oligospermie grava-sterilitate conjugala

Buna ziua,
As dori sa aflu raspunsul la mai multe intrebari, asta daca se poate (stiu ca sunt multe!!!):

Am 35 de ani, sotul meu 34. De trei ani incercam sa avem un copil. Saptamana aceasta am fost diagnosticati cu sterilitate conjugala. In urma analizelor facute de sotul meu (spermograma) s-a ajuns la diagnosticul de oligospermie grava. M-am documentat si am aflat unele informatii despre oligospermie. Insa, ma intereseaza sa stiu:
Oligospermia este tratabila?
In cat timp se poate trata asa ceva?
Care este tratamentul clasic pentru oligospermia grava?
Sotul meu trebuie sa fie trat de un medic endocrinolog sau sa cautam o clinica de fertilizare in tara?
Ce clinica care trateaza asa ceva sau medic imi recomandati in jud. Bihor?
In final, vom mai putea avea copii?

Se mai afla careva de pe forum in aceasta situatie? Ma puteti ajuta, macar cu sfaturi. Deocamdata sotul meu e destul de linistit, poate ... prea linistit.
Va multumesc,
lady33
Postat pe 1 August 2008 10:23
draga lady, inteleg prin ce treci. oarecum. penru ca eu nu m-am confruntat cu asa ceva, dar sora mea a avut probleme mari. toti doctorii le spuneau sa nceapa procedura de adoptie sau sa faca FIV cu sperma de la donator. dar ei nu s-au lasat descurajati si au mai incercat.
te sfatuiesc sa te adresezi si altor laboratoare, daca nu ai facut-o deja, adica nu te baza pe rezultatele de la un singur laborator. este posibil sa greseasca. din cate stiu de la sora mea, aprecierile de genul "oligospermie" se fac la ohi. adica dr. pune sperma la microscop si se ita la spermatozoizi api aprciaza el cam cat la suta sunt mobili, cam cat la suta au forma normala, cam cati or fi in cantitatea respectiva de sperma. nu sta nimeni s anumere 2 milioane de bucati, iti dai seama.
nu stiu, asa spune sora mea, acum nu stiu ce sa zic. daca gresesc nu imi sariti la gat.
si sa stii ca chiar si cu oligospermia aia exisat tratamente.
incearca sa citesti aici:

http://mamici.flu.ro/articole/Preconceptie/Infertilitatea_masculina.html

succes!
andreea_baby
Postat pe 1 August 2008 12:10
vreau sa stiu si eu unde poate face prietenul meu o spermograma.multumessc anticipat si astept raspunsuri de la voi.
crys
Postat pe 7 August 2008 17:22
Spermograma se poate face la orice laborator de analize medicale. Pretul difera de la laborator la laborator, iar rezultatele se dau in 40 de minute (uneori se dau si de pe o zi pe alta).

