Cum invatam cainele sa-si faca nevoile unde trebuie

Salut prieteni! Mi-am luat un catel de talie mica.Problema este ca nu e educata si isi face nevoile pe unde apuca.Am cumparat niste covorase speciale pt caini si nu stiu daca functioneaza.Aveti vreo idee? Nici macar cu lesa nu e invatata.Are 4 luni.Va multumesc anticipat!
MiaMihaescu
Postat pe 17 Martie 2016 16:54
Ce covorase sunt alea ca eu nu am auzit de asa ceva.
Rotty
Postat pe 17 Martie 2016 21:07
Sunt bucati de folie patrata peste care e lipit un material asemanator scutecelor.Absorba urina si mirosul.Se gasesc la orice magazin pt animale(1.5 lei buc.).Pe spate au bucati de hartie pe care le dezlipesti si le lipesti de covor,gresie etc...Au dimensiunea unor scutece,cum era pe timpuri.
MiaMihaescu
Postat pe 17 Martie 2016 21:34
Merci, chiar nu stiam. Cred ca asa ceva iti e de folos daca locuiesti la bloc si nu poti sa iesi prea repede afara cu catelul. Dar, atentie, daca vrei sa-l inveti la covoras, trebuie sa pui covorasul tot timpul in acelasi loc. In baie de exemplu, pentru ca el sa stie unde are voie. Cand face prin casa nu il bati (in nici un caz), ci il iei frumos, il duci la "locul faptei" , il ciupesti sau scuturi usor de ceafa ( imiti dojana mamei), i spui "NU" , apoi il iei si il duci la covoras. Eu avand curte, il duceam mereu in acelasi loc si i spuneam cu o voce blanda ( sa nu-l sperii sau traumatizezi) : " Aici face bebe pipi". Daca esti consecventa si calma, invata destul de repede. Dupa o vreme cand a priceput, scheuna usor cand trebuia sa faca si stiam ca trebuie sa-i deschid usa.
Despre lesa povestim mai tarziu, acum merg sa-mi beau cafeaua.
Buna dimineata Mia.
Rotty
Postat pe 18 Martie 2016 08:07


Neata fetele...! Daca ai terasa, cu Mia vorbesc sau cu cine mai sta la bloc, invata-l sa faca acolo. Deci covorasele poti sa pui si acolo, daca nu vrei in baie. La 4 luni e si varsta cand inceapa sa priceapa ceva, lucruri usoare. Tabla inmultirii il inveti dupa ce se cere la pipi, c..i ! Daca stai acasa, poti sa iesi cu el mai des pe terasa. Acum ca e micut, si besica lui nu poate sa tina mult nevoia. Sa nu crezi insa ca invata numai in cateva zile... trebuie sa ai putintica rabdare, depinde si de IQ-ul catelului. Ce rasa e ?
barboneli
Postat pe 18 Martie 2016 08:33
Barbo, la bloc ai balcon, nu terasa. Eu dadusem baia doar ca exemplu retoric, nu-i musai.
Catelul cica-i de talie mica. Ce rasa o fi...... Lasa ca vine Mia si ne spune.
Rotty
Postat pe 18 Martie 2016 08:52


http://img33.olx.ro/images_mercadorro/90451258_7_644x461_vanzare-2-camere-cu-terasa-18mp-bloc-1971-cotroceni-opera-metrou-.jpg

http://www.imobiliare.ro/info/wp-content/uploads/2013/11/New-Town-terasa-1.jpg

http://rivieracluj.ro/wp-content/uploads/2015/04/Veranda-apartament.jpeg

http://www.imobile99.ro/application/views/images/anunturi/img_0983.jpg

http://www.cbimobiliare.ro/images/poza-foarte-mare-apartament-bucuresti-sector-2-iancului-35545-837475.jpg

Da scumpo, stiu, si eu acolo in bloc la et. 3 aveam un balcon mic dar si o terasa comuna cu o vecina care avea o garsoniera... dar asta era atunci. Azi se fac terase la blocuri, multa lume le inchide sau si le amenajeaza dupa gust si posibilitati. Eu nu stiu unde locuieste dama cu cațelul... dar si eu dat un exemplu doar. de "invatat" se face cum ai zis sau cu alte metode, cert e ca se poate.
Acum o sa vezi 3 locuri unde am stat in copilarie, m-am nascut pe Bdul. Dacia, et. 3, acolo aveam un balconas mititel la un dormitor si o terasa comuna cu o garsionera, in dreapta. Dar am stat si in alt bloc, cu terasa mare, pe fostul bulevard Ipatescu.. Langa statuia Aviatorilor, am stat la et.1 si acolo era o terasa mare. Dar nu aveam catel si nici purcel ca sa cresc... ca nu ma lasau parintii !!!

http://img.garbo.ro/comunitate/photos/8/4/9/5449481.jpg

http://img.garbo.ro/comunitate/photos/9/4/9/5449491.jpg

http://img.garbo.ro/comunitate/photos/0/5/9/5449501.jpg

http://img.garbo.ro/comunitate/photos/1/5/9/5449511.jpg
barboneli
Postat pe 18 Martie 2016 20:01
Gata, m-ai convins. Eu sunt mai micuta si nu stiu, mai ales ca nu am locuit niciodata la bloc, ci doar la casa mea.
Seara buna.
Rotty
Postat pe 18 Martie 2016 20:09


M-ai facut sa rad...
Era un banc o data, poate e si acum, dar tu esti micuta si probabil ca nu-l stii.... incepea asa:
"Badea Ion vine la badea Pătru, bate, deschide puștiu'.
- Unde-i tac-tu ba ?
- Eu SUNT MIC, NU ȘTIU NIMIC... tata-n pod belește capra...."

Ma bucur ca te-am convins...
barboneli
Postat pe 18 Martie 2016 20:39
Problema e ca indiferent cate i-as pune,ea tot pe langa ele face.Locuiesc la curte.Nu mai stiu ce sa-i mai fac,o scot in curte dar limitat din cauza cainelui de afara -e tot fata si o bate.I-am pus si cutii cu nisip pt pisici,ba chiar si pamant si tot nu reusesc. Ea e chiuaua iar cea din curte maidaneza mare.Va dati seama ce i-ar face daca pune "laba " pe ea?Oricum ,asa chiuaua cum e,se da la aia
MiaMihaescu
Postat pe 18 Martie 2016 22:32
Va pup si va multumesc pt. raspunsuri!
MiaMihaescu
Postat pe 18 Martie 2016 22:40
Miuta mama, tu ai citit ce am scris eu ? Nu pui mai multe, ci unul intr-un loc bine stabilit de tine. Sa zicem, intr-un coltisor langa usa. Apoi faci asa cum ti-am zis. O sa se invete. Pe vremuri cand eram in Ro, am avut si eu o catelusa corcitura de chiuaua cu pekinez si tot asa-i pusesem un prosop langa usa din aceleasi motive ca si tine. Pe vremea aia nu erau covorase speciale, dar avea prosoapele ei pe care le schimbam zilnic.
In ce priveste invatatul in lesa, nu o brusca ci fa in asa fel ca pusul lesei si plimbarea, sa fie pentru ea o placere. Da-i mai intai lesa sa o miroase, apoi da-i o recompensa ( biscuitel, o bucatica de carne...). Daca sta cuminte sa-i pui lesa, i mai dai o recompensa....si tot asa. In cap`sorul ei, trebuie sa asocieze lesa cu ceva placut.
Si apropo,,,,chiuaua or fi ei caini mici, dar sunt al naibii de artagosi.
Buna dimineata :)
Rotty
Postat pe 19 Martie 2016 08:00


