CUM II INTEGRAM PE HANDICAPATI IN SOCIETATE

SINT PRINTRE NOI, SINT SI EI OAMENI , SI IN ORICE MOMENT POTI FI SI TU IN CATEGORIA LOR , NIMENI NU STIE CE-I REZERVA SOARTA
MARIA
marialeia
Postat pe 3 Octombrie 2010 18:17
eu zic ca cel mai bine este sa ne facem ca nu le observam handicapu' si sa-i tratam ca pe oricare altii... discutam cu ei, ne interesam de subiectele lor de dicutie, chestii d-astea...
zambil
Postat pe 3 Octombrie 2010 18:30
Sunt convinsa ca multi procedeaza cum spui......problema este, ca foarte multi dintre ei ( si aici ma refer la cei cu handicap locomotor ) sunt sortiti "traiului intre 4 pereti". ( nu rampe, nu mijloace de transport care sa le faciliteze urcatul in ele, etc...)
Deci, mai greu cu socializarea face to face, din pacate.
Probabil, aici trebuie sa faca societatea ceva mai mult pentru ei...
Lukkiana
Postat pe 4 Octombrie 2010 00:37
De la: marialeia, la data 2010-10-03 18:17:48SINT PRINTRE NOI, SINT SI EI OAMENI , SI IN ORICE MOMENT POTI FI SI TU IN CATEGORIA LOR , NIMENI NU STIE CE-I REZERVA SOARTA
MARIA
eu cred ca sa ajuti un om cu handicap sa se integreze in societate ,trebuie sa te comporti cu el si sa il accepti ca fiind normal sa nu il desconsideri..Pt ca poate a fost un om mai putin norocos si nimeni nu are dreptul de a-l judeca ci trebuie doar sprijinit moral..Are nevoie de un cuvant frumos,,,sa arati ca iti pasa de el ca om....pt ca nu stim niciodata cum roata in viata se intoarce si peste cativa ani putem sa ajungem in locul lui...Si apoi poate si noi vom fii desconsiderati si respinsi la fel cum noi am respins pe oamenii mai putin norcosi in viata asta
xenaprintesarazboinica
Postat pe 4 Octombrie 2010 10:49
da din pacate asa este ,de cite ori vad un om care se chinuie cu un handicap ii multumesc lu dumnezeu ca sunt sanatoasa si-mi dau seama cit de nemultumita sunt uneori din cauza unor fleacuri trecatoare ,pe cind acesti oameni nu mai pot skimba nimic in viata lor e si mai trist cind unii ii jignesc uitind ca pot ajunge si ei la fel eu mi-am educat copii ca niciodata sa nu rida sau sa intoarca capul dupa ei ,defapt e dur cuvintul handicapat pur si simplu sunt mai putin norocosi
166116maryeta
Postat pe 16 Octombrie 2010 14:23
dupa exemplul occidental le oferi locuri de munca ,privilegi cat sa le faca viata mai usoara si ii privesti ca pe oameni normali ,am viziata fabrici intregi unde lucrau aproape numai persoane cu handicap .
marinela_223
Postat pe 17 Octombrie 2010 18:49
viata unui om cu o problema fizica in romania este chinuitore.
Romania nu indeplineste sub nici o forma standaredele europene in ceea ce privesc persoanele cu un handicap locomotoriu. O persoana intr-un carucior nu poate calatori nici cu trenul, nici cu autobuzul, ce sa mai zic de trolee sau altele. Vai si amar... Acelasi lucru este valabil si pentru mamele cu copilasii in carucioare.

Nimeni nu se gandeste ca mai sunt si peroane care nu pot sa se deplaseze decat pe rotile...

Sa va dau un exemplu. Trebuia sa merg la policlinica sau spitalul orasenesc din orasul unde locuesc ai mei. Cladire noua, cu termopane etc. Fara lift insa, si fara rampa pentru carucioare!!

Nici nu mi-am inchipuit ca nu pot sa urc cu caruciorul si cu copilasul care nu putea sa mearga inauntru cladirii... A trebuit sa ma chinui de m-au trecut toate transpiratiile sa bag caruciorul pana la etajul 2 unde trebuia sa ajung. Daca lasam caruciorul afara riscam sa mi-l fure tiganii... alta belea :))

Alta chestie naspa ..este ca nu am vazut nicaieri in locuri publice cum ar fi spitale, sau banci locuri amenajate pnetru copii sa se joace. Nu mare lucru, doua trei jucarii, o masuta, creioane, sau hartii....

ma scuzati daca m-am pornit prea tare sa comentez... dar simteam ca trebuie spuse.

Locuiesc in anglia, si pot spune ca circul cu caruciorul copilului cu foarte mare usurinta peste tot. in autobuz, in orice fel de cladire, magazine etc. Sa nu mai vorbesc de spital!

no, hai ca mi-am spus oful. va las ! si daca stiti ingineri constructii dati-le va rog ideea de a face viata mai usoara celor in carucioare!

va salut din mers
aly_fab
Postat pe 20 Octombrie 2010 00:06
De la: marialeia, la data 2010-10-03 18:17:48SINT PRINTRE NOI, SINT SI EI OAMENI , SI IN ORICE MOMENT POTI FI SI TU IN CATEGORIA LOR , NIMENI NU STIE CE-I REZERVA SOARTA
MARIA
Nu cred ca este normal,doar pentru ca au unele "defecte"sa le spun asa sa ii numim handicapati! Sint semenii nostri! Mare parte dintre ei sint cu adevarat OAMENI !
teodor_el
Postat pe 22 Octombrie 2010 19:06
eu lucrez cu o familie care au 3 copii de acest fel sa le deskidem un centru care sa intre nu mai mult de 25- 30 maximul de copii si o sa avem deskiderea in 3-4 luni . un centru mai mult familiar si NU ptr.a scoate bani cu toate ca copii care o sa locuiasca acolo nu sin copii de familii sarace sau as putea spune normale dinpotriva copii de milionari . taxele platite ptr.acesti copii de parinti vor fi doar atit cit sa se poata intretine centrul , copii si lucratorii . Nimic in plus .Deaja sa inkiriat o vila intrun lok super neaglomerat cu multa verdeata cu curte si fara zgomot .ideia a pornit nu pentru bani ci ca acei copii sa nu traiasca intrun centru care sa nui bage nimeni in seama .Nu vor fi acceptat angajatii care vin la munca doar ptr. bani . prima cerinta de la angajat este aceia de a iubi , a fi milos si sa stie cit de pretioasa este o lacrima .
memo
Postat pe 23 Octombrie 2010 09:26
Lumea si viata in sine e dura in zilele noastre ,dragii mei!E dureros sa te simti oarecum marginalizat si am simtit acest lucru deseori pe pielea mea din cauza unei usoare hipoacuzii pe care am dobandit-o la o virsta frageda ,dar nu am acceptat sub nici o forma statutul de "handicapat"si le-am demonstrat celor din jurul meu ca pot fi buna,chiar mai buna decat multi.si va rog sa nu o luati ca pe o lipsa de modestie.Recunosc ca mi-as fi dorit ceva mai mult de la viata,dar nu s-a putut asa ca m-am oprit la invatarea unei meserii pe care am practicat-o cu succes timp de 29 de ani pana cand firma unde lucram si-a inchis portile.Ei bine ...de 2 ani imi caut de lucru,si aproape mi-am pierdut speranta ca voi mai gasi ceva ,nimeni nu ma mai angajeaza fie din cauza problemei mele fie din cauza virstei [50 ani].Deci acum ,nu sunt apta nici pentru munca si nici pentru pensionare[prea tanara] Atunci, cum ramane cu integrarea in societate?Greu de spus....Sunt atatia oameni sanatosi din toate punctele de vedere care o duc greu ce sa mai vorbim despre bietii oameni care sunt mult mai putin norocosi decat mine si pentru care am o deosebita compasiune,...Pacat ca cei ce au putere sa schimbe ceva ...nu le pasa si oricum ,e prea tarziu..ne indreptam catre un drum fara intoarcere,singura solutie ar fi crearea a cat mai multe locuri de munca,...nici o sansa....si noi am vrut democratie,acum o avem...asta e ....
gettyvo
Postat pe 24 Octombrie 2010 16:55
ar trebui sa ne intrebam aici si cum il integram totusi pe trogloditul ala de marcelino in societate...:D
fiindca iarasi e "pe vine" cu o criza, cica...:))
eu_geminy
Postat pe 24 Octombrie 2010 18:51
Laura_M
Postat pe 24 Octombrie 2010 18:59
Se implinesc pe 13 noiembrie 3 ani de cand sotul meu a devenit handicapat!
O zi nefasta as zice. La intoarcerea spre casa, colegul lui _sofer a intrat cu masina intr-un pom.
Sotul meu a fost cel mai afectat.A stat o luna si ceva la terapie intensiva, si-a pierdut vederea la un ochi si pentru ca a avut o fractura frontal-parietala a ramas si cu o bucata de os lipsa in aceasta zona.In sfarsit a supravietuit.
Dupa externare ni s-a recomandat sa mergem la neurologul de sectorsi ni se tot spunea sa facem recuperare..
Dr.neurolog l--a luat in evidenta si mergeam apoi la 2 saptamani sa ii dea concediu medical .
In tot acest timp s-a recuperat doar cu ajutorul familiei.Isi pierduse memoria de scurta durata, vorbea doar de amintirile din copilarie si de fiecare data cand se trezea din somn nu mia stia unde e, cine suntem, de ce sta acolo , ce s-a intamplat cu el.
Doctora ma intreba mirata:SI vreti sa-l pensionati? Parca nu era evident ca nu e capabil sa munceasca. El nici nu stia pe ce lume e!
Treptat si-a revenit, a prin puteri, a ramas cu anumite lacune...si-au trecut 3 luni de concediu medical, a trebuit sa mergem la comisie sa ii prelungeasca concediul pana la 6 luni, si faceam in fiecare luna drum pana la comisie pt. aprobarea prelungirii, apoi pana la neurolog pt. cm , apoi la med de familie ca sa semneze si inregistreze cm. Si uite-asa!
Apoi cand eram aproape de implinirea celor 6 luni am fost trimisi pt alta expertiza la Institutul..de expertizasi evaluare .a capacitatii de munca..(nu mai stiu exct numele) exact)undeva intr-un pavilion jalnic pe Pantelimom.
A durat 2 saptamani trmbaleala aici. In fiecare zi i se facea cate o analiza. Tomograful 3D nu conta, i-au facut o radigrafie la cap si una la spate unde fusese el lovit si l-au mai iradiat putin cu rabla lor din 1900 toamna.Au urmat consultatile la toate cabinetele posibile. doar cate una pe zi .
La final tot il intrebau de ce vrea sa se pensioneze si ne-au anuntat ca ii trimit ei direct la Policlinica Vitan plicul cu posta speciala,caci nu-mi puteau da personal rezultatul.SI am fost de vreo 3 ori la Vitan sa vad daca a sosit rezultatul si nimic...Am revenit la comisie unde nu gaseau dosarul, apoi au zis ca e la semnat...si dupaalte plimbari mi l-au dat in plic sigilat.
Bla ..bla...bataie de joc si umilinta pentru un om bolnav !
A fost pensionat medical cu gradul 2 de invaliditate.De la pensii i-a venit decizia dupa 5 luni si banii abea in a sasea luna.(pensia e in jur de 500 de lei)
Ne-am gandit sa mergem si la comisia pentru persoane cu handicap.
Alte acte, alte dovezi ca e bolnav si surpriza,doctora foarte experta si foarte in varsta desi l-a vazut cu o gaura-n cap si cu un ochi fara vedere i-a acordat handicap mediu (adica usor) di bani 33, 5 lei!
super!!!!!!! va dati seama?
La implinirea unui an a trebui sa mergem iar la comisie.
Cu planul de recuperare! Care recuperare? A da. Saracul om a suferit o cranioplastie ca sa para si el normal si cu capul intreg. La ochi am considerat ca e prea traumatizant sa mai intervenim.. Daca nu il doare e bine. Oricum nu mai poate fi recuperata vderea la el.

ioni_k
Postat pe 28 Octombrie 2010 15:18
De la: teodor_el, la data 2010-10-22 19:06:00 Nu cred ca este normal,doar pentru ca au unele "defecte"sa le spun asa sa ii numim handicapati! Sint semenii nostri!


bre, da' cum ti s-ar parea normal sa ii numesti, ha? sau in mintea ta, termenul "handicapat" echivaleaza cu un peiorativ? ori "handicapat", la tine, nu inseamna tot om cu oareshce dizabilitati, iara nu o nevertebrata sau o maimuta degraba aratatoare de fund rosu?
Thor_again
Postat pe 28 Octombrie 2010 15:25
Oricui i se poate intampla!
La a doua comisie pt handicapt nici n-am mai mers! Atata umilinta si stat la cozi pt 33,5 lei!
Si in tot acest timp a trebuit sa ma invoiesc sa merg cu el de fiecare data.
Daca va mai munci vreodata sau daca se va integra cumva nu stiu!
E foarte nervos, agitat, frustrat, uneori prea apatic, insingurat, trist , indiferent.
E trist ! Are doar 46 de ani!
N-are drept de munca! Nu poate primi nici "ajutoare" pentru ca pensia e in jur de 500 de lei.
Ne e foarte greu , dar ce conteaza! Toata lumea ii pune la colt pe cei pensionati pe caz de boala, pe handicapati!
E greu sa-ti vezi omul iubit intr-o asa postura si sa nu-l poti ajuta mai mult!
Pentru ca si-a revenit intr-o oarecare masura singura lume a ramas cea virtuala, jocurile la calculator,privitul la televizor.In timpul meu liber facem lungi plimbari prin parc si ne continuam viata noastra cea frumoasa si fericita.
ioni_k
Postat pe 28 Octombrie 2010 15:26
ionik, te cred...situatia este jenibila in romania.... stat la cozi interminabile, formulare peste formulare de completat... si sa nu uitam de MITA, spaga, sau onorariul cui se cere.

iti dau un pont, poate ajuta, cumva... da-ti ceva spaga la cineva si poate va rezolva. din cate imi aduc eu aminte, asa merg lucrurile in romania.....

multa sanatate
aly_fab
Postat pe 2 Noiembrie 2010 23:49
In Romania o persoana cu nevoi speciale este o persoana condamnata la suferinta, disabilitate si ... inevitabil , se ajunge la handicap ! Sunt multe organizatii non guvernamentale care ajuta aceste persoane. Sunt si mai multe care doar se fac a le ajuta. Cunosc Oameni care ar munci non-stop alaturi de un copil sau o persoana cu nevoi speciale pentru recuperarea ei... Si cunosc oameni care privesc persoanele cu nevoi speciale ca pe niste...scarnavii... Am cunoscut atat copii cat si adulti de varste diferite cu diferite grade de handicap...Pe unii i-am recuperat eu,pe altii alte perosane dragi mie sau ... respectate de mine pentru munca asidua depusa... Dar sunt si oameni a caror recuperare este imposibila... Atunci trebuie sa acceptam ca ingrijirea continua este anevoioasa in Romania. Ramane tot greul pe umerii familei... Iar daca aceasta nu mai este, atunci sanse nu prea mai sunt decat de la Dumneze... Sa nu uitam de persoanele care nu au o disabilitate motrica sau/si psihica... Aceste persoane devin cu adevarat handicapate prin marginalizare... De ex o tanara surdo-muta isi gaseste de lucru mai mult ca menajera... Si...oare nu stim cu totii ce inseamna asta??? Nu stim cat de umilite sunt uneori menajerele atunci cand lucrul nu iese tocmai perfect??? Persoanele nevazatoare sau care au resturi de vedere au si mai putine sanse sa duca o viata normala... Chiar si cei care au reusit in viata,care au avut norocul sa primeasca educatia necesara si completa tot se simt marginalizate si handicapate in aceasta Tara... Si asta pentru ca noi,cu totii nu avem pregatirea necesara sa integram si sa ne comportam cu oamenii de langa noi realmente normal... Ar mai fi multe,foarte multe de spus...insa... esentialul a fost spus. Haideti sa incepem simplu,prin a ne educa pe cei mici sa nu mai arunce cu piatra si sa nu mai arate cu degetul pe copilul de langa el care se balbaie,se bataie,nu poate merge,nu poate auzi,nu poate vorbi sau nici macar nu ii poate vedea...Iar daca nu ies din gura copilului de langa ei cuvinte...trebuie sa stie ca sunt acolo o mie de intelesuri mai adanci decat orice cuvant...
mihaiarilena
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:26
pai nu fac bine tiganii aia, de-i recupereaza pe handicapati si-i fac utili societatii?... societatii satraresti, desigur...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:33
Eu stiu ca este tocmai invers... Din oameni normali devin handicapati pentru ca...are cine sa-i faca sa ajunga asa... in scopuri satraresti...desigur...:D
mihaiarilena
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:25
dupa parerea mea sint doua greseli se fac frecvent: 1 - sau se exagereaza problema in stil umilitor (vai, saracii, sint si ei oameni) sau pur si simplu sint evitati. Cred ca ar trebui tratati absolut la fel, tinind cont DOAR de problema functionala. De exemplu, mi se pare firesc sa ii dai prioritate pe strada unui om cu o problema locomotorie, nu mi se pare firesc sa ii dai un job unde nu e la fel de bun ca altul. Pentru ca poate fi la fel de bun sau mai bun ca oricare dintre noi in diverse domenii, daca se straduieste. Nu e afectat mental, si e injust si pentru el si pentru ceilalti sa il tratezi ca si cum ar fi.
Probabil ar trebui sa ne concentram pe similitudini, nu pe diferente... daca vrem sa fim fair play.
quasaria
Postat pe 28 Noiembrie 2010 00:35
Din star ati gresit "CUM II INTEGRAM PE HANDICAPATI IN SOCIETATE"
Mai corect era CUM INTEGRAM PERASOANELE CU HANDICAP IN SOCIETATE"
Ati jignit persoanele cu handicap
Lumy_Tudosa_1
Postat pe 26 August 2012 16:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
PSIHOZA NEVROZEI SI ALTE PERLE 56 De la: Anouk 28 Noiembrie 2009 22:00
Pauza In Relatie 14 De la: dor72_ 23 Septembrie 2011 22:12
Mila 67 De la: Mirica_Raluca_Elena 20 Martie 2012 12:03
Calatorie catre tine insuti - grup de dezvoltare personala adresat elevilor de liceu 2 De la: fleurdelis 22 Decembrie 2010 22:14
Dorinte pentru 2009 1 De la: Emyna 30 Decembrie 2008 08:57
Setari Cookie-uri