Sa fii (fiti)pregatita (pregatiti) pentru orice rezultat. Succes.
Eu tocmai am aflat ca sotul meu este steril.Ne-a mai ramas "la indemana" inseminarea artificiala sau ... fecundarea in vitro.
lady33
Postat pe 8 August 2008 18:48
multumesc frumos pentru raspuns,sa-ti dea d-zeu bebelusul mult dorit si eu imi doresc mult de tot un copilas al meu si al sotului meu.incercam de cativa ani si sper ca suntem alaturi unul de celalat orice raspuns o sa primim de la laborator.
crys
Postat pe 11 August 2008 11:26
draga crys, sotul meu a facut una si iti pot spune ca a dus mostra de sperma la laboratorul cabinetului de ginecologie unde ma consultam eu. medicul ginecolog i-a dat un recipient si asta a fost tot. intreaba-ti ginecologul, daca nu cumva ati rezolvat deja problema. la laboratorul cu care colaboreaza el iti face si analiza spermei pt sotul tau. presupun ca ai urmat un tratament de fertilitate...spune-mi, tu cat te-ai ingrasat? eu am pus in 6 luni 12 kg....ooof! si copii tot nu avem... inca!
bichon
Postat pe 11 Septembrie 2008 15:50
Buna,desi vine cam tarziu raspunsul meu..simt nevoia sa te linistesc....Acum 11 ani sotul meu a avut acelasi diagnostic.Eu urmasem mai multe tratamente de sterilitate din care reiesea ca eu..POT.Asa ca ...am urmat impreuna un tratament..(nu mai stiu cum se cheama)dar in perioade diferite ale ciclului menstrual pana cand ni s-au suprapus perioadele si l-am intrerupt.Dupa 3 luni am obtinut sarcina (prima si ultima ca dupa aceea n-am mai ramas niciodata si nici tratament n-am mai facut)iar acum am un baiat de 10ani de care sunt foarte mandra si pe care il cresc singura ptr ca intre timp am divortat...dar asta e alta poveste.
Iti doresc mult succes !! eu aveam 34 de ani atunci...
lungugeorget
Postat pe 13 Decembrie 2008 10:25
sal.si eu si sotul meu am incecat inca din aprilie sa avem un copil dar spre surprinderea mea nu am ramas insarcinata.la incput nu m-am ingrijorat iar acum de 2 luni mi-am facut niste teste si nu mi-a iesit nimic. ma gandesc ca ar putea chiar sotul meu sa aiba o problemael nu si-a facut nici un test inca...
ioanaionele
Postat pe 13 Decembrie 2008 13:12
Pt lungugeorget
Mai stii cumva ce tratament anume ati urmat? Unde ati urmat tratamentul (ma refer in ce oras - se poate oriunde? - la ce doctor anume - ginecolog, urolog ... ).
Cum a reactionat sotul tau atunci; l-ai convins usor sa mearga la medic si sa urmeze acel tratament?

Scuza-ma daca sunt prea insistenta, dar ... mi-ai dat o speranta. Sper ca nu ti-am "trezit" sentimente neplacute. Trecand peste toate problemele care le-ai avut, cred ca acum esti fericita fiindca ti-ai indeplinit visul. Nimic nu e mai pretios decat un copil.
lady33
Postat pe 14 Decembrie 2008 11:34
Imi pare f rau pt voi ca nu puteti sa faceti copii, eu nu am aceasta problema dar ca sfat eu as dorii sa va spun sa mergeti la Cluj acolo sunt atatea cabinete si sigur va ajuta cineva. Am o prietena care umbla acolo si a fost f multumita de rezultate , la noi in SM i-a spus doar baliverne dar la Cj i-au spus numai lucuri bune si ce trebuie sa faca, o sa incer ca obtin un Nr de tel si un Nume sper sa va ajute . Sanatate si noroc la facut copii.
malanca_mirela
Postat pe 14 Ianuarie 2009 10:27
Si eu vreau sa-ti spun ca noi am facut analizele la maternitatea giulesti in 2002 iar diagnosticul pt sot a fost oligoasteno terato spermie, adiva varza la orice capitol...

Ce sa mai am fost terminati, i-a dat tratament, dar norocul ca in acelasi timp cu el eu facusem si o histerosalpingo grafie, iar in ziua a 14-a a ciclului menstrual am avut planificatul contact sexual si in doua saptamani testul de sarcina era .....pozitiv!!!
Asa ca mai incercati si la alt laborator....
Doctorita care nea facut spermograma ne-a zis cand am sunta-o ....." doamna sigur l-ati facut cu sotul?.....no comment
dar la cat de fericita eram nu a mai contat o mojicie in plus din partea lor ca medici....
asa ca succes
iar povestea noastra a continuat cu inca un copilas dupa doia ani de la momentul analizei!!
tomy
Postat pe 18 Februarie 2009 18:14
Cel mai bun remediu pentru a ramane insarcinata e sa te culci cu mine, nu o data, ci pana vei ramane... cu mine.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Postat pe 27 Martie 2009 13:26


Sa-ti ajute 718, ca ai mare nevoie...!
Ella34
Postat pe 27 Martie 2009 13:31
Draga lungugeorget, am descoperit mesajul tau abia acum. Nu stiu in ce masura imi mai poti raspunde, dar m-as bucura tare mult daca mi-ai putea da mai multe detalii vis-a-vis de tratamentul pe care l-ati urmat tu si fostul tau sot pentru combaterea infertilitatii. Si noi ne confruntam cu aceleasi probleme, adica eu POT, el insa NU...multumesc mult! Si multa sanatate!
PisicaMiau
Postat pe 6 Mai 2009 17:53
Draga TF_, cum pot obtine aceste produse de care spui.. Transfer etc.? Compania asta 4Life Research activeaza si in Ro? Cum as putea intra in posesia lor? Si cine i le-a recomandat amicului tau? E nevoie de o prescriptie medicala sau pot fi ingurgitate de oricine? Ai idee si cat ar costa? Mersi mult anticipat!
PisicaMiau
Postat pe 6 Mai 2009 18:30
mai!!!!...fata chiar avea o pb...si...unii...se rup in bashini!!!
netu`...e bun si el dar...educatia...cred ca tre` sa primeze in relatia de...sicializare!!!
iar daca unii...san cabotini...e meritu` lor!!!
sau...poate ca sant persoane care...cauta relatii pe aici!!!
e pb lor...insa...tot tre sa dai dovada ca ai ceva in cap!!!
ovidiu42
Postat pe 6 Mai 2009 19:09
Multumesc pentru raspuns. Nu observasem adresa web site-ului din mesajul tau anterior. Sigur, acum lucrurile sunt clare. Numai bine!
PisicaMiau
Postat pe 9 Mai 2009 00:50
La 25 ani am constatat ca nu am ramas niciodata inarcinata, desi eram casatorita de 2 ani. am urmat diverse tratamente, pentru mine,La 27 ani si-a facut sotul spermograma, acelasi trezultat: oligospermie. Am mers la Bucuresti, la dl. dr. GHEORGHE SOARE (la cabinetul particulat, unde exista si posibilitatea sa ti se faca pe loc, spermograma) - Medic primar endocrinologie, andrologie, sexologie Institutul de endocrinologie "C.I. Parhon" dar si Homeopatie.

Aici, i s-a refacut pe loc spermograma (au si laborator), ne-a analizat din cap pana in picioare si ne-a dat un tratament homeopat (impreuna) dar si alopat (sotul) - cateva injectii.

Urma sa ne revedem cu dl. doctor peste 6 luni, in caz ca nu s-ar fi rezolvat problema. In a sasea luna, inainte de a ma programa am ramas insarcinata. Am un superb baietel de 11 ani, la care ma uit ca la SOARE si din cand in cand ii zic GHEORGHE.

Mult SUCCES !!
nicnic
Postat pe 9 Mai 2009 08:46
De la: nicgaidamut, la data 2009-05-09 08:46:19La 25 ani am constatat ca nu am ramas niciodata inarcinata, desi eram casatorita de 2 ani. am urmat diverse tratamente, pentru mine,La 27 ani si-a facut sotul spermograma, acelasi trezultat: oligospermie. Am mers la Bucuresti, la dl. dr. GHEORGHE SOARE (la cabinetul particulat, unde exista si posibilitatea sa ti se faca pe loc, spermograma) - Medic primar endocrinologie, andrologie, sexologie Institutul de endocrinologie "C.I. Parhon" dar si Homeopatie.

Aici, i s-a refacut pe loc spermograma (au si laborator), ne-a analizat din cap pana in picioare si ne-a dat un tratament homeopat (impreuna) dar si alopat (sotul) - cateva injectii.

