ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Casatorie religii diferite

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Buna tuturor, am si eu o problema.

Daca eu sunt catolica iar partenerul meu este agnotisc(fost adventist), ne putem casatori? Sau trebuie sa avem religia comuna? Dar botezul copilului va fi posibil? Daca da, in ce religie?
  citeaza   raspunde


'Problema' - cu sigurantza inventata de la un capat la altul de o minte nu prea obisnuita cu shcoala, educatia si cultura caci agnosticismul ... NU ESTE religie ci o ... doctrina 'filozofica' idealista! - se poate rezolva destul de simplu.

Depinde daca poate fi insa gasit si specialistul potrivit care sa prescrie...

...tratamentul corespunzator!


Scriitorul american de fictiune si SF Harlan Jay Ellison a emis cu ceva ani in urma asertiunea - devenita intre timp celebra - conform careia "Cele mai comune două elemente ale universului sunt hidrogenul șiiii...

...PROSTIA !"


La vremea respectiva, desi stia ca hidrogenul este o materie finita a universului, Harlan nu apreciase totusi prostia la nivelul ei adevarat.
Cel de materie ... infinita, permanent 'regenerabila' si in continuu si crescind exces intr-un singur loc din Univers:

...Planeta Terra!


P.S. ...Bietul ala copil!
Deja mi se face mila de el...
  citeaza   raspunde

Nu am inteles nimic din raspunsul tau, poate nici nu trebuie. Sigur este doar ceva ce vrea sa para inteligent dar nu este.

Cu siguranta mi-ai inteles intrebarile. Daca nu stii sau nu ai chef, nu trebuia sa raspunzi.

Da, poate din graba m-am exprimat gresit, ideea era simpla: unul cu o religie si altul fara, sau pur si simplu religii diferite, se pot casatori? Atat de simplu era. Si nu, nu e nimic inventat, ca n-am intrebat daca ma pot casatori cu un unicorn, ci despre ceva tot mai des intalnit, si anume relatii in care cei doi au nationalitati sau religii diferite. :)

Seara buna si cauta-ti alta ocupatie, lasa scrisul aiurea pe Garbo, ca nu esti interesant/a, ci doar patetica, mai ales daca mai ai si vreo varsta inaintata.
  citeaza   raspunde

'Eminentza', ai mare grija ca intri pe teren minat si s-ar putea sa iesi cu fundul tabacit de shuturi daca esti atit de nesimtzita sa raspunzi ca o non-apisiana la un comentariu care iti spune f. clar ca ne-am cam saturat de 'inteligente' dintr-astea care ies pe net cu subiecte de tot rr_ahatul.
Daca tot zici ca e atit de frecvent ... mirositor un asemea bok.

Ai idee de cite ori s-a fumat acelasi subiect in ultimii 12 ani?
Puteai avea bunul simt sa intri in arhiva Garbo ca sa te scutesti singura sa fii tzinta mishtoului pt. ca esti si inculta si incapabila sa intelegi ca raspunsuri la asemenea pseudo-intrebari nu se cauta pe net!
Cit de proasta sa fii oare sa crezi ca in cyberspace esti la tine-n ograda unde faci tu regulile, unde accepti doar propriile tale opinii sau unde le cenzurezi pe-ale celorlalti?

I-ati mai intii BAC-ul si pe urma sa emiti pretentii de ... bune tratamente!
Pricepi?...
  citeaza   raspunde

Nu prea cred ca va puteti casatori religios.
De regula la crestini nu e permisa casatoria religioasa cu parteneri de alta religie decit cea crestina, adica un catolic si un orthodox se pot casatorii religios doar cu dispensa iar la ortodocsi exista obligatia ca parintii sa-si boteze copilul in rit ortodox.
Adventistii, martorii lui Iehova, penticostalii, nu sint recunoscuti ca fiind crestini nici de catolici nici de ortodocsi.
  citeaza   raspunde

Tomitza, poate nu stii da' toti cei enumerati de tine sint...

...RECUNOSCUTI OFICIAL de statul roman!


Si de orice stat civilizat care nu e bigot macar in litera si spiritul Constitutiei sale.

Asa ca restul 'aprecierilor' din societate sau din partea homunculilor tembeli sint doar precognitii, primitivisme de evul mediu, ignorantza crasa si prostie monumentala in ultimul hal!

Cum sa comentezi, interzici, sa impiedici sau chiar sa pedepsesti...

...dragostea liber consimtzita intre doi oameni?


Copii ai aceluiasi Tata, ca sa nu ofensam ateii numindu-l ... Dumnezeu, nu?!?...


  citeaza   raspunde

Mama draga, ce recunoaste statul laic e una, ce recunoaste biserica e alta.
Eu i-am raspuns in ce conditii se poate casatori religios.
  citeaza   raspunde

Tomitza, am inteles perfect ce-ai spus, da' de cind relatia oficiala dintre un barbat si o femeie - cunoscuta indeobste ca si casatorie/mariaj - mai are nevoie de 'girul' sau ... benevolentza bisericii, huh?

Nu mai pot aia doi sa faca copii c-or sa iasa plozii tt_impitzi, 'saraci' cu duhul si o sa-i excomunice biserica pt. ca parintii lor au facut sex fara aprobare de un anume fel religios?!?

Sa stii ca s-au mai modernizat sau macar desteptat si preotii de orice confesiune...


Si in fond care ar fi motivul - fie el si moral presupus - pt. care in 2017 s-avem ... obligatii si submisivitatzi de tip medieval fatza de biserica sau religie???


Gata, am pus-o de mamaliga cu ... feminismul, cariera, drepturile egale cu barbatii, drepturile omului in general?!?


