Are nevoie de spatiu

Buna ziua,

Sunt impreuna cu prietena mea de 3 luni. A fost totul minunat cam vreo 2 luni, apoi a inceput sa se distanteze putin. Am plecat in vacanta unde parca a fost 2 oameni diferiti, ba era cum era de obicei, afectuoasa, ba era foarte distanta. Apoi am revenit in tara si tatal ei a intampinat niste probleme de sanatate majore care au afectat-o destul de mult. El era contribuitorul major la finantele casei. Am incercat sa o ajut cat am putut si sa fiu alaturi de ea, mi-a multumit ca am i-am fost alaturi. Apoi pur si simplu s-a distantat foarte mult. De aici nu prea am reactionat nici eu bine. Am vazut ca s-a distantat si incercam sa-i atrag atentia, pana intr-o seara inainte de craciun cand mi-a spus ca o sufoc si ca ar fi bine sa mai ies cu prietenii mei si sa ii dau spatiu si sa astept sa vina ea la mine. Am fost dupa la ea, a doua zi de craciun, am facut schimb de cadouri, unde a fost destul de distanta cu mine dar am vazut o partitica din persoana care o stiam eu in comportamentul fata de fratele ei. Am mai vorbit pe mess chestii banale, si nu prea stiu cum sa procedez mai departe. Parea pe mess ca se mai apropie putin, apoi iar se distanteaza. M-am hotarat sa ii dau spatiu complet si sa nu o mai contactez. Noi avem o activitate saptamanala impreuna care este pe pauza din cauza sarbatorilor si ar trebui sa se reia saptamana urmatoare. Cel mai probabil acolo ne vom vedea urmatoarea data. Aveti vreun sfat? Eu stau ca pe jar, nu mai mananc cum trebuie, la munca nu prea mai dau randament... Incerc sa ies cu prietenii si reusesc sa mai uit de situatie dar pt foarte putin timp, ajung acasa si iar sunt epava.
Dkh_90
Postat pe 29 Decembrie 2017 16:53
Buna, Dkh! Te-as intreba ceva, dar nu e nevoie sa raspunzi daca nu vrei. Voi sunteti cuplu? Un sfat pe scurt - are nevoie de spatiu - da-i-l! Dar scrie-i si un mesaj de anul nou. Ureaza-i tot ce e mai bine, dar adauga si un detaliu important. Orice problema trebuie comunicata. Asa face un om matur. Prietena ta si-a gasit pe altcineva? Trebuie sa gaseasca puterea si ratiunea pentru a spune in fata ce se intampla in sufletul ei. Altfel, gunoiul lasat sub covor... se impute. Sentimente, conflicte, dorinte - trebuiesc discutate. Iar tu, incearca sa iei in consideratie faptul ca, uneori, relatiile nu dureaza o viata. Poate e trist, dar chestia cu au trait fericiti pana la adanci batrâneti e basm. Sorry! Sunt psihoterapeut, nu vreau sa fiu cruda, dar realitatea este! Tine-ma la curent!
anca16
Postat pe 30 Decembrie 2017 20:25
Buna Anca,

Da, suntem un cuplu. Asa ma gandeam si eu sa-i dau un mesaj de anul nou. Dar zici sa ii cer sa ne vedem sa vorbim saptamana asta sau sa astept sa ne vedem la activitatea de care mentionam anterior? Nu cred ca si-a gasit pe altcineva. A fost inselata in trecut si mi-a spus in repetate randuri ca uraste chestiile de genul si nu intelege cum pot face oamenii asta. E situatia de acasa, mi-a spus ca nu poate pune atat de multa energie in relatie pe cat am pus eu si de asta are nevoie de spatiu si eu sa-mi canalizez energia catre chestii personale.
Dkh_90
Postat pe 31 Decembrie 2017 15:12
Nu, nu-i ceri sa va vedeti acum. Asteapta, se va linisti si va avea din nou nevoie de tine. Asigur-o ca vei fi acolo cand va fi momentul, ca o intelegi si esti aproape. E cel mai bun lucru pe care il poti face. Stai pe margine si asteapta, dar da-i sentimentul ca te poate cauta oricand. Faptul ca o intelegi si n-o presezi va fi de mare ajutor.
anca16
Postat pe 31 Decembrie 2017 16:35
Nu prea e abordabila acum. Pana acum cateva zile cum spuneam, mai vorbeam pe mess, chestii triviale ce-i dreptul dar era cel putin dispusa sa vorbeasca. Mi-a spus ca i-au placut cadourile de craciun si chestii de genul. In schimb, acum imi da impresia ca vrea sa fie total lasata in pace, ceea ce am si facut. I-am trimis un mesaj de la multi ani, si mi-a raspuns destul de sec. Sambata mi-a mai scris pt ca nu-i mergea ceva la pc si era foarte acuzatoare ( eu i-am facut pc-ul) si nu prea mi-a placut chestia asta. Pot sa zic ca m-a scos din starea aia naspa in care eram si privesc lucrurile mult mai obiectiv. Nu mi se pare normal cum se comporta. Nu o voi mai contacta pana miercuri cand ar trebui sa ne vedem pt activitatea in care suntem implicati si vedem atunci ce si cum.
Dkh_90
Postat pe 1 Ianuarie 2018 21:07
Din pacate, pentru ea esti un amic si atat. Nu astepta altceva pentru ca nu o sa fie nimic. Ai fi putut sa iti dai seama pana acum, daca te iubea nu s-ar fi comportat asa cum spui. Mergi mai departe si gaseste alta partenera!
MARILENA_25
Postat pe 6 Ianuarie 2018 07:20
Si totusi... oricat de banala ar fi situatia acum, dar mai ales cum arata in aceste momente relatia voastra, eu zic ca un "dram" de speranta exista... chiar si in relatiile "sparte" de diverse fapte sau evenimente, personale sau nu.
Totusi cred ca tind sa fiu mai mult de acord cu d-na Anca. Poate ceva in viata ei personala a creat acest dezechilibru logic in relatia voastra (asa cum ai zis sunt probleme de sanatate cu tatal ei pe care ea, il iubeste... si ii este si ).
Insa asa cum ai zis.. cel mai bine ai sa simti asta pe propria-ti piele cand veti fi fata in fata la acea activitate de care vorbeai.
Atunci ori eu si d-na Anca avem dreptate si poate acest timp de ragaz pe care i l-ai dat i-a fost benefic ori, d-na/d-soara Marilena are dreptate si atunci e bine sa nu mai pui suflet in aceasta relatie deloc si, usor usor ,sa te detasezi si tu de sentimente si sa cauti sa gasesti dragostea la alta persoana. La urma urmei : ! (stiu poate acest sfat e cam dur si poate chiar si cam nepotrivit... dar pe cat e de dur pe atat .. de multe ori e si adevarat).
Ca un sfat de final (scuze tuturor pentru ce voi spune acum.. dar sunt si eu barbat (casatorit si cu 2 copii) dar ... barbat.. deci nu vreau nici sa jicnesc pe cineva nici sa simpatizez....) cum spunea o data cineva printre replicele lui Caragiale: Ce dracu' ! Fii barbat !
Numai bine si asteptam vesti... mi-as dori sa fie vesti bune... ca de rele... sunt satul !
La Multi Ani !
DjPUFY555
Postat pe 6 Ianuarie 2018 11:26
Din pacate ne-am despartit. Ea mi-a zis ca ar fi vrut sa facem revelionul impreuna si pt ca eu n-am mai contactat-o s-a simtit parasita.
Ceea ce mi se pare o tampenie, pt ca situatia cu revelionul sta cam asa.
Ne-am trezit tarziu sa mergem unde voiam si nu au mai fost locuri. Ea avand si niste probleme financiare acum nu voia sa mergem undeva sa spargem bani. Decat asa, mai bine sta acasa. Eu i-am zis "doar nu te las singura in seara de revelion" iar raspunsul ei a fost "nu sunt singura ci cu fratele si mama". I-am zis ca incerc sa gasesc ceva pe la prieteni dar n-am gasit nimic si l-am facut separat. Deci se contrazic argumentele ei, desi puteam sa fortez si eu si sa o duc undeva, dar na ea zicandu-mi ca are nevoie de spatiu si ca prefera sa stea acasa, ce dracu era sa fac, ca nu citesc minti sa stiu ca defapt voia sa-l facem impreuna...
Mi-a zis ca a contat foarte mult ca am fost acolo pt ea in perioada asta, si ca nu intelege de ce am lasat-o asa...Ca pt ea spatiu nu inseamna sa o las in pace de tot...