Urma sa ne revedem cu dl. doctor peste 6 luni, in caz ca nu s-ar fi rezolvat problema. In a sasea luna, inainte de a ma programa am ramas insarcinata. Am un superb baietel de 11 ani, la care ma uit ca la SOARE si din cand in cand ii zic GHEORGHE.

Mult SUCCES !!
Din pacate Domnul doctor Soare Gheorghe nu mai este printre noi de 3 ani,Dumnezeu sa-l odihneasca.Insa va puteti adresa cu incredere fiului sau,Domnul doctor Soare Cosmin. www.sexologie.ro
TF_
Postat pe 9 Mai 2009 13:23
Draga mea, si eu ma confrunt cu aproape aceeasi situatie.In 1 rand ce inseamna la tine oligospermie severa ,fii mai detaliata.Sotul meu are acum de la oligoteratozoospermie doar teratozoospermie avand la 1 spermograma doar 5 milioane.acum dupa 4 luni e aproape k,dupa ce nu a mai fumat, aincercat sa nu se mai strseze si a luat Zn, Sn, branca ursului,Caritin,B12,tribulus terestis,napraznic.trebuie sa speri ,dar sa nu mai astepti si sa faci ceva.Du-te in Ungaria e mai ieftin la clinicile de fertilitate sau la Cj,eu merg la Polisano Sibiu si vine permanent 1 prof.din Austria.Si sucuri naturale!Fii optimista si cu multa rabdare
larisadudciuc
Postat pe 9 Mai 2009 15:03
NU AM STIUT, DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !!

