Mancat necontrolat!!!

Am 1.65 m si 83 kg, in 2012 aveam 95 kg la un moment dat si cu ajutorul doctorul nutritionist am slabit pana la 68 kg. M-am mentinut foarte bine timp de un an, din pacate am inceput sa mananc foarte mult chiar si cand nu mi este foame (as manca ceva, asta este senzatia), acum iar am 83 kg si nu ma pot redresa. In principiu stiu ce am de facut dar senzatia de foame care o am seara, este cea mai rea. Daca trece sau a trecut cineva prin asa ceva, astept pareri/opinii/sfaturi.
garbo_6827
Postat pe 26 Ianuarie 2015 12:30
si eu am fost grasa 73 kg acum am 60 dar maninc 1 data pe zi restu fructe si apa 4kg zi si sa sti ca merge ma mentin
garbo_408076
Postat pe 26 Ianuarie 2015 21:21
...si virgulele le-ai mancat ?
Rotty
Postat pe 27 Ianuarie 2015 07:32
Nu sunt medic, deci dpdv fizic,nu stiu ce ar putea provoca asta,desi nu-i normal sa-ti fie foame asa, non-stop.Ziceai ca,prin mersul la nutritionist,un timp ai depasit problema.Ar trebui sa vezi, dpdv psihic, daca nu e ceva care te determina sa faci asta.Din momentul in care ai ajuns sa nu te mai poti controla, undeva e o problema.Du-te la medic.Mult succes si sanatate!
Schmetterling
Postat pe 27 Ianuarie 2015 14:35
Da,si eu incerc sa nu mananc seara dupa ora 6...foamea trece cu 4 nuci,cu putina paine,sau cu o felie branza,sau iaurt,mancat foarte incet,adica mestecat de vreo 10 ori fiecare bucatica....
In timpul zilei,cand sunt suparata si imi vine sa mananc ceva,beau apa,si fac sport,si cand mi-e foame la fel,pentru ca sportul taie foamea.Sunt cateva videoclipuri care imi plac,si dansez pe ele.....
Apoi,stiu ca daca cineva depaseste 20 kg greutatea normala,nu mai poate intra insulina in celule,adica hormonul care transforma zaharul din sange,in energie,si deci te ingrasi si mai rau,plus ca daca masori glicemia,patesti soc,apare diabetul de greutate.Nu boala prpriuzisa,ceva care trece cu slabitul,stul meu a avut asta.
gaseste altceva,alt obicei,exercitii de respiratie,dansat pe ce iti place,cantat un cantec,orice altceva,sanatatea e mai presus de orice.
daniilia
Postat pe 7 Februarie 2015 04:00
" In timpul zilei,cand sunt suparata si imi vine sa mananc ceva... "

Eu cand sunt suparata imi vine ori sa plang , ori sa injur , ori sa bat pe cineva....

