ce sa fac sa divotez sau sa lupt in continuare

cel mai corect raspuns asa este ai dreptate
garbo_409465
Postat pe 30 August 2015 18:55
da,,,,atunci cand iubesti cu adevarat,, nici un barbat sau femeie nu este dispus /a,sa imparta partenerul/a cu o alta persoana, unde mai este notiunea de .....familie?a intemeia o familie presupune sentimente de iubire ,respect ,incredere, comunicare si nu in ultimul rand ,,,,,FIDELITATE !!! Deci sa recapitulam;respect nu, incredere nu,comunicare nu,iubire nu, fidelitate nu, deci,,,,,,,cuvantul familie s-a evaporat s-au s-a pierdut pe drum,,tot asa a pierdut si el, pe tine ca femeie, ca partenera de viata , respectul la copii si familie,,eu unul nu vad de ce ai mai ramane intr-o astfel de relatie!Nu trebuie decat sa te gandesti ce vei face de acum inainte pentru tine si copii, atat!! Divorteaza imediat,, nu pierde timpul ramas degeaba langa un astfel de barbat,, el nu mai este barbat pentru tine si nici tu nu mai esti femeie pentru el,,va veti desconsidera mai mereu, te va roade toata viata neincrederea care este pierduta si niciodata nimic nu mai are cum sa fie lucrurile in relatia voastra si increderea,,chiar si cu speranta ca se spune ca moare ultima, dar in aceste situatii ,,speranta nu isi va mai gasi loc, a murit,,,,,cele mai multe sfaturi care le-ai primit de la userii garbo cu divortul sunt cele mai reale si mai corecte, ,,este gura lumiii si adevar graieste,,LASA-L!!!!!!! O seara buna in continuare si traiesti-ti viata frumos si in armonie de acum inainte,,,, nu te uita inapoi, numai inainte,,,,, nu mai ai nici un motiv sa te uit inapoi,,drum bun si succes!!!!
Vlaicu_Costel_1
Postat pe 30 August 2015 19:13
Dupa ce am citit parerea la fiecare si tinind cond de virsta si copii care au sa sufere pe linga tine in cazul unul duvort si ce dizavantaje materiale mai pot fi ,eu as lupta pentru fam.cu o conditie .1)sa promita ca nu va mai merge la ea ,si sa vezi ca regreta fapta sa,si daca vrea sa vada copilu sa fie fixsat o zi ,dar numai inpreuna cu tine.2)Mai bine eu as lua copii si sotul si mas muta cit mai departe de aceasta femeie ,in alt colt de tara sau chiar in alta tara,dind uitari trecutul .
Sa-ti spun un caz la fel ca al tau ..o vecina a facut casa noua in curtea la soacra sa si sotul ei lucra in delegati dintrun oras in altul .Vecina mea era o femeie sincera ,credincioasa,facea croitorie si se intelegea bine cu soacra ei .Avea doi copii ,doua fetite de 5-6 ani la care tineau toti la fericirea lor .Cind a aflat ca el mai are doi copii la alta femeie ..a plins de sa inbolnavit ,sigur sia pus si ea aceasta intrebare..ce sa faca ?1)Avea o casa facuta inpreuna ;2)Avea doua fetite care cu greu ar fi putut creste singure .3)SPERANTA si dragostea pentru el si pentru fericirea fetitilor a facuto sa ramina inpreuna.El venea la mama lui si la fetitele lui ,raminea citeva zile si pleca la cealalta femeie .O viata dubla pina sau casatorit copii si fetele lui de la amindoua femei au facut nunta in aceasi seara .A trebuit sa alerge de la o nunta la alta.Da,prima dragoste nu se uita si la ea sa intors .Sincer eu nu as fi deacord sa traiesc o asemenea viata dubla .Sa ai puterea sa te amagesti pe tine ca sa petreci citeva clipe de fericire.
garbo_411677
Postat pe 30 August 2015 23:29
411677…. Este cea mai aberanta poveste iar sfatul nr. 2 este inutil.
Nu ai citit bine ce a spus 337236, sotul nu vrea sa renunte la nici una din cele doua femei din viata lui. Problema nu e la ea, e la sot.
Tu o sfatuiesti sa-si ia calabalicul ( sot, copii, mobila e.t.c. ) si sa se mute cit mai departe de cealalta femeie.
Cit de departe? In alta tara e bine?
Si daca si acolo departe el gaseste alta “prietena” careia sa-i faca un copil ce mai face femeia? Se muta pe Luna cu catel si purcel? Sotul e problema aici, nu prietena. Daca nu era prietena cunoscuta, era alta alta femeie necunoscuta.
Femei singure sau dispuse sa calce pe alaturi se vor gasi in toate localitatile pamintului si atunci 236 ce o sa faca? O sa se mute toata viata fugind de amantele si plozii unui barbat iresponsabil cu care a avut nenorocul sa se casatoreasca?
Tu ii spui sa lupte pt. familie, care familie? Sotul ei are deja 2 si nu vrea sa renunte la niciuna.
Tu nu intelegi ca omul asta nu regreta nimic? Daca ar fi avut un minim simt moral ar fi ales intre cele doua familii, ca sa nu mai spun ca nu si-ar fi pus niciodata sotia intr-o astfel de situatie.

Povestea spusa de tine mi se pare de-a dreptul aberanta.
Cit de nesigura trebue sa fi pe tine ca femeie, cit de putin trebue sa te pretuiesti ca om incit sa accepti o astfel de situatie si mai mult, sa-ti pui copii sa traiasca intr-o astfel de familie?
Ce exemplu de moralitate mai reprezinta un astfel de tata pt. copii lui? Ce vor gindi copii despre mama care accepta o astfel de situatie?
Tommy_Boy
Postat pe 31 August 2015 00:09
Buna. sincer nu merita, sa mai stai o secunda linga el. asta nu ieste iubire, casnicie fericita, daca te inparte cu alta. trebuia de cind ai aflat sa bagi divort. fii mai indrazneata pe viitor, si nu tolera astfel de lucruri. meriti multa afectiune, din partea altui om.
Andrei_Petrica_Pavalache_1
Postat pe 31 August 2015 00:25
Buna, daca te iubea nu facea un copil cu ea! E o lupta chinuitoare pentru sufletul tau! Daca aveti copii impreuna lupta , daca nu , te imbolnavesti psihic pt ca el nu va renunta la ea!
garbo_413191
Postat pe 31 August 2015 01:34
Draga 236, citind tot ce au scris ceilalti, in parte fiecare are dreptate: si cei ce te indeamna sa divortezi si cei ce iti sugereaza sa ramaneti impreuna. Privind din afara lucrurile, faptul ca esti sotia lui iti da dreptul sa ai anumite pretentii de la el, inclusiv de a se implica in viata copilului din flori doar financiar si sa se intalneasca cu el doar in prezenta ta. Este foarte adevarat ca cel mic nu are nici o vina, dar este la fel de adevarat ca increderea ta in el a disparut si asa va ramane pentru totdeauna. Poate ar fi o idee buna sa "scurtezi lesa" si sa ii ceri sa accepte unele conditii mai drastice daca vrea sa ramaneti impreuna si la cel mai mic "derapaj" sa ii fluturi certificatul de divort sub nas. Daca accepta inseamna ca intr-adevar te iubeste si e dispus sa isi rascumpere greselile. Daca nu, nu mai nici o indoiala ca toate vorbele lui sunt doar "sare in ochi". Pe de alta parte, fara a avea nici cea mai mica intentie sa te invinovatesc pe tine de fapta lui, incearca sa afli ce s-a intamplat de s-a ajuns aici: de cand a inceput totul si ce i-a lipsit acasa si a gasit in alta parte. Poate au aparut unele "fisuri" in familia voastra si nu ti-ai dat seama de ele. Sau ai avut incredere oarba in el si nu ai observat abaterile in comportamentul lui (nici un om, oricat de specialist ar fi, nu reuseste sa se prefaca la nesfarsit, la un moment dat va avea scapari intr-un fel sau in altul). Si asa cum ti-a sugerat cineva inaintea mea, poate nu ar fi o idee rea sa va mutati in alta parte, mai departe de tentatia de a a-si vizita amanta.
angel_forever
Postat pe 31 August 2015 12:14
Sunt căsătorită de 15 ani si as accepta .Dar e mai greu de explicat si de inteles .într-o lume in care se divorteaza repede pt ca motive se găsesc si casatoria nu mai reprezinta decat o foaie de hartie ce sa mai zic.Nu sunt de acord cu inselatul sau bigamia dar sunt cai .Daca vrei si crezi reusesti daca nu renunti si divortezi.
garbo215788
Postat pe 31 August 2015 15:51
Ok, 788.
Dar lamureste-ma si pe mine ce poate impinge o femeie umilita crunt in fiinta si intimitatea ei
de omul care nesilit de nimeni i-a jurat iubire, credinta si fidelitate sa accepte ca sotul ei, cu care a facut 2 copii sa aibe 2 familii cu copii in ambele, sa continue o mascarada de casnicie stiind ca periodic sotul isi viziteaza si a doua familie, ca imparte cu ea aceleasi preocupari, sentimente, gesturi, intimitati ?
De ce sa accepte umilinta totala toata viata ei?
Si eu sint casatorita de 9 si am si un copil dar nu as acepta asa ceva nici cu pistolul la timpla.Ce fel de casnicie mai este asta? Cum mai poti avea incredere in omul de linga tine, ce sentimente mai poti avea pentru el stiind ca isi imparte viata si cu altcineva?

