Daca recunoaste ca te-a inselat, dar inca va iubiti ce e de facut?

Suntem de 10 ani împreună si avem un copil de 6 ani. Mai eu mai am un copil din prima căsătorie pe ca l-am crescut cu actualul sot. Este un om minunat si un sot si tata f bun. Îl iubesc la fel ca la început doar ca uit sa ii arat. Anul trecut am simtit ca se întâmplă ceva si in final a venit si mi-a zis ca m-a inselat pt ca s-a simtit neglijat si a crezut ca nu îl mai iubesc. A încetat relatia extraconjugala fiindcă si-a dat seama ca greseste ca mă iubeste si ca vrea sa fie cu mine nu cu cealaltă. Mi-a spus toate astea....si apoi a zis ca pot sa ii spun sa plece fiindcă a fost un nenorocit. Ei bine nu i-am spus sa plece, dar in fiecare zi mă gândesc cu groaza daca se va repeta....Ce e de făcut?
ary_0201
Postat pe 23 Februarie 2014 08:07
ary... poti de exemplu sa ii spui ca data viitoare sa plece direct. Fara sa se mai confeseze. Intre timp, daca te-ai hotarit sa ii mai dai o sansa, fa-o. Fara resentimente. Daca nu poti sa il mai privesti in ochi fara resentimente, atunci inseamna ca nu esti capabila sa ii ai dai o sansa - deci desparte-te. Aici nu prea exista jumatati de masura....
quasaria
Postat pe 23 Februarie 2014 11:16
Nu sunt eu cea mai potrivita sa dau sfaturi in situatii de genul asta, dar analizand logic ce-ai scris, eu inteleg ca tu esti de acord ca l-ai neglijat si ca el a fost indreptatit sa caute in alta parte ce nu primea de la tine. In cazul asta, rezolvarea ar fi la mana ta, ii arati ca-l iubesti si apreciezi iar el - avand acasa tot ce are nevoie, nu mai calca stramb.
Dar de ce simt eu ca e mai mult de atat? Ti-a cerut sa-i spui sa plece pt ca se simtea vinovat si rusinat pt ce a facut, adica se caia sincer, sau pt ca i-a fost mai la indemana sa gaseasca o astfel de iesire din scena pt a fi cu cealalta, scapand foarte lejer, fara alte complicatii?
Eu stiu ca atunci cand trecem printr-o asemenea experienta suntem foarte tulburate si ca urmare, ne indoim de judecata noastra. Dar din experienta proprie pot sa-ti spun ca inima si intuitia nu ne inseala niciodata. Vei primi tot felul sfaturi care iti vor prinde bine, asa vei avea diferite perspective asupra situatiei, la care tu nici nu te-ai gandit. Dar nimeni nu poate sa-ti spuna ce e de facut, pt ca doar tu decizi pt tine.
Si mai e un aspect. Pt ca nu vrem sa suferim, uneori alegem in mod chiar inconstient, sa ne mintim. Este greu de acceptat o situatie care ne provoaca durere, ne e foarte greu sa luam hotarari care ne vor schimba viata de pana atunci, ne e greu sa infruntam privirile si vorbele celor din jur. Daca simtitm cu nu putem duce o astfel de greutate, pt ca nu toti suntem croiti la fel, nu suntem la fel de puternici, nu trebuie nici sa ne simtim vinovati daca gasim o solutie de compromis, cat sa putem merge mai departe, cel putin pana ne putem infrunta propriile temeri. Pana la urma, fiecare se descurca cum poate si nu are a da socoteala nimanui pt asta. Daca intelegi ce vreau sa spun... Putere si intelepciune iti doresc.
bucura
Postat pe 23 Februarie 2014 11:28
oricate sanse ii dai, tot degeaba, cine este obisnuit cu "gustul" la el trage, ca ursul la miere!

Tu, nu te gandi la ce ar putea sa-ti faca el, gandeste-te mai bine la ce trebuie sa faci tu pt. a-ti continua viata, fara timp pierdut si ganduri inutile, de frica si rusine nici sa nu incapa discutii. Mai mult valoreaza timpul si sanatatea ta, axandu-te pe cresterea si educarea copilului ca sa nu devina ca "taica nimeni" sau taticul iubaret cum vrei sa-i zici.
pitiTa_
Postat pe 23 Februarie 2014 11:34
Daca este un um bun trebuie iertat cu atat mai mult cu cat tu ai fost cauza deraparii lui. Uita-te in jurul tau si vezi ca nu sunt multi barbati grozavi sa zici ca iei viata de la capat cu altcineva. Oricine greseste, si-a dat seama si faptul ca a venit si si-a cerut iertare, te-a ajutat la cresterea copilului tau din casnicia anterioara. Toate aceste lucruri cantaresc mult. Am avut o prietena pe care sotul a inselat-o stia toata familia. Soacra ei i-a fost alaturi si a ancurajat-o sa il ierte pentru ca stia ca este un derapaj, ca el este un om bun, muncitor si ea a avut rabdare si are o viata foarte buna. II ofera un trai super indestulat, femeie de serviciu permanenta sa nu cumva sa se oboseasca cu ceva. Excursii in strainatate etc, etc. Daca divorta ar fi duso rau isi crestea copilul singura. Il iubesti , il ierti. Pune in balanta avantajele si dezavantajele. Daca te desparti vor suferii copiii foarte mult. Asa cum zicea si Andreea Marin nu te desparti ca te-a inselat, altele sunt lucrurile grava. Dar trebuie sa-ti scoti din minte acest episod, poate era mai bine sa nu-ti spuna. Dar atentie multe femei se neglijeaza pe ele isi neglijeaza barbatul dupa ce se casatoresc.Normal ca daca devii o sleampada in casa, neglijenta estc se duce dupa alta care se ingrijeste care e cocheta. Femeile in general sunt vinovate , daca elk se simpe neglijat, refuzat de ce sa nu-ai caute o alta ingrijita atenta cu el. Sa nu mai spunem de kg in plus.
garbo273075
Postat pe 8 Martie 2014 05:44
Daca este un um bun trebuie iertat cu atat mai mult cu cat tu ai fost cauza deraparii lui. Uita-te in jurul tau si vezi ca nu sunt multi barbati grozavi sa zici ca iei viata de la capat cu altcineva. Oricine greseste, si-a dat seama si faptul ca a venit si si-a cerut iertare, te-a ajutat la cresterea copilului tau din casnicia anterioara. Toate aceste lucruri cantaresc mult. Am avut o prietena pe care sotul a inselat-o stia toata familia. Soacra ei i-a fost alaturi si a ancurajat-o sa il ierte pentru ca stia ca este un derapaj, ca el este un om bun, muncitor si ea a avut rabdare si are o viata foarte buna. II ofera un trai super indestulat, femeie de serviciu permanenta sa nu cumva sa se oboseasca cu ceva. Excursii in strainatate etc, etc. Daca divorta ar fi duso rau isi crestea copilul singura. Il iubesti , il ierti. Pune in balanta avantajele si dezavantajele. Daca te desparti vor suferii copiii foarte mult. Asa cum zicea si Andreea Marin nu te desparti ca te-a inselat, altele sunt lucrurile grava. Dar trebuie sa-ti scoti din minte acest episod, poate era mai bine sa nu-ti spuna. Dar atentie multe femei se neglijeaza pe ele isi neglijeaza barbatul dupa ce se casatoresc.Normal ca daca devii o sleampada in casa, neglijenta etc se duce dupa alta care se ingrijeste care e cocheta. Femeile in general sunt vinovate , daca el se simpe neglijat, refuzat de ce sa nu-ai caute o alta ingrijita atenta cu el. Sa nu mai spunem de kg in plus. Daca ma place asa cum sunt , adica te ia in casatorie intr-un fe si tu in scurt timo te transformi intr-o balena care abia se misca.
garbo273075
Postat pe 8 Martie 2014 05:47
Nu te mai gandi ca se va repeta, fa in asa fel incat sa nu se mai repete.Nimic nu este intamplator in viata asta insa trebuie sa ne invatam lectia pentru a nu mai gresi a doua oara. Daca l-ai iertat, si bine ai facut, da-i o sansa reala si ofera-i credit.
garbo_11137
Postat pe 8 Martie 2014 06:34
De la: garbo273075, la data 2014-03-08 05:47:42este un derapaj, ca el este un om bun, muncitor si ea a avut rabdare si are o viata foarte buna. II ofera un trai super indestulat, femeie de serviciu permanenta sa nu cumva sa se oboseasca cu ceva. Excursii in strainatate etc, etc. Daca divorta ar fi duso rau


075, tu constientizezi ca asta e prostitutie? Ca sa imi dau seama daca esti de vinzare sau doar proasta.
quasaria
Postat pe 8 Martie 2014 07:43
Iertarea este PRIMUL pas catre desavarsire!Daca nu stii sa ierti,nu stii nici sa iubesti!Cum vrei sa te ierte altii(atunci cand gresesti-sa nu spui ca nu gresesti,ptr ca omul e supus greselilor),daca nu incerci si tu sa ierti.Iertand,iti eliberezi sufletul de resentimente,iertand "urci" o alta treapta a propriului tau EGO.Te invingi,prin cel cel mai greu lucru-IERTAREA!!!!Bafta!
vickybeaty
Postat pe 8 Martie 2014 08:31
Exista momente in viata ,cand dupa ce inselem, ne dam seama ca exact ce avem deja este ceea ce ne trebuie.Daca a avut curajul sa-ti spuna,e foarte sanatos.Avea nevoie sa se elibereze de sentimentul de vinovatie.Daca il iubesti mai dati-va o sansa.Poartate cu el ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
garbo_389291
Postat pe 8 Martie 2014 08:48
S-a intamplat! Nu este obligatoiu sa se mai intample. Stati de vorba, explica-i faptul ca ai trecut peste ce s-a intamplat sinsa spune=i ca nu mai esti dispusa sa-l ierti daca se repeta situatia.
INcearca sa comunici cat ma imult cu el
adeline
Postat pe 8 Martie 2014 09:09
mda, Fazan!

sa se duca invartindu-se...
pitiTa_
Postat pe 8 Martie 2014 10:28
iti spun sincer:nu teiubeste!daca te iubea nu ajungea aici!sa fie clar.desconsiderare care duce inevitabil la de lipsa totala de respect!de ce mai intemeiaza o familie daca el a consumat deja fapta?este copil mic si nu stie ce face?era pe deplin constient de fapte si consecinte,iar in cazul acesta nu a dorit sa comunice si nici sa isi asume faptele! eu unul ca barbat ,consider ca sunt suficient de matur sa imi asuma stfel de fapte si sa ai dau voie femei sa isi traiasca viata in continuare ,nu sa o tin eu din evolutie,trebuie sa evoluam impreuna ,nu separat ca nu mai indeplineste conditia de cuplu si intemeierea unei familii!,da tu singura te minti ca il iubesti ,dar tu oare poti ajunge sa iubesti prostia lui si el ca om?eu iti spun clar :aceasta relatie a ta este una bazata de acum in colo pe acceptare si conditionare !nu mai exista mister,fantezie,vibratie,suspans,sentimente clare si sincere,a schimbat total cursul relatiei,daca tu crezi ca o relatie nu se bazaeaza pe ceea ce am scris,este sau va fi numai alegerea ta de acum incolo,tu alegi sa ai o astfel de