ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Divort nedorit

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Buna ziua.
Sunt barbat aproape de 40 de ani, familie cu 2 copii mici, în pragul unui divort (practic divortat) pe care nu l-am dorit. Pentru cei care au trecut prin asemenea experiențe, cum se poate gestiona toată emoția negativă, cum ar trebui sa construiesc o relație cu copii (am fost un tată responsabil,îmi iubesc copii foarte mult), cum te poti detașa de ideea de familie,... ?
  citeaza   raspunde

Raspunsul unei mame, am 50 de ani si 2 copii mari de acum. Din experienta mea pot spune ca toate momentele in care vei fi cu adevarat cu copiii tai vor construi o relatie puternica. Ii poti ajuta sa se bucure de copilarie si sa devina adultii gata sa cucereasca lumea de maine. Joaca-te cu ei, coboara la mintea lor, e bine si pentru tine. Ramai sprijinul si ghidul lor de fiecare data cand au nevoie. Si nu nega niciodata rolul mamei, ci pune-te pe tine in adevaratul rol de tata, asa cum sper ca ai facut pana acum. Sfaturi... liber sa iei ce doresti din ele.
  citeaza   raspunde

Nu vă puteți detașa de copii care vă vor simți lipsa! Luptați pentru familie!
  citeaza   raspunde

Încerc să-mi controlez emoțiile de fata cu copii, îmi doresc să fiu un părinte activ în viata lor, dar cum sa poți gestiona toate sentimentele fata de fosta astfel încât sa nu afecteze copii, chiar dacă nu te exprimi verbal. Știu ca de acuma trebuie să mă aștept la lucruri mult mai urate din partea ei și asta ma sperie, sper sa nu îmi pierd controlul.
  citeaza   raspunde

Multumeste-I pentru familia pe care si avut-o si daruieste aceasta situatie lui Dumnezeu Pana simti CA a primit-o si sufletul tau e detasat si fericit; roaga-te la ingerul tau pazitor. Fa-ti EFT !
  citeaza   raspunde

Esti acelasi tip cu pățania cu masinile, sau altcineva? Mi se pare ciudat sa apara doua topicuri, ambele cu barbati in pragul divortului, divort nedorit si cu 2 copii!
  citeaza   raspunde

Am luptat aproape un an, am refuzat sa cred, dar acum nu se mai poate face nimic.
  citeaza   raspunde

Buna!

In primul rand divortul, schimbare brusc de mediu, etc sunt lucruri drastice dureraose si socante. Ne speriem si luptam contra unei forte, nu vrem sa fim prisn, vorbim cu multe detalii despre el, sau deloc sperand ca trece. fiind barbat si mai putin ca doar cum sa discutam despre asta, e posibil: In primul rand aceea incarcatura de durere trebuie sa vina, e bine, sa-l simtim, va dur o vreme. Este un doliu, ceva ce nu noi controlam.
Asta este al 2-lea impediment credem ca am pierdut controlul, nu nu exista defapt acel control, nu poti faci cu cineva ceva. Totul se schima, totul e in josmiscare, daca invatam sa ne adaptam supravietuim. Dar control nu avem nevoie defapt dacat in cateva situatii si altadata sa invatam sa lasam fraul liber si lucruile sa curca.
Durerea, fugim de ea cat se poate, in loc sa spunem okey hai loveste-ma din plin, in momentul cand ili facem devina ca si mersul cu bicicleta, ai mers un pic, apoi inca unul si pe urma mergi, desia i cauzt intre timp te-ai ridicat si inainte. Nota: e foarte important sa constientizati, sunt trist am nevoie sa ma descarc, 1 ora stau asa imi dau timp sa doara pe urma afara. NU intrati intr-un cerc vicios.
Gasiti-va lucruri mai mici care sa schimbati. biroul, rearanjati atelierul,apucati-va de sport( asta e unul din cele mai bune schimbsri/activitati).
Inevitabil vor venii luvruri neplacute in minte, cand e asa ganditi-va la ceva bine, ceva ce a fost placut.
Inca un lucru despre controll puteti merge daca chiar asa simtiti sa spuneti, nu vreau, vorbiti despre asta, dar intelgeti ca raspunsul poata fii bune/ favorabil sau nu.
Rezolvati daca sunt lucruri inca nespuse, tot ce depinde de dumneavoastra. E eliberare, daca e nevoie injurati, dar recomand doar in momentele in care chiar simtit ca sunteti stapani cat putati pe dumneavoastra.
In sfarsit desi par f simple si poate chiar banale, de aceea functioneaza aceste tehnici, nu trebui sa va iasa toate din prima, faceti pas cu pas fiecare. Nimeni nu este singur doar daca asa simi atunci nici o grupa de admiratori n-o so faca sa se simta altfel, inconjurati-va cu oameni dragi si lasati-va ajutat. Nu cersiti sunteti om. Nicio durere nu dureaza o vesnicie cu tehnici corecte se paote trece peste ele si viata devine frumoasa f repede. Veti intelegeti cu timpul de ce era nevoie, aveti rabdare asta este cuvantul cheie, adevaratele solutii vin cu timpul.
Cu respect si incredere HCI!
  citeaza   raspunde

Chiar dacă ești bărbat, doare atât de tare divortul...
Doamnelor nu va înșelați soți. Chiar dacă intenționați sa o faceți, vb cu soțul înainte, încercați sa reparati, cu siguranță se poate. Dacă a-ți făcut-o, recunosteti, asa durerea lui nu mai e asa intensa, dați dovada de maturitate și cresc șansele să aveți o relație bună pe viitor.
Doamnelor dacă aveți o familie și va simțiți neimplinite în relația de cuplu, munciți pentru a va recâștigat iubirea, chiar dacă noi barbati nu avem sensibilitatea sa ne dam seama de nemulțumirile voastre. Dacă este necesar dați-le un soc soților, dar nu renunțați la familie. Dacă a existat iubire cu siguranță o puteți redescoperi.
Familia în întregul sau, e cel mai pur și mai bun mediu în care o ființă se poate dezvolta, indiferent dacă este copil sau adult. Nu va hrăniți sufletul cu modelele, scrieri egoiste. Nu va lăsați purtate de valul tendințelor sociale.
Noi barbati poate avem nevoie de timp, înțelegere, dar dacă la început a existat iubire , cred ca sentimentele se pot întoarce mult mai puternice.
Doamnelor luptați pentru familia voastră


  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: