Menstruatia in timpul alaptarii

am un baietel de 3 luni .Am alaptat in toata aceasta perioada si aveam destul lapte.In aceasta luna am avut menstruatie prima data dupa operatia de cezariana .Din cilpa aceea piticul meu refuza sa mai suga la piept.Cum sa procedez?Sa mai insist sa-i dau piept sau sa-l trec pe lapte praf?De o saptamana ma chinuiesc si ma mulg sa improspatez laptele .Cateodata vrea piept ...altadata nu.Cine s-a mai confruntat cu problema asta poate imi da un sfat.
ancamts
Postat pe 20 Februarie 2008 14:01
buna! nu renunta. In timpul menstruatiei se schimba un pic gustul la lapte si de aceea nu vrea sa bea, eu am patit la fel dar, dupa cum stii nu exista lapte mai bun ca cel de la tine, nu cred ca e o solutie sa ii dai lapte praf....
Eu am alaptat 1 an si 7 luni, si atunci l-am intarcat "de gura babelor" , acum avem aproape 3 ani, bafta in continuare! sa cresteti mari.
janin_kidz
Postat pe 20 Februarie 2008 15:39
Buna !la fel iti spun si eu ...cel mai bun este laptele de mama si vei vedea pe parcurs.intr-adevar gustul se schimba putin.eu am alaptata pana la 1 an si 2 luni ptr ca nu mai aveam atat cat sa se sature .mult succes si nu te da batuta!!sa fiti sanatosi
crisa_raisa06
Postat pe 20 Februarie 2008 15:53
buna..sunt de-acord cu cele doua mamici, gustul laptelui se schimba putin in timpul menstruatiei dar nu renunta...o sa se obisnuiasca ! Multa rabdare !
sdanutza
Postat pe 20 Februarie 2008 19:33
buna! sunt de acord sa alaptezi. cel mai bun este laptele matern. baietelul meu are 1 an si 6 luni. nu l-am intarcat inca , dar din martie o sa-ncep treptat sa-l desobisnuiesc. se spune ca dupa un an laptele-si pierde din proprietati si poate genera anemie. totul este sa ai rabdare. uneori vrea sa suga alteori se joaca si trebuie sa te mulgi. nu este placut , dar n-ai ce face. mult succes!
AIDA2006
Postat pe 21 Februarie 2008 13:33
Si eu am avut menstruatie pe perioada alaptarii, incepand de la 2 luni dupa nastere. Al meu baiat nu a facut mofturi in acele zile. Fiind mic si mancand numai lapte va suge cand ii va fi foame neavand alta alternativa. Si continua cu alaptarea. Mulge-te numai daca sainii devin durerosi. Secretia de lapte este dupa principiul "cerere si oferta"- cat suge bebe atat se produce. Daca mulgi fara ca el sa suga se secreta mai mult decat necesar. Daca te dor sanii mulge doar putin cat sa-i detensionezi.
vali_filote
Postat pe 21 Februarie 2008 15:58
Buna, sunt Mihaela. si eu am avut menstruatie in timpul alaptarii chiar din prima luna dupa ce am nascut.al meu baietel a luat tare bine in greutate. la 1 luna si a dublat greutatea de la nastere.eram tare incantata desi nu era prea bine. am alaptat pana la 6 luni si jumatate.bebe a inceput sa refuze cu indarjire pieptul.nu stiu nici acum de ce.am incercat cu MILUMIL 2,DEGEABA,voma tot ce inghitea.eram disperata si eu si sotul meu.a luat in greutate 200 gr intr o luna(la 5 luni).si asta doar din diversificare.intr un final medicul nostru care e si nana lui ne a sfatuit sa i dam VITALACT.surpriza!il adora.am incercat sa storc, dar oricum pierzi treptat pieptul.eu asa am patit, si as fi vrut sa l alaptez mai mult timp.dar asta e...
misha_delly
Postat pe 22 Februarie 2008 15:03
buna fetelor.....
am si eu o rugaminte cum pot sa opresc lactatia?
baietelul meu are 1 an si 8 luni si nu vrea sa renunte la san. vreau sa nui mai dau ptr ca ii deja mare. de cateva luni ii dau doar cand face nani dar vreau sa intrerup de tot. am incercat cu diverse dar nu am nici o sansa.exista cumva pastile ptr oprireal actatiei? daca da spunetimi cum se numesc..........
multumesc
dandioana
Postat pe 22 Februarie 2008 19:03
pentru a opri lactatia se pun comprese reci pe san, se ia seara un purgativ salin, se reduce consumul de lichide, se se vor lua 3-6 pastile de antipirina pe zitimp de cateva zile.In acest timp pieptul va fi tinut intr-un sutien sau corset mai strans cu nu bandajcu compresa.
ancamts
Postat pe 23 Februarie 2008 09:22
pt oana26, de ce vrei sa renunti la san, doar pentru ca e "deja mare"? Alaptarea se recomanda pana la 2 ani, deci mai poti sa-i dai... Nu ai fi singura mamica care alapteaza pana la doi ani... cunosc si eu mamici care au alaptat pana la 2 ani.
byzu_68
Postat pe 23 Februarie 2008 14:11
buna fetelor.nu stiu ce medicici aveti voi dar va spun ca laptele matern e bun ca valori nutritive pt. bebei pina la 8 luni,dupa aceea nu mai are nici o functie in afara de faptul ca este un inlocuitor al apei asta va spun ca sa-l citez pe medicul meu.si eu am alaptat pina la 1 an si 2 luni si apoi am intarcato. deci trageti conluziile singure
lilianastoica22
Postat pe 6 Mai 2009 06:55
nu e adevarat, depinde de la pers la pers. Eu am alaptat pana la un an si 3 luni si nu manca mai nimic in rest decat sanul, si analizele i-au iesit bine mereu (si tot ce lua lua din laptele meu, asa ca deci... a fost suficient de nutritiv...),

si chiar daca nu ar fiu suficient de hranitor tot are anticorpi asa ca deci... Nu zice nimeni sa ii dai EXCLUSIV SAN pana la majorat, dar nici sa zici ca nu mai e bun laptele de la o varsta ...
pinicuta
Postat pe 6 Mai 2009 08:24
Te gandesti la vacanta?
w w w.taberelemele . ro
haihui
Postat pe 6 Mai 2009 18:54
buna mamici,legat de menstruatie am o nelamurire, poate reusiti sa ma lamuriti voi...mie mi-a venit menstruatia la patru luni jumate de la nastere si a durat o saptamana iar dupa o saptamana jumate mi-a venit dinnou. exista vreo explicatie? sau trebuie consultat un ginecolog?
si apropo de laptele la san,baetelul meu a avut ceva retineri primele 2 zile de menstruatie,dar am si avut o scadere de lapte tot atunci dar dupa ce a inceput sa bea dinnou mi-a revenit si laptele la normal.si eu am sa ii dau lapte de la san cat timp o sa am si o sa vrea el sa il bea.
denis2009
Postat pe 6 Iunie 2009 17:49
eu iti spun din experientele mele:am doi baieti silviu de 3 ani jum si alex de 11 luni,pe silviu l-am alaptat pana la 10 luni timp in care nu am avut menstruatie deloc,mi-a venit la o luna dupa ce l-am intarcat,iar acum pe cel mic care are 11 luni inca il alaptez si mi-a venit ciclul menstrual luna trecuta aDica la 10 luni,nu a facut mofturi deloc,laptele isi schimba putin gustul in timpul menstruatiei si de aceea unii copii refuza sanul in acest timp.acum fiecare in parte e cu organismul ei nu e valabil pt toata lumea ,cunosc mamici care au avut menstruatie la o luna dupa nastere chiar daca alaptau.pupici si sanatate la bebei
silviatatu
Postat pe 6 Iunie 2009 19:22
pastile sint se numesc dostinex. se dau numai cu reteta, ca sunt cu regim special. vb cu medicul ginecolog sa ti le prescrie. se opreste lactatia imediat, fara efecte secundare. (asa am auzit,eu nu am folosit,),fetita mea are 1,5luni si inca o alaptez pina la doi ani ,dar de ce vrei neaparat sa -l intarci??
crystina_kidz
Postat pe 7 Iunie 2009 03:47
buna si eu am trecut prin asa ceva,nu trebuie sa te sperii si nu are rost sa il intrerupi sanul.laptele matern e cel mai bun daca ai ..dai in continuare.eu am patit la fel cand avea baiatul 5 luni,iar acum are 15 luni si inca il mai alaptez la san.nu renunta!
delia_tdr
Postat pe 21 Iunie 2009 12:57
am si eu o intrebare: este normal sa ai menstruatie de culoare neagra-maronie dupa o perioada de sarcina mai exact de la 4,5 luni de la nastere timp de 5-6 zile din 2 in 2 saptamani de 3 ori la rand?pot sa fie dereglari hormonale sau este de vazut un ginecolog?
denis2009
Postat pe 21 Iunie 2009 22:37
buna si mie mi-a venit menstruatia de cand fetita a implinit 6 luni dar niciodata nu mi-a refuzat sanul si inca o alaptez desi ma tine in jur de 10 zile ,cam mult inainte aveam 8 zile e ceva rau?
alina2009
Postat pe 4 Iulie 2009 19:32
Buna Denis2009. Parerea mea este ca trebuie sa te duci la dr. Poate ai racit, poate ai vreo infectie, mie una nu mi se pare normal, deci sfatul meu dute si numai sta. Sanatate Multa.
Kiki_Mic
Postat pe 4 Iulie 2009 19:58
Buna fetelor. De mult nu a mai scris nimeni la aceasta tema! dar eu am de adaugat ceva: fetita mea va avea 7 luni in data de 25 aug. si inca nu mi-a venit menstruatia. si pe langa acesta din ultima luna de sarcina si pana acuma, in afara de 2 luni, cam prin jurul datei de 25 in fiecare luna fac in somn criza, gen epilepsie. cu crampe, i-mi musc limba....tremur.... Oare este din cauza ca nu mi-a venit ciclul inca. Am fost la medic si nu mi-au gasit nimica,mi-am facut analize, RMN, EEG si nimic Alaptatul nu as vrea sa intrerup, tare as vrea sa pot alapta pana la 2 ani, este asa o senzatia frumoasa! Cineva mi-a zis ca ar trebui sa intrerup alaptatul si sa-mi porneasca menstruatia si sa i-au medicamente pt epilepsie. dar epilepsia se manifesta si ziua nunumai seara in somn si in jurul datei de 25 in fiecare luna! nu?
