această femeie va obține recunoașterea de care are nevoie. Unele o obțin scriind cărți, ținînd prelegeri, pictînd sau compunînd muzică. E uimitor cît de mulți Capricorni de mabe sexe au talent artistic ieșit din comun! Poate că acesta provine din simțul lor înnăscut al echilibrului și armoniei, din felul în care știu instinctiv ce e plăcut și ce e bine sau corect.
e o chestiune delicată, dar chiar și nativele pe care le găsești în teatrele de mîna a cinșpea sau în cea mai veche profesie din lume (vor fi doar cîteva) vor ajunge să se mărite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor în primul caz, sau cu cel mai bogat client în al doilea. Capra trebuie să urce. Fie că încep cursa de sus sau de jos, pentru ele vîrful muntelui e locul din care priveliștea li se pare cea mai satisfăcătoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodată izbind și dînd din coate, făcînd scandal ca să ajungă în față. S-ar putea să crezi că e suficient de docilă ca să se mulțumească cu locurile din spate, lăsîndu-și concureța să i-o ia înainte. Așteaptă puțin și ai să vezi cine e promovat.
Te înșeli dacă îți închipui că nu-și va sacrifica niciodată cariera în favoarea căsniciei. Oferă-i șansa de a fi lider în societatea mondenă și stăpîna unei locuințe bine conduse și vei vedea ce repede își pierde interesul pentru slujbă (unul dintre puținele lucruri pe care le va face repede). Daacă vrei, femeia din Capricorn va fi fericită să continue să muncească pentru a te ajuta să urci spre succes, căci nu e leneșă. însă va fi și mai fericită savurîndu-și statutul de soție a ta, cu condiția ca statutul să fie bun și să se bucure de securitate financiară.
Una dintre trăsăturile caracteristice cele mai încîntătoare la această femeie e buna creștere naturală și atitudinea rafinată. Poți cunoaște o nativă crescută într-o magherniță de la periferia mizeră a orașului, al cărui tată lucrează în mină, dar dacă nu se hotărăște ea să-și dezvăluie proveniența vei fi convins că e produsul unei familii bune, vechi, și e absolventa uneia dintre cele mai bune școli. Atît de mult fac parte din însăși natura lor simțul social și al aparențelor conservatoare, convenționale.
Orice bărbat implicat într-o relație cu o femeie din Capricorn ar trebui să știe un lucru esențial despre această zodie. Nativa pare să fie mult mai echilibrată și calmă decît este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge să e stabilă ca o stîncă și nimic nu-i poate tulbura suprafața calmă. Adevărul e că această femeie are multe toane. Vei spune că așa sînt toate femeile, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede. Dacă simte că e prost tratată sau se simte neapreciată, va fi posomorîtă zile și săptămîni în șir, ba chiar luni. Ea spune că această atitudine e rațională și practică, dar mohorala, depresia și pesimismul saturnian au rădăcini mult mai adînci. Ele sînt declanșate de frica de viitor, grijile pentru prezent, rușine pentru trecut, sau de bănuiala că cei din jur își bat joc de ea sau că într-un fel sau altul e nepotrivită cu împrejurimile. Aceste femei nu acceptă prea ușor să fie tachinate, așa că încearcă să renunți cît mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil să priceapă poanta atunci cînd ele sînt victimele glumei. Nu e nevoie să o copleșești întruna cu complimente (oricum va simți cînd acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea cînd e vorba de lucruri importante și laud-o suficient de des ca să știe că îi cunoști adevărata valoare.
în situații romantice acestei femei îi este foarte greu să se relaxeze. Sub suprafața rece a Capricornului există destulă dorință fizică, mult mai multă decît își închipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodată satisfăcută în mod superficial. Să pierzi vremea cu îmbrățișări nebunești și săruturi extatice cînd viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totuși, o dată ce s-a hotărît că tu ești bărbatul potrivit și situația financiară e stabilă sau ambiția ta e suficient de mare, ea va fi la fel de caldă ca un panda drăgălaș, afectuoasă și chiar pasională. Capricornii nu cred în vise vagi care plutesc fără țintă pe un cer senin. Ei vor să știe exact unde îi duce corabia iubirii și vor să fie siguri că apele pe care plutește sînt sigure. Trebuie să construiești o fondație solidă casei tale dacă intenționezi să-i treci pragul cu o capricoarnă în brațe. Ai grijă să fie bine asigurată și ipoteca să fie plătită.
Probabil că saturniana va fi un fel de fluturaș social, extrem de conștientă de cerințele etichetei, și va avea înclinații spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru șervețele și scaune tapițate cu goblenuri. Totul trebuie să fie corect și tradiția trebuie urmată cu orice preț. Din cînd în cînd s-ar putea să prindă obiceiul de a face cumpărături în cele mai scumpe și exclusiviste magazine, unde va insista să găsească chilipiruri. Nu o deranjează să cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de preț atîta timp cît rochia poartă o etichetă de firmă celebră.
femeile din capricorn au o frumusețe deosebită, proaspătă. Rareori vei găsi una care să nu fie neobișnuit de atrăgătoare. Totuși, ele sînt timide și măcinate de nesiguranță în ceea ce privește înfățișarea lor și s-ar putea să descoperi că au nevoie de asigurări constante ca să se convingă că sînt frumoase. Deși nativele urăsc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau în lături să mintă cînd e vorba de vîrsta lor. Și de obicei le merge, datorită bizarei influențe saturniene. Cînd sînt mici, ele arată ca niște bătrînele micuțe, ca apoi, cînd trec de prima tinerețe, să înflorească brusc transformîndu-se în femei care arată ca niște fete tinere.
Ar fi o greșeală îngrozitoare să-i respingi familia. Bărbatul care se însoară cu o capricoarnă se însoară cu rudele ei. Nu are rost să-ți închipui că partenera ta e altfel. După un timp, nu-ți va mai veni să rîzi cînd vei auzi glume cu soacre (în schimb, s-ar putea să-ți vină să plîngi). de multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil să poarte de grijă unui părinte bolnav cu un devotament care poate ajunge pînă la punctul în care ea ar renunța pentru totdeauna la ideea unei căsătorii. Deseori, ea va face bucuroasă aceste sacrificii datorită iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar dacă nu-i convine situația, puternicul ei simț al responsabilității și datoriei nu ți va permite să evadeze.
Așa că n-ai de ales. Resemnează-te să-ți flatezi soacra, sperînd că e o femeie grozavă, care merită complimentele. Nu discuta în contradictoriu despre politică cu tatăl ei și dacă chiar trebuie să-i critici frații și surorile ai grijă ca aceste critici să fie constructive, bazate pe o încredere sinceră în potențialul lor. în mod frecvent, Capricornii se trezesc împovărați cu rude bolnave sau aflate în nenorocire, iar nativa tipică nu va permite niciodată iubirii, oricît de puternice ar fi ea, să o facă să neglijeze aceste obligații. Ai face bine să planifici de la început astfel încît să aveți mereu o cameră sau două libere, pentru rudele aflat în vizită. Dar există și o parte bună. Vei avea o soție care se va purta cu blîndețe și considerație cu toți membrii familiei tale. Femeia din acest semn va înțelege dacă dai săptămînal părinților tăi o sumă fixă și probabil că va fi o bună prietenă pentru frații și surorile tale. E genul de fată pe care o iei acasă ca să-ți cunoască mama și mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradicție tipic masculin, o asemenea încurajare imediată îi poate face să dea înapoi. E întotdeauna mai plăcut să lupți împotriva obiecțiilor ridicate de părinți privind femeia iubită. Dar nu vei face decît să-ți calci pe inimă, căci mama ta are dreptate. Dacă e o saturniană tipică, această fată va fi o soție excepțională.
Căminul unei capricoarne arată mereu atît de impecabil fără ca tu s-o vezi făcînd vreun efort, încît ai zice că se ascund prin colțuri zîne micuțe și pitici care lucrează frenetic după miezul nopții ca să spele, să lustruiască să gătească și să facă ordine. Greșit! Ultimul loc unde te-ai putea aștepta să găsești asemenea creaturi imaginare ar fi pe lîngă un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn și credința fermă în date ferme exclude în mod normal orice înșelegere pentru lumea celor nevăzute. O nativă nu ar crede în spiriduși nici dacă unul i-ar dasa pe vîrful nasului. însă trebuie să fim corecți și să recunoaștem că, deși nu e o visătoare cu capul în nori sau o adeptă a misterelor oculte, o dată ce e în posia tuturor datelor concrete, această femeie e capabilă să vadă romantismul și poezia din cele mai obișnuite situații.
Vraja vîntului de nord nu îi este deloc străină, și nici nu e surdă la cîntecul argintiu al ploilor de primăvară. Muzica bună o tulbură profund și este o protectoare fascinată a aproape tuturor formelor de artă. Poate că are nevoie să vadă și să atingă vraja ca să creadă în ea. Un spiriduș ar avea mult mai multe șanse cu ea dacă ar veni și i-ar spune fără ocolișuri unde e ascunsă legendara oală cu aur, în loc să facă aluzii la asta în basme.
Deoarece venerază tradiția și are un profund respect pentru cei care au depășit obstacole uriașe pentru a atinge succesul, acestei native îi vine mai ușor să se emoționeze citind discursul de la Gettysburg decît să se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebunești care ți-a trecut prin cap. De fapt, ea e o adevărată romantică, cu o imaginație mult mai mare decît a acelor superficiali împrăștiați cu fantezii complet ireale. Fiecare fată de ianuarie are sufletul bîntuit de poezie, dar nu are prea multă înțelegere pentru poeții care flămînzesc prin mansarde neîncălzite. Ocupă-te de mîncare și chirie și abia apoi vezi-ți de visul tău, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigură-te că visul merită efortul. Din punctul ei de vedere, eșecul nu are nimic romantic sau magic.
E posibil să fii nevoit să-ți împarți soția saturniană cu diverse cauze. Ea va fi o luptătoare neobosită în favoarea celor săraci și lipsiți de apărare, dar va prefera să-și dezvăluie latura caritabilă în eforturi de grup și nu față de indivizi separați. Nativele acestei zodii sînt lidere înnăscute pentru organizațiile de femei.
Probabil că femeia din Capricorn va instila în cei mici respectul pentru calitate. îi va învăța să mănînce tot, să nu facă mofturi, să rabde situațiile neplăcute sau să renunțe la ce e prea neplăcut. Ei vor primi cele mai bune porții de mîncare și mama lor le va cumpăra pantofi de cea mai bună calitate. Pentru ea, a face economie nu înseamnă a cumpăra lucruri ieftine. va pretinde de la copii să fie respectuoși cu rudele și bătrînii și vor avea maniere impecabile. Nu vor fi răzgîiați și nici nu li se va permite să fie neascultători. Dacă îi faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca să ardă una la fund unuia dintre micii zurbagii și abia mai tîtziu va apuca să o citească. Poate că nu va fi prea încîntată de pupăturile lipicioase ale celor mici, dar există puține mame mai devotate decît capricoarna. Copiii ei o vor găsi întotdeauna dispusă să-i asculte cu atenție și respect. S-ar putea ca mama saturniană să fie cam severă și inflexibilă cînd ei vor trece prin diversele faze ale creșterii, dar îi va asculta fascinată cînd vor realiza ceva. Această femeie nu va fi niciodată prea ocupată ca să acorde progeniturilor atenția ei interesată. După ce copiii devin adolescenți, s-ar putea ca între ei și mama lor să se ridice cîteva bariere, căci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tinereții. în acea perioadă s-ar putea ca ea să aibă nevoie de ajutor ca să înțeleagă visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea să primească niște lecții dureroase pînă să învețe că nu le poate dicta cu cine să fie prieteni. Dar e suficient de inteligentă ca să se adapteze și să-și ascundă coarnele dacă își dă seama că va avea mai mult de pierdut decît de cîștigat.
Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibilă, soția ta nu se va prea farda. Multe dintre ele sînt alergice la farduri. Dar natura le-a răsplătit cu frumusețe naturală care n-are nevoie de artificii, și și-o vor păstra mult timp după ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri încîntătoare, trăsături ferme și ochi sclipitori la optzeci de ani și chiar mai mult.
Ajut-o cu răbdare pe capricoarna ta să-și depășească lipsa de încredere în propria persoană. Numai pentru că nu acceptă să se amăgească singură nu înseamnă că e lipsită de imaginație. încearcă vreo cîteva din visele ei practice și ai să fii uimit de cît sînt de plăcute. Probabil că încăpățînarea e unul dintre defectele ei, dar nu e o plîngăreață sau o cicălitoare agitată. Te va împinge spre succes, dar va fi tandră și devotată. în ciuda felului ei blînd, chiar modest de a fi, ea va ști exact cum să te joace pe degete. Dragostea ei are o bogăție profundă, mult mai durabilă decît iubirea pretențioasă, carbonizantă, sclipitoare a altor femei. Cine zice că această femeie nu crede în basme? Numai o saturniană poate privi adînc în ochii unui broscoi stîngaci și va vedea că e, de fapt un prinț deghizat. Mai mult decît atît! Dacă te însori cu ea nu vei rămîne niciodată fără șosete curate.
raul27
Postat pe 22 August 2008 15:00
pentru zodia rac nu ai vreun text k e super tare...plss
raluca_0102
Postat pe 14 Octombrie 2008 09:25
este cea mai adevarata caracterizare a unei femei capricorn.....eu sint capricorn si marturisesc ca tot ce am citit aici ma caracterizeaza......
coco6
Postat pe 21 Octombrie 2008 14:06
despre gemeni nu vrei sa ne spui... ar fi cu adevarat interesant pntru ca toate se cam potrivesc...
dana_deesse
Postat pe 21 Octombrie 2008 21:20
E super acest text ! O caracterizare excelenta a femeii din zodia capricornului ! Ar fi de folos pentru barbatii care si-au legat destinele cu femei din aceasta zodie ! Suntem tari ca piatra !


Un capricorn !
BLONDY75
Postat pe 23 Octombrie 2008 11:30
SUPER TARE !!!!.....am stat o jumatate de ceas in fata calculatorului sa citesc si a meritat!Eu sunt o CAPRICOARNA:) si m-am regasit intradevar in foarte multe ce au fost scrise aici!.....felicitari!intradevar interesant si f adevarat!
brasoveank
Postat pe 27 Octombrie 2008 16:20
foarte bine ,lucruri adevarate despre capricorn
bob
Postat pe 30 Octombrie 2008 09:58
Chiar ma simt si eu printre ele :)
Arwena
Postat pe 31 Octombrie 2008 15:24
SALUTARI TUTUROR!.. INVIT PE ACEASTA CALE DNELE SI DNII DIN CAPRICORN,LA INSCRIERE PE CAT MAI CURAND!
luminita07
Postat pe 9 Noiembrie 2008 23:35
Ocaracterizare lunga si completa a Zodiei Capricorn, cred ca mz stat 30-40 de minute cu ochii lipiti de monitor dar a ameritat ... e o descriere aprape perfecta.. m-am regasit cu totul in descriereea facuta.. eu sunt capricorn cu influente in sagetator...Super tare articolul
romanticul_pragmatic
Postat pe 10 Noiembrie 2008 11:32
Excelent...e zodia cea mai tare...evident,nu??suntem ambitioase si fidele:)ce v-ati putea dori mai mult?:)
greta
Postat pe 12 Noiembrie 2008 17:17
astia suntem noi capricornii,romantici,incapatanati,fideli ,ambitiosi si parinti exceptionali........
oto_otto2000
Postat pe 19 Noiembrie 2008 16:51
ea mai buna si completa caracterizare a capricornului.Sunt capricoarna si ma regasesc in tot. Dar ce recomandari se dau ptr.a gasi persoana (zodie) potrivita, sa accepte o capricoarna ?
papadia67
Postat pe 23 Noiembrie 2008 10:03
COMPATIBILITATI BUNE AVEM CU CEI DIN ACELASI SEMN DE PAMANT:TAURI SI FECIOARE ,PRECUM SI CU CEI DIN SEMNELE DE APA:RAC,SCORPION SI PESTI,SAU CU CEI CE AU ASCENDENT IN ACESTE SEMNE...MULT SUCCES!
luminita07
Postat pe 23 Noiembrie 2008 18:25
waw..frumoasa si complexa descriere despre zodia capricorn..sunt mandra ca am o asemenea zodie:D..de altfel m-am regasit si eu in multe carcteristici de aici:)
cr3tolina
Postat pe 26 Noiembrie 2008 01:00
Dragilor,de saptamana aceasta intra in zodia noastra Planeta Pluton (planeta mortii,dar si a renasterii)pt timp de 14 ani!...poate fi benefica sau nu ,in fct de horoscopul personal...deci:atentie!(Urania)....
luminita07
Postat pe 26 Noiembrie 2008 15:46
Sunt tare curioasa ce ne rezerva anul viitor capricornilor. Eu sunt capricorn si am avut un an foarte agitat. Inchei anul tot asa si-l incep in acelasi ritm, dar cum capricornii sunt tari sper sa fac fata din nou. Dar am pierdut un taur drag, drag de tot si sper sa-si revina repede din suferinta !!
Daca cineva stie cum va fi anul urmator sa posteze stirile pe forum.
O zi buna va doresc !!
papadia67
Postat pe 5 Decembrie 2008 11:37
si eu dar as vrea sa fie cat mai frumos

Postat pe 19 Decembrie 2008 12:56
zodia capricon este cea mai frumoasa zodie

Postat pe 19 Decembrie 2008 13:00
muzica mea preferata este muzicile straine cum ar fi zisa de sachira si mai multe dar va spun cum se numesc something new si bop to the top si altele

Postat pe 19 Decembrie 2008 13:09

Postat pe 19 Decembrie 2008 13:13
Ceva nou...??pe 2009?
greta
Postat pe 19 Decembrie 2008 22:18
mdea...oamenii mereu si-au creat iluzii,ca sa scape de realitatea cruda (nestiuta)a vietii....frica de necunoscut ne-a determinat sa creem tot felul de religii,formule zodiacale,fantome,spiridusi,si alte manipulari ale mintii noastre(netul-chatul,situl,forumul,blogul,messengerul
-daca in loc de capricorn,am fi pus titlul altei zodii,respectivii s-ar fi regasit in ea...
-eu sunt capricorn,ma regasesc in descrierea respectiva,dar nu in totalitate...ma regasesc si in alte zodii...
-asupra corpului uman actioneaza foarte multe energii,forte,vazute si nevazute,cunoscute si necunoscute inca...suntem asemanatori ,dar diferiti chiar si din aceiasi zodie
cautator_de_iubire
Postat pe 20 Decembrie 2008 14:11
Hmmm...eu sunt un capricorn tipic...ma regasesc aproape perfect in descrierea de mai sus:)spune sincer...ce nu ti-a placut la articol?
greta
Postat pe 20 Decembrie 2008 19:01
Mai bine fii sincera si spune: Si pe tine te-a inselat barbatul, de ai ajuns Capricorn?Ca noi, de cate ori ii inselam, ei ajung tauri.
Ioana007
Postat pe 21 Decembrie 2008 09:06
si eu sunt tot capricorn,si vreau sa zic ca aproape tot ce scrie acolo se potriveste,bineinteles acum tine si de caracterul fiecaruia,educatia...dar in mare e ok:D
issa
Postat pe 23 Decembrie 2008 01:22
Sant capricorn si ma regasesc in descriere.Sant mandra de zodia mea n-as fi vrut sa fiu altceva.
draghinescu
Postat pe 23 Decembrie 2008 22:51
Nu m-a inselat...nimeni niciodata...pe cand tu pari cam frustrata...carcotim,carcotim...e amuzant:))))
greta
Postat pe 24 Decembrie 2008 01:02
Da asa este,zodiacul este corect.Eu iubesc o ,,caprita'',si este perfect asa cum este descrisa!!!
TEODORRD
Postat pe 24 Decembrie 2008 12:15
Tuturor purtatoarelor de coarne, si de barba, sarbatori fericite.
Ioana007
Postat pe 24 Decembrie 2008 15:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Barbatul Rac 457 De la: babyramonik 26 Februarie 2018 13:39
berbec cu ascendent in scorpion 14 De la: garbo_472671 7 Martie 2018 10:17
Despre zodia FECIOAREI ? 4 De la: garbo_472671 7 Martie 2018 12:58
A murit Michael Jackson 26 De la: micabis 27 Iunie 2009 17:56
Barbatul VARSATOR 38 De la: garbo_493614 17 Octombrie 2018 13:33
Setari Cookie-uri