este posibil ca menopauza sa se instaleze la 40 de ani?

Am o prietena foarte buna care a inceput deja sa experimenteze primele simptome. a trecut recent printr-un divort care a cam afectat-o. e posibil sa fie la menopauza desi este atat de tanara? nu vrea momentan sa mearga la doctor, ii este teama ca i s-ar confirma ceea ce crede ca se intampla.

Postat pe 31 Octombrie 2008 17:38
da .este posibil,am 43 de ani
..de doi ani sunt la menopauza.problema e ca as vrea sa mai am un copil:(

Postat pe 7 Noiembrie 2008 13:44
la 40 ani sunt manifestari ale pre-menopauzei...se instaleza complet pe la 48-50 ani..depinde de organism.
ios
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:46
Da este posibil sa se instaleze menopauza la 40 de ani. Eu am 44 ani si de la 39 de ani am inceput sa am dereglari ale menstruatiei. Din cauza stresului pentru ca am trecut printr-un divort urat s-au produs dereglari hormonale si in final am intrat in menopauza la 40 de ani. Pot sa-ti spun ca am facut tratament iar atunci cand luam medicamentele recomandate de medicul specialist (ginecolog, endocrinolog) aveam menstruatie dar din pacate cum terminam tratamentul nu mai aveam menstruatie. Deasemenea ca efect negativ al acestui tratament a inceput sa-mi creasca par pe fata. Am avut si bufeuri dar au trecut. Ma simt foarte bine si nu mi-am mai facut nici un fel de probleme.
Totusi ar fi bine sa consulti un medic specialist.
nea_mary
Postat pe 20 Noiembrie 2008 20:17
Buna! Si pe mine ma intereseaza acest subiect. De vreo 6 luni ma confrunt cu anumite modificari de ciclu menstrual, si anume:
- perioada dintre 2 cicluri s-a redus la cca 22-24 zile
- scurgerea este mai "altfel", incepe f lent, vreo 3-4 zile curge f f putin, roz-rosiatic, dupa care 2-3 zile mai abundent, uneori cu cheaguri, si apoi iar 3-4 zile f putin pina trece.
Am fost la ginecolog, care mi-a facut colposcopie, colul e bine - am avut o conizatie acum 8 luni si rezultatul biopsiei a fost f ok, nici o leziune dubioasa - precizez ca am avut rezultat de hpv33 inainte de conizatie. Apoi mi-a facut echografie, uterul se vede bine, fara formatiuni gen fibroame, ovarele si ele normale.
Mi-a recomandat "preventiv" un chiuretaj biopsic, ca sa scoata membrana uterului s-o analizeze, si ca uneori ciclurile anormale se reolva si asa. Insa nu m-as mai arunca asa repede la o interventie chirurgicala in zona, ma gandesc de ce nu imi recomanda mai intai vreo analiza hormonala ceva? Se arunca direct la cutit :-(
Ce ma ingrijoreaza acum, si nu am cui sa ma adresez, este ca acum 2 zile tocmai mi s-a oprit ciclul si aseara am inceput din nou sa singerez Nu este mult cantitativ, dar este rosu!
Nu am dureri de burta...
Mai tin sa precizez ca trec de aproape 1 an de zile printr-o perioada stresanta, ne-am mutat in alta tara, eu nu lucrez dar imi caut un loc de munca, acomodarea, locuri si oameni, obiceiuri absolut noi, este posibil ca totul sa fie o dereglare - respectiv o inducere mai devreme a menopauzei - pe fond de stress si, deci, hormonal?
Multumesc mult!



Postat pe 31 Decembrie 2008 09:26
Da. STRES + genetica. Daca se adreseaza ACUM la medic, se poate incerca modificarea situatiei. Exista tratamente. Daca nu merge la medic acum, dupa ce s-a instaurat menopauza va fi prea tirziu.
lilianagalor
Postat pe 6 Ianuarie 2009 14:33
torasexy
Postat pe 6 Ianuarie 2009 15:32
menopauza se instaleaza dupa 365 de cicluri...
cercelmarilena
Postat pe 3 Martie 2009 07:40
De la: corinacsv, la data 2008-10-31 17:38:29Am o prietena foarte buna care a inceput deja sa experimenteze primele simptome. a trecut recent printr-un divort care a cam afectat-o. e posibil sa fie la menopauza desi este atat de tanara? nu vrea momentan sa mearga la doctor, ii este teama ca i s-ar confirma ceea ce crede ca se intampla.
tclaudiaangela
Postat pe 3 Martie 2009 14:48
De la: nives, la data 2008-11-07 13:44:53da .este posibil,am 43 de ani
..de doi ani sunt la menopauza.problema e ca as vrea sa mai am un copil:(
tclaudiaangela
Postat pe 3 Martie 2009 14:51
Se poate, desigur.Desi nu este foarte normal...mama mea a intrat la menopauza la 35 de ani...
Dar ar trebui sa mearga la doctor...absenta menstruatiei poate fi, intr-adevar efectul menopauzei, dar si a unei afectiuni precum cancerul...deci..nu e de joaca...fuga la doctor!
ramo_ptk_2008
Postat pe 4 Martie 2009 15:06
eu testz pe pielea mea incompetenta medicilor, indolenta lor si simptomele unei menopauze de care ma apropii cu pasi repede. nu te speria, te ducu la farmacie verde sau la cea normala si ceri clorocalcin, tinctura de propolis, tinctura de merisor capsule si de slavie tot pastile, cretisoara ceai, sunatoare ceai, codita soricelului ceai. si acum: iei 20 de picaturi de clorocalcin de 2 ori pe zi, tinctura de salvie in perioada ta (a ciclului - daca te-a intors) de preferat tincturile sa fie sirop,) 10 picaturi de salvie de trei ori pe zi, merisorul si salvia le poti lua si dupa aceea, dupa ce nu mai ai, antistress, sau valeriana, vitamina c (1/zi) si calciu lactic(1/zi). ceai de cretisoara in 1/2 de l de apa clocotita. se pun 6 lingurite de cai de cretisoara cand clocoteste apa (1/2 l de apa). bafta si sanatate, iar de chiuretajul pomenit de tine nici sa nu te gandesti, ca nu faci nimic, sunt dereglari hormonale pe fond nervos sau te apropii de menopauza, dar ne putem feri de cutitele calalilor, care nu stiu altceva, mie in trecut mi-au facut 3 si pana nu amapelat la medicina naturista, nu am facut nimic. si asta insotita de credinta. eu intram cu hemoglobina 5 in spital, nemernicii ma chiretau, imi bagau sange si ma trimiteau acasa, iar cand nici macar nu voiau sa recunoasca cauze hormonale m-au trimis acasa si mi-au spus sa ma rog... halal... si multumesc lui Dumnezeu nu mor caii cand vor cainii
mitzura
Postat pe 15 Martie 2009 17:23
am inteles ca simptomele de inceput de menopauza, premenopauza se pot instala si cu 10 ani inainte, pot dura 3-4, 5 sau 10 ani... ale mele au inceput de poe la 31...
mitzura
Postat pe 15 Martie 2009 17:24
Buna ziua,
Va impartasesc cateva detalii despre un nou produs (unic si patentat) CARE VA POATE FI DE UN REAL FOLOS. Este vorba despre absorbante active (Love Moon) ale corporatiei Winalite,si care se deosebesc de oricare altele, prin faptul ca au incorporat in ele o banda dintr-un materal special (patentat), ce in contact cu corpul emite o mare concentratie de ioni negativi.Este un produs revolutionar,cu actiune imediata si eficace. Ionii negativi (anionii),datorita sarcinii electrice negative distrug bacteriile anaerobe(care au sarcina electrica pozitiva), au efecte benefice in starea generala de sanatate si in numeroase afectiuni(eroziune si infectii cu toate tipurile de bacterii pe colului uterin,candidoze,chist ovarian,miom uterin,fibromiom,endometrioza,infectia cailor urinare,prolaps vaginal,incontinenta de urina,arsuri termice,dismenoree,scurgeri excesive,herpes,cancer de col uterin,etc).Actiunea generarii de anioni este complet naturala si nu are nici o contraindicatie.In plus,elimina mirosurile. Semnificativ este ca se folosesc si de catre barbati, cu efecte benefice in adenom de prostata, hemoroizi, etc. In plus,foarte important este ca se livreaza impreuna cu seturi (carduri) de autoanalize (GRATIS !) pentru aflarea imediata a starii de sanatate(in special a colului uterin) etc. In Romania deabea incep sa fie cunoscute,in lume fiind deja un miliard de beneficiari ai produsului (intotdeauna fiind printre primii informati este un imens avantaj, in caz ca doriti sa faceti o afacere din simpla promovare a absorbantelor si nu doar sa fiti un simplu consumator). In lume , inclusiv in America, se afla pe piata deja de 2 ani.Produsele au cetificate FDA-USA si UE. Diferenta de pret fata de absorbantele obisnuite este nesemnificativa, in raport cu multele avantaje oferite de tampoanele anionice cu protectie activa. Relatii : loapersonal@yahoo.com sau 0766.685.295

deliapetrescu
Postat pe 11 Iunie 2009 15:55
eu sunt la menopauza de la 45 de ani si s-a instalat pur si simplu dintr-o data...intr-o luna nu mi-a mai venit ciclul. am refuzat tratamentele hormonale si le refuz in continuare. perioada bufeurilor am trecut-o usorcu seminte de marar si vitamina E din plante...anul asta, exact la 5 ani (pot spune cu exactitae) in ziua cand ar fi trebuit sa-mi vina ciclul mi-a venit cu toate simptomele unui ciclu normal....
nebuna
Postat pe 15 Iunie 2009 08:48
buna. am 58 de ani si sunt la menopauza de la 37 de ani.ma simt bine nu am luat nici un tratament mai merg din cind in cind la ginecolog in rest totul este Ok.
nely
Postat pe 15 Iunie 2009 09:13
Doamnelor,
Menopauza precoce se poate intr-adevar instala aproape la ORICE varsta. Nu-i de joaca insa, intrucat lipsa ciclului este doar un simptom al unor cauze mult mai spectaculare si pline de consecinte: 1. Epuizarea resursei de ovocite ( ovule) 2. Diminuarea drastica a cantitatii de estrogeni si progesteron ( hormoni feminini) produsi de ovare. Rezultatul generat de a 2a cauza: osteoporoza, ingrashare, imbatrnire prematura, frigiditate, depresie, boli cardiace.

Treaba se rezolva DOAR cu terapie de substitutie hormonala (TSH) , adica : se completeaza cantitatea de hormoni ce nu mai este produsa de organism cu hormonji sintetici ( aproape identici cu cei naturali, la ora asta). CANTITATILE si DOZAJELE sunt insa FF importante, pentru asta aveti nevoie de analize (FSH, estrogeni, progesteron + un test Papanicolau) pentru a sti ce dozaje sa folositi.

Sunt de acord ca medicii sunt in general niste cretini, dar e foarte greu sa ne lipsim de ei.
Si inca un sfat: gasiti un ENDOCRINOLOG bun, nu neaparat un ginecolog.

Nu va lasati asa. Consecintele sunt ireparabile

Si cereti sa faceti testele de mai sus, apoi insistati ( in caz ca Pap-ul e OK) pentru un Tratament de Substitutie Hormonala.
Succes!

garbo009004
Postat pe 23 Iunie 2009 08:23
De la: nebuna, la data 2009-06-15 08:48:27eu sunt la menopauza de la 45 de ani si s-a instalat pur si simplu dintr-o data...intr-o luna nu mi-a mai venit ciclul. am refuzat tratamentele hormonale si le refuz in continuare. perioada bufeurilor am trecut-o usorcu seminte de marar si vitamina E din plante...anul asta, exact la 5 ani (pot spune cu exactitae) in ziua cand ar fi trebuit sa-mi vina ciclul mi-a venit cu toate simptomele unui ciclu normal....


Da stimata doamna. poate ca aveti dreptate. Semintele de marar au un continut exceptional de ESTROGENI ( fitoestrogeni, adica substante asemanatare cu hormonii feminini, dar din plante, normal...)
poate ca dereglarea dv hormonala a fost una minora, cantitativ, daca ciclul v-a revenit doar cu seminte de marar. ( vitamina E, din plante, din neplante, ajuta si ea, desigur)

Parerea si sfatul meu ( avizat) este sa va faceti analizele, si in urma lor sa decideti ce si cum. Oricum, ciclul menstrual in sine, e un simptom exterior, carente ( ca si surplusuri) hormonale pot exista chiar in prezenta lui.

Si inca o problema. Cineva pe acest forum se plangea ca, in urma tratamentului hormonal prescris de medic i-a iezsit par pe fata. Eroare! Eroare, Eroare! Estrogenii ( hormonii feminini) dimpotriva, subtiaza si diminueaza parul ( de pe corp si fata, nu din cap!)
Probabil , aproape sigur, tratamentulprescris ( sau administrat) a fost insuficient, si doamna in cauza a prezentat o crestere a hormonilor masculini ( ei da, producem si noi testosteron, in mica masura, in glandele suprarenale, asa cum barbatii produc si ei progesteron, putin, dar produc). Sed intampla des la menopauza, aseasta crestere a hormonilor masculini, de unde "femeia cu barba si mustatzi"

Asa ca stilul asta "dupa ureche", nu poate sa duca la nimic prea bun.

Concluzia mea: faceti-va fetelor analizele, apoi decideti impreuna cu un endocrinolog bun si destupat la minte, ce aveti de facut. Daca nu cunoasteti, poate va ajut eu.
Eu personal ma ajut singura, fara sa fiu medic, dar asta e decizia si responsabilitatea mea... Sincera sa fiu, sunt in menopauza de la 36 de ani aproximativ ( asta este, nu suntem nascuti "egali") , dar tratandu-ma ( singurica) inca si la ora asta - am 47 de ani- va vine sa credeti sau nu, lumea pe strada ma numeste "domnisoara". Nu-mi da nimeni peste 30-33....Am 57 kg la 1.68, nu am nici un rid, nici celulita, nici sani lasati, nici alte neajunsuri ale varstei.

Cine are urechi de auzit...

Cu bine!

garbo009004
Postat pe 23 Iunie 2009 08:40
MiraMi
Postat pe 23 Iunie 2009 09:49
De la: garbo009004, la data 2009-06-23 08:40:32
De la: nebuna, la data 2009-06-15 08:48:27eu sunt la menopauza de la 45 de ani si s-a instalat pur si simplu dintr-o data...intr-o luna nu mi-a mai venit ciclul. am refuzat tratamentele hormonale si le refuz in continuare. perioada bufeurilor am trecut-o usorcu seminte de marar si vitamina E din plante...anul asta, exact la 5 ani (pot spune cu exactitae) in ziua cand ar fi trebuit sa-mi vina ciclul mi-a venit cu toate simptomele unui ciclu normal....


Da stimata doamna. poate ca aveti dreptate. Semintele de marar au un continut exceptional de ESTROGENI ( fitoestrogeni, adica substante asemanatare cu hormonii feminini, dar din plante, normal...)
poate ca dereglarea dv hormonala a fost una minora, cantitativ, daca ciclul v-a revenit doar cu seminte de marar. ( vitamina E, din plante, din neplante, ajuta si ea, desigur)

Parerea si sfatul meu ( avizat) este sa va faceti analizele, si in urma lor sa decideti ce si cum. Oricum, ciclul menstrual in sine, e un simptom exterior, carente ( ca si surplusuri) hormonale pot exista chiar in prezenta lui.

Si inca o problema. Cineva pe acest forum se plangea ca, in urma tratamentului hormonal prescris de medic i-a iezsit par pe fata. Eroare! Eroare, Eroare! Estrogenii ( hormonii feminini) dimpotriva, subtiaza si diminueaza parul ( de pe corp si fata, nu din cap!)
Probabil , aproape sigur, tratamentulprescris ( sau administrat) a fost insuficient, si doamna in cauza a prezentat o crestere a hormonilor masculini ( ei da, producem si noi testosteron, in mica masura, in glandele suprarenale, asa cum barbatii produc si ei progesteron, putin, dar produc). Sed intampla des la menopauza, aseasta crestere a hormonilor masculini, de unde "femeia cu barba si mustatzi"

Asa ca stilul asta "dupa ureche", nu poate sa duca la nimic prea bun.

Concluzia mea: faceti-va fetelor analizele, apoi decideti impreuna cu un endocrinolog bun si destupat la minte, ce aveti de facut. Daca nu cunoasteti, poate va ajut eu.
Eu personal ma ajut singura, fara sa fiu medic, dar asta e decizia si responsabilitatea mea... Sincera sa fiu, sunt in menopauza de la 36 de ani aproximativ ( asta este, nu suntem nascuti "egali") , dar tratandu-ma ( singurica) inca si la ora asta - am 47 de ani- va vine sa credeti sau nu, lumea pe strada ma numeste "domnisoara". Nu-mi da nimeni peste 30-33....Am 57 kg la 1.68, nu am nici un rid, nici celulita, nici sani lasati, nici alte neajunsuri ale varstei.

Cine are urechi de auzit...

Cu bine!



Buna.. e un subiect care ma intereseaza, daca este posibil sa vb pe o adresa de mail, sau pe forum, cum preferati.. multumesc..
MiraMi
Postat pe 23 Iunie 2009 09:52
pe email:idamahyp@clicknet.ro ( scuze daca intarzii, am si eu pe ale mele, multe...)
garbo009004
Postat pe 23 Iunie 2009 15:26
Un consult la endocrinolog,cu analizele aferente,pentru reglarea organismului.Un soc poate produce dereglari dar se poate regla totul.
Dalimi
Postat pe 7 Iulie 2009 10:12
Eu de la 31 de ani m-am confruntat cu dereglari si totul s-a datorat faptului ca am facut tratament pentru a ramane insarcinata,iar cand am reusit nu am fost ajutata la nastere,desi aveam recomandata cezariana,astfel au aparut dereglaje si cum am avut ghinionul sa dau peste "specialisti"care au zis ca e normal si au refuzat sa-mi dea tratament.Am citit carti de specialitate si am dat peste o asistenta care se confrunta cu aceeasi problema si am reusit sa duc pana la 48 de ani.
Dalimi
Postat pe 7 Iulie 2009 10:20
Buna! Da este posibil. Si mie mi s-a intimplat la fel.Dar sa reziste la toate bufeurile fara medicamente, daca vrea sa nu aiba probleme de alta natura.
flo_faby
Postat pe 14 Iulie 2009 16:53
Nu inteleg teama de doctor....da, eposibil sa se instaleze menopauza la aceasta varsta, stiu pe cineva care a intrat la menopauza la 38 de ani, este importanta si varsta la care ai avut prima data ciclu, cu cat este varsta mai frageda, cu atat exista posibilitatea sa intri la menopauza mai devreme.(Mirela).
garbo016747
Postat pe 15 Iulie 2009 09:28
buna, si eu ma confrunt cu ceva asemanator, dar nu stiu exact daca e vb. de menopauza, pt. ca nici doctorii nu m-au lamurit prea mult.
Problema mea eate ca, dupa ce am nascut, acum 8 ani, ciclul meu s-a modificat, in sensul ca imi vine f. putin, vreo 3 xile, si atunci 3-4 picaturi; mi se pare ceva anormal, dar analizele mi-au iesit bune, am facut si papanicolau,si ecografie transvaginala, si doctorii mi-au zis ca, daca imi vine si atat, e bine, nu e vb. de menopauza; dar eu tot sunt nelinistita, si vreau acum sa fac niste analize hormonale, poate ma lamuresc mai bine.
garbo025670
Postat pe 15 Iulie 2009 11:04
De la: nives, la data 2008-11-07 13:44:53da .este posibil,am 43 de ani
..de doi ani sunt la menopauza.problema e ca as vrea sa mai am un copil:(
Trebuie sa mergi neaparat la medic si el iti va spune ce trebuie sa faci...totul e astazi posibil,toate cele bune Ioan

Postat pe 16 Iulie 2009 02:01
BUNA!am 40 ani si sunt la menopauza de 5 luni, nu iau tratament cu hormoni iar bufeuri nu am dar poate vor venii ca n oi fi eu mai cu mot.
Vreau sa stiu daca vi se intimpla sa aveti abdomenul marit ,senzatie de balonare egal cit de putin mananc totul se depune pe burta.
Am fost la medic nu am probleme de alta natura
Parca nu m ai reusesc sa slabesc oare are legatura cu menopauza?
giaart69
Postat pe 26 Iulie 2009 16:28
Da, poate avea legatura cu menopauza.Esti abia la inceput.In timp corpul tau se va obisnui cu noua stare si o sa fii OK.Atita timp cit nu ai alte probleme!
Aemulus
Postat pe 26 Iulie 2009 17:21
da se poate dar de la micile simptome trebuie sa consulti dr..exista destule tratamente azi..
AGAPI_MOU
Postat pe 22 August 2009 12:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
este posibil ca menopauza sa se instaleze la 40 de ani? 108 De la: utad 31 Martie 2010 22:17
Am intrat cam devreme la premenopauza 42ani 11 De la: Daniela_Zabet_1 13 Ianuarie 2017 08:51
Un test usor pentru menopauza!!!! 0 De la: 18 Decembrie 2009 14:00
Menopauza timpurie 16 De la: garbo_1399 8 Decembrie 2014 11:55
sanatate 5 De la: Carmen_09 2 Iulie 2012 04:12
Setari Cookie-uri