Neata. Deci ai luat un caine de talie foarte mica... nu mica ! Ok, puteai sa-ti iei si un bibelou in loc... numai ca ala nu-ti musca degetul cum ar face chiuaua Pechinezul din ea/el, ii imbogateste IQ-ul mult, ar trebui sa invete repede, Rotty are dreptate, daca-i pui mai multe covorase, il incurci mai mult. Uita-te atenta cam pe unde face, ei se iau si dupa miros de pipi cand cauta sa faca, unii ca sa-si insemne teritoriul unii doar de chichi. Daca are un loc preferat, poate incerci sa-i pui acolo. UNUL ! Acum, daca o prinzi pe moment unde face, nu tipi la ea sau el in timp ce face, astepti pana termina, si atunci incepi cu certatul, dar nu tipa tare. O sau il iei in brate sau de ceafa, il pui cu nasul unde a facut si ii zici "nu, nu, nu" ! Pe urma, imediat, il duci in locul unde vrei tu sa faca si acolo il mangai si ii spui: "dulau bun ce esti, duaau bun"... !!! Pe scurt, ii dai o recompensa cu o alintare, mangaiere, etc. ! Afara, da, ai o problema, ar trebui sa-i obisnuiesti pe amandoi sa traiasca impreuna. Ori cu mangaiatul ori cu certatul pe maidaneza. Dar nu foarte sever sa n-o faci sa o urasca si mai rau pe aia mica. Lesa poti sa i-o pui si pe urma stai cu ea in brate, mangai-o, vorbestei linistit. Nu trebuie sa-i pui lesa si deja sa mergi cu ea. Obisnuieste-o intai cu dracia aia pe gatul ei. Incet, incet, nu te grabi si fa-o cu calm. Daca ai, daca nu, ia-ti vre-o litra de la magazin. La rabdare ma refer. Ai si carti scrise de veterinari, unde poti sa-ti mai imbunatatesti cunostintele cu caini din astia mici. Succes !
barboneli
Postat pe 19 Martie 2016 09:02
Barbo, locul unde sa puna covorasul il alege Mia, nu catelul. Ea e sefa in casa. Clar ? In rest, ai "tradus" frumos cele zise de mine.
Rotty
Postat pe 19 Martie 2016 09:29
Buna, Mia...
Ca sa pot sa-mi formez o parere pe baza careia sa-ti pot oferi cele mai corecte indrumari, am citeva intrebari 'preliminare' pt. tine. Si toate, absolut toate, au legatura cu definirea relatiei voastre cit si a viitorului tau si al catelusei tale ca si ... companioni pe viatza:

1. Citi ani ai, cu ce persoane mai locuiesti in casa si care e statusul tau profesional si ... marital?
2. De unde ai cumparat/primit catelusa, care e numele ei, la ce virsta a fost intarcata si cite saptamini/luni avea cind ai adus-o la tine acasa?
3. Inteleg ca stai la casa si ai ceva gradina/teren: cam cit?
4. Maidaneza din curte este tot a ta? Sta afara in cusca/padoc sau e libera? O legati ocazional? Cum o cheama, citi ani are si daca a avut vreo fatare pina acum, adica daca a avut pui pe care i-a alaptat si crescut?
5. Care e pe scurt programul tau zilnic orar: servici, casa, scoala eventual, alte activitati, etc., etc.
6. Asta mica nu suporta lesa sau nici nu stie ce e aia? Zgarda sau ham are si sta cu ea/el?

Si intrebarea-intrebarilor:
Pentru ce ti-ai mai luat inca un ciine, presupunind ca si maidaneza e tot a ta?
Ma intereseaza insa doar motivatia 100% REALA!
E de extrem de mare importantza acest lucru...
garbo101426
Postat pe 19 Martie 2016 13:40
intrebarile sunt adresate posesoarei catelului in scopul invatarii acestuia unde sa-si faca nevoile?
pinkrainbow
Postat pe 19 Martie 2016 14:55


Tu intrebi sau spui ? Dupa semnul intrebarii eu am inteles ca intrebi si mi se pare o prostie sa intrebi asa ceva, evident ca "TU" ai pus intrebarile alea idioate si inainte si tot evident e ca ele sunt numai pentru "dama cu
cațelul", pe care o cheama Mia... ! Bine ca "TU" (426) n-ai intrebat si ce culoare au ochii cațelusei... ! Oricum, eu cred ca mai bine nu intrai sau nu-ti bagai coada si la topicul asta, pentru ca tot nu esti de nici un ajutor... ! Asa ca stai in cușca ta mai bine si nu mai marai pe aici.....

(Ma scuzi Mia ca a trebuit sa-mi dau cu parerea in modul asta la persoana 426/842)
barboneli
Postat pe 19 Martie 2016 15:30
De la: MiaMihaescu, la data 2016-03-18 22:32:55Problema e ca indiferent cate i-as pune,ea tot pe langa ele face.Locuiesc la curte.Nu mai stiu ce sa-i mai fac,o scot in curte dar limitat din cauza cainelui de afara -e tot fata si o bate.I-am pus si cutii cu nisip pt pisici,ba chiar si pamant si tot nu reusesc. Ea e chiuaua iar cea din curte maidaneza mare.Va dati seama ce i-ar face daca pune "laba " pe ea?Oricum ,asa chiuaua cum e,se da la aia


Asa se intampla la animale, cele mici ataca, "atacul e cea mai buna aparare"... ! Dar de obicei cainii mari nu ataca caini mici, doar daca ca in cazul tau sunt femele amandoua. Cu timpul o sa se obisnuiasca (sper) intre ele. Ai posibilitatea sa legi cateaua mare cat timp stai cu chihuahua in curte ? N-ar fi rau....

http://i3.mirror.co.uk/incoming/article5554229.ece/ALTERNATES/s615/PAY-Nero-the-Mastiff-and-Digby-the-Chihuahua.jpg

barboneli
Postat pe 19 Martie 2016 15:55
Mia, pe 426 ignor-o, ca ea are experienta doar la ingrijirea bolnavilor de cancer, nu are animale si sta la bloc. Incearca sa o scuzi ca strica topicul, asa e ea...
Am incercat sa-ti dau sfaturi din experienta mea, dar se pare ca nu e loc, asa ca ma retrag. Nici cu sfatul lui Barbo "nu ma laud" si el are caine doar la curte, habar nu are de educatia canina. Zic asta cu toata prietenia ce i-o port.
Seara buna in continuare.
Rotty
Postat pe 19 Martie 2016 18:50
Buna seara la toata lumea! Nu vad legatura dintre job-ul meu si caine.Cat despre cateaua din curte, "Lola" e libera nu e legata.A mea ( Miki) ,o leg langa usa si las zgarda suficient de lunga sa se poata misca, timp in care o pazesc .Cand sant plecata,o las pe sala ca nu cumva sa faca prin casa .Am incercat doar cu un singur scutec d-ala dar nu merge,face pe langa,adica unde vrea muschii ei.Am insirat peste tot in speranta ca o sa faca pe ele,dar m-am descurajat.Am uitat sa va spun ca mai este o catea (Terica) .Aceasta a fost data undeva ,si pt. ca nu s-a obisnuit,a adus-o inapoi aseara Cu Terica se impaca bine,dar Lola nu o suporta.Soacra mea tine mult la Terica si Lola,alea sunt animalele ei,ca sa spun asa.Eu am vrut unul mic sa-l tin in casa si sa-mi inveseleasca fiecare moment.Mai am si doua pisici cu care se intelege bine.Alea fac la cutie pe sala,si sunt sterilizate(pisicile).Tinand cont ca am sa-mi construiesc o casa,nu am de gand sa renunt la ele(locuiesc la soacra).Imi face placere sa discut cu voi!
MiaMihaescu
Postat pe 19 Martie 2016 19:12
Lola e libera si asa e invatata.Nu sta aia legata nici s-o omori
MiaMihaescu
Postat pe 19 Martie 2016 19:15


Buna seara ! Tot eu sunt. Uite draga Mia cum e cu povestea asta: educatia canina, in general... Rotty are dreptate cand spune ca fiecare da sfaturi din experienta lui si tu alegi cam ce ti se pare mai melodios... ! E adevarat ca am caine la curte si am avut caini la curte, dar la inceput au stat in casa. Asta ultimul care mi-a mai ramas acum, l-am adus acasa cand avea o luna si jumate. Cel putin asa mi-a spus persoana care l-a vandut (prima oara cand cumpar caine, restul i-am primit sau i-am gasit. 7, cu asta care a ramas 8. Doi am ingropat aici unde stau, in spatele curtii, alti doi am lasat la medic sa se descurce... altul a disparut si l-am gasit intr-o gospodarie (aici se numeste "kibuț" (aveti explicatia pe Google...) si cand am vrut sa-l iau inapoi (familia a anuntat politia ca a aparut un caine la ei si ca proprietarul sa vina sa-l ia....) copii, 3, au inceput sa planga asa de tare ca si cainele, un setter irlandez parca ma ruga sa-l lasam acolo... !!! Eu il gasisem pe strada, inainte a fost in familie cu multi copii si iubea copii. La doi, automobilele au fost de vina... De ce am scris toate astea ? Pentru ca ceva experienta am si eu la dresare si educatie. Pe doi caini, lup si Stter scotian, cand stateam la bloc dar la parter, ii invatasem sa-mi aduca papuci cand veneam acasa sau doar sa ma laud cand aveam musafiri. "unde papucii... ada papucii..." le spuneam, amandoi dadeau fuga si, ma credeti sau nu, nu aduceau decat papuci si niciodata nu alt fel de pantofi ! Dar in educatia unui caine sunt multi factori care intervin. Rasa cainelui, varsta, mediul de unde l-ai luat sau gasit, siii... cam atat. asta pe langa rabdarea si comportarea stapanului. Eu am citit cateva carti despre caini, dresaj, dar nu m-am ocupat de asta mult ci numai chestii din astea simple ca sa le zic; treci la locul tau, ada la mine, du acasa, stai, culcat, si am inceput cu NUUUU sau BRAVO< CAINE BUN, spuse pe limba de aici insa. Fiecare caine are felul lui de a percepe, unul a inteles sa se ceara singur in jur de 5 luni, pe ce de acum, Dor, il scoteam mereu afara stand la curte si totusi, pana acum 3-4 luni, la varsta de 5 ani, mai facea in casa cand nu eram acasa sau noapte. De un timp sta mai mult in casa, a fost iarna, dar altfel dupa ce am incercuit ermetic curtea mare cu ce trebuie, sta mult afara. Noapte in casa, iesim sau ii dam drumul inainte de culcare si pe urma ne scoala el pe la 7-7,30 cu botul lui umed. Dar nu a mai facut in casa. Uneori trebuie sa invete stapanul ce si cum sa faca, nu cainele... ! Daca esti curiasa si ai timp, cauta la video de la profilul meu filmulete cu acest caine, printre altele, cand era pui si cand a mai crescut ! Daca nu te descurci, te ajut eu si iti trimit linkuri. Pana la urma ai sa rezolvi problema, asa sau asa... rabdare. Cu cearta blanda si bacșiș... de fiacare data cand executa comanda sau ceva invatat, o sa fie bine. Ma bucur ca te-am cunoscut si ca iubesti animalele. Si Rotty si eu suntem la fel, cu mici deosebiri in punctele esentiale... !!!
barboneli
Postat pe 19 Martie 2016 21:06
Chiar acum am comandat online scutece.Sunt scutece asemanatoare cu cele pt bebe. Sper sa aiba efect ,daca nu.... Va pup dragii mei prieteni
MiaMihaescu
Postat pe 20 Martie 2016 00:24
wow! Ce scumpici! Acel chiuaua seamana bine cu a mea.
MiaMihaescu
Postat pe 20 Martie 2016 00:27
Pai bine mai Barbo....Mie de ce nu mi-ai spus niciodata ca ai avut atatia caini ? Si ca mai si aduceau papucii la comanda ? Te-as mai fi intrebat si eu una, alta.
Mia, tu ai o gasca intreaga acolo!
Buna dimineata.
Rotty
Postat pe 20 Martie 2016 07:40


Neata. Pai n-am avut ocazia mai Rotty, daca stiam ca te intereseaza, iti povesteam. In romania nu am putut avea caine pentru ca stateam la bloc cu mama, care nu ar accepta asa ceva. Si pisicile erau problema, dar cand pleca in vacante mai lungi, mereu gaseam eu 2-3 pisicute mici si le aduceam in casa. Cand venea ea, ii mai lasa 2-3 zile, pe urma dispareau. Ce ai facut cu ei, intrebam ? Stai linistit, i-am dus langa o macelarie, o sa aiba mancare multa... etc. Dar cand am venit aici, am scapat si de mama si am luat si caine payasit de alti noi veniti, care s-au carat in Canada si l-au lasat acolo unde am invatat eu si altii, limba de aici, timp de 6 luni de zile... ! Asta era Setter-ul irlandez, Jaky, primul caine al nostru aici in tara.
barboneli
Postat pe 20 Martie 2016 08:13


