nu stiu ce sa fac

Am avut o relatie de aproape 4 ani care s-a sfarsit rau.Am incercat sa imi fac alta relatie ca sa il pot uita, sa pot sa imi refac viata.Acum am un prieten dar tot simt lipsa lui.Dupa 6 luni ,timp in care nu am mai vorbit deloc a reaparut iarasi in viata mea si nu imi da pace.Persoana cu care sunt acum nu este cum as fi crezut ca este.Inima ma pune sa aleg intre ei.Nu stiu ce sa fac .Mi-a facut mult rau si acum si-a dat seama si vrea sa ne impacam.Orice fac il vad numai pe el,imi amintesc toate momentele cu el,imi e dor de tot ce a fost intre noi.Inima imi spune sa il iert si sa o luam de la inceput.Mi-e frica sa mai iubesc,sa mai iert,sa mai fiu cine am fost candva:(.Cel cu care sunt acum spune ca ma iubeste dar nu mai pot simti iubire.Nu vreau sa il fac sa sufere dar imi e dor de fostul si simt absenta lui tot timpul.Ajutati-ma va rog cu un sfat .Am inima franta.Numai stiu ce sa mai fac:((
anonima20
Postat pe 12 Mai 2015 15:45
De la: anonima20, la data 2015-05-12 15:45:20Am avut o relatie de aproape 4 ani care s-a sfarsit rau.Am incercat sa imi fac alta relatie ca sa il pot uita, sa pot sa imi refac viata.Acum am un prieten dar tot simt lipsa lui.Dupa 6 luni ,timp in care nu am mai vorbit deloc a reaparut iarasi in viata mea si nu imi da pace.Persoana cu care sunt acum nu este cum as fi crezut ca este.Inima ma pune sa aleg intre ei.Nu stiu ce sa fac .Mi-a facut mult rau si acum si-a dat seama si vrea sa ne impacam.Orice fac il vad numai pe el,imi amintesc toate momentele cu el,imi e dor de tot ce a fost intre noi.Inima imi spune sa il iert si sa o luam de la inceput.Mi-e frica sa mai iubesc,sa mai iert,sa mai fiu cine am fost candva:(.Cel cu care sunt acum spune ca ma iubeste dar nu mai pot simti iubire.Nu vreau sa il fac sa sufere dar imi e dor de fostul si simt absenta lui tot timpul.Ajutati-ma va rog cu un sfat .Am inima franta.Numai stiu ce sa mai fac:((


În primul rînd, defineşte : "s-a sfîrşit rău" . Adică ? Mai concret ? Ce anume s-a întîmplat ?

Apoi :

1. Cum a reapărut în viaţa ta, a venit el şi te-a căutat ?
2. În ce fel nu-ţi dă pace ?
3. Cine ţi-a făcut mult rău, primul ? Dacă da, ce mai este de gîndit ? Vrei să repeţi experienţa ?
4. Cum credeai că este persoana de acum şi totuşi nu este ?
5. Te contrazici singură. Dacă nu mai poţi simţi iubire, cum de ţi-e dor de fostul ?
VasileDinNuc
Postat pe 12 Mai 2015 20:03
Un proverb romanesc foarte intelept spune ca cine fuge dupa doi iepuri deodata nu prinde niciunul. Din ce ai scris am dedus ca imediat ce s-a terminat relatia cea veche la scurt timp ai inceput una noua. Consider ca nu a fost o idee buna, trebuia sa lasi timpul sa isi faca treaba si sa cicatrizeze ranile. Dar ce a fost , a fost si acum ai in fata un alt hop. Iti sugerez sa te gandesti foarte serios la urmatoarele lucruri:
1. Nu cumva longevitatea si probabil stabilitatea relatiei dinainte iti lipsesc tie si nu atat persoana in sine?
2. Nu cumva actualul de doar "pansamentul" sufletesc pe care l-ai ales ca sa poti trece peste suferinta dinainte si nicidecum o persoana pe care o iubesti?
3.In ipoteza ca te desparti de actualul si cel dinainte e doar "aceeasi Mărie cu alta palarie" si vei suferi din nou?
Inafara de cuvantul lui altceva nu ai. Nici nu cunosc toate detaliile deci orice parere e subiectiva, fie a mea sau a oricui. Din experienta stiu ca nu exista vina unilaterala.
Nu pot sa iti spun altceva decat sa iei in calcul toate variabilele inainte se a lua o decizie si, daca e sa reiei relatia dinainte sa ai grija sa porti o discutie cu ex-ul in care sa va stabiliti niste reguli de comun acord si sa nu treceti peste ele. Daca totusi iti dai seama ca chiar daca amintirile te napadesc si iti e dor de ce a fost preferi sa lasi trecutul in trecut, atunci rupe definitiv legatura cu ex-ul si concentreaza-te pe cel de acum, mai ales ca el te iubeste chiar daca ai impresia ca nu esti capabila sa iubesti. E doar o impresie.
angel_forever
Postat pe 8 Iunie 2015 11:46
Ok, primul si singurul meu sfat- arunca-i pe amandoi! Din punctul meu de vedere o relatie terminata e asa dintr-un motiv sau altul, pe care tu il stii mai bine. Nu stiu cati ani ai, dar viata merge inainte cu sau fara cei doi barbati din viata ta. Si dupa cum spune si angel, sigur actualul a fost de "pansament" - nu-l iubesti. Nu te lasa sa fii nefericita toata viata cu cineva pentru care nu ai da nicio flegma (scuza-mi expresia) La fel, cu privire la fostul, fa si tu cum am vauzt o data undeva:
1. Ia o foaie de hartie imaculata
2. Mototoleste-o.
3. Desfa-o si incearca sa o faci din nou fara nicio cuta.
Poti? Nu. Atunci cum crezi ca poti sa refaci o relatie "mototolita"? sau poate chiar increderea ta in el poate fi pusa aici.
Oricum, orice ti-am zice, cu totii stim ca vei face ceea ce iti dicteaza tie inima, totusi, incearca sa faci ce iti spune si mintea si ingnora inima pentru o gandire la rece. Sau fa o lista cu "bune si rele".
Oricum ar fi-ideea mea ramane aceesi: nu e vorba de ales intre ei doi, e vorba de lates intre TINE si ei si eu spun sa te alegi pe tine peste oricine altcineva. Asa ca alunga-i pe amandoi ca pe niste vrabiute si gaseste-ti un barbat care te merita si pe care il iubesti.
Isa_Bella93
Postat pe 8 Iunie 2015 14:02
Foarte dificia si delicata problema! Prima data, imi pare rau ca s-a ajuns aici.Esti intr-un zbucium enorm.Orice sfat ai primi, nu ai cum fi rationala si subiectiva. Ce pot sa-ti spun? Doar sa te rupi un timp de ambii, lasa-ti timp cu tine, sa te mai linistesti si sa tragi niste concluzii care, prima data sa-ti aduca tie liniste si bine.Primul este, dpmdv,un personaj nedemn de luat in seama, nu si pt tine, din pacate. De ce te vrea inapoi? Din iubire sau egoism, orgoliu etc? Posibil a avut revelatia iubirii?! Al doilea, victima colaterala, cel care trage dupa primul.Desi nu-i corect, asta e treaba, zarurile sunt aruncate. Ia o pauza, rupe-te de ei, pana stii ce vrei, ce simti.Iubirea ti-o vor dovedi, intelegandu-te, asteptandu-te.Multa putere si intelepciune iti doresc!
Schmetterling
Postat pe 8 Iunie 2015 15:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum sa fac sa imi opresc menstruatia? 11 De la: mca 3 Iulie 2009 23:40
un sfat ,va rog!! 66 De la: eu_geminy 23 Noiembrie 2011 01:52
Sa continui sau nu? 46 De la: Fluffy6 30 Aprilie 2015 10:36
Pareri!!! 10 De la: blondina_X 16 Iulie 2012 22:36
ela 134 De la: tutankhamon 8 Octombrie 2009 12:46
Setari Cookie-uri