CRIZE LA COPIII DE 2 ,3 ANI

BUNA ZIUA SUNT LA LIMITA RABADARII.FETITZA NOASTRA ESTE UN INGERAS SUPER CRIZAT .DIN ORICE MORIV SAU MAI DEGRABA FARA ,STRIGA ,CERE URLA PLANGE SI MAI ALES ...CEEA CE MA SPERIE FF TARE ESTE CA,DESI E INTELIGENTA ,VERIFICAT ,NU PUNE IN PRACTICA NIMICDIN CEEA CE O INVATAM CU RABDARE SI BLANDETE .EXP. PAPUCEII DE CASA PE CARE TREBUIE SA-I POARTE ....ESTE UN CALVAR CARE SE REPETA DE MII DE ORI ZILNIC ,PRINACEIA CA NICI MACAR NU I-A IN SEAMA IDEEA DE-A PURTA ACEI PAPUCEI .DESI NE SPUNE DESEORI "TREBUIE SA PUNEM PAPUCEII "ASA E CORECT SI FRUMOS .APOI IN PRIVINTA MESELOR ...FACE O MIZERIE EXTRAODINARA ,ARUNCA MANCAREPE JOS ,SAU PUR SI SIMPLU STERGE MASA CU MANA TOTUL AJUNGAND PE JOS EVIDENT ,APOI IN PRIVINTA PROPRIILOR HAINUTE NUARE LIMITA DESI STIE SI CULMEA SPUNE CA U TREBUIE SA SE MURDAREASCA ...
APOI CU LOVITURILE ..MAMA FIIND CEL MAI FRECVENT VICTIMA LOVITURILOR SAU MUSCATURILOR ,APOI URLETE SI CRIZE DE PLANS SI STRIGATE PTR A I SE OFERI CE DORESTE SAU CE I SE PUNE PE MOMENT

Postat pe 22 Octombrie 2015 08:30


Nu stiu ce sa-ti spun, dar parerea mea e ca, ori e foarte alintata si face tot ce vrea ea ca sa va incerce sau are semne grave de ceva la care numai un dr. de copii poate sa va sfatuiasca. Poate sa se agraveze daca stati si nu mergeti la specialist.
Si poti sa scrii si fara mjuscule, noi intelegem ce scrii.....
barboneli
Postat pe 22 Octombrie 2015 08:49
Tzipa copilul, tzipa si ...necunoscutul.
Rotty
Postat pe 22 Octombrie 2015 08:53
am scris cu majuscule fara o intentie anume am uitat tasta de caps lk pe litere mari asa ca ..oricum nu e important cu ce litere scriu dar romanu tot roman sa faca observatii .ideea este ce pot sa primesc ca si sfat opinie ok ...restul comentariilor nu ma intereseaza !
garbo_417807
Postat pe 24 Octombrie 2015 07:04
ce vrei sa spui cu tzipa necunoscutul ?faptul ca e un moment greu ptr mine si nu pot descoperi cauzele acestui comportament ? sau ....oriucm merci ptr nimic

garbo_417807
Postat pe 24 Octombrie 2015 07:07
Cand se scrie doar cu majuscule, se zice ca tipi (strigi). La asta ma refeream. In ce priveste problema ta, sper sa fie doar o problema de comunicatie si educatie care se poate remedia, nu ceva mai rau.
Zi buna.
Rotty
Postat pe 24 Octombrie 2015 08:29
De la: garbo_417807, la data 2015-10-24 07:04:58am scris cu majuscule fara o intentie anume am uitat tasta de caps lk pe litere mari asa ca ..oricum nu e important cu ce litere scriu dar romanu tot roman sa faca observatii .ideea este ce pot sa primesc ca si sfat opinie ok ...restul comentariilor nu ma intereseaza !


Ok, ai uitat, dar eu ti-am atras atentia cu majusculele nu pentru ca nu dau importanta prin ce treci ci pentru ca mie personal mi-e mai greu sa citesc ditamai articolul find scris cu litere mari. Ce sa fac, nu sunt obisnuit. Se pare ca si tu esti o fire care ii sare tandara usor... poate gresesc, asa ca una din cauzele crizelor fetitei poate sa fie si mediul inconjurator. Ori voi o faceti sa tipe ori ea pe voi. Treaba e grava si eu in continuare iti recomand sa mergi la dr. de copii si voi poate la psiholog. Se mai intampla chestii din astea la primul copil. Aici pe forum nu gasesti specialisti, e mai greu sa obtii un sfat de specialitate. Maximum o sa primesti exemple personale.
barboneli
Postat pe 24 Octombrie 2015 09:06
De la: garbo_417807, la data 2015-10-24 07:07:15ce vrei sa spui cu tzipa necunoscutul ?faptul ca e un moment greu ptr mine si nu pot descoperi cauzele acestui comportament ? sau ....oriucm merci ptr nimic



Degeaba te infurii tu aici, nu intereseaza pe nimeni, dar in felul asta iti dezvalui caracterul sa nu zic mai mult. TU NU POTI SA DESCOPERI cauzele acestui comportament la fetita, nu ai pregatirea necesara si nici prea desteapta nu pari. Poate esti si tanara si fara experienta. Nu e nimic rau in asta, de aia insist insa sa mergi cu fetita la un doctor de copii experimentat nu la dureri de burta ci la comportari ale copiilor mici. Cu cat o faci mai repede, cu atat mai bine. In tot cazul e mai bine sa mergi la dr. decat sa te certi aici cu noi....
barboneli
Postat pe 24 Octombrie 2015 09:12
Foarte bine punctat, Barbo. Sper ca mamica in cauza sa iti urmeze sfatul.Exista copii foarte mici de-a dreptul de nestapanit, cu niste comportamente de-a dreptul horror, ceea ce ii duce pe parinti in pragul disperarii.In aceste situatii se cere ajutor specializat, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Sper sa nu ne-o luam peste ochi!
Schmetterling
Postat pe 24 Octombrie 2015 09:20
Dragilor, de cand lumea si pamantul copiii au testat limitele parintilor lor si nici fetita asta nu face exceptie. Un copil trebuie invatat ca unele lucruri pur si simplu nu are voie sa le faca. De-a lungul timpului cu copiii mei am folosit mai multe trucuri care mi-au fost de folos in educatia lor. Am intrebat daca doamna X ar fi aici (o persoana pe care copilul o admira foarte mult) tot asa s-ar comporta. Sau pentru fiecare fapta buna de un anume fel (in acest caz folosirea papuceilor de casa sau mancatul ordonat de ex.) pe un calendar "lipit" cu magneti de frigider punem cate un abtibild. La un anumit numar de abtibilduri urma o recompensa (ceva ce copilului ii facea placere sa faca: de ex. pictatul fara pensula, direct cu manutele in acuarele. Si o disciplina foarte drastica: nu au voie sa raspunda inapoi parintilor, cand li se cere ceva sa faca nu le sunt permise impotriviri, nu au voie sa loveasca sau sa muste si altele asemenea lor. Cand au aparut abateri au fost sanctionati (o pedeapsa daca fapta nu era prea grava sau cateva nuieluse peste fundulet daca au intrecut masura). Mi s-a dus vestea de parinte prea aspru, dar in zilele noastre este foarte greu sa educi copiii, mai ales ca exemplele negative sunt la tot pasul. Nu m-am ferit sa le arat unele din ele cand a fost cazul: cand in parc era vreun copilas asemenea fetitei din povestea noastra ii intrebam: "Oare ce credeti? E frumos cum s-a comportat copilasul?" si la raspunsul lor negativ le spuneam sa aiba grija cum se poarta ca la fel cum noi am vazut comportamentul nepotrivit al unui alt copilas, la fel si altii observa comportamentul lor si se fac de rusine. Nu cunosc toate detaliile, dar comportamentul fetitei poate fi cauzat de mai mule lucruri: nu i-ati impus de la inceput niste limite clare asupra a ce are voie sau nu sa faca, disciplinarea nu a fost suficienta, va simte prea tare lipsa (poate aveti serviciu amandoi si sunteti prea mult timp departe de ea) si incearca in toate felurile sa va atraga atentia. Oricum, nu este ceva ce nu se poate repara. In primul rand trebuie sa vorbiti cu ea si sa o faceti sa inteleaga ca o iubiti neconditionat, dar ca disciplina ii va fi ei de folos ca sa nu fie toata viata un copil razgaiat cu care nu va vrea sa aiba nimeni de a face. Si nu considerati nuiaua ca fiind o metoda invechita. Va asigur ca efectele sunt aproape imediate. Rupeti o ramurica subtirica, flexibila si lunga de vreo 30 cm dintr-un arbust sau gard viu si cand are intentia sa faca vreo criza nu ezitati sa o folositi fie pentru cateva in palmute, fie peste fundulet. Nu va pati absolut nimic, fiindca nu doare ci doar ustura putin si va sti ca este mai de folos sa asculte decat sa i se "serveasca" vreo 3-4 "anticrize". Daca se poate evitati sa ridicati tonul la ea fiindca asta ii va da de inteles ca a obtinut ce a vrut si va va fi tot mai greu sa o disciplinati. Succes.
angel_forever
Postat pe 24 Octombrie 2015 13:09
In primul rind trebuie sa va studiati propriul comportament.Ati ridicat tonul unul la altul in fata copilului? Ati facut gesturi necontrolate la nervi? Copilul imita in general gesturile adultilor din preajma.
Din povestea ta deduc ca este rasfatata. De regula bunicii rasfata f.mult nepotii.
Exista si metoda ignorarii. In momentul cind cere ceva pe un ton rastit o poti ignora pur si simplu.
Numai in momentul cind ii trece criza de furie poti relationa din nou cu ea. Isi arunca jucariile si lucrurile pe jos? Le lasi acolo.Cind cere un lucru ii spui sa-l ia de unde l-a pus s.a.m.d. Atentie, totul cu un calm imperturbabil din partea voastra.
Asa va invata ca tipatul si plinsul degeaba, numai pt. ca nu obtine ce vrea, este fara rost si ca nu va obtine nimic procedind asa.
E mai greu la inceput dar cu timpul veti constata ca da roade.
Si mai e o problema, copilul trebuie sa aiba un loc al lui unde sa se joace, unde sa-si poata imprastia jucariile fara sa fie certat iar la stringerea lor participa si tu. Le stringeti tot in joaca dar obligatoriu trebue sa participle si ea.
Multi parinti isi cam ignora copii lasindu-i sa se joace singuri.
Am auzit de multe ori din partea parintilor fraza: “du-te si te joaca singura ca eu am treaba”. Mare greseala. Iti poti gasi citeva minute pt. ea.
Daca se comporta frumos recompenseaz-o. Faceti impreuna ceva ce ii place ei.
Chiar spunindu-i ca e un “premiu” pt purtatrea ei frumoasa.

Aceeasi atitudine trebuie sa o aiba si bunicii.
E greu, stiu, ai momente cind iti vine sa-ti iei cimpii dar in timp, cu dragoste, intelegere si mult calm totul se rezolva.
Iar pe masura ce creste gasiti-i tot felul de activitati marunte in casa, pt. puterile ei, care sa-i dea sentimentul ca este utila si integrata in familie.
Asa va invata si sa munceasca dar sa devina si responsabila.
La o virsta mai mare un animalut face minuni.
Succes si nu disperati, toti parintii au trecut prin asa ceva.
Din pacate nu exista un manual pt. parinti iar la primul copil se fac multe greseli. Nu copilul este de vina.
Succes si multa rabdare.
Tommy_Boy
Postat pe 24 Octombrie 2015 13:52
Draga Tommy, ai mare dreptate ca la primul copil se fac multe greseli. Dar la capitolul manuale, nu s-au scris niciodata atatea carti despre cresterea copiilor ca acum. Si totusi problemele cu copiii sunt din ce in ce mai mari. Si parintii trebuie sa fie foarte atenti. Ai mei sunt mari deja, dar fiecare etapa are provocarile ei.
angel_forever
Postat pe 24 Octombrie 2015 14:18
Ai dreptate Angel.
Stii cum se spune: copii mici probleme mici, copii mari probleme mari.

