Celule stem

Peste tot se vorbeste ba de bine ba de rau de celulele stem.
Se apropie si ziua in care o sa-mi tin in brate bebelul si m-am gandit ca nu ar strica daca i-as recolta celulele stem. Exista pe aici mamici care au recotat pentru copii lor si vor sa ne spuna si noua cu cine au incheiat contract si cum a fost ? Sau viitoare mamici care sunt in cautarea firmei potrivite si vor sa ne spuna ce au aflat pana acum deaspre firmele de celule din tara noastra?
Eu de exemplu ma gandeam sa aleg intre depozitarea in Germania si depozitarea in Belgia ... voi ce ziceti?
Reosa
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:07
Stimata Doamna / Stimate Domn,


Dorim prin acest mesaj sa va reamintim importanta celulelor stem, precum si noutatile pe care Compania STEM Sure le aduce comparativ cu alte companii de profil din Romnia.


La aceasta ora celulele Stem sunt folosite n practica medicala n 3 tipuri de tratamente:
(pentru mai multe informatii, puteti accesa site-ul http://www.parentsguidecordblood.org/ la pagina http://www.parentsguidecordblood.org/content/usa/medical/diseases.shtml?navid=34)

1. Terapii standard se refera la bolile pentru care transplantul celulelor Stem este o terapie STANDARD folosita deja n ntreaga lume. Sunt folosite pentru mai mult de 70 de boli, cum ar fi:


Leucemiile (acute si cronice)
Limfoamele Hodgkin
Anomaliile celulelor rosii (Beta Thalassemia Majora)

Astazi n Romnia sunt aproximativ 1.500 bolnavi de Leucemie, 3.700 bolnavi de Talasemie si 3.500 cu Limfoame Hodgkin.

2. Terapii n studii clinice se refera la bolile pentru care transplantul celulelor Stem s-a dovedit a fi benefic, dar nca nu a fost adoptat ca si terapie standard. Este vorba despre:

anumite boli autoimune (Diabet tip I, Lupus)
boli ale sistemului nervos central (scleroza multipla)
tumori canceroase (cancer de sn).

3. Tratamente experimentale - se refera la bolile pentru care celulele Stem sunt folosite ca terapii experimentale - ceea ce cititi n presa:
a) refacerea corneei - http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/852747/Lentilele-de-contact-cu-celule-stem-amelioreaza-vederea/;
b) tratarea atacurilor cardiace sau a leziunilor inimii - http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/atacurile-cardiace-ar-putea-fi-tratate-cu-injectii-cu-celule-stem-magnetizate/sumar-articol/1446148/, http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/859997/Leziunile-inimii-tratate-cu-celule-stem/;
c) tratarea paraliziilor - http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/o-interventie-cu-celule-stem-speranta-unui-tanar-ranit-in-irak-pentru-o-viata-normala/sumar-articol/1433683/;
d) crearea de sperma - http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/858238/A-fost-inventata-sperma-artificiala/.

Pe site-ul de mai jos gasiti un film despre celulele stem:
http://www.eurostemcell.org/films

Compania STEM Sure reprezinta n Romnia Banca Daneza de tesuturi umane StemCare A/S.

In activitatea noastra consideram ca sunt importante si diferite fata de restul pietei, urmatoarele aspecte:
1. Procesarea si Stocarea celulelor Stem are loc n Copenhaga (Danemarca) este cunoscut faptul ca Danemarca are unul din cele mai avansate si sigure sisteme medicale pe plan mondial.

2. Procesam sngele ntr-un termen mediu de 36 48 ore, putnd astfel furniza parintilor rezultatul procesarii probei n termen de 2 7 zile lucratoare de la data nasterii, comparativ cu restul pietei, care reuseste sa furnizeze raspunsul in 1 3 luni, desi este vital ca proba sa fie procesata n cel mai scurt timp posibil cu ct intervalul cuprins ntre momentul recoltarii si cel al procesarii este mai mare, cu att mai multe celule mor. Astfel ramn mai putine celule viabile pentru a fi stocate. Ca exemplu, probe recoltate vineri au fost prelucrate smbata, astfel nct parintii au primit raspunsul smbata seara (n 32 de ore de la nastere).

3. La aeroport, probele nu sunt trecute prin aparatul cu raze X. Razele X sunt daunatoare celulelor Stem iar numarul precum si viabilitatea acestora ar avea de suferit. Stem Sure este singurul serviciu din Romnia care garanteaza o verificare fara raze X la trecerea prin vama din aeroport.

4. Pentru procesare, datorita tehnologiei si experientei personalului clinicii din Copenhaga, sunt suficienti 10 ml de snge ombilical fata de 20 ml care reprezinta cantitatea minima de la care procesarea sngelui nu mai este garantata de catre majoritatea companiilor prezente n Romnia. In mod obisnuit, daca s-au recoltat doar 15 ml de snge, cel mai adesea, proba NU se mai trimite catre procesare deoarece exista un risc mare ca procesarea sa nu reuseasca. Astfel, respectivele companii evita costurile cu transportul si cu procesarea propriu-zisa. Stem Sure, nsa, depune toate eforturile chiar n cazul unei recoltari de 10 ml, si anume trimiterea Probei de snge n Danemarca cu avionul plus procesarea acesteia de catre StemCare (Compania mama). Daca procesarea reuseste, totul este n regula, daca nu, Compania noastra suporta toate costurile, fara ca Parintii sa aiba vreo obligatie financiara.

5. Imediat dupa recoltare, datorita tehnologiei folosite, pastrarea Probei NU se face pe gheata, ci la temperatura ambientala. Datorita a) pungilor cu thermo-gel (care au proprietatea de a pastra o temperatura constant optima pe durata efectuarii transportului aerian) si b) suportului de polistiren al Trusei (care are toate componentele turnate). Punga de snge este pastrata la o temperatura optima. Temperatura crescuta este principalul factor care determina moartea celulelor. Prin pastrarea temperaturii n intervalul 18 - 25C numarul celulelor care ramn viabile pna la procesare este maxim.

6. Utilizarea micro-cip-ului (care nregistreaza si masoara temperatura probei din 5 n 5 minute din momentul recoltarii pna n momentul procesarii) permite ca temperatura la care este tinuta proba sa fie permanent monitorizata. Astfel, n momentul n care mai multe Probe de snge placentar ajung simultan n laboratorul din Copenhaga (probe sosite din Danemarca, Norvegia, Suedia sau Romnia), procesarea lor se va prioritiza n baza unui algoritm, functie de urmatoarele 3 aspecte:

temperatura la care a fost transportata proba;
timpul trecut de la recoltare;
cantitatea de snge recoltata.

7. Procesarea probei este facuta prin dubla centrifugare, astfel specialistii danezi reusind sa extraga numarul maxim de celule din proba respectiva.

8. Celulele stem sunt stocate ntr-un recipient bi-compartimentat (20ml + 5 ml). Acest lucru face posibila utilizarea sngelui dintr-un anume compartiment n orice moment, daca se doreste acest lucru.

9. Livram fara nici un cost suplimentar pentru Parinti Probele de snge catre orice spital autorizat din lume ntr-un termen de aproximativ 24 de ore (pentru situatii de urgenta) de la formularea cererii.

10. n situatia foarte putin probabila n care Stem Sure s-ar afla n insolventa, obligatiile contractuale pe care ni le-am asumat se transfera pe deplin si ntocmai catre StemCare A/S, care va va informa despre aceasta la datele de contact mentionate n Contractul de Stocare. n situatia foarte putin probabila n care StemCare s-ar afla n faliment toate obligatiile contractuale ale acesteia vor fi preluate de catre Genzyme, una dintre cele mai mari Companii din domeniul biotehnologiei din lume (http://en.wikipedia.org/wiki/Genzyme).


Mai jos gasiti costurile serviciilor noastre:

A. Costul total pentru Recoltare, Transport, Calificare si Prelucrare este de 850 Euro, pentru care exista 3 variante de plata:

Varianta 1

55 Euro la primirea Trusei de Recoltare;
795 Euro la o saptamana de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ 2 saptamani de la nastere).

Varianta 2

300 Euro la primirea Trusei de Recoltare (cu o luna inainte de data estimata a nasterii);
300 Euro la o saptamana de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ 2 saptamani de la nastere);
250 Euro in 5 saptamani de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ 6 saptamani de la nastere).

Varianta 3

300 Euro la primirea Trusei de Recoltare (cu 2 luni inainte de data estimata a nasterii);
300 Euro la o saptamana de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ 2 saptamani de la nastere);
250 Euro in 9 saptamani de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ 10 saptamani de la nastere).

Sumele de mai sus nu sunt purtatoare de TVA.


B.Costul anual pentru stocare este de 70 Euro + TVA, pentru care exista 2 variante de plata:

Varianta 1
Cate 70 EURO la care se adauga TVA, in fiecare an, timp de 18 ani.

Varianta 2
Cost total pentru achitarea integrala: 830 EURO la care se adauga TVA, corespunzator costului serviciilor de stocare in conditii de criogenie pentru 18 ani. Astfel beneficiati de un discount total de 430 EURO. Toata suma va fi platita pe baza facturii emise in 7 zile de la emiterea Certificatului ce atesta stocarea Transplantului in conditii de criogenie.

Contractul de Stocare se semneaza pe o perioada de 18 ani, deoarece dupa aceasta perioada copilul Dumneavoastra va deveni major si doar el va putea decide ce va face in continuare cu propriile celule stem. Bineinteles ca va avea posibilitatea sa semneze un alt Contract de Stocare in nume propriu cu Compania noastra, acest lucru fiind prevazut in Contractul de Stocare cu Parintii.


In atasament gasiti spre analiza Contractele tip (Contract Calificare si Prelucrare si Contract Stocare) pe care le putem discuta mpreuna, pentru o mai buna ntelegere a procesului de recoltare, prelucrare si stocare, ct si a beneficiilor reale pe care celulele stem le pot aduce n viata copilului Dumneavoastra.


Cu cele mai bune gnduri,

Bianca Irimia

Customer Care Representative

STEM Sure Solutions


93A, Vulturilor Street,
3rd District, Code: 030853,
Bucharest, ROMANIA

Fix: 021 3266 030
Mobile: 0720 STEM 11 (0720 7836 11)
Fax: 031 817 02 78

E-mail: office@stemsure.ro

www.stemsure.ro


pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:08

bravo pt noul subiect
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:09
eu am primit de la stemsure emailul de mai sus. pe mine m-au convins. poate ca in cazurile unde celulele nu au fost "bune" ele fusesera trecute prin raze X la aeroport sau cine stie.. dar eu una nu vreau sa imi reprosez mai tarziu ca nu le-am prelevat...

inca nu ne-am decis cum o sa facem, dar cred ca vom apela la stemsure (inca suntem in faza incipienta si cu sarcina si cu informarile)
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:10
Cred ca e pacat sa ai posibilitatea sa recoltezi celeule stem si sa nu o faci.Mai ales la cate cazuri vedem in fiecare zi cu copii bolnavi.te sperii.
andre_david
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:12
pinicuta, dar stii ca aceste celule au un termen de valabilitate, chiar daca sunt tinute in medii speciale? eu stiu de 20 de ani.
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:13
este un subiect foarte controversat. eu as vrea sa stiu de la cineva care a facut recoltarea si intr-adevar a ajutat la vindecarea vreunei boli. restul sunt supozitii, ca "s-ar putea" sa ajute impotriva X boli....
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:18
si mi s-a mai spus asa: sangele il preleva doctorul cu care nasti. (kitul iti este trimit anterior de catre firma). sangele e pus intr-o punga intre niste pungi de gel, pastrandu-se astfel temperatura sa din organism (undeva la 20 de grade), coletul este luat de UPS (pe care il chemi tu cand nasti, adica aprox la ora aia, suna tatal sau cineva si ii cheama), il duc la firma si ei il trimit prin avion in Danemarca. daca din diverse motive (nu s-a luat suficient sange, nu s-a pastrat corespunzator sau cine stie..) materialul nu e viabil, pacientul primeste absolut toti banii inapoii (deci pierderile financiare sunt in totalitate suportate de firma).

materialul se centrifugheaza in danemarca astfel incat sa ramana numai celulele stem extrase din sange, si ele se ingheaza la -200de grade , sunt puse in 2 compartimente deci se pot folosi de 2 ori (daca exista suficient material recoltat)
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:20
18 ani se pastreaza
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:20
da, aceste celule sunt sensibile..daca de ex temperatura la care sunt tinute, scade sau creste, proprietatile lor dispar automat. hmmm...ce te faci cu o pana de curent?
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:20
pai cu siguranta au ajutat pe cineva vreodata, ca altfel nu aparea ideea prelevarii si pastrarii lor. nu?
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:21
iti dai seama ca au mijloace de siguranta, un generator pt pene de curent , ce in sala de operatii ce te faci daca e o pana de curent?
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:22
pai cum poti afla daca e viabil sau u? nu prea poti afla.decat daca esti om de stiinta si te duci cu microscopul acolo...
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:22
pinicuta, da, stiu, glumeam cu pana de curent
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:24
daca de exemplu cantiutatea este prea mica pt a se recolta nivelul minim de celule , atunci nu ti se da certificatul de prelevare si deci ti se returneaza banii.
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:24
sa dea dumnezeu sa fie asa si sa se mearga pe corectitudine......si eu eram convinsa pana in momentul in care am aflat de termenul de valabilitate, 18 ani...dupa ce ace copilul 18 ani adio celule ste. iar bolile despre care se spune ca pot fi vindecate cu ajutorul acestor celule, nu apar decat destul de tarziu...
oricum, eu apreciez ce au reusit sa faca oamenii de stiinta in medicina, ma refer iin general. jos palaria
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:30
aly-fab, daca e sao luam asa, nici ovulele sau spermatozoizii pastrati in banca nu stii sigur daca sunt bine pastrati si daca nu sunt bani aruncati pe fereastra... e un risc pe care ti-l asumi sau nu (in oricare din directii: faci sau nu faci gestul respectiv)
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:30
asa-i
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:31
slava domnului, sa ajunga el la 18 ani sanatos. la cati copii cu boli GRAVE am vazut in spitale, 18 ani e asa un termen lung... si apoi medicina evolueaza tot timpul. mai bine sa le am acolo, nu stii cand mi-or trebui si de ce sa nu le am daca le puteam pastra? nu?
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:32
chiar si numai pt faptul de a le dona pt studii cand ne-om asigura ca nu mai avem nevoie de ele si ca vor expira daca pot fi de folos cuiva de ce nu?
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:34
sa dea dumnezeu sa fie sanatos! vorba ta!
aly_fab
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:46
mersi mult. le-o aranja dumnezeu cum o fi mai bine
pinicuta
Postat pe 28 Aprilie 2010 16:00
Buna ziua,
Suntem echipa Stem Celexion Romania!
In cele ce urmeaza, vrem sa va prezentam metoda de lucru a companiei noastre precum si tarifele practicate. Celulele sunt depozitate in laboratorul nostru din Germania pe o perioada de 20 de ani (dupa acesta perioada, contractul se poate prelungi).

Sngele cordonului ombilical este recoltat n ziua naterii copilului dumneavoastr, la spital sau clinic (Recoltare). Apoi, sngele din cordonul ombilical este trimis la laboratorul nostru din Bonn, Germania, unde celulele stem sunt izolate din globulele roii i globulele albe (Prelucrare). Ulterior, celulele sunt testate pentru a depista eventualele defecte, toxine sau infecii (Testare); congelate i stocate n azot lichid (Stocare). Aceste celule stem sunt apoi disponibile pentru utilizare imediat (Eliberare) i pot fi decongelate i transfuzate intravenos pentru a trata o multitudine de afeciuni.

Serviciile noastre pentru Celulele Stem provenite din sngele cordonului ombilical sunt efectuate n conformitate cu Directivele europene pentru esuturi i celule (EU 2004 i 2006) cu Legea German privind nregistrarea i administrarea medicamentelor (Arzneimittelgesetz AMG) folosind Bune Practici de Producie (GMP, tampila calitativ UE) n condiii de igien a mediului.

Atunci cnd solicitai eliberarea eantionului dumneavoastr, noi v punem la dispoziie documentaia, evidenele privind trasabilitatea i un certificat GMP pentru a v oferi un istoric complet al celulelor stem i pentru a elimina testarea sau posibilele complicaii viitoare.

- O recoltare, dou anse -

StemCellexion separ celulele stem provenite din sngele cordonului ombilical n 2 eantioane separate astfel nct s putei utiliza unul, iar cellat s rmn neatins. De asemenea, noi stocm inca un eantion separat, sigilat, n conformitate cu normele UE, acest eantion va rmne la laboratorul nostru pentru o eventual verificare.

- Recoltare -

1. n ziua naterii, aducei Kit-ul cu dumneavoastr la spital i dai-l obstetricianului sau moaei cu care vei naste.
2. Normele specific faptul c trebuie s se recolteze i un eantion din sngele dumenavoastra (al mamei) pentru testare.
3. Imediat dup natere, sunai reprezentantul StemCelexion la 0734.808.909 (de Luni pana Duminica intre orele 00.00 - 24.00) i vom trimite cureirul pentru a prelua recoltarea dumneavoastr i a o transporta direct la laboratorul nostru din Bonn, Germania.

- La laboratorul StemCelexion -

Atunci cnd recoltarea dumneavoastr soseste la laboratorul nostru din Bonn, Germania, personalul nostru experimentat in izolarea celulelor stem va prelua kit-ul, va prelucra sangele cordonului ombilical i va supraveghea ntreaga procedur de izolare i stocare a celulelor stem ale copilului dumneavoastr.

- Prelucrare -

n timpul prelucrrii, celulele stem sunt izolate din sngele din cordonul ombilical folosind centrifugarea pentru a putea recolta stratul crusta inflamatoria ce conine toate globulele albe i celulele stem (celule CD 34).

1. Sngele din cordonul ombilical este separat cu ajutorul unei centrifuge. Globulele roii se depun pe fund, cu crusta inflamatoria la mijloc i plasma deasupra
2. Crusta inflamatoria este recoltat, iar globulele roii i plasma sunt eliminate
3. Pentru a izola celulele stem viabile, noi selectm proteina CD34 care se regsete pe stratul exterior al celulelor stem.
4. Apoi, celulele stem sunt numrate

- Testare -

Noi testm calitatea celulelor stem i le verificm pentru a depista potenialele defecte, toxine sau infecii. De asemenea, noi testm eantionul de snge matern pentru a depista CMV (citomegalovirusul), hepatita B i C, HIV 1 i 2 i infecii bacteriene comune, n conformitate cu Directivele Europene.

1. Celulelor stem li se adaug o substan care le protejeaza mpotriva congelrii.
2. Efectum teste pentru a depista bacterii contaminante, pentru ca am descoperit c uneori acestea se acumuleaz n timpul naterii (aproximativ 5-10% din cazuri).
3. Apoi separm celulele stem congelate ale copilului dumneavoastr n 3 eantioane separate astfel nct s putei folosi unul, n timp ce cellalt rmne neatins, iar cel de-al treilea va ramane pentru eventuale verificari.

- Stocare -

Celulele Stem sunt apoi stocate la temperaturi de sub -160C, n faza gazoas a azotului lichid, fiecare dintre acele 2 eantioane fiind disponibile pentru eliberare i utilizare imediat. Agentul StemCelexion v va informa n scris n privina stocrii Celulelor Stem ale copilului dumneavoastr.

- Eliberare -

Atunci cnd solicitai eliberarea eantionului dumneavoastr, noi v punem la dispoziie documentaia de laborator complet, evidenele de trasabilitate i un certificat GMP pentru a v oferi un istoric complet al Celulelor Stem i pentru a elimina testarea sau posibilele complicaii viitoare.

Eliberarea eantionului va fi efectuat n conformitate cu Legea German a nregistrrii i administrrii medicamentelor (Arzneimittelgesetz AMG). Vei avea nevoie de un exemplar al certificatului de stocare, ct i de un document semnat din partea ambilor prini sau a tutorilor legali i de medicul dumneavoastr.

Un reprezentant StemCelexion va face demersurile necesare pentru livrarea Celulelor Stem congelate ntr-un rcitor uscat ctre locul unde se desfoar tratamentul dumneavoastr, mpreun cu toat documentaia relevant.

- Preturi -

- Achizitionarea kit-ului:

Este bine sa achizitionati Kit-ul de recoltare cu cel putin 2 luni inaite de data probabila a nasterii. In acest fel nu veti fi luata prin surprindere. Chiar si in cazul in care nu v-ati achizitionat la timp kit-ul, luati legatura cu reprezentantul StemCelexion si acesta va va ajuta sa intrati in posesia kit-ului in cel mai scurt timp posibil.

Kit-ul de recoltare costa 150 . Acest cost include: recoltarea si transportul sangelui placentar .

- Stocarea celuelor stem:

Costul pentru izolarea, testarea si stocarea Celulelor Stem pentru 20 de ani este de 1700 . Plata se face in termen de 30 de zile de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ o luna de la nastere).

- Discounturi -

Varianta 1

Discount de 11,76% = Discount de 200 din costul de izolare si stocare al Celulelor Stem pentru plata in maxim 14 zile calendaristice de la primirea rezultatelor. Pentru a beneficia de acest discount plata se poate face cu numerar, prin transfer bancar, prin card de credit sau debit.

Varianta 2

Discount de 5,60% = Discount de 90 din costul de izolare si stocare al Celulelor Stem pentru plata prin Card Avantaj in maxim 14 zile calendaristice de la primirea rezultatelor. Dobanda la ratele prin Card Avantaj este 0%

- Discounturi speciale - :

Gemeni

In cazul in care aveti gemeni

Pentru primul copil veti plati costul total standard, compus din costul kit-ului de 150 si din costul depozitarii de 1700. Acestuia i se pot aplica variantele 1 si 2 de discounturi si toate modalitatile de plata.

Pentru al doilea copil veti plati doar 50% din costul depozitarii (850) si costul intreg al kit-ului de recoltare al sangelui cordonului ombilical. Acestuia nu i se poate aplica nici o alta varianta de discounturi, dar modalitatile de plata raman aceleasi.

- Modalitati de plata -

Plata in 12 rate lunare lunare cu dobanda 0%, daca platiti in 14 zile calendaristice de la primirea Certificatului de Stocare, prin Card Avantaj. Rata lunara va fi de: 141,67 (echivalent in lei, la cursul BNR din ziua platii dumneavoastra catre StemCelexion).

6 rate lunare cu dobanda 0% + 5,6% discount daca efectuati plata in 14 zile calendaristice de la primirea Certificatului de Stocare, prin Card Avantaj. Pentru aceasta modalitate de plata beneficiati de un discount de 5,60% din costul izolarii si stocarii = 90. Rata lunara va fi de: 268,33 (echivalent in lei, la cursul BNR din ziua platii dumneavoastra catre StemCelexion

Cu stima,
Echipa Stem Celexion

0734.808.908
021 / 311.61.05

www.stemcelexion.ro
CorinaM_kidz
Postat pe 29 Aprilie 2010 19:41
BUNA,
Nu am avut timp ca sa intru ieri pe forum..
Oricum si eu am inteles ca celulele se pot pastra pentru 20 de ani si ca nu exista dovezi cum ca ele nu ar mai fi viabile dupa aceasta perioada.
Aly-Fab - in Romania sunt o multime de copilasi bolnavi de leucemie. Asta nu este o boala specifica unei varste. (asta nu inseamna ca ai nostri pici or sa fie vreodata bolnavi - Doamne fereste, nici nu vreau sa ma gandesc).

Eu am solicitat mail-uri de la diferite firme . Mi-au trimis contracte si multe informatii. Acum incerc sa le citesc pe toate sa vad care firma ma convinge :))

Reosa
Postat pe 30 Aprilie 2010 13:14
buna mamici sau viitoare mamici.Filip are 9 luni, nu am stat pe ganduri nicio clipa in ceea ce priveste recoltarea de celule.Noi suntem din Tg.Mures, eu am nascut prin cezariana, iar recoltarea a facut-o un alt ginecolog decat cel care m-a operat caci acela nu avea instruirea necesara. Am ales Cord Blod Center din Cluj, eram in luna VII cand i-am contactat, mi-au trimis kitul, am mers cu el la spital cand am nascut si dupa o luna mi-a venit cum ar veni buletinul de analiza, ca proba e ok si bla bla. Am platit atunci cei 3400-3500 lei cam asa, si in fiecate an in luna iulie, luna nasterii, voi plati 150 lei. Singura mea suparare e ca in sangele prelevat din cordon nu s-au gasit celule decat pentu un corp de 11-12 kg, astfel k eu cam platesc degeaba dupa ce Filip atinge greutatea aceasta, adica in maxim 3 luni, el avand acum 10kg.Intr-adevar se spune ca in acest moment se incearca tehnici de inmultire a celulelor, insa nu am nicio certitudine.Oricum eu voi plati pt ele pana la varsta de 18 ani si apoi mai vedem ce se v-a intampla.Va pupacim
mama_lui_Filip
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:42
Mama lui Filip

Cord Blood este singura firma care pastreaza sangele recoltat (care contine celule stem) ei NU separa celulele de sange. Din aceasta cauza se tine cont de Kg. De aici si pretul mai mic decat la alte firme.
Reosa
Postat pe 3 Mai 2010 10:43
Am facut un "tur" al firmelor de celule de la noi . Va prezint cateva informatii si preturi :

Cord Blood

Depozitare pentru 20 ani
Stocare in Romania si Slovacia
Pret total : 6070 RON

StemCelexion

Depozitare pentru 20 ani
Stocare in Germania
Pret total 1650 E (6810 RON)

Stem Sure

Depozitare pentru 18 ani
Stocare in Danemarca
Pret total 1837 - 2350 E ( 7582 RON - 9699 RON)

Stem Health Unirea

Depozitare pentru 20 ani
Stocare in Bucuresti
Pret total 6260 Ron

Biogenis

Depozitare pentru 18 ani
Stocare in Polonia
Pret total : 7010 Ron

Daca ma uit putin la pret, imi dau seama ca iesi mai ieftin sau mai bine daca depozitezi cu StemCelexion in Germania. Unde mai pui ca nu-ti mai faci probleme nici de calitatea serviciilor.. ca doar e Germania :)
Reosa
Postat pe 3 Mai 2010 14:46
Reosa, sa inteleg ca nu am ales bine cu cine sa lucrez""firma""?
mama_lui_Filip
Postat pe 3 Mai 2010 18:13
Buna. Eu am incheiat contract cu cei de la Cord Blood Center. Sunt singurii (din cate stiu eu) care au sediul bancii de pastrare a celulelor in Bucuresti. Costurile se ridica la aprox.3500 ron, bani care se platesc doar dupa prelevare, procesare si primire rezultat al analizelor (adica nu platesti nimic la semnarea contractului, nici la ridicarea kit-ului....totul se plateste intr-o singura transa sau in trei transe, adica in 3 luni de la primirea rezultatelor-cam 2 luni de la nasterea copilulul....eu consider un avantaj faptul ca nu dai banutii inainte). Am foarte multi prieteni care au incheiat contract cu aceasta firma, zic eu, de incredere (sper sa nu am nicioadata nevoie de acele celule).
Contractul se incheie pe perioada nelimitata, adica......si in cazul in care copilul face 18 ani nu esti obligat sa-l schimbi si sa-l treci pe numele copilulul, poti continua tu, ca parinte sa platesti in continuare (in cazul in care copilul este student sau nu are job la acea varsta).
Eu cred ca am facut o alegere buna cu aceasta firma.
leuiulia
Postat pe 4 Mai 2010 08:42
Mama lui Filip

Nu am spus ca nu ai ales bine. Dar CordBlood este singura companie din Romania care depoziteaza sangele cordonului ombilical . Restul companiilor separa celulele stem de sangele si criogeneaza numai celulele impreuna cu un ser protector. Numai la Cord Blood se tine cont de Kg.
Mi-e greu sa cred ca cea mai buna metoda de pastrare a celulelor este in sange din moment ce o singura firma preactica aceasta metoda...
Sunt curioasa daca mai exista in Europa firme de celule care sa depoziteze tot sangele din cordon !
Reosa
Postat pe 4 Mai 2010 09:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CFR2 3 De la: MoniQ 11 Septembrie 2009 16:04
cat costa cezariana in giurgiu 4 De la: cryssa 15 Mai 2010 18:03
Brand new Apple I-Phone 3GS 32GB$380us Dollars. 1 De la: kidz006868 13 Februarie 2010 20:37
Alimentatia la 6 luni 4 De la: deliarebecca 27 Noiembrie 2008 20:08
Bagajul pentru maternitate 3 De la: elenytza19 16 Septembrie 2013 12:14
Setari Cookie-uri