Sunt confuza, in ce parte sa merg, unde sa privesc....?!

Am 25 de ani, dar ma simt mult mai in varsta. Sunt trista, confuza, sunt amortita pe interior, nu mai simt nimic.
Acum cateva saptamani am incheiat o relatie, de aprope 7 luni. Putin timp, dar intens. In aceste 7 luni am trait cat in ani de zile.
Ne-am mutat impreuna, ne petreceam timpul liber impreuna. Devenisem amandoi dependeti unul de altul. Eu cel putin am fost de el.
Diferenta de varsta dintre noi era de 12 ani, destul de mare. El trebuia sa fie elementul de echilibru in relatia noastra, insa eu eram cea care ceda cel mai repede, care isi cerea scuze, care se intorcea la el sa tempereze lucrurile.
Nu imi amintesc sa fi incercat el sa ma calmeze de mai mult de 2-3 ori in tot acest timp.
Un lucru mi-a bagat in cap, ca TOTUL se intampla din vina mea, ca sunt foarte dificila, ca nu va sta niciun barbat cu mine. La inceput il ascultam si chiar credeam. Ajunsesem sa nu mai imi spun nemultumirile de teama ca va incepe iar scandalul.
Cand nu mai puteam si incepeam sa plang, ori imi spunea ca plang din vina mea, ori venea si ma lua in brate sa nu mai plang.
In ultima perioada se schimbase radical, fata de cum il vazusem la inceput.
Daca nu aveam grija la tonul pe care il foloseam cu el se enerva. "De ce imi vorbesti asa?"
Tipa foarte usor la mine. La un moment dat din cauza "nebuniei", a situatiei agitate am cedat si am ajuns in spital, pe perfuzii. Doctorul mi-a recomandat multa liniste si i-a spus si lui sa ma ajute, ca am nevoie de liniste si de intelegere.
Parca i se spusese sa faca exact invers. NU a tinut cont, daca ma iubea ar fi trebuit sa aiba rabdare cu mine. Sa inteleaga ca in viata mea era dezordine pe mai multe planuri si aveam nevoie de intelegere. Ori de cate ori se enerva, il luam de mana sa il calmez. Mereu am cedat la tot ce m-a rugat. Chiar nu se putea sa imi reprosezi ca sunt exagerata.
Imi spunea ca eu nu ii fac lui program, ca el nu suporta asta. Eu, de fapt, voiam doar sa petrecem timp impreuna, nu sa ii fac program.
Imi repeta de multe ori ca asa este el si ca nu se schimba, insa mie imi spunea ca daca voi continua asa nu vom mai putea sa continuam.
Ma ameninta foarte des ca ne vom desparti. Nu a mers niciodata pana la capat. Doar ma ameninta.
Cand incercam sa il sun, disperata, sa discutam, sa il rog sa inceteze cu atitudinea rece, imi respingea apelurile. Ma lasa sa sun.
Ii dadeam mesaje sa il impac, iar el imi raspundea sec si rece. In bataie de joc. Pe seara ma lua in brate si imi zicea ca asa e el, rau de gura, dar ca ma iubeste.
Ca o toanta ce sunt am crezut ca ma iubeste. Nu am stiut sau am uitat ca dragostea nu trebuie sa doara.
Am terminat-o cu el. Atunci i-a parut foarte rau ca plec, dar prea tarziu....
Parintii mei fiind impotriva relatiei el imi reprosa mereu ca si din cauza lor sufera el si se poarta asa cu mine. De parca eu ii faceam ceva.... Eu si asa aveam o atmosfera neplacuta cu ai mei si sufeream, cautam doar iubirea si intelegere de la el. Atat am cerut sa mi se ofere. Chiar daca avea probleme nu il indreptateste sa se razbune pe mine, sa se poarte asa cu mine...Am suferit cand ne-am despartit, dar am simtit si o mare usurare....Devenise insuportabil sa traiesc cu el..
Mi-e greu fara si simt ca nu mai ma pot apropia de vreun barbat acum... Ce se intampla cu mine?
Mia_Ella
Postat pe 25 Martie 2015 12:46
Cel mai bun lucru pe care il poti face acum este sa iti cauti preocupari care sa iti ocupe timpul. Daca ai posibilitatea ar fi indicat sa incepi o facultate, care sa iti devieze atentia de la ce s-a intamplat pana acum. Deocamdata lasa timpul sa isi faca treaba. Si, cu riscul sa te superi pe mine, as vrea sa iti spun cateva lucruri pe care probabil nu le stii sau poate doar nu ai tinut cont de ele:
--a fi indragostit nu este acelasi lucru cu a iubi (cand iubesti observi totul: defecte si slabiciuni, dar consideri ca poti sa il accepti asa cum e cu calitati si defecte, pe cand a fi indragostit inseamna ca totul e roz, celalalt nu are nici un defect, tot universul se invarteste in jurul lui)
--la un moment dat din pasiune("indragosteala") te vei trezi ca dupa un dus rece, dar iubirea rezista intemperiilor vietii
--oferind sex nu primesti dragoste (cand cineva te iubeste nu o face pentru cum arati pe sub haine ci pentru ce fel de om esti)
--pentru nici un om din lumea asta nu merita sa suferi, nu a inceput si nu se va sfarsi lumea cu el.
--pretuieste-te pe tine mai mult ca pe altcineva, nu mai deveni dependenta de nimeni, asta este seamanator cu a fi sclava
angel_forever
Postat pe 25 Martie 2015 21:29
Invata sa te iubesti si vei gasi iubirea.
garbo237149
Postat pe 19 Aprilie 2015 03:26
Relatia ta este un exemplu clasic de relatie toxica, abuziva. Problema porneste de la tine pt ca nu te respecti si nu stii sa spui nu si sa nu permiti nimănui de pe lumea asta sa te umileasca si sa te controleze. E bine totusi ca ai constientizat ca trebuie sa-l parasesti si ai facut-o, chiar si dupa 7 luni. Ceea ce ai tu de facut acum este sa lucrezi cu tine si sa-ti dezvolti încrederea in tine, sa inveti sa fii puternica si sa te echilibrezi emotional astfel încât următoarea ta relatie sa fie frumoasa si echilibrata. O poti face si vei vedea ca atunci când o sa ai încredere în tine si vei intelege ca linistea, sănătatea si fericirea ta sunt cele mai importante, vor dispărea stările de depresie si confuzia.

deliana
Postat pe 19 Aprilie 2015 05:22
Pai daca tu ai 25 ani si el e cu 12ani mai mare ca tine inseamna ca el are 37 ani - suficient de versat ca sa te joace cum vrea.Poate o fi fost si insurat.Siーo fi lasat nevasta sa petreaca cateva luni cu tine.
Si by the way, traducerea cuvantului ”confused” din limba engleza e ”derutat(a)”.
Recent romanii vorbesc limba materna dupa gramatica limbii engleze.
Astept injuraturi!
Poate Qasaria, desteapta si sefa acestui forum e activa si cu siguranta ma va ”pune la punct”.


garbo_14245
Postat pe 19 Aprilie 2015 05:32
Si daca vrei un sfat: la naiba cu toata lumea! gaseste-ti un servici interesant, daca stii limba engleza si arati bine incearca sa obtii un post de stewardesa. Te vei plimba, vei vedea lumea si nu te vei mai lasa calcata in picioare de toti tampitii
garbo_14245
Postat pe 19 Aprilie 2015 05:40
Punct si de la capat...Cauta-ti preocupari utile si intre timp, un baiat apropiat de varsta ta. Viata e prea scurta si nu merita sa suferi pentru un barbat care nu te pretuieste..Gandeste pozitiv si vei vedea ca acest episod din viata ta se va sterge.Mult noroc!
garbo181724
Postat pe 19 Aprilie 2015 07:57
Sunt perfect de acord cu angel_forever
garbo_400617
Postat pe 19 Aprilie 2015 08:30
Am cunoscut si eu pe cineva care era intr o situatie asemănătoare.doar ca ei erau casatoriti.cu toate ca ea lucra,avea un salon si fiind foarte buna in ceea ce făcea aducea majoritatea banilor in casa,el ii spunea mereu ca nu e buna de nimic.ajunsese la o stima de sine egala cu 0 pana cand a decis sa pună capăt.a avut nevoie de câteva luni de consiliere psihologica dar si-a recapatat încrederea.ulterior a cunoscut pe cineva si acum au si un bebe in conditiile in care cu fostul nu reusise ani dr zile sa rămână însărcinată. Deci...capul sus.tot răul spre bine.
IreneG
Postat pe 19 Aprilie 2015 09:08
Ia-ti o pauza pentru tine.Cat?Mintea si trupul iti vor trimite semnale.In rest, sanatate si impacare cu sine.Iarta-l pe el, ca sa te poti ierta pe tine.
garbo_2775
Postat pe 19 Aprilie 2015 11:52
incearca cateva sedinte la un psiholog- poate discutand cu cineva din afara te mai linistesti!
o sa fie bine! multa sanatate!
garbo_397283
Postat pe 19 Aprilie 2015 12:55
cauta-ti ceva de facut mereu in asa fel ca sa nu ai timp sa te gandesti. iesi cu prietenii, cunoaste oameni noi, citeste, uita-te la filme vechi, etc . timpul este cel mai bun remediu. un lucru se impune insa : pune punct , adica sterge numarul de telefon, fara mesaje, fara ,,pentru ultima oara"...Sunt convinsa ca viata iti va scoate in cale persoana potrivita si totul va deveni ok. Asa ca, privirea inainte, capul sus si.........GO!
pirania_1960
Postat pe 19 Aprilie 2015 14:49
Fii tare! Mergi înainte fără sa privești in urma! Cineva,intr-o zi,te va iubi așa cum ești! Renunța la suferința! Iubirea are alt chip! Iubirea e pace ! Iubirea e binecuvântare! Va veni in viața ta când te vei aștepta mai puțin! 😍
garbo267263
Postat pe 19 Aprilie 2015 19:26
Octavian Paler spunea ca barbatii trebuiesc tratati in mod adecvat: cand "ridica capul, sau devine prea sigur pe el ii dai cu biciul!"
Asta pentru ca sant superficiali si inferiori genului feminin. Ei au doi cromozomi XY, deci au in minus 50 sinapsi. Nu au capacitatea sa faca doua lucruri, bine, in acelasi moment. Ei au o virilitate fizica si noi una intelectuala. Un prieten de-al meu dr. Borrelli Salvatore a scris o carte unde explica f. clar, aceste diferente intre sexe. Important e sa le cunoastem ca sa nu asteptam de la ei ce nu pot da.
Nu sant o feminista si nici de acord cu violenta, dar va pot spune ca functioneaza. Eu am suferit mult din cauza alegerilor mele sentimentale, dar acum sant o persoana care are totul clar, si nu exista imposibil! Fiecare dintre noi e unic! Deci special, de accea trebuie sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum santem! In momentul in care stim clar ce vrem- vom avea! Lucreaza cu tine si cunoaste-te bine, dupa, restul v-a fi un joc, fericire si numai bucurii!
ADRIANA54
Postat pe 20 Aprilie 2015 01:31
Draga mea, viata e frumoasa si merita traita! Tu te-ai impiedicat de un ciot si vezi inutila viata??? Orice sut in fund e un pas inainte! Esti frumoasa , tanara ! Invata sa te pretuiesti , sa te apreciezi si sa te iubesti! Nu te lasa calcata in piciore! Reinventeaza-te, ridica-te si arunca tot ce-i trist si rau din viata ta acum!
Deuca
Postat pe 20 Aprilie 2015 08:46
Buna !
Am trecut si eu prin momente dificile in viata , relatii lungi dar fara succes , poate vom avea o alinare impreuna !!!!
email: gagucristinel@yahoo.com
cristinel73
Postat pe 22 Aprilie 2015 09:36
Ia in considerare raspunsul Delianei deoarece este foarte bun si in plus, roaga-te ca bunul Dumnezeu sa iti trimita in viata ta pe acela pentru care tu esti "os din oasele lui si carne din carnea lui", asa cum scrie in Sfanta Scriptura despre Eva si Adam, si vei fi cu adevarat binecuvantata.
Fii binecuvantata!
garbo_407212
Postat pe 22 Aprilie 2015 15:33
Amiiin !
Rotty
Postat pe 22 Aprilie 2015 15:42


Ami(ii)n, Amin, daca zici tu... dar ce inseamna sa fi "binecuvantata" ? Vorbita de bine, stie sa spuna cuvinte, are cuvinte frumoase, ce mai, ce naiba inseamna "binecuvantat/a" ?
Mersi anticipat. Aaa... Si la ce e bun sa fi binecuvantat/a ?
barboneli
Postat pe 22 Aprilie 2015 16:05
Adica sa-i puna Dumnezeu mana in cap si sa aiba noroc...intelegi Barbo ?
Ziua buna tie ...si altora.
Rotty
Postat pe 22 Aprilie 2015 16:08


Ahaaaa...! Nu, n-am inteles Sa-i puna mana in cap...sau pe cap... tocmai Dumnezeu ? Asta chiar ca e o chestie... Inchpuitiva ca Dumnezeu acesta, care a facut lumea, universul, stelele, caprele si ceva melci plus inca atatea ca si pe om si totul in 6 zile (in a saptea s-a odihnit...) pune mana pe capul sau in capul cuiva.... va dati seama cat noroc o sa aiba ? Cum cine ? Ala sau aia cu mana Lui pe cap. Si apropo de oase si carne... maine facem gratar cu coaste de miel si vitel... Fiecare cu cartea lui sfanta, noi avem una cu retete de cum sa-ti iasa carnea, coastele, fragede la gratar.
barboneli
Postat pe 22 Aprilie 2015 21:25
Ia rupe tu vreo doua pagini mai importante si trimitemi-le mie ! Crezi ca se observa ? Sau se supara cineva ? Mai ! Dar nu paginile alea cu prepararea melcilor. !
Rotty
Postat pe 23 Aprilie 2015 08:50


Nu problema... Tu sti ca rugamintea ta e ca o porunca pentru mine... Problema e in cat timp inveti tu ivrit (hebru), adica limba in care se scrie si se vorbeste aici ? Iar paginile alea cu preparatul melcilor, nu ti le trimit, oricum tot nu-i prepari, ii mananci cruzi cu mujdei de usturoi... ! Binecuvantate fie creaturile astea create de bunul Dumnezeu...
barboneli
Postat pe 23 Aprilie 2015 12:59
De la: Deuca, la data 2015-04-20 08:46:19Draga mea, viata e frumoasa si merita traita! Tu te-ai impiedicat de un ciot si vezi inutila viata??? Orice sut in fund e un pas inainte! Esti frumoasa , tanara ! Invata sa te pretuiesti , sa te apreciezi si sa te iubesti! Nu te lasa calcata in piciore! Reinventeaza-te, ridica-te si arunca tot ce-i trist si rau din viata ta acum!


Dupa parerea mea, Deuca a deucat bine ce a deucat... Cam asa, in directia asta trebuie sa privesti...
barboneli
Postat pe 23 Aprilie 2015 13:03
De la: ADRIANA54, la data 2015-04-20 01:31:33Octavian Paler spunea ca barbatii trebuiesc tratati in mod adecvat: cand "ridica capul, sau devine prea sigur pe el ii dai cu biciul!"
Asta pentru ca sant superficiali si inferiori genului feminin. Ei au doi cromozomi XY, deci au in minus 50 sinapsi. Nu au capacitatea sa faca doua lucruri, bine, in acelasi moment. Ei au o virilitate fizica si noi una intelectuala. Un prieten de-al meu dr. Borrelli Salvatore a scris o carte unde explica f. clar, aceste diferente intre sexe. Important e sa le cunoastem ca sa nu asteptam de la ei ce nu pot da.
Nu sant o feminista si nici de acord cu violenta, dar va pot spune ca functioneaza. Eu am suferit mult din cauza alegerilor mele sentimentale, dar acum sant o persoana care are totul clar, si nu exista imposibil! Fiecare dintre noi e unic! Deci special, de accea trebuie sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum santem! In momentul in care stim clar ce vrem- vom avea! Lucreaza cu tine si cunoaste-te bine, dupa, restul v-a fi un joc, fericire si numai bucurii!


Draga Mia... Cand o sa intelegi ce a vrut sa spuna Adriana cu sfatul si filozofia ei, sa-mi spui si mie...
Nu dau doi bani, nici macar unul pe ce spune Peler sau Salvatore... Nu in privinta femeilor si nu a barbatilor. Ei filozofau privindu-se in oglinda si in pantaloni. Daca Adriana vrea sa traiasca dupa ce citeste pe altii... deci nu din proprie experienta, n-are decat. Ceace simti tu, Mia, nu poate sa simta nimeni, poate doar ceva asemanator. Ok, treci prin clipe grele acum, am inteles ca te cunosti si pe tine un pic... ai doar 25 de ani, poate cand vei avea alta relatie sa mai strangi si la tine cateva suruburi si relatia va decurge mai bine. O compatimesc pe Adriana daca, atunci cand barbatul sau barbatii cu care a avut de-a face isi "ridicau" capul, dadea cu biciul... Poate era vre-o deformatie profesionala la ea... 7 luni nu e mult timp ca sa-i numeri cromozonii prietenului tau... nu destul timp sa va cunoasteti toate defectele sau calitatile, poate reluati iar relatia si mergeti mai departe, sau poate renunti de tot la ea daca crezi ca e mai bine, cu o cheltuiala minima de lacrimi si suspine... Oricum tu trebuie sa-ti gasesti echilibru, nu noi... Succes.
barboneli
Postat pe 23 Aprilie 2015 13:30
Cand te rogi spui si ne apara de cel ,rau, iata ca te a auzit d-zeu si te a scapat.Esti tanara viata merge inainte ai sa gasesti ceva mult mai bun.Multumeste ca nu mai esti cu asa om.
garbo106424elena500
Postat pe 23 Aprilie 2015 15:43
Ai trecut prin maltratare psihica,si acum lupti sa iti revii.Vezi emisiunile Niculina Gheorgita,cum intampinam situatiile stresante,si restul de emisiuni,orice iese,cu ea,pe mine m-a ajutat,enorm,si am reusit sa depasesc situatia mea stresanta.Practicarea autosugestiei cu fraze pozitive,de ex eu sunt dintotdeauna puternica,si in fiecare zi evoluez,fac mici schimbari in bine,vreau sa lupt pentru mine,etc,a dat rezultate neasteptate...dar trebuie scrise dimineata si seara de 29 ori,si repetate in timp ce faci treburi in casa....e grozava Niculina cu sfaturile ei,m-a salvat de la imbolnavit din cauza stresului....
as vrea sa fiu in locul tau....in afara maltratarii psihice de la soacra si rar de la sot,am ramas fara tutela a doi copii,care acum sunt la soacra.....tu cel putin ai scapat,si iti vei reveni,eu ce fac cu durerea ca mi-a luat copiii o nebuna/
daniilia
Postat pe 19 Mai 2015 08:55
De la: garbo267263, la data 2015-04-19 19:26:32Iubirea [...] Va veni in viața ta când te vei aștepta mai puțin! 😍


Asta e una dintre cele mai mari stupizenii auzite / citite vreodată....
VasileDinNuc
Postat pe 28 Mai 2015 10:37
De la: ADRIANA54, la data 2015-04-20 01:31:33Octavian Paler spunea ca barbatii trebuiesc tratati in mod adecvat: cand "ridica capul, sau devine prea sigur pe el ii dai cu biciul!"
Asta pentru ca sant superficiali si inferiori genului feminin. Ei au doi cromozomi XY, deci au in minus 50 sinapsi. Nu au capacitatea sa faca doua lucruri, bine, in acelasi moment.


Ce feministă înfocată eşti.... Parcă te şi văd învârtind biciul pe bietul tău bărbat....

"sant superficiali" - corect este : sunt, nu sant.

Cât despre a face 2 lucruri bine, în acelaşi moment, ştiu pe cineva care face mai mult de 2 lucruri bine în acelaşi moment : în timp ce conduce maşina, vorbeşte la tel, mănâncă sau scrie / îşi consultă agenda de afaceri. Niciodată nu mi-a fost frică să stau pe scaunul din dreapta lui, în maşina lui. :)

Şi mai sunt şi alţii, destui, care fac mai multe lucruri bine în acelaşi timp. :)
VasileDinNuc
Postat pe 28 Mai 2015 10:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti 168 De la: Handybel 7 Februarie 2011 11:26
:( 21 De la: tutankhamon 8 Noiembrie 2009 02:26
Viata unei tinere in 2013.. 18 De la: Cristina_5 24 Iunie 2013 14:13
viata trebuie traita 8 De la: september 7 Ianuarie 2012 01:23
buna fetelor 2 De la: lacramioaracrengi 4 Septembrie 2011 10:02
Setari Cookie-uri