Am fost dupa medici chiar si la un naturist clarvazator care mi-a zis ca am lipsa de calciu, am si inceput sa iau si nu am facut 1 luna criza dar aseara iara s-a intamplat. Sunt foarte suparata! as vrea sa-mi vad fata crescand
larisa_ana
Postat pe 21 August 2009 22:47
Mult curaj!!!! Pentru orice exista un leac daca gasesti medicul potrivit care sa nu te sperie inutil. Cum te mai simti?
silvia_kidz
Postat pe 31 August 2009 18:40
Modalitatea asta de a intarca copilul prin plecatul de acasa se folosea si acum 50 de ani pentru ca oamenii erau analfabeti, nu aveau acces la informatie si avand in vedere ca marea majoritatea a populatiei din Romania traiau in mediul rural nu existau medici care sa informeze mamicile. Acum in vremurile noastre trebuie sa se stie ca intarcatul brusc are urmari asupra psihicului copilului si intarcarea se va face trepata nu cu plecarea mamei de acasa si frustrarea maxima a lui bebe. Intarcare se face initial prin inlocuirea unei singure mese la san cu lapte praf sau de vaca (cum doreste fiecare), treptat se inlocuiesc 2 mese le san pana se ajunge la inlocuirea tuturor meselor.
Se pare ca deageaba exista medici, carti scrise, tot sfatul soacrelor si al mamelor este la putere... Pacat.....
silvia_kidz
Postat pe 1 Septembrie 2009 15:59
Buna am si eu o intrebare urgenta , am nascut acum trei luni si un pic si alaptez exclusiv la san.
La fix doua luni de la nastere am avut o sangerare de cateva zile si de atunci nimic.
S-a intamplat ca o singura data sa am contact neprotejat si la cateva ore dupa am luat postinor.
E posibil................sa..............?
Va multumesc.
kidz003575
Postat pe 1 Septembrie 2009 16:50
Si eu la 2 luni de la nastere am avut un fel de menstruatie si de atunci nu am mai avut decat pe la 6 luni,nu eram insarcinata dar nici sex neprotejat nu facusem , in timpul alaptarii menstruatia nu apare asta cel putin teorectic
silvia_kidz
Postat pe 2 Septembrie 2009 15:43
buna mamicilor dragi si agitate..... menstra vine la femei cat mai tarziu dupa nastere asta numai daca nu face depresii nervoase, si pshic, cu cat sunte-ti mai calme rabdatoare cu bebeii, cu atat sunte-ti mai bine relaxate,laptele este si mai gustos, si menstra poate venii cat mai tirziu, Eu mi-am alaptat copilul 3ani si 2saptamani-si acuma are 5 ani, mancati orice , nu fumati ,nu beti cafele ,si sucuri cu cofeina pe perioada alaptarii, dauneaza la bb,Va urez mult succes,Mihaela simion din bucuersti
garbo077400
Postat pe 26 Februarie 2010 12:51
Ai alaptat 3 ani??? Nu ti-a fost greu?
Menstruatia nu apare in timpul alaptarii nu pt. ca esti tu stresata sau deprimata ci pt. ca prolactina adica hormonul care determina lactatia inhiba hormonul care determina menstruatia, cel putin teoretic, asa mi-a explicat ginecologul....
silvia_kidz
Postat pe 28 Februarie 2010 21:25
eu am o vecina care are un copilas de 8 luni si il alapteaza iar luna trecuta ia venit menstruatia si sa speriat foarte tare ca nu va mai avea lapte dar nu sa itamplat asa are in continuare lapte din fericire.
anaROBERT
Postat pe 28 Februarie 2010 23:35
Pai cunosc o fata care are un baiat tot de 8 luni si ia venit menstruatia din a doua luna si inca alapteaza .
bau
Postat pe 28 Februarie 2010 23:39
eu daca nu am alaptat decat o luna sunt pe dinafar cu subiectul asta habar nu am eu credeam ca daca ti-a venit menstruatia gata ai terminat cu laptele dar observ ca nu este deloc asa
anaROBERT
Postat pe 28 Februarie 2010 23:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
bebelusi nascuti in decembrie 2007 35 De la: office_salinasusesi_ro 5 Martie 2010 08:58
Buna mamici... 13 De la: H3l3ne 29 Iulie 2010 14:20
ruperea turtei la fetite 2 De la: horobeanu 23 Noiembrie 2009 20:00
ceaiul de musetel 7 De la: aura_geo21 28 Iunie 2014 03:23
VACCIN 6 De la: office_salinasusesi_ro 16 Septembrie 2010 00:26
Setari Cookie-uri