vizita la ginecolog

Buna ziua.Sunt putin rusinata de aceea postez aici.Deoarece am o problema legata de menstruatie care nu este regulata cu toate ca am aproape 21 de ani,mi`am facut curaj sa imi fac o programare la medicul ginecolog.Desii este femeie,am niste inhibitii si imi fac griji deoarece este prima mea vizita la un consult ginecologic si mi`e si putin frica de ce mi`ar putea spune.Deci..cum decurge prima vizita la ginecolog?
Ralu_Garbo
Postat pe 26 Aprilie 2011 13:31
buna....prima vizita la ginecolog nu are nimic special, toate vizitele la ginecolog sunt la fel ....te duci , ii spui medicului ce probleme ai , te consulta, iti da tratament daca este cazul si probabil te mai cheama odata pentru control si cam atat . Nu ai de ce sa iti fie frica!......CE NU INTELEG EU este faptul ca unele fete din ziua de azi ajung sa ceara sfaturi si pareri despre lucruri , zic eu, intime , pe forumuri ....este regretabil !
cory_emy
Postat pe 26 Aprilie 2011 13:43
Pai m`am gandit si eu sa cer sfaturi pe`aici dar pana la urma m`am gandit si mi`am dat seama ca un consult de specialitate ar fi cea mai buna solutie la problema mea.Oricum am amanat mult prea mult mersul la doctor dar situatia incepe sa se inrautateasca
Ralu_Garbo
Postat pe 26 Aprilie 2011 13:47
iubita mea ...daca imi permiti , vizitele la medic nu trebuie amanate si nicidecum problemele medicale nu se rezolva dupa ureche !!!!
cory_emy
Postat pe 26 Aprilie 2011 13:51
Da..sunt constienta de asta.Dar sunt sigura ca o gramada de fete nu reusesc sa treaca peste rusine..cand am sa revin de la doctor am sa postez din nou.sper sa fie bine si sa nu am probleme grave
Ralu_Garbo
Postat pe 26 Aprilie 2011 13:56
fiica mea are aceeasi varsta cu a ta si stam de vorba foarte mult pe tema asta , sincer as suferi daca as afla ca cere sfaturi pe internet in loc sa mi le ceara mie !!! ai vorbit cu mama ta despre problemele care le ai ? consider ca mamele va pot fi cele mai bune prietene in astfel de cazuri ...cel putin eu asa ma vad !
cory_emy
Postat pe 26 Aprilie 2011 14:03
Mama mea stie problema cu care ma confrunt si tocmai ea m`a sfatuit sa merg.Din pacate nu este foarte bine pusa in tema cu vizitele la ginecolog ca mi`a spus ca a fost doar atunci cand a ramas insarcinata.Din pacate ea e la munca,prietena mea cea mai buna e plecata din oras,verisoara mea la fel,iar eu trebuie sa merg singura
Ralu_Garbo
Postat pe 26 Aprilie 2011 14:06
Iti urez succes !
cory_emy
Postat pe 26 Aprilie 2011 14:09
Multzumesc draga mea.Iti urez si tie si fiicei tale multa sanatate.
Ralu_Garbo
Postat pe 26 Aprilie 2011 14:12
sincer prima mea vizita la ginecolog nu a fost cine stie ce ... fiindca eu ma ingrashi si slabesc foarte usor ... si am crezut ca sunt insarcinata.... desi m-am dus cu inima cat un purice .... aia ma luat acolo cu de ce ai facut sex neprotejat ... cati ani are prietenu tau ... parinti tai stiu desi sunt majora. imi venea sa intru in pamant de rusine da si sa o injur in loc sa isi vada de concult ... eu ii ziceam ca daca as fi ramas gravida ar fi fost cu doua luni in urma ...si ca as vrea sa imi prescrie niste anticonceptionale si sa fac analize....ea imi zicea ca nu simte nimic la mana si sa vin saptamana viitoare ca sarcina daca ar fi sa fie e prea mica .....ma rog...am avut o experienta aiurea pentru prima data:|
papsi_ana
Postat pe 1 Mai 2011 02:25
iti recoman barbat medic ginecolog .... rar gasesti o femeie medic ginecolog buna . o spun din proprie experienta .
garbo174786
Postat pe 1 Mai 2011 02:51


Copile te inteleg perfect. In momentul acesta nu ai cui sa ceri un sfat si ai apelat pe forum. Regret ca unele persoane nu inteleg anumite situati si chiar te-au certat., ca ai apelat la sfaturi pe forum. Asta este lumea si buna si rea.
Sfatul meu este sa te duci neaparat la ginecolog. Daca ai 21 de ani poate ai si un prieten. Nu ai facut precizari in acest sens. Indiferent la ce ginecolog te vei duce astfel de intrebari sunt inevitabile, avand in vedere tratamentul pe cere ti-l va da. Si sa fiu mai explicita: daca nu ai avut contact sexual pama la varsta aceasta, tratamentul va fi numai oral, nu si vaginal.( pentru ca esti virgina ) daca nu mai esti virgina tratamentul in astefel de situatii este si intra vaginal ( cu ovule ) si de obicei este mai complex. Daca esti virgina reglarea se face mai greu chiar si prin tratament. Si oricum nu trebuie sa urmezi cu tratament hormonal. Poti sa te dereglezi mai rau.
Asa ca fata care a povestit ca a fost la ginecolog si i s-au pus intrebari indiscrete sa suparat degeaba. Ca in general femeile ginecologe sunt putin mai aspre si te ia mai "de sus" cu intrebari stanjenitoare...de ce ai facut si de ce nu ai spus...etc...asta este altceva........poti nimeri si barbati ( ginecologi) mai rai de gura....depinde de medicul pe care-l nimeresti...Parerea mea ca cel mai bine ar fi sa te duci cu mama ( care zici ca stoe toata povestea ta ) ...poate in felul acesta ...doctorul respectiv.....vorbeste mai frumos cu tine ...fara sa te jigneasca/

Oricum sa apelezi neaparat la doctor.
BAFTA MULTA SI CURAJ
garbo028589
Postat pe 1 Mai 2011 07:33
offffffff cata dreptate are garbo028589...........in ceea ce spune............problemele nu le rezolvam aici.........doar dezbatem subiectul....sa zik asa si primim sfaturi ,mult succes ''copile'' si parerea mea este sa mergi la dr,neaparat,ti-o spun din suflet si proprie experienta,bine k alta e cauza mea,dar ma kosta prostia mea amarnik,pt faptul k nu ma mers la dr kand a trebui
ccarmenuzza
Postat pe 1 Mai 2011 07:51
In cazul primului examen ginecologic este bine sa fii insotita de mama ta. Nu pentru ar fi ceva de care trebuie sa te apere ci fiindca s-ar putea sa simti nevoia sa ai alaturi de tine pe cineva apropiat. In plus, mama ta va lua parte la discutie pentru a raspunde la acele intrebari sau a lamuri acele aspecte pe care tu consideri dificile. Este, oricum, primul tau examen ginecologic si s-ar putea sa fii putin speriata, putin jenata, de ceea ce urmeaza, cu toate ca nu ai nici un motiv. Fii linistita. Daca in timpul consultatiei ai o stare de disconfort, spune-o. Medicul poate intrerupe sau, la nevoie, chiar contramanda consultatia in orice moment, daca tu nu te simti bine.

Despre medicul ginecolog - ideal ar fi ca sa fie acelasi care o are sub observatie si pe mama ta. In primul rand acest lucru inspira incredere (lucru extrem de important in relatia medic - pacient) dar mai ales va putea sa observe mai usor eventualele trasaturi mostenite de tine (in ceea ce priveste ciclurile menstruale, posibilele deregrari hormonale, starea de sanatate a sanilor, etc). In cazul in care medicul este un barbat si crezi ca ar fi neplacut sa fii consultata de un barbat, poti cere sa fii consultata de un medic ginecolog femeie. Important este ca medicul sa iti dea o stare de liniste si incredere. Este bine sa iti alegi un medic ginecolog pe care sa il pastrezi cat mai mult timp. Asta fiindca iti va cunoaste antecedentele si evolutia in timp a starii de sanatate si va putea observa foarte usor si cel mai mic semn de aparitie a unei probleme.

Cel mai bun moment pentru examenul ginecologic este cat mai curand dupa terminarea sangerarii menstruale. Sanii si ovarele nu sunt sensibile la palpare si nu exista sange menstrual care sa modifice eventualul test Babes - Papanicolau sau alte analize facute pentru diagnosticarea unor infectii sau anomalii. Starea si felul secretiilor vaginale ii dau medicului foarte multe informatii despre starea de sanatate a zonei vaginale. De aceea este foarte important ca 24 de ore inaintea prezentarii la medicul specialist ginecolog sa nu faci nici un fel de spalaturi vaginale, sa nu introduci nimic in vagin (gen ovule, creme speciale, tampoane vaginale, etc.) si (daca este cazul) sa te abtii de la contactul sexual, fiindca toate acestea pot altera rezultatele unor eventuale teste, ingreunand astfel stabilirea unui diagnostic precis. Daca urmezi un tratament care implica folosirea unor substante ce trebuie introduse in vagin cel mai bun lucru este sa intrebi medicul care este cel mai bun comportament.

Regula este ca nu se vine la examen (consult) ginecologic in timpul sangerarii menstruale.

Cred ca poate ai sa te simti jenata ... "cum, sa-i spun eu daca mai sunt sau nu virgina ?" sau "cum ? eu sa ma dezbrac in fata ...?" sau "cum ? sa il las sa imi palpeze sanii ? ..." sau, si mai si, "cum ? sa il las sa imi bage un deget ? ...".

Ai dreptate, pare (cam) neplacut, este adevarat, dar trebuie ca medicul sa aiba toate datele despre tine, despre starea ta si despre posibila evolutie a acestei stari. Daca tii la starea sanatatii tale, trebuie sa intelegi ca sunt menevre necesare. Si in nici un caz sa nu crezi ca s-ar putea uita la tine altfel decat ca la un pacient. Unul obisnuit, din care are cu zecile sau cu sutele pe luna. Si la fel ca si pe ceilalti, si pe tine vrea sa te ingrijeasca, vrea sa te fereasca de probleme. Iar pentru asta trebuie sa te consulte. Sa stii ca nu spun vorbe mari, aceste examinari iti pot salva viata fiindca uneori este o problema de viata si de moarte cum ar fi in cazul (prevenirii) cancerului de col sau al cancerului de san.
Iar daca esti virgina, nu iti face grija
mona04
Postat pe 1 Mai 2011 07:55
Imi pare rau ca trebuie sa o spun , dar medici nostrii sunt majoritatea, cam "nesimtiti" vocabularul lor lasa de dorit, (stau rau cu psihologia)....asa ca fi pregatita sa-ti auda urechile, orice.....important este doar sa fie un bun specialist(a),un bun diagnostician.Trebuie sa ti cont ca nu toata lumea care are diploma isi si cunoaste meseria la fel de bine .Unii au invatat mai bine le-a placut altii mai putin doar ca sa termine facultatea.... pentru banii pe care ii pot obtine in urma practicarii acestei meserii.Asa ca.....sa ai succes !
cornelia_leia
Postat pe 1 Mai 2011 08:28

menstruatiea este, deobicei, regulata prin casatorie [fictiva sau oficiala].
ben
Postat pe 1 Mai 2011 09:01
De la: cornelia_leia, la data 2011-05-01 08:28:27Imi pare rau ca trebuie sa o spun , dar medici nostrii sunt majoritatea, cam "nesimtiti" vocabularul lor lasa de dorit, (stau rau cu psihologia)....asa ca fi pregatita sa-ti auda urechile, orice.....important este doar sa fie un bun specialist(a),un bun diagnostician.Trebuie sa ti cont ca nu toata lumea care are diploma isi si cunoaste meseria la fel de bine .Unii au invatat mai bine le-a placut altii mai putin doar ca sa termine facultatea.... pentru banii pe care ii pot obtine in urma practicarii acestei meserii.Asa ca.....sa ai succes !


doamna purtatoare de cuvint a brasoavelor, este adevarat ca STAI RAU CU PSIHOLOGIA, DAR SI CU SCRISUL.O INTREBARE, CE TI-AI DORI TU DE LA VOCABULARUL MEDICILOR?MA MIR CA PROPOZITIILE TRALE DOCTE NU AU FOST INCA ATACATE. SAU ESTI LASATA CA NU PREZINTI PERICOL. TU SE PARE Ca ai invatat sa treci clasa
garbo011266
Postat pe 1 Mai 2011 09:07
De la: ben, la data 2011-05-01 09:01:52
menstruatiea este, deobicei, regulata prin casatorie [fictiva sau oficiala].


ne spui din experienta personala?dar daca se casatoreste vecinul? are influenta?
garbo011266
Postat pe 1 Mai 2011 09:08
unde sint eminentele cenusii( as vrea sa puneti accentul asa cum l-am pus eu pe cuvintul cenusa). sau sinteti voi imbracati in hainutzele de cartier si faceti pe desteptii?
garbo011266
Postat pe 1 Mai 2011 09:11
De la: garbo174786, la data 2011-05-01 02:51:17iti recoman barbat medic ginecolog .... rar gasesti o femeie medic ginecolog buna . o spun din proprie experienta .


si tu ai dreptate, esti chiar dovada vie, si ca accentuare a situatiei se pare ca e ceva ereditar la tine, nici mama ta nu a avut noroc, .dece? pai nu te-a extras cu tot creierul, partea care raspunde de litere a ramas in interior, nu ai toate literele in cuvinte dar nici toate tiglele pe casa. ai putea sa tecuperezi, pina nu e prea tirziu. adica sa dormi la ora doua dimineata in loc sa faci valuri
garbo011266
Postat pe 1 Mai 2011 09:16
te-ai trezit cu fata la cearsaf???pacat ca este asa frumos afara,dute in parc iti va face bine o gura de aer.
stefi_andra
Postat pe 1 Mai 2011 10:09
Dragi mei am fost la consultul ginecologic.vreau sa va spun ca a fost cum nu ma asteptam,adica foarte bine.doctorita pe care am ales`o nu este nici batrana nici tanara si este foarte buna in ceea ce face(M`am documentat inainte la prietene si verisoare si lor le`a rezolvat problemele ) Nu m`am dus cu mama,ci cu prietenul meu care m`a incurajat si pe drum spre doctor a avut grija sa ma ajute sa ma relaxez si sa scap de griji.Doctorita a vorbit foarte frumos,mi`a pus tot felul de intrebari si i`am raspuns sincer la toate lucru care este FOARTE IMPORTANT.mi`a facut un ecograf intravaginal si un consult si mi`a dat pastilutele care au corespuns greutatii mele si altor aspecte determinate in urma consultului.de asemenea mi`a spus ca este foarte important sa NU IEI anti bebe fara sa faci un consult inainte.In rest ce sa spun..sunt sanatoasa,doar ca prezint o amenoree secundara care sper sa fie rezolvata in urmatoarele 3 luni dupa care voi merge din nou la un nou consult.De data asta nu voi mai avea emotii pentru ca acum stiu ca pt doctorii ginecologi este ceva normal sa examineze paciente.Ca un sfat pt fete,documentati`va inainte sa mergeti la un doctor cu privire la activitatea pe care o desfasoara si fiti sincere pentru ca toate intrebarile care vi se vor pune,sunt pentru binele vostru.Urmeaza sa mai fac niste analize la endocrinolog care sper sa iasa si ele bine.In rest ce sa spun,va urez multa sanatate si nu amanati prea mult consultul la medic care este obligatoriu de facut mai ales dupa inceperea vietii sexuale Bafta si multumesc pentru raspunsuri
Ralu_Garbo
Postat pe 1 Mai 2011 10:18
sa tii minte chestiile astea si cand va trebui sa incepi sa faci testul papanicolau
nu ca ar fi mare filozofie din punct de vedere procedural, ci pentru ca e foarte important sa il faci periodic
Thor_again
Postat pe 1 Mai 2011 10:28
nu stiu ce sa-ti spun despre prima vizita la gine,dar pot sa-ti spun ca mie mi-e la fel de rusine si jena de fiecare data,imi vine ggreu sa merg la consult dar nu am ce face,e important sa avem grija de noi si sa mergem macar o data pe an desi nu stiu daca atat e recomandat sau mai des.Fa-ti curaj si o sa fie bine!Eu nu am avut noroc de o doctorita ginecolog prea finuta,dar am dat de un medic foarte atent si care a astiut sa vb cu mine
T_lara_87
Postat pe 1 Mai 2011 10:29
E mai usor decat la stomatolog! Va recomand doamnelor si domnisoarelor, macar, odata pe an, vizita de specialitate la ginecolog. Ve-ti avea mai multa incredere in d-voastra! Nu uitati - tratati-va trupul ca pe propriul altar!
garbo200612
Postat pe 1 Mai 2011 10:39
Acum spune drept...te duci sa avortezi?
Eda
Postat pe 1 Mai 2011 13:06
De la: Ralu_Garbo, la data 2011-04-26 13:31:10 Buna ziua.Sunt putin rusinata de aceea postez aici.Deoarece am o problema legata de menstruatie care nu este regulata cu toate ca am aproape 21 de ani,mi`am facut curaj sa imi fac o programare la medicul ginecolog.Desii este femeie,am niste inhibitii si imi fac griji deoarece este prima mea vizita la un consult ginecologic si mi`e si putin frica de ce mi`ar putea spune.Deci..cum decurge prima vizita la ginecolog?
garbo095196
Postat pe 1 Mai 2011 13:10
garbo095196
Postat pe 1 Mai 2011 13:11
te lasa insarcinata, chiar daca e femeie :D
Laura_M
Postat pe 1 Mai 2011 13:16
eda , te freaca grija ? si daca ar face-o, ce ? ar trebui sa-i fie rusine ?

fiecare e liber sa faca ce crede de cuviinta cu corpul sau, fara teama de a fi judecat, motivele privesc pe fiecare.
Freya__
Postat pe 1 Mai 2011 13:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ai nevoie de un sfat in vreo problema? 1 De la: i_roxana84 14 Martie 2009 13:58
buna 34 De la: bluelight 13 Octombrie 2010 21:59
cucui 6 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:56
Anticonceptionale 12 De la: JoIoana 22 Iunie 2012 14:46
MEZOTERAPIA IN MEDICINA ALOPATA SI MEDICINA ESTETICA 1 De la: cineva 30 Noiembrie 2008 11:04
Setari Cookie-uri