relatie,care nu are sa fie ca cea de inceput!tu ,in viitor singura ai sa constati ca nu il mai poti iubi sincer,nu ai sa mai simti acest sentiment pe care el l-a distrus,nu stiu ce gust aresa maiaibe aceasta relatie dupa,ai sa traiesti toata viata ta cu acest resentiment,in suflet ,chiar daca vei alege sa ramai cu el,dealtfel ,el va trai cu orgoliul lui de viata traita la maxim al placerilor,iar tu vei trai cuo ranai in suflet ,poate ca nu meritai un astfel de lucru in viata ,dar este adevarat ca suntem oameni si gresim,dar sa nu uitam ca uneori ,aceste lucruri ne fac sa pierdem lucruri esentiale ale vietii,familiei,prietenilor si celor din jurul nostru!viata ne taxeaza la fiecare greseala,nu ne iarta,deci gresim:platim?cu ce preturi?cu faptele noastre consumate!noi alegem!iar in continuare eu am spus doar cateva aspecte,dar cate or mai fi ,nu avem de unde stii,tu alegi in functie de ceea ce simti ,ce vrei in continuare de laviata,cu cine vei porni in viata de acum in colo,cu ce conditie de viata va rezulta din aceasta alegere!ca sfat :atat!retine!!!!lasa-l!nu te merita ,cat o fi el de barbat ,pentru celelalte femei,da a ele se multumesc cu putin de la viata,cere tu mai mult si ti se va da in mod sigur,in primul rand respectate pe tine ca femei silasa- pe el ca obiect de consumatie placeri ,daca nu doreste o familie
Vlaicu_Costel_1
Postat pe 8 Martie 2014 10:34
parerea mea e sai mai dai o sansa si sa comunicati deschis cand aveti ocazia,dar mai ales aratai sentimentele tale,incearca sa nu te mai gandesti k ar putea sa te insele pt k asa nu mai poti trai prezentul,iar daca se mai intampla sa calce stramb inseamna k nu merita osteneala,bafta.
dyana_sweet
Postat pe 8 Martie 2014 12:49
Nu te gandi la ceva ce nu s.ar putea intampla niciodata! Faptul ca a recunoscut ,arata un caracter demn,fara miselii si furtisaguri! barbatul vrea sex de calitate si..daca l.ai neglijat,asta ai primit! Tot ce facem se rasfrange asupra noastra! A Femeilor! Iar ei au nevoi speciale si diferite de ale noastre! studiati diferentele intre barbati si femei si veti intelege ca puteti preveni plecarile si certurile!
Gandirea negatica atrage negativ..gandirea pozitiva,plina de iubire genereaza iubire! totul sta in puterea ta,femeie!
Grosu_Aurelia_1
Postat pe 8 Martie 2014 12:56
Iertati.va unul pe altul,merita sa lasam orgoliile deoparte pentru o viata linistita! Nu va mai framantati atata! Fiti fericiti cu voi insiva! Nu depindeti de nimeni! Daruiti dragoste,ca sa primiti cu gratiiieee!
Grosu_Aurelia_1
Postat pe 8 Martie 2014 12:58
daca te-a inselat o data, o va mai face, asta sa-ti fie clar...ma rog, e cam greu sa dai sfaturi...doar sa spun ce as face eu. ;) as sta in continuare cu el si l-as insela si eu, numai ca eu nu i-as spune.. deci cui pe cui se scoate...nu-i asa? si l-as ignora cu tot ce inseamna el, as comunica la fel ca si cu un oarecare membru al familiei, as fi cea mai buna prietena cu el, doar atat...daca ii place sa traiasca asa, nu are decat, daca nu faca ce-o vrea...
garbo-mira
Postat pe 8 Martie 2014 13:05
Lasa totul in urma si ia-o de la inceput, uita ca a calcat stramb, a avut puterea de a-ti recunoaste si asta conteaza foarte mult, tu... tu l-ai pus in acea situatia, implcate mai mult in relatia voastra si fenomenul nu se va mai repeta, cel putin nu asa curand... daca i-l iubesti si simti ca te iubeste, continua sa-i fii sotie, fa-te placuta, arata-i cat conteaza pentru tine insa,... daca te macina ce a facut el???... nu vei gasi barbatul perfect si poate urmatorul nu-ti va mai spune ... Tu alegi ce sa faci... Succes!
garbo088037
Postat pe 8 Martie 2014 13:37
daca tu crezi ca poti cu timpul sa uiti infidelitatea lui iarta-l. Trebuie sa te gandesti in primul rand ca trebuie sa oferi celor mici un trai linistit fara discutii si cu un tata pe care-l iubesc, Daca atitudinea lui fata de tine nu s-a schimbat si daca ai o viata linistita atunci incearca sa uiti acest episod. Sunt convinsa ca nu vei uita totul si ca mereu vor reveni amintiri , vei fi mereu suspicioasa relativ la orice actiune a lui suspecta dar gandeste ca tu esti cea cu care vrea sa fie, si ocupate si de tine nu numai de al. Nu este adevarat ca a plecat ca s-a simtit neglizat9 sau numai asta a fost motivul) ci si faptul ca noi de dragul familiai ne neglijam pe noi si altele arat mult mai bine ca noi si lor li se par mai apetisante. Vina este de ambele parti nu numai a lui ci si a aceleia cu care te-a inselat pe care eu fara suparare o numesc curva fara menajamente.Incearca sa nu mai discuti cu el acest subiect si sa consideri acest episod din viata ta ca niste anii(sau luni ) care nu i-ai avut. Va fi greu dar ... cu timpul te vei obisnui, eu stiu ca am trecut prin asta si inca resimt socul mai mereu cand am anumite flashuri din trecut. surprinzator este faptul ca ti-a cerut ca sa-i spui sa plece... ceea ce mi se pare anormal dupa marturisire. Sa nu fie doar dorinta lui de ati lua tu raspunderea destramarii ca nu ai vrut sa-l ierti. E posibil ca sa fi vrut cu adevarat sa plece si nu stia cum asa ca te punea pe tine sa iei aceasta hotarare de l alunga ca sa fie el cu constiinta impacata ca el a facut tot ce ear omenesc si tu nu, de aceea nu renunta la dreptul tau de sotie, asa ca nu divorta. Daca lui nu-i convine lasa-l pe el sa faca primul pas , daca vrea si nici atunci nu renunta asa de usor. Lupata pentru ce a al tau. Nu renunta in favoarea unor curve.
Succes si uita si ai grija si de tine si dati mai mare atentie
elena_din_troia
Postat pe 8 Martie 2014 13:57
Buna ziua si La multi ani tuturor femeilor !

Un mare invatat spiritual spunea ca atunci cand ne simtim raniti, inselati / inselate sau chiar suntem tradati de persoana iubita, iar noi nu putem trece peste/ ierta, este vina noastra, atasamentele noastre ne tin legate de persoana respectiva chiar daca ramanem in relatie sau nu . Singura cale este sa iertam persoana cu pricina . De ce ? pt . ca altfel nu se poate evolua, nu ai cum sa treci la alt nivel daca tu nu faci pace cu tine si cu ceilalti. Daca stai angrenat in frici de genul '' aoleu ma insala .ce ma fac, am doi copii ...depind de el financiar..etc. '' nici Cel de Sus nu o sa te ajute. Singura cale este IERTAREA si stiti de ce , pt, ca iertarea implicit este pedepsirea celui care ti-a facut rau , Neiertand , tu nu poti evolua si cel care a facut rau nu-si va fi invatat lectia, De fapt asa merge evolutia noastra. Am sa inchei cu un citat din marele invatat " Daca te faci mai puternic/ a decat memoria ta, atunci nimic nu te poate poseda "

O zi frumoasa tuturor!

