GRIPA

Buna tuturor,as avea si eu nevoie de cateva sfaturi..am un baietel de 4 ani si in septembrie anul acesta la-m dat la gradinita,de vro 2 luni raceste intruna..1 saptamana il duc 1 sta acasa racit cobza..febra,nas infundat,tuse .Doctorita mia dat Ibalgin,humex,augumentin dar in zadar cand il duc inapoi la gradinita in 2 3 zile e racit iar..acum mia dat ampicilina,gentamicina si dexomed injectabile ampicilina la 6 ore gentamicina la 12 ore si trebuie sa i le fac vro 4 zile,ia-m facut vro 4 injecti dar e teroare plange il doare funduletul.va rog dati-mi niste sfaturi un antibiotic bun ca sa nu mai fie nevoie sa-i fac injecti.
P;S..ACUM CAND TUSESTE IL DOARE BURTICA ,DE 2 ZILE TUSESTE INTRUNA
Akaslhla
Postat pe 21 Noiembrie 2012 21:17
....Io nu is doctoreata,dar dupa cum stiu,gripa nu se vindeca cu antibiotice...doar daca are o infectie cu stafilococi sau cu streptococi....adica puroi in gat sau aprindere la plamani....
Ca il doare burtica cand tuseste,are febra musculara la muschii intercostali si abdominali din cauza tusei.
Ia pune-i tu un ciorap umplut cu sare grunjoasa si incalzita pe piept....toaca o lamaie si amestec-o cu miere si da-i cate o lingurita o data la ora....apoi mai discutam...
Rotty
Postat pe 21 Noiembrie 2012 21:58


subscriu lui Rotty.... !!!! IN NICI UN CAZ NU SE DA ANTIBIOTIC/E CA TRATAMENT CONTRA GRIPEI...!!!! baga-i antibioticele pe nas doctositei aleia si mergeti la alta !!! nu stiu daca la 4 ani se fac radiografii.. dar un doctor bun poate sa auda si ce e cu plamanii lui... doamne fereste de ceva mai rau... !!! multa sanatate copilului... !!!!!
barboneli
Postat pe 21 Noiembrie 2012 22:16
Nici io nu-s doctorea, dar antibiotic injectabil se d doar cnd apar complicaii, infecii bacteriene.
Pt o rceal sau grip nu se dau antibiotice. Dar dac doctorul o dat injecii tie el de ce.
Axl_R
Postat pe 21 Noiembrie 2012 22:41
Cam ai dreptete....Stii tu ce stii...
Rotty
Postat pe 21 Noiembrie 2012 22:50
Va multumesc pentru raspunsuri,o sa-i pun sare la piept ,sper sa-l lase tusea:*
Akaslhla
Postat pe 21 Noiembrie 2012 22:55
Nu uita de lamaia cu miere Multor raceli le-am venit de hac in felul asta cand era baiatul meu mic. Asta bineinteles pe langa medicatia prescrisa.
Insanatosire grabnica baiatului
Rotty
Postat pe 22 Noiembrie 2012 08:47
mi se pare ca ii dai cam multe medicamente si cam dure pt un copil mic. Nu sint doctor, dar eu nu i-as da copilului meu asa ceva.
Pe fie-mea o "dreg" cu radacina de ghimbir, de obicei... daca ma prind din start, nici nu apuca sa faca gripa, iar daca a facut-o deja ii trece in doua-trei zile. Dar pt asta trebuie sa il convingi sa mestece o chestie care nu e tocmai placuta pt un copil. Daca nu mesteca "buruiana", macar fa-i inhalatii sau ceai cu ea, cu miere si lamaie multa. Mie mi se pare de-a dreptul miraculoasa - incearca.
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2012 08:53
Multumesc Q Acum ca se deschide sezonul de raceli, o sa-mi notez chestia cu ghimbirul. Zi frumoasa sa ai.
Rotty
Postat pe 22 Noiembrie 2012 08:58


"SFAT DE SEZON PENTRU B?RBA ? I
Daca intalnesti o femeie frumoasa, fierbinte, cu ochi stralucitori,
buze umede si care freamata din tot corpul...
Las-o in pace. Are gripa."
barboneli
Postat pe 22 Noiembrie 2012 15:12
:))
Akaslhla
Postat pe 22 Noiembrie 2012 21:18
Mia dat sa-i fac injecti pentru ca raceala s-a dus la plaman asa mia zis doctorita.dupa ce ii trece o sa-i fac un set de analize si antigripalu ,sper s-a fie bine..multumesc tuturor>d
Akaslhla
Postat pe 22 Noiembrie 2012 21:22
Sa auzim doar de bine
Rotty
Postat pe 22 Noiembrie 2012 21:24
"raceala s-a dus la plamin(i)" - ce inseamna? Pneumonie? Si il tii acasa?
Si cum adica "ti-a dat sa ii faci" injectii, da' ea pentru ca e pusa acolo???
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2012 07:03
Nu vreau sa te sperii, dar tot pe la 4 ani fie-mea de la o raceala absolut minora a facut epiglotita la 3 dimineata si s-a sufocat. Si daca nu ma trezeam brusc - desi nu mai putea sa scoata nici un sunet - si nu saream cu ea in masina, in camasa de noapte, si nu ajungeam imediat la urgenta sa ii pompeze adrenalina, pur si simplu murea. Si nu a existat nici un simptom preliminar, era 3 dimineata si era vorba de secunde - nu de zile, nu de ore.
Iti spune cineva lucrurile astea?
Iti spune ca se poate intimpla??
Nu.
Toata lumea iti spune ca asta e, copiii racesc, si nu e nici o problema, si o lalaie asa raciti si cu injectii in cour pina cresc mari - no sht??
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2012 07:29
Astea sunt cazuri extrem de rare. Eu stiu ca "Paza buna trece primejdia rea" ,dar.....nici chiar asa.
Expresia "mi-a dat sa-i fac injectii" e arhi-folosita in Ro,dar asta nu inseamna ca ea(mama) tre sa faca asta. Sunt destule asistente medicale care fac asta la domiciliu si crede-ma ca uneori e mai bine asa.
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2012 08:40
toate statisticile spun ca infectiile aparatului respirator sint principala cauza de deces la copiii mici - atit de "rare" sint.
Stiu sistemul medical din Ro si mi se zbarlea parul in cap de cite ori ma gindeam ca ne-am putea imbolnavi acolo - pe de alta parte, nici sa tii copilul foarte bolnav - iar cu pneumonie e FOARTE bolnav - acasa si sa mai treaca o oarecare asistenta sau infirmiera sa ii faca cite o injectie pe care ma duc eu cu sacosica si o cumpar... nu mi se pare acceptabil. I l-as fi pus in brate si i-as fi zis FA-I TU. E o situatie de urgenta, ti l-am adus bolnav, rezolva in pnm, ca de aia esti platita, nu sa ma trimiti cu el inapoi!!!! Am venit pentru tratament, nu pentru consiliere.
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2012 08:52
Si ce crezi ca rezolva ? La cum sunt unii medici,o mai si dadea afara din cabinet.
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2012 09:06
medicul e platit din banii pacientului - nu invers. Deci da, pacientul poate da medicul afara din spital daca se dovedeste incompetent - medicul nu poate da pacientul afara pentru ca el trebuie sa isi faca jobul, si e strict job! Nu e nici o aura si nici un titlu de glorie sau de superioritate asupra altuia - ma duc la medic cind imi e rau asa cum chem instalatorul cind se strica o instalatie. E UN SERVICIU pe care il presteaza. Si spre deosebire de instalator, ar trebui chiar sa il presteze de mii de ori mai bine si cu mai multa responsabilitate - pentru ca pe om nu il mai faci la loc daca ai gresit.
Daca nu intelege chestia asta, ar trebui sa renunte la medicina si sa se duca sa mediteze la natura sa superioara in deplin ascetism in creierii muntilor, pe undeva. N-are ce cauta in spital.
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2012 09:16
Teoretic ai dreptate.Practic nu e asa,mai ales in Ro si tu cred ca stii asta. Nu are rost sa batem campii. Fatuca noastra are doua alternative : Ori deschide usa cu capul,ori merge la o clinica privata,daca vrea sa fie "tratata" asa cum ar trebuii.
Pup ,ca tre sa ies la rondul de dimineata
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2012 09:40
Ma-ti bagat in sperieti...eu am fost la ea inapoi pentru ca nu gaseam cine sa-mi faca injectiile si mi-a zis sa ma duc cu copilu la spital ,ia-m zis sa-mi dea o trimitere si mia zis ca nare cum s-a faca lucru asta ca mia dat reteta.la spital nam cum sa ma duc e cam departe de mine ,masina din pacate nu am,tranvaiele si microbuzele in toiul nopti nu circula .pana la urma am gasit pe cineva iam facut vro 2 zile,nu am terminat tratamentu dar nu i le mai fac ca nu mai suporta copilu ,plange ca-l doare si sincer nici eu nu pot s-a suport cand imi spune sa nu-i mai fac ca il doare .acum ii dau augumentin si humex vad ca e mai bine ,nu mai tuseste .
Akaslhla
Postat pe 23 Noiembrie 2012 17:34
Sa inteleg ca locuiesti la tara ? ...Nu lasa treaba moarta. Fa cumva si mergi la un specialist. Un control in plus nu strica.
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:18
Nu tiu cine i-a dat Augmentin i de ce ai ntrerupt tratamentul injectabil.
l doare. Putea s-i pun o branul i intravenos nu doare aa tare.
Apoi ne plngem c doctorul i de vin c nu se vindec copilul.
Dac o ajuns infecia la plmni tratamentul se face 7 zile, altfel n-are rost.
Dar, io vb, io aud.
Axl_R
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:26
Nu stau la tara,stau departe de spital cam o ora fac pana la spital pe jos..tranvaiele si microbuzele nu circula in toiul nopti am mai spus..am injecti din 6 in 6 ore si la 12 ore
Akaslhla
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:26
oricum nu mai conteaza ca nu i le mai fac:)
Akaslhla
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:27
Doctorita mia zis 3 zile
Akaslhla
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:29
3 zile s vad dac are efectul dorit, apoi nc 4.
F bine, c nu faci. Data viitoare cutai i-i dai un antibiotic i mai tare. Apoi i mai tare, c doar se obinuiete organismul. Crede-m, tiu ce spun.

Io i-am zis dac doctorul a prescris injecii, tia de ce. Dar tu faci cum vrei, e copilul tu.
Axl_R
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:33
mai femeie, du-ti copilul la spital! nu-l mai trata dupa ureche.
Eugenia_
Postat pe 23 Noiembrie 2012 18:41
eu nu te-am bagat in sperieti degeaba, incearca sa intelegi ce vroiam sa iti spun: chiar daca va fi bine copilul, si speram ca va fi, tu esti cea care risca inutil iar sanatatea copilului nu e loterie.
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2012 22:07
Copilul tau are o imunitate scazuta iar medicamentele puternice,cu efecte adverse pe termen lung, pe care i le dai atat de frecvent, nu fac decat sa agraveze problema. Medicul ti le-a prescris pentru a vindeca problemele prezente, dar si pentru a preveni complicatiile care pot fi dintre cele mai grave, se poate ajunge chiar la deces. Niciodata nu intrerupi un tratament cu antibiotice mai devreme de trei zile( exceptand situatia in care copilul face alergie la antibioticul respectiv, ceea ce ii pune viata in pericol si trebuie dus de urgenta la spital pt a se interveni cu medicatie antialergica si antisoc ), deoarece in cazul unei infectii bacteriene microbii respectivi devin rezistenti la antibiotic si cand o samai fie nevoie sa i-l administrezi, nu o sa mai aiba efect.
Acum, trebuie sa intelegi ca in cazul unui guturai- adica o viroza, la fel si in cazul gripei care este tot o viroza, nu se dau antibiotice decat daca s-au produs complicatii, altfel ele nu au efect asupra virusurilor. Se dau medicamente care combat febra, tusea- respectiv siropuri pt tuse cu efect de eliminare a secretiilor care se aduna in plamani si bronhii, se pune ser fiziologic in nas pt a-l desfunda, se hidrateaza cu ceaiuri si sucuri de fructe care-i plac copilului. Un lucru f important: daca medicul i-a dat antibiotic injectabil. prima administrare trebuie facuta in spital dupa care se asteapta o jumatate de ora pt a vedea reactia copilului , in caz de reactie alergica sa se poata interveni de urgenta. Nu trebuie sa te lasi intimidata de atitudinea medicilor si asistentelor, viata copilului tau e mai presus de orice, invata sa-ti ceri drepturile. In strainatate medicii recomanda pe reteta intotdeauna odata cu antibioticile si un produs care contine enterolactili sau asa numitele bacterii prietenoase, adica niste bacterii benefice care se gasesc in intestinul nostru si care au nenumarate functii pt sanatate. Distrugerea lor de catre antibiotice duce la paritia diareei, varsaturilor, lipsei apetitului, sensibilitatii sporite la diverse boli. Au inceput si medicii nostri sa mai prescrie, dar poti sa-i dai tu copilului un astfel de produs, nu are nici un efect advers, daca medicul nu-si face treaba.
Trebuie sa cresti imunitatea copilului si foarte bine ajuta in cazul lor remediile homeopatice care in vest sunt folosite pe scara larga, dar la noi foarte putin. Francezii aministreaza pt orice raceala intotdeauna remedii homeopate si numai in cazuri grave ajung la antibiotic. Te rog, ia legatura cu un medic homeopat si puiul tau nu va mai avea problemele de care te plangi.
bucura
Postat pe 25 Noiembrie 2012 17:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cat de periculosi sunt nitratii? 1 De la: Cosmina_75 9 Aprilie 2012 12:35
hemangiom buza superiora 14 De la: laraariss 11 Iunie 2013 13:32
Pentru copii sanatosi 1 De la: xtyna1 23 Noiembrie 2011 10:58
siguranta copii 1 De la: Thor_again 6 Aprilie 2012 13:27
vopsea pentru camera copilului 3 De la: Yenu 23 Februarie 2016 10:10
Setari Cookie-uri