ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Concediu prenatal

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Buna ziua mamici! Am si eu o intrebare, daca cineva stie sa imi raspunda. Lucrez in invatamant, ca suplinitor. Am aflat ca sunt insarcinata si ma tem ca voi mai fi angajata pana in august anul acesta, pentru ca nu cred ca voi mai primi continuitate pe post odata ce eu nasc in octombrie. Eu vreau sa vorbesc cu directoarea sa imi ofere continuitate pentru ca nu doresc sa imi iau concediu prenatal. Daca eu nu vreau concediu prenatal, ci doar un concediu medical, credeti ca directoarea are dreptul sa nu imi dea continuitatea? Si, in cazul in care nu imi ofera continuitatea si apara ca lucrez pana in august iar eu nasc in octombrie ( am peste 2 ani vechime) primesc indemnizatie? Sper ca ma puteti lamuri.
  citeaza   raspunde

Pentru inceput da-mi voie sa-ti urez multa sanatate si sa ai o sarcina usoara!!! Pentru problema de care intrebi, vei depune la Serviciul Resurse Umane o cerere in care anunti în scris angajatorul asupra stării tale fiziologice de graviditate şi anexezi un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist in care se ateste această stare;
Pentru mai multe informatii poti consulta OUG 96 / 2003 actualizată 2011 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, publicată în Monitorul Oficial nr. 750 din 27.10.2003. In felul acesta iti vei rezolva o serie intreaga de probleme care pot aparea.SUCCES!!!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: