Ce terapie putem incerca in calmarea nervilor ?

scuze, la mine au intervenit musafirii.
caleidoscop
Postat pe 22 August 2010 16:17
Bine au facut.
Doara
Postat pe 22 August 2010 16:19
fleurdelis
Postat pe 22 August 2010 16:19
psihologii nu dau medicatii,psihiatrii o pot face.dar ai putea consulta un psiholog sa vezi macar la ce rezultat ajungi.e bine ca recunosti si accepti ceea ce se intimpla cu tine.exista medicamente pt liniste sau care sa previna crizele dar se dau numai de catre medicul psihiatru.incearca sa apelezi la autosugestie,nu e usor de prima data dar in timp poti ajunge sa fii mai stapin pe acele porniri.
sanatate multa!
garbo017686
Postat pe 22 August 2010 18:12
Dragul meu, terapie pt calmarea nervilor exista numai dc mergi sa consulti un psihiatru sau dc ai puterea necesara sa te autocontrolezi.Incearca sa mergi la biserica,acolo prin rugaciune iti vei gasi linistea si te vei regasi pe tine insati.Desigur o mai poti face printr-o gandire pozitiva,iesire la un picnic cu cineva drag tie,facand sport,citind si avand in jurul tau numai oameni cu gandire pozitiva,veseli si nu in ultimul rand jucandu-te cu un copil sau fara sa ti se para hazliu o poti face si cu un animalut de companie.BAFTA SI SANATATE MULTA!
Yellowrose
Postat pe 22 August 2010 20:30
daca toata lumea la care le e stricata linistea ar farama si ar strica unde s-ar ajunge? trebuie sa inveti sa te calmezi singur nu totul e roz in viata.la vremurile pe care le traim e f greu sa mai ai mintea intreaga dar asta e trebuie sa le tinem piept necazurilor fac parte din viata noastra. nimeni nu cred ca nu a avut niciodata vreo problema ca deia suntem oameni.eu am avut n probleme si ar fi trebuit sa nu mai am nimic intreg prin casa sa distrug tot dar totusi ma rog lui dzeu sa-mi tina mintea intreaga recunosc sunt momente cand clachez dar tot eu imi spun asta e viata dzeu nu ne da mai mult decat putem duce. nu merg la biserica nu-mi gasesc locul acolo dar eu am credinta mea in suflet si imi zic totul va fi bime asa ca incearca sa gandesti pozitiv si totusi poate ai un prieten f bun cu care incearca sa discuti problema ta e bine sa vorbesti sa te eliberezi . mult noroc
zamfirica
Postat pe 22 August 2010 22:22
si cand ne gandim ca topicul a fost deschis la sto
dar imi place ca la orisice topic deschis asa ampoulea apar si sectantele sa ne indrume catre izbavirea vesnica
ameno
Postat pe 23 August 2010 10:56
Cea mai buna terapie este autocontrolul si stapanirea de sine!
garbo165357
Postat pe 23 August 2010 12:32
Depinde cum e perceput autocontrolul.Ca si forma de stapanire de sine.....este daunator....nimicitor chiar.Forma prin schimbarea gandului....este cel mai ok mod de autocontrol...nu implica reprimare....acumulare.....ci pur si simplu schimbi forma gandului.
Cati oameni reusesc asta???Sau cati stiu sa o faca?
walkiria
Postat pe 23 August 2010 13:03
da si tu un exemplu ca sa ma convingi !
caleidoscop
Postat pe 23 August 2010 14:22
subiectul e pus asa, pentru trafic pe site dar, cam asta e - cred - remediul pentru stari din acestea care ies de sub control.


1. nu alungi "demonii". a incerca sa treci peste problemele ce te deranjeaza, e ca si cum ai fugi de tine. e primul pas spre vindecarea aceasta, emotionala.

2. constientizezi problema ce o ai. te intrebi de ce ai ajuns aici, ce te nemultumeste, ce trebuie sa faci pentru a depasi situatia creata.

3. iti faci un plan. gen" asta trebuie sa fac, asta nu".trebuie sa renuntam la schemele de gandire si la atitudinile prin care ne autosabotam.


4.te ierti pe tine. nimeni nu e perfect.incerci sa analizezi .felul in care am inregistrat in suflet un eveniment, filtrul subiectiv pe care l-am avut cand ne-am confruntat cu o situatie stresanta ne-a amplificat trairile negative.


5. cauti solutii si actionezi. daca vezi ca nu poti singur si situatia te depsaseste, apelezi la un specialist. asa cum ai bani de tigari sau de cafea, trebuie sa gasesti bani si pentru sanatatea ta mintala. emotiile negative reprimate sau ninimalizate sunt o scuratatura spre boala

6. mersul la biserica e ultima varianta. da rezultate numai coroborata cu celelelte actiuni. popa e un fel de remediu natrurist. nici un preot nu are pregatirea necesara sa "sondeze" psihicul uman.
si_totusi
Postat pe 23 August 2010 15:07
io fac azi o vizita celor de la RDS&RCS
apoi ma calmez!
zambila
Postat pe 23 August 2010 15:12
zambilici, nu ai nici o sansa. asa am patit si eu. stii ce mi-au spus? ca a fost o eroare de calculator
si_totusi
Postat pe 23 August 2010 15:17
mie mi-au spus sa platesc factura
ameno
Postat pe 23 August 2010 15:18
ei....uite....totusica stie sa explice mai bine decat mine.Forma gandului poate fi negativa,pozitiva sau neutra.Cea negativa ne incarca negativ...evident....ne face sa devenim irascibili,labili si mai ales ne innegureaza gandirea.Automat autonaliza este defectuoasa....nu gasim solutii corecte.Cea neutra ne aduce intr-o stare de papatie...adica ceva de genul....ce o fi o fi....si ni se rupe de tot.Cea pozitiva ne aduce in conjuctura expusa de totusica.Adica....analizam...gandim....cautam solutii optime...privind lucrurile printr-o prisma deschisa....
......aceste lucruri trebuie doar acceptate in gandire....si functioneaza.Nimeni nu s-a nascut invatat....si pe mine m-au invatat altii(nu degeaba aprob spusele totusicai.....).Doar ca eu nu le prea am cu arta "vorbirii"....adica...nu prea stiu sa explic.Dar pentru mine e important ca le inteleg...si le aplic!

...da si cand sunt nervoasa.....sa nu-mi stea nimeni in cale......

important e ca nu e o stare permanenta....din contra....rar....da' bine!!!
walkiria
Postat pe 23 August 2010 15:19
pe cat punem pariu ca sagetuta nu-i deacord si iar va ia de ciuf
dau si aici un rand de in cinstea lui Nazi poate se calmeaza spiritele si ne calmam cu totii................sau poate nu si ne imbatam naibi de cadem sub mese
ameno
Postat pe 23 August 2010 15:23
mai, io de juma' de an platesc tot cate 130-140 ron pe luna
asta in situatia in care am ab. de 9 dolari de internet,cu telefon fix si digi incluse, cu minute, tot tot
si ab. la digi, vreo 25 ron!
cum pana mea sa platesc atata??
avand in vedere ca mie nu-mi merge fixu acasa de 4 luni?!
iar facturi n-am mai primit tot de atunci, si alea erau pe februarie, cred
si daca cer detalii, imi zice ca nu-i pe numele meu abonamentu! da' de plata mi-s buna, nu??
no, sa astepte pana se intoarce tata, sau pana primesc factura acasa! ca nu mai vad ei nici un ban!
zambila
Postat pe 23 August 2010 15:23

"As fi curios ce anume "semnificatii" vezi tu acolo. Fara rautate. Te intreb deoarece, din ceea ce ai postat, nu stiu de ce am impresia ca esti una dintre persoanele care cred cu convingere dogmele conform carora crestinismul in general si ortodoxismul in special sunt "adevaratele" credinte [/quote]"

pt Thor
Chiar nu vad nicio rautate in ceea ce spui. Pe tema religiei ar fi mult de discutat, nu m-am referit strict la dogme ci la ceea ce eu am simtit mergand la biserica si la manastire.
Cu 3-4 ani in urma eram de partea voastra ( Thor, si totusi) in ceea ce priveste religia, aveam aceeasi parere :lalaieli, ne rugam... am avut cateva experiente in viata mea care m-au condus cumva spre biserica si mergand, la inceput din nevoie, am descoperit lucruri atat de frumoase incat am inceput sa inteleg.
Semnificatiile sunt atat de multe, de frumoase si de folositoare incat , pe masura ce merg mai des, ma luminez.
Poate o sa ti se para deplasat ( si eu as fi zis asta acum catva timp) dar viata mea s-a schimbat radical ( in bine) de cand am inceput sa inteleg.
Sa stii ca daca mergi regulat la biserica dispar si lalaielile si plictiseala si tot ceea ce se intampla in timpul slujbei are foarte mare importanta.( trebuie sa ai cunostinte minime despre asta pt a intelege)
Nu afirm ca ortodoxismul este adevarata credinta, spun doar ca pentru mine a fost benefic contactul real, adevarat cu biserica. Adevaratele credinte nu se refera la dogme ci la ceea ce faci tu pentru tine, felul in care percepi viata ta prin prisma religiei ( in sensul unei vieti sanatoase), cum te raportezi la ceilalti si cum ii privesti, raportat la tine.... nu vreau sa par desueta dar sa stii ca biserica te "invata" daca stii sa cauti, sa asculti si sa intelegi.
Si, paradoxal, am crescut cu interdictia de a merge la biserica , vedeam slujba de Inviere de acasa, de la geam, cu lumina stinsa.
Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, nu e o pledoarie, este pur si simplu o experienta impartasita.
Pt ceilalti forumisti: chiar credeti cu convingere numai in adevarul vostru? ( stiti povestea elefantului si multiplele fatete ale cunoasterii?) Cred ca fiecare e liber sa spuna ceea ce crede vis-a-vis de subiectele de pe forum.
dor72
Postat pe 23 August 2010 22:52
ioai...se foutou si topicul asta la shto.....
tutankhamon
Postat pe 23 August 2010 23:00
ioi ca si postarile au luiat-o razna..postai de 2 ori...
tutankhamon
Postat pe 23 August 2010 23:00
ameno!...sa stii de la mine ca ,nimic nu este mai vesnic decat ceea ce este provizoriu, spune o vorba. In cazul nostru starea este trecatoare, de aceea trebuie luate masuri imediate. Fetelor sunteti dragute, ce mai, incape vorba? (in legatura cu subiectul in discutie).
caleidoscop
Postat pe 23 August 2010 23:01
eu zic, fata de altii, de pe aicea, ca subiectul este in trend. Oare nu putem preveni aceasta stare in loc de terapie ? da, desigur prin...ah! ca-mi scapa
caleidoscop
Postat pe 23 August 2010 23:13
...prin arta persuasiunii si inca ceva care-mi scapa,... ,tine de psihologie.
caleidoscop
Postat pe 23 August 2010 23:30
Se spune , in cazul unei maladii, ca e mai bine sa previi decat sa tratezi acea boala. Cred ca e valabila si in cazul nervilor, cand simti ca tensiunea e in crestere, incearca sa te detasezi, paraseste la propriu locul respectiv sau incearca sa ignori persoanele ,,fauritoare de tensiuni''.
m_ada
Postat pe 23 August 2010 23:41
dooaaamneee...mare ti-i gradina.....
tutankhamon
Postat pe 23 August 2010 23:47
trezeste-te pana nu e prea tarziu !
caleidoscop
Postat pe 25 August 2010 23:08
care-l foutourati si pe asta bre??? topicul bre.....
tutankhamon
Postat pe 25 August 2010 23:20
cunoscsi eu o persoana cu starea ,dep de tine ...autocontrol
garbo007315
Postat pe 28 August 2010 07:27
Eu am reusit fara tratamente,am trecut si eu prin expierente care cu multa indulgenta pot fi numite doar aiurea.
M-a ajutat cartea terapia cognitiva,a lui philippe brinster,ia-o de la biblioteca,daca nu o mai gasesti,au iesuit destule editii,dar s-au vandut toate,de fiecare data...
Inteligent este sa tratezi cauza,nu efectul.
Dupa experiente traumatizante,ne simtim aiurea e normal.Pentru ca undeva ele sunt in sufletul nostru,adanc,si de acolo nu ne dau pace,chiar daca nu stam sa ne amintim,ele nu sunt vindecate.
Daca iti amintesti ceva ceva din trecut,si suferi,sau te apuca nervii,sau resentimente,sau orice alt sentiment negativ,asta este semnul ca nu s-a vindecat,si ca in suflet exista o incarcatura negativa.Acuma,daca amintirile negative sunt multe,acumulate in ani,sau putine,dar intense,imagineaza-ti ce greutate enorma negativa duci in suflet.
Nu suunt o solutie pastilele,ele atenueaza efectul,fara sa vindece sufletul,fara sa te invete cum trebuia sa intampini problemele,in ce fel,ca sa nu ajungi la starile astea.Odata intrerupte,problema revine.
Nu e de vina doar mediul,sunt oameni care au supravietuit psihologic de la auschwitz,si rude de ale mele care au trecut doua razboiae,si sunt bine mersi psihologic....sunt exact acele rude care au invatat de la parinti,cum sa ia viata,cum sa supravietuiasca,sa iasa invingatori.
Eu am invatat de la tata,cum sa fiu slaba,am devenit sensibila la loviturile vietii,si am incasat pana am ajuns la zero,distrusa sufleteste,si din lipsa de bani ptr psihologi,apucat cititul,si m-am trezit,acum sunt foarte bine,cu toate ca viata mea nu e roz de multe ori,am capatat putere sufleteassca,si stiu ca voi supravietui,orice mi s-ar intampla de acum incolo.
asa vei deveni si tu,puternic,vei depasi trecutul,si vei trage invataminte.
De acolo vine puterea,din invataminte,sunt cele mai pretioase lectii din viata ta.
Iti vor folosi,si dupa ce vei depasi trecutul,vei fi castigat,din experientele astea.

