Mutism electiv

Ați avut copil diagnosticat cu mutism selectiv
garbo_471664
Postat pe 2 August 2017 12:43
Nu cred ca este diagnosticată corect fetita mea din tot ce am citit pe net deoarece ea nu vrea să zică nimic nu ca nu știe răspunde la orice îi cer sa îmi aducă sa facă sa deseneze sa îmi arate face puzzle joaca jocuri mi sa recomandat encephalol 20 de zile pe luna timp de 3 luni pentru a reinvata ce a uitat doar ca nu a uitat nici cifre nici litere nici culori ba chiar învață imediat ieri taicasu ia zis sa deseneze și urechi la omuleții care iam arătat eu și ea lea făcut chiar și cercei și par mie frica sa îi dau siropul sa nu cumva să îi facă mai mult rău știu eu sa devină agitată ea pana acum câteva luni spunea tot culori numerele zilele lunile poezii cânta saluta cerea de câteva luni a început să vorbească mai puțin și sa arate cu degetul ce vrea iar azi nici măcar apă nu cere știe sa facă înțeleasă arătând sau luându mă de mână și ducându mă unde vrea iar dacă mă fac ca nu înțeleg ca poate spune ceva oricât de blând aș vorbi nu fac decât să o supăr e mult mai bine dacă îi zic sa îmi aducă ea singura ce dorește poate a mai trecut cineva prin ce trec eu sa mă poată sfătui să îmi împărtășească experiența simt ca am dat greș deși nu văd unde nu are traume de nici un fel a fost și este universul meu am făcut tot ce am putut și eu și taicăsu să fie bucuroasă mereu și el e ca și mine când e acasă se joaca cu ea într una chiar dacă abia vine de la munca și e obosit mereu e dispus să îi acorde atenție am vorbit cu ea amândoi încă de când era bebe în burtica și după ce a venit pe lume la fel ba chiar jucam prinsea cu ea în brațe prin casă pentru ca încă nu mergea în picioare încă jucam și acum doar ca acum la 3 ani si 5 luni ne fugărește ea ne udă cu apa sau cu nisip prin curte în magazine de jucării dacă ia ceva de pe raft care nu ne putem permite sau care are deja sau pur și simplu nu trebuie îi spunem sa ducă la loc și niciodată nu sa pus problema sa nu asculte sau plângă cum am văzut alți copii chiar fiind vorba și de dulciuri e ascultătoare și cuminte
garbo_471664
Postat pe 2 August 2017 13:14
Buna!
Matusa mea, sora mame mele a fost la fel. A facut o pauza de doi, trei ani in vorbire astfel incat toata lumea se resemnase ca nu va mai fi auzita niciodata. Nu stiu exact daca doi sau trei ani.
In familia noastra primele ei cuvinte dupa perioada de tacere sunt pomenite destul de des. A spus ca ii e somn. Cu uimire i s-a raspuns, stai pe pat, intinde-te si dormi. Mie imi e somn de oua nu de pat a fost raspunsul ei.
Atunci era destul de simplu sa te resemnezi acum cu solutiile oferite de medicina ajungi sa te intrebi cum e mai bine sa faci. Bunicii mei au fost oameni simpli, tarani. Deci nici vorba de metode si tratamente.
Eu as incerca sa o accept asa cum e, fara sa fac nici un fel de presiuni asupra ei sa vorbeasca.

Deliaaa
Postat pe 2 August 2017 15:18
Sint convinsa ca fetita ta nu a fost diagnosticata corect sau daca a fost diagnosticata corect tratamentul este manelistic, doar pastille fara psiholog?

Mai consulta si alti doctori, de preferinta specializati in psihiatria,psihologia copilului si asta inainte sa-i dai encephabol.
Tommy_Boy
Postat pe 3 August 2017 09:05
Ce varsta avea fetita cand a incetat sa vorbeasca? Se foloseste de mana dumneavoastra pentru a deschide usa, sticla cu apa, etc? Cum se joaca cu copiii de aceeasi varsta? Daca refuzul de a vorbi este mai mare de 3luni, se foloseste de mana dvs, in contact nu priveste direct in ochi sau cand intalneste privirea cuiva se uita in alta parte, daca nu va face din mana "La Revedere"spontan/ nu va trimite pupici cu mana, este absolut necesar sa consultati un psiholog specializat in psihologie clinica pentru evaluarea dezvoltare psihologice si un psihiatru pentru copii. Mutismul selectiv aparut in jurul varstei de 3 ani este o problema de dezvoltare ce nu trebuie neglijata. Functie de rezultatul evaluarii psihologului, se stabileste planul de interventie care include psiholog, eventual si logoped.
nicolep
Postat pe 6 August 2017 12:50
De la: garbo_471664, la data 2017-08-02 13:14:02Nu cred ca este diagnosticată corect fetita mea din tot ce am citit pe net deoarece ea nu vrea să zică nimic nu ca nu știe răspunde la orice îi cer sa îmi aducă sa facă sa deseneze sa îmi arate face puzzle joaca jocuri mi sa recomandat encephalol 20 de zile pe luna timp de 3 luni pentru a reinvata ce a uitat doar ca nu a uitat nici cifre nici litere nici culori ba chiar învață imediat ieri taicasu ia zis sa deseneze și urechi la omuleții care iam arătat eu și ea lea făcut chiar și cercei și par mie frica sa îi dau siropul sa nu cumva să îi facă mai mult rău știu eu sa devină agitată ea pana acum câteva luni spunea tot culori numerele zilele lunile poezii cânta saluta cerea de câteva luni a început să vorbească mai puțin și sa arate cu degetul ce vrea iar azi nici măcar apă nu cere știe sa facă înțeleasă arătând sau luându mă de mână și ducându mă unde vrea iar dacă mă fac ca nu înțeleg ca poate spune ceva oricât de blând aș vorbi nu fac decât să o supăr e mult mai bine dacă îi zic sa îmi aducă ea singura ce dorește poate a mai trecut cineva prin ce trec eu sa mă poată sfătui să îmi împărtășească experiența simt ca am dat greș deși nu văd unde nu are traume de nici un fel a fost și este universul meu am făcut tot ce am putut și eu și taicăsu să fie bucuroasă mereu și el e ca și mine când e acasă se joaca cu ea într una chiar dacă abia vine de la munca și e obosit mereu e dispus să îi acorde atenție am vorbit cu ea amândoi încă de când era bebe în burtica și după ce a venit pe lume la fel ba chiar jucam prinsea cu ea în brațe prin casă pentru ca încă nu mergea în picioare încă jucam și acum doar ca acum la 3 ani si 5 luni ne fugărește ea ne udă cu apa sau cu nisip prin curte în magazine de jucării dacă ia ceva de pe raft care nu ne putem permite sau care are deja sau pur și simplu nu trebuie îi spunem sa ducă la loc și niciodată nu sa pus problema sa nu asculte sau plângă cum am văzut alți copii chiar fiind vorba și de dulciuri e ascultătoare și cuminte
popescualex
Postat pe 11 August 2017 13:57
Buna, sugerez ca copilul sa fie vazut de niste specialisti unde sa i-se faca niste investigatii complete: examene neurologice, examene paraclinice (computer-tomograf), dozarea hormonilor tiroidieni, electro-encefalograma, hemoleucograma, rezonanta magnetica nucleara, teste psiho-educationale, teste de inteligenta, IQ, etc.
Pentru a intelege dvs. parintii ce se intimpla cu copilul va sugerez sa cititi acest articol, ce il voi indica aici. Sper sa va fie de ajutor. Multa sanatate dvs. si copilului.
Aici gasiti articolul: http://arcada.ong/adhd
popescualex
Postat pe 11 August 2017 14:26
Mulțumesc tuturor celor care mi'au răspuns o sa încerc și sa răspund cât pot tuturor celor care mă întreabă. Da face contact vizual și face cu mâna la pa dă Noroc bate palma nu deschide ușa cu mana mea și o deschide singură iar sticla de suc doar dacă se deschide greu și nu reușește singura mi o aduce sa io deschid eu este foarte selectivă în ce privește copiii cu care se joaca de obicei sa fie mai mari probabil din cauza ca are deja o sora mai mica cu 1 an ca ea care o chinuie ori de câte ori are ocazia îi fura culorile sau cărțile când colorează creioane jucării și tot ce prinde până o face sa plângă dar revenind la restul întrebărilor are 3 ani 5 luni cred că acum vreo 3 - 4 luni a început să nu mai vrea să vorbească la început când o întrebam ceva râdea și fugea cu o față de rușinoasă de aceea nu mi sa părut cine știe ce la început am zis ca poate e doar o etapă cea a rușinii și va trece deși și acum când o întrebam ceva doar rade la noi sau începe sa ne dea pup după pup sa nu o mai întrebam nimic , nu este nicidecum vorba despre autism sau elemente de autism iar adhd nici atât pur și simplu nu vrea ea , mă bucur ca totuși cineva mi a împărtășit povestea mătușii ei și tare as vrea sa mai citesc și alte povesti despre oameni care au trecut prin situații asemănătoare cu a mea sau care trec prin asta și Cum le este lor împărtășind poate gasim împreună soluții mai bune sau poate pur și simplu te simți mai bine știind că nu ești sigur
garbo_471664
Postat pe 14 August 2017 13:41
Va inteleg ingrijorarea si apreciez ca faceti eforturi de a gasi solutii.
Eu nu vreau sa fac speculatii, dar va sugerez ca tulburarea de spectru autist sa nu o respingeti inainte de a consulta un specializat in psihologia dezvoltarii... Personal am intalnit copii si adulti cu autism inalt functional, care din punct de vadere intelectual fac/inteleg lucrurile la fel ca ceilalti sau chiar peste medie, in schimb la socializare sunt in urma chiar daca socializeaza o fac "in felul lor" si cand su ei chef. Inca odata, nu vreau sa va stric dispozitia, dar v-as recomanda sa cereti unui psiholog specializat sa faca o evaluare constand din: test de inteligenta, observatie cu ajutorul ADOS, interviu ADI-R cu dumneavoastra precum si scala abilitatilor Vineland. Astfel ve-ti obtine o imagine clara a nivelului de dezvoltare psihoemotionala si sociala a fetitei precum si sugestii pentru ce aveti de facut. Vizita la un neuropsihiatru pentru copii este la fel de importanta.
Toate bune va doresc si mai ales sanatate si succes fetitei.
nicolep
Postat pe 20 August 2017 14:07
De la: garbo_471664, la data 2017-08-14 13:41:57Mulțumesc tuturor celor care mi'au răspuns o sa încerc și sa răspund cât pot tuturor celor care mă întreabă. Da face contact vizual și face cu mâna la pa dă Noroc bate palma nu deschide ușa cu mana mea și o deschide singură iar sticla de suc doar dacă se deschide greu și nu reușește singura mi o aduce sa io deschid eu este foarte selectivă în ce privește copiii cu care se joaca de obicei sa fie mai mari probabil din cauza ca are deja o sora mai mica cu 1 an ca ea care o chinuie ori de câte ori are ocazia îi fura culorile sau cărțile când colorează creioane jucării și tot ce prinde până o face sa plângă dar revenind la restul întrebărilor are 3 ani 5 luni cred că acum vreo 3 - 4 luni a început să nu mai vrea să vorbească la început când o întrebam ceva râdea și fugea cu o față de rușinoasă de aceea nu mi sa părut cine știe ce la început am zis ca poate e doar o etapă cea a rușinii și va trece deși și acum când o întrebam ceva doar rade la noi sau începe sa ne dea pup după pup sa nu o mai întrebam nimic , nu este nicidecum vorba despre autism sau elemente de autism iar adhd nici atât pur și simplu nu vrea ea , mă bucur ca totuși cineva mi a împărtășit povestea mătușii ei și tare as vrea sa mai citesc și alte povesti despre oameni care au trecut prin situații asemănătoare cu a mea sau care trec prin asta și Cum le este lor împărtășind poate gasim împreună soluții mai bune sau poate pur și simplu te simți mai bine știind că nu ești sigur


Problema a aparut in urma unui blocaj emotional. Probabil a fost certata cand a vorbit ceva nepotrivit din punctul de vedere a cuiva. Spuneti-i cu calm si fara sa insistati ca nimeni nu se supara cand vorbeste ea, vorbiti-i cu dragoste ca sa se simta iubita. Se mai poate vorbi cu ea si in somn, cand deja doarme adanc. Ii vorbiti in soapta chemand-o pe nume si ii spuneti ca e bine sa vorbeasca, ca nu deranjeaza pe nimeni. Atat sa vorbiti cu ea in somn. Posibil sa va dati seama si singura cand a aparut blocajul. Asigurati-o ca nu e nicio problema cand vorbeste.
zaraza26
Postat pe 21 August 2017 10:57
Sunt de acord ca i s-ar putea face mai mult rau decat bine , daca vorbeste cand vrea , lasati-o in pace
cristina5
Postat pe 22 August 2017 15:57
Off...incepusem sa îmi fac probleme mari de genul poate din cauza ca sa născut cu cordonul ombilical de doua ori în jurul gatului poate a suferit atunci vreo leziune mica și în timp cine știe ce complicații au apărut și doctorii nu au putut descoperi și sigur are ceva de nu poate vorbi ajunsesem atât de paranoica încât mi se părea ca nici nu plânge normal și nici nu rade normal parcă de acolo de la gat se auzea ceva ciudat...offf ferească de paranoia unei mame, cu 3 zile înainte de ziua mea de naștere fiind în septembrie a început din senin sa vorbească nu vorbește mereu sau foarte mult dar când o face pronunța corect și clar cuvintele deci nu are nimic chiar dacă sora ei mai mică turuie prin casă toată ziua iar ea vorbește doar când vrea sau chiar are ceva de spus fiecare copil e diferit și fiecare are ritmul lui , deci pentru mamele care trec sau vor trece prin ce am trecut eu va spun așa răbdare răbdare și iar răbdare și pentru liniștea voastră nu ezitați să cereți și părerea unui medic specialist sau a mai multor medici deși liniște veți avea abia când va veți auzi copilul vorbind de aceea repet răbdare răbdare și iar răbdare
garbo_471664
Postat pe 17 Septembrie 2017 16:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ajutor 6 De la: ina_rebeca 14 Octombrie 2009 16:52
Nastere la Polizu!! 21 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:11
Cum va distrati cu copiii vostri? 6 De la: carmenn7 16 Februarie 2009 09:35
anticonceptionale 6 De la: ariana 4 Iunie 2009 12:28
cum slabesc? 3 De la: chanty 18 Decembrie 2009 08:23
Setari Cookie-uri