Neata. Pai n-am avut ocazia mai Rotty, daca stiam ca te intereseaza, iti povesteam. In romania nu am putut avea caine pentru ca stateam la bloc cu mama, care nu ar accepta asa ceva. Si pisicile erau problema, dar cand pleca in vacante mai lungi, mereu gaseam eu 2-3 pisicute mici si le aduceam in casa. Cand venea ea, ii mai lasa 2-3 zile, pe urma dispareau. Ce ai facut cu ei, intrebam ? Stai linistit, i-am dus langa o macelarie, o sa aiba mancare multa... etc. Dar cand am venit aici, am scapat si de mama si am luat si caine payasit de alti noi veniti, care s-au carat in Canada si l-au lasat acolo unde am invatat eu si altii, limba de aici, timp de 6 luni de zile... ! Asta era Setter-ul irlandez, Jaky, primul caine al nostru aici in tara.

Chestia cu scutece n-o cunosc, stiu ca mai degraba la caini batrani care le e greu sa mearga se pune asa ceva, la astia mici imi e teama sa nu se obisnuiasca cu scutece si nu o sa se mai ceara. Astia sunt caini curati ca toti cainii, nu le place sa faca unde locuiesc, se cer dupa un timp si daca esti atenta si ii scoti pe moment, se obisnuiesc cu cerutul afara.
barboneli
Postat pe 20 Martie 2016 08:16
Acum cred ca ar fi vremea sa-ti iei si vreo doua pisici sa leneveasca la soare printre flori. Deabia nu e Dor asa de singur.
De scutece m-am saturat, am avut pentru Linda.
Rotty
Postat pe 20 Martie 2016 08:18
Da,la mine e gasca mare,doua pisici si o catea.Mananca impreuna din aceeasi farfurie si se alearga una pe alta.Mai ales dimineata,fac coada la propriu ,stau la rand sa-si primeasca portia.O seara frumoasa prieteni!
MiaMihaescu
Postat pe 20 Martie 2016 19:42