Poti incerca sa iti amintesti ceva negativ,nu cea mai rea amintire,una DIN CELE MAI RELE,
si sa incerci sa constientizezi,ca a trecut,ca existau cel putin doua solutii,ca puteai sa reactionezi si altfel,la momentul acela.Ca era in mana ta,de fapt,sa fii mai rece,mai detasat...

Solutiile sunt in carte,eu am facut exercitiile de acolo dee 100 ori,pana am depasit tot trecutul,acum imi amintesc si sunt indiferenta,nu mai sufar,nu mai am cosmaruri,nu imi mai vine sa ma duc sa dau foc casei tatei,in care am suferit atata....sau sa il blestem....
m-am eliberat de toate,si ma simt bine.
m-a ajutat si un preot,intreaba de unul bun,si ia si vreo carte cu viata lui Paisie,sau cleopa,ajuta mult mai mult decat toata psihologia,si pastilele....reoaga-te seara,sa depasesti tot trecutul,nu mai exista decat in memoria noastra,nu mai exista in viata reala....
Daca vei lupta sa inveti ceva din cele trecute,si sa devii mai puternic din astea,vei fi cel mai castigat.
Raul,mi-a iesit spre bine,si acum pot spune ca tata a fost cel mai bun profesor,chiar daca am suferit si m-am imbolnavit pana la urma,am invatat cele mai bune lectii ptr toata viata mea viitoare.
mailul meu este daniilia@yahoo.com.
daca vrei,scrie si pot trimite in pasi simpli,exact ce am facut eu.Am salvat si pe mine,si pe alti prietenii,cu ce am citit in terapia cognitiva,si am aplicat la mine...
Ai incredere,va fi totul bine.D

daniilia
Postat pe 28 August 2010 12:16
Buna
Exista o doamna in chitila care face aproape minuni cu orice fel de boala.
Stiu ca are un ceai special cu care isi serveste pacienti cand ajung la ea.
Nu te intreaba nimic pana nu bei ceaiul, care...efectiv te linisteste asa de bine ca dispare orice disconfort psihic si emotional, te simti asa linistit si impacat dupa ce-l bei ca nu am cuvinte sa descriu altfel.
Ma gandesc ca poate te-ar ajuta.
Eu am ajuns la ea cu alta problema de sanatate, dar am binecuvantat acel ceai.
Ellyana
Postat pe 29 August 2010 01:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diabetul zaharat 1 De la: garbo019870 17 August 2009 09:20
Stomatolog Sibiu 50 De la: Nikku_Srivastav_1 26 August 2016 09:57
pentru prieteni 8 De la: blanca 5 Octombrie 2009 10:54
m-as lasa de fumat 104 De la: liaiedera 9 Aprilie 2010 21:02
Rubeola la femei/fete 4 De la: black_rose 11 Iunie 2012 17:43
Setari Cookie-uri