Tobe si flaut la Clubul de Muzica.ro

La Clubul de Muzica.ro isi fac aparitia doua noi instrumente ce abia asteapta sa fie descoperite. Este vorba despre flaut si tobe. Mai jos sunt enumerate cateva din beneficiile pe care aceste instrumente le aduc. Muzica, pe langa dorinta de performanta, poate crea si placere terapeutica ( pentru interpret ), asa ca haideti sa le cunoastem impreuna!
Principalul motiv pentru care este benefic sa incercati flautul este faptul ca acest instrument este unul extrem de versatil, cu un sunet catifelat si linistitor de aceea se poate incadra in orice formatie muzicala. Mai mult de atat, flautul iti regleaza respiratia si reduce stresul. Asa ca, ce metoda mai buna pentru a te relaxa dupa o zi obositoare decat sunetul delicat al unui flaut!
Mai mult de atat, este un instrument ce iti solicita respiratia si s-a dovedit a fi foarte eficace in controlul sau chiar tratarea astmului, astfel ca flautul este un instrument ce iti ajuta sistemul respirator, asemeni orei de canto.
Un alt aspect pozitiv al acestuia este faptul ca are digitatia asemanatoare cu a altor instrumente, astfel ca se invata usor! De exemplu, flautistii care doresc sa incerce si stilul jazz pot opta pentru saxofon, invatandu-l mult mai usor si mai repede. Sau daca isi doresc experienta unei fanfare, cu usurinta pot incerca instrumentul piccolo ce are aceeasi digitatie cu a flautului.

Pentru a bate toba nu este nevoie ca elevii sa cunoasca teorie muzicala. Este o activitate simpla, ce urmeaza un tipar simplu si aduce beneficii tuturor! Totodata, tobele sau bateria emit un sunet ce devine limbaj universal astfel ca fiecare cultura de pe Pamant are diferite traditii legate de percutie. Exista colectivitati in care se practica tobele in cadrul grupurilor tocmai pentru ca stimuleaza starea de bine si dezvoltarea creierului, in special la copii. Aceasta activitate s-a dovedit a fi benefica nu doar pentru dezvoltarea creierului dar si pentru a ameliora diferite traume fizice.
Este o activitate distractiva, se pune accent pe miscare si inlatura orice efect negativ astfel ca intregul oraganism intra in echilibru si se oxigeneaza in scurt timp.
Tobele accentueaza expresia de sine, te invata cum sa-ti recladesti sanatatea emotionala si ajuta in integrarea emotiilor. Mai mult de atat, ritmul este prezent peste tot in jurul nostru, fie ca suntem constienti sau nu de asta, iar vibratiile tobei rezoneaza in fiecare celula a corpului.
Soarele, luna si anotimpurile urmeaza un anumit ritm, la fel ca si corpurile noastre. Astfel ca, ritmul ne ghideaza la nivel celular. Practicand tobe sau orice instrument de percutie te conectezi in mod natural la un ritm, care iti influenteaza in mod pozitiv atat starea fizica dar si psihica.
Va invitam sa participati la o experienta ce, cu siguranta, va imbunatatii viata oricarui iubitor de arta.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati si site-ul nostru oficial: www.clubuldemuzica.ro
clubul_de_muzica
Postat pe 20 Octombrie 2016 18:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cea mai frumoasa melodie 14 De la: cricat_ 29 Noiembrie 2011 09:52
Muzica Clasica Indiana 2 De la: khan 25 Aprilie 2009 12:10
Ce trupe straine importante vor concerta in Romania in 2012? 1 De la: Rosalinda_R 27 Februarie 2012 12:10
ACTA. Nu semnarii 2 De la: al_ma 22 Februarie 2012 11:02
S-a deschis cel mai tare site cu muzica adevarata!!!!!!!!! 3 De la: kyra 14 Septembrie 2009 12:33
Setari Cookie-uri