S'ara buna ! Da, asa gasca aveam si eu acum cativa ani, inainte de a o lua pe Gemi de la unde se tin caini pentru donat, nu stiu cum ii zice la voi. Aici le zice: "Tristeata animalelor" ! Si am ales o catea, trista si bolnavioara, corcitura 70% Doberman, restul ceva Pointer si restul ceva de fuga, era cea mai iute catea din cartier !!! Am vazut asta cu ochii mei in parcul mare unde incercau alti caini s-o prinda (sa se joace, era sterila). Daca fugea un caine mai mic in talie dupa ea, atunci se uita inapoi si daca era prea inainte, incetinea ca s-o ajunga si pornea iar iute. Lumea imi zicea: "ei nu i se termina bateriile niciodata" ? Era de o suplete teribila si fugea de nu atingea pamantul... ! Cred ca si acolo in raiul cainilor fuge tot timpul. Dar nu suporta pisicile. De fapt, din gelozie, nu suprta nici un alt animal care ne placea sau il mangaiam. Chiar nici pe batranelul Graph, care a primit-o frumos cand am adus-o. Pur si simplu se baga intre noi si bunul Graph ! Aveam si 7 pisici, toate erau afara, dar le-a gonit pe toate pana la urma. Cu Graph se intelegeau teribil, ele il lingeau pe cap si el statea la frizura, iar el statea afara si ele in cusca. Labrador negru era, cu 12,7% Rottweiler ! Se vedea la poponet asta, dar avea coada. Cand l-am gasit la dugheana de falafel, imparteau copii 4-5 pui gasiti pe undeva, avea inca ochii albastrii de pui tanar. Era un ghemotoc, nu altceva. Aveam deja un lup si un setter scotian acasa mari, am zis sa-l luam si sa-l ajutam pana termina scoala si pe urma, daca gasim pe cineva sa-l adopteze, bine, daca nu, nu. Si pana la urma ne-am atasat prea tare de el si el de noi, un caine sclipitor de destept si bun. El, vazand ca noi iesim pe o usa anuma spre terasa dinspre gradina... inca il tineam acasa pentru ca imi era frica sa nu-l atace Nero, lupul din gelozie. Nero se uita numai in ochii mei si nu-l interesa daca il striga altcineva "Nero, bo... !" (bo, inseamna in ivrit VINO AICI ). Si cum va spuneam, chiar din tinerete, poate avea 3 luni, se aseja in mijlocul salonului si se uita fix la usa, parca ii spunea: Sesam deschide-te... ! Ne-am prins repede de treaba asa ca ii deschideam noi si el mergea direct la pamant si-si facea ce trebuie... ! Avea o cutie de carton cu un prosop in ea, acolo dormea in mijlocul salonului, dupa ce manca sau venea de afara, se suia sau incerca cu greu sa se suie, era mititel de tot, dar reusea pana la urma si fara ajutorul nostru, sa treaca in cutie. Cand se trezea, iesea afara si cu cu un colt de la prosop in gurita lui si se plimba cu prosopul ala peste tot in casa, chiar daca mereu se impiedica in el si venea in botisor ! Binenteles ca am luat de la o familie de prieteni care aveau fetite, un biberon de jucarie, am cumparat lapte praf din cea mai buna calitate, Similar, si ii faceam de cateva ori pe zi masa. Eu il alaptam. Eu stateam pe fotoliu, el se ridica pe picioarele din spate, sugea si ma "masa" cu labutele din fata, sugea repede de-i iesea laptele pe nas... ! Dupa ce a crescut si manca singur, imi lipseau alaptarile astea. Pana la urma s-a facut ditamai dulaul, superb si destept foc si bun. L-am iubit teribil. Suzi era sa-si piarda un deget cand s-a bagat sa desparta pe Nero si pe el, intr-o incaierare... de, baieti, amandoi ne iubeau si erau gelosi. Semn a ramas pe deget, dar si degetul a ramas la locul lui. Dupa aia, n-am avut incotro si ieseam separat cu doi caini si pe urma cu el, ca sa nu se mai bata. Mai se jucau impreuna, dar riscam uneori lasandu-i impreuna. Atunci stateam cu chirie intr-o casa veche dar cu o gradine enorma, era spatiu de jucat enorm. Din pacate, acolo ne-a parasit Shory (setterul, "shory" vine de la negru in limba de aici, asa l-am gasit pe strada, copii il chemau asa pentru ca era negru tot) primul, avea 13-14 ani dar era bolnav saracul. Pe urma ne-a parasit si Nero, de la o incurcatura de "matze" ! Suzi si cu un prieten care lucra la veterinar, l-au adus acasa si l-au ingropat in gradina. Noaptea. Noroc ca nu au vazut vecinii cand sapa baiatul groapa, altfel precis chemau politia. Eu nu am putut sa-i ajut pentru ca aveam piciorul in ghips, de la degete pana la sold... ! Deci asta a fost cu Graph... Gemi ne-a parasit vara asta de batranete, ca si Graph, tot de batranete-16 ani, acum cativa ani, asa ca acum putem sa luam pisici. Cu Dor aranjez eu sa nu le faca nimic. E baiat bun cu cine suntem si noi prieteni. Asa ca o sa tin cont de sfatul tau, Rotty, chiar aveam de gand la primavara, deci inca 1-2 luni sa facem rost de un ciorchine de pisici... !!!
Seara frumoasa si voua !
barboneli
Postat pe 20 Martie 2016 20:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
haideti sa ucidem lumea virtuala! 239 De la: fleur_de_lis 14 Septembrie 2009 06:11
Ce sa-ti "studiez" prima data ? 177 De la: tutankhamon 29 Decembrie 2009 00:14
Urgent!! 10 De la: chanty 25 Iulie 2011 16:36
Prin casatorie ti se mareste cercul de prieteni nedoriti si rude barfitoare 67 De la: dede 11 August 2010 19:02
offf 8 De la: garbo017014 27 Iunie 2009 16:40
Setari Cookie-uri