Incredere

Buna ziua ! M-am hotarat cu greu sa cer ajutor , de regula incerc sa rezolv o problema tinand cont de circumstante , de suflet , de..mai multe !
Pe scurt : daca afli dupa cateva luni ca omul caruia te-ai daruit cu toata fiinta ta , are alt nume decat cel pe care tu il stii , are alta varsta si..legi de faptul ca nu ti-a dat niciodata numarul de telefon de acasa , ce poti sa crezi ? ce poti sa faci ? cum poti sa intelegi si cum poti depasi momentul ? Simt ca mi-a zdruncinat nu numai incredera in el , ci si in oameni , in general , si asta ma sperie foarte mult !
Sigur..povestea ar fi lunga , dar as vrea un raspuns ..strict la intrebarea mea .
Multumesc !
llussel
Postat pe 28 Mai 2008 11:19
Cand un om isi ascunde numele, varsta si alte asemenea, nu sunt decat doua variante: 1. te-a mintit doar ca sa te aiba, deci e un nenorocit pe care e mai bine sa-l lasi in urma. 2. te-a mintit pentru ca a crezut ca altfel nu-l vei accepta, dorindu-si o relatie serioasa si gandindu-se ca va drege el busuiocul atunci cand vei afla. In acest caz, pentru el era mai important ca relatia sa inceapa, "sa-l bagi in seama", sa ajungi sa-l cunosti, astfel incat sa-ti dai seama pe parcurs ca daca te-a mintit la inceput a fost doar pentru ca nu a gasit alt mijloc de a te cuceri.
Doar tu poti sa-ti dai seama care dintre cele doua variante este cea corecta, dupa cum a decurs relatia voastra. A fost alaturi de tine cand ai avut probleme sau te-a lasat balta sub varii pretexte cand aveai nevoie de el? Face planuri de viitor pentru amandoi sau pretinde ca tot ce conteaza e ziua de azi? Iti ofera afectiune sau a inceput sa fie nepasator?
Nu te amari si nu-ti pierde increderea in oameni, chiar daca e doar un profitor. Este foarte adevarat ca sunt multi barbati tampiti, dar regula nu se aplica la toti....
iridriel
Postat pe 29 Mai 2008 08:15
Multumesc pt sfat ! Sigur , am primit un raspuns de la el..mai mult sau mai putin credibil ; ideea e ca pe mine ma framanta multe intrebari la care mi-e teama sa-mi raspund si poate as fi si subiectiva ; am aproape 40 de ani si ma consider o femeie cerebrala ; am trecut prin multe si minciuna este cea care ma deranjeaza cel mai tare ! am convenit de la inceput ca suntem sinceri ; doar ca eu..a trebuit sa vin''toata''..in relatia asta , iar el..''atat cat pot'' !
A iubit ani de zile o femeie , a lasat o familie si copilul pt ea , imi spunea ca , posibil , niciodata nu va mai iubi si ca o relatie intre un barbat si o femeie poate tine o viata doar prin respect si ajutor , nu trebuie sa existe iubire ; asta ma face sa ma inchid in mine , pt ca mereu si mereu , obsedant chiar am in minte'' pe EA a iubit-o , chiar daca s-a purtat infiorator de urat cu el m pe mine nu ma va iubi niciodata''
de-aici pornesc multe din discutiile noastre !
Eu nu mai am 20 de ani , am fost ranita de mojicia unora si nu cred ca mai am timp sau disponibilitatea sa suport altele in plus; pe de alta parte..nu stiu unde duce relatia cu acest om ; se poarta frumos cu mine , e cald cand suntem impreuna , e atent , dar nu exista nici o zi in care sa nu vorbeasca despre femeia care i-a mutilat sufletul ;
acum intreb: eu ce sa fac ? simt ca e barbatul la care am visat toata viata , dar , oare , trecutul lui , frustrarile acumulate ..faptul ca mereu vorbeste despre acea femeie (sigur , nu laudativ ! ), faptul ca mereu face comparatii..asta nu poate distruge si putinul asta care e ? Am fost si sunt dispusa sa acord timp , dar , oare , nu e un timp pierdut ? Oare..nu e o batalie pierduta ..de la inceput ? Ce sa fac ?!
llussel
Postat pe 30 Mai 2008 10:11
exista un obiect de plastic numit BI dupa care citim datele personale! Este imposibil sa nu ai acces la asa ceva daca ati trecut pragul la a face dragoste. Exista prieteni sau cunostinte la care poti sa apelezi cu o intrebare. Exsita ochiul tau, varsta nu poate fi ascunsa, mai ales in zonele intime! Si exista si alti barbati care pot iubi si alte femei!
Bogdan38
Postat pe 18 Iunie 2008 12:23
mai fato, cauta pe altul. lasa-l, nu ai ce obtine de la asta, nici ajutor, nici prietenie, iar despre dragoste... ai vazut si tu. ia spune-i ca ti-ai gasit pe altul, care te adora si te-a cerut de nevasta si prin urmare sa te lase in pace. ia sa vedem cum reactioneaza! poate se hotaraste sa lase trecutul in urma?
carmenbucinschi
Postat pe 3 Iulie 2008 01:44
dupa parerea mea, daca tine la tine, daca te respecta, chiar daca se gandeste obsedant la acea femeie, nu trebuie sa o pomeneasca in fata ta
nu cred ca merita sa iti pierzi timpul cu el
si daca ar fi numai timp de pierdut..........
dalia_moldovan
Postat pe 7 Iulie 2008 18:26
ilussel, din experienta mea, cand un barbat o injura zi dupa zi pe fosta, desi relatia cu actuala merge bine, e pentru ca inca o iubeste pe fosta. face eforturi zilnic sa se monteze impotriva ei, mai ales daca a fost parasit de respectiva, pentru ca e cumplit sa accepte ca nu a fost destul de bun. cu siguranta, daca tipa i-ar face din nou loc in viata ei, tu ai fi istorie instant.
am auzit multe injuraturi la adresa celeilalte, nu stiam ce sa mai fac pentru a-i arata lui romeo al meu ca sunt si femei in care se poate avea incredere. am suportat deversarea de frustrari in speranta ca foarte curand se va transforma intr-un val de cuvinte iubitoare la adresa mea, ca va trai in prezent si nu in trecut.
rezultatul nu a fost pe masura iubirii mele: am descoperit ca minunatul de el continua sa tina legatura cu respectiva si nu pentru a-i spune ce-mi auzeau mie urechile.
draga mea, renunta. daca barbatul de langa tine nu-ti face viata mai buna, la ce bun sa stai cu el? stresul pe care ti-l aduce e foarte mare, se vede asta. e pacat sa continui asa, cand ai putea intalni curand pe altcineva, care sa te aprecieze
iridriel
Postat pe 8 Iulie 2008 15:58
Draga mea, si eu am 40 de ani,si eu ca si tine am avut incredere in barbatul pe care-l iubesc, dar s-a dovedit ca-n cei 13 ani de casnicie lui nu i-a fost gandul decat la aventura. Avem doi copii, unul de 17 ani si unul de 10 ani,copii tare buni,iubitori si intelegatori. El, cel care trebuia conform juramintelor din fata altarului, sa ne fie aproape la bine si la greu, ne-a parasit de .... nu mai stiu cate ori pana acum si de fiecare data, pleaca cu alte bagaje( nemaiaducand inapoi ce luase anterior, datorita faptului ca" e munca mea"). De fiecare data dupa ce sta o perioada plecat, plange si-mi cere ajutorul vrea inapoi. Nu stie ce se intampla cu el. Nici mie nu mi-a spus tot despre el( nu-si mai aduce aminte nimic din copilarie, nu are prieteni, nu tine legatura cu rudele. De cate ori deschidem discutia despre motivul/vele plecarii, uimita constat ca e altul mereu(vis-a-vis de acelasi moment al plecarii). Daca imi permiti un sfat.......... Cel ce te-a mintit odata o v-a face mereu........ Cand iubesti cu sufletul, indiferent de ce urmeaza fii sincer, minciuna are picioare scurte, si intr-o relatie DOARE, DOARE RAU.Fugi mancand pamantul de relatia asta , pornita cu minciuni. Cum e posibil sa iubesti si sa nu-ti spui numele. Ce era de ascuns?Ce frumos suna numele tau rostit de persoana iubita!!!!!!!!!!!! nu uita , mai bine te doare "putin" acum de cat o relatir pornita cu minciuni.
PUI_DRAG
Postat pe 18 Iulie 2008 08:25
Dupa doua casatorii nereusite, Suzuki, a ajuns in fata altarului cu a treia nevasta.Cand taica Popa, a inceput sa-i spuna femeii:
-Juri sa-ti inseli barbatul, sa-l minti, sa bati la el ca la fasole, ori de cate ori nu te asculta?-femeia a rostit cu o voce plina de timiditate:
-Parinte, nu te supara, dar in carte nu scrie altfel?
-Ba scrie, dar Suzuki mi-a spus sa iti zic astfel.Nu mai spun, ca mi-a dat si bani ca sa termin de reparat acoperisul bisericii.
-Ce zici in apararea ta Suzuki?-s-a intors manioasa femeia spre viitorul ei sot.
-Draga mea, nu trebuie sa te superi.Toate sotiile mele care au venit in fata altarului, au jurat asa cum trebuie, dar niciuna nu s-a tinut de cuvant.Asa ca vreau ca si tu sa faci acelasi lucru.
-Dar este valabil si pentru barbati, nu?- a intrebat sora miresei, care era domnisoara de onoare.

Postat pe 20 Iulie 2008 07:06
Draga Stefana, eu cred ca daca iei o foaie si-un creion si notezi tot ce-ti spune sotul tau cand aveti acele discutii, o sa ai in curand editie completa a motivelor . Nu ca ti-ar folosi la prea mult!...sau mai stii?
blanca
Postat pe 20 Iulie 2008 10:59
Legat de oamenii langa care alegem sa traim Cineva(cred ca stiti cine) a spus o vorba tare inteleapta: Nu te iubesc pt ce esti ci pt ceea ce sunt cand sunt alaturi de tine.
blanca
Postat pe 20 Iulie 2008 11:03
Ce faci draga Mielutza, cu colega ta?O pui sa dea extemporal?

Postat pe 20 Iulie 2008 16:03
De ce nu?? Puse pe hartie faptele mereu sunt mai clare!!
blanca
Postat pe 21 Iulie 2008 10:55
Draga mea, mielutza, inainte de a pune pe hartie, m-am uitat in sufletul meu. Contabilitatea nu are ce cauta in dragoste, in iubire, in sperante si in vise.
Daca as sta sa scriu pe hartie s-ar putea sa realizez ca am pierdut 13 ani din viata. Te intreb eu: ce fac cu hartia cand eu il iubesc cu toata fiinta? Cum ii fac pe copii sa-l ierte? Asta ma roaga acum. S-ar intoarece ( a constatat ca pe ai lui nu-i intereseaza prezenta lui), dar ii este teama de reactiile copiilor.
Iti cer prea mult, daca ti-as propune sa empatizezi cu mine.
PUI_DRAG
Postat pe 21 Iulie 2008 15:16
Contabilitatea presupune si ea niste cifre.Nu putea si colega noastra sa zica 14?Nu, ea a avut ambitia sa spuna 13, ceasul rau, pisica neagra.Si pe urma, un barbat poate fi iubit nu numai integral, ci si pe bucatele.Suzuki imi spunea ca el iubeste la nevasta-sa umarul drept, si manichiura de la piciorul stang, care este foarte draguta, satena si cu ochii verzi.