Rotty
Postat pe 7 Februarie 2015 07:51
Incearca sa bei suficienta apa , se poate sa-ti fie sete, nu foame ; se intampla sa se confunde senzatia de sete cu cea de foame. Eu insami am probat asta : credeam ca mi-e foame si dupa un pahar de apa ( cca 300 ml ) , a disparut senzatia de foame cu desavarsire .
ScotyAnna
Postat pe 8 Februarie 2015 06:09
fa-ti niste analize pentru diabet , ca sa fii sigura ca nu asta este cauza. De ce zic asta; pentru ca in momentul in care scapi de niste kilograme intr-un timp relativ scurt (scirt pentru organism ) te predispune la diabet mai mult decat orice altceva . Mancatul necontrolat si abundent (ceea ce se numeste polifagie in termeni medicali ) este un semn al diabetului . (mai exact este din triada diabetului) Asa ca du-te la un medic cat mai repede , spune-i tot istoricul si fa-ti niste analize amanuntite care sa aiba in vedere diabetul .
garbo_393368
Postat pe 8 Februarie 2015 10:53
Buna, eu aproape am reusit sa slăbesc dupa ce de la 50 kg, ajunsesem la 62 kg, poate părea Putin pentru cei care s-au ingrasat mai mult, însă eu la mine, abia la 62 kg s-a produs declicul, am realizat ca am o problema
mult timp mă tot intrebam cum am ajuns sa mă ingras, cand mă uitam in oglinda, de fiecare data plângeam.
. Prietenul meu mă iubeste foarte mult si el a fost cel care de fiecare data mi-a spus ca sunt frumoasa. Nu mai voiam sa mă uit in oglinda, îl intrebam pe el cum îmi sta, sau daca sunt frumosa, pentru ca socul era prea mare si nu puteam sa cred ca sunt grasa
ideea este ca atunci cand luam de ici de coalea cate o gustare, nu adunam,un cartof prăjit plus o bucatica de carne, plus un fruct, ca trebuie sa mancam sănătos, plus putina pâine, ca nu trebuie sa mancam multa pâine însă toate pana aici , nu sunt calculate, cat ii ia stomacului sa le digere.
Din cate stiu eu, daca alimentele sunt prăjite, stomacului ii ia mai mult cu o ora, doua sa le digere. prăjit înseamnă si cu o lingura de ulei!
toata lumea o sa îmi sară in cap, însă prăjit înseamnă ulei pus la o temperatura mare.
este posibil sa sar de la o idee la alta, pt ca scriu de pe telefon.
dimineata face bine la curatarea colonului, doua pahare de apa, un pahar de apa normal, fără nimic adăugat, la cel de-al doilea se pune un vârf de citit de sare de Himalaya si pt cine se baloneaza , un praf de bicarbonat de sodiu
apoi mănânc, fulgi de ovăz fierti, fulgi de cereale.
este neapărat sa nu fie sărit micul dejun
fulgii de cereale ii amestec cu banana pisata si cu goji, merisor, miere, puteri amesteca si cu sirop de artar sau cu lapte batut
alt tip de mic dejun, puteti manca rosii cu brânză sau rosii cu castraveti si un hamburger pe reteta jamie Oliver, nu cumpărat, îl pregătiri de seara

o perioada lunga nu am mâncat nimic prăjit, mie mi se pare ca ceapa prăjită înainte de a fi pusa in mâncare, prăjită, pt gust, nu da un gust diferit mâncării, si nu se simte diferenta la gust, am testat, in special pt ca prajeala ii face rău ficatului si eu am un ficat sensibil :))
o perioada lunga nu am combinat proteinele cu carbohidratii si oleaginoase, pt simplul fapt ca asa ajungem sa mergem o data la doua zile la wc, sau ca reper, mai Putin decât mergeam înainte.
am obosit, daca cineva este interesat de opinia mea , sa scrie aici, ca deja am stat cam o ora sa beau paharele de apa, am fiert ovăzul si mă apuc sa mănânc micul dejun:)) averi grija de voi si nu uitati ca la corpul uman daca te ingrasi, felul in care manaci se leagă strict de cum gandesti si privesti lucrurile. Va pup
garbo_14499
Postat pe 8 Martie 2015 07:22
In sfarsit o fata isteata care nu a sarit pe ce stiu io ce pastile , sau suplimente. Bravos 4499 !
La multi ani !
Rotty
Postat pe 8 Martie 2015 07:31
Buna
garbo003856
Postat pe 8 Martie 2015 07:58
Multumesc mult pentru aceste sfaturi ,chiar aveam nevoie si eu am probleme cu greutatea ,am incercat multe diete slabeam si puneam la loc chiar daca nu fac abuz si mananc cate putin si apa beau 2L pe zi.
Maria_Popa_1
Postat pe 8 Martie 2015 08:16
Buna,eu am 40 ani .fac 41 in august,la 25 ani eram gravida si am avut 86 kg,(am 1,65) am tinut toate dietele din lume posibile tot ce ami zicea toata lumea si nimic nu functiona,am anceput sa nu mananc aproape deloc doar anghetata si ciocolata,de cate ori ami era foame doar asta mancam,antr-un an si jumatate am ajuns la 47,am ramas cu aceste kg pana acu vrei 4 ani cand aveam un club si mancam si am anceput sa cosum alcool(cu limita)dar am ajuns din nou la 64,am ancercat sa fac aceeasi dieta pe care i facusem cu multi ani an urma dar nu am mai reusit,atunci o prietena ma sfatuit sa fac dieta DUKAN,pe care o gSesti pe net,mancam si noaptea,ati jur,dar am ajuns la 49 kg,( se spune ca aceasta dieta ati ataca rinichii si cine stie mai ce,nu e adevarat,sau cel putin an cazul meu)miam facut toate analizele posibile si din contra miau iesit toate perfecte,te sfatuiesc sa o tii cu toata ancrederea aceasta dieta(eu am tinuto vreo 3 luni)de 4 ani sant la aceleasi kg,si mananc oricand vreau,la orice ora,am zile cand exagerez dar kg sunt aceleasi,,,,,BAFTa
garbo003856
Postat pe 8 Martie 2015 08:20
"... cand aveam un club si mancam si am anceput..."

Ar fi cazul sa INCEPI , nu sa ANCEPI sa scrii corect doamna patroana.

Rotty
Postat pe 8 Martie 2015 08:27
Foarte frumos spus dar greu de realizat, mai ales pentru persoanele trecute de vârsta a doua!!!
garbo241486
Postat pe 8 Martie 2015 08:30
Ce frumos e sa facem misto de altii, si sa radem...
Te bagi si tu ca musca in... ce esti!
Dupa nume pari fata, esti ca o femeie de moravuri usoare (slut) ce are nevoie de atentie si face pe desteapta... da, vad ca lumea nu scrie corect, dar mai sus ai intrecut masura. Asa ca lasa DEXul DOOMul, si pe traseu cu tine. Daca nu ai nimic bun de spus, fa ce stii mai bine, nu incerca sa creezi frustrari doar pt ca asa ai tu chef. A fii om e lucru mare! Dar a fii o c.... de om e pe toate gardurile!
MissRed
Postat pe 8 Martie 2015 10:44
Buna!Am vazut si eu cu ochi mei ce poate face dieta asta e intr-adevar excelenta stiu 3 persoane care au slabit 20 kg fara a se infometa....Asa ca cine doreste sa slabeasaca e ceea mai indicata dieta trebuie doar ambitie si dorinta de a fi ok tu tine insuti..Numai bine!!
evymar
Postat pe 8 Martie 2015 11:24
Am constatat ca pe acest site sant si profesoare de limba romana care nu comenteaza pe temele puse in discutie ci corecteaza cometariile, ( sa nu uit sa pun virgula, ca se vede) din punct de vedere gramatical. Sorry.
AUSRO3175
Postat pe 8 Martie 2015 11:32
Sunt e corect. Dar nu trebuie să te superi că-s off topic.
Tot profă de română. (Fostă.)

Și încă ceva, felul de a scrie, spune multe.
Axl_R
Postat pe 8 Martie 2015 11:41
Am vazut-o. Sunt greseli si " greseli " . Cele din urma zgarie la "ureche" si denota nitzica incultura. Sorry.
Rotty
Postat pe 8 Martie 2015 11:41
Ceea ce descrii tu se numeste 'foame emotionala' : mananci ca sa acoperi niste nevoi, sau ca sa sustina niste emotii/sentimente/senzatii carora nu le poti face fata fara un suport din partea cuiva/ceva. Eu nu cred ca simti 'foame' , neaparat.. Ci poate 'sete' , asa cum mai spunea cineva aici. Mancatul asta necontrolat intra in aceeasi categorie cu fumatul, consumul de stupefiante sau alcool. .. Este o nevoie psihologica!! Nu biologica. Asa cum rontaim chipsuri sau popcorn la film... Nu ne e foame, de fapt, nu-i asa?!?
Tu esti singura persoana care te poate ajuta(poate si un psiholog?!?).....
P.s.: am trecut si eu prin asta... Si inca mai lupt...
Pps: Multa vointa iti doresc!!!
maria4ymka
Postat pe 8 Martie 2015 13:07
Si eu va recomand dieta Dukan !
garbo_397160
Postat pe 8 Martie 2015 13:20
Congratulations MissRed.....
AUSRO3175
Postat pe 8 Martie 2015 15:38
Imi pare rau nu era vorba de Domnia voastra.
AUSRO3175
Postat pe 8 Martie 2015 15:41
Pe ce stiu "io" ce pastile..........Poate ai vrut sa spui "eu"....Si nu mai corecta pe altii (un sfat prietenesc).
AUSRO3175
Postat pe 8 Martie 2015 15:50
Dar de cand sunt regionalismele greseli gramaticale ? Iar de acum , te rog specifica cui te adresezi. Parerea mea , pentru a nu se crea neintelegeri (prietene nu suntem).
Rotty
Postat pe 8 Martie 2015 16:11
Si eu am aceasi problema , numai ca eu cateodata mananc intruna vreo cateva zile , apoi nimic o saptamana numai apa dar nu slabesc am aceasi greutate, 70kg la 1,68m
Adevaru e ca nu fac sport decat rar dar dansez asta imi place.
Am gasit ceva pe internet si era ceva de genu HI( High Intensity Sport) sau Insanity sunt la fel . Ma apuc de azi , mai pe seara .
tina22
Postat pe 8 Martie 2015 16:44
Autocontrollo.....incearca sa mananci salate,mar,fulgi, care umple stomacul dar are putine calorii....popcorn,pufuleti care absoarbe acidul gastric a nu iti roade stomacul si darti sensazia di foame....controllati,convingeti ca ai mancat deja tot ce corpul avea nevoie,
liandra39
Postat pe 8 Martie 2015 17:40
Poate fi o dereglare la glanda tiroida ,lipsa unei activitati (din lipsa de activitate corpul cere ,,mancare'')sau STRES. Un consult si un tratament HOMEOPAT e de foarte mare ajutor. Eu spun din experienta fetei mele de 19 ani,tot asa manca si ea, nu putea sa se controleze,a luat tratament homeopat si a inceput sa isi revina. Tratamentul e personalizat, in functie de organismul fiecaruia. Multa sanatate!
garbo_400445
Postat pe 8 Martie 2015 18:07
De la: tina22, la data 2015-03-08 16:44:46Si eu am aceasi problema , numai ca eu cateodata mananc intruna vreo cateva zile , apoi nimic o saptamana numai apa dar nu slabesc am aceasi greutate, 70kg la 1,68m
Adevaru e ca nu fac sport decat rar dar dansez asta imi place.
Am gasit ceva pe internet si era ceva de genu HI( High Intensity Sport) sau Insanity sunt la fel . Ma apuc de azi , mai pe seara .



Nu te supăra,insa sport pt insanity,nu există! Si nu este acelasi lucru cu intensity.But...,whatever!
Schmetterling
Postat pe 8 Martie 2015 18:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Buna 7 De la: jeanette40 24 Octombrie 2011 00:07
Cine imi recomanda un nutritionist eficient? 80 De la: rala 20 Decembrie 2017 01:32
stie cineva detalii despre diet club? 19 De la: andalexkor 20 Octombrie 2009 14:23
Ceva sfaturi in privinta varicelei 6 De la: garbo_408990 20 Martie 2015 11:04
un banc 22 De la: daniilia 25 Mai 2015 09:36
Setari Cookie-uri