Nu stiu cum functioneaza mintea voastra doamnelor, dar mie mi-a dat un facepalm imens faza asta.
Tin la ea si parca as incerca o reimpacare, dar nu stiu ce viitor va avea relatia.
Cel mai tare asta doare. Ca amandoi suntem constienti ca celalalt este o persoana extraordinara dar circumstantele astea nefavorabile, si o deficienta de comunicare din partea ambilor a dus aici. Sau poate nu suntem foarte compatibili. Nu stiu ce sa mai zic.
Dkh_90
Postat pe 8 Ianuarie 2018 00:25
Mai baiete, nu te mai agata de un om care nu te vrea. Mintea doamnelor nu-i cu mult diferita de a domnilor. Cand vrea spatiu, asta vrea dar si sa fii o haina pe vreme rea. Intrebi ca orbetele pe toata lumea, dar graunciorul ala de minte ce-ti spune?
Multi tampiti in jur... invatati sa va exprimati decent, ca deh, treceti printr-o scoala, unii cu succes, sunt insa si lucruri care nu se invata.
De aia exista prostul cu diploma.
catalina_doroftei
Postat pe 8 Ianuarie 2018 10:24
O întrebare: câţi ani aveţi voi doi? Că mi se cam par puştisme chestiile astea dintre voi: „lasă-mă în pace, dar nu de tot”, „ba te las, ba nu te las”. Pe de altă parte, înţeleg că a dat-o rău peste cap problema cu tatăl ei, o chestie gravă, care o sperie, a făcut-o să reconsidere cam tot ce e în jurul ei. Dar se pare că mai există ceva, bine ascuns, ce o face să ezite în ceea ce te priveşte. Poate din istoria comună, poate din experienţele ei triste anterioare. O fi decis să nu mai acorde încredere prea multă şi prea curând unui bărbat/băiat. Încercaţi să staţi serios de vorbă. Să-i spui şi ce ne-ai spus nouă, că nu poţi citi ce e în mintea ei şi trebuie să iei în considerare ce spune, iar dacă e confuză, ar trebui să-ţi spună sincer că nici ea nu ştie ce vrea exact.
Să-ţi fie bine!
Liliana_Jighira
Postat pe 8 Ianuarie 2018 12:27
Daca ai fi facut exact ce ai fi simtit tu si nu ce te-au invatat fetiscanele astea, era mai bine, crede-ma
garbo_480611
Postat pe 8 Ianuarie 2018 12:31
garbo_023578308
Postat pe 8 Ianuarie 2018 12:58
Cred totusi ca a a facut ce a simtit. S-o fi saturat sa fie catelusul ei.
garbo_023578308
Postat pe 8 Ianuarie 2018 12:58
DECIT ASA,MAI BINE FARA....CAUTA-TI O FATA DE TREABA,NU CA AR FI USOR....BAFTA!
garbo_474811
Postat pe 8 Ianuarie 2018 13:25
Daca ceva nu merge bine de la inceput sau pe parcurs, renunta!!!!
Ei nu-i mai place de tine sau s-a indragostit de altcineva, dar acea persoana nu o baga in seama asa cum vrea ea. Deci cred ca te tine de haina pentru vremuri grele, dar de fapt ea vrea sa fie cu altcineva.
Relatia cu tine nu o multumeste, vrea ceva mai bun!!! pe langa iubire , ar dorii si bogatie...
Eu asa vad situatia.

RENUNTA !!!
NU MAI SUFERII DEGEABA !!! CAUTA O ALTA FATA !!! SUNT DESTULE!!!
garbo_387070
Postat pe 9 Ianuarie 2018 10:39
Cu ocazia asta, mi-am amintit o gluma:
Dupa multi ani de cercetari s-a descoperit raspunsul la intrebarea "ce-si doreste cu adevarat femeia", dar intre timp aceasta s-a razgandit.
maria1956
Postat pe 9 Ianuarie 2018 12:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nebunie...otrava dulce 25 De la: kyra 21 Iunie 2009 19:36
Adevar sau Provocare 346 De la: eu_geminy 30 Octombrie 2010 00:35
Voi ce credeti? 381 De la: Eleenna 17 Ianuarie 2010 19:16
Probleme 9 De la: garbo_420921 24 Noiembrie 2015 15:52
Stiati ca infidelitatea poate afecta serios dantura? 25 De la: Sassette 21 Noiembrie 2013 23:47
Setari Cookie-uri