psoriazis

buna

Ma numesc Cristina si am psoriazis de 16 ani la nivelul scalpului si usor usor si la urechi,sprancene.Psoriazisul nu mai reprezinta chiar asa o mare problema( inca am disconfort,complexe,probabil ca nu o sa scap niciodata de ele ),dar am o mare nelamurire: acum cativa ani buni am vrut sa donez sange in scop umanitar numai ca am inteles ca nu se poate,ca nu am voie niciodata sa donez sange sau sa nasc pe cale naturala.
Intrebarea mea este: daca ai psoriazis trebuie sa nasti prin cezariana sau poti chiar si pe cale naturala?

va multumesc
garbo_444500
Postat pe 9 Iunie 2016 17:30
De la: garbo_444500, la data 2016-06-09 17:30:33buna

Ma numesc Cristina si am psoriazis de 16 ani la nivelul scalpului si usor usor si la urechi,sprancene.Psoriazisul nu mai reprezinta chiar asa o mare problema( inca am disconfort,complexe,probabil ca nu o sa scap niciodata de ele ),dar am o mare nelamurire: acum cativa ani buni am vrut sa donez sange in scop umanitar numai ca am inteles ca nu se poate,ca nu am voie niciodata sa donez sange sau sa nasc pe cale naturala.
Intrebarea mea este: daca ai psoriazis trebuie sa nasti prin cezariana sau poti chiar si pe cale naturala?

va multumesc


Buna, Cristina...

Ma intristeaza teribil sa aud ce problema ai si inca de la o virsta atit de frageda. Din pacate se pare ca in ultimele decade a inceput sa tot coboare tot mai jos virsta in cazul bolilor imune si auto-imune...

Din nefericire am avut si eu in familie un caz chiar extrem de grav al bolii asteia: soacra mea, Dumnezeu s-o odihneasca-n pace si liniste, ca tare buna femeie a mai fost!...
Cunosc deci f. bine subiectul asta.
In consecintza, fara multe ... 'ceremonialisme' stupide sau verbiaje kretine de net, te sfatuiesc sa ai maxima grija si sa vezi ce fel de viatza vrei sa ai odata ce te-ai hotarit sa ramii insarcinata.
Si, mult mai important, ce si cit esti dispusa sa sacrifici din viatza ta si a viitorului copil?
Doar ca sa-ti ... implinesti menirea, cum se spune...

'Ideal' ar fi ca in primul rind sa reusesti sa-ti responsabilizezi corect si in timp util toate gindurile, dorintzele, putintzele si, mai ales poate, chiar neputintzele.
Sa-ti cercetezi indeaproape ego-ul personal ca sa reusesti sa-ti clarifici sincer adevaratele 'mobiluri' care te duc la hotarirea de a naste.
Ca sa vezi daca iti doresti un copil pt. ca asta e viatza si asta-i ... 'obiceiul' locului de vreme ce asta-si doresc mai toate femeile, pt. ca decizia ta e doar reflexul ... egoismului care bintuie divin da' si ... darwin mintzile, sufletele si toate ... sisteme endocrine subtile ale femeii, pt. ca vrei ca in felul asta sa-ti fie perpetuat numele, genele si toate celelalte 'urme' lasind pe pamintul asta fie si un copil - 'singe din singele tau' -, sau poate pt. ca iti imaginezi doar sau chiar esti incredintzata ca asta e supremul act menit unei femei ca sa-si duca la indeplinire potentialul propriu de fericire...

Iti spun toate astea pt. ca banuiesc ca stii deja ca psoriazisul are o importanta componenta genetica de transmitere si ca, pe linie de consecintza logica, e f. posibil sa fii pusa in fatza situatiei deloc improbabile ca si copilul tau sa aiba mai tirziu mizerabila boala.
Intrebarea mea pt. tine - tocmai pt. ca stii personal, pe propria piele cum se spune si ca nimeni altul 'subiectul' - este urmatoarea:

...ESTI SIGURA-SIGURA CA VREI ACEST LUCRU ?!?

Si nu egotic, pt. tine, ci chiar pt. sufletul celui spre care tinjesti cu atita incredere...

Fara sa vreau sa te intristez mai mult decit ii intristeaza in general bolile pe cei suferinzi, stii si tu perfect de bine ca boala asta e o pacoste extrem de traumatizanta si comsumptiva.
Bref, esti dispusa sa 'sacrifici' ... sanatatea fizica si psihica a viitorului copil stiind toate astea?!?
Sau altfel spus, fiind in cunostintza perfecta de 'cauza', avem noi dreptul sa hotarim egotic si sa ne asumam pseudo-responsabil incertitudinea destinului de sanatate al viitorului omuletz?
Mai ales ca stiintza e inca neputincioasa in a 'repara' toate defectele parintilor nostri inainte, in timpul sarcinii sau dupa nasterea noastra...
Si nu numai...

P.S. Impotriva nemernicii asteia de boala iti recomand insa sa incerci cu mare incredere...

...uleiul de magneziu! Extern in principal da' si intern.

N-o sa stau sa-ti explic acum ce si cum. E suficient sa intri pe net si sa cauti si sa cercetezi multiplele materiale simple, jurnalistice, cit si pe cele cu adevarat stiintzifice asupra acestui, cred eu,...

...miracol tacut si atit de ignorat al naturii!

In final iti doresc, indiferent de decizia pe care o vei lua, sa-ti dea Bunul Dumnezeu - sau poate doar bunele tale obiceiuri sanatoase de viatza -, cit mai multa sanatate!
...Ca-i mai buna decit toate, draga Cristina!
garbo101426
Postat pe 23 Iunie 2016 16:32
fara multe "verbiaje", pffff, ce le mai place unora sa inventeze cuvinte, doar ca sa se dea pretiosi!

Cristina, scurt si la obiect.
daca acum cativa ani ti s-a spus acel lucru, ca nu poti dona sange si ca nu poti avea copii pe cale naturala (nasterea pe cale naturala e una, a avea copii pe cale naturala e altceva!) atunci probabil ca medicii care ti-au facut recomandarile alea stiu ei ce spun si asta in urma unor analize!

si totusi, ar fi bine sa consulti temeinic mai multi medici specialisti in obstretica, ginecologie si inclusiv pediatrie pentru a te lamuri din punct de vedere medical care sunt riscurile, implicatiile si solutiile in situatia ta!

pe garbo, poti gasi cel mult cateva indrumari orientative si foarte multe derapaje sub aspect de "verbiaje" cu fason si emfaza!

multa sanatate!
heartbit
Postat pe 23 Iunie 2016 17:03
Porumbelul pacii ? ...Pentru voi trebuie un stol intreg.

http://oi49.tinypic.com/2ziok14.jpg

Rotty
Postat pe 24 Iunie 2016 08:32


Si crenguta de maslin, pot s-o ofer eu ca e plin pe aici... ! Dar n-o fac pentru ca aia nu merita. Si ca sa-i raspund lui heartbit la intrebarea: "in ce limba se regasesc cuvintele:
verbiaje, egotic ?" sigur le-am auzit inca pe vremea cand țiganii mergeau pe strazi si cumparau sticle vechi ( ??? ), sticle murdare... ! Nu, nu le strigau atunci, dar cand le vindeam ce aveam prin casa murdare si cu eticheta aia de nu iesea nici cu sange de drac... i-am auzit vorbind si atunci am auzit cuvintele astea si inca altele care le mai vezi la asta cu miile de carti citite !

barboneli
Postat pe 24 Iunie 2016 09:10
De la: Rotty, la data 2016-06-24 08:32:54Porumbelul pacii ? ...Pentru voi trebuie un stol intreg.

http://oi49.tinypic.com/2ziok14.jpg



Aici ai si tu dreptatea ta!...
garbo101426
Postat pe 25 Iunie 2016 14:18
Daca intelege careva (si o si demonstreaza!) care ar fi ... plus-valoarea on-topic adusa de cei doi oligo prin mizerabilele lor pseudo-comentarii de mai sus, atunci promit solemn sa-i dau un bax de bere Leffe.


Noir sau chiar Vieille Cuvée!...

garbo101426
Postat pe 25 Iunie 2016 14:30
De la: heartbit, la data 2016-06-25 19:12:46Rotty, las-o dreacu de maidaneza, ca asteia daca ii dai un stol de porubei ai pacii, la vidul din capul ei, ii face ciulama si apoi cu forte proaspete o ia de la capat cu razboiul stupid din cretina escrescenta care ii acopera umerii spre a nu-i ploua in gat!




garbo101426
Postat pe 25 Iunie 2016 20:22
razi maidanezo, ca doar despre tine e vorba!
heartbit
Postat pe 26 Iunie 2016 01:52
De la: heartbit, la data 2016-06-26 01:52:51razi maidanezo, ca doar despre tine e vorba![/quote

Iarta-l, Doamne, ca e si el copilul tau!...


Asa prost gramada, lipsit de educatie si nemernic cum e...

garbo101426
Postat pe 26 Iunie 2016 06:24
Am dobândit boala "din senin, din iarba verde" la 20 de ani. Am născut pe cale naturală la 33 de ani. Am fost donator de sânge la solicitare și opțional în campaniile locale. Se știe ca de fiecare data se completează un formular cu bolile cronice, în care spunem tot și adevărat, ca la spovedanie. Nimeni nu mi a spus niciodată Nu. Am un băiat de 26 de ani, fără nici o urma de psoriazis sau alte boli dermatologice. Sper că acum, după ceva ani de întrebări, ții un suflețel în brațe!
ascunsa
Postat pe 1 Mai 2018 14:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ceai de musetele la copilul peste 2 anisori? 16 De la: garbo194296 6 Martie 2011 15:36
buna...ma intereseaza dc pot beneficia de concediu maternal 12 De la: garbo193730 23 Septembrie 2014 12:16
piticul meu nu vreasa doarma in patut 3 De la: garbo159529 25 Iunie 2010 12:06
mamici din Cluj-Napoca 82 De la: felideni 3 Decembrie 2013 13:29
fontanela 2 De la: amelia 9 Decembrie 2009 16:49
Setari Cookie-uri