ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Cresa nr 13 sector 6 - centrul de zi neghinita

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Copilul meu a inceput recent sa mearga la aceasta cresa, aprox 2 sapt, deci poate e prematur sa ma exprim, dar ca si prima impresie, sunt foarte dezamagita. Nu aveam asteptari foarte mari, insa voiam doar sa se poarte doamnele educatoare/ingrijitoare(aceleasi persoane indeplinesc ambele roluri, desi ma indoiesc ca au niste studii aprofundate in puericultura) putin mai omenesc cu a mea odrasla si chiar si cu mine. Inteleg ideea de separare brusca, ca fiind cea mai benefica, desi nu sunt de acord cu aceasta metoda pentru ca poate fi putin(sau mai mult)traumatizată, insa, in prima zi, nici nu am apucat sa ii spun puiului ca plec, sa il pup, ceva..mi au dat sa completez o hartie si cat scriam, s-a dus la copii si au inchis usa dupa el, spunandu-mi ca sa nu ma gandesc sa ma mai intorc pana nu se face ora agreata...m-am conformat, desi putin socata din moment ce nici nu au avut vreo intentie de a vorbi cu el, sa il ia cu incetul, sa se obisnuiasca putin cu ele, si drept urmare l-am auzit urland prin 3 usi inchise dupa mine, fara a da vreun semn ca s-ar potoli(reactie normala din moment ce s-a trezit intr-o camera cu niste copii si oameni straini, iar eu am disparut fara urma). Am zis ca stiu ele ce fac, si desi am plecat bocind si cu sufletul bucati, m-am gandit ca o sa fie bine. Ca sa rezum zilele ce au urmat, plans la dus, plans la luat, ma asteptam la asta, insa, nu ma asteptam ca nivelul de comunicare dintre doamnele educatoare sa fie atat de limitat si la stilul acesta de a-ti lua copilul din brate si sa te determine sa pleci cat mai repede, nu cumva sa indraznesti sa te aiguri ca odrasla e bine ascultand pe la usa,ca s-a linistit, ca ii zice si lui o vorba buna acolo. Comunicarea Se rezuma la a-mi spune ca a mancat si a plans...atat. Am incercat de nenumarate ori sa aflu ceva mai mult, daca se joaca, sta intrun colt, ce progam au, ce activitati fac, sa le spun ce ii place si lui sa faca, sa ii explice lucruri, ca e curios si ii place sa te auda vorbind vrute si nevrute, ca ii plac povestile si sa gadile oameni..nimic. Nu am habar ce fac toata ziua, doar stiu ca ii scot afara putin daca permite vremea si programul de masa si somn, in rest..probabil se cearta pe jucarii.
L-am luat de cateva ori cu vanatai, nimic grav, mici vanatai, inteleg si asta, copii se joaca si se lovesc, dar nonsalanta cu care a tratat intrebarea mea, daca cumva il lovesc alti copii sau se ia el la harta, raspunsul a fost; eh sunt copii, se mai bat!o sa se mai intample, nu putem sa stam cu ochii pe ei mereu. ?????
Copilul meu acum a regresat in comportament cu aprox un an, plange din orice, sta numai lipit de mine, se trezeste noaptea intruna, e mult mai reticent la straini ca inainte, sa nu mai zic de cum plange cand aude de cresa...la inceput am crezut ca o sa ii treaca si se va obisnui...ar fi trebuit sa imi urmez instinctul din prima zi. Poate am nimerit noi o grupa nu chiar asa ok, poate am eu pretentii prea mari, poate nu am acordat suficient timp, insa, nu sunt dispusa sa risc sanatatea emotionala a copilului meu cu ideea ca poate nu e ca la prima impresie.
Las aceasta recenzie pentru ca majoritatea pe care le-am citit sunt de ceva ani, mare parte pozitive, ceea ce m-a si determinat sa il aduc aici. Imi pare tare rau ca nu a demers asa cum ma asteptam. Eram atat de entuziasmata, dar s-a transformat intr-o experienta nefasta.

Ah si doar fyi, nu au niciun drept sa iti interzica sa te intorci la copil, legal vorbind, parintii au dreptul la 15 zile de stat cu copilul la cresa pentru adaptare, fie ca stai pe hol sau in curte, doar sa stie ca esti acolo.

HG 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolara (sursa: Dreptonline.ro), publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 8 din 7 ianuarie 2013, în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 27 alin. (2) din Legea educației nationale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotarâre.
Art. 23: În vederea adaptării copilului, după înscriere, părintele/reprezentantul legal poate însoți copilul la programul din creșă pe o perioadă de maximum 15 zile.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: