divort nedorit

Buna ziua.
Sunt barbat aproape de 40 de ani, familie cu 2 copii mici, în pragul unui divort (practic divortat) pe care nu l-am dorit. Pentru cei care au trecut prin asemenea experiențe, cum se poate gestiona toată emoția negativă, cum ar trebui sa construiesc o relație cu copii (am fost un tată responsabil,îmi iubesc copii foarte mult), cum te poti detașa de ideea de familie,... ?
garbo_477770
Postat pe 3 Aprilie 2018 11:26
Raspunsul unei mame, am 50 de ani si 2 copii mari de acum. Din experienta mea pot spune ca toate momentele in care vei fi cu adevarat cu copiii tai vor construi o relatie puternica. Ii poti ajuta sa se bucure de copilarie si sa devina adultii gata sa cucereasca lumea de maine. Joaca-te cu ei, coboara la mintea lor, e bine si pentru tine. Ramai sprijinul si ghidul lor de fiecare data cand au nevoie. Si nu nega niciodata rolul mamei, ci pune-te pe tine in adevaratul rol de tata, asa cum sper ca ai facut pana acum. Sfaturi... liber sa iei ce doresti din ele.
dana_cruceru
Postat pe 7 Aprilie 2018 04:54
Nu vă puteți detașa de copii care vă vor simți lipsa! Luptați pentru familie!
garbo211150
Postat pe 7 Aprilie 2018 12:53
Încerc să-mi controlez emoțiile de fata cu copii, îmi doresc să fiu un părinte activ în viata lor, dar cum sa poți gestiona toate sentimentele fata de fosta astfel încât sa nu afecteze copii, chiar dacă nu te exprimi verbal. Știu ca de acuma trebuie să mă aștept la lucruri mult mai urate din partea ei și asta ma sperie, sper sa nu îmi pierd controlul.
garbo_477770
Postat pe 7 Aprilie 2018 12:57
Multumeste-I pentru familia pe care si avut-o si daruieste aceasta situatie lui Dumnezeu Pana simti CA a primit-o si sufletul tau e detasat si fericit; roaga-te la ingerul tau pazitor. Fa-ti EFT !
claudianastase2003
Postat pe 7 Aprilie 2018 13:48
Esti acelasi tip cu pățania cu masinile, sau altcineva? Mi se pare ciudat sa apara doua topicuri, ambele cu barbati in pragul divortului, divort nedorit si cu 2 copii!
garbo082745
Postat pe 7 Aprilie 2018 14:18
Am luptat aproape un an, am refuzat sa cred, dar acum nu se mai poate face nimic.
garbo_477770
Postat pe 7 Aprilie 2018 14:19
Buna!