Spui daca vrei si crezi. Ok, ce sa mai vrei si ce sa mai crezi? Sa mai vrei sa continui acest menaj a trois in speranta ca ce? Mai poti crede ca sotul tau e de incredere? Te mai poti bizui pe el?
Cum sa mai iubesti un astfel de om ?

Spui ca in ziua de azi se divorteaza prea repede iar casinicia nu mai inseamna decit o foaiede hirtie pentru multe cupluri dar, pentru numele lui Dumnezeu, cu un astfel de caz avem de aface aici.
Pentru acest barbat casnicia nu inseamna nici macar o foaie de hirtie care de fapt este un angajament scris, semnat si parafat in fata autoritatilor, a oamenilor, ca va respecta regulile casatoriei.
In mintea lui casatoria e un joc amoros in care partenerii pot face ce doresc inclusiv sa mai aduca si alti participant care sa inveseleasca si sa invioreze atmosfera, cu cit mai multi cu atit mai interesant.
Sint de accord ca intr-o casnicie pot aparea si dificultati, dar acestea se pot discuta si rezolva fara derapaje de neacceptat.
Acest om a spus sus si tare ca nu vrea sa renunte la nici una din cele doua femei din viata lui. Este atit de amoral incit i se pare normal ceea ce face. Ce sa mai speri de la el?

De fapt ma mira teribil reactia unor femei de la acest topic care o sfatuiesc pe 236 sa accepte ceea ce este de neacceptat si ii prezinta solutii cel putin caudate si care nu rezolva problema de nici un fel.
Cum adica sa se mute? Ce rezolva cu asta? Daca in noul oras, cartier, cvartal, bloc in care se muta gaseste "sotul" alta mare iubire cu care mai toarna un copil (vad ca ii place la nebunie) ce mai face atunci?
Se muta din nou?
De ce sa nu aplice mai bine principiul biblic al legii talionului, ca sa devina atmosfera si mai vesela, daca e bal, bal sa fie atunci.

O casnicie adevarata presupune doi partenerii pe picior de egalitate, incredere, respect, iubire.
Acest omul a calcat totul in picioare si nici macar nu ii pare rau, dimpotriva.

Oi fi eu mai dura, dar nu as accepta niciodata o asemenea situatie, chiar daca nu as avea mijloacele material necesare sa duc o viata decenta, chiar daca as avea 50 ani.
Tommy_Boy
Postat pe 31 August 2015 19:41
Câți ani are prietena cu care a făcut copilul? Cu prietena ta nu ai vorbit ? Fiind prietena , de ce a făcut asa? Eu cred ca sunt împreuna de mai mult timp. De unde știi tu ca e copilul lui? Poate ca sa dus cu altu sau cu altii si i-a băgat copilul pe cap! Si el prost fiind , crede ! Poate ca crede ca are o situație materială buna. si s-a gândit ca de ce nu? Gândește te si la asta! Fa testu ADN ! Si dak nu e nici asta, gândește te la copii tai! Spune si lor ce a făcut tac-su ! Si luați o decizie! Sfatu meu e Zi sa plece de acasă sa se ducă la aia si nu divorțați cu acte ca sa nu cheltuiți bani oricum e doar pe hârtie, el are gându in alte părți! Spune i ca sa luați o pauza sa se ducă la ea sa nu vina acasă pana nu e decis suta la suta! Si vezi ce zice! Între timp tu te duci si tu cu altu! Doar o întâlnire nu zik pe bune dar fa in asa fel sa vadă ca ești cu altu și-i vezi reacția! Nu sta si plangi in casa si sa te gândești dak se duce la aia sau nu! Du te și plătește i cu aceeași moneda dar intr un mod decent dar sa te vadă el asta e important ! Fa asta si ai sa vezi !
garbo_408129
Postat pe 31 August 2015 21:23
Da,e ușor să vorbim ,dar cel tînăr vorbește cu mult curaj findca e plin de viață,.Cel trecut prin viață peste 40-50 de ani vorbește din alt unghi,e mai precaut .Eu am trecut prin expirate și pot vorbi ca în viață regretele vor fi mereu.Cei tineri rid ,ca Tommy și alți îmi dau dreptate.Da,sint și am văzut cazuri care diferite,nu poți învăța din expierenta altuia dar poți fi scutita dacă ești atenta.Viata e a ta și tu hotărăști dacă lupți sau renunți?TU îl cunoști mai bine ce fel de om e sotul tau?ce fel de prietenă ai avut și unde să făcut fisură în Fam.?
Eu pot da exemple ,chiar de vor ride alți ,este un adevăr ce spun..
Intr-o Fam.cu 4 copii ,soțul dr.veterinar intrun complex de animale ,farmacista prietenă de Fam.locuiau în același bloc ,buni prieteni și la o cafea,la o bere ,la orice ocazi i sa gindit farmacista ca findca el era un om sincer, serios și nu ceda la avansurile ei ,ca să poată sal corupă ,sa luptat pina intr-o zi la inbatat și beat jos ea încerca să profite..dar nevasta ia prins și a rezolvat direct cu ea.Nu sa pus problemă findca știa ca-si iubeste soția.Sint și așa oameni ușori de cap sau nemulțumiți cu ce au acasă.Vezi cu ce dragoste este primit acasă ,cum și ce este cel mai inportant lucru pt.tine.?
Altă întîmplare povestită de o batrina ;zice ea;",vrei să nu plece soțul tău ? Uite ce trebuie să faci și îl vei avea acasă..Fă o supă bună din găină cea mai grasă și cind vine acasă tu săi sari de git ,sal săruți mult și săi dai lui supă iar carnea so mininci tu ,iar lui dai dragoste,și iar dragoste și cit poate duce ca pina la urma ,slabeste dei cadeau pantaloni pe el ,nu mai trebuia să mai meargă la alta. Da,e de ris acum..dar Batrini noștri nu erau prosti și nu divorțau așa ca cei cuminți..din două cuvinte..
Și alt caz ,după 7 ani de căsnicie cu doi copii după 3 incidente,care nu putea ierta ,să auda înjurături?,ca a împinso , fuga la divorț și după doi ani un nou cavaler..dar fostul sot venit să se inpace dar ea .. ,nu ca ma înșelat cu cumătră..da dar a urmat un coșmar pt.copii și saraca cu al doilea soț ,cosmare ca in filme de groaza .Viata baiatului cu mama vitriga ,de ia perforat stomacul ,findca era certat mereu cind era pus la mincare .Fetita care rămăsese la la mama ,nam cuvinte si nu pot să spun ce sa intimplat cu tată vitrig.Da pentru copii se merită să te sacrifici ,ei nu au vină ,și chiar dacă mai tîrziu vezi ca nu a meritat ,dar ai inima împăcată și nu regreți ca tiai chinuit copii ,mai bine zis torturat copii.E ca și cum iai omorit cu încetinelu..psihic ,violați ,atunci cind o mama vrea sași facă viata, mai bine ar omorî inti copi fericita pe nefericirea copiilor ,mai poate fi fericită..?Poți fi fericit cind copilu tău plînge ?Am vorbit ca o nebuna ,poate zice uni dar cel ce a băut așa pahar știe gustul.

Sfatul meu este să cercetezi tu bine ,înti pe tine, pe el ,cit de vinovat a fost el și cit tu..fiecare sintem cind este o ruptură.
garbo_411677
Postat pe 1 Septembrie 2015 00:41
In afara de ce zice Tommy, nici nu are rost sa citesc.Sau sa cujet
Schmetterling
Postat pe 1 Septembrie 2015 08:55
Subscriu.
Rotty
Postat pe 1 Septembrie 2015 09:02
Dragilor, legea talionului are unele exceptii in vremea noastra. Daca barbatul calca stramb este un "cuceritor". Daca in urma escapadei lui sotia ranita calca stramb este catalogata automat o femeie usoara. Orice decizie ar lua o va afecta si nu in bine. Daca divorteaza unii o vor privi ca pe una care nu i-a ajuns ce are acasa si cauta altceva. "Maruntul" detaliu ca sotul are un copil cu alta nu intereseaza pe nimeni. Daca alege sa poarte greul casniciei mai departe lipsa de incredere va fi o povara greu de dus. Parerile noaste impartite sunt subiective pentru ea. Raman la parerea ca, chiar daca are posibilitatea sa isi poare singura de grija, sa ia in calcul toate variabilele inainte de a divorta si abia apoi sa decida ce sa faca.
angel_forever
Postat pe 1 Septembrie 2015 17:30
Ei aici te inseli Angel, cunosc destul de multe cupluri care considera ca infidelitatea in casnicie este intolerabila, indiferent din partea cui vine.
Pina la urma totul depinde de inteligenta, cultura si moralitatea individului fie el barbat sau femeie.
Am citit intr-o carte urmatoarea fraza:
"Femeia a fost creata din coasta barbatului ca sa-i stea alaturi, nu din coapsa ca sa-i stea la picioare". Nimic mai adevarat.
Acum depinde si de noi femeile ce loc alegem in viata, umar la umar alaturi de jumatatea noastra infruntind viata sau ascunse in spatele lui acceptind idea ca barbatul e superior(!?) ca are menirea sa asigure singur securitatea caminului si ca urmare ii sint premise niste lucruri care sint interzise femeii.
Iar daca ajungem sa ne ghidam in actiunile noastre dupa ce zice lumea, ajungem sa acceptam si un sot violent, betiv, afemeiat raminind captive intr-o casnicie ratata numai ca sa nu birfeasca lumea.
Alegerea ne apartine, sau traim viata luind-o in piept ajungind unde vrem noi, sau ne lasam dusi de viata ajungind unde ne duce ea.
Tommy_Boy
Postat pe 1 Septembrie 2015 19:50
Pentru unii conteaza foarte mult parerea celorlalti, pentru altii e doar pierdere de vreme. Este adevarat ca infidelitatea este cancer in familie, dar la fel de adevarat este faptul ca fiecare reactioneaza diferit la ea. Din exterior este foarte usor sa dai un verdict in "alb-negru", dar pentru cel ce trece pe aici situatia capata multe tonuri de gri. Eu si tu n-am avut ghinionul sa ne confruntam cu asa ceva, asa ca raman la parerea mea: sa ia in calcul toate variabilele si apoi sa decida ce va face. Oricare alegere o va face vor fi consecinte, fie ca ne place sau nu.
angel_forever
Postat pe 2 Septembrie 2015 17:58
e ok daca te iubeste :).....lupta in viata ....bine ca sunteti ok ...si acum aveti un bebe :).....bogati saraci .....toti ....trec prin multe ...e o normalitate acum....daca te iubeste si il iubesti ...ramaneti impreuna ...daca nu ....tu stii ...
Narcisa_Alba
Postat pe 4 Septembrie 2015 04:25
Daca te iubeste, mai face si niste copii prin sat.. Daaa, si e perfect normal, de ce nu?!
Si de ce sa treci prin multe, cand poti sa nu?! Aci tre' sa cujet
Schmetterling
Postat pe 4 Septembrie 2015 08:30
De la: Schmetterling, la data 2015-09-04 08:30:00Si de ce sa treci prin multe,

Aci tre' sa cujet


Pen'că aşa se poartă acuma....

"Dacă (mă) iubeşti, faci/accepţi xzy."
VasileDinNuc
Postat pe 4 Septembrie 2015 20:46
Da, faci la oală.Una e sa iubesti,alta e sa fii prost! Sau slab,sau,sau.Toti putem fi prostiti, sau slabi, dar iti mai si revii !!!
Nimeni nu stie ce i rezerva viata,insa situatia asta e aberantă.Mai bine dorm!
Schmetterling
Postat pe 4 Septembrie 2015 21:14
Somn usor, Schmett si sa ma visezi frumos. Ca veni vorba cred ca ma cam ia si pe mine somnul. Nu stii ca e molipsitor cascatul?
angel_forever
Postat pe 4 Septembrie 2015 21:44
imi place cum gandesti ... fii sigura ca o sa renunte ea .
garbo114571
Postat pe 5 Septembrie 2015 11:39
,,de ce sa renunt eu la el sa renunte ea,,
eu zic sa nu astepti sa renunte ea ,slabe sanse,poate daca gaseste pe altul. Tu iti cunosti mai bine limitele,daca crezi ca merita sa-ti irosesti energia ,daca merita sa suporti ignoranta lui numai ca sa-i incurci pe ei ,numai ca sa nu-il lasi ei ,tu stii mai bine,dar te intreb ,chiar merita?
iar despre discutii nu cred ca mai e cazul,banuiesc ca s-au discutat toate pana la cer si innapoi in 3 ani
sa te gandesti putin si la TINE...cine esti tu aici ,in cercul asta?

sunsset
Postat pe 5 Septembrie 2015 20:29
da...e o situatie f dificila... sa divortezi inseamna: sa lasi un gol in sufletul copiiilor- pt ca nu va mai vede pe amandoi in aceeasi casa si nu numai, un mare stres cu impartitul lucrurilor, schimbarea tuturor actelor, si, nu in ultimul rand, sa-i lasi cale libera, sprea ea... si inca ceva, mult mai important decat toate astea la un loc, ii privezi pe copii de contributia financiara a tatalui tocmai acum cand au cea mai mare nevoie de el...scoli, casatorii...s.a.m.d.... de ce sa te zbati tu singura cu toate acestea? daca ai o situatie financiara buna asa incat sa acoperi toate cheltuieleile prezente dar si viitoare, atunci e ok...dar tu crezi ca gasesti alt barbat doar pt tine...? nevere ever.
parerea mea....se spune ca razbunarea e....... dar e mult mai buna si mai sanatoasa decat se zice in zicala...te echilibreaza din toate p de v... asadar, dinte pt dinte.... si, bineinteles, sa nu ii mai dai atentie... mult succes in toate!
garbo257891
Postat pe 12 Septembrie 2015 13:28
.....si inca ceva, divortul e tot o razbunare... deci alege una dintre ele, vezi care va avantajeaza, pe toti trei ( tu si copiii)
garbo257891
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:03
parerea mea este : sa va mutati toti si sa va cresteti copiii .
garbo114571
Postat pe 13 Septembrie 2015 14:55
Eu zic sa dai cu banu!
Cap=lupta
Pajura=divortez
AnnaLyse
Postat pe 13 Septembrie 2015 19:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
studiile sunt importante intr o relatie? 43 De la: LILO 27 Mai 2010 15:26
Doamnelor cat de open mind sunteti? 60 De la: Sassette 18 August 2014 17:48
Infidelitatea e ceva stupid sau casatoria e ceva stupid? 84 De la: Ciresica 29 Septembrie 2009 06:28
Am fost parasit. 10 De la: Popa_Catalin_Andrei_1 12 Iunie 2016 18:39
mincinos , tradator dar bun actor !! 76 De la: garbo_405684 14 Iulie 2017 00:55
Setari Cookie-uri