Noua lege a avorturilor

sa o seduc eu chiar n-am nici un interes....
quasaria
Postat pe 23 Aprilie 2012 02:27
garbo255960
este cel mai inteligenta opinie pe care am citit-o si o sustin!!!

Consier ca fiecare om este stapan pe corpul sau. Probabil romanilor le-a placut in perioada comunista interzicerea avorturilor, si atunci, nostalgici cum sunt, doresc sa o retraiasca. Sau poate ilustrii nostri guvernanti dau legi care sa distraga atentia opiniei publice despre adevaratele problemei ale Romaniei.
Dar cum ramane cu avorturile medicale, ex: embrionul nu s-a dezvoltat etc?

Si oameni buni, de unde stiti ce fel de lume "sta la coada pentru avort"?
Si apoi de ce va intereseaza asa de mult ce fac altii????
Fiecare face ce doreste, nu-i asa, doar e "democratie"
miriammm
Postat pe 25 Aprilie 2012 12:47
fiecare face ce doreste..Dar daca el doreste sa faca tampenii si nu il duce capul.Atunci sa nu astepte nimic de la nimeni...Oamenii in loc sa se concentreze pt lucruri mai constructive,,se concentreaza sa si-o traga,apoi se plang ca au viata grea...pai fac ce doresc,,,dar sa suporte consecintele,sa nu se mai planga ca au probleme,,in fond fiecare are probleme pt trebuie sa se descurce singuri si sa nu mai apeleze la nimeni..
ingerasulluptator
Postat pe 25 Aprilie 2012 14:03
cunosc multi care nu vor sa fie cuminti,,dar au probleme si asteapta ajutor de la oamenii cuminti care isi bat capul pt lucruri constructive...
daca oamenii care nu sunt cuminti,care fac avort,fac sex neprotejat pt ca asa vrea sotul,,,si pt asta omoara copilul...nu vor sa fie cuminti si sa isi impuna punctul de vedere pt ca nu vor sa isi bata capul...dar apoi se plang ca le merge rau si asteapta ajutor de la oamenii cuminti care isis vad de treburile lor.
Pai daca ei aleg calea asta sa se descurce singuri si sa nu astepte ajutor de la nimeni..pt ca fiecare om are probleme si trebuie sa invete sa si le rezolve singur nu altul sa isi bata capul si altul sa si-o traga sa faca doar tampenii si sa astepte sa ii sustina fraierii care isi vad de treburile lor
ingerasulluptator
Postat pe 25 Aprilie 2012 14:07
De la: ana1677maria, la data 2012-04-25 12:47:23
Si oameni buni, de unde stiti ce fel de lume "sta la coada pentru avort"?
Si apoi de ce va intereseaza asa de mult ce fac altii????
Fiecare face ce doreste, nu-i asa, doar e "democratie"


stii de ce ne intereseaza? Pentru ca cer dreptul de omori o alta fiinta umana, si se jelesc de mama focului ca nu "intelege nimeni".
Iar daca fiecare face ce vrea, eu am chef sa vin sa iti dau in cap, pot sa fac ce vreau?
quasaria
Postat pe 25 Aprilie 2012 14:22
Dar chiar pot face ce vreau eu cand e vorba de mine si cand actiunea mea nu afecteaza pe celalalt. Cand spun celalalt ma refer la o terta persoana, cea din gasca "gura lumii".

Am avut o vecina care a ramas insarcinata in perioada de premenopauza. Acea perioada cand iti mai vine ciclu cand isi aduce aminte. Avea 47 de ani. A ales sa faca avort, fara nicio discutie. Ar fi fost culmea sa vina cineva sa-i ceara pe un ton imperativ sa pastreze sarcina. Ar fi culmea sa vina oricine la usa mea si sa-mi spuna ce sa fac eu cu mine.

Da, este adevarat ca NU am voie sa iti dau in cap, pentru ca iti dau TIE, dar am voie sa ma dau cu propriul cap de pereti si nimeni nu ma poate opri.

Oricum avortul va fi vesnic un subiect de discutie care va determina partile sa ridice pumnul, sa inceapa sa urle unii la altii, sa-si aduca reciproc acuzatii.
Culmea e ca niciunul dintre cei care se impotrivesc avortului, nu au casa plina de copii abandonati prin spitale, de macar un aurolac salvat din canalele zonei in care traieste. Si niciuna dintre aceste persoane nu are traista plina cu prezervative si merge din scoala in scoala, zilnic, sa le dea celor care au intr-adevar nevoie de ele.

Anubis
Postat pe 25 Aprilie 2012 16:49
tocmai aici e problema: ce sa faci TU cu TINE - nu cu altul, pentru ca un copil este "altul".
In rest, da, tu cu tine poti sa faci ce vrei: vrei sa mori tu, esti libera sa o faci. Dar aia e alta viata. Nu e viata ta.
Si nu are nimeni obligatia sa iti dea tie prezervative gratis, pentru ca nu ii faci nimanui o favoare ca ti-o tragi cu x sau y - sexul presupune niste responsabilitati fata de consecinte. Inclusiv fata de faptul ca da, o sa fii blamata ca ucizi un copil si, mai grav decit asta, o sa traiesti cu asta pe constiinta toata viata. Sa zicem ca fata de altii nu conteaza ce faci - de tine insati nu ai cum sa scapi, si mai devreme sau mai tirziu o sa iti aduci aminte episodul asta.
quasaria
Postat pe 25 Aprilie 2012 22:13
anticonceptionalele sunt nocive pentru noi ...de ce sa nu faca vasectomie ei ? nu vedeti ca femeia este cea ostracizata intotdeauna ? si are dreptate cine zice ca daca nu se lasa femeile alea iau bataie sau le da in miezul noptii afara din casa ...doar Dumnezeu poate judeca . Nu aveti nici un drept sa judecati femeile care fac avort ..In ceea ce priveste legea cu consilierea psihologica este buna dar pentru mediul urban ..ce consiliere faci la tara ..iar in acest caz sa fie implicate ambele parti nu doar biata femeie ....vorbesc de femeile cu o caznicie nu cu o casnicie ...desi atunci cand o spui nu cand o scrii seamana foarte bine ...cele tinere n-ar trebui sa faca balanta intre a fi super doar daca pot avea cinci prieteni. Toti cinci isi bat pana la urma joc de ea ..daca se vor intalni vor rade de nu se poate ....chestia e ca oricum o intorci si dai o lege si cauti sa o intelegi vor exista victime colaterale ale ei ...deci barbatii trebuie sa faca vasectomie ....nu noi trebuie sa luam anticonceptionale ....sau asteptam menopauza .......
sentimentala
Postat pe 26 Aprilie 2012 08:22
Ai dreptate In casnicia mea,asta a fost solutia si e totul ok.
Rotty
Postat pe 26 Aprilie 2012 08:35
Vrea sa spun ca fiecare om are dreptul sa faca ce doreste cu propriul corp si este responsabil de actiunile sale, iar orice fapta buna sau rea are consecinte in viitor.

Iar daca doresti sa imi dai in cap, mi-ar face o deosebita placere, dar trebuie sa ma gasesti pentru asta
Mai ales, cred ca iti mai trebie si viza pentru asta, ca nu mai locuiesc de mult in Ro!!!



miriammm
Postat pe 26 Aprilie 2012 11:02
Sper ca nu cu mine te certai...
Rotty
Postat pe 26 Aprilie 2012 11:09
nu iti face probleme, era o ipoteza. In realitate chiar nu m-as obosi, si nici eu nu locuiesc in RO oricum, daca asta era problema...:-))
quasaria
Postat pe 26 Aprilie 2012 13:30
...dap iote,eu locuiesc in RO. si nu ma doare niciunde.....nu-i topicul potrivit sa-mi dau cu parerea ,dar tot o fac ...chiar daca nu-i "domeniu" meu....nici eu nu-s de acord cu legea...s-o reformuleze bre....numai pentru cazuri de exceptie,care le pune viata in pericol mamelor(nu ca ele ar fi umblat cu paiele-n cap....s-o uitat de protectie.) atat ...Si ce daca sunt barbat?...n-am voie sa comentez?...ete na! ;-))
Da tu cand vii in RO.? :)
Fss_ssu
Postat pe 26 Aprilie 2012 19:25
cine, eu?
Eu vin... des. Anamaria nu cre' ca vine, ca ii trebe viza....
quasaria
Postat pe 26 Aprilie 2012 21:54

...vii des si pleci rar .... nu-i rau.
...asta da ocupatie...si pa'-n la urma, s-o clarificat....cu viza?

Ana.... Maria scumpo,...lasa-mi adresa...ii mai usor, consecintele / masura ....te rog fr!
eiii!.....
8-> !
Fss_ssu
Postat pe 26 Aprilie 2012 22:50
cu viza mea?
da' ce, am avut eu vreodata neclaritati cu vizele? Crystal clear ca sint niste porcarii...:-))
quasaria
Postat pe 26 Aprilie 2012 22:57

Ma gandeam eu ca nu poate fi alfel sau oricum .....
Cine face sex ,trebuie sa-si ia masurile de protectie dar sa suporte si consecintele cu responsabilitate....si mai tarziu,nu are ce sa-si reproseze nu?....ce mai conteaza legea.....cred eu,ca-i mai corect asa!

Fss_ssu
Postat pe 26 Aprilie 2012 23:26
Rotty, nu ma certam cu nimeni, am indraznit sa am o parere, si uite, lumea vrea sa-mi dea in cap
Poate ti-as cere ajutorul, sa ii muste cutu, ca sunt rai
miriammm
Postat pe 27 Aprilie 2012 06:01
e, iote ca cica nu e mai corect asa... cica e mai corect sa le dam noi bani de prezervative daca vrem sa foloseasca....
Sa le si aplicam pe device, eventual. Ca saracele femei sint amarite si le bate sotzu'.
quasaria
Postat pe 27 Aprilie 2012 12:44
dap' ce / avem societate de binefacere/ cu prezervative?....ete na!.Irinok stie mai bine...au ei motiv de le bate,no'?
...poate o luat-o razna unul din ei si celalalt nu-l intelege suficient?!....ii treaba fiecarui/a... ce face ....si daca vrea protectie, sa ofere ...ca altfel nu primeste nimeni /nimic ..'ntzales?
Miriammm, ...laaasa,nu-ti face griji cu datu'.... ....cu primitu' sa fii atenta si totul se rezolva!

...dap' mugurii tai ii caisi?
zi fr.!
Fss_ssu
Postat pe 27 Aprilie 2012 13:43
De la: sentimentala, la data 2012-04-26 08:22:36anticonceptionalele sunt nocive pentru noi ...de ce sa nu faca vasectomie ei ? nu vedeti ca femeia este cea ostracizata intotdeauna ? si are dreptate cine zice ca daca nu se lasa femeile alea iau bataie sau le da in miezul noptii afara din casa ...doar Dumnezeu poate judeca . Nu aveti nici un drept sa judecati femeile care fac avort ..In ceea ce priveste legea cu consilierea psihologica este buna dar pentru mediul urban ..ce consiliere faci la tara ..iar in acest caz sa fie implicate ambele parti nu doar biata femeie ....vorbesc de femeile cu o caznicie nu cu o casnicie ...desi atunci cand o spui nu cand o scrii seamana foarte bine ...cele tinere n-ar trebui sa faca balanta intre a fi super doar daca pot avea cinci prieteni. Toti cinci isi bat pana la urma joc de ea ..daca se vor intalni vor rade de nu se poate ....chestia e ca oricum o intorci si dai o lege si cauti sa o intelegi vor exista victime colaterale ale ei ...deci barbatii trebuie sa faca vasectomie ....nu noi trebuie sa luam anticonceptionale ....sau asteptam menopauza .......
Cand cineva iti spune adevarul in fata nu inseamna ca te judeca...A judeca pe cineva inseamna sa il pedepsesti,,,asa cum fac barbatii cu femeile pt ca sunt rele,le fac servitoare,,le seduc si apoi le lasa cu ochii in soare pt ca si ele sunt rele si egoiste,le rup din bataie.....tu nu crezi ca si barbatii au pretentii ca femeile sa fie serioase....Si din moment ce un barbat iti spune adevarul in fata ar trebui sa apreciezi nu sa il iei ca te judeca...Cand un barbat te da cu capul de pereti si isi bate joc din tine atunci poti spune ca te judeca..dar si voi femeile sunteti proaste vreti cu cu sula in si cu sufletul in rai......femeile vor barbati corecti dar ele nu vor sa fie corecte..si barbatii au pretentii....
barbatii nu dau cu capul de pereti femeile rele dar le pot atrage atentia pt ca isi ucid copiii....sunt mai rele ca animalele....animalele nu fac acest lucru....
ingerasulluptator
Postat pe 27 Aprilie 2012 16:03
Daca femeile au atatea pretentii de la barbati..Si barbatii au pretentii de la femei...Dar ce pot zice,,,femeile sunt la fel de rele ca barbatii...
daca un barbat atrage atentia unei femei si ii spune adevarul in fata nu trebuie sa considera ca te judeca....
cand un barbat judeca o femeie atunci o pedepseste pt faptele ei...si nimeni nu are acest drept..dar si barbatii au dreptul sa spuna parerea lor despre femei...daca tot femeile spun parerea lor despre barbatii..
asa cum femeile au pretentiii asa si barbatii tot aceleasi pretentii au..Punct
ingerasulluptator
Postat pe 27 Aprilie 2012 16:07
si femeile sunt rele...Da barbatii invata femeile lucruri rele dar si ele sunt vinovate pt ca asculta...
si iti spun fiecare femeie are viata care o merita,,pt ca este in functie de mintea pe care o are,,, stii sa te conduci singur te conduc altii,,,...stii doar durii,,luptatorii,,diplomatii razbesc prin viata...cateodata trebuie sa te mai faci frate si cu dracul ca sa poti trece puntile
ingerasulluptator
Postat pe 27 Aprilie 2012 16:14
De la: ingerasulluptator, la data 2012-04-27 16:14:49si femeile sunt rele...Da barbatii invata femeile lucruri rele dar si ele sunt vinovate pt ca asculta...
si iti spun fiecare femeie are viata care o merita,,pt ca este in functie de mintea pe care o are,,, daca nu stii sa te conduci singur te conduc altii,,,...stii doar durii,,luptatorii,,diplomatii razbesc prin viata...cateodata trebuie sa te mai faci frate si cu dracul ca sa poti trece puntile
o femeile inteligenta este o femeie emancipata...
ingerasulluptator
Postat pe 27 Aprilie 2012 16:16
Eram in cl.a VIII-a cand diriginta a cerut baieitlor sa iasa afara in pauza, iar pe fete le-a strans gramada la catedra si le-a intrebat despre ciclu. Care are si care nu are. Si daca stim ca suntem scutite de sport in acea perioada. Si cam atat. Desigur, vorbesc de perioada anilor 80. Mica noastra lectie de educatie sexuala avea loc ca urmare a unei intamplari socante: trei fete de aceeasi varsta cu noi fusesera prinse intr-o orgie sexuala cu baieti de liceu. Una dintre ele ramasese insarcinata. Desigur a nascut, era perioada cand avorturile erau interzise.
In clasa copilului meu, la aceeasi varsta li s-au pus filmulete, li s-au impartit brosuri unde se explicau in detaliu BTS-urile, li s-au impartit prezervative. Au facut si-o vizita la un laborator unde li s-au aratat penisuri de cauciuc si unde au fost invatati, atat fetele cat si baietii, sa foloseasca un prezervativ.

O vecina de-a mea, fata simpla de la tara, are 22 de ani si dupa doi copii, disperare mare ca este din nou insarcinata. La intrebarea de ce nu foloseste prezervativul a intrebat la randul ei: ce e ala?

Este nevoie sau nu de o educatie sexuala extrem de serioasa, face to face cu tineretul patriei inainte de a da o lege care sa opreasca sau sa limiteze avorturile? Eu zic ca este. A sili "prostimea" sa faca ceva ce nu intelege, nu-i solutia care rezolva natalitatea Ro. La tara se vor continua avorturile empirice, facute de tata Floarea, moasa satului (fara scoala de specialitate, desigur ci doar scoala vietii), se vor naste pe ascuns copii care vor sfarsi in haznalele satului. Si restul il stiti si voi.
Dar se vor ridica in continuare orasenii cu carte si informati si vor arata cu dgeetul spre "prostimea" care ucide. Nu conteaza daca este cu buna stiinta sua nu. In marea lui intelepciune, omul care le stie pe toate, are voie sa dea verdicte si sa arate cu degetul. Atat, ca de facut ceva n-are nici timp, nici chef.
Anubis
Postat pe 27 Aprilie 2012 16:16
n-are nimeni nimic impotriva educatiei sexuale: probabil consilierea este chiar o tentativa timida in acest sens: problema e ca tot felul de tanti se revolta pe aici ca dom'ne le incurca viata cu consilieri cind ele vor doar sa avorteze repede si sa isi vada de treaba mai departe... Ce-i asta, le incalca libertatea... :-) Plodului aluia facut bucati nu ii incalca libertatea nimeni - numai lor le-o incalca.

Ma intreb cum or fi astea ca mame, gindind asa: e corpul meu , si copilul tot corpul meu, trebe sa fac fix ce imi e mie bine si restul duca-se, ca mai fac 50 daca e... Sau s-or matamorfoza asa brusc prin procesul nasterii si devin altruiste si capabile de sacrificiu subit - desi m-as mira.

In ce priveste categorisirea drept "prostime"... aici am dubii. Ca poate oricare dintre noi sa faca pe ignorantul cind asta ne coafeaza mai bine, e evident. Eu zic ca in alt context s-ar stradui sa se dea drept tare emancipate. Si admitind ca ar fi, totusi, "prostime", nu cred ca vina e a altcuiva... Nu cred ca un om informat a ajuns informat ca l-a legat cineva si l-a silit sa se informeze: crede ca s-a informat singur. Deja sint satula de discutii din astea cu "saracii aia care n-au nici o sansa". De parca in curtea celorlalti a plouat cu sanse, numai in ograda lor nu. Cunosc o gramada de oameni proveniti din medii nu sarace, ci foarte sarace, si care sint mult mai destupati ca media: oare de ce? Sau meritul cui e, nu al lor?
Daca se duc la babe - f. bine, sa se duca. Ce isi face omul cu mina lui il priveste. Daca mi-ar fi mila de cineva, mi-e mila de pruncul ala care e nevinovat, atit.
quasaria
Postat pe 29 Aprilie 2012 00:23
Pe cand o lege a VASECTOMIEI, dragele mele?Asta, bineinteles pentru acei "barbatei" care nu servesc prezervativ si care nici chef de crescut+educat "plozi" nu prea au, ca, "ce asta e treaba femeii", dupa spusele unora dintre ei, cca 80% in Romanica. ZAU?! Si care o mai fi treaba femeii, tot a ei, bien sur, e si cea de planning familial ca ei e prea ocupati cu meciurile de football, zgaitul la TV - emisiunile cu gagici despuiate/ reviste PLAYBOY/filme sexy-porno si alte minunatii+posteriorul vecinei/colegei de serviciu/vanzatoarei de la magazinul din colt. NEVER, cause, nu uitati ca traim intr-o LUME A BARBATILOR, cica, ei e BIG BOSS, iar noi niste sclave supuse, pai, batranii nostri aveau mai mult bun simt decat "domnii" actuali, pentru ca isi ingrijeau vitele din curte, copiii si femeia (cred ca asta era ordinea) si...faceau cati plozi da Domnu' si....roboteau toata ziulica sa si-i creasca alaturi de"muierea" lor, cum ii ziceau femeii de langa ei, cu... Dragoste si RESPECT!
ankh
Postat pe 29 Aprilie 2012 05:55
De la: garbo255960, la data 2012-04-17 14:36:32Recomandat este sa ai grija si cu mijloacele existente in ziua de azi sa nu ajungi sa ramii insarcinata,eu am o prietena care desi avea introdusa o spirala a ramas insarcinata,sarcina nu ar fi putut evolua dar s-antimplat.Ca sa aduci un copil pe lume sa-l condamni sa traiasca o viata plina de lipsuri si frustari,atunci cind posibilitatile materiale sint reduse nu cred ca e solutia salvatoare,dintr-un salar de femeie de servici nu poti face minuni in dezvoltarea fizica si intelectuala a unui copil,doar sa-l condamni la o viata ca a ta pe care daca intrebat ar fi fost ,nu si-ar fi dorito.Un copil trebuie sustinut de la bun inceput din primii ani de viata,nu-i de-ajuns o farfurie de mincare si imbracaminte,in formarea lui trebuie investita multa iubire si bani,daca doresti sa-l formezi pentru o viata in care sa aiba satisfactii si sa fie fericit,altfel lasat in voia sortii si fara sustinere si orientare nu va fi fericit.Responsabilitatea de parinte cere sacrificiu constient pentru investitia ta pe viata numita "Copil".Asadar fiecare inainte de-a hotari venirea unui copil,ar trebui sa-si faca bilantul posibilitatilor de ce pot sa-i ofere acestuia.

asa e
Joanne_Joe_Ginny_1
Postat pe 29 Aprilie 2012 05:57
In mod normal femeia ar trebui sa fie dedicata doar vietii de familie, insa datorita cruzimii acestei epoci in care traim, femeia trebuie sa munceasca pt. a manca si trai. Intr-o societate cu adevarat culta si civilizata, femeia nu trebuie sa munceasca in afara casei pt. a putea trai. Acest lucru de a munci in afara casei este o cruzime de cea mai rea categorie.. In viata moderna ar fi bine ca femeile sa faca cariere scurte, sa se informeze asupra frumusetii, pedagogiei.... etc.,etc.,etc. Femeia transformata intr-o ,,femeie-barbata'',cu intelect de barbat, fumand tigari si citind ziarul, pe jumatate goala, cu fustele deasupra genunchilor sau jucandu-se cu lenjeria este rezultatul barbatilor degenerati din aceasta epoca, plaga sociala a unei civilizatii care agonizeaza.
A sosit ora de a organiza Armata Salvarii Mondiale, cu barbati si cu femei de buna credinta, care sa fie cu adevarat dispusi sa lupte impotriva acestei false ordini a lucrurilor. O Noua Cultura trebuie stabilita caci Femeia este piatra de capatai a caminului si daca aceasta piatra este prelucrata rau, plina de imperfectiuni si de toate felurile de deformari, rezultatul vietii sociale va fi o catastrofa. iar barbatii in primul rand sa fie consiliati mai bine zis educati - educatia fundamentala nu doar femeile. Tatii trebuie sa stie sa creasca noile generatii cu adevarata Intelepciune si Iubire. barbatul care scandalizeaza oamenii cu adulterele sale, cu neplacerile sale...si aduce durere si confuzie intregii lumi. Barbauli/omuli acestia degenerat, a creat o ordine falsa a lucrurilor si a facut-o pe femeie sa-si piarda feminitatea, a scos-o din casa sa si a transformat-o in sclava.
garbo039975
Postat pe 29 Aprilie 2012 06:51
Este o porcarie, aceasta lege! Se apeleaza la avort, daca este absoluta nevoie. Avortul, nu este
o metoda de contraceptie . Acest lucru, cred ca ar trebui explicat in scoala si prin orice mijloace,
ajutat financiar sau subventionat. In aceata instabilitate, stare economica a tari nu se pot face copii! Cu ce ii cresti, ce le oferi, ce viitor au?
garbo028519
Postat pe 29 Aprilie 2012 06:54

Recomandari

Setari Cookie-uri