vio_lakshmi
Postat pe 8 Martie 2014 14:02
Daca a recunoscut inseamna ca cealalta femeie nu a reprezentat nimic pentru el,decat o placere efemera,daca se va intimpla a doua oara....inseamna ca te iubeste dar nu mai este atras de tine fizic,te vede doar ca mama copilului lui nu si ca femeie...fi si tu mai sexy...comporta-te ca atare....doar l-ai atras cu ceva de sta cu tine....organizeaza o iesire numai in doi...poate asta isi doreste de la tine....
Eu spun ca te iubeste....
garbo162553
Postat pe 8 Martie 2014 15:27
Buna. daca a recunoscut , inseamna ca te iubeste foarte mult. aici este si un pic vina ta, ca nu iei acordat, multa atentie, in dormitorul conjugal. fii si tu mai atenta, cind faceti dragoste, incearca mai multe pozitii, daca apare monotonia in cuplu. sunt foarte putin ca el, care spun adevaru, si ca acea persoana, nu a insemnat nimic, pentru el. daca te iubeste mult, si este foarte bun cu tine, merita o sansa.
Andrei_Petrica_Pavalache_1
Postat pe 8 Martie 2014 16:24
iarta, iubeste, uita si fi fericita! viata trebui traita ! oare o fi cineva care nu a inselat niciodata, macar c-o privire? oare o fi o casnicie perfecta fara discutii, fara probleme?
lllorena
Postat pe 9 Martie 2014 10:52
Daca de fiecare data când nu ne convine ceva in cuplu, inselam in loc sa comunicam cu cel de lângă noi, atunci nu mi se pare normal sa ne justificam derapajul dand vina pe celalalt. Eu cred ca cel care insala o face pentru ca asa vrea si nimeni pe lumea asta nu poate spune ca nu o va mai face din nou.
garbo_4179
Postat pe 9 Martie 2014 11:07
eu nu vad ce are a face schimbul de fluide cu iertarea, comunicarea si tot
tacamul?!
dpmdv inselatul ii un cuvant din propozitia de mai sus si nici macar nu are legatura cu iubirea. Cand unul din doi inseala nu o face ca iubeste ci faptul ca magnetismul corpului strain are putere de atractie mai mare il face pe respectivul corp sa cedeze fara implicarea sentimentelor.Pur si simplu (fizic) este un schimb de fluide. Ca se termina exploziv si are efecte mult mai benefice decat cu partenerul/a isi spune cuvantul calitatea compatibila si ori va tinde spre repetir ori cauta alt "magnet."
pitiTa_
Postat pe 9 Martie 2014 12:42
cedare fara sentimente, e o noua definitie.
_Isis_
Postat pe 9 Martie 2014 13:32
"nu definitie", ci practica, si ii de mult practicata doar ca inapoiatii de noi "o punem de mamaliga" abia in zilele astea!
tu nu esti de pe Terra?
pitiTa_
Postat pe 9 Martie 2014 13:37
alien fara fluide, nu schimb cu nimeni, nimic !
_Isis_
Postat pe 9 Martie 2014 13:40
ei, nu te-a solicitat inca nu ca "nu schimbi", ai fugi si-n
dupa a game!:D
pitiTa_
Postat pe 9 Martie 2014 13:46
spala ceaunul, daca nu ai putina !
_Isis_
Postat pe 9 Martie 2014 13:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
castiga un Opel Corsa 7 De la: garbo133831 14 Iulie 2010 17:09
Concurs 1 De la: garbo173050 21 Octombrie 2010 09:21
Ganduri de femeie ... 111 De la: luly83 6 Aprilie 2011 21:27
Este posibil sa ma insele? 19 De la: Alexandrutzzalady 13 Septembrie 2015 02:07
Fashion...hainute ptr fetite, Franta Germania, preturi excelente! 1 De la: cucodita 20 Septembrie 2010 12:30
Setari Cookie-uri