o rugaciune foarte puternica

SUPERB, raspunsul tau!...imi place ca ne-am descoperit...cu bune, cu rele...consider ca nu sunt atotstiutoare si totusi incercam sa ne respectam...fiecare dintre noi mai avem cate ceva de invatat de la viata asta trista si plina cu nevoi si neajunsuri, dupa cum bine ai spus!...deocamdata suntem pe aceeasi lungime de unda!...eu chiar m-am rugat sa pot gasi prieteni virtuali adevarati, care sa-mi merite prietenia!...mama a vrut sa ma fac medic insa eu am terminat dreptul, asta mi-a placut!...m-ai discutam, on-line!
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 13:02
...si totusi, unde e postarea ta, referitoare la intrebarea mea ?...ce se intampla?...am sa raportez la Garbo(site)!
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 13:13
"m-ai discutm'' Mi, m-ai dat gata! Prea mult bla-bla-bla!

Hai, s spunem o rugciune puternic. NU MAI TERGEI MIIIIII!
Axl_R
Postat pe 8 Mai 2012 13:25
De la: Axl_R, la data 2012-05-08 13:25:25"m-ai discutm'' Mi, m-ai dat gata! Prea mult bla-bla-bla!

Hai, s spunem o rugciune puternic. NU MAI TERGEI MIIIIII!
...asta e! ...daca ei asa considera, vedeti ce va spusei eu, ieri seara?parca zici ca-s urmarita cu interpolul !
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 13:34
...merg sa-mi citesc cartile mele preferate...ele nu ma tradeaza precum cei de la GARBO!
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 13:37
aha... acum am vazut ca a disparut... !!! eu nu sunt psihiatru... asa ca nu-i inteleg pe astia care le sterg... !!! in tot cazul, daca ai apucat totusi s-o citesti... tot e bine ! sa vedem paharul pe jumatate plin... !!! oricum, ti-era adresata numai tie.....
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 14:48
wow...ce magulita ma simt!...ai reusit sa ma faci sa ma simt mult mai bine astazi in ciuda problemei mele de sanatate pe care o am, sunt meteodependenta!
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 15:39

Cred urmatorul lucru: indiferent ca e adresata lui Dumnezeu, Fecioarei Maria sau sfintilor, eficacitatea unei rugaciuni este direct proportionala cu intensitatea propriei credinte.
Mirela_Puica_Tantan_1
Postat pe 8 Mai 2012 16:10
a da.... ? la mine e invers proportionala.......
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 16:44
de data asta am facut o copie, am vrut s-o postez si la private (sa fie CLAR.... NU privata... ! ) dar acolo ma astepta o firma mare pe care scria in cinci limbi ca nu primesti mesaje... !!! ok, adunci o pun la dosar si daca astia de la garbo o sterge iar.... o postez de trei ori pe zi de acuma in colo.... !!!! eii./ dracia dracului.... !!!!! mosto jocul asta de cuvinte: "dracia dracului"..... ! ca si cum ar putea fi si dracia altcuiva !!!
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 21:02
http://www.youtube.com/watch?v=Q8MbfowKsEw
Eugenia_
Postat pe 8 Mai 2012 21:08
mersi eugenia.... mi-a trecut deja !!! tu ce mai faci.... ?
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 21:25
...imi cer scuze!...nu am fost pe site, imi pare rau ca am promis ceva si a intervenit ceva subit si mi-am schimbat traiectoria...a fost un caz fortuit sa-i zic asa!...dar observ ca ,una prietena adevarata te-a consolat cum a putut ea mai bine!...bravo!...prietenul la nevoie se cunoaste!...si uite asa iti cunosti rivalii si simpatizantii...
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 21:43
mersi de raspunsul mult asteptat...erau superbe caleidoscopurile din timpul copilariei mele,,,ma fascinau,,,incerc sa fac rost de unul pentru baiatul cel mic!...fetita deja mi-a spus ca sunt ingenuoase si ramane fascinata de ele!...in al doilea rand ducem lamuriri si explicatii...tot despre caleidoscop!
caleidoscop
Postat pe 8 Mai 2012 21:50
De la: Mirela_Puica_Tantan_1, la data 2012-05-08 16:10:28
Cred urmatorul lucru: indiferent ca e adresata lui Dumnezeu, Fecioarei Maria sau sfintilor, eficacitatea unei rugaciuni este direct proportionala cu intensitatea propriei credinte.