In primul rand divortul, schimbare brusc de mediu, etc sunt lucruri drastice dureraose si socante. Ne speriem si luptam contra unei forte, nu vrem sa fim prisn, vorbim cu multe detalii despre el, sau deloc sperand ca trece. fiind barbat si mai putin ca doar cum sa discutam despre asta, e posibil: In primul rand aceea incarcatura de durere trebuie sa vina, e bine, sa-l simtim, va dur o vreme. Este un doliu, ceva ce nu noi controlam.
Asta este al 2-lea impediment credem ca am pierdut controlul, nu nu exista defapt acel control, nu poti faci cu cineva ceva. Totul se schima, totul e in josmiscare, daca invatam sa ne adaptam supravietuim. Dar control nu avem nevoie defapt dacat in cateva situatii si altadata sa invatam sa lasam fraul liber si lucruile sa curca.
Durerea, fugim de ea cat se poate, in loc sa spunem okey hai loveste-ma din plin, in momentul cand ili facem devina ca si mersul cu bicicleta, ai mers un pic, apoi inca unul si pe urma mergi, desia i cauzt intre timp te-ai ridicat si inainte. Nota: e foarte important sa constientizati, sunt trist am nevoie sa ma descarc, 1 ora stau asa imi dau timp sa doara pe urma afara. NU intrati intr-un cerc vicios.
Gasiti-va lucruri mai mici care sa schimbati. biroul, rearanjati atelierul,apucati-va de sport( asta e unul din cele mai bune schimbsri/activitati).
Inevitabil vor venii luvruri neplacute in minte, cand e asa ganditi-va la ceva bine, ceva ce a fost placut.
Inca un lucru despre controll puteti merge daca chiar asa simtiti sa spuneti, nu vreau, vorbiti despre asta, dar intelgeti ca raspunsul poata fii bune/ favorabil sau nu.
Rezolvati daca sunt lucruri inca nespuse, tot ce depinde de dumneavoastra. E eliberare, daca e nevoie injurati, dar recomand doar in momentele in care chiar simtit ca sunteti stapani cat putati pe dumneavoastra.
In sfarsit desi par f simple si poate chiar banale, de aceea functioneaza aceste tehnici, nu trebui sa va iasa toate din prima, faceti pas cu pas fiecare. Nimeni nu este singur doar daca asa simi atunci nici o grupa de admiratori n-o so faca sa se simta altfel, inconjurati-va cu oameni dragi si lasati-va ajutat. Nu cersiti sunteti om. Nicio durere nu dureaza o vesnicie cu tehnici corecte se paote trece peste ele si viata devine frumoasa f repede. Veti intelegeti cu timpul de ce era nevoie, aveti rabdare asta este cuvantul cheie, adevaratele solutii vin cu timpul.
Cu respect si incredere HCI!
Hegedus_Csilla_1
Postat pe 9 Aprilie 2018 19:46
Chiar dacă ești bărbat, doare atât de tare divortul...
Doamnelor nu va înșelați soți. Chiar dacă intenționați sa o faceți, vb cu soțul înainte, încercați sa reparati, cu siguranță se poate. Dacă a-ți făcut-o, recunosteti, asa durerea lui nu mai e asa intensa, dați dovada de maturitate și cresc șansele să aveți o relație bună pe viitor.
Doamnelor dacă aveți o familie și va simțiți neimplinite în relația de cuplu, munciți pentru a va recâștigat iubirea, chiar dacă noi barbati nu avem sensibilitatea sa ne dam seama de nemulțumirile voastre. Dacă este necesar dați-le un soc soților, dar nu renunțați la familie. Dacă a existat iubire cu siguranță o puteți redescoperi.
Familia în întregul sau, e cel mai pur și mai bun mediu în care o ființă se poate dezvolta, indiferent dacă este copil sau adult. Nu va hrăniți sufletul cu modelele, scrieri egoiste. Nu va lăsați purtate de valul tendințelor sociale.
Noi barbati poate avem nevoie de timp, înțelegere, dar dacă la început a existat iubire , cred ca sentimentele se pot întoarce mult mai puternice.
Doamnelor luptați pentru familia voastră


garbo_477770
Postat pe 18 Aprilie 2018 16:38
in ce priveste rolul de tata trebuie sa faci cateva chestii:
1) sa ii asiguri pe cei mici ca nu e vina lor (cu cat sunt mai mici cu atat au tendinta sa se invinovateasca mai tare). le explici pe scurt ca mami si tati nu s-au inteles si o sa le explici mai multe cand o sa fie mari (in realitate nu ii baga in mizerie daca nu e vreodata necesar, am vazut oameni adulti care nu au stiut cum sa gestioneze faptul ca unul din parintii lui a inselat)
2) le spui ca ii iubesti si o sa fii alaturi de ei orice ar fi, doar ca nu o sa mai stai cu ei in casa. sentimentele tale nu s-au schimbat
3) sa te muti (daca poti) aproape de ei.
4) sa respecti tabieturile pe care le aveai cu ei inainte (mers cu bicla, iesit in parc... (asta o sa intareasca punctul 2) Sa nu cazi in greseala ca niste cadouri vor putea vreodata inlocui prezenta ta.
5) te astepti ca fosta sotie sa vorbeasca urat de tine in lipsa ta. legatura ta cu copii o sa aiba si rolul sa dejoace astfel de derapaje, cand vor aparea.
6) te astepti ca totul sa fie o batalie de acum in colo (in ce weekend sa te vezi cu copii, daca ii ai la tine de sarbatori, ce activitati extrascolare sa faca)
7) te astepti sa te coste mai mult decat acum toate cele de mai sus, asa ca pregateste-te sa muncesti ca sa ai cu ce sa sustii financiar niste activitati extrascolare, ochlarii copilului, ghetele de ski, totul pe langa pensia alimenata

daca simti nevoia sa te rogi, se numete Sfanta Xenia din Sankt Petersburg si poti sa te rogi ei pentru indrumare si ajutor sa iesi din situatia asta dificila. ai multa nadejde, ca ajuta.
daca esti din Bucuresti, exista si Biserica Sfantului Simon Zilotul foarte aproape de Piata Chibrit (statia de metrou 1 mai) unde poti sa mergi luni, de la 5-5.30 cand se citeste acatist si se face maslu

imi pare rau ca treci prin asta si iti doresc multa putere si multa bafta.
garbo080210
Postat pe 22 Aprilie 2018 09:25
Care a fost motivul despărțirii?
garbo233027
Postat pe 29 Aprilie 2018 04:46
De la: garbo233027, la data 2018-04-29 04:46:54Care a fost motivul despărțirii?

Într-un divorț sunt multe motive, probabil
Adulter principal
garbo_477770
Postat pe 29 Aprilie 2018 07:49
Nu te poti detasa de familie, cu copii trebuie sa pastrezi o legatura stransa. Ideea e sa te detasezi de fosta. E greu dar nu imposibil! Eu nu sunt la prima casatorie si nici sotul meu. Fetita lui cea mica vine in weekend si se joca cu pisoii, avem doi. Eu sunt responsabila cu dulciurile,in sensul ca eu cumpar de obicei si am grija de cate ori vine sa aibe dulciuri, desi eu fac -nu mananca din casa pentru ca mama ei nu gateste. Gaseste-ti o femeie iubitoare care sa te accepte cu copii cu tot si sa aveti grija unul de altul! Eu l-am luat pe sotul meu cu 3 copii, 2 mari si cea mica. Daca cineva te iubeste te ia cu totul! Noi am avut de platit pensie alimentara si pentru cei mari si nu a fost usor si financiar si pentru ca familia mea nu l-a acceptat de la inceput fiind mai mare decat mine, insa decizia a fost a mea!
De fostul sot m-am despartit pentru ca nu ne mai intelegeam si m-am apucat de fumat fiindca nu voiam sa devin isterica, ca altele, si apoi avea si incercari daca pot spune asa, de inselat. Eu nu l-am inselat si nu cautam alti barbati, si crede-ma ca la aproape 37 de ani sunt destul de slaba si nici proasta nu sunt. Treaba cu inselatul nu tine de cum arati ci de omul de langa tine. Eu pe sotul meu nu l-as insela pentru nimic in lume! Ai grija de tine si de copii, ca ei sunt afectati de divort, si spune-le ca nu e vina lor si ca ii iubesti si fii langa ei cat poti de mult!
Ariona
Postat pe 2 Mai 2018 12:22
Multumesc
De copii nu ma detasez, am fost si sunt un părinte responsabil, sunt implicat in viata lor, vorbim zilnic, încerc sa petrec timp cat mai mult cu ei.
De fosta ma lupt să ma detașez de toate emoțiile negative și nu e ura.Problema mea rămâne lupta internă. Știu că tot ce simt eu ii afectează sau ii va afecta pe copii.
Chiar dacă greșesti cumva, iți dorești alceva, alta viață, alt flăcău sau pur si simplu nu mai poti, se oferă posibilitatea să închei în condiții cât mai bune pentru tine și copii, din toate punctele de vedere, (uman, material, familiar cum vreti), și să răspunzi cu cinism, minciună..., prostie în principiu, asta este greu de înteles. Nu pot înțelege cum poate o ființă sa fie atât de întunecată,cum naiba să te lupți cu sentimentul ca nu numai tu ai fost făcut franjuri, dar poate și viitorul copiilor.
Sentimente față de altă femeie...o să fie foarte foarte greu.
garbo_477770
Postat pe 2 Mai 2018 15:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
parintii trebuie sa isi educe copii si emotional 26 De la: garbo_406810 21 Decembrie 2014 22:34
Ce credeti? 25 De la: Eugenia69 7 Iulie 2011 21:40
un pic de ajutor 14 De la: koala 19 Noiembrie 2010 22:44
sexul copilului 1 De la: mariana1971_12_08 1 Aprilie 2010 13:50
Sarcina 15 De la: Abellona 19 Februarie 2015 12:25
Setari Cookie-uri