ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Cine are o reteta proprie?

Voteaza
*****Scor: 5 din 1 vot
 

Buna tuturor
Daca aveti o reteta facuta de voi cu poza
puteti sa o trimite-ti la adresa
www.retete-super.ro/retete/adauga-o-reteta/
Va multumesc
  citeaza   raspunde


eu am o reteta proprie...
tu ai o reteta proprie...
el are o reteta proprie...

ce inseamna "retata proprie"... ? chiar daca am facut-o sau gatit-o eu... tot am luat-o de undeva. de la mama, de la bunica, de la vecina.... de pe net ! si alea cica "inventate"... tot inspirate sunt de undeva.

aaa... si vroiam sa te intreb, te referi cred la retete de mancvaruri... nu de creme, slabit sau fericire... ! la fericire am eu o reteta proprie....

deci vrei retete ? ok, ia cartea lui Radu Anton Roman, (eu o am si ii zic "Biblia mea de capatai"...) si ai acolo o multime de retete culese de dansul, din toata tzara.
  citeaza   raspunde

De la: garbo_7655, la data 2012-10-11 08:52:46Buna tuturor
Daca aveti o reteta facuta de voi cu poza
puteti sa o trimite-ti la adresa
www.retete-super.ro/retete/adauga-o-reteta/
Va multumesc


AM O RETETA PROPRIE , PENTRU ANTIMVOMITIVE , SA VA POT CITI INEPTIILE.DACA VREI O TRANSFORM SI IN COMPENSATA. DAR VOUA VA TREBUIE RETETE PERSONALIZATE PT TRATAREA PROSTIEI
  citeaza   raspunde

De la: garbo_7655, la data 2012-10-11 08:52:46Buna tuturor
Daca aveti o reteta preferata cu poza
puteti sa o trimite-ti la adresa
www.retete-super.ro/retete/adauga-o-reteta/
Va multumesc
  citeaza   raspunde

de ce iti trebuie poze?esti amatoare de albume?are dreptate barboneli,nici o reteta nu poate sa fie proprie,eventual modificata.ai uitat ca s-a inventat plagiatul?
  citeaza   raspunde

Vreau o reteta care v-a iesit cu o poza daca aveti.
Poate cer eu prea mult?
  citeaza   raspunde


nu ceri deloc mult, sincer... ! numai ca mie nu mi-a iesit nici o reteta cu poza... in schimb mi-a iesit o poza cu o reteta... !!! glumesc, nu te supara... !!! am vazut ca ai in colectia ta... multe si gustoase ! felicitari ! in engleza primesti ?
  citeaza   raspunde


A Simple Tomato Soup Recipe

www.101cookbooks.com/mt-static/images/food/brothy_tomato_soup_re...


4 tablespoons unsalted butter, olive oil, or coconut oil
2 medium yellow onions, thinly sliced
1 teaspoon fine grain sea salt, plus more to taste
3 teaspoons curry powder
1 teaspoon ground coriander
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon chile flakes
2 (28-ounce) cans whole tomatoes (pref. fire-roasted)
1 14-ounce can coconut milk
to serve: any of the following that sound good to you - cooked brown rice, lemon wedges, toasted almond slices, pan-fried paneer, fresh thyme or oregano, oregano drizzle, a poached egg
  citeaza   raspunde

Retete in limba engleza nu imi trebuie doar in romana
Cine are o reteta cu poza
www.retete-super.ro/retete/adauga-o-reteta/
Va multumesc
  citeaza   raspunde


Paste cu midii

aphextwinz.files.wordpress.com/2011/03/2.jpg


Se desfac midiile pe foc iute, in cratita cu capac, se pastreaza apa care au lasat-o, dar filtrata de impuritati. Se lasa scoicile la racit si pe urma se desfac si jumatate din cochilii se arunca, sa nu faca prea mult volum la final.
Pastele se fierb separat dupa indicatile producatorului.

Se pune ulei in cratita, se pune usturoi, iutica si crevetii, apoi vin, apoi rosii cherry taiate pe jumatate. se potriveste de sare adaugand din apa de la scoici. se pun si scoicile si se lasa cateva minute. gata.

aphextwinz.files.wordpress.com/2011/03/3.jpg

La final se poate pune patrunjel tocat.

aphextwinz.files.wordpress.com/2011/03/4.jpg


varianta: Cocktail de creveti al caror sos a continut urmatoarele: maioneza, pasta de ardei iute, boabe de piper rosu, sos de rosii, ceapa ciorii, sare.



aphextwinz.files.wordpress.com/2011/03/5.jpg


  citeaza   raspunde



Apunake si Bursu Bursucila la coada cratitei... !

Mai exact, budinca de paste cu carne, ca sa incercam sa fim obiectivi.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide58.jpg

Exista o zi in viata unui om mai tampita ca altele, cand nici de mancare nu am chef, asa ca i-am pus pe cei doi eroi la treaba. Apunake, e un ursulet care crede ca toate ies, cum mai citeste si el, nemaipomenite, mmm si delicioase. Si sa vedeti ce a facut lenesul.

A amestecat jumatate de kilogram de carne tocata cu jumatate de kilogram de carnati condimentati (scosi din pielita) a adaugat trei oua, cascaval ras si condimente.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide67.jpg

Dupa ce a amestecat bine, ursuletul Apunake a pus niste paste, de care a avut, integrale. Si iarasi si-a bagat gherutele in amestec.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide75.jpg

Bursu i-a spus sa puna mai multa grasime, apunake, nu si nu. A pus totul in vasul mostenit din mosi stramosi, a acoperit cu apa, felii de kaizer, ca ramasesera fara rosii, apoi a copt.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide84.jpg

Dar dupa ce s-au ciondanit toata ziua, Apunake si Bursu s-au luat la bataie, cine o fi castigat, nu stiu.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide91.jpg


Pofta buna !



  citeaza   raspunde



Ham and Egg

Incep in tromba cu sunca (pliiina de apa si cu gust de chimicale) si o felie de pita in nitel ulei.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide133.jpg

Sparg oul lejer cum l-am vazut pe memet, din poignee. Oul, de taran, de taran, dar

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide226.jpg

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide412.jpg

Am uitat sa inchei reteta, conform dogmelor internaute: se pune sare si piper.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide57.jpg
  citeaza   raspunde



Ciorba de porc

de trei zile. Da, da, nu am executat-o eu ci Bursu Bursucila.

Ziua 1: a pus la fiert carne de porc, proaspata si afumata.
Dupa care a mers la o felie de pizza, maxim doua si asa a ramas.

Ziua 2: a pus peste carnea dezosata zarzavat (ceapa, morcov, telina, ba si putina varza).

Dupa care s-a luat cu niste chestii la butoane, s-a inserat si a lasat-o balta.

Ziua trei: incep motivele tehnice asa ca a mai pus numai cartofii pe care nici macar nu i-a curatat el si la final a dres cu otet de tarhon si leustean.

Dupa care, din motive tehnice, repaos.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/09/slide215.jpg


PS. Poza am facut-o eu, de aia nu e asa aratoasa, dar ciorba a facut-o el, s-a degustat in grup organizat si s-a incantat inclusiv un rororo.

  citeaza   raspunde



Siii... motive pentru care sa nu mergeti la Cluj... !!!

acum. mai mult poze... retetele le stiti si voi... !

Asadar dupa ce am coborat din dealul lui Pasha si Kuki am rezolvat niste sarmale. Cum trebuie, cu smantana, ca doara nu suntem in Oltenia.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide137.jpg

Ciorba de burta si de fasole. Decente, normale.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide108.jpg

Fasole cu carnati si muraturi. Excelenta fasolea si muraturile, carnatii de doi lei.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide1114.jpg?

Ceafa cu cartofi, cura de vulgaritate a dat rezultate, excelent pregatita ceafa de porc, buni cartofii.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide1211.jpg

si asta ca sa dizolvati... grasimile !!!

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide145.jpg

Celebrii melci ai lui Pasha. Cu unt si verdeata.

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide192.jpg

Inca un motiv ca sa nu mergeti la Cluj: o imagine care ma va obseda toata viata, iaca:

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide613.jpg

aphextwinz.files.wordpress.com/2012/01/slide107.jpg


  citeaza   raspunde

Phuai, ultima poza e de-a dreptul.... Cand zici ca mergem la Cluj ??
  citeaza   raspunde



paiiii... cat mai curand, nu ?????
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: