cum se vindeca rana pe col?

e locul unde apare cancerul DE COL, in caz ca n-ai inteles despre ce discutam.
Bineinteles ca exista si alte tipuri de cancere, aici era vorba de cauterizare si papanicolau. Sa extindem subiectul?!

Te asigur ca am apucat Cernobal, din pacate, ba chiar eram prin zona cind s-a intimplat - Romania era mult mai departe. Nu ca ar avea vreo relevanta - sau ca radiatiile de la Cernobal ti-ar fi indus si informatii despre cancer, brusc...:-)
Exista multe teorii referitoare la dezvoltarea celulelor maligne - nu e nici una probata. Poate fi un sistem de distrugere preprogramat genetic, se poate activa la influenta mediului - nici asta nu e demonstrat - se poate activa inclusiv la un impact major psihologic. Foarte multe cazuri de cancer au aparut dupa depresii sau traume. Nu se stie inca ce il genereaza, mecanismul aparitiei si remisiei - ce se poate face e il identifici si tratezi in stadiul incipient, si rana pe col reprezinta un stadiu incipient in foarte multe cazuri.
quasaria
Postat pe 5 Mai 2012 12:44
De la: garbo103948, la data 2012-05-05 12:27:51Cauterizarea nu vindeca rana iar sub posgita facuta de laser rana merge mai departe si i-si vede de drumul ei ,singurul lucru cel face cauterizarea este ca in momentul contolului nu se mai vede rana si la suprafata e ok dar sub cicatrice rana poate da de multeori in cancer uterin.Un doctor bun nu cauterizeaza si da tratamen si tine rana sub observatie pentru a vedea cum evolueaza,o rana se tine mult mai bine sub observatoie fara a fiii cauterizata.Acest lucru i-l recomanda doctori pt ca e mai usor si e mai scumpa o cauterizare decat un control.Mai su nt doctori ca spun ca aai rana si dau direct sa o cauterizeze si poti sa nu ai numic dar ei ia niste bani frumsi pt cauterizare.In framaci e un ciai special se numeste ciai ginecologic e foarte buna.



Tu mai pune mana pe citit si nu mai scrie nebunii pe aici. Cred ca esti Acad. Prof. Dr in ginecologie....
garbo042837
Postat pe 5 Mai 2012 12:59
dar tu esti???
quasaria
Postat pe 5 Mai 2012 13:11
Buna,

Pentru cervicita cronica/rana pe col: macerat la rece din Cretisoara 100g, Salvie 100g, Papadie 50g, Galbenele 100g, Urzica moarta alba 50g. Se bea un litru pe zi
Puteti aplica local intravaginal o pasta formata din argila + propolis tinctura 4-5 picaturi + unguent Galbenele si o aplicati intravaginal de 2-3 ori pe zi. Spalaturi intravaginale cu macerat la rece din Zmeur si Galbenele. Macerat la rece: se amesteca plantele in cantitatile indicate si se pun intr“o punga. Din ea se ia in fiecare zi cate 4 linguri de amestec de planta si se pun intr“un litru de apa plata sau de izvor si se lasa la macerat la temperatura camerei timp de 8 ore dupa care se strecoara plantele si se bea maceratul in timpul zilei. Se consuma cate un litru de macerat pe zi obligatoriu.

Eu am incercat prima parte, maceratul si din cand in cand spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, rana a disparut in cateva luni chiar si spre mirarea medicului.

Sanatate multa.

anayulya
Postat pe 5 Mai 2012 13:58
apropo crinolina in legatura cu acest tratament vreau sa te intreb mai multe astept un mesaj pe adresa mea de email ginette404@yahoo.com
garbo_553
Postat pe 5 Mai 2012 14:07
rana pe col si eu am avut .doctorul mi-a zis ca sunt de la scurgerile pe care le avem si prea acide.Am facut testul papa dupa care cauterizare.
angi_mih
Postat pe 5 Mai 2012 20:26
Am avut si eu, iar medicul mi-a recomandat NU cauterizare, ci ERAD (electrorezectie cu ansa diatermica). Anestezie generala, iar cand m-am trezit nu am avut nimic...poate putin ametita...ca dupa somn.Atat! iar acum sunt foarte bine.A trecut aproximqativ 1 an...
deea_andrushk
Postat pe 5 Mai 2012 21:28
Draga mea, te sfatuiesc sa mergi la doctor.Eu sunt trecuta prin asa ceva si nu vreau sa te sperii .De la o mica rana am facut cancer malign.Eu am mers la Spitalul Militar Bucuresti si acolo mi-a fost depistat.Cu cat mergi mai repede cu atat problema ta se rezolva mai usor.Multa sanatate.
zizii
Postat pe 5 Mai 2012 23:01
zizi, cancerul nu poate fi benign. Nu poate fi decit malign.
Mai de-a dreptul sau pe ocolite, asta i-a cam spus toata lumea...

In rest, multa sanatate.
quasaria
Postat pe 5 Mai 2012 23:13
Pentru cateva luni , trebuie sa faci spalaturi cu ceai de pelin .
Proportiile sunt 1oog deplanta la un litru de apa
.Se prepara in felul urmator:se lasa sa fiarba apa ,cand clocoteste se pune planta de pelin ,se lasa 2-3 minute dupa care focul se stinge
.Recipientul in care ati facut ceaiul va ramane acoperit pana cand temperatura ceaiului este potrivita pentru a va spala .
Irigatorul este indicat .
Dupa ce va-ti spalat intruduceti in vagin un supozitor de carpicon ( crema solida cu propolis si extract uleios din rasina de conifere ) .
Eu am urmat acest tratament si m-am vindecat
.Sunt cativa ani de cand nu mai am probleme


.P,S "Carpiconul " se gaseste la Plafar si nu costa mult .
Va urez multa sanatate .
garbo248401
Postat pe 6 Mai 2012 00:33
Sfatul meu, tratament naturist. ceai de galbenele, pelin si coada soricelului, in combinatie si intravaginal. daca mai combini si presopunctura si bioenergie e si mai bine
jeje2011
Postat pe 6 Mai 2012 00:44
Buna ziua! Si eu am avuta aceeași problema! La sfatul unei prietene care este asistenta medicala, si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scos-o in cale, am urmat un tratament simplu, dar care s-a dovedit la mine, eficient!
Se face ceai de pelin amar, este la toti naturistii, un pic mai concentrat decit doza indicata pe pachet. Cind s-a racit, astfel incit sa fie suportat pentru o spalatura vaginala, se adauga 2 linguri de amidon Gustin, cred ca mai este in comert...se pune intr-un irigator si se fac spalaturi vaginale, incet, cite putin cam 10-15 minute, de doua ori pe zi!
La mine a avut succes, va doresc multa sanatate!
garbo109247
Postat pe 6 Mai 2012 09:12
Ok, dar cat costa cauterizarea, cu aproximatie? o cunostinta mi a zis ca 4000 ron, ceea ce mi se pare o suma colosala.....
garbo243174
Postat pe 7 Mai 2012 08:17
Buna.Cu ani in urma am avut si eu rana pe col,fara sa fi facut avort sau sa am alte complicatii,nu mai cauta sa afli cum s-a intimplat,cauzele sint multiple.Dupa niste recomandari am folosit sapte seri la rind CARPICON UNGUENT fara contact sexual.Ustura citeva secunde la inceput,asta e singurul inconvenient ,la urmatorul control( la alt medic) mi-a spus ca am un uter de nota 10.SI cauta sa nu-ti lipseasca crema de galbenele din casa,la cea mai mica usturime sau durere poti folosi fara teama nu are contraindicatii.
SANATATE.
garbo258115
Postat pe 7 Mai 2012 11:50
Dar unde se face cauterizarea la pretul asta? Iti pune si un col nou?
Am avut si eu o rana pe col si am rezolvat-o tot prin cauterizare, dar la rece, CRIOCAUTERIZARE, la Cluj. Acolo exista singurul aparat de acest tip din tara, la Institutul Oncologic, sau ma rog exista acum 5 ani, acum poate ca or mai fi aparut si pe la alte clinici.
M-am programat prima data printr-o cunostinta care locuieste in Cluj, apoi prin telefon. Am fost mai intai la cateva controale, asta tot din cauza unui alt medic care ma programase deja sa-mi scoata uterul, dar mama nu m-a lasat si a zis sa mai fac si alte controale si m-a trimis la Cluj. De fiecare data mergeam cu trimitere de la medicul de familie si-i dadeam medicului acolo ceva, intre 50-100lei. Medicul de acolo m-a sfatuit sa o cauterizam si tot el mi-a spus ca sunt mai multe cauze din care se face aceasta rana. Unele spuse mai inainte de ceilalti cititori, altele nu, cum ar fi: consumul regulat de antibiotice, consumul mare de dulciuri, da, tot ce mancam si bem trece si prin col in mare parte si favorizeaza crearea si dezvoltarea a foarte multe boli.
Operatia a avut loc cu internare de o zi, tot cu trimitere si am mai dat medicului 200 lei si anestezistei 50lei, iar in 2 ore am plecat acasa. De atunci totul e ok, iar cand mai am mici probleme, raceli sau disconfort le tratez tot cu spalaturi cu ceai de pelin, galbenele sau cu bicarbonat. Si intradevar ceaiul baut de musetel si galbenele ajuta foarte mult la fel si reducerea consumului de dulciuri pe baza de zahar.
Cauterizarea opreste evolutia bolii, dar nu o rezolva in totalitate. Acolo ramane o zona sesnisbila care poate deveni oricand activa... daca nu ne protejam cum se cuvine.
Dafinuta
Postat pe 7 Mai 2012 12:05
De la: garbo243174, la data 2012-05-07 08:17:48Ok, dar cat costa cauterizarea, cu aproximatie? o cunostinta mi a zis ca 4000 ron, ceea ce mi se pare o suma colosala.....


300 lei costa electro-cauterizarea, si asta la clinica privata,deci cine ti-a spus 4000 lei exageraza
madagascar
Postat pe 7 Mai 2012 15:58
Salut!
Eu nu pot raspunde la intrebarea : cum se vindeca rana pe col? Dar pot spune ca acum 2 ani de zile,am avut probleme destul de mari in ceea ce priveste igiena intima,asta pentru ca a avut grija un baiat sa imi transmita si mie ce avea el,fara sa imi spuna ca are asa ceva.
Am aflat abia dupa ce m-am despartit de el,ceea ce nu e frumos deloc.Tinand cont ca m-am protejat.Intr-un fel imi este rusine de ce am sa spun acuma,dar am citit ceea ce ati scris voi si poate imi da-ti si mie un raspuns. :)
Si cum spunea,omu' acest de care spunea mi-a dat candidoza,ciperca si negi.Am facut tratament pentru toate si a fost groaznic sa fac asta,mai ales pentru negi.Iar cand am fost la control am facut si papanicolau si HPV.La papanicolau am avut rezultatul 3,iar doctorul a spus ca e ok,nu tre sa imi fac griji pentru ca mi-a iesit asa datorita faptului ca am avut si celelalte chesti.
Dar socul pe care eu l-am primit cand am mers la control a fost ca am rana pe col,una mica,asa spunea el.Care e ok sa mai astept sa nu ma operez ca nu e asa mare.Timpul a trecut...totul a fost ok,nici o problema de nici un fel,pana anul asta.Cand am inceput sa simt ca ma doare ceva in zona bazinului,am sangerari rozali si miroase de parca ar fi murit cineva in mine.Ma scuzati de expresie da asa este.
Problema mea e alta,inafara de faptul ca nu vreau sa ma operez si ca as vrea sa incerc sa fac sa treaca asta altfel si nu stiu cum.Cu regim sa nu manc carne si alte mezeluri sau lapte ,iaurt si lucruri de genu,am incetat .
Ce pot face?Functioneaza ceva,sau numa operatia?
Plus ca am o frica sa merg la ginecolog sa nu aflu ca am iara altceva.Spun asta pentru ca fostul meu prieten/logodnic...a binevoit sa ma insele,si am aflat acuma recent ca el are negi.Si a dat vina pe mine ca eu am,ceea ce nu e adevarat ca acuma 2 ani si ceva ,cum am spus si mai sus,am facut tratament si nu am avut nimica tot timpul asta care am stat cu el!

Se poate sa am iara?Se poate sa fie grav sa faci de 2 ori?Si ce pot face in legatura cu rana,numa cu operatie merge?

Imi cer cuze pentru mini discursu asta...
Si va multumesc anticipat daca imi raspudeti!
O zi frumoasa va doresc :)
nastee1thing
Postat pe 7 Mai 2012 18:15
nu vreau sa te sperii dar du-te urgent la doctor. URGENT.
Papanicolau 3 + rana pe col cu care ai stat doi ani (pentru ca "nu e asa de grav" !!!) si faptul ca au aparut secretii cu sange + miros fetid + durere abdominala difuza nu e ok. Nu e ok deloc.


Deci... intai du-te la doctor, fa-ti toate analizele, si nu te panica indiferent ce auzi pentru ca nu e drak chiar atit de negru de foarte multe ori. Indiferent de diagnostic, exista intotdeauna sanse de vindecare.

Ref. la regim... pot sa iti spun ce regim am tinut eu, nu neaparat ai aceleais probeme pe care le-am avut eu - si sper sa n-ai - nu neaparat solutiile la probleme sint aceleasi. Tine de cum e construit fiecare...
quasaria
Postat pe 7 Mai 2012 18:40
De la d-na fitoterapeut Adriana Vlad am folosit si eu ovulele Sperforte ovulin, dupa cauterizarea pe col si in urma carora am ramas insarcinata. Orice tratament incercati in primul rand sa aveti incredere in el. Va urez mult succes si sanatate!
garbo060041
Postat pe 9 Mai 2012 10:21
Buna. eu zic sa nu mai stai pe ganduri si du-te la un medic. si eu am avut,si am fost cauterizata,nu doare,se face cu anestezie...........e f periculoasa......cu papanicolau inainte si NU MAI STA ! NU E O RUSINE CUM AI FACUT-O ! CONTEAZA DOAR SA O TRATEZI ! cu D-zeu inante !
garbo260701
Postat pe 9 Mai 2012 10:40
Cauterizare si conizatie. Mi le-a facut acum 20 de ani dr. chirurg SABAU DAN. Atunci era in Braila . Acum 3 ani era seful sectiei Chirurgie la Spitalul din Sibiu. Nu am mai avut probleme de atunci. Am facut si eu spalaturi vaginale cu ceai de pelin si galbenele , dar nu mi s-a inchis rana de pe col.Pana nu am facut cauterizare si conizatie nu m-am vindecat.Sanatate multa iti doresc.
garbo_2940
Postat pe 9 Mai 2012 11:09
Am uitat sa-ti spun. Operatia am facut-o cu anestezie locala. Sa nu cumva sa-ti misti capul in timpul operatiei, pentru ca ramai cu dureri ingrozitoare de cap cateva luni bune , cum am ramas eu atunci.Nu e gluma , du-te imediat la un medic.
garbo_2940
Postat pe 9 Mai 2012 11:21
Buna.Si eu am avut rana pe col,cel putin asa a spus medicul,desi am fost la o luna si mi a spus ca s a vindecat, inca mai am dureri,dar nu se stie cauza exacta.Am facut "cauterizare"prin inghetare,nu am simtit nimic .Apare o mica durere dupa cauterizare, mi s au dat niste supozitoare si mi a trecut,le folosesc si la menstruatie,sunt foarte bune.Iti doresc sanatate multa si curaj.
Magicc
Postat pe 9 Mai 2012 23:26
da mi pls un e-mail sa ti dau mai multe detalii andra_rotariu@yahoo.com
andra_rotariu
Postat pe 14 Mai 2012 18:13
se vindeca la doctor specialist, nu cu un e-mail.ce e asa secret?
Eugenia_
Postat pe 14 Mai 2012 20:18
Buna fetelor,am si eu o rana pe col veche,urata si sangereaza la atingere...de care nu reusesc sa scap.Am incercat cu ceaiuri,cu aloe first,cu ovule ,cu n retete de la medic.O sarcina m-a facut sa ...stagnez problema.Acum am fost la medic ,mi-a dat iar o reteta de toata frumusetea si astept rezultatul la analize.Mi-e frica de cauterizare fiindca stiu persoane care s-au cauterizat si peste cateva luni rana le-a aparut iar.Stiu ca o sa ajung tot la cauterizare...dar daca mai stiti vreo reteta naturista cu rezultate pozitive,va rog.Deja incep sa ma lase nerviiii...
Puteti sa-mi trimiteti retetele si pe mai;elena.daniela1976@yahoo.com
garbo_3241
Postat pe 15 Mai 2012 19:06
Eu am platit 150 RON...si nu trebuie sa va fie frica,sunt operatii mult mai grele
Magicc
Postat pe 15 Mai 2012 19:12
Se mai poate incerca si urmatoarea reteta.Se fac spalaturi vaginale cu ceai de tataneasa si coada soricelului,iar paralel cu asta se beau 2 cani de ceai de marul lupului.
ladyyoso
Postat pe 24 Mai 2012 23:08
Bravo Nicolionita!!!!
in sfarsit un cap luminat. sunt intrutotul de acord cu tine, singura rezolvare este CAUTERIZAREA. stau si ma gandesc cate prostii poate debita mintea unor femei. toate, cred, dupa comentariile postate,sunt absolvente de medicina.
m,are i gradina Domnului!!!
garbo245274
Postat pe 25 Mai 2012 13:35
Atentie, marul lupului NU SE BEA! eventual spalaturi cu irigatorul combinat cu pelin dar nu cred ca sunt indicate prea des nici spalaturile astea, pot strica flora.
garbo_8395
Postat pe 10 Octombrie 2012 13:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
testul de sarcina 2 De la: tutankhamon 18 Decembrie 2009 21:08
sex dupa operatie de cancer la san 29 De la: florin_c76 17 August 2009 23:12
Problema Penetrare 9 De la: Andrei82 14 Iunie 2016 22:37
dragoste sau ce????????? 58 De la: gabrielistiza 12 Martie 2010 14:48
Femeia insarcinata si ginecologia 24 De la: anakin 23 Noiembrie 2010 00:14
Setari Cookie-uri