FETELORCE SA FAC CIND COPILUL NU VREA SA VORASCA

buna la toti,eu am un baitel de aproape 3 ani,si el nu vrea sa vorbeasca,cind vrea ceva imi arata prin gesturi,dar daca eu nu inteleg atunci plinge
manole-simona
Postat pe 6 Mai 2015 15:59
Daca tu asa vorbesti presum scrii , il inteleg pe bietul copil ca nu vrea sa invete de la tine.
Rotty
Postat pe 6 Mai 2015 16:02
dar asa mama ca si tine care nu isi da seama la vorba nu are ce cauta pe asa sait
manole-simona
Postat pe 6 Mai 2015 16:11
Care ce ? Tu ce limba vorbesti mai fato ?
Rotty
Postat pe 6 Mai 2015 17:18
Fiecare copil are propriul ritm. Unii vorbesc foarte devreme, altii doar cand nu au de ales. O explicatie ar fi ca e mai timid si se teme sa nu rada cineva de el, Mai ales daca vorbeste mai stalcit. Asa a fost fiul meu. Pur si simplu l-am incurajat incontinuu si am ras de cuvintele lui doar cand el nu ma vedea, alfel nu mai avea curajul sa spuna nimic. Mai e si comoditatea. E mai usor sa arate cu degetul decat sa spuna ce vrea. Trebuie incurajat constant. Si felicitat de fiecare data cand are curajul sa spuna ceva. Ii da incredere in propria persoana. Din ce scrii nu pare nimic grav. Dar daca problema persista prea mult poate ar fi bine sa consulti un medic pentru a elimina orice cauza fiziologica
angel_forever
Postat pe 8 Mai 2015 17:40
De la: manole-simona, la data 2015-05-06 16:11:29dar asa mama ca si tine care nu isi da seama la vorba nu are ce cauta pe asa sait


Ce-i ăla sait ? Poate vrei să scrii : site.
VasileDinNuc
Postat pe 8 Mai 2015 21:55
e sat, cu un i in plus.
garbo_406968
Postat pe 8 Mai 2015 22:26
Mai încearcă, poate vrea sa vorasca pe sait. Serios, tu asa cauti solutii pt copilul tau, pe un site ? De doctori n-ai auzit ?
deliana
Postat pe 9 Mai 2015 05:29
E adevarat ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare in toate, inclusiv in a vorbi, dar ca sa se dezvolte trebuie facut ceva.
Iti trebuie foarte, foarte multa RABDARE si, desigur, timp: pune- l sa pronunte cuvinte, 2- 3 la inceput ( intr- o zi) si apoi tot mai multe, in timp ii va face placere sa vorbeasca; nu insista daca la incput nu vrea sa spuna mai mult; cand exprima ceva prin gesturi ai rabdare pana intelegi, pronunta tu si apoi incearca sa il faci si pe el sa pronunte. Daca la inceput nu vrea, insista doar pentru 1- 2 cuvinte, nu- l obliga la mai mult. Tine- l in brate, mangaie- l cat de des.
Daca plange cand nu intelegi, observa daca nu cumva comportamentul acesta, de a plange cand e depasit de situatie nu il are cineva din familie; copiii imita pe oricine din jur, in primul rand pe cei din familie. Daca este asa, problema e relativ simpla: cu multa rabdare copilul va invata ca trebuie facut altceva, adica rezolvat problema ( sa vorbeasca si asa sa va intelegeti) si nu plans.

Poti discuta cu un logoped ( in unele orase exista centre logopedice; daca la tine in oras nu exista, poti cauta printre psihologii scolari - deci la o scoala- cativa specializati in logopedie)
ori cu medicul de familie, dar nici logopezii nici medicii nu pot inlocui caldura sufleteasca a mamei de care are nevoie in primul rand.
garbo188170
Postat pe 9 Mai 2015 07:45
Da-l la gradinita...acolo trebuie sa vorbeasca daca vrea sa fie bagat in seama. Eu l-am dat la 1 an si 10 luni si a trebuit sa se staduiasca sa se exprime. Intai mai greu..si el spunea numai sfarsitul cuvintelor dar cu timpul a invatat. Anturajul copiilor de varsta lui..evident daca nu sufera de o boala mai grava ( daca nu aude sau e autist) ceea ce presupun ca nu e cazul il va dezgheta. Eu personal sunt pentru trimiterea copiilor cat mai devreme la gradinita sau crese si nu pentru a scapa de ei de acasa ci pentru ca este bine pentru evolutia lor. Eu am avut si bunici care se puteau ocupa acasa de baietel dar am preferat sa petreaca macar cateva ore cu persoane de varsta lui.
leo69
Postat pe 9 Mai 2015 08:37
Si inca ceva. Cunosc o mamica care si-a dat copilul cand a implinit un an la cresa si faceam comparatia cu al meu care statea cu mine acasa ( fiind de aceiasi varsta) si acel baietel stia dupa numai 2-3 saptamani mult mai multe lucruri. Asa m-am convins ca este benefic pentru copii sa stea macar catrva ore intr-un mediu educational adecvat varstei lor. Si daca este o cresa sau o gradinita buna vor copiilor le va fi si mult mai usor apoi la scoala.
leo69
Postat pe 9 Mai 2015 08:51
Ce oameni mai..romanii..nu va este rusine?! Asa cum este ea, ce drept aveti voi sa radeti? Ea a solicitat doar niste opinii, nu cred ca e curioasa de jignirile tuturor frustratilor, asa ca mai bine nu raspundeti nici pe viitor daca nu sunteti capabili sa urmariti tema topicului.
garbo_14473
Postat pe 9 Mai 2015 10:05
473 , daca ai fi vazut cum a scris prima data , cred ca erai de acord cu noi "frustratii" A fost pe faza cand i-am raspuns si a modificat.
Rotty
Postat pe 9 Mai 2015 10:31
Bună,

Dacă băieţelul tău a articulat câteva sunete, fii sigură că nu este mut.
Va vorbi atunci când va fi sigur de el.
Întrebarea este dacă tu îi vorbeşti zilnic, dacă încerci să-l antrenezi într-un mic dialog - atât cât poate el?!
garbo266992
Postat pe 9 Mai 2015 11:41
De la: garbo_14473, la data 2015-05-09 10:05:43Ce oameni mai..romanii..nu va este rusine?! Asa cum este ea, ce drept aveti voi sa radeti? Ea a solicitat doar niste opinii, nu cred ca e curioasa de jignirile tuturor frustratilor, asa ca mai bine nu raspundeti nici pe viitor daca nu sunteti capabili sa urmariti tema topicului.


Aşa este, măi "dragă" , nu suntem capabili să urmărim tema topicului, adică "să vorască" . Dacă tu cunoşti acest cuvînt, înseamnă că noi suntem înapoiaţi. Eu însă, n-am auzit niciodată de acest cuvînt.

Prima dată cînd am citit titlul topicului, am crezut că vrea să scrie cuvîntul care începe cu "b" în loc de "v" , şi m-am întrebat de ce n-ar vrea un copil să "b..." şi de ce ar fi cineva nemulţumit de lucrul ăsta.

Aşa că, te rugăm să ne scuzi pe noi, "frustraţii" , care nu putem să urmărim tema topicului (care o fi aia), aşa cum o faci tu, prea-luminato !
VasileDinNuc
Postat pe 9 Mai 2015 13:17
Rai oameni, ce aveti cu ea mama saraca, baiatul este devina nu va vrea si gata , o sa vorbeasca atunci cand va crede de cuviinta ca -l va intelege cineva , si atunci cand mama va face tot cei cu putinta sa -l faca sa -si doreasca ceva si sa-i ceara prin ai vorbi nu gesticula .E greu sa fii mama !
Marian_Mardare_1
Postat pe 9 Mai 2015 16:10
De la: manole-simona, la data 2015-05-06 16:11:29dar asa mama ca si tine care nu isi da seama la vorba nu are ce cauta pe asa sait


Ce spui tu, Frantz... sau Manole, cum vrei tu !!! Tu nu-ti dai seama la vorba si la scris... apropo, tu intelegi ce scri ? Mai bine ti ciocul mic
barboneli
Postat pe 9 Mai 2015 16:37
Parerea mea este ca, in primul rand (si daca nu ai facut-o inca), ar fi un consult la medicul ORL-ist. Daca problema nu este de ordin fizic, trebuie rabdare si o interactiune cat mai activa cu copilul; o abordare cu calm si mult tact. Iar daca rezultatele nu incep sa apara poate ar trebui consultat si un psiholog pentru copii. Sanatate si bafta maxima!
Ela_23
Postat pe 9 Mai 2015 19:33
Omu e supus sa greseasca nu mai fiti rai femeia va cerut un sfat iar voi iati raspuns pe masura nu mai judecati omu ca nu stiti ce e in sufletul ei.Mergi la doctor si nu mai cere sfaturi acolo o sa gasesti si raspuns la tot ce te framanta sanatate si numai bine ca de rele santem satui.
garbo_408076
Postat pe 9 Mai 2015 21:55
cred ca e bine sa consulti un doctor sa vezi daca cauza nu e numai cea de a refuza sa vorbeasca ,nu te ingrijora unii copii vorbesc mai tirziu
garbo335829
Postat pe 10 Mai 2015 00:28
Buna ziua
In primul rind , in afara de consultul medical obligatoriu , cred ca ar trebui sa incepi sa nu mai raspunzi la cerintele lui atunci cind arata ca doreste ceva , aratind cu degetul ce ! Trebuie sa vada ca daca nu se straduie sa articuleze macar citeva sunete, daca nu incearca sa vorbeasca , nu primeste ceea ce doreste . Daca i se da totul fara ca el sa depuna un efort , atunci nu va incerca niciodata fiindca vede ca nu e necesar sa invete .
Prefaceti-va ca nu pricepeti ce vrea , ca sa il stimulati sa va explice , iar daca nu incearca , plecati de acolo , chiar daca la inceput probabil o sa incerce sa faca scandal pentru a obtine ceea ce inainte primea doar aratind cu degetul in acea directie . Daca aveti taria sa repetati de citeva ori acest lucru , poate 2-3 zile , fara sa va induplece urletele lui , o sa vada ca nu are alta varianta si o sa incerce ! Atunci trebuie rasplatit si incurajat . De un copil trebuie sa te ocupi , nu creste pur si simplu , sau creste asa cum vedeti : fara sa vorbeasca atunci cind e mic si fara sa fie politicos , fara sa stie reguli de buna purtare sau ce inseamna sa muncesti sau sa fii gospodar , cind e mai mare .
De aceea aveam atitia copii si tineri care ar putea fi deosebiti , dar sint doar niste lenesi si debusolati , fara principii de viata si valori , fiindca parintii nu s-au ocupat cum trebuie de ei , sau cit trebuie , preferind sa dea vina pe educatoare sau pe sistem !
crinolina_34
Postat pe 10 Mai 2015 07:50
Daca vorbeste macar cateva cuvinte cred ca ar trebui sa mergi cu el la un logoped pt o evaluare. In unele orase exista centre judetene de asistenta si resurse educationale (CJRAE) in care lucreaza psihologi,logopezi . Legatura o iei telefonic si poate sa iti spuna unde au cel mai apropiat sediu sau logoped. Daca nu vorbeste de loc la un medic. Sanatate multa!
nt_dana
Postat pe 10 Mai 2015 09:13
De la: nt_dana, la data 2015-05-10 09:13:16Daca vorbeste macar cateva cuvinte cred ca ar trebui sa mergi cu el la un logoped pt o evaluare. In unele orase exista centre judetene de asistenta si resurse educationale (CJRAE) in care lucreaza psihologi,logopezi . Legatura o iei telefonic si poate sa iti spuna unde au cel mai apropiat sediu sau logoped. Daca nu vorbeste de loc la un medic. Sanatate multa!
194311
Postat pe 10 Mai 2015 11:09
manole simona, ia-ti copilul de manuta si mergi cu el la un doctor specialist care sa-l consulte si sa vada cauzele de ce "nu vrea" copilul sa vorbeasca si nu cauta sfaturi de acest gen pe forumuri. Nu este locul potrivit si nu-i o joaca astfel de intamplari! Da-i o sansa -lui sa duca o viata normala daca tot ii esti parinte sau....chiar daca l-ai luat de crescut cauti atentie intr-un loc competent, nu... ! Succes si sa ne spui si noua cum evolueaza lucrurile.
arco_iris
Postat pe 10 Mai 2015 15:37


barboneli
Postat pe 11 Mai 2015 07:45
Cauta un logoped care sa lucreze cu el o data sau de 2 ori pe saptamana. Logopedul iti va spune si ce ai tu de facut ca sa-l ajuti sa vorbeasca. Copilul are deja 3 ani. E cazul sa nu mai astepti.
sylvya
Postat pe 11 Mai 2015 11:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
temperatura le sugari 50 De la: iasmina 25 Ianuarie 2010 21:29
plansul...prefacut si egoismul 21 De la: anaROBERT 22 Februarie 2010 00:05
cum sa-l fac sa bea laptic mentionez ca inca il alaptez si asi vrea sa-l intarc 2 De la: ina_rebeca 19 Octombrie 2009 13:36
SALINA ARTIFICIALA TIMISOARA SUSESI 1 De la: office_salinasusesi_ro 14 Februarie 2010 00:28
baiatul meu tresare din orice 7 De la: kidz007774 26 Aprilie 2010 15:25
Setari Cookie-uri