relatie (banuiesc) emotionala extraconjugala

Nu vreau să înțelegeți că vă judec. Deși, într-un fel, ca femeie e greu să nu o fac. Totuși, ce vă doriți de fapt? O mai iubiți? Dacă vă doriți o viață cu ea, sfatul meu este să faceți ceva în această direcție. Cred totuși că infidelitatea e ceva greu remediabil. I-ați spus soției ce simțiți? Ați întrebat-o ce simte? Oamenii sunt complicați sufletește. Nu înțeleg prea bine cum ați crezut că vă puteți vindeca înșelând-o cu altă femeie. Ea v-a înșelat într-adevăr? E orgoliul de bărbat rănit? Eu cred cu tărie că o femeie care ajunge să iubească pe altcineva a ajuns la capătul puterilor, iar distanța și suferința au măcinat-o multă vreme înainte. Ați întrebat-o ce simte și de ce nu v-a părăsit? Părerea mea e că ați greșit mult, că ați abandonat idealul comun - familia. Dragostea este sfântă, dacă e adevărată și curată e un legământ sacru între om și Dumnezeu. Vorbiți mult de Napoleon, dar nu sunteți un luptător, ci ați coborât de mult stindardul. Dacă o iubiți, mergeți spre femeia pe care ați ales-o, care e soția dvs., cereți-i iertare, spuneți-i adevărul, ce s-a întâmplat cu dvs., ce ați simțit, ce ați făcut din disperare și străduiți-vă să îi împliniți nevoile. Minciuna nu conduce la nimic bun. Destrămarea familiei e o realitate dureroasă azi. Dar familia e un dar de la Dumnezeu. Nu e de aruncat la gunoi. Uneori, gândurile rele ne sucesc mintea și sufletul. Poate am un punct de vedere mai religios, dar cred că v-ar ajuta să vă spovediți. Cereți-i soției să vă ierte. Dacă nu a plecat de lângă dvs., înseamnă că a reținut-o ceva puternic. Poate vă mai iubește. V-ați gândit? Ați lăsat răul, infidelitatea și suferința să pătrundă. Înțeleg că și înainte v-ați comportat urât cu ea. Dacă ați vedea unde ați greșit și ce trebuie îndreptat, poate n-ar fi totul pierdut. Numai că nu pe minciună se poate întemeia ceva. Rugați-vă să fiți luminat și întoarceți-vă către soție și copil. Vă destrămați familia inutil. Și durerea asta nu se va putea stinge ușor. Fiți luptător! Cuceriți-o, arătați-i că o iubiți, spuneți-i cât e de frumoasă, ajutați-o, fiți alături de ea cu răbdare și tandrețe, vorbiți mult cu ea. Femeile au nevoie să vorbească. V-ați întrebat dacă în sufletul ei nu este la fel de beznă ca în al dvs.? Poate suferă. Femeile se ofilesc atunci când le lipsește iubirea. E ca o moarte lentă, ca o otravă zilnică. Gândiți-vă bine ce vă doriți. Lucrurile ușor se destramă și greu se zidesc. Închei prin a vă spune că iubirea e un dar de la Dumnezeu, iar egoismul din noi o distruge. Creați punți către ea și ridicați barierele. Crăciun fericit!
garbo_480017
Postat pe 24 Decembrie 2017 00:44
In continuare tratezi problema cu multa usurinta, ca o musca care totusi insista sa te bazaie. Nu am auzit de niciun sentiment pe care l-ai avea fata de sotie, doar ca ai vrut o familie si ai vrea sa ramana asa, fara nicio implicare din partea ta, decat cea financiara. Uite ca ,,taranul,, a stiut sa ii dea ce ii trebuie, daca erai superior stiai ce sa faci pana acum. Si apropo, ce nivel de instruire ai tu, pentru ca esti certat rau cu limba romana. Sotia cu doctorat cum te tolereaza cu asemenea lacune??
MARILENA_25
Postat pe 25 Decembrie 2017 07:36
Cum il tolereaza sotia, desi are doctorat? Pai crezi ca ea e mai de soi?Ii convine una bucata confident amoros sau viitor amant si un sot care s-o intretina.
Nu ar sta cu fundul in doua luntre si cu un... sfertodoct, care nici n-are habar de ce-s alea respect si iubire, daca ar fi ceva de capul ei.

Si la cum se obtin doctoratele in zilele noastre, la ce nulitati ajung sa detina asemenea titluri academice, inca o data, nu ma mir ca-l suporta.
Ionela21_Teodora
Postat pe 25 Decembrie 2017 10:51
Fiecare a spus cum a gândit, însă adevărul nu este în perspectiva celorlalți. Există aici o singură versiune. Însă cum ar suna versiunea cealaltă? Înțeleg de aici că soția nu a plecat, a rămas lângă un soț care i-a fost infidel și care nici înainte nu o trata cu respect, atenție și afecțiune. Care să fie motivația acestei femei ignorate, umilite, tratate cu răceală și cruzime? Poate a rămas pentru că el i-a promis că se va îndrepta și că va avea grijă de ea. Clar nu a rămas pentru bani. Un bărbat care crede că un tricou de 26 de lei este scump, nu e nicidecum un bărbat generos. Iar ea lucrează, deci se poate întreține singură, e o femeie cu o carieră, care se străduiește să avanseze pentru ea și pentru familia ei, nu o femeie care trăiește pe cârca bărbatului. Mai este și mama unui copil, care necesită dragoste, timp, investiții. De ce ar sta o femeie cu studii înalte cu un bărbat care face greșeli gramaticale? E clar că face lucrul acesta tot din dragoste și din lipsă de experiență. Dacă această femeie ar fi fost infidelă cu adevărat, de ce ar mai fi rămas într-o căsnicie dureroasă în care soțul și-a făcut și o amantă, de parcă nu erau suficiente problemele anterioare. O femeie care suportă așa ceva este o persoană care își iubește copilul și soțul, care încearcă să mențină o familie în destrămare și care, exasperată de răceala și agresivitatea soțului, a crezut la un moment dat că merită să fie iubită. Dacă ar fi avut realmente un amant, ar fi plecat cu acela. E logic însă că nu a avut, de vreme ce a rămas în continuare să suporte lucruri chiar mai grave și mai dureroase. Toată lumea s-a concentrat pe problema soțului, fără să fie realmente luată în calcul și problema sau suferința soției. Însă totul reiese logic. Ceea ce e mai dureros este că bărbatul a și înșelat-o după ce a mințit-o că îi va acorda atenția, afecțiunea și respectul cuvenit, păcălind-o să nu divorțeze, iar el căutând între timp alte femei/ altă femeie. E mai complicat decât pare la prima vedere. Cine e mai vinovat? Asta fiecare judecă singur. Dar să pui în balanță o relație închipuită a soției care emoțional a căutat afecțiune și nu sex, rămânând deci la nivel pur mental nu e totuna cu a înșela fizic femeia. E absurd să pedepsești pe cineva pentru că a gândit niște lucruri și a stat de vorbă cu altul. E o mentalitate de Ev Mediu. Și mai ales să o pedepsești atât de crunt, înșelând-o. Iar cu infidelitatea vin certurile, violența domestică, poate. E o cruzime să provoci cuiva atâta suferință pentru că a visat să fie iubită. E dreptul firesc al fiecăruia să își dorească să fie prețuit și respectat. Dar între vorbă (gând) și faptă e diferență mare. Grav e că bărbatul care suferea din iubire a trădat el singur iubirea, păcălind femeia să rămână lângă el și răpindu-i posibilitatea de a trăi respectată și în afecțiune. Totul este absolut logic dacă este cântărit cu atenție. Și mai ales este extrem de dureros și de destrămat.
garbo_480208
Postat pe 29 Decembrie 2017 02:25
Ati scris impecabil, atat din punct de vedere al exprimarii, cat si al limbii romane. Felicitari, oricine ati fi!
garbo_415233
Postat pe 3 Februarie 2018 12:08
Femeia are nevoie de atenție, are nevoie să îi arăți că ea este importantă pentru tine, că părerea ei contează.
Se pare că pentru tine totul despre familie și iubire se rezumă la bani.
Îți sugerez să te detașezi de ipostaza de mascul înșelat (la nivel emoțional sau nu numai). Nu mai trata soția ca un obiect.
Întreb: când i-ai adus flori ultima dată? Când ai invitat-o la restaurant ultima dată? Când i-ai dăruit un cadou?.....
Soția ta este perfect normală, este sinceră și dorește să rezolve problemele dintre voi. Și aceste probleme tu le-ai adus în viața voastră.
Poate că ești un intelectual dar se vede clar că inteligența ta emoțională este 0. Asumăți ce vrei, dar din ce spui se vede clar că nu dorești o relație de iubire cu soția ta! Ea știe ce vrea, este dotată cu acea inteligență emoțională și va ști ce are de făcut.
TU? O să vezi! Cu timpul vei afla că habar nu ai pentru ce ai trăit, dar ca tine sunt 90% dintre barbați! Să teconsoleze asta
Dorina_Pascu_1
Postat pe 13 Decembrie 2018 11:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutati-ma sa inteleg 1 De la: carina_sol75 26 August 2009 12:16
femeia taur barbatul scorpion 3 De la: pik_nik 10 August 2009 09:00
nu stiu ce sa fac 5 De la: anonima20 8 Iunie 2015 15:58
Credeti??? 21 De la: caleidoscop 21 August 2012 00:25
cu drogurile la specialist---partea a doua 1 De la: allexanndrra 15 Iulie 2009 19:20
Setari Cookie-uri