Nu e "proportionala"... chiar din asta e compusa.
Poti sa nu spui nici o poezie, de fapt: e naiv sa crezi ca divinitatea asculta "cuvinte" in romana sau engleza sau sanscrita.... E intensitatea si increderea pe care o pui intr-o dorinta care conteaza. Nu ce spui, nu unde o spui.
Locul si vorbele si "luminarile sfintite" doar te ajuta pe tine sa te concentrezi. Vorbesti pentru tine. Nu ca sa te auda al de sus, care comunica cu tine altfel, nu ciulind urechile la ce zici sau uitindu-se la tine la lumina lumanarii.... Te poti ruga foarte bine si fara cuvinte. Chiar mai bine, uneori.


Mi-a placut povestea asta, apropo de increderea intr-o rugaciune:



A fost odata un alpinist care a vrut sa cucereasca un munte inalt.
Aflat pe inaltimile muntilor, l-a prins noaptea intunecata si omul nu a mai vazut nimic.Totul era negru.Pana si luna si stelele fusesera acoperite de nori negri.

Si cum se catara el, la doar cativa metri de varful muntelui a alunecat si a cazut in gol.
Alpinistul vazu in acea ingrozitoare cadere episoade din viata lui, bune si rele.
Se gandi la moartea care era aproape cand deodata a simtit franghia de siguranta ca-i frange mijlocul.Fusese oprit din cadere si acum atarna in gol legat de acea franghie.
A urmat un moment de tacere absoluta.
Atarnat in neant a strigat atunci din adancul sufletului Ajuta-ma Doamne!!
A auzit un glas : ce doresti fiule?"
"Salveaza-ma, Doamne!" striga alpinistul cuprins de frica mortii.
"Chiar crezi ca eu te pot salva?"
"Da, Doamne, cred in Tine"
"Bine, daca crezi in mine si in salvarea mea taie franghia de care atarni".

Un moment de tacere, franghia era singura care-l tinea in viata...in cele din urma nu taie franghia si hotari sa renunte la ajutorul dumnezeiesc.

A doua zi dimineata , echipele de salvare au anuntat ca au gasit un alpinist legat de franghia de siguranta la doar doi metri de pamant. Murise inghetat de frig.
quasaria
Postat pe 8 Mai 2012 22:27
mmmda... trista dar frumoasa povestea asta.... !!! cam sadist... Dzeu. asta........
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 22:41
lasa draga... nu trebuie ! pastreaza scuzele pentru alcineva. mi-e nu-mi trebuie. eu stiu ca se pot intampla devieri de traiectorie.... ! si eu era sa intarzii la radevu... tot din cauza ca a aprut ceva. vad ca astia nu au sters nimic...
barboneli
Postat pe 8 Mai 2012 22:51
mda. Cam sadic el sau cam sadici noi insine, depinde cum privesti lucrurile...
Realitatea e ca mie nu mi s-a intimplat sa cer ajutor si sa nu ma ajute... Fie ca am taiat franghiile pentru asta. La propriu.
quasaria
Postat pe 9 Mai 2012 01:54

Mi-a placut povestea asta, apropo de increderea intr-o rugaciune: stiam si eu una( o poveste).....rugaciunea e alta poveste
Spre bucuria mea si a multor...ce o cunosc la fel de bine,singura diferenta este: ca i s-o ascultat rugaciunea si o ajuns cu bine / pamant :) mai mult s-o luminat si stie ca noaptea nu are de ce sa caute "cucuvele" atarnat de funii....alea vin singure oricum ....si-ti F ..fredoneaza tot o" melodie"... de stai cu ochii tinta cautand steaua ta norocoasa printre nori si luna plina,te apuca rasaritu' s-o iei din loc,stiind ca ti-a facut bine rugaciunea din urma.
Ii de bine nu?......iote ca asa te lipseste si de-o "frica"...in caz ca nu poti invinge teama !
...zi buna !....noptile ,la

Fss_ssu
Postat pe 9 Mai 2012 11:52
De la: quasaria, la data 2012-05-09 01:54:45mda. Cam sadic el sau cam sadici noi insine, depinde cum privesti lucrurile...
Realitatea e ca mie nu mi s-a intimplat sa cer ajutor si sa nu ma ajute... Fie ca am taiat franghiile pentru asta. La propriu.


ok, tu n-ai cerut, dar altii au cerut si sunt convinsi ca au fost ajutati... ! se poate, e chestie de crez si eu nu am nimic impotriva sa creada fiecare ce vrea. asta daca nu publica chestile astea pe zeci de topicuri. ei respect toete religile, adica nu ma deranjeaza ca unii cred in-tro divinitate sau alta. pentru ca sunt mai multe pe acealasi pamant. dar chestia asta din religile monoteiste, care are credinciosi cam 28% din populatia pamantului.... cu personificarea divinitatii, la crestini intr-un batranel cu barba, la celelalte doua fara figura, ma face sa pun intrebari... ! o divinitate nu poate sa fie un om ! parerea mea. o divinitate, putere, nu's cum sa-i mai zic... care a facut pamantul, stelele, soarele si intreg universul.... deci o forta suprema pe care ei au numit-o Dzeu. mie nu mi se pare logic si normal sa stea sa asculte rugaciunile fiecaruia, sa controleze daca fiecare om isi vede de treaba lui.... etc. la crestini, zic eu, e si mai rau ! si la ortodoxi, rau de tot ! de ce... ? ptr. ca nu s-au multumit cu aceasta divinitate, alis Dzeu. ci au mai adaugat, unul pe Iisus si doi... o multime de sfinti, apostoli... etc. pana la urma, din cele zece porunci a lui Dzeu., ma refer la cea cu a nu te ruga la alt Dzeu. chip, idol (si pe romaneste ICOANA...) s-a dus naibi... !!! in biserici catolice, nu vezi icoane, in alea ortodoxe, e plin de ele, de o cruce cu un om rastignit pe ea, in case la fel, cate o cruce pe unde vrei... deasupra patului si cate una mare pe cate un piept paros sau gat gingas de femeie... care nu au nici o legatura cu Dzeu. !!! nu e adevarat ce spun ? iar crucea vine numai de la "fiul" lui Dzeu., pe care crestinii au avut grija sa-l aduca la rangul suprem de Dumnezeu... uneori si mai mult. sau pe x sfinti. incalcare brutala a uneia din poruncile lui Dzeu. !!! acest sfant Iisus... care din povesti a facut cateva minuni "vulgare" ca sa zic asa, vin din apa, pasit pe apa, vindecat in stanga si dreapta, luminat mimtzi, etc. etc. a fost adus la marele rang cu cine a facut lumea.... si ce am mai scris mai sus !!!! ridicol, nu ? asta din punct de vedere al meu. pagan sau cum vreti sa-mi ziceti. saui ateu. eu cred in Dumnezeu, dar numai in EL, doar ca la mine nu e personificat si, ca Spinoza ii zic natura din jur si viata ce ne inconjoara... inca din vremea in care nici nu se pomenea de Dzeu. ! asta e... asa cred eu. acum, spre fericirea mea, nu ma amenintza nimeni ca o sa fiu ars pe un rug. ca taaaaare nu mi-ar place ! zau ! asta se intampla numai la crestini... la musulmani iti taiau capul... la evrei, nica ! nu crezi, nu crezi, nu te omoara nimeni pentru asta. maximum te faci de rusine sau arunca cu pietre in tine. ca se mai omoara intre ei de criminali... asta nu din motive de religie ci de jaf sau motive romantice... etc. de aici provine si neincrederea mea in religie ! ori suntem devotati la cele 10 porunci, pe care ti le aminteste oricine, pana si ingeras.... ori NU ! ori respecti un juramant la biserica cand te insori-mariti in fata Domnului, cu pupat cruci si straiele preotului, stropiti cu apa de la robinet sau fantana... cica "sfanta" (?????).... ORI NU !!!!
eu, daca eram Dzeu. nu as fi avut incredere in oameni.... ! exact acei care au facut tot felul de mishculatii si interpretari la vorbele mele (ati uitat ?... am zis ca daca eram Dzeu. cu 1 minut inainte......) si a iesit ceva fara capat si faracoada ! poate doar coada dracului... ! dar ii da inspiratie sa umple forumul, lui ingeras (astia ce mai sunt..... halucinatii de oamnei bolnavi... ??? ) si inca una luptatoare !!!! luptatoare cu cine ? dar nu asta vroiam sa spun. deci... rugaciune puternica sau nu.... la mine nu tine !!! in cazul alpinistului, ca de el vorbeam.... nu rugaciunea il ajuta, ci riscul. taie sau nu taie. dar era om si omul are un instinct de conservare sar si-a pierdut instinctele naturale.... un caine, de ex. ar fi simtit daca era aproape de pamant sau nu. nu credeti... ????

la asa cantitate de cuvinte... sa nu va asteptati sa cititi de la mine, fara greseli de ortografie.... va rog !!!!
barboneli
Postat pe 9 Mai 2012 13:20
logica? in cele spuse de tine, chiar nu vad asa ceva. tu respecti, dar asta nu e respect. cantitate este (postare) calitate?
evreii sunt mai buni, arunca numai cu pietre. mai intra in biserica si ai sa vezi icoane in biserica catolica!
G_X
Postat pe 9 Mai 2012 15:26
Dumnezeu ne da si dupa sufletul nostru!...e verificata chestia asta!
caleidoscop
Postat pe 9 Mai 2012 17:05
nu sunt o credincioasa practicanta insa, nu credeti ca am cam luat-o la vale cu rugaciunile? din dorinta de a fi pe placul divinitatii, incurcam borcanele. poate gresesc eu insa, citind rugaciunea, am vazut asta:

"Sfanta Marie,Maica lui Dumnezeu"

Dumnezeu are ca mama pe Maria sau ea este mama lui Isus? punem semnul egalitatii intre cei doi si incepem sa-i vedem ca pe unul si acelasi?
si_totusi
Postat pe 9 Mai 2012 17:44
"instinctul", "intuitia" sau cum vrei sa ii spui - acel "ceva" care e prezent la animale si in mai mica masura la oameni si apare cind esti intr-o situatie limita - mi se pare mult mai puternic corelat cu ideea de divinitate sau "ajutor" decit sa te jelesti si tavalesti pe jos in biserica, duminica, la tol festiv, sa te vada sfintii aia din icoane. Si vecina, si popa. Nu mai vorbesc de pupat tablouri, la faza asta m-a umflat risul tot timpul.


In rest, nu imi pasa se numeste divinitatea, dar mi se pare ... ilar sa ii atribui un sex, un nume, un chip, niste "porunci" dupa logica lui Vasilica aia de vinde cartofi. Si sa bati cu pumnul in masa ca stii tu sigur ca numai asa poate fi. Nu zau?:-)))
quasaria
Postat pe 9 Mai 2012 19:07
tol festiv, tavalitul pe jos, pentru ce? pentru ajutor? sa te adresezi divinatatii numai cand ai nevoie de ajutor?
G_X
Postat pe 9 Mai 2012 19:20
habar n-am de ce... eu nu fac show off din asta. Nu intru in biserici.

Asta nu inseamna ca nu "ma rog", si, da, NUMAI cind am nevoie de ajutor. Foarte mare nevoie.
Pentru ca sint convinsa ca divinitatii putin ii pasa ca are sau nu prozeliti - EU o rog/chem/invoc pentru ca EU depind de ea, nu invers... Si doar atunci cind chiar depind, cind n-am solutie, cind nu ma pot descurca singura. Doar in situatii foarte grave, care ma depasesc net. Doar de citeva ori in viata... si pentru lucruri pentru care chiar mi-as vinde sufletul: cind mi-a fost copilul grav bolnav, de exemplu. Cind as fi facut ORICE sa ii fie bine, si nu aveam ce sa fac.
In situatii din astea ma rog.

Mi-as bagateliza o parte de suflet sa o convoc si pomenesc asa, la fiecare cinci minute - pentru???? Sa se uite ce paine bag in gura si sa visez frumos ? Nu e catelul meu de companie.
quasaria
Postat pe 9 Mai 2012 19:25
am inteles. nici nu trebuie sa mergi la biserica.
G_X
Postat pe 9 Mai 2012 19:26
De la: caleidoscop, la data 2012-05-09 17:05:23 Dumnezeu ne da si dupa sufletul nostru!...e verificata chestia asta!


ne da ce ? nu ne-a dat o data cand ne-am nascut ? si cum a fost verificata... ? si cum adica dupa sufletul nostru.... ce, chinezii, hindushi, budishtii.... cei care au si un suflet... cine le da, ca la ei Dzeu. e necunoscut si nu se roaga la EL... ?!? notiunea "dupa sufletul nostru"... nu mi se pare clara. ce are sufletul meu, de ex. adica viata mea care incepe o data cu nasterea si se termina o data cu moartea, ca la orice vietuitoare... planta.... tot ce este viu, pe scurt, ca sa-mi dea sau sa nu-mi dea... ???? eu nu m-am nascut ca sa fiu dator sau sa-i multumesc sau sa-i aduc jertfe lui Dzeu. sau mai nou, lui Iisus sau, ca apar mereu, la sfintzi ! ca si Q si eu ma rog uneori cand sunt la impas, dar eu nu ma rog cuiva anume... il pomenesc pe Dzeu. dar eu nu-l vad asa cum il vad altii... DAR... in felul asta, la rugaciune ma refer, imi imobilizez fortele interioare pentru a incerca sa trec peste impas ! daca e vorba de boala, la mine sau la cineva drag, mai apelez si la doctori intai, pe urma imi mobilizez fortele si sa zicem energiile bune din mine... nu venite de la vreun sfant sau divinitate.... ! eu de ex. am trecut 2 transplanturi in urma cu 12 ani. am avut norocul sa primesc de la un donator tanar, care si-a pierdut viata intr-un accident de motoreta, un tip sanatos si care s-au potrivit perfect cu datele mele fiziologice, care au micsorat in mare masura, riscul de respingere a corpului meu. cu un chirurg de inalta clasa, unul din cei mai buni in perioada aia... cu ajutorul datelor fiziologice bune ale mele si medicamentele potrivite, am trecut cu bine si operatia si refacerea. care a tinut doar 2 saptamani. am tinut tot regimul pe care medicii si dieteticiana specialist in transplanturi, cu seriozitate si costient ca fara asta, o sa fie nasol... ! la inceput strict si pe masura ce mi-au dat ei voie, am ajuns pana la un normal care imi satisface tot ce-mi trebuie sa ma simt bine. nici inainte nu am exagerat cu nimic, tot asa si dupa operatie. iau anumite medicamente contra respingerii, adica
"ametesc" granicerii care pazesc corpul de corpuri straine, asa ca organele de la altcineva lucreaza perfect si in corpul meu. cum traiesc intr-o societate in care Dzeu. e pomenit mereu.... si eu mai zic uneori, sa dea Dzeu. sa fie bine. dar stiu in partea rationala a creierului ca totul depinde de mine, tratament si analize facute la timp. in primul rand am multumit familiei care a donat organele. fara ele.... nici un Dzeu. sfant sau sfanta, nu puteau sa ma ajute ! o sa zica cineva.... ca sigur Dzeu. m-a ajutat si nu am cum sa-l contrazic, dar nici cum sa-i dovedesc, ca nu ! asta e problema. si daca EL m-a ajutat, ca sa revin la ce ai spus tu... inseamna ca am un suflet care ia placut !!!! uite.... ti-am mai dat o dovada !!!!!
barboneli
Postat pe 9 Mai 2012 23:16
cam asa vad si eu lucrurile.
Daca exista vreo comunicare cu orice forma de divinitate - ea e interna, nu externa. Si daca exista vreun moment in care acea comunicare e puternica, e momentul in care e nevoie de ea. Nu simbata, duminica, de pasti sau de craciun. Ci atunci cind TU esti la limita. Iar pentru asta nu trebuie sa SPUI nimic. Nici sa FACI nimic. Trebuie sa vrei si sa crezi. Si trebuie sa vrei si sa crezi suficient de mult, cit poti de mult sau mai mult decit poti. E in interior, nu in exterior.
In exterior, poti sa joci fotbal in timpul asta... sa iti faci unghiile, sa speli vase...
E vorba de ceea ce simti - si cit de puternic simti. Iar asta nu iti poate da nici luminarea, nici icoana, nici mataniile... nimic altceva decit tu insati. Tu ai capacitatea de a comunica cu dumnezeul tau. Obiectele nu o au. Nici alti oameni nu o au. O ai doar tu.

Vorbirea articulata o utilizam intre noi, oamenii. De ce "ai vorbi" cu un dumnezeu? Ca sa "te auda"? Nu te percepe altfel? Nu te intelege altfel?? In cazul asta poate ar trebui sa urli printr-un megafon, ceva... ca e cam departe... zgomot de fond, etc.
Si la ce folosesc niste poezii invatate pe dinafara - ce rol au?
quasaria
Postat pe 10 Mai 2012 00:06
De la: G_X, la data 2012-05-09 15:26:32logica? in cele spuse de tine, chiar nu vad asa ceva. tu respecti, dar asta nu e respect. cantitate este (postare) calitate?
evreii sunt mai buni, arunca numai cu pietre. mai intra in biserica si ai sa vezi icoane in biserica catolica!



in urma caror reactii chimice ai ajuns la concluzile astea... ? eu nu am spus ca eu am logica ci ca religia, dupa parerea mea, nu ere logica. si eu respect, adica daca tu esti credincios si ti o srbatoare anume, te felicit, daca n-ai voie sa mananci ca e post, n-o sa ma plimb cu un sfert de salam in mana prin fata ta, am prieteni din toate credintele, nu incerc sa conving pe nimeni sa creada sau nu, eu doar imi expun parerea mea despre mine. a... ca nu vad logica in cele spuse de religie, indiferent care, asta nu inseamna ca altii nu pot sa vada lo9gica in cele spuse de religie ! si nu am spus ca evreii sunt mai buni, ci ca doar arynca cu pietre, nu ard pe rug sau taie capul. e.... in afara de unul.... la botez !!!! si nu-l taie de tot... ci stii cum ! si asta o practica o multime de oameni din toate religile, din igiena nu numai din punct de vedere religios. la catolici, recunosc ca n-am intrat in bisericile lor, stiu din ce mi s-a spus in legatura cu icoane ! sorry !
barboneli
Postat pe 10 Mai 2012 07:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
farmece vraji 8 De la: GreenAgatha 9 Martie 2010 01:53
Cea mai buna supa din lume 1 De la: nemrac 3 Noiembrie 2009 09:10
De ce preotii nu vor sa se umileasca sa invete oamenii lucruri sincere,pt ca ceilalti ii necajesc pt ca nu au credinta 58 De la: ingerasulluptator 7 Iulie 2013 18:14
Horoscop culinar 9 De la: 20 Mai 2009 12:28
am o rugaminte la voi 5 De la: teodor_el 19 Iulie 2010 19:44
Setari Cookie-uri