Luxatie congenitala bilaterala de sold

Fetita mea de 2 ani si 5 luni a fost diagnosticata cu luxatie bilaterala de sold de catre Dl Dr Alexandru Ulici. Fetita trebuie operata la ambele solduri separat. Orice informatii aveti legate de aceasta operatie, recuperare, sau parinti care au trecut prin experiente asemanatoare cu copiii lor sunt de mare ajutor pentru noi. Stie cineva daca in Turcia sau in alte tari procedura difera fata de Romania?
Va multumim!
Sanatate tuturor!
Liana_Neicu_1
Postat pe 3 Februarie 2017 18:18
Îmi pare rău si multa sanatate! Din pacate nu iti pot oferi aceste informatii, însă daca aveti posibilitatea, faceti operația in strainatate.Doamne ajuta!
Schmetterling
Postat pe 3 Februarie 2017 18:29
Va multumim! Inclinam spre Turcia, clinica Acibadem. Asteptam un raspuns de la ei.
Liana_Neicu_1
Postat pe 3 Februarie 2017 19:30
Tratamentul displaziei congenitale de sold se axeaza pe amplasarea femurului in pozitia sa normala si pastrarea sa in articulatie pe masura ce copilul creste.
Cavitatea articulara nu se va forma si nu se va maturiza normal, daca capul femurului nu se va fixa exact in articulatia soldului.
Uneori, femurul si cavitatea acetabulara la sugarii cu semne de displazie congenitala de sold, se vor dezvolta normal si fara tratament. Dar acest lucru nu este usor de prezis.
Soldul care este complet dislocat, poate fi scos din articulatie la cele mai mici miscari, dar este tratat pe masura ce acest lucru se intampla.
Tratamentul luxatiei congenitale de sold include:
Hamuri Pavlik. Acest dispozitiv va fi incercat pentru prima data daca copilul este mai mic de 6 luni. Acest ham prezinta o curea dintr-un material special si inchizatori care se fixeaza in jurul pieptului, umerilor si membrelor inferioare. Hamul mentine membrele inferioare ale copilului intr-o pozitie intinsa, cu soldurile flectate, astfel incat copsele sunt fixate in laterale. Medicul va monitoriza eficienta hamurilor prin examinari regulate si investigatii imagistice.
Mulaj spica. Acest mulaj este facut dintr-un plasture special sau fibra de sticla pentru a forma un invelis dur peste talie, solduri si membre inferioare. Mulajul poate sa prezinta o bara intre picioare pentru a mentine articulatia sodului in pozitia potrivita.

Alte modalitati de tratament:

Legaturi si atele. Copilul poate purta una dintre acestea ca prim tratament al afectiunii, inlocuind hamurile Pavlik sau mulajele spica. In unele cazuri, legaturile sau atelele pot urma unui altfel de tratament initial, cum ar fi cel chirurgical. In aceste cazuri, dispozitivul este folosit pentru a sustine soldurile si membrele inferioare in procesul lor de vindecare. In mod special, copii care prezinta un alt tip de defect decat luxatia de sold, pot beneficia de astfel de legaturi.
Tratamentul chirurgical. Se face osteotomie pentru a se corecta deformarile femurului si cavitatii acetabulare. Aceasta procedura repozitioneaza femurul in cavitate dupa ce aceasta a fost curata de depozitele de grasime existente. La nevoie, se poate reface forma cavitatii acetabulare prin interventia chirurgicala. Dupa tratamentul chirurgical va fi nevoie de folosirea unui mulaj spica pentru a pozitiona articulatia soldului, pana cand aceasta se va vindeca complet.
Fizioterapia. Un copil mai mare are nevoie de fizioterapie pentru a relua mobilitatea si a putea dezvolta musculatura, dupa ce a fost pus membrul intr-un mulaj spica.
Tractiunea. Un tratament foarte rar folosit reprezinta tractiunea, folosind un dispozitiv format din greutati, un scripete si sfori, care intind gradat si slabesc musculatura si tesutul din jur, in timpul pozitionarii corecte a osului. Acest lucru permite medicilor sa pozitioneze capul femurului in cavitatea acetabulara. Tractiunea poate sa previna irigarea necorespunzatoare cu sange in zona afectata. Aceasta procedura dureaza 2-4 saptamani. Tratamentul poate fi facut la spital sau la domiciliu. Dupa aceasta tractiune se va folosi mulaj spica.
garbo101426
Postat pe 3 Februarie 2017 21:19
Multumesc!
Liana_Neicu_1
Postat pe 6 Februarie 2017 09:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SALINA TIMISOARA ARTIFICIALA SUSESI 1 De la: office_salinasusesi_ro 14 Februarie 2010 00:28
caria de biberon 27 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:47
MAYA 4 De la: oto_otto 7 Iunie 2009 23:04
lapte de vaca sau formula? 9 De la: kidz000914 1 Iunie 2009 15:32
mucus kaka 5 De la: office_salinasusesi_ro 16 Ianuarie 2010 08:41
Setari Cookie-uri