Tomitza, existam si functionam in societate in baza unu CNP al statului laic, nu in baza 'aprobarii' bisericilor, oricare ar fi alea, ce Dumnezeu!...
  citeaza   raspunde

Da, pricep. Pricep cat de nesimtita si limitata este populatia tarii si in 2017. :)

Daca chiar iti doreai sa dai dovada de cultura, raspundeai frumos la nelamurirea mea daca cunoasteai situatia, sau sa dai un sfat pertinent. Iar daca nu, sa nu raspunzi deloc. Nu am nevoie de raspunsuri la misto, ci pur si simplu de un raspuns din partea oamenilor care trec sau au trecut prin asta. Atata tot. Si nu e cazul sa vorbim despre BAC, stai linistita, am incheiat de ceva vreme toate studiile. Dar, ca tot veni vorba, cred ca ar trebui sa il dai tu si sa te pregatesti TEMEINIC, pentru ca din pacate nu se mai scrie "intii", ci "intai", si s-ar putea sa-l pici. :(
  citeaza   raspunde

Multumesc, asta cautam. Un simplu sfat, o parere, sau sa imi povestiti propria experienta. (daca ati trecut prin asta, bineinteles)
  citeaza   raspunde

Cum ziceam ... mai citeste, mai cultiva-te.

Nu te mai agita ca o proasta cu cineva care oricum ti-e strain, si deschide si tu un Bacovia ca sa ai inspiratie la sinucis. Am mai scapa de un incult.

PS: cu acel om rad de ce scrii tu, si a zis sa iti transmit ca nu mai exista Yahoo Messenger si nici Mirc-ul ca sa mai scrii in asa hal, "ai antzeles fetitzuko shau nu este pe inteleshul thau acel limbaj dhUar acesta"? :)))

Pace tie, slutenie!
  citeaza   raspunde

De la: garbo_473806, la data 2017-09-04 20:04:00Cum ziceam ... mai citeste, mai cultiva-te.

Nu te mai agita ca o proasta cu cineva care oricum ti-e strain, si deschide si tu un Bacovia ca sa ai inspiratie la sinucis. Am mai scapa de un incult.

PS: cu acel om rad de ce scrii tu, si a zis sa iti transmit ca nu mai exista Yahoo Messenger si nici Mirc-ul ca sa mai scrii in asa hal, "ai antzeles fetitzuko shau nu este pe inteleshul thau acel limbaj dhUar acesta"? :)))

Pace tie, slutenie!


Alta nesimtita care confunda mahalaua lu tatsu cu garbo. Slutenie e posibil sa fii tu, de ce "complimentezi" un om pe care nici nu-l cunosti cu acest cuvant, ai vreo obsesie? Si esti si proasta, pt. ca aici nu-i birou de informatii sa intrebi de casatorii mixte si sa te mai si iei de lumea care nu-ti da un raspuns pe placul tau. Sigurul sfat pe care ti-l pot da, in problema ta, e: viteza, ratato si pune in aplicare o metoda de sinucidere mai rapida, ca si-asa te sinucizi lent prin propria prostie. Mai respiri si aerul celor din jur.....
  citeaza   raspunde

Esti tot tu, cea de mai sus. Stai linistita,m-am prins. Sau sora ta, alta casnica fara ocupatii.
  citeaza   raspunde

Va puteti casatori civil. Aici nu tine de religie.
In ceea ce priveste cununia religioasa este mai dificil din cauza dogmelor religioase care nu prea accepta cununia intre un crestin si o alta persoana de alta religie, confesiune, rit etc.
In ceea ce priveste botezul il puteti boteza si crestin si musulman si evreu si ce vreti voi. Cel mai greu este sa il faceti OM!
Decideti voi cel mai bine cum va este si sa nu uitati ca Dumnezeu este unic indiferent de credinta, rit etc!
  citeaza   raspunde

Soțul trebuie sa treacă la catolici daca vreti slujba religioasă la biserica.Puteti vorbi cu preotul de la biserica dumneavoastră pentru mai multe detalii.
  citeaza   raspunde

E invers, la catolici este acceptată căsătoria cu un ortodox, doar dacă acela dă în scris (fără glumă) că îşi va boteza copiii la catolici, de aceea şi naşii de cununie trebuie să fie musai catolici.
În rest, da, nu e permisă căsătoria cu cei din cultele creştine neoprotestante (adventişti, penticostali, creştini după Evanghelie, Martori ai lui Iehova etc)
  citeaza   raspunde

Soţul meu e catolic, eu sunt ortodoxă (practicantă). Am încercat să ne căsătorim religios şi la catolici, nu s-a putut. Condiţia de care spuneam mai sus, să jur, să dau în scris că ne vom boteza copiii la catolici. La asta s-a adăugat cea a plăţii contribuţiei pe ultimii zece ani, de către soţul meu.
  citeaza   raspundeUite inca un motiv f. serios pt. care lumea se indeparteaza din ce in ce mai mult de religie, de fapt doar de biserica si 'practicile' ei!

Obtuzitatea, anacronismul si ... birocratizarea religiei practicante o sa-i aduca intr-un final chiar falimentul...


P.S. Stiu f. bine ca Papa Francisc a cerut tuturor catolicilor sa permita casatoria religioasa asa cum hotarasc cei doi, fara ca sa mai fie conditionata in vreun fel cununia in fatza Domnului de credintza in care e fiecare dintre soti sau de nu stiu ce 'promisiune' ii_dioata ca viitorii copii sa fie botezati intr-o anumita confesiune.Si, din cite am cunostintza, catolicii chiar dau ascultare intiului lor ierarh, nu e ca la noi, la ortodocsi, unde fiecare preot a ajuns sa-si faca propriile reguli de aplicare a dogmatismului religios!...
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: