sarcina -40 ani

7961, nu te speria de la primul cuvant al unui singur medic! mergi si consulta mai multi specialisti; si lui Cris_13 ii spusesera tot soil de grozavii si este asa de frumoasa bebita si se dezvolta normal. Am vazut poze cu cea mica , nu se observa ceva in mod deosebit, e un copil frumos si normal.

Cris, mai da-mi de veste te rog cand esti pe mess/mail
adeline
Postat pe 5 Octombrie 2012 20:35
buna,

in primul rand s. down se refera in special la retard mintal, cel putin asa am citit, (pe langa alte probleme de sanatate, dar nu e obligatoriu), iar concluzia mea e ca oricum oamenii isi folosesc prea putin creierul, deci nu e ceva f grav.
la bebita nu i-am facut vaccinurile, decat unul singur, ce l-a primit imediat dupa nastere. mu sunt de acord cu vaccinarea, am vazut destule cazuri in care copii au avut probleme.
referitor la down, am avut multe probleme cu personalul medical din cauza ca eu am spus ca e posibil ca bebe sa aibe down, acum regret. bebele meuasa cum am sris, la 5 luni arata ca la 3 luni, din cauza ca s nascut prenatur, la aproape 7 luni, plus operatiile, deci ea a inceput sa puna in greutate cam dupa 2 luni. normal e mai mica ca greutate, creste incet.
i am facut analiza aceea, cariotipul, a iesit ca are ceva.
dar indiferent de rezultat, atat timp cat bebe nu are probleme de sanatate, cu inima, etc, si creste normal, se dezvolta normal, nu ai de ce sa ti faci probleme. pt ca orice copil poate sa aibe probleme de sanatate chiar daca nu are down.
de ex, bebele meu dupa operatie a fost in alt spital de prematuri, de unde a plecat acasa cu o problema la ochi, adica ii to curg ochii, desi i am dat tot felul de tratamente, concluzia dr fiind ca asa se manifesta la copii cu down si asta e. sau ca are canalele lacrimogene infundate etc. ideea e ca am schimbat locul, am fost la munte, si dupa 2 zile i.a trecut, fara tratament.
se cunoate f putin la noi in tara de down, iar pers medical e sun orice critica.
bebita mea are de ex ochii putin iesiti in afara, automat e down, asa au zis medici, dar la mine in famila mamei aproape toti au ochi ca de broasca, ca seamana cu bunica . apoi bebe are un pic barbia alungita, adica ca o gusa, dar nu e gusa, are fomatul tatalui ei,
dar referitor la medici, au avut o reactie nepotrivita si urat la adresa bebelui. nu toti medici, mai sunt sunt si educati.
am fost cu bebe si la neurolog, peste tot. e k.
e clar ca un bebe nascut prematur, operat are nevoie de recuperare, cel ptin un an - doi pt a ajunge ca un bebe nascut fara probleme.
am o prietena care are fetita de 2 ani jum, nascuta la 6 luni, de 1,2 kg, e k acum, dar desi nu a avut nici o operatie a mers la 1, 4 ani in piceoare etc. e un copil normal, inteligent, frumos.
regret ca m-am stresat atat si am fost la atati medici, nu trebuia.
iti doresc multa sanatate, si bebelui la fel, si nu asculta de sfaturile asistentelor, sau a dr care nu au specializare in domeniu. de ex, cand am vb cu dr genetician, care ia facut analiza aceea, cariotipul, imi spunea ca eu nu pot avea decat copii bolnavi etc, am ajuns sa ma cert cu ea, a fost super nesimtita. i-am spus ca nu stie ce vorbeste, ca am deja un copil f inteligent, care e si sahist, ea a zis ca nu poate sa mi spuna l a ce instrument v-a canta fiica mea, eu ca v-a face sah nu muzica, si i.am sugerat sa se informeze ca unul din sahisti care are down e campion mondial. si alte subiecte de genul acesta.
mai vb,

De la: garbo_7961, la data 2012-09-29 11:51:30Buna Cris_13.Am un bebe de 3 luni si nu mi-a spus nimeni ca ar avea o forma de mozaicism a trebuit sa ii fac vacinul de 2 luni si a trebuit sa il fac langa o sursa de oxigen pentru ca la varsta de 3 saptamani a facut o criza de apnee si avand un DSV am mers in spital acolo l-a vazut o doctora care mi-a spus ca ar avea asa ceva i-am recoltat o analiza cariotip.Pana vine rezultatul dureaza 2 saptamani .Bebele meu nu are semnele specifice doar ochii ii are alungiti dar eu cred ca seamana cu mine .Ce nu am inteles eu din ce ai scris tu bebita ta are 5 luni e e ca la 3 te rog sa ma ierti daca am inteles asa .As vrea si eu mai multe detalii din ce stii tu si ce ti-au spus medicii .Sper ca s-au inselat si copii nostri nu au nimic.Astept sa imi spui si mie mai multe detalii .
cris_13
Postat pe 7 Octombrie 2012 05:36
cris, la medici atitudinea asta tine de pregatirea si deontologia profesionala... daca nu ai pic de empatie poti sa lucrezi in laborator, cercetare sau altceva - NU direct cu pacientii. Cu atit mai putin cu bebelusi.
quasaria
Postat pe 7 Octombrie 2012 08:27
Buna
Cris tu unde ai recoltat?Eu mai aveam putin si asteptam rezultatul cand surpriza m-au sunat sa ii recolteze iar ca au pus prea multa heparina si nu au putut analiza.Imi venea sa o strang de gat eu nu ma mai duc ca a stat bebele cu manuta vanata nu mai il chinui poate sa merg pe la bucuresti la specialisti.Si lu bebele meu ii curge ochisorul dar la oftalmolog mi-a spus de canal infundat ii fac masaj si curatat cu ser sper sa ii treaca mai repede mie nu mi-a spus nimeni ca ar fi si asta un semn .Refuz sa cred ca bebele meu ar avea ceva mai ales ca el gangure ii place sa vorbesti cu el reactioneaza astazi a tinut pentru prima oara o jucarie in mana care cred eu ca ii place sa o zdrangane.Refuz sa cred ca are ceva si oricum e printul meu frumos .
garbo_7961
Postat pe 7 Octombrie 2012 18:21
buna,
i am facut cariotipul la spitalul L. Turcanu din Timisoara. dar nu as mai repeta. daca chiar bebele tau are ceva ai timp si mai tarziu sa i faci , nu e nevoie sa l mai chimui acum. bebita mea de cand am plecat din Timisoara numai are probl cu ochii. eu nu mai vreau sa o chinui pe fetita cu alte analize. un alt medic a zis sa ii repet analiza pt ca nu e sigur rezultatul care l-am primit. cand v-a creste si daca chiar se v-a vedea ceva o sa i repet analiza.
deocamdata e totul bine, se dezvolta bine. iar psihic e k pt varsta ei, adica zambeste, gangureste, se uita dupa o jucarie dc i-o plimb prin fata, strga jucaria in manuta, isi ridica capul, isi tine singura capul ridicat, chesti de bebici. mai mult nu am ce i cere.
multa sanatate puiului tau si noroc!
mai vb!
dar nu repeta analiza!


De la: garbo_7961, la data 2012-10-07 18:21:34Buna
Cris tu unde ai recoltat?Eu mai aveam putin si asteptam rezultatul cand surpriza m-au sunat sa ii recolteze iar ca au pus prea multa heparina si nu au putut analiza.Imi venea sa o strang de gat eu nu ma mai duc ca a stat bebele cu manuta vanata nu mai il chinui poate sa merg pe la bucuresti la specialisti.Si lu bebele meu ii curge ochisorul dar la oftalmolog mi-a spus de canal infundat ii fac masaj si curatat cu ser sper sa ii treaca mai repede mie nu mi-a spus nimeni ca ar fi si asta un semn .Refuz sa cred ca bebele meu ar avea ceva mai ales ca el gangure ii place sa vorbesti cu el reactioneaza astazi a tinut pentru prima oara o jucarie in mana care cred eu ca ii place sa o zdrangane.Refuz sa cred ca are ceva si oricum e printul meu frumos .
cris_13
Postat pe 12 Octombrie 2012 11:54
lasă copilul să trăiască că îți va aduce mari bucurii, eu am făcut recent un avort din egoism și frică că sunt la 40 de ani și acum am niște remușcări că nu-mi pot restabili echilibrul, mă uit la copii mei și încep a plînge, nu mă pot bucura de ei și de viață. Dumnezeu te va ajuta să duci cu bine sarcina și să ai un copil sănătos. Mult noroc!
Viorica_S__u_1
Postat pe 14 Septembrie 2016 11:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
concurs foto copii 1 De la: i_love_lexa 24 Februarie 2009 19:42
educatoarele batause 171 De la: garbo079649 12 Aprilie 2012 07:07
nasterea in apa, la Clinica Eva! 1 De la: garbo090086 22 Decembrie 2009 22:00
Ai nevoie de un sfat in vreo problema? 12 De la: tutankhamon 3 Octombrie 2009 00:53
ceaiuri 1 De la: narcysa 23 Februarie 2011 06:19
Setari Cookie-uri