Postat pe 21 Iulie 2008 15:25
Nu as vrea sa-ti fring visele, dar sa nu te mire ca intr-un tirziu se va intoarce la fosta nevasta. S-ar putea sa fii doar relatia intermediara de care are nevoie pentru a o uita pe acea femeie si pentru a reveni la familia dintii. Poate ca sufera dar relatia cu tine (cred) nu e decit un fel de a se razbuna pe ea.
Si eu am fost intr-o situatie similara, imi vorbea tot timpul de fosta sotie decedata. Am indurat, zicindu-mi ca toate trec. Ca sa descopar peste citiva ani ca altul era numele lui, ca era insurat a doua oara, ca de fiecare data pleca in concediu in alta parte decit imi spunea. Si iar am indurat si mi-am zis ca a mintit ca sa nu ma raneasca. De fiecare data evita sa vorbeasca despre viitorul relatiei noastre, zicindu-mi ca timpul le rezolva pe toate. Si mare dreptate a avut. La primul obstacol venit din afara a dat bir cu fugitii si s-a refugiat in bratele ocrotitoare ale celeilalte. Care bineinteles i-a dat lui crezare si nu mie.Acum stau si ma intreb daca e mai bine sa ramin cu amintirea dulcetii minciunilor lui sau sa-l urasc pe veci.
bertha
Postat pe 22 Iulie 2008 12:14
Draga Stefana , inainte de a-l iubi pe omul asta din tot sufletul asa cum zici tu ( desi tot tu ai obsevat ca ii e gandul numai la aventura- lucru care e evident ca pe tine te raneste), ar fi mai bine sa te iubesti pe tine din tot sufletul si sa vezi ce ai de facut ( la asta iti foloseste hartia ) . Faptele nicicand nu pot fi negate . Vorbele da. Porneste de aici si vezi daca omul asta te iubeste si el . In rest depinde de tine daca vrei mereu sa fii cu inima franta si pt cine.
blanca
Postat pe 22 Iulie 2008 15:01
O femeie avea un ulcior gol.S-a dus intr-o seara la fantana, a umplut ulciorul, dar cand a ajuns acasa s-a impiedicat, l-a spart si apa s-a imprastiat in toate partile.Suparata femeia a inceput sa planga.
-Ce ciudata este firea omeneasca, a zis pisica.Cand avea ulciorul gol, de ce nu plangea?Dar ce mi se pare mie cel mai de neinteles , este ca desi sunt o pisica sensibila la necazurile omenesti, intamplarea asta, nu ma face sa vars o lacrima.
Si pisica isi apleca botul plin de mustati si incepu sa lipaie apa care ajunsese pana la labutele ei si se uita acum cu ochii mari la pisica.

Postat pe 22 Iulie 2008 20:47
De la: llussel, la data 2008-05-28 11:19:57Simt ca mi-a zdruncinat nu numai incredera in el , ci si in oameni , in general , si asta ma sperie foarte mult!

De la: llussel, la data 2008-05-30 10:11ma consider o femeie cerebrala

Ei bine, aceste doua afirmatii nu prea se impaca una cu cealalta. Nu poti fi si "cerebrala" si sa te si superi ca prostul pe sat atunci cand ai o problema personala, problema care, personala fiind, ti se datoreaza in proportie de 80-90%. Tu pur si simplu refuzi sa iti recunosti vina in acest esec major al vietii tale. Acesta, recunoatrea greselilor proprii, ar fi primul pas in a-ti schimba modul de selectie a barbatilor din viata ta, in abordarea relatiei cu ei. Altfel, o sa ai probleme de selectie pentru ca putini barbati pot fi atat de ticalosi incat sa corespunda gusturilor tale.
Daca nu reusesti sa-ti recunosti si sa-ti corijezi comportamentul, nu iti ramane de facut decat sa aplici lectia pe care tocmai ai invatat-o: gaseste-ti un barbat sincer si corect, minte-l la randul tau si otraveste-i viata vorbindu-i zinlnic despre "profesorul" tau care tocmai ti-a tras clapa. Ce conteaza? Oricum, barbatii toti e porci!
Cum spuneam si alta data, depinde din ce punct de vedere privesti problema:

Ecoul
Postat pe 26 Iulie 2008 12:43
Poate a vrut sa spuna ca este o femeie celibatara?Prietenul meu Suzuki a cunoscut o vecina de-a lui, care era celibatara, sau cerebrala si care avea 12 prieteni de suflet.Deoarece in garsoniera ei nu incapea decat un pat, toti prietenii stateau de vorba despre problemele existentiale pe acesta.Atmosfera era incarcata de o efervescenta spiritualitate, de la acest cenaclu, nascandu-se o serie de scriitori si poeti de renume mondial, cu nume care au ajuns celebre ca: Joe Balamuc,Vasile Tabac,Damiean Tuicamica,si altii.

Postat pe 27 Iulie 2008 08:46
la 40 de ani, consider ca nu mai ai timp de pierdut cu unul care te minte de la inceput!Si nici nu merita sa suferi pt el! or mai fi existand si barbati care sa te merite, nu crezi?!
allien
Postat pe 27 Iulie 2008 20:42
Cred ca ar fi bine sa te desprinzi din aceasta relatie.Daca te-a mintit de la inceput si nici acum nu-ti spune adevarul nu are rost sa continui.Oricum o relatie in care nu exista dragoste,respect si incredere nu va merge niciodata
marinela_diana
Postat pe 28 Iulie 2008 08:13
-Si pe mine navasta-mea m-a mintit de la inceput.
-Cum asa?-l-a intrebat Gica pe Suzuki.
-Pai nici n-a apucat taica popa sa o intrebe daca ma ia in casatorie pana la adanci batranete , ca ea a zis da.
-Pai unde a fost minciuna?
-Ea a zis da, cand popa s-a referit numai la bine.N-a mai apucat bietul om sa zica, si la rau.

Postat pe 28 Iulie 2008 16:40
Iti propun ca data viitoare cand incepe sa povesteasca despre "fosta", ar fi bine sa ripostezi povestindu-i despre "fostul". S-ar putea ca asta sa-i dea de gandit.

Postat pe 14 August 2008 05:07
ma uitam la imaginea postata de ecou si mi-am amintit de glossa eminesciana

"Privitor ca la teatru
Tu n lume sa te-nchipui:
Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i
Si de plnge, de se cearta,
Tu n colt petreci n tine
Si-ntelegi din a lor arta
Ce e rau si ce e bine.
Alte masti, aceeasi piesa,
Alte guri, aceeasi gama,
Amagit att de-adese
Nu spera si nu ai teama
.......................
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Cnd cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine."
si_totusi
Postat pe 14 August 2008 09:15
O sa-i dea de gandit cand o sa-i povesteasca despre fostii.

Postat pe 14 August 2008 19:17
in clasa VIII-a am citit "Invitatie la vals" de Drumes era o chestie pe care am retinut-o: "un barbat in dragoste intotdeauna pastreaza ceva pentru el in timp ce o femeie pune totul pe tava, de aceea prabusirea ei este atat de devastatoare..." iata raspunsul si solutia la deziluziile noastre ale femeilor... asadar dragele mele nu va mai aruncati orbeste intr-o relatie indiferent cu cine ar fi ea, pastrati ceva si pentru voi.
mitzura
Postat pe 14 August 2008 19:39
Inainte de a va arunca, priviti daca este maturat pe jos.S-ar putea sa calcati pe o coaja de banana.

Postat pe 14 August 2008 21:33
Este adevarat ca barbatii sunt niste mincinosi si perfizi si vor sa obtina totul pe nimic... dar, uneori si noi femeile suntem vinovate ca acceptam totul la ei...
Haide, nu te mai plange -ca o baba- VIATA are suisuri si coborasuri multe.. CAPUL SUS...
Barbatii... da-i incolo...
sophia1971
Postat pe 16 August 2008 23:12
cine fura azi un ou maine va fura un bou ,asta e valabil la tine daca te a mintit o data o va face la nesfarsit poate si mai mult ,e greu ptr mine sa o spun si stiiu ca si mai greu ptr tine sa o faci dar las- o balta si mergi pe drumul tau .Un barbat care vb la nesfarsit despre fosta nu merita atentie te foloseste pe post de pansament iar atunci cand ranile se cicatrizeaza pansamentul este aruncat eu am auzit- o personal ;Vreau sa mi fii alifia cu care sa imi ung ranile ;iar cand ranile au fost vindecate s a intors frumos la exa la cererea ei si acum traiesc fericiti.DECI in concluzie adio si mai departe
yavrum
Postat pe 16 August 2008 23:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Topic ca sa ma racoresc/Ferice de cei care nu si/au crescut ei copiii. 49 De la: daria_pet 8 Octombrie 2009 14:08
am nevoie de un sfat 97 De la: avocat_divort 23 Aprilie 2010 11:16
Am nevoi de ajutor! 143 De la: garbo020969 20 Februarie 2010 13:42
CUM AM REUSIT SA MA LAS DE FUMAT! 2 De la: iasomia 2 Decembrie 2009 09:12
oare va trece??????? 40 De la: garbo074997 13 August 2010 16:09
Setari Cookie-uri