nicnic
Postat pe 9 Mai 2009 16:48
Nu este nicio problema...Dupa un diagnostic similar am obtinut prin tratament un baiat de toata frumusetea..Acum are 10 ani.Nu e nici un capat de tara..face tratament (noua nu l=a prescris chiar ginecologul care ma trimisese cu sotul la analize} si dupa 3-4 luni de luat pilulule..si eu si sotul (dar in perioade diferite ale lunii) am ramas insarcinata..Asa ca...succes !!
lungugeorget
Postat pe 11 Mai 2009 10:56
Dragelor, sunteti foarte dragute si e bine sa intretineti comunicarea. Dar NU MAI ARUNCATI BANII pe medicamente fara sa stiti exact ce tratament se potriveste in fiecare caz in parte! Va doresc tuturor sa faceti copii frumosi si sanatosi, dar MEDICUL e cel care hotaraste de la o situatie la alta. Cineva a nimerit bine cu 4life, dar in alta situatie poate fi apa de ploaie.
Cu toate rezultatele sotului si sotiei, facute eventual la 2 labor., asa cum zicea cineva. Cautati cel mai bun ginecolog din orasul vostru. In Bucuresti (parca) si Timisoara (sigur)se face fertilizare in vitro, la nevoie. Dar pana atunci pot fi multe solutii. Urolog specializat in masculin (desi, orice urolog stie, poate doar nu-si dau interesul toti). La Cj, prof dr Mihai Lucan - capacitate. Bucuresti - scrie mai sus, la Fundeni, dr. voinea.
Succes! Si nu uitati, e bine ca ambii soti sa faca de 2 ori analizele. Stiu persoane care s-au chinuit 5 ani si au reusit.
anca16
Postat pe 12 Mai 2009 01:32
De la: anca16, la data 2009-05-12 01:32:03Dragelor, sunteti foarte dragute si e bine sa intretineti comunicarea. Dar NU MAI ARUNCATI BANII pe medicamente fara sa stiti exact ce tratament se potriveste in fiecare caz in parte! Va doresc tuturor sa faceti copii frumosi si sanatosi, dar MEDICUL e cel care hotaraste de la o situatie la alta. Cineva a nimerit bine cu 4life, dar in alta situatie poate fi apa de ploaie.
Cu toate rezultatele sotului si sotiei, facute eventual la 2 labor., asa cum zicea cineva. Cautati cel mai bun ginecolog din orasul vostru. In Bucuresti (parca) si Timisoara (sigur)se face fertilizare in vitro, la nevoie. Dar pana atunci pot fi multe solutii. Urolog specializat in masculin (desi, orice urolog stie, poate doar nu-si dau interesul toti). La Cj, prof dr Mihai Lucan - capacitate. Bucuresti - scrie mai sus, la Fundeni, dr. voinea.
Succes! Si nu uitati, e bine ca ambii soti sa faca de 2 ori analizele. Stiu persoane care s-au chinuit 5 ani si au reusit.
si ce bine a nimerit acel cineva cu 4Life...iti dai seama,dupa 4 ani de alte diverse tratamente fara niciun efect pozitiv,ce mare bucurie a fost atunci cand acel cuplu a aflat marea veste !!!
TF_
Postat pe 12 Mai 2009 22:52
buna.eu am 33 de ani si am aproape 14 de casnicie sotul meu are 39 si nu am ramas niciodata insarcinata.la inceput nu dai importanta ti se pare ca ai toata viata inainte .dar de 5-6 ani orologiul biologic a inceput sa ticaie .atunci am observat ca la mine minunea nu se producea si nu folosisem niciodata nici o masura de protectie
sa nu mai lungesc vb acum un an am inceput controale analize plimbari de la un doctor la altul
am descoperit ca problema era la sotul meu oligospermie f putin spermatozoizi dintre care f putini normali dar de mobilitate f scazuta
.iau prescis tratament cu integratori si hormoni dar schimbarea nu a fost optimista.raspunsul specialistului inseminare in vitro nimic mai mult sau doar o minune.asa ca sper ca in februarie la anul sa am norocul de reusita in tara stiu ca era un centru bun la cluj daca nu gresesc cele mai cunoscute centre de succes sint la milano si in barcelona bafta
pica33
Postat pe 15 Mai 2009 22:53
De la: pica33, la data 2009-05-15 22:53:42buna.eu am 33 de ani si am aproape 14 de casnicie sotul meu are 39 si nu am ramas niciodata insarcinata.la inceput nu dai importanta ti se pare ca ai toata viata inainte .dar de 5-6 ani orologiul biologic a inceput sa ticaie .atunci am observat ca la mine minunea nu se producea si nu folosisem niciodata nici o masura de protectie
sa nu mai lungesc vb acum un an am inceput controale analize plimbari de la un doctor la altul
am descoperit ca problema era la sotul meu oligospermie f putin spermatozoizi dintre care f putini normali dar de mobilitate f scazuta
.iau prescis tratament cu integratori si hormoni dar schimbarea nu a fost optimista.raspunsul specialistului inseminare in vitro nimic mai mult sau doar o minune.asa ca sper ca in februarie la anul sa am norocul de reusita in tara stiu ca era un centru bun la cluj daca nu gresesc cele mai cunoscute centre de succes sint la milano si in barcelona bafta
un caz similar al unui cuplu din bucuresti,care dupa 4 ani de diverse tratamente fara niciun rezultat si-au rezulvat problema cu 2 produse naturale dupa o cura de aproape 5 luni.Acum au deja un baietel de 2 luni jumatate sanatos tun !!!
TF_
Postat pe 16 Mai 2009 16:36
imi poti spune care sint cele doua produse minune? o alta incercare in plus nu strica.multumesc anticipat
pica33
Postat pe 18 Mai 2009 16:21
fructele de culoare rosie am inteles ca ajuta si ele la fertilitate
pica33
Postat pe 18 Mai 2009 17:54
De la: pica33, la data 2009-05-18 16:21:34imi poti spune care sint cele doua produse minune? o alta incercare in plus nu strica.multumesc anticipat
Produsele se numesc TRANSFER FACTOR MalePro si TRANSFER FACTOR PLUS...primul este creeat special pentru a sistine sanatatea aparatului reproducator masculin,iar al 2-lea este un produs care poate stimula activitatea sistemului imunitar cu peste 437% in acest fel propriul sistem imunitar poate lupta si distruge orice tip de bacterii,virusuri sau ciuperci parazite cu care am putea fi infectati.Acel doomn despre care eu faceam referire ca si-a rezolvat problemele cu aceste produse avea tot oligospermie severa( sub 2 milioane spermatozoizi/ml si mobilitate extrem de redusa) din cauza stress-ului si a unui virus pe care al purta de mult timp in organism si care atunci cand sistemul imunitar era putin slabit,virusul isi facea de cap.Acest domn dupa o cura de numai 4 luni cu aceste 2 produse si-a vazut visul de a putea avea un copil,dat fiind faptul ca se chinuia sa trateze aceasta oligospermie de peste 4 ani,mergand la 3 medici recunoscuti ca fiind buni profesionisti,timp in care a facut analiza spermei din 3 in 3 luni plus diverse scheme de tratament si nu sa vazut nicio imbunatatire.Daca sunteti interesati de ingredientele acestor produse sa va puteti informa temeinic asupra lor,imi puteti lasa o adresa de mail unde vi le pot trimite.
TF_
Postat pe 19 Mai 2009 21:20
De la: TF_, la data 2009-05-19 21:20:19
De la: pica33, la data 2009-05-18 16:21:34imi poti spune care sint cele doua produse minune? o alta incercare in plus nu strica.multumesc anticipat
Produsele se numesc TRANSFER FACTOR MalePro si TRANSFER FACTOR PLUS...primul este creeat special pentru a sistine sanatatea aparatului reproducator masculin,iar al 2-lea este un produs care poate stimula activitatea sistemului imunitar cu peste 437% in acest fel propriul sistem imunitar poate lupta si distruge orice tip de bacterii,virusuri sau ciuperci parazite cu care am putea fi infectati.Acel doomn despre care eu faceam referire ca si-a rezolvat problemele cu aceste produse avea tot oligospermie severa( sub 2 milioane spermatozoizi/ml si mobilitate extrem de redusa) din cauza stress-ului si a unui virus pe care al purta de mult timp in organism si care atunci cand sistemul imunitar era putin slabit,virusul isi facea de cap.Acest domn dupa o cura de numai 4 luni cu aceste 2 produse si-a vazut visul de a putea avea un copil,dat fiind faptul ca se chinuia sa trateze aceasta oligospermie de peste 4 ani,mergand la 3 medici recunoscuti ca fiind buni profesionisti,timp in care a facut analiza spermei din 3 in 3 luni plus diverse scheme de tratament si nu sa vazut nicio imbunatatire.Daca sunteti interesati de ingredientele acestor produse sa va puteti informa temeinic asupra lor,imi puteti lasa o adresa de mail unde vi le pot trimite.
codreanup@yahoo.com multumesc pentru raspuns chiar sint interesata as vrea sa cunosc
mai mult de aceste medicamente la noi problema este de alta natura i-au gasit ceva la testicole asteptam rezultatele noilor analize deci inca nu stiu motivul real al problemei dar nu strica sa ma documentez
pica33
Postat pe 21 Mai 2009 16:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pregnyl 5000 ui 2 De la: nn_oana 22 August 2011 15:11
eliminarea sarcinii oprite in evolitie 12 De la: nyko_naty 5 Februarie 2018 22:56
vreau sa ma casatoresc cu un barbat care stie ce inseamna ,,,a iubi,,, 62 De la: garbo_495234 14 Decembrie 2018 00:41
mama surogat 1 De la: garbo097541 4 Februarie 2010 12:39
oligospermie grava-sterilitate conjugala 117 De la: lady33 9 Aprilie 2015 16:02
Setari Cookie-uri