perete cu mucegai

Am un perete cu mucegai si as vrea sa-l izolez pe interior. E bine? Ce materiale sa folosesc?
garbo_453036
Postat pe 18 August 2016 13:45
De la: garbo_453036, la data 2016-08-18 13:45:21 Am un perete cu mucegai si as vrea sa-l izolez pe interior. E bine? Ce materiale sa folosesc?


Unde stai?
La casa sau intr-un apartament?
Blocul e din caramida/bca sau e din placi de beton?
Cum ai situat apartamentul sau camera cu pricina?
Cumva spre nord?
Ce sistem de incalzire ai in locuintza?
garbo101426
Postat pe 18 August 2016 14:57
De la: garbo_453036, la data 2016-08-18 13:45:21 Am un perete cu mucegai si as vrea sa-l izolez pe interior. E bine? Ce materiale sa folosesc?


nu, nu este bine. daca izolezi pe interior ce vei obtine este ca nu vei mai vedea mucegaiul, dar el va continua sa se dezvolte in perete si sub izolatie. daca este o casa sau un apartament la ultimul etaj ar trebui verificata hidorizolatia si luate masurile ce se impun in urma constatarilor. alternativ, daca este un perete exterior care nu se poate hidroizola, din varii motive, se recomanda metoda electro-osmotica. nu o vei putea face tu, trebuie sa gasesti o firma specializata
londonwalk
Postat pe 18 August 2016 15:45
Bag seama @453036, ca de fapt ai pus intrebarea din topic doar ... ca sa te afli in treaba!

La mishto adica...


Ca daca chiar te interesa cu adevarat subiectul, atunci ai fi avut minimul respect necesar sa raspunzi la intrebarile simple pe care ti le-am pus.

Intrebari puse cu unicul scop de a putea afla date esentiale pt. a-ti oferi si raspunsurile cele mai potrivite!


Da' pt. unii facerea de bine e de mii de ani ceea ce stie ... tot melteanul mioritic!
garbo101426
Postat pe 19 August 2016 11:22
De la: garbo101426, la data 2016-08-19 11:22:23Bag seama @453036, ca de fapt ai pus intrebarea din topic doar ... ca sa te afli in treaba!

La mishto adica...


Ca daca chiar te interesa cu adevarat subiectul, atunci ai fi avut minimul respect necesar sa raspunzi la intrebarile simple pe care ti le-am pus.

Intrebari puse cu unicul scop de a putea afla date esentiale pt. a-ti oferi si raspunsurile cele mai potrivite! ...mai tineti putin gura si nu mai critica raspunsurile altora,daca esti in stare da tu un raspuns cat de cat bun daca nu esti in stare atunci vezi-ti de treaba si nu ne mai deranja....oricum sunt meseriasi si reviste de specialitate,lumea nu se rezuma numai la tine cu informatiile tale ""pretioase".....din punctul meu de vedere si acela e un raspuns bun,depinde din ce unghi il privesti....tiu te-ai grabit ca fata mare la maritat....altadata sa cugeti mai profund....


Da' pt. unii facerea de bine e de mii de ani ceea ce stie ... tot melteanul mioritic!
caleidoscop
Postat pe 21 August 2016 18:10
este vorba de apartament de bloc, situat la etajul 1 din 4, din beton. peretele nu este spre nord, iar in ceea ce priveste caldura este chiar in exces 25-26 de grade iarna din acest motiv chiar as vrea sa=mi montez centrala ca sa nu mai arunc banii pe fereastra.
garbo_453036
Postat pe 22 August 2016 11:05
da,e bine sa-ti instalezi centrala si sa faci izolatia pe afara, pe urma mai vezi tu dupa 2,3 ani daca in acea camera despre care vorbeai mai faci mucegai ....mucegaiul e daunator sanatatii, mai ales la copii mici, dezvolta alergii...mai consulta si parerea acelor oameni care fac fatadele la blocuri...succes!
caleidoscop
Postat pe 22 August 2016 12:44
Sa folosesti materiale de cea mai buna calitate ca doar nu ai sa faci fatade si termoizolatie din 5 in 5 ani...nu fa rabat de la calitate....fa-o cu cap de la inceput, ca apoi sa nu iti para rau.
caleidoscop
Postat pe 22 August 2016 12:48
Se pare ca unor ooligofreni li s-a facut de bagat in ***** mamicutzei lor!


Nu de alta, da' bagatul ca idiotul in conversatiile altora e doar semn de...

... GRANDE COCHON, iimbecilule!

garbo101426
Postat pe 22 August 2016 13:54
Pai acum cu ce faci incalzirea in apartament, @453036?


In principiu exista citeva solutii care nu implica neaparat termoizolarea. Interioara in special. Cea exterioara este insa obligatorie (blana tuturor animalelor e totusi ... pe afara, nu?) si ar fi bine de facut cu firme de specialitate chiar in domeniu, nu srl-uri 'generaliste' de constructii!
Izolatia ext. nu trebuie sa fie mai mica de 10cm. Daca iti propune cineva tie si tuturor locatarilor izolatie de 5cm sau sub 10cm, puteti deja sa cautati alta firma!

1. Asigura-te ca in dreapta, stinga si sub apartamentul tau sint apartamente incalzite pe timpul iernii, nu 'parasite' si neincalzite. Situatie in care costurile tale cu incalzirea vor fi mult mai mari.

2. Daca ai pereti la casa scarii e obligatoriu ca acestia sa fie izolati pe exterior. Aici sint suficienti 5cm.

3. E obligatoriu pt. confortul termic al tuturor locatarilor - indiferent de sezon - ca scara sa aiba intrare permanent inchisa. Fie cu un automat de usa si cartela, fie cu cheie.
De preferat ar fi ca intrarea sa fie dubla, adica sa aiba si un 'sas':
Usa de la intrare plus inca o usa inainte de scari.

4. Cea mai uniforma, corecta, ieftina si sanatoasa incalzire este incalzirea prin podea. Electrica sau termica, cu o centrala pe gaz in condensatie cu temp. scazuta, ceea ce asigura un confort termic sporit la costuri f. mici.
Din nefericire blocurile vechi (cum banuiesc ca e si al tau) au instalatie electrica f. proasta, slaba calitativ (conductori din aluminiu) si cel mai frecvent subdimensionata. Instalatie care de regula nu permite instalarea de covoare termice electrice sub pardoseala tocmai datorita capacitatzii reduse a conductorilor.

5. Alternativa cea mai moderna, eficienta si absolut economica este cea a panourilor electrice radiante care incalzesc doar corpurile aflate in camere, nu si in mod inutil aerul sau obiectele din incaperi. Panouri care sint economice si prin faptul ca incalzesc intermitent.
Din pacate si aici, dupa dimensionarea aproximativa initiala, trebuie sa consulti un electrician profesionist care sa-ti spuna daca instalatia electrica 'tzine' sau trebuie musai up-gradata;
deci e necesar sa fie refacuta sau inlocuita...

Si-acum citeva sfaturi extrem de simple daca mucegaiul ala nu e f. extins si ai de gind sa faci ceva economie si sa realizezi macar indepartarea lui prin manopera ... in regie proprie:

1. Curatzarea mucegaiului se face INTOTDEAUNA cu camera absolut goala!

2. Operatziunea nu poate fi realizata corect decit cu cel putzin doi oameni/lucratori.

3. Prima etapa de curatzare mecanica - grosiera si cea fina, prin shmirgheluire a peretelui cu mucegai - se face OBLIGATORIU in prezentza unui aspirator puternic care va permite ca zugraveala cu mucegai sa nu cada pe jos si sa se imprastie si nici tu si ajutorul tau s-o ... tragetzi pe nari!
Mucegaiul e extrem de periculos pt. plamini si da, in afara de astm 'serios', si o sumedenie de complicatzii pulmonare, alergologice, hematologice si de sistem extrem de grave. Mai ales pt. copii.
Atentie deci, chiar nu e de joaca cu asa ceva!

4. Pt. etapa a doua, cea chimica, exista solutzii lichide asa-zis ... profesioniste prin magazine da' care, din pacate, nu prea au efectul mult laudat!
Cea mai simpla, ieftina si de lunga durata solutie chimica anti-mucegai o poti insa prepara chiar tu, la tine acasa. E facuta din bicarbonat de sodiu si ... otet alimentar. Si-atita!
Gasesti pe net diverse combinatzii si modalitatzi de preparare si de aplicare a acestora.
Personal as opta pt. cantitatzi egale de bicarbonal si de otet. Daca ai avea la indemina acid acetic glacial ar fi cu atit mai bine, numai ca cu asta se umbla in conditii de maxima securitate caci risti accidente grave.
Oricum, orice solutie sau metoda ai folosi, asigura-te ca nu mai exista pete vizibile de mucegai absolut deloc si ca inainte de aplicarea lor ai spalat pur si simplu peretele (si o buna zona mai mare decit pata de mucegai initziala) cu o solutie concentrata de hipoclorit de sodiu.
Adica celebrul inalbitor din comertz.
Vezi insa ca nu toate sint concentrate si de aia e bine sa cautzi la magazinele de produse chimice chiar hipoclorit concentrat.
Mare, mare atentie si cu asta!
Nu trebuie ca vaporii sa vina in contact cu ochii sau cu plaminii pt. ca se transforma imediat in ... acid clorhidric! Si sper ca stii ce e asta si cam ce dezastre poate produce!
Vei purta obligatoriu manusi duble de cauciuc si o imbracaminte 'protectoare' adecvata ca sa nu te stropesti si pe care pe urma poti s-o arunci, daca e cazul.
Un halat de doc cu mineci lungi si ceva ... bocanci sau cizme ar fi suficient.

ATENTIE!!!
Ambele etape de spalare se fac cu ... masca de gura si nas si ochelari de protectie pe fatza si, evident, nu cu miinile goale.
Corect este ca ambele spalari sa se faca cu o perie 'bogata' de plastic cu peri semi-rigizi si care sa aiba un miner de macar 15-25cm lungime, ca o ... matutra scurta, tocmai in scopul de a te proteja suplimentar si a nu te stropi pe fatza si miini.
Fiecare etapa de spalare se repeta - cu interval de uscare de cel putzin 12-24 de ore - ori de cite ori consideri ca e nevoie ca sa indepartezi sporii si 'radacinile' de mucegai sau sa impregnezi peretzii cu solutzia protectoare (otet si bicarbonat).
Oricum, cel putzin de 3(trei) ori, fiecare cu timpii de uscare aferenti intre ele. Lucru care iti va lua citeva zile bune, chiar si o saptamina.

5. Daca mucegaiul este si in coltzul de jos si cuprinde si pardoseala, atunci trebuie sa stii ca zona de pardoseala afectata (plus inca ceva in jur) se scoate, se arunca si se inlocuieste TOTAL!
Evident ca cele doua etape le parcurgi si aici.
Nu inainte de a arunca si nisipul de sub parchet sau materialele mai noi de termo-izolatie si care au fost cuprinse si ele de mucagai.

6. Alte solutzii profesioniste, cu adevarat valoroase pt. indepartarea de durata a mucegaiului, nu sint la indemina amatorilor.
Aceste solutii sint in kituri speciale, de firma, si sint distribuite doar echipelor specializate in asa ceva. Si nu sint la fel de usor de dat ca cele de mai sus, necesitind tehnologii complicate si cu aparate specializate.

P.S.:
Evident ca atit izolarea interioara (pe care nu o recomand decit cel mult in cazul peretzilor exteriori sau de casa scarii si facuta numai de meseriasi!) cit si schimbarea sistemului de incalzire se fac numai DUPA ce ai rezolvat problema mucegaiului!
In Germania exista niste bandete (benzi) de indicare a 'gradului' de mucegai. Foaret ieftine si extrem de eficace.
Bandete care se umezesc si se pun pe pereti pt. a vedea unde anume exact e mucegaiul (chiar si atunci cind nu se vede cu ochiul liber), ce tip de mucegai este (pt. a putea folosi numai solutziile chimice eficiente) si pt. a delimita zonele sanatoase de cele ... bolnave.
Aceleasi bandete se pun pe peretzi dupa efectuarea tuturor operatziilor de indepartare si 'tratare' a mucegaiului chiar cu scopul de a vedea daca s-a facut o treaba de calitate sau nu.
In principiu cel mai usor de tratat sint chiar suprafetzele de beton caci ele nu permit infiltrarea in profunzime a mucegaiului asa cum se intimpla la zidaria obisnuita din caramida sau bca, la lemn sau alte materiale compozite.
Din cite stiu n-am vazut pina acum ca in Romania sa existe benzile astea, da' e adevarat ca nici nu m-am interesat pt. ca n-am avut nevoie.

Nota:
Orice fel de var sau vopsea vei folosi pe urma pt. acoperirea peretzilor astfel 'vindecatzi', nu uita sa pui in compozitie atit bicarbonat cit si otet concentrat. Adica acid acetic glacial sau doar otet alimentar concentrat 'alb', ca sa nu modifici culoarea finala.
Poti pune cu efect mai bun chiar doar hipoclorit de sodiu, da' vei avea de 2-3 zile de aerisire in care nu vei folosi incaperea.

...SPOR LA TREABA !

N.B.:
Din experintza proprie, profesionala si de viatza, nu e bine sa ascultzi vreodata de 'sfaturile' ipochimenilor sferto-docti si self-suficientzi care nu au invatzat nici macar pina la virsta maturitatzii sa scrie numai si numai cuuu...

...majuscula la inceput de fraza!

De fiecare fraza!...







garbo101426
Postat pe 22 August 2016 15:28
De la: garbo_453036, la data 2016-08-18 13:45:21 Am un perete cu mucegai si as vrea sa-l izolez pe interior. E bine? Ce materiale sa folosesc?
....................................................................si sa moara de ciuda aceea sau acela ca eu am scris la inceput de propozitie cu litera mica,o mai fac spre fericirea lor,caci ma lasa rece aceasta observatie neinteresanta si minuscula care chiar nu vreau sa-mi strice ziua si reputatia mea de blogger,deci sa revenim la oile noastre,adica strict legat de subiectul deschis de tine,si nu de observatiile altora,care scriu mult si prost uneori, mai bine putin si in esenta....daca esti inteligenta si-ti merge mintea poti cere garantie firmei care iti face termoizolatia.in caz contrar ai sa-ti plangi in pumni cum se spune.....cauta pe cineva care iti ofera garantia lucrarii,daca faci cu o societate,sigur are sa-ti de-a acest document,daca faci cu un neica nimeni,nu-ti va da, garantie scrisa.
caleidoscop
Postat pe 22 August 2016 16:07
I-auziti la 'lingvisticianul' retardat al lui peste!:

"...observatie neinteresanta si minuscula..." (adica majuscula la inceput de fraza!)
"...reputatia mea de blogger..." (what the fuck?!?)


Poate o fi vrut, 'eminentza' sa, sa spuna ... re-put(o)a(rea)-tia!
Cu toate ca nu e prima data cind aud si citesc ineptii kretinoide de-ale blogarashilor astora atit deee...

...ANAL-FABETI SADEA !


P.S. Va dati seama ca la cit am scris eu mai sus - 100% profesionist si la obiect cu subiect si predicat (ingineria, f*tu-i mama ma-sii, nu ... blogareala de retarzi cu liceul facut ... inaintea gimnaziului!) -, e chiar de risu' curcilor s-aud un zevzec abulic d-asta - neica nimeni cu ... cool-tura-n turul izmenelor! - cum repeta ca prostu-n tirg de 3(trei) ori intr-o singura fraza aiureala cu ... garantia scrisa!


Adica hirtia aia numai buna de sters la k**r cu ea cind e sa ajungi prin tribunale, cu 'specialistii' de-au facut lucrarea, atunci cind vrei sa-ti recuperezi prejudiciul de 15-20-25 milioane de lei!

Cred ca la asa ceva ride cu acelasi k**r ( ma rog, nu chiar acelasi) pina si grefiera de sedintza!

Iar judecatorul banuiesc ca de sila si plictiseala se-apuca sa faca un ... origami cind o sa te vada cum iti plingi singur de mila - in fatza unei sali intregi - la cit ai fost tu deee...
...prost si iimbecil sa te increzi DOAR intr-un petec de hirtie!


Daaa', ma rog, e plina tzarisoara asta de sferto-doctzi si self-suficientzi.
Ca parca koor-papirul ala era taman ... 'suficient' sa-ti izoleze casa nuuu?!?


Sa-i spuna careva pachidermului ignorant ca garantia, ea in sine, nu tine nici pe dracu' deee...
...izolatie de calitate!


P.P.S. Bai, astia de la 'Garbo', voi chiar nu dati nici macar o testare de-a ... V-a atunci cind sumedenia asta de batuti in cap chiar vor sa se inscrie pe forumul vostru?

N-aveti nici macar o 'sita' capabila sa mai opreasca din afluxul asta de scolarizati cu fortza doar pt. ca invatamintul de 10-11 clase e obligatoriu in Romania de citiva ani?!?

garbo101426
Postat pe 22 August 2016 17:35
si ca sa fiu on topic....cred ca esti un mucegai printre noi,...altii de pe aici....sau daca mai stai mult ai sa mucegaiesti, asa ca da-te pe brazda cu afirmatiile si corectitudinea ta academica!...dpdv te-ai purtat urat cu semenii tai de pe garbo, oare cu G sau g?
caleidoscop
Postat pe 22 August 2016 23:20
De la: garbo101426, la data 2016-08-22 17:35:20I-auziti la 'lingvisticianul' retardat al lui peste!:

"...observatie neinteresanta si minuscula..." (adica majuscula la inceput de fraza!)
"...reputatia mea de blogger..." (what the fuck?!?)


Poate o fi vrut, 'eminentza' sa, sa spuna ... re-put(o)a(rea)-tia!
Cu toate ca nu e prima data cind aud si citesc ineptii kretinoide de-ale blogarashilor astora atit deee...

...ANAL-FABETI SADEA !


P.S. Va dati seama ca la cit am scris eu mai sus - 100% profesionist si la obiect cu subiect si predicat (ingineria, f*tu-i mama ma-sii, nu ... blogareala de retarzi cu liceul facut ... inaintea gimnaziului!) -, e chiar de risu' curcilor s-aud un zevzec abulic d-asta - neica nimeni cu ... cool-tura-n turul izmenelor! - cum repeta ca prostu-n tirg de 3(trei) ori intr-o singura fraza aiureala cu ... garantia scrisa!


Adica hirtia aia numai buna de sters la k**r cu ea cind e sa ajungi prin tribunale, cu 'specialistii' de-au facut lucrarea, atunci cind vrei sa-ti recuperezi prejudiciul de 15-20-25 milioane de lei!

Cred ca la asa ceva ride cu acelasi k**r ( ma rog, nu chiar acelasi) pina si grefiera de sedintza!

Iar judecatorul banuiesc ca de sila si plictiseala se-apuca sa faca un ... origami cind o sa te vada cum iti plingi singur de mila - in fatza unei sali intregi - la cit ai fost tu deee...
...prost si iimbecil sa te increzi DOAR intr-un petec de hirtie!


Daaa', ma rog, e plina tzarisoara asta de sferto-doctzi si self-suficientzi.
Ca parca koor-papirul ala era taman ... 'suficient' sa-ti izoleze casa nuuu?!?


Sa-i spuna careva pachidermului ignorant ca garantia, ea in sine, nu tine nici pe dracu' deee...
...izolatie de calitate!


P.P.S. Bai, astia de la 'Garbo', voi chiar nu dati nici macar o testare de-a ... V-a atunci cind sumedenia asta de batuti in cap chiar vor sa se inscrie pe forumul vostru?

N-aveti nici macar o 'sita' capabila sa mai opreasca din afluxul asta de scolarizati cu fortza doar pt. ca invatamintul de 10-11 clase e obligatoriu in Romania de citiva ani?!?

..................................................................................sa citesti ce am scris mai sus ca era pentru tine.
caleidoscop
Postat pe 22 August 2016 23:23
La cit de 'inteligenta' esti, mai euglena bok-o-trofa, e preferabil sa nu iesi prea mult prin tirg de capul tau!


Lumea-i cu totul altceva decit ai tu impresia, mai, fiintza rudimentara.
Nu de alta, da' bagatul in comentariile altora e, asa cum spun eu mereu, semn deee...

...GRANDE COCHON ! iar in cazul tau specific e semn deee...

...GRANDE TRUIE !


P.S. E bine sa intelegi totusi, pina la urma, ca toate ti se trag de la auto-bagatul kretin in seama si de la mitocania auto-intromisionatului porcesc in vorbele altora, cu sperantza si sigurantza specifica idiotului plin de el cum ca i-ar merge.
Ei bine, mai drosophila abulica, cu mine nu-ti merge!


Pricepi sau vrei s-ajungi sa-ti plingi singura de mila la cit de nesimtzita si proasta ai putut fi?!?
garbo101426
Postat pe 23 August 2016 09:28
Si zi asa ... "reputatie de blogger", huh?!?


Sa inteleg ca ar exista si o comunitate a voastra, a bloggerilor ... analfabeti profund?

Nu de alta, da' nu numai ca nu esti in stare sa folosesti 'majuscula' la inceput de fraza, da' esti si anal-fabeta rau de tot, mai retardato!

Auzi la e ..."dpdv te-ai purtat urit cu semenii tai"!


Bai, tu chiar esti asa de proasta de la mama natura? Sau ai urmat niste ... cursuri speciale ca sa apari atit de timpita???

Mai, ignoranta tupeista, oare ce crede mono-reuronala de tine ca inseamna "dpdv"?

Cumva ... "din punct de vedere"???
Ca daca asta e, atunci ia de-aici, idioato, sa vezi cum suna propozitia ta:

..."din punct de vedere te-ai purtat urit cu semenii tai"!!!


Intelegi ce vreau sa spun?
Adica intelegi ca limba romana se simte in mod grav ... OFENSATA de asemenea sacrilegiu verbal, imbecilo?!?


Sfatul meu?
Lasa-te de prosteala cu blogareala si marsh repede la shcoala ca acusi incepe anul shcolar si e musai sa refaci...
...gimnaziul!
garbo101426
Postat pe 23 August 2016 09:43
Cea mai buna solutie este termoizolatia exterioara. Am avut si eu ceva probleme cu mucegaiul si asa am rezolvat. Este recomandat sa se foloseasca polistiren de 10 cm EPS80 si niste mesteri seriosi care sa faca treaba bine. Eu am mers cu materialele de la Adeplast, la recomandarea firmei care mi-a facut lucrarea.
garbo_431403
Postat pe 23 August 2016 12:41
De la: garbo101426, la data 2016-08-19 11:22:23Bag seama @453036, ca de fapt ai pus intrebarea din topic doar ... ca sa te afli in treaba!

La mishto adica...


Ca daca chiar te interesa cu adevarat subiectul, atunci ai fi avut minimul respect necesar sa raspunzi la intrebarile simple pe care ti le-am pus.

Intrebari puse cu unicul scop de a putea afla date esentiale pt. a-ti oferi si raspunsurile cele mai potrivite!


Da' pt. unii facerea de bine e de mii de ani ceea ce stie ... tot melteanul mioritic!
caleidoscop
Postat pe 24 August 2016 09:05
De la: caleidoscop, la data 2016-08-24 09:05:27
De la: garbo101426, la data 2016-08-19 11:22:23Bag seama @453036, ca de fapt ai pus intrebarea din topic doar ... ca sa te afli in treaba!

La mishto adica...


Ca daca chiar te interesa cu adevarat subiectul, atunci ai fi avut minimul respect necesar sa raspunzi la intrebarile simple pe care ti le-am pus.

Intrebari puse cu unicul scop de a putea afla date esentiale pt. a-ti oferi si raspunsurile cele mai potrivite!


Da' pt. unii facerea de bine e de mii de ani ceea ce stie ... tot melteanul mioritic!
..............daca ai fi in fata mea....in viata reala te-as spala cu hipoclorit ca sa te satur sa mai faci comentarii pe marginea altor comentarii.....oricum mucegaiul de tine va dispare cu hipoclorit....., ce mai faci, ce zici?......te dai batut?....astept replika ta.....durule!....citeste din nou si din nou sa vezi ce postari de kkt ai facut!....cica dispui de un limbaj elevat?.....ha, pot fi dura si eu insa ma opresc ca nu asta e menirea mea pe acest Garbo,si nu numai.....insa m-ai provocat si ti-am raspuns in dulce grai moldovenesc!....degeaba incerci sa ma convingi pe ultima suta de metri ca ai raspuns la postarea altcuiva si ca eu m-am bagat unde nu trebuia, ca nu tine sa ma minti in fata.Oamenii de acest fel se numesc IPOCRITI....asa ca sa inteleaga toti oamenii, inclusiv tu.
caleidoscop
Postat pe 27 August 2016 14:54

Daca ai reusi sa ajungi vreodata in fatza mea, te asigur ca nu ai putea-o s-o faci decit ca si...

...cadavru!


Nu fac niciodata autopsii pe ... animale retardate vii!
garbo101426
Postat pe 27 August 2016 18:09
... cu siguranta voi fi mereu in fata ta chiar si cu un pas....nu numai in fata ta dar si in gandire....cu doi pasi inaintea ta...asa imi place!....sic, sic, sic!
caleidoscop
Postat pe 27 August 2016 20:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Statuete 5 De la: garbo015979 8 Aprilie 2010 18:42
Armania din familie implica si amenajarea gradinii din prerajma locuintei. 1 De la: IOANIDE 15 Ianuarie 2012 12:51
Proiectare peisagera profesionala 1 De la: garbo_3571 22 Mai 2012 22:08
Iluminat exterior 8 De la: alanna 17 Ianuarie 2012 20:26
amenajari interioare si exterioare 2 De la: iqart 19 Decembrie 2009 20:10
Setari Cookie-uri