Ma intreb citi dintre cei care scriu aceste carti au crescut un copil?
Bunicii si parintii nostril nu au mai studiat manuale si totusi au crescut generatii de copii normali (ma rog cu mici exceptii inerente).
Acum parca prea sint stresati de cit maninca, citi cm a crescut intr-o luna s.a.m.d. Griji stupide induse de asfel de carti.
Eu copil mort de foame cu mincarea in fata nu am vazut, iar de crescut creste negresit (daca nu sufera de nanism).
O sa ajungem sa-i crestem sub un clopot de sticla si nu e bine, pentru ei.
Tommy_Boy
Postat pe 24 Octombrie 2015 14:31
f. adevarat ceea ce s-a scris mai sus,si eu am copii,dar poate fetita este un caz mai special si nu e nici o rusine daca parintii vor merge cu ea si la un psiholog,poate vor gasi un raspuns! multa rabdare si nervi de otel va doresc !!
garbo017686
Postat pe 26 Octombrie 2015 15:14
Nu e nici o problema in a merge la psiholog, dar din ce scrie mamica necunoscuta nu este nimic ce sa nu se poata rezolva.

Cu cateva luni in urma am vazut o reclama foarte haioasa chiar privind problema asta. O mamica a mers cu baietelul la cumparaturi. Micutul, zarind o cutie de ciocolata (la ciocolata aceea faceau reclama) a inceput sa bata din maini si din picioare si sa faca galagie. La care mamica a inceput sa faca exact ca el, ba s-a mai si trantit pe jos si la fel isi agita mainile si picioarele si se straduia sa imite cat mai fidel sunetele baietelului. Vazand ce face mama lui, micutul a ramas fara cuvinte si se uita la ea nevenindu-i sa creada. In secunda urmatoare mamica s-a ridicat de jos si si-a intrebat copilasul din priviri daca totul e in regula. Apoi, foarte cuminte, baietelul si-a luat mamica de manuta si au iesit afara din magazin.

Primul lucru l-a care m-am gandit apoi a fost "Oare nu cumva se va gasi cineva sa puna in practica "tactica" asta?"
Cine stie?
angel_forever
Postat pe 29 Octombrie 2015 17:59
Femeia e disperata pentru un sfat si un raspuns iar voi o criticati cum scrie???!!!
garbo264731
Postat pe 1 Noiembrie 2015 09:19
Toată lumea care a scris au dreptate! Fetița asta nu face ceva necontrolat este normal ca un copil de 2 -3 ani sa facă asa ptr ca părinții nu ii dau atenția suficientă ! Poate ca au alte treburi mai importante de făcut ! Pe bietul copil nu trebuie sa il înveți cu frumosul sau sa ii dai ordine ptr ca ea nu știe multe... E copil , doamne iartă ma! Trebuie sa ii faci in asa fel ca orice lucru casnic sau orice altceva sa i se para o joaca, sa faci in asa fel sa se distreze! Sa aibe plăcere in ceea ce face! Mama trebuie sa o ia mai usor cu nervii! Sa respire adânc dak nu sa meargă la o plimbare singura de jumătate de ora ! Nu e greu sa crești un copil dak ii dai atenția necesară ! Curaj ! Capul sus si mergi inainte!
PS: bucura te de copil acum când e mic ca pe urma regreți ! Acu vezi ca trece timpul si atunci sa vezi ca nici nu te mai lasa sa il/ o atingi!
garbo_408129
Postat pe 11 Decembrie 2015 07:14
Tot cu rabdare si cu explicatul vin rezultatele bune,dar dupa un an! la varsta asta nu inteleg pentru ca nu pot.Si eu ii explicam sa nu mai bata pisica de ex,si o batea in fiecare zi.Am asteptat pana a ajuns la 3 ani si a inceput sa inteleaga.....
daniilia
Postat pe 6 Ianuarie 2016 23:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
caut bona serioasa cu experienta 7 De la: moniq_ 24 Iunie 2010 10:18
Cum culcati copiii? 14 De la: vasilicasavoiu 15 Februarie 2009 12:45
pestele la bebei 4 De la: tanase_claudia 16 Martie 2010 07:03
Mamici din cluj puteti sa ma sfatuiti? 1 De la: tundemaci 14 Martie 2010 15:51
dieta pentru mamici 2 De la: garbo_1505 15 Mai 2012 12